csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC  7 sp 3 v 2 o 2 f 14 -13 mål 11 p

- always proud to be Blue -


23 - 29 sep 2019
    NÄSTA MATCH:

       2 okt Lille - CL - kl 21.00

  TV

Nyheter v-39


SÖNDAG 29:
Chelsea W rivstartade mot Bristol City med tre mål på 17 minuter. Målen gjorde av Guro Reiten 4, 10 och Ji So-Yun 17. I andra utökade Ingle, 78, till 4-0.
    Chelsea är på tredje plats i tabellen, två poäng efter fullpoängarna Arsenal och City.

Konkurrenterna är på väg ifrån Chelsea redan så damerna måste helt enkelt vinna borta mot Bristol City idag. Matchen börjar kl 16 och kan ses via gratis stream på The FA Player.

Det är inte bara vi som kan och älskar Chelsea som ser vad som händer. Nu börjar till och med medierna fatta vad som pågår i Chelsea och Frank Lampard börjar få den credd han förtjänar även om resultaten fram till nu inte varit riktigt som vi hoppades på, men inte långt ifrån. Läs mer här om hur Chelsea övertygar även statistiskt lika väl som hos oss som älskar laget.>>

Lampard ville inte chansa med Kanté igår men hoppas han kan spela mot Lille på onsdag.

LÖRDAG 28:
Falska uppgifter tydligen om att Kanté var sjuk. Det var en lårskada, hamstring, som stoppade honom från matchen idag. Det ska dock inte vara en svår skada. Vi behöver honom.

Frank Lampard ska efter matchen gjort klart att Jorginho, hoppsastraffaren, är förste straffläggare i Chelsea.

Det var också ett rekord. Inget lag har ett bättre facit mot en enskild motståndare än vad Chelsea har mot Brighton. Nio raka vinster är rekord sedan fotbollsligan infördes 1888. Brighton har slagit Chelsea en enda gång, i en FA Cupmatch 1934.

Äntligen hemmavinst i ligan, hållen nolla.Vi har längtat efter det här. Äntligen plusmål också. Klättring i tabellen. Synd att klaga men det gör vi ändå för Chelsea borde avgjort matchen tidigt. Dock skönt att få uppleva de två sakerna. Nästa Lille och upprepa det, tack.

N'Golo Kanté är tydligen sjuk och det förklarar hans frånvaro idag. Hoppas han är OK till matchen mot Lille då. Zoumas frånvaro vet vi inget om.

Liverpool vann igen, tack vare en ordentlig målvaktstavla rätt sent i Sheffield. Bra lag ska ha flyt... synd att Liverpool har det så oerhört just nu. Hjälpta av en utlånad Unitedmälvakt, vilket kan ses som ironi.
    Chelsea har det verkligen inte. Rudi fortfarande borta efter halkat på en metallplatta när han gick av plan på Molineux och Kanté borta igen. Våra på olika sätt kanske två viktigaste spelare. CHO och James dock tillbaka, på bänken.

Chelsea ska ha värvat Derbys Adam Burrows som ny fitness coach, specialiserad på styrka och gym-arbete.

Chelsea Ws match mot Bristol City imorgon kan ses gratits via stream på The FA Player, länk här>>
    Matchen börjar kl 15.00

FREDAG 27:
Vi visste att Brighton aldrig vunnit mot Chelsea i högsta divisionen. Faktum är att om Chelsea vinner imorgon är det ett nytt rekord sedan 1888 (observera årtalet). Inget lag har någonsin haft mer än åtta raka förluster mot samma motståndare tidigare. Just nu delar Brighton det på åtta med Bournemouth som förlorade så många gånger mot Wimbledon mellan 1977-1984. Det är nästan, men absolut inte på riktigt, så man önskar Brighton lycka till imorgon - men vi behöver sannerligen en ligavinst på hemmaplan nu så, tyvärr Seagullsupportrar, Chelsea måste vinna igen.

Vi har, med rätta klagat på Chelseas skadelista även om vi äntligen ser den lätta. Brighton har det inte heller roligt med  José Izquierdo, Leon Balogun, Bernardo, Solly March, Shane Duffy och Leandro Trossard borta.

