csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC  5 sp 2 v 2 o 1 f 11 -11 mål 8 p

- always proud to be Blue -


9 - 15 sep 2019
    NÄSTA MATCH:

        17 sep VALENCIA- CL - kl 21.00

  T V

Nyheter v-37


SÖNDAG 15:
Chelsea är inte enda laget som skänker bort mål, Arsenal skänkte bort en enkel seger mot Watford idag genom två usla mittbacksingripanden (ett av Luiz som orsakade en fullständigt onödig straff).

Chelsea W fick bara 1-1 mot Brighton vilket är en ordentlig besvikelse och kan bli kostsamt i en säsong som förväntas bli mycket tuffare än tidigare. Målen kom mycket sent i matchen, 84e minuten för Brighton och kvitteringen på övertid av Engman.

Det ska bli mycket intressant att se om Frank Lampard nu fortsätter med 3-4-3 eller om det är 3-4-2-1 efter gårdagens insats mot Wolves. För det är utan tvekan så att systemet gav ett bättre försvarsspel trots de två insläppa målen än tidigare och flera spelare verkar också trivas bättre i det, inte minst Alonso och Willian.

Det är viktiga matcher som väntar. Valencia med negativ trend och en helt ny manager och ett Liverpool som startat säsongen strålande, även om Chelsea faktiskt matchade dem i Supercupen vilket de flesta redan tycks glömt bara för att Chelsea förlorade på straffar.

LÖRDAG 14:
Det tog vår tisdagsmotståndare tre minuter att släppa in ett mål från Barcelona ikväll. Inget bra genrep. Målet gjort av Barcas nya sensation Fati. Och efter 8 minuter stod det två noll. Fati stod för assisten, de Jong gjorde målet och stod för assisten till första målet. Det var kanske inte ett så bra beslut att sparka managern. De kom dock tillbaka gemom förre Altetispelare Gameiro. Till slut vann Barca med samma siffror som Chelsea, 5-2.

Även i år tänker City ge Scousers handikapp genom att starta säsongen under förväntningarna. För vem hade trott de skulle förlora till Norwich? No Pukki, no party - som tur var har de Pukki. (Vi tror dock fortfarande helt och hållet att City vinner ligan, kom ihåg att de gav Liverpool tio poängs försprång förra hösten). Vilken dag för idolen Stephen Fry, stor Canaries-supporter.

Tammy Abrahams hat-trick var det som gjorts av den yngsta Chelseaspelaren någonsin. Hazard var 23, två år äldre när han gjorde sitt 2014. Alla Chelseas mål har gjorts av spelare som är max 21 år. Vem var det som sa att det går inte att bygga ett lag på ungdomar - ja, vi vet några namn men ingen av dem är intelligent nog att skämmas för vad de hävdat.
    Dessutom är CHO och James på väg tillbaka och senare även RLC.

Även efter matchen är det bara akademispelare som gjort mål för Chelsea i ligan. OM vi räknar bort Zoumas självmål senast, men dagens självmål gjordes ju av Abraham som dock fullständigt ursäktas av tre mål framåt.
    Mycket såg bättre ut, en del väldigt bra, förutom att de inte klarar att spela av matcherna utan tappar koncepterna i slutet av dem. Rutin kallas det och det är kanske inte det här lagets största tillgång.

Alla mål hittills (halvtid) av Chelsea har gjorts av engelska akademiprodukter! Snacka om att Lampard vet vad han gör med dem.
    Gärna fler Chelseamål men nästan ännu hellre önskar vi nu en hållen nolla! Målen glädjer oss oerhört i första men vi är nästan lika glada över hur försvarsspelet har fungerat med fembackslinjen! En och annan skitsnackare håller förhoppningsvis tyst nu. Lampard har visat vad han kan och han kommer att visa mer.

Hört just innan matchen. Ett skrämmande fakta eller; Chelsea har gett mer speltid till unga spelare den här säsongen, fyra matcher gammal, än vad de gjort sammanlagt under Mourinho och andra managers de senaste 14 åren!

