csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11   Chelsea FC  6 sp 2 v 2 o 2 f 12 -13 mål 8 p

- always proud to be Blue -


16 - 22 sep 2019
    NÄSTA MATCH:

        25 sep GRIMSBY - LC - kl

  -

Nyheter v-38


SÖNDAG 22:
Andra gången den här veckan som Chelsea var klart mer värda ett resultat än den förlust det blev. Chelsea var värda minimum oavgjort, kanske till och med en vinst men då måste chanserna sättas och missarna på fasta stoppas.
    Chelsea och Lampard får verkligen inget gratis den här säsongen, inte ens något dyrköpt.

Vilket oflyt vi har, flera nya skador, missat friläge, bortdömt mål men också svagt markeringsspel i första mot Scousers. Sådana fördelar får man inte ge bort.
    Lampard måste prioritera försvarsspelet nu, det finns inga ursäkter att skylla på, inte ens det svåra skadeläget för det är ett systemfel.

Damerna slog West Ham med 2-0 i Ligacupen. Ännu okänt vilka som gjorde målen, vi lär få återkomma. Nu är det Liverpool som är vårt fokus.
    Reiten gjorde sitt första Chelseamål. Målen: England 50, Reiten 70

Vi är ovanligt förväntasfulla inför laguppställningen idag. Inte så mycket för vilka spelare Lampard tar ut och hur de ställer upp utan helt enkelt för vilka spelare som är matchklara. Kan Kanté, Rüdiger, Mount spela?

Det är inte bara herrarna som har match idag. Chelseas damer som möter West Ham i ligacupen. Det är läge för att visa något nu för vi är inte imponerade av ligastarten. (Ber om ursäkt för att vi gav fel motståndare tidigare) I gruppen ingår också Tottenham, Reading, Crystal Palace och Lewes.

LÖRDAG 21:
Clyne, Origi och Alisson är skadade i Liverpool och kommer inte att spela imorgon. Chelsea har en sen fitnesstest på Mount planerad. Det verkar också som Emerson har fått problem och inte är spelklar som det spekulerades i tidigare i veckan. Kanté bör dock kunna spela enligt förhandsrapporter. Osäkert om Rüdiger.

Chelsea har inte förlorat sina första tre hemmamatcher sedan 1988-89.

Chelsea har usel statistik mot Liverpool i de senaste nio möterna. En enda vinst, fem oavgjorda och fyra förluster. Liverpool har fem ligavinster av de elva senaste på Stamford Bridge. Chelsea har dock gjort mål i alla utom en match i de tjugo senaste mötena med Liverpool i alla tävlingar.

PL2 eller U23-laget är fortfarande obesegrade efter att bland annat Callum Hudson-Odoi gjorde mål idag på Southampton. Chelsea vann med 2-0. Mål av CHO, 57, och Mola, 70.
    CHO och Reece James spelade 76 minuter. Vi tippar att båda kommer att få speltid på tisdag mot Grimsby.

U18 slog Reading med 2-1. Målen gjordes av Rankine 33, Nunn 67.

Hudson-Odoi och Reece James kommer att spela med U23 i helgen, inte a-laget.

FREDAG 20:
Mittfältaren Conor Gallagher, ännu en av våra jättelöften, är utlånad till Charlton. Därhan gjort så stor succé att han blivit utnämnd till Bäste Spelare i Championship under augusti!