Från presskonferensen:
Antonio Rudiger är fortfarande skadad, det oroar oss mycket. Andreas Christensen har fortfarande ont men ska kunna spela. Olivier Giroud är frisk men inte i form efter sin sjukdom. Emerson är borta till efter landslagsuppehållet och RLC har börjat jogga.
    CHO och James ingår i spelartruppen inför imorgon.
    Chelsea vill vinna hemma och om Chelsea spelar på samma nivå som mot Liverpool borde det vara möjligt även om de respekterar Brighton.
    Lampard bryr sig inte om att Chelsea har ett 100% rekord mot Brighton. Varje match är ny.
    Han vill inte alls uttala sig om Derby-incidenten som det kallas (att Keogh skadade sig under en fyllestyrning där två lagkamrater arresterades. Keogh, en av Derbys viktigaste spelare är borta för säsongen).
    Om de unga spelarna menar Lampard att det är nu lättare för dem att komma in i laget men det tuffa och svåra för dem är att hålla sig kvar nu. Man ska inte heller jämföra ligan med ligacupen. (Det är onekligen skillnad på att möta Liverpool och Grimsby!)
    Att Chelsea inte har hållit nollan ser Lampard som ett lagproblem som bara kan åstadkommas med konsekvens i spelet. Han ser det inte som ett försvarsproblem (vi kan förstå varför han säger så och det är inte osant, men ändå - ansvaret faller på försvaret som vi åskådare ser det).
    Han kommer att matcha CHO försiktigt men säger att det innebär inte att han kan spela en större eller mindre roll imorgon.
    Han vet inte om han kan säga att fotbollens landskap har förändrats (med att unga spelare får större roll). Han menar att Arsenal har länge matchat unga spelare i cuper. För honom handlar det dock inte om ålder i sig.
    Han utesluter in att Chelsea till slut ska kunna komma in bland topp 4. Det har gått två månader men det är inte så många matcher spelade. Det finns saker han finner riktigt bra under den tiden.
    Han har nu fyra friska yttrar och Christian Pulisic behöver tid att anpassa sig till en ny liga, ett nytt liv. Han vet vilken kvalitet han har.
    En mycket stor del av en managers jobb är utanför plan. För Lampard handlar det mycket om att bygga på det arbete Neil Bath och akademin har gjort. Det handlar inte alltid om att vara snäll. Men han försöker få spelarna att känna att han är där för dem.

TORSDAG 26:
LÄS!!!
Något har skiftat i världen. Antingen är jordklotet något ur whack eller... för Daily Mail har börjat skriva ena hyllningen efter den andra om Chelsea istället för att vår klubb varit deras favorithatobjekt under åratal. Den enkla cyniska förklaringen är kanske att brexitstödjande DM nu insett att Chelsea är klubben som satsar på unga engelska spelare (ett xeonofobisk sätt att se på saker i dessa tider som till en del känns riktigt obehagligt att notera så vi får väl hoppas att det handlar mer om det faktum att egna spelare oavsett nationalitet nu får chansen i en klubb där få managers brytt sig tidigare. Vilket är norm i princip nästan alla klubbar som kunnat köpa spelare). I vilket fall här är en positiv artikel om Chelseas akademi som åtminstone de senaste 6-7 åren varit bäst i världen och som sämst varit en av de tre främsta. Läs mer här>>
    Neil Bath som är den person som med Roman allra mest ska hyllas för detta får också sina hyllningar, liksom Jody Morris som tackades speciellt igår kväll när han lämande Stamford Bridge av närvarande fans. Lampard är också den förste manager vi haft som vågar, och sedan kan vi prata om att transferförbudet tvingar honom men det är ine hela sanningen för Lamps hade kunnat starta nästan exakt samma lag som Sarri förra säsongen, utom Hazard, om han valt den vägen. Rätt ska vara rätt och det är roligt att även folk utanför Chelseakretsar nu får upp ögonen för att detta är ingen slump utan något klubben jobbat för ända sedan Roman tog över - det bara tog lite väl lång tid att komma hit. (Så tack Juventus för att ni köpte loss vår förra manaager för det hade aldrig hänt under honom!).
    För oss Chelseafans är detta inget nytt men det är alltid lika roligt att upptäcka att andra faktiskt börjar inse vad Chelsea har gjort och gör.