Ray Butch Wilkins skulle blivit 63 år idag. Hoppas laget spelar för honom med det i minnet också.

FREDAG 13:
CHELSEA U23     vs    BRIGHTON U23        2 - 1
Både Callum Hudson-Odoi och Reece James startade i matchen som spelas på Stamford Bridge. Det var ett starkt Chelsea även om det är ett ungt lag som Andy Myers ställer upp med. CHO sgtartade till vänster på yttern.
    Det är ju rätt fantastiskt faktiskt att CHO kan spela redan nu och i matchens inledning såg han ut som vanligt. Det var i april han fick sin skada och han spelar redan medan RLC som fick en likadant skada om än en månad senare ungefär lär inte vara aktull förrän framåt jul. CHO satte upp Lamptey med en fantastisk boll men nicken var inget vidare mot mål. 8
    CHO satte upp Lawrence som tog sig in i boxen och pricksköt in första målet från svår vinkel. Underbart mål. 17-åring. 19
    Det tog ett litet tag innan Chelsea kom igång men sedan var det stor kvalitetsskillnad och särskilt CHO impoenrade oerhört. Han måste vara aktuell för åtminstone bänken redan till Valencia på tisdag.
    Freestone borde åkt ut vid halvtimmen när han överföll George McEachran men han kom undan med gult. Som tur var gick benet inte av utan McEachran kunde fortsätta.
    Ett mycket fint mål av Lawrence men det borde verkligen varit fler. CHO och Guehi bäst i Chelsea. reece James behövde inte anstänga sig men höll helt rent på sin kant i första.
-ANDRA-
Bslllo har ersatt James.
    Chelsea har fortsatt dominera men Birghtond få chanser har varit skarpa. Chelseas chanser har bara varit nära.
    CHO fick en timme innan Anjorin ersatte honom.
En utmärkt insats även om skärpan givetvis saknades lite.
    Chelsea har förllorat sitt spel och bjudit in Birghton i matchen. En rrent trist andra halvlek.
    Andra målet kom till slut efter kalabalik på en hörna där Marcel Lewis lyckas pilla in bollen. 73
    Härligt pass till Charlie Brown som löper fri och sätter bollen i rträvirket, stolpen. 82
    Andra halvleks spelare var nog Tariq Lamptey som är mycket rolig att följa. Henry Lawrence hade också en bra match.
    På övertid fick Brighton göra ettröstmål på en lång boll in och dåligt försvarsspel och sedan bråk om bollen när Brighton vill sätta igång spelet snabbt. 90+4 Cochrane gjorde det. sekunder före pipan.
    Chelsea leder sin division i PL2 efter fem matcher.

Wolves saknar avstängde Boly men har alla andra tillgänglgia till skillnad från skadedrabbade Chelsea som dock får tillbaka Kovacic och Pedro. Spelaren att se upp med är förstås Raul Jimenez som gjorde mål i båda matcherna mot Chelsea förra säsongen.

Från presskonferensen:
   
Frank Lampard berättade att under uppehållet har det mest handlat om att bygga kondition. Han har haft spelare borta på landslagsuppdrag och gett övriga lite ledigt.
    Han höll inte med domarbasen Riley som sagt att VAR gjort fyra fel, Lampard menar att det är fler som när Chelsea inte fick en given straff mot Norwich.
    Som brukligt är berömde han Wolves och Nuno Espirito Santo. Han sa att han gillar deras stil.
    Lampard bekräftade att Hudson-Odoi och James kommer att spela med U23 senare ikväll.
De är foirtfarande inte helt spelklara och kommer att matchas försiktigt antydde han.
    Han är nöjd med att Rüdiger nu är tillbaka. Lampard vill inte spela ett ungt lag bara som princip utan det har ju varit av nödtvång delvis.
    Han bekräftade att Kanté inte är skadefri men Kovacic är det.

