csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  9 sp 5 v 2 o 2 f 19 -14 mål 17 p

- always proud to be Blue -


14 - 20 okt 2019
    NÄSTA MATCH:

       23 okt    Ajax - CL   - kl 19.00

  TV

Nyheter v-42


SÖNDAG 20:
Det var verkligen ett tänt och motiverat United som väl gjorde säsongens bästa match mot Liverpool med lite hjälp av VAR (om vi ska säga så, för hittills verkar det som om VAR bara håller med matchdomarna i sina bedömningar, många gånger felaktiga för oss med repriser, inte minst denna helg. Ännu har ingen domare som vi vet ens kollat på monitorn i någon enda match... Som sagt, systemet är inte fel det är hur det används!). Ärligt talat dock, Liverpool imponerade dock inte på oss och om de är så pass svaga om Salah är skadad... så kanske superlativerna över dem hos vissa sportskrivare kanske borde tonas ned ordentligt. För ligan var dock resultatet mycket bra. Tyvärr räckte det inte hela vägen men två poäng tappade Liverpool ändå, men bra var de inte, fråga n är om de ens förtjänade oavgjort då kvitteringen närmast var en gåva av Ashley Young som struntade i att försvara.

Chelsea W avfärdade som väntat Crystal Palace i Ligacupen. Slutresultatet blev 3-0 efter två mål av England. Hayes roterade laget rätt ordentligt och vilade bl a lagkaptenen Eriksson. Jonna Andersson fick göra ett tidigt inhopp när Asante skadades. Chelsea toppar sin grupp. (England 51, 55, Spence 76)

Damerna spelar senare i eftermiddag i Ligacupen, en turnering ingen tycks gilla med sitt gruppspel och sedan cupspel som de europeiska herrcuperna. Det är dock den enda titel Chelsea W inte har så lite intressant borde det ändå vara. De möter Crystal Palace, och förväntas ärligt talat vinna.

Bara en enda PL-match idag då Champions och Europa League väntar i veckan. Det är dock en av de stora matcherna i engelsk fotboll, mellan Man United och Liverpool. För ligans skull hoppas alla icke-scousers på Man United men det känns närmast hopplöst att tro på att de ska kunna åstadkomma vad inget annat lag ännu gjort, slå Liverpool eller ens ta poäng. United är skadedrabbade och inne i en riktigt negativ spiral. Fast det kanske är just därför de kan överraska...
    Det hela tycks, i medierna åtminstone, vara extra kittlande då det är många som förutspår Ole Gunnar Solskjaers snara avsked om United förlorar. Allegri skrivs i engelska medierna upp som närmast klar för klubben och de tror tydligen på något slags allvar att det kan ändra allt, trots att de alla ändå menar att det är truppen som inte håller... (Här tror vi att inget managerbyte fungerar om spelartruppen inte är med på det hela och håller önskad kvalitet).

LÖRDAG 19:
Det obesegrade U18-laget vann idag mot Norwich med 3-2. Målen gjordes av Nunn 2, Ekwah Elimby 13, 62.

Vi hade svårt att följa första halvlek pga nätomständigheter men uppenbarligen var det ännu en skada som ledde till att Ross Barkley fick gå just före paus. Vi trodde tidigare det antingen kunde vara sjjukdom eller skada. Vi kan bara hoppas den inte är allvarlig. Det hände dessutom tydligen precis i matchinledningen även om Barkley försökte spela vidare. Barkley var mycket bra i landskamperna under uppehållet och det var ju därför han fick starta. Som tur var är vi väl försedda med talang på mitten.
    En svårvunnen match trots total dominas i alla siffror utom antalet mål. Chelseas tålamod och press gav dock ett mål och det var allt som behövdes då laget också hämtade hem sin andra hållna nolla. Varje match är ett steg framåt, men så uselt som Chelsea startade matchen kan vi inte starta mot bättre lag som på onsdag. Det var inte heller Abrahams dag, han borde gjort mål och kunde gjort hat-trick.

Vi måste säga det. Vi välkomnade VAR men som engelska domare använder det är det förfärligt. Vilket inte är systemets fel utan just användningen av det. Feldomsluten är enorma trots att de kan granska dem i efterhand. Nu slapp vi det i Chelseas match idag men...andra lag drabbades hårt.