Brighton bytte ut elva spelare från i helgen till gårdagens cupförlust. Vi ska nog inte dra några som helst växlar på att Brighton förlorade till Aston Villa. För det är ett helt annat Brighton Lampard måste förbereda ett förmodligen också riktigt annorlunda Chelsea inför lördagens match. De saknar dock skadade Leandro Trossard vilket är tufft med en så pass snäv trupp som de har.

Tapping up är förbjudet. Det vill säga att kontakta en spelare eller ens dennes agent utan att spelarens klubb är informerad. Det har funnits mycket debatt om detta om vi går några år tillbaka, nu är det standard. Vi är fullstndigt övertygade om att t ex Bayern München har gjort sig skyldiga till detta när det gäller Callum Hudson-Odoi. Chelsea beskylldes för att ha gjort det med Ashley Cole för ett bra tag sedan, och om vi kommer ihåg rätt fick Chelsea böta en ordentligt summa för det.
    Nu har det bevisats att Barcelona gjorde det med Antoine Griezmann i syfte om att värva honom men till den lägre summa som gällde om de kunde få honom att skjuta på övergången tills hans övergångssumma sjönk. Barcelona har nu bötfällts för detta, med 300€. Barca har sparat 70m pund på detta. Av samma förbund om vi förstår rätt som menar att Huesca som under falska premisser och tvång tvingade Saman Ghoddos att skriva under ett kontrakt utan att han förstod varför, nu ska betala 40m SEK. Pengar som Östersund ska stå för om Ghoddos inte själv kan betala. Idrottssjuridiken börjar bli mer än löjlig och omöjlig att lita på.
    För vi har minsann inte glömt att Man City fick lägre böter än Chelsea och ingen avstängning av Fifa för exakt samma "brott mot reglerna". Likhet och rättvisa inför lagen - visst!
  Hoppas CAS någon gång när de tycker de har tid att ta itu med det hela åtminstone ger Fifa en smäll på fingrarna men vi är djupot oroande inför vad som händer just nu. Populismen fungerar inte bara i politiken och lögner går långt tydligen även inom fotbollsjuridiken.

Vi har nu första vinsten på Stamford Bridge under Frank Lampard. Det tog lite längre än vad vi hade önskat. Det roligare när den hände och som den hände.
    Nu väntar vi på den första hållna nollan också. Kan det bli mot Brighton & Hove Albion på lördag? Det önskar vi nästan lika mycket som vi önskar oss en vinst i den matchen.

Chelsea spelade bättre efter paus vilket vi delvis tyckte berodde på att Grimsby märkbart tröttnade, m3n uppenbarligen också därför att Lampard gav två spelare en avhyvling i halvtid. Vi håller med om att CHO var något av en besvikelse i första, helt klart. Däremot vet vi inte om vi var lika missnöjda med Pulisic förutom att vi tycker han är lite för blyg för att ta för sig på plan, inte minst i jämförelse med sina konkurrenter i laget. Ska Pulisic bli ordinarie måste han hitta sitt spel, visa mer självförtroende. Å andra sidan har han just kommit, han är ung och ska lära sig en annan sorts spel än i Tyskland så vi måste ha tålamod med honom. Det är få utländska spelare som startat på högsta betyg och stannat där i PL.

Snittåldern på Chelseas XI vid matchens slut igår var 20,3 år. Det måste väl ändå vara något slags rekord.

ONSDAG 25:
Chelsea lottades efter segern mot Grimsby mot Manchester United i fjärde omgången av Ligacupen. Chelsea har hemmamatch. (Liverpool fick Arsenal, oväntat många PL-möten blev det också). Dags att få revansch för freakmatchen som startade säsongen.