TORSDAG 12:
Chelsea bekräftar ikväll att både Callum Hudson-Odoi och Reece James kommer att spela i U23-laget imorgon i PL2. Matchen kan ses gratis via den officiella hemsidan. Kl 20.00

Det har dröjt men nu har vi fått veta att även Billy Gilmour har blivit skadad under landslagsuppehållet. Vad har hänt med det Chelsea som alltid haft så få skador? Vi vet föga om skadan men den ska ha krävt magnetröntgen så Gilmour ser ut att kunna missa flera matcher, varav matchen mot Grimsby nog hade kunnat innebära hans startdebut.
    OFFICIELLT: Billy Gilmour har också förlängt sitt kontrakt till 2023. Goda nyheter, tänk om CHO också gör det någon gång.

Domarförbundet erkänner nu minst fyra stora misstag som gjorts redan i användandet av VAR. De säger dock inte varför och här misstänker vi att det är någon slags kollegial uppbackning som orsakar det. VAR-domarna är ovilliga att rätta sina kollegor på plan, en stor risk med systemet som absolut inte minskar genom att man roterar vilka som sitter som VAR-domare istället för att ha experter på det.
    Läs mer här>>

Spaniens U21-förbundskapten Albert Celades tar över efter Marcelino i Valencia. För honom väntar ett möte med Barcelon och sedan Chelsea på tisdag.

Det finns klubbar, inte minst amerikanskägda, som baserar spelarköp helt efter deras statistisk så Fifa 20-stats för spelare måste vara mumma för dem. Vi kanske inte tycvker det säger allt och frågan är väl om Fulham gör det idag efter deras försök med den modellen förra säsongen. Här är dock rankingen för alla Chelseas spelare; inte oväntat toppar NäGolo Kanté>>

ONSDAG 11:
Om en vecka möter Chelsea Valencia, som idag sparkade sin manager Marcelino Garcia Toral. Det är inte klart vem som tar över men sportchefen Mateu Alemany  förväntas följa efter. Knappast bästa sättet att förbereda sig för en riktigt viktig match då Valencia var en av toppkandidaterna till att gå vidare från gruppen. Valencia möter dessförinnan Barcelona i ligan.

Det är nu klart att det blir Grimsby Chelsea möter i vår första match, hemma, i LIgacupen den här säsongen. Detta då de slog ut Macclesfield i straffar efter en mållös match.

Lite transfersiffror som ger oss en bild av hur mycket Chelsea kommer att ha att spendera på nya spelare (tips; vi har råd med Kylian Mbappé).
    Siffrorna kommer från Transfermarkt och Sportrac.
    Transfers har inbringat hela 230,45m pund om vi räknar in möjliga bonusar (främst Hazard och Morata) och försäljning (Morata) som egentligen bokförs först nästa sommar.
    Kovacic köptes för 40m. Pulisic köptes i januari för 58m.
    Det är dock inte bara försäljningar som ger klirr i kassan just nu, då det är tunga löneposter som lyfts. Framförallt Hazard på 225t i veckan. Fabregas ( i jan.) 165, Cahill 100t, Luiz 125t. Sammanlagt handlar det om 626t pund i veckan som lönekontoret slipper betala ut för spelare som lämnat. Räknar vi dessutom in utlånade spelare är det ytterligare 370,5t pund(totalt: 996,5t x 542 veckor=51,818t) i veckan som ska räknas av. (Man blir ju snurrig av att bara se siffrorna). Från Ampadus 7,5t pund i veckan till Bakayokos 110t och Drinkwater 110t (till januari åtminstone).
    På löner ut ska Kovacics 75t och Pulisics 100t i veckan räknas in.
    Räknar vi enbart (ej nya utgifter) iinsparat i försäljning och löner har Chelsea tagit in/sparat drygt 292m pund räknat med mest gynnsamma utfall! Därtill kommer det faktum att klubbarna ju faktiskt betalar för att låna spelarna.
    Nu är jag yr av siffrorna, tänk att när man började stödja Chelsea handlade det om typ max 1m pund för de allra bästa spelarna i världen som övergångssummor och löner som idag utklassas av spelare under 18 år gamla.
    Förhoppningsvis innebär den här transferkassan att Chelsea ÄNTLIGEN ändrar värvningspolicy och slutar värva vad som idag är 30-40m spelare och istället värvar riktiga världsspelare eller låter bli. Vi vill inte ha fler Bakayokos, Drinkwaters. Kvalitet eller tro på våra egna! Sluta men idioten Emalos filosofi att använda spelare som lånespelare för att inte kunna sälja dem. Chelsea har t ex minst två, kanske tre utlånade ungdomar som är bättre mittfältare än Bakayoko och Drinkwater (vilket inte direkt är vad han dricker tydligen). Och mittfältet är verkligen inte vårt problem - det är att vi skänker bort mål. (Och ännu har inte ett enda namn varit intressant bland skvallerryktena om försvarare till Chelsea, absolut inget enda som är bättre än det vi redan har).