Från presskonferensen:
Frank Lampard säger det finns en chans att Mason Mount spelar på söndag, det avgörs av hur det ser ut imorgon. Hans fot var ordentligt svullen men det verkar inte vara någon annan skada.
    Han ville inte heller ge klart besked om Kanté även om han är tillbaka i träning. Lampard säger att de kommer att gå fram varsamt med honom men påminde om hur bra han var mot Liverpool i Istanbul.
    Han menar att han gjorde sin åsikt om CHO klar från start och nu när kontraktet äntligen är påskrivet börjar det riktigt hårda jobbet. Lampard är dock klar med hur mycket han tror på CHO för framtiden.
    Angående all skit som kommer på Twitter och andra sociala medier duckade Lampard lite då det ju inte är hans område men det pågår tydligen samtal med företagen om hur det ska kunna begränsas.
    Supercupen visade att Chelsea kan utmana de bästa men mot dem gäller det ju också att vara som bäst annars straffar de dig.
    Han tar emot Klopps beröm och menar att när han pekar ut enskilda spelare ska de ta det till sig och jobba ännu hårdare för att leva upp till det berömmet.
    Sportskrivarna försökte sätta upp enskilda matcher i matchen vilket Lampard inte gick på men han betonade att det går inte att ge Liverpool en enda sekund i matchen.
    På frågan om hur han upplevt de senaste månaderna betonade han att det har varit hårt arbete men han är i en klubb han älskar och är hemma i. Han ser dessutom att det skett förbättringar under tiden. (Det gör vi alla även om hela paketet inte kommit samman ännu). Han har en målsättning han jobbar mot, men han utvecklade inte vilken målsättningen är.  
   
Chelsea har ännu inte vunnit en hemmamatch den här säsongen. Snacka om att vi drömmer om att det sker nu på söndag, det vore verkligen perfekt och ge lite krydda tilll hela ligan.

Det känns onekligen väldigt bra att Callum Hudson-Odoi äntligen skrev på. Vi har varit oroade, vi har varit väldigt irriterade och är nu mycket nöjda. Det är spelarnas marknad numer och därför är det så viktigt att klubben kan behålla sina bästa spelare, kanske särskilt de yngre med en lång förhoppningsvis fantastisk karriär framför sig och Callum Hudson-Odoi är ju den som kanske tippats få den finaste av dem alla. Han har ju också bevisat sin attityd genom att kämpa sig först igenom Sarris motstånd och sedan på närmast rekordtid komma tillbaka från en svår skada och redan i sin första match (U23) vara bäst på plan. Nu hoppas vi bara det går uppåt och framåt utan fler bakslag för honom. Vi är övertygade om att Lampard kommer att matcha honom förnuftigt och han lär knappast spela varje match redan från och med nu.

TORSDAG 19:
OFFICIELLT
Äntligen har Callum Hudson-Odoi skrivit under kontraktet det pratats om det senaste året. Kanske gjorde han det tidigare men nu har Chelsea släppt nyheten.
    Det är ett femårskontrakt till 2024.
    Spelulationerna om hur mycket det är värt löper vilda. Vi har hört allt upp till 180t pund i veckan (Daily Mail) men det tror vi inte på, det är nog dock säkert sexsiffrigt och det vanligaste ryktet är 100t pund. Inte illa för en som fortfarande tekniskt sett är tonåring. Å andra sidan; köpa en spelare av hans kvalitet idag kostar runt 40m pund, vilket är en hel del pengar det också och förmodligen kommer hans "värde" att stiga.
    För oss fans är det enda viktiga att vi nu slipper spekulationerna och vi slipper ha Bayerns gapiga ledare prata om CHO och att han ska spela för dem. Nu kan vi koncentrera oss på fotboll och hoppas han mycket snart ska bidra i Chelsea. Han hade en timme med U23 i fredags och imponerade, särskilt som skadan tycks läkt på närmast rekordtid.
    Chelseasajten har en intervju med honom här>>

Varken Mason Mount eller Antonio Rüdiger tränade med laget idag, oroande. Däremot ser Emerson ut att kunna spela eller vara med i truppen på söndag. N'Golo Kanté tränade också liksom han gjort ett par dagar nu, förhoppningsvis kan han spela mot Scousers.

En första undersökning har visat att det är inga ledband- eller ligamentskador på Mason Mounts vrist. För säkerhets skull ska ytterligare undersökningar ske senare. Klart osäkert dock om han kan spela på söndag.

ONSDAG 18:
Enligt de engelska medierna skulle engelska lag rensa upp alla europeisa cuper i år efter att tagit de fyra finalplatserna i dem förra säsongen. Ska vi döma av de tre lag som spelat i skrivande stund är det nog återigen dags för dem att lära sig ödmjukhet och svälja sina ord. Något de borde kunna efter att i alla år mer eller mindre lovat att England ska vinna EM och VM på både herr- och damsidan. Skulle City också tappa poäng i CL-spelet absolut lättaste grupp, då kommer väl krisrubrikerna fram istället.