Fler skrällar idag när Burton slog ut Bournemouth efter en match som avbröts flera gånger pga elfel.
    Oxford utklassade West Ham. 4-0.
    Sunderland slog ut Sheffield United med enda målet.
    Mindre överraskande i enda PL-mötet kanske men Aston Villa vann lätt Brighton som Chelsea möter på lördag. Brighton lär spelat ett väldigt ungt lag, ungefär som Chelsea.
    Reading tvingade Wolves till straffar. Wolves vidare efter dem.
    Slutligen; Rochdale (League One) på bortaplan tvingade United till straffar. 1-1, målet av en 16-åring. Tyvärr vann United straffarna.
  Noterbart är att inget lag från Championship har gått vidare men flera från lägre divisioner. Det har aldrig hänt i Ligacupens 59-åriga historia att inget lag från div II inte nått omgång 4.

Chelsea slutförde matchen mot Grimsby med sex tonåringar och bara en spelare (Cabellero) över 25 år. Lampard håller verkligen sitt löfte att ge ungdomar chansen. Chelsea gjorde en bra match, särskilt i andra när Grimsby markant tröttnade. Många tog chansen men lite mer borde de ändå visat för att få starta i helgen kanske. Tyvärr ingen hållen nolla idag heller och inget mål för den som kanske behöver det mest just nu, Pulisic.

Uefa har nu bekräftat att de startar ännu en europeisk turnering som ska heta European Conference League 2021. Vilket väl är ungefär precis exakt vad världen absolut inte behöver. Läs mer här>>

Vi förväntar oss ett mycket roterat Chelsea idag. Dels för att det är en cupmatch mot ett lag från en lägre division, League Two, dels för att skadeläget är djupt oroande.
    Vi räknar med att Callum Hudson-Odoi gör säsongsdebut och Reece James gör sin fulla Chelseadebut. Vi räknar med Pulisic och det spekuleras i att Marc Guehi får spela och kanske även Ian Maatsen. CSFC tror också Billy Gilmour kan bli inblandad.
    Ändå, Chelsea och Lampard kan inte bortse från det faktum att Colchester från samma division igår slog ut Champions Leaguefinalisterna Tottenham igår. Även om det var på deras hemmaplan. Tottenhams lag var inte svagt, och de bytte in några av sina i särklass bästa spelare även om Harry Kane vilades helt och inte var med i truppen.
    Så Chelsea kan inte chansa hur mycket som helst, för vi kräver faktiskt en vinst och avancemang i cupen. Vi ser helst också att vi får en första hållen nolla. Vad vi absolut inte vill se är fler mål från fasta situationer även om det är ett sämre lags alltid bästa möjlighet mot ett på papper bättre lag.

TISDAG 24:
Ligacupens tredje omgång startade ikväll och bjöd inte på några överraskningar förutom en ordentlig en. Det var Colchester (League Two) som höll Tottenham (Premier League) mållösa i 90 minuter och tog matchen till straffar. De vann sedan straffläggningen med 4-3 sedan Christian Eriksen och Lucas Moura missat sina straffar. Båda startade på bänken, men annars var det nästan bara Kane som saknades helt. Det var en ordentlig jätteskräll.
    En något lite mindre skräll var att Crawley från samma liga slog ut tiomanna Stoke (Championship) på straffar efter 1-1 i full tid.

Emerson är borta till efter nästa landslagsuppehåll i mitten av oktober. Däremot verkar Andreas Christensens skada inte vara lika allvarlig.
    Lampard säger att både Hudson-Odoi och Reece James kommer att vara aktuella i morgon mot Grimsby.
    Lampard menar att det absolut viktigast imorgon är att laget har rätt motivation och inställning. Det är vad som avgör, särskilt när fler unga spelare får chansen.

MÅNDAG 23:
Förra veckan var en stor besvikelse. Inte med Chelseas spel i allmänhet men med resultat som vi inte tycker alls speglade hur Chelsea spelade. Det är dock en absolut sanning att man måste ha lite flyt med sig i fotboll för att också få resultaten man kanske förtjänar.
    Det är dock otroligt anmärkningsvärt hur skadedrabbade vi är. Vi har varit så bortskämda med ganska få skador förr men inte den här säsongen.