TISDAG 10:
Vissa har alltid tur. England har alltid tur att få de enklaste kvalgrupperna möjliga, liksom City i Champions League. Det innebär ju att Southgate kan fortsätta testa unga spelare och Henderson som är Englands motsvarighet till Sebastian Larsson. Fast Larsson är bra på fasta bollar åtminstone. Inte ens när England försöker hjälpa motståndarna blir det motstånd av matcherna i deras grupp. Det är tuffare i Sveriges EM-grupp, den saken är klar.
    Kosovo var tvåa i gruppen och det var utklassade redan i första halvlek. Fullständigt även om England försökte hjälpa dem med att skänka bort ett mål första minuten.
    England är kanske riktigt bra, men det går inte att säga (även om engelska medier kommer att hävda det) från det motstånd de har i sin kvalgrupp. Kosovo skulle få storstryk av Sverige som inte förtjänade att ens få oavgjort mot Norge. Oavsett vad vissa spelare ansåg.

Ethan Ampadu fortsätter få strålande recensioner för sitt spel i Wales landslag men har inte fått en minut i Leipzig och var väl inte ens på bänken senast. Han måste få speltid i Leipzig annars ska Chelsea absolut avsluta det lånet senast till jul. Det finns klubbar i Premier League som skulle välkomna honom och ge honom speltid.

MÅNDAG 9:
Premier League återvänder till helgen, även om vi inte får se Chelsea på Viasat då det som precis alltid annars väljer att visa United istället.
    Det är en potentiell dörrvältare för Chelsea. Wolverhampton borta förra säsongen var en sådan där match som höll på att förstöra hela säsongen.
    Chelsea kom till Wolverhampton då i början av december efter en riktigt fin höst, något vi verkar glömt då vårinledningen var hemsk. Chelsea hade nästan hela hösten pendlat mellan 1a och 2a plats, någon enstaka gång var vi nere på 3e, som efter derbyförlusten mot Spuds i slutet av november.
    Chelsea förlorade till Wolverhampton som efter det gick till klarhet efter klarhet medan Chelsea kämpade sig nedåt i tabellen. RLC gjorde ett tidigt mål och sedan tappade Chelsea matchen till deras speciella målskyttar Jimenez och Jota. Matchen blev därmed signifikativ för en riktigt usel period för Chelsea. Chelsea visade sig dock ha svårt för Wolverhamptons stil och klarade bara oavgjort på hemmaplan senare under säsongen. (Även om vi i matchen direkt efter faktiskt slog Man City med 2-0 på Stamford).
    Chelsea är därmed varnade inför årets möte. Chelseas start i år har varit väldigt annorlunda men alla vet ju vilket läge laget befinner sig i. Wolverhampton har dock haft en sämre start än Chelsea vilket vi helt hänför till att de haft tufft motstånd och redan spelat tio matcher med EL-kvalifikationen. De har imponerat i EL-matcherna, mer än i PL-matcherna.
    De går absolut inte att underskatta och det gör inte Lampard heller.
    Det positiva är dock att vi ser ut att få tillbaka extremt viktiga spelare som Kanté och Rüdiger till matchen och vi tror det ska göra skillnad och att Chelsea slutar skänka bort mål. Det är tuffa matcher som väntar framöver då CLs gruppspel också drar igång med ett tufft möte mot Valencia på hemmaplan, en match som kan bli avgörande för hela gruppspelet.