Chelseas damer spelar mot Crystal Palace i morgon i Ligacupen. Något manager Emma Hayes helst hade velat slippa. Hon vill lägga ned Ligacupen för att istället spela fler ligamatcher. Läs mer här om hennes tankar kring det>>

Mycket läsvärt om N'Golo Kanté, vår saknade mittfältsmotor. Måtte han bli skadefri snart. Läs mer här>>

Förre Chelseaspelaren och ännu väldigt populär i våra kretsar Juan Mata startade för två år sedan Common Goal som gick ut på att skänka 1% (en enda) av sin inkomst till välgörenhet. Något han uppmanade sina kollegor inom fotbollen att göra. Idag har 130 personer inkl Jürgen Klopp gått med.
    Det är förbanne mig ynkligt och beklagligt att det bara är 130 av världens bäst betalda som engagerat sig men sådan är ju världen numer. Ingen i Chelsea så vitt vi vet och bara Mata i United... Vi kan bara hoppas att fler engagerar sig som Megan Rapinoe och andra för det är ett ovanligt hedervärt initiativ som Juan Mata tog.
    Läs mer här om det och Common Goal>>

Gianluca Vialli är en av CSFCs stora Chelseaidoler och det är tungt att veta att han fortfarande genomgår behandling för cancer. Han var aktuell för ett tag sedan att möjligen bli delägare i sin gamla klubb Sampdoria men jobbar med Italiens landslag. Lär den här artikeln om vår före detta spelare och manager>>

FREDAG 18:
Vi är lite svältfödda på Chelsea så vi följer PL2-laget ikväll mot Arsenal. En toppmatch i reservlagsligan. Uppdateringar när det viktigaste händer.
    CHELSEA PL2   vs    ARSENAL PL2     3 - 1
Ett ungt Chelsea där Billy Gilmour är kapten. Ingen Guehi vilket kanske tyder på att han är på bänken imorgon. Arsenal har några äldre spelare med och shorts som kommer direkt från tjugotalet i längd och vidd ser det ut som.
    Första kvarten var rätt händelselös. Kanske lite spelövertag för Chelsea men inga chanser åt något håll. Även om Lawrence hade ett bra skott som nickades undan just före kvarten.
    Charlie Brown gjorde sedan ett härligt målk när han blev mer eller mindre frispelad och säkert satte bollen. 17
    Cotteril var nära att kvittera i 26e, men skottet gick halvmetern utanför Cummings stolpe.
    En frispark in träffade några huvud och sedan kämde Mola in en stark volley. Lite touch. 32
    En målvaktsretur som inte såg omöjlig ut gav Arsenal luft och Cottrell kunde reducera. 42
   Charlie Brown tar ned och gör mål på ett perfekt pass från Billy Gilmour. 56.
    Straff Arsenal men det blev det inte då det var offside. 67
    Chelsea leder PL2 i sin division, lätt.
   
Från presskonferensen:
    Lampard var inte nöjd med Frankrike och Deschamp, Särskilt inte med att Kanté inte kom tillbaka till Chelsea förrän efter andra landskampen, Kanté kan inte spela imorgon.
    Kovacic kan spela förmodligen. Christensen är borta i två veckor. Rüdiger är på gång tillbaka men ännu inte där. Ross Barkley däremot är spelklar.
    Lamaprd förväntar sig ett Newcastle som kommer att spela som mot United. Inte bjuda på något. Ang deras succébröder ser Lampard det som en härlig fotbollshistoria men han vill inte peka ut individuella spelare inför matchen.
    Så lite om rasistskandalen i Bulgarien (som idag också kostade förbundskaptenen jobbet). Det rör dock inte Chelsea inför Newcastle så... Han påpekade dock att spelarna är starka karaktärer och att Tammy nyligen genomgått liknande.
    Lampard ser inte själv jämförelserna mellan honom själv och Mason Mount, förutom att de båda är attackerande mittfältare. Han menar att de har helt olika spelstil. (Vi som ser på från sidan är nog inte lika övertygande om att skillnaderna är större än likheterna). Han berömmer hans arbetsförmåga och jobbetik.
    Han hoppas att landslagsuppehållet inte innebär att Chelseas fina form brutits.
    Han förstår att Chelsea ses som favoriter mot Newcastle men betonar att laget får aldrig se sig som det.
    Han betonar att Chelsea måste kontrollera det som de kan kontrollera, vilket är hur snabbt de flyttar boll så de kan skapa tillräckligt många chanser för att göra mål och göra klart att de är alerta nog att undvika de farligheter Newcastle kan skapa. Han förväntar sig att Chelsea är starka, fysiska, skärpta och som bäst. Är de det har de en stor chans att vinna matchen.