Lampard kunde efter matchen inte ge besked om Mounts skada som nog störde en del. Det är en vristskada och ska bedömas inom 48 timmar. Vi har hört sådant förut och vi misstänker att han nu missar Liverpoolmatchen. Även om Mount själv enligt brittiska tabloider är positiv och optimist om att kunna spela mot Liverpool i vad som kommer att bli ett revanschmöte, inte så mycket klubbarna emellan trots Supercupen utan internt i klubbarna. Chelsea förtjänade ett mycket bättre resultat mot Valencia än vad vi fick och Liverpool vill nog visa att de kan bättre.
    Aldrig någonsin kan vi komma ihåg ett sådant skadeelände i Chelsea. En klubb som varit känd för att klara skadesituationer ovanligt bra under dr Biosca.

Liverpool förlorade i CL, Chelsea förlorade i CL. Bara Liverpool förtjänade att förlora. Intressant inför söndagen match. Om Chelsea ens knappt kan får till ett lag efter alla skador. Chelsea var bäst mot Valencia och förlorade.
    Vi vidhåller, Lampards Chelsea har absolut inget flyt alls. Och flyt är oerhört viktigt. Är CL-avancemang redan borta. Kanske. Det var en extremt viktig förlust tyvärr. Särskilt som Valencia barfa kommer att bli bättre och Ajax ser heta ut också. Förhoppningsvis blir även Chelsea bättre, men det går inte att missa straffar och gå vidare.
    Vi misstänker också att tjafset om vem som skulle slå den bidrog till missen och det är inte OK på något sätt att sådana saker inte är sollklara i laget. Särskilt som Lampard klart sa ifrån att det är Barkley som är straffläggaren.
    Well, dags att koncentrera på ligan och för guds skull kan vi få stopp på alla dessa jävla skador. Tror inte vi under 50 år av Chelseasupport upplevt fler skador!

TISDAG 17:
Ibland är fotboll riktigt grym. I Moskva 2018 var Chelsea klart bäst, förlorade finalen i CL. Samma känsla idag. Ändå missa straffar, även om det som var nog var värst är att spelarna tjafsade om vem som skulle slå. Det får bara inte förekomma.
    Straffar är dock verkligen inte vår grej hittills den här säsongen.

BARA titta på statistiken, men så fungerar inte fotbollen. Bästa laget vinner inte alltid. Vi såg det i premiären, än mer idag.

En missad straff, i en match Chelsea förtjänade att vinna men förlorade. Det är en ENORM uppförsbacke nu i Champions League för Chelsea. Vi har verkligen inget flyt alls.

Vi spyr på alla skador. Mason Mount sparkas ned av förre goonern Coquelin och tvingas ut redan vid kvarten.

Dödens grupp kallade vi det med Inter, Barcelona och Dortmund. Fast med en slagpåse som alla trodde vid namn Slavia Prag. Slavia fick oavgjort då Inter på övertid fick ett riktigt flytmål. Slavia hade varit värdiga vinnare annars.
    Oavgjort mellan Lyon och Zenit, kanske inte heller en match de flesta hade rätt tips i, fast betydligt mindre överraskande än Slavias vinst.
    Blir det fler överraskningar ikväll. Då Chelsea är knappa favoriter mot Valencia mycket pga hemmaplan, hoppas vi att det i så fall är annorstädes än Stamford Bridge.
    Ethan Ampadu helt petad i Leipzig idag också. Hans lån ser ut att bli något av en mardröm.

Frank Lampard säger att idag spelar han med trebackslinje, men det innebär inte att det alltid kommer att bli så. Han vill att laget ska vara anpasssningsbart.