Chelsea har något Stort på gång.
    Det kommer kanske inte den här säsongen även om CSFC är fullständigt övertygad om att det mycket väl kan hända välidgt mycket positivt även den här säsongen. Ännu har det inte klickat för Lampard och Chelsea men förr eller senare måste oflytet släppa.
    Vi tjatat om flyt, för det är nödvändigt och värre oflyt än vad Lampard har haft hittills har vi knappast sett. Laget har haft bra och mindre bra halvlekar men aldrig varit utspelade trots de hemska siffrorna i Unitedmatchen.
    Två saker måste dock hända för att de ska kunna ske den här säsongen. Chelsea måste få stopp på skadorna, särskilt på försvarsspelarna. Chelsea måste också lära sig grunderna i markeringsspel och börja tillämpa dem. Det sistnämnda kräver kanske tyvärr att det förstnämnda händer allra först och skador händer ju hur mycket man än försöker förhindra dem preventivt.
    Sker det så kan vi få se något stort från Chelsea den här säsongen även om vi just nu ligger elva i ligan och har startat CL med en förlust. Det finns så mycket bra att ta till sig i Chelsea just nu, men det måste börja betala sig i poäng snart.
    Enda riktiga dåliga insatsen Chelsea har gjort, och Unitedförlusten var inte den, var andra halvlek mot Sheffield United. Andra halvlek mot Leicester var inte heller någon höjdare. Ändå har vi det facit vi har.

Ska vi äntligen få en hemmaseger på onsdag mot Grimsby i Ligacupen. Inget vi kan ta för givet med det oflyt vi har just nu, särskilt inte som det kommer att bli ett väldigt orutinerat lag som kommer att ställas på fötter i den matchen.
    Vi tror t ex att Marc Guehi får chansen från start med tre skadade försvarare i Chelsea. Kanske, kanske får Azpi vila och Reece James en start. Vi förväntar oss helt klart att få se Callum Hudson-Odoi. Billy Gilmour har en chans att få spela. Giroud borde få starta även om vi tror det blir Batshuayi. Cabellero lär få målvaktsposten.

På lördag väntar Graham Potters Brighton vilket normalt borde kunna bli en vinst. Fast vem vet som saker och ting går för Lampard och Chelsea just nu. Det är inte normalt hur den här säsongen sett ut, oavsett vilka ursäkter vi försöker hitta. Chelsea har helt klart ett bättre lag än Brighton har.

Det är dock också solklart att Chelsea måste få ordning på försvarsspelet på fasta situationer. Nästan alla mål vi släppt in och de är många kommer från sådana misstag. Oavsett hur många skadade spelare vi har och hur liten möjlighet Lampard har att gnugga sådant på träningsplanen, för det handlar ju till väldigt mycket om rutin och erfarenhet. Det kan dock inte fortsätta så här, Lamps måste börja prioritera försvarsspelet.
    Vi vet att han sagt att de gör det men att i matcherna gör inte spelarna som de tränat. Vilket säkerligen har att göra med rutin och orutin, därför är det vitalt att Rüdiger kan komma tillbaka snarast. Azpi har rutin, även Alonso men de är inte mittbackar och det är mittbackspositionerna som de varit som sämst med markeringen på.

 

 

Rykten, notiser m m, v-39


SÖNDAG 29:
Frank Lampard är tydligen inte nöjd med Christian Pulisics inställning på träningarna om vi ska tro medierna. Lampard kräver mer av Pulisic under träningarna om han ska kunna ta tillbaka en startplats.

LÖRDAG 28:
Lampard uppmanar Callum Hudson-Odoi att lära från Raheem Sterling och hur han utvecklats. Läs mer här>>

Ferguson, nä inte den Ferguson, förre Rangers- och Skottlandspelaren Barry Ferguson anser att Billy Gilmour är den spelare som Skottland måste bygga sitt landslag kring framöver. Detta trots att förre Chelseacoachen Steve Clarke ännu inte tagit ut honom i landslaget. (Vi tror det det sker till komande uppehåll). Läs mer här>>

FREDAG 27:
Reece James som kom till Chelsea som sjuåring beundrade Drogba, Terry och Lampard när han var ung. Idag lär han sig små saker hela tiden av spelare som César Azpilicueta; hur man positionerar sig och rör sig. Saker som inte alltid är uppenbara för åskådare, särskilt inte i tv där bilden följer bollen.