TORSDAG 17:
På sätt och vis har vi tur. De engelska ligamatcher vi får se kommer på en enda kanal. I England måste man ha många abonnemang för att kunna följa ligan då matcherna delas ut som äpplen till tv-bolagen. Så nu har listan för flyttade matcher fram t o m januari kommit. De flesta matcher som flyttats är bara tider; men matcherna mot Tottenham, Arsenal och Arsenal igen har bytt dagar. Se spelschemat>>

Reece James och Emerson Palmieri är tillbaka i träning så skadelistan har krympt en del.

ONSDAG 16:
I ett möte under september, vars protokoll först nu har blivit offentligt, konfirmerar ordförande Bruce Buck att inget alls händer med Chelseas planer på att bygga om Stamford Bridge. Byggnadstillståndet som finns går snart ut och vi kan nog därmed glömma alla planer på en större arena de närmaste åren, troligen längre än så.

På fredag visar Chelseas hemsida PL2-matchen mellan Chelsea och Arsenal gratis. Matchstart 20.00

Christian Pulisic byttes ut efter timmen i USAs förlustmatch till Canada och var inte nöjd med det. Förbundkaptenen hävdar dock att han var inte helt frisk och hade influenslaliknande symptom.

TISDAG 15:
Hudson-Odoi gjorde första målet för England U21 mot Österrike. Han gjorde sedan ett till.

Kepa petas, om det är pga Morenos vanliga rotation av målvakterna eller för straffsparken han orsakade mot Norge kan ingen svara på. Desto större anledning att heja på Sverige alltså. Sverige har ett Lag, ingen av spelarna skulle komma i närheten av att platsa i Spaniens trupp men som Lag kan Sverige vinna ikväll. Särskilt som Spaniens lag på papper är föga imponerande faktiskt, de är långt från det Spanien som var 4-5 år sedan. De är ändå stora favoriter och de kan bli EM-klara ikväll.
    Och EM-klara Italien är vänliga nog att vila Jorginho ikväll mot Lichtenstein. Så ingen skadeoro för oss Chelseafans.

Sista landskampsdagen (i Europa). Chelsea har drabbats mycket hårt av skador och vi vet ännu inget om Barkley. Dock idag är det före match bara två Chelseaspelare som kan skadas, Kepa och Jorginho, om de spelar.

MÅNDAG 14:
Olivier Giroud fick hoppa in och mindre än fyra minuter efter det gjorde han matchens första mål mot Turkiet. Chelseas anfallare är i form. Turkiet kvitterade dock senare.

Ross Barkley gjorde andra målet mot jumbolaget Bulgarien när Sterlings skott hade gått utanför klev han in och satte den i mål. Efter bl a ett avbrott för rasistiska utbrott nickade sedan Barkley in tredje målet. (Gissning dock är att matchen kommer att fullföljas, även om de engelska fansen försöker dränka rasismen genom att sjunga God save the Queen. Mycket till fotboll presteras dock inte av Bulgarien). Sterling lyckades i andra halvlek stoppa honom från ett hattrick ;), det var nog inte meningen men... Sterling gjorde själv också två mål.
    Det blev ett avbrott till före paus och det såg ut som mängder av åskådare tvingades lämna arenan. Spelet fortsatte havleken ut.
    Mount fick hoppa in (han hade ett jätteskott som räddades mycket bra på slutet) och Sancho men ingen Abraham, det är vi besvikna över. Barkley och Sterling av - inga fick göra hattrick alltså. Wilson senare in för Rashford.
    Bulgarien bjöd oerhört svagt motstånd, förutom målvakten Iliev. Matchen kunde dock fullföljas efter att vissa åskådare visades ut och lagkapten vädjade i halvtid. (Det sägs dock från tv-bolaget, ITV, att deras mikrofoner uppfattade fortsatt racism på läktarna). Matchen slutade 6-0 till England vilket var väldigt mycket i underkant.
    Oroande dock att Barkley satt med is över vaden på bänken under sista kvarten.

Southgate blandar sin trupp ordentligt efter förlusten till Tjeckien (som för övrigt ligger under mot Nordirland i skrivande stund). Barkley startar men Mount är petad. Rashford får chansen istället för Abraham vilket är skandal i våra ögon men förbundskaptener håller sig väldigt gärna till det som de prövat förut istället för att våga något.
    Frankrike bänkar Giroud mot Turkiet men enligt uppgift finns Kanté på bänken. Frankrike försökte ställa in matchen pga Turkiets invasion i Syrien men fotbollsförbunden vägrade.