CHELSEA U19     vs    VALENCIA U19      3 - 3
Vi har ingen stream men av rapporterna att döma är det en målrik första halvlek, där Valencia gör målen och Chelsea kvitterar på straffar.
Första målet Gonzalez i 9e. Anjorin kvitterar på straff i 13e. Sedan 1-2 genom Koindredi i 22 och Anjorin kvitterar på straff 36.
  - ANDRA -
3-2 av Broja på pass från Lamptey, 61. Så tappade Chelsea segern när Koindredi gjorde sitt andra mål sent i matchen, 84.
    I andra matchen i gruppen vann Ajax lätt med 4-0 över Lille.

MÅNDAG 16:
Valencias spelare bojkottade presskonferensen före matchen men nye managern Albert Celades var där. Spelarna lär gjort det i protest mot att populäre Marcelino fick sparken förra veckan. Inte direkt idealiskt sätt att förbereda sig på.
    Mycket snack om deras protest men det är mestadels meningslös spekulation från pressen.
    Celado vill inte göra några som helst avslöjande om laget, inte ens om han kommer att göra ändringar i det.
    Valencia under honom har inte haft mycket tid att göra några ändringar.
    Celades pratade mycket om utmaningen och så vidare. (Helt klart hade de spanska sportskrivare mer av en agenda än att få nyheter från presskonferensen.)
    Han berömde att trots resultatet mot Barca gav laget aldrig upp och han menar att stämningen i truppen förbättras dag för dag.
    ( Engelska sportskrivare meddelar att presskonferensen var 25 min och de spanska agendorna hos dem tog 22. Inga raka frågor alls om laget eller skadade spelare = fullständigt meningslös presskonferens alltså, men vi redogör ändå för den. )
   
Från presskonferensen inför CL-matchen:
De riktigt dåliga nyheterna är att Rüdigers halkning på en metallbit i Wolverhampton hindrar honom från att spela. Även Emerson är borta.
    Kanté, James och Hudson-Odoi är friska men inte matchklara och lär knappast kunna spela. Lampard antydde att James och CHO nog måste matchas i U23 först.
    Han menade att Abrahams framgång inte är en överraskning men att det finns mer att ta ut där, mer utveckling att vänta. (Läter mycket trevligt).
    Lampard vägrade förstås bli indragen i diskussionen om vilken landslag Abraham ska representera.
    Champions League, stämningen, musiken och allt med CL är speciellt för Lampard och han ser mycket fram emot att få uppleva det från bänken och inte plan. Han har haft bra och dåliga upplevelser i CL.
    Han har inte pratat med laget ännu om hur annorlunda det är att spela CL men planerar att göra det under kvällen då de är på hotellet över natten.
    Han är medveten om vad som händer i Valencia men det påverkar inte hur Chelsea förbereder sig för matchen. Det som händer i Valencia kan påverka dem positivt lika väl som negativt.
    Han villl inte kommentera att Valencia inte ger den sedvanliga presskonferensen (Uefa lär bötfälla) senare.
    Målet i år är att gå vidare från gruppen.
    Lampard såg Valencias match mot Barcelona men menar att det är svårt att analysera motståndare till Barcelona då katalanerna spelar som de gör. Han har också sett andra Valenciamatcher och förväntar sig tufft motstånd från de två anfallarna och ytterspelarna.       
   
En riktigt het fotbollsvecka väntar för Chelsea.
    Imorgon väntar Valencia som vi vid lotten trodde kunde bli främste utmanare till ett avencemang i Champions League grupp H, fast som vi just nu tror kan ge Chelsea en mycket viktig hemmavinst i första matchen efter det kaos som klubben försattes i under förra veckan med sparkningen av populäre och framgångsrike managern Marcelino. De åkte också på en moralknäckande 5-2-förlust i lördags, även om det var mot motstånd ingen väntade sig vinst mot, borta i Barcelona.
    Sedan på söndag väntar Liverpool som startat säsongen mycket övertygande. Men Chelsea spelade bra mot dem i Supercupen även om det har föga påverkan på söndagens match, förutom kanske på moralsidan då laget vet att de kan stå upp. (Vi bara måste sluta skänka bort mål i slutet av matcherna, vilken ju är en uppenbar risk med tanke på Mané, Firmino och Salah, i kvalitetsordning, som lär starta för merseylaget.) Chelsea lär inte under några tips bli favorittippade i den matchen misstänker vi, även om den spelas på Stamford Bridge. Vilket kan vara en liten fördel, ingen förväntar sig stordåd och sådana matcher brukar ju unga spelare gilla. Och unga spelare har vi gott om, förhoppningsvis har vi också Kanté tillbaka i den matchen. Han behövs.