Branislav Ivanovic var en kraftkälla på högerbacken i Chelsea, och spelar fortfarande i Zenit. Han menar att Chelsea är på väg mot en ny storhetstid men det saknas en person i uppsättningen. Nämligen ägaren Roman Abramovich vars personliga inflytande saknas pga visumstrulet med engelska regeringen. Brana menar att spelarna behöver se sin ägare på läktaren igen och inte bara i Europa Leaguefinaler. Läs mer här>>

Det tog inte lång tid men redan nu börjar det pratas om att Christian Pulisic ska lämna Chelsea om han inte får mer speltid. Löjligt, men så är det på sportsidorna. CSFC anser nog att det måste gå lite mer än sex spelade matcher på säsongen.

Det pratas också om att Chelsea gjorde ett misstag som lånade ut Ethan Ampadu till RB Leipzig istället för att utvecklas under Lampard. Där kan vi verkligen hålla med om, då Ethan väl knappast fått en minut speltid ännu hos tyskarna och Nagelsmann. VI stödjer helt att Chelsea återkallar honom och att han istället för gå till en klubb där han får spela, vilket ser ut som en omöjlighet i Leipzig så länge de ligger i topp.

Los Arrogantos Blancos är nu inte bara ute efter N'Golo Kanté utan tror de ska kunna värva Mason Mount. När ska de fatta att Chelsea inte är en farmarklubb till dem även om några belgare har sett oss som det. Chelsea kommer knappast aldrig att släppa Mason Mount.

TORSDAG 26:
Vi undrade en del varför Olivier Giroud helt saknades även på bänken igår. Svaret är enkelt; han har drabbats av någon form av sjukdom som gör honom illamående och det är tvivelaktigt att han kommer att spela mot Brighton heller. Han belv sjuk redan inför Liverpoolmatchen.

Billy Gilmour fick mycket beröm för sin insats i går, hos CSFC framförallt för sin andra halvlek. Utan att specialstudera en spelare är dock tv inte alltid det säkraste sättet att värdera en spelare då tv följer bollen, särskilt mittfältare blir därigenom mindre synliga när de gör rätt saker fast bollen inte är där. I vilket fall som visar det sig att Billy Gilmour modellerar sitt spel efter förre Chelseaspelaren Cesc Fabregas och brukar spendera en timme per dag att specialstudera spanjoren. Något som delvis retunerades av Cesc Fabregas som följde Billy Gilmour i matchen igår och gav honom mycket beröm. Läs mer här>>

Att medierna försöker tvinga på klubbarna olika spelare i sina silly-spekulationer är en sak. Nytt är numer att fansajter används som agentreklam för att försöka hävda att vissa spelare ska passa klubbarna. Vi kan inte låta bli att undra hur de här fansajterna belönas av spelares agenter för att hålla på det sättet. Det är en sak att drömma om spelare men när man som en fansajt (vi låter namnet förbli anonymt) skriver en artikel om att Chelsea ska sparka Azpilicueta för att ersätta honom med en 28-åring från PSG, då är det ett steg för långt. Thomas Meunier är ingen dålig spelare men inte fasen ska Chelsea lägga pengar på att värva en 28-åring som ska integreras i en ny liga för stora pengar när klubben har bl a Reece James! Ännu mindre för att en fansajt säger det. Vi litar betydligt mer på Frank Lampard och hans omdöme i så fall. (Av någon anledning är de som håller på mest så här, amerikanska fansajter!) Punkt slut.

ONSDAG 25:
Ruben Loftus-Cheek kör sin rehab men vi kan inte vänta tillbaka honom förrän i november. Det är ändå lite bättre än fruktat.

Neymar är med en övergångssumma om 198m pund världens dyraste övergång. (Även om vi misstänker att det slutliga priset på Mbappé faktiskt är högre). Men om vi räknar om summorna som de dyraste spelarna förr kostade till dagens penningvärde är det faktiskt en Chelseaspelare som är världens genom tiderna dyraste spelare. Dock ej när han gick till Chelsea, utan när han gick från Sampdoria till Juventus 1992. Han kostade då 14,85m pund, vilket omräknat blir häpnadsväckande 209m pund idag. Vi talar förstås om vår legend som spelare och manager, Gianluca Vialli.