Det blir bara värre då den nu framgår att även Andeas Christensen skadades i landskamp igår.

Tre skadade Chelseaspelare redan och för de flesta återstår en andra match under uppehållet. Reece James, N'Golo Kanté och Mateo Kovacic har blivit skadade på landslagsuppdrag. Inte bra alls. (Även Ampadu skadades ju även om han för ögonblicket är utlånad).
    Ursäkta vi har ju också glömt lånet Trewvoh Chalobah som också blev skadad.

Till helgen återvänder fotbollen. Viasat visar dock formbottnande Tottenham mot bottenlaget Watford, i ännu sämre form, istället för Chelsea.

Chelsea har Newcastle som vann senast, De slog Manchester United och även om det inte längre kan sägas vara en jätteöverraskning höjde det säkert moralen och energin hos det tippade nedflyttningslaget, som alltid omgivet av försäljningsrykten och protester mot sin ägare. Steve Bruce har varit med förr och vi räknar med att det blir inte direkt sprudlande anfallsfotboll han planerar mot Chelsea på Stamford Bridge. Det är dock den här sortens matcher som Chelsea måste vinna om vi ska nå våra mål den här säsongen.

Först ska dock de flesta landslagen spela ännu en match och vi är djupt oroade över N'Golo Kantés tredje skada sedan i maj. Först knät, sedan vristen och nu ljumsken och vi vet hur besvärliga ljumsskador kan bli.
    Annars verkar Chelseaspelarna klarat första omgången matcher. Mason Mount gjorde en klart godkänd startdebut för England men visade också lite tecken på att vara sliten så Lampard måste nog matcha honom försiktigt framöver. Ross Barkley visade i första landskampen att han är redo att konkurrera om positionen.

Tyvärr har vi ett landslagsuppehåll till att genomlida i år, under november, innan vi kan koncentrera oss bara på Chelsea. Sedan kommer ju nyheten med uppehåll i en stafflad serie på nyåret då hälften av lagen får ett uppehåll och hälften spelar för att sedan bytas av. En rätt intressant lösning som ska bli spännande att följa, vilka kommer att tappa form där?

 

 

Rykten, notiser m m, v-42


LÖRDAG 19:
Trodde nog att Barcelonas reservställ för några år sedan som såg ut som en isglass var bland det värsta vi sett. Nike har slagit sig själva med det som City skrämde slag på tittarna och Crystal Palace med idag. Vi tar upp det för vi har ju Nike som sponsor och tänk om de försöker tvinga på Chelsea något liknande framöver.... huvaligen.

Conor Gallagher gjorde mål igen när Charlton, nykomlingarna slog Derby med 3-0.

Medierna har varit snabba att skriva av Christian Pulisic i Chelsea, vilket är rent löjeväckande. Se bara på hans inhopp senast som var riktigt bra även om det bara var tio minute men som bl a innehöll en perfekt assist. Han var sjuk under landslagsuppehållet och orkade bara spela en timme. Han är den som kom tillbaka sist från landslagsuppdragen på grund av resor och vi väntar oss inte att han startar idag efter både sjukdom och resa. Lampard gör dock helt klart att han är en del av Chelsea även om han inte spelat lika mycket som väntat hittills under säsongen (men se på konkurrensen, Willian är i sin bästa form på år och dar t ex). Läs mer här>>

Liverpool och Chelsea lär jaga Bournemouths 22-årige mittfältare Lewis Cook. Låter inte helt sannolikt för oss. Chelsea har inget behov av mittfältare, vi har massor och några extremt lovande i akademin och på lån därtill.

En artikel om författaren Frank Lampard, en kanske mindre känd del av vår manager (ursäkta, Head Coach). Läs mer här>>

Claude Makelele lär rekommenderat Chelsea att värva Atalantas 25-årige ukrainske mittfältare Ruslan Malinovskyi.

FREDAG 18:
Vi har undrat lite var Joseph Colley tog vägen efter att Chelsea släppte honom i somras. Svensken är nu i Chievo Verona. Vi undrade en del varför inget svenskt lag drog i den förre BP-spelaren. Tydligen var AIK och Hammarby intresserade men han valde Italien, Serie B. Vi har inte haft många svenskar i Chelsea, en sak vi svenska Chelseafans kanske önskar mer än något men som vi lär få vänta länge ännu på, även om Ssewekambo nu spelar i Allsvenskan. Två av de få som tillhört akademin.