Mindre än en sjundedel av säsongen har spelats och går det att dra några slutsatser om något? Nej, absolut inte. Varken om ligan eller enskildheter. Det enda vi kan säga med absolut säkerhet är att Watford gav Gracia fyra matcher efter sin bästa säsong i Premier League!
    Så kan vi spekulera om fler managers redan nu. Nja, Marco Silva i Everton kanske får börja titta över axeln redan till nästa landslagsuppehåll.
  Andra observationer är att United får väldigt mycket straffar. VAR har inte blivit vad vi hoppades på och det är inte VARs fel utan hur domarna använder det. Det är dock en inlärningskurva och en dag kommer VAR att ersätta linjedomarna, det är vi övertygade om då en mållinjeliknande teknologi kommer att avgöra mätbara saker som offside.
    Angående Chelsea vet vi att Frank Lampard är både pragmatisk och modig. Han har visat att hans tilltro till ungdomarna och unga spelare är inte samma tomma ord som alla managers före honom i Chelsea har snackat om.
    Tydligast av allt i det är ju Tammy Abraham. Vi var trots allt rätt många som oroade oss efter mötet mot United och även Liverpool i Supercupen om han skulle visa sig vara ännu en Patrick Bamford eller Dominic Solanke - ett jättelöfte som imponerat på Champonshipnivå men inte kapabel till steget upp. Vi som fruktade det och även uttryckte det är redan överbevisade och inga kan vara lyckligare över att ha fel än vad vi är som Chelseasupportrar. Abraham var rent svag mot United och övertygade inte i Supercupen men Lamps visade honom förtroende, instruerade honom och gav honom det som anfallare behöver nästan ännu mer än fotbollsskicklighet d v s självförtroende. Och som Abraham har återgäldat det.
    Plus att Abraham var tvingad att gå igenom rasistpåhopp för en missad straff. Visst, ingen gillar när ens lag missar en avgörande straff men det handlar verkligen inte om ras. Anser man det täcker ordet idiot inte ens inledningen av hur dum man är. Tufft att Abraham att ta det och komma ut och vara bättre än någonsin. Det måste man beundra.
    Ingenting är mer naturligt än att erkänna att man har fel när väl facit kommer. Om man inte är politiker vill säga.
    Lampard har inte heller varit rädd att justera sin egen taktik. SÅ annorlunda än sin företrädare. De formationer han föredrog i Derby och under försäsongen har inte riktigt fungerat så han prövade något helt annat, eller åtminstone justerade runt ordentligt i hur han formerade det skadedrabbade Chelsea mot Wolverhampton till vad vi brukar kalla fembackslinje vilket väl mer korrekt borde kalla trebackslinje med wingbacks. Vilket såg mer än lovande ut större delen av matchen. Kritiserade spelare där bak var alla klart bättre i den uppställningen även om det också visade sig att när Rüdiger fick gå ut fanns det sprickor även i den modellen - men det var ju allra första försöket med den.
    Det finns många spännande saker att se fram emot nästa 33 matcher av säsongen, plus cuperna och annat. Denna vecka är tuff, nästa vecka kanske vi får se ett rekordungt lag spela mot Grimsby och ännu fler ungdomar får chansen att glänsa och när en manager visar det förtroende som Lampard gör då vill spelarna också glänsa och visa vad de går för.
    Det finns inte minsta anledning att justera några målsättningar eller förhoppningar om säsongen. Vi står helt bakom att en topp-4-placering är fullständigt möjlig och även någon cupvinst eller så. Playoff i Champions League hoppas vi också på trots en svårbedömd grupp.