TISDAG 24:
Tyskland riskerade att ramla ur toppgrupen i Nations League så då kliver Uefa in och fuskar förstås och gör om för att rädda Tyskland kvar i toppgruppen. Man blir så trött på fotbollsbyråkraterna men ingen är förvånad, risken är ju också att vissa lag snart permanentas i Champions League också om Uefa får igenom sina önskemål om förändringar.

Faustino (Tino) Anjorin förväntas vara med i truppen imorgon mot Grimsby, kanske får han också speltid. Det lär nog överhuvudtaget bli det yngsta Chelsea kanske någonsin även om Cabellero nog drar upp åldersnittet något.
    Det talas också om att han blir näste spelare som förlänger sitt kontrakt med Chelsea.

Chelseas skadeläge är och har varit unikt dåligt den här säsongen. En som varit skadad länge, så länge att han blivit bortglömd och är utanför truppen just nu är Marco van Ginkel som vi dock hoppas ska kunna spela igen framåt jul. En som verkligen tror på van Ginkel som spelare är Derbys manager Philip Cocu som hade honom på lån i PSV 2017. Läs mer här>>

Många uppmanar Tammy Abraham är bli lite elakare i sitt spel. Synd att Diego Costa inte är kvar i klubben för att lära honom en del i The Dark Arts av anfallande.

MÅNDAG 23:
Vi vet, vi tjatar om oflyt. Så varför då också inte peka ut det faktum att Chelsea är det lag som haft mest oflyt med VAR-beslut hittills den här säsongen. När det regnar för oss just nu öser det ned, vilket påminner om skyfallet vi hamnade i förra veckan. Läs mer här>>

Dåliga nyheter för sillyseasonspekulanterna. Kai Havertz har fått en prislapp om 90m pund. Inte värd det även om han kanske är det största tyska löftet för tillfället. Hysaj i Napoli är nära nytt kontrakt (inte för att vi någonsin förstått dessa nu snart 2,5-årslånga rykten om albanen till Chelsea).

Vi tog förlusten mot Liverpool rätt lätt ändå då vi var nöjda med spelet och såg omständigheterna. José Mourinho varnar oss för det - och han har rätt:
“When you start accepting defeats just because your team played well and just because your players gave their best and they had a performance for people to be proud of in terms of that attitude and commitment… I think when you get used to it is when the big clubs stop to be big clubs.” 

Så är det dags för ryktet om Nathan Aké tillbaka till Chelsea. Såld för 20m pund och återköp för 40m från Bournemouth. Detta rykte brukar dyka upp varje säsong när försvaret sviktat i några matcher. Aké är en bra spelare, inte tu tal om annat men just nu känns det mer som vi behöver en skadefri period för att spela ihop försvarslinjen än nya spelare. Vi har också Reece James och Marc Guehi som väntar i kulisserna.
    Chelsea ska ha en buy-backklausul när de sålde.

Baba Rahman en av våra synnerligen skadedrabbade spelare spelade 19 minuter igår innan han blev skadad! Läs mer här om våra andra lån>>

Chelsea har ligans tredje yngsta lag. Man United har lite överraskande det yngsta med 25 år och 52 dagar, Southampton följer med 25 år 55 dagar och Chelsea 25 år och 112 dagar. Då har alltså Hudson-Odoi och James inte deltagit ännu, båda klart mycket yngre. Det är genomsnittsålder i de matcher som spelats hittills, Talksport är källan.

Det är inte bara Tammy Abraham som Nigeria försöker övertyga om att välja deras landslag. Även Fiakyo Tomori är nu aktuell för dem. Tomori är född i Canada av nigerianska föräldrar. Han har spelat för ungdomslandslagen för Canada och England så han har medborgarskap i tre länder tydligen. Fast fortsätter både han och Tammy som de startat är de nog aktuella båda två för England redan i nästa landslagsomgång. Vi får se om Southgate skyndar sig att binda upp dem, han borde det. För hur Rashford idag kan vara mer given är Abraham är lite svårt att förstå annat än genom rutin och tidigare val. Förbundskaptener har en tendens att gå med det redan prövade då de har så pass lite tid med spelarna. Southgate har dock visat sig vara ett undantag då ingen väl vågat spela så många färska spelare, eller ta ut dem för att värdera dem i samband med landskamper.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!