Vi påminner om att ni kan följa PL-2-matchen mot Arsenal ikväll via officiella hemsidan. Kl 20.00

Två Chelseaspelare är med i Daily Mails Premier League-lag. Det har bara gått åtta omgångar men sådant ägnar sig sportsidorna gärna åt. Roligt dock för Mason Mount och Tammy Abraham som tagits ut i deras lag. Se här om ni vill>>

TORSDAG 17:
Leicester erbjuder Ben Chilwell ett nytt stort kontrakt värt 25m pund sammanlagt för att hålla bort klubbar som sägs jaga honom, framförallt United och Chelsea.

Nottingham och Leeds jagar Billy Gilmour på lån. Vi tror de är ute i ogjort ärende. Och med tanke på hur framförallt Leeds skött tidigare lån är nog klubben klart tveksamma där.

Det känns lite konstigt men för ligans skull måste man väl nästan heja på Man United på söndag mot Liverpool. Fast det känns ju som nästan omöjligt att de ska kunna rå på Liverpool i nuvarande form för båda lagen. Många rykten också om att det kan bli Ole Gunnar Solskjaers sista match som manager. Massimo Allegri väntar tydligen i kulisserna.

ONSDAG 16:
Los Arrogantos Blancos höjer nu försöken att få även N'Golo Kanté från Chelsea. De sägs vara villiga att ge 86m pund och James Rodriguez. Här hoppas vi att Chelsea ber dem slänga sig i väggen. Vi har sålt alldeles för många spelare till dem redan och vårt intresse för James R har aldig ens nått ljummen nivå.

Italienska rykten placerar den för oss helt okände 19-årige yttern Emanuel Vignato från Chievo Verona i Chelsea för 2,25m pund. Han har bara spelat tiotalet matcher och lär också intressera Bayern liksom Milanoklubbarna. Chelsea har väl dock knappast behov av ännu en spelare i de positionerna, vi har ett överflöd redan och i kulisserna väntar både Billy Gilmour och Conor Gallagher.

TISDAG 15:
Mason Mount är nominerad bland de tjugo kvarvarande spelarna till Golden Boy, Europas bästa unga spelare.

MÅNDAG 14:
Rätt intressant läsning om än inte ett dugg överraskande om agenter och då rör det sig ändå bara om den svenska marknaden/landslaget. Läs här om inte Sportbladet låser in den som de brukar>>

Sven-Göran Eriksson säger att han var den som rådde Roman Abramovich att välja Chelsea framför Tottenham när Roman köpte klubben 2003. Hans råd var att välja Chelsea då Roman bara behövde byta ut halva Chelseas lag jämfört med hela Tottenhams lag. Det var ju klubbarna som Roman valde mellan och oftast sägs det att det som avgjorde för Chelsea var att de var kvalificerade för Champions League, det kan alltså varit fler skäl än så.
    Svennis blev först ombedd om att råda Roman vilken Moskvaklubb han skulle köpa. (Svennis föreslog Dinamo då de hade bäst anläggning). Roman valde dock att istället köpa en engelsk klubb och öppnade upp Premier Leagues stora expansion.

Fem spelare har utgående kontrakt i Chelsea efter säsongen. Fans har olika uppfattning om hur de ska behandlas, förlängt kontrakt eller släppa dem.
    Willian är den som redan förhandlar om förlängning och som alltid handlar det om längden på kontraktet för en spelare vars ålder börjar med en trea. Vi får hoppas Lampard kan få klubben att släppa den idiotpolicyn som säger att spelare i en viss ålder bara ska få ettårsförlängningar.
    Olivier Giroud räknar vi med att kommer att lämna och det skulle faktiskt inte förvåna om det sker redan i januari. Han står nog som trea i Lampards anfallsval och han är alldeles för duktig för att acceptera det. Eller behöva acceptera det.
    Pedro är kanske den svåraste att bedöma. Han är 32 och många ser att han kommer att lämna, samtidigt så är han fortfarande den av yttrarna som verkligen erbjuder något annat än de övriga alternativen så CSFC ser gärna att han stannar en säsong till.
    Skadedrabbade Marco van Ginkel som mest lånats ut lämnar nog Chelsea och kommer utan tvekan att hitta en toppklubb i Nederländerna, om han bara kan hålla sig skadefri.
    Den siste som har utgående kontrakt, då han bara har ettårskontrakt är Willy Cabellero som Chelsea absolut ska behålla. Han är en perfekt back-upmålvakt. Duktig, pålitlig och en stöttande spelare trots att han får mycket lite speltid.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!