 

 

Rykten, notiser m m, v-37


SÖNDAG 15:
Uefa är inte nöjda med hur engelska domare utnyttjar eller missbrukar VAR. Uefa menar att besluten ska tas av domarna efter videotitt och inte bara överlåtas till VAR-rummet där kollegorna sitter och skyddar eller vad de nu gör eller inte gör sina kollegor. Läs mer här>>

Något vi inte visste är att i Spanien finns det en regel som säger att ingen manager kan representera två olika klubbar samma säsong. Trist karriärhinder för Marcelino som anses vara en mycket bra manager men som fick sparken efter bara fyra matcher efter konflikt med ägaren i Valencia. Det gör att han effektivt är stoppad från att ta över en annan klubb, om t ex Zidane som redan är satt under press i Real får gå.

Inte oväntat följer nu ny press från Nigeria om att Tammy Abraham ska välja att spela för dem istället för England. Risken är väl att om Gareth Southgate inte tar ut honom till oktoberlandskamperna börjar Abraham överväga det. Det är egentligen en ointressant fråga för Chelsea vilket landslag han väljer att spela för, hade det inte varit för att de olika kontinenterna hela tiden spelar sina mästerskap på olika tider och det ger olika problem på försäsongerna.

En artikel i Guardian som pekar på det positiva och det som oroar och som CSFC också tjatar om. Vi känner inte alls oro längre över var målen ska komma från, något vi verkligen gjorde före säsongen efter Hazards lämnande. Det som oroar oss idag är ju att ingen ledning känns trygg nog då laget tappar koncepterna bakåt. Läs mer här>>
    Vi ska kanske dock inte döma för hårt nu efteråt då Rudi fick gå ut och det förändrade lugnet och tryggheten där bak, första reduceringen var ju också rena turmålet då Kepa stod och sov något och lyckades peta bollen på Tammy Abrahams hand och därmed var det ett självmål. Då oroade det nog lite mer att vi såg ju att laget litade inte själva på defensiven i slutet av matchen. Förhoppningsvis kan Rudi spela mot Valencia och Liverpool och först efter det kan vi börja se döma om det är fel i taktiken, brist på rutin och erfarenhet eller vad det är. Men visst oroar det att vi släppt till elva mål redan och de flesta av dem har varit gåvor till motståndarna.

LÖRDAG 14:
Du milde så löjligt på sitt sätt. Rudi fick gå ut för att han klev på metall när han gick av i halvttid, halkade och fick ont. Det verkar nästan som om arenorna nu är farligare än matcherna. Vi har sett massor av spelare halka utanför plan på plastgräs och betong som lutar nedåt mot reklamskyltarna.

Vi får verkligen hoppas att Rudis ljumskproblem inte är allvarligt för vi såg ju skillnaden när han styrde försvaret i första halvlek och de såg riktigt imponerande ut och hurt det såg ut i slutet av matchen när han inte var med. Vi såg också hur perfekt fembackslinjen fungerade för Chelsea idag och vi saknar ännu flera spelare. Tid är en lyx för en fotbollsmanager (bara fråga Javi Gracia som fick fyra matcher). Det finns dock väldigt mycket positivt att ta med för varje match Chelsea spelar och en hel del kvar att jobba på. Särskilt nu när vi går in i en betydligt