 

 

Rykten, notiser m m, v-38


SÖNDAG 22:
En läsvärd artikel om hur Chelsea nu hittar en identitet som kanske saknats under Abramovichs tid som ägare, men som han ju velat ha med sin satsning på akademin. Den har dock stått i konflikt med önskan om titlar också. Läs mer här>>

Guardian utmålar eftermiddagens möte som en match mellan Tammy Abraham och husguden (känns det som) Virgil van Dijk. Läs mer här>>

Fikayo Tomori och Tammy Abraham pratar om sin tid i akademin i Chelsea. Läs mer här>>

LÖRDAG 21:
En hyllningsartikel till Mason Mount om hur viktig han redan blivit för Chelsea. Från The Guardian>>

Tydligen är det inte bara Liverpools målvakt Adrian som fuskar (på straffar) utan hela klubben. Times kallar det tidernas största skandal i Premier League nu när det avslöjas att Liverpool hackat Manchester Citys scoutingverksamhet för att hålla koll på vilka spelare City tittar på. Läs mer här>>

FREDAG 20:
Mer om hur Klopp sätter marknadspriser på unga Chelseaspelare runt 60+m pund och hävdar att Chelsea är den klubb i världen som klarar ett transferförbud bäst av alla. Daily Mails vinkling av det hela>> = Mindgames före matchen.

Jıürgen Klopp menar att Chelsea påminner honom om det Dortmund som han började bygga upp. Från Sky. Läs mer här>> = Mindgames före matchen.

Didier Drogba berättar hur han och andra spelare inspirerade ungdomarna som har sitt stora genombrott nu, som Tammy Abraham. Läs mer här>>

Supporters till Scousers agerar för att försöka få värva Willian till sommaren då han blir fri agent om kontraktet inte förlängs. Samtidigt påstår de att han var nära att skriva på för dem vid deadline 2013. Något vi anser var en ren lögn för det var mellan Tottenham och Chelsea det stod, Willian var i princip klar för Tottenham när Chelsea klev in och han valde oss.

TORSDAG 19:
Charlie Nichols som konsekvent tippat emot Chelsea tror på 2-2 på söndag i Sky, f d Liverpoolspelaren Mark Lawrenson tippar förstås 2-0 till Scousers i BBC.

Vilket svammel. Expressen har något de kallar Sportklubben som diskuterade Chelsea i en video. Så många rena falska fakta, lögner och okunskap är påfrestande att lyssna till. Vi tänker inte länka dit för det var pinsamt att lyssna till även om tanken var att försöka vara positiva till den "unga revolutionen" i Chelsea, men då måste man ändå kunna något istället för att två stycken sitter och andäktigt försöker lyssna till det som sägs när alla som kan Chelsea vet hur mycket felaktigheter det var i det hela. Räcker det inte med att Expressen har Sebastian Matsson, svensk sportpress största Chelseahatare.

Mer snack om att Chelsea börjat förhandla med Tammy Abraham och Fikayo Tomori om nya kontrakt. Hade hellre fått nyheten att Callum Hudson-Odoi någon gång skriver på sitt erbjudna kontrakt, men det är ju väl att Chelsea agerar i god tid kring övriga spelare så vi sllipper en liknande situation i framtiden.

Mer rykten om Wigans unge, 17 år, Joel Gelhardt som Chelsea (och Scousers) lär jaga. Allt är ju akademiskt tills vi får besked från CAS om klubben kan värva i januari. Även om det är fullt möjligt att Chelsea köper loss honom och lånar ut honom resten av säsongen för förbudet gäller ju bara att registrera spelare, inte köpa.

Tammy Abraham lovar att ta ut besvikelsen från tisdagsmatchen mot Liverpool på söndag. Vi kan bara hoppas men lärde vi oss något från i tisdags var det hur viktig rutin är i stora matcher. Chelsea var det bättre laget men omsatte inte sina möjligheter, Valencia gjorde det. Läs mer här>>

Frank Lampard uppmuntras att följa sin förre manager Carlo Ancelottis modell över hur Liverpool ska besegras. Ancelotti har ju besegrat Liverpool två år på raken nu i Champions League genom att taktiskt utmanövrera Klopp. Vi antar att det sker en hel del videotittande på Cobham just nu. Det handlar till stor del om att lyckas komma in bakom Liverpools ytterbackar.

ONSDAG 18:
Inter är intresserade av att värva Olivier Giroud som back-up till Lukaku i januari. Vi tvivlar på att Giroud vill bli back-up igen, det är långt troligare att han väljer att avsluta sin karriär i MLS eller något liknande.

Det sägs också att det var inte för att diskutera vem som skulle slå straffen som det såg ut i tv utan spelarna där var där för att uppmuntra Barkley som är förste straffläggare i Chelsea...

Lampard har gett som orsak till att han valde Willian och senare Pedro istället för Pulisic i Valenciamatchen att han gjorde det för han ville ha erfarenhet av CL och tuffa matchsituationer i laget.

Ni har kanske sett rubriker om Lucas Piazon och hans tid i Chelsea som engelska medier har vinklat på ett fullständigt osant sätt. Vi har inte tagit upp det då vi redan misstänkte det. Vi tar dock upp vad Lucas Piazon själv säger här om hur engelska medier försökt svartmåla Chelsea genom att använda honom som redskap:
    "From my long interview with A Bola,’ he writes, ‘some papers in England decided to only report two specific sentences that could have been interpreted as polemic towards Chelsea FC which I am not happy about while they completely disregarded the rest of the interview in which I clearly state that I adore Chelsea FC and everyone working there, that the club welcomed me at 17 years old with open arms and all the staff was always amazing towards me. I then say that unfortunately I didn’t get many opportunities to play but that the Club is not to be blamed for this as I was very young and it’s clearly not easy to play in a Club filled with top players in every position.
    I’d like to clarify that I have always wanted to play for a club like Chelsea and it has always been my ambition but now I am completely focused to have a good season together with my current club Rio Ave FC."

TISDAG 17:
En ny Shevchenko i Chelsea. Ja, så är det då Andrej S's son Kristian som föddes i London för 12 år sedan tränar med klubbens akademi. Alltså en spelare som kan spela för England, Ukraina, USA och Polen beroende på hans föräldrar och var han är född. Nu ska vi inte ta ut något i förskott men det ger onekligen möjligheter om han har bara hälften av den talang han pappa hade, även om han inte hade sina allra bästa år i just Chelsea.

Tammy Abrahams vägran att klart säga nej till att representera Nigeria har satt en brasa under engelska FA som enligt ryktena nu kommer specialstudera Tammy Abraham från och med ikväll fram till nästa landslagsuttagning i oktober. Tammy har spelat för de flesta engelska ungdomslandslagen och varit uttagen i a-landslagstruppen. Men tills dess att han spelat en officiell tävlingsmatch är han ändå fri att till slut välja ett annat land att representera som senior.
    Det är Steve Holland som ska spionera. Han borde faktiskt redan veta en hel del efter alla sina år i Chelsea.

MÅNDAG 16:
Ian Maatsen har kallats upp att träna med a-laget istället för skadade Emerson. Han lär också vara aktuell för en kontraktsförlängning trots att det bara är ett år sedan 17-åringen kom från PSV.

BBCs Garth Crook jämför Tammy Abraham med Peter Osgood. Det är beröm om något. Abraham har långt dit men omöjligt är det ju inte med tanke på hans ålder. Fysiskt påminner de onekligen en del om varandra.

U19-laget spelar också mot Valencia imorgon. Deras match börjar kl 14 men den sänds inte i Sverige.

Det pratas fortfarande om nytt kontrakt för Callum Hudson-Odoi och vi är riktigt trötta på det. Bara skriv på eller inte är vår känsla nu. Helst förstås skriv på. Det nya är att summorna är tillbaka där det talades om redan i början av året och inte de inflaterade 180t som vi fick höra nu i början av säsongen. Det lär nu åter handla om 100t.
    Fotbollsmässigt hoppas vi och tror att CHO kan vara aktuell för en plats på bänken mot Valencia! Så pass bra var han även om han bara spelade timmen i U23-matchen i fredags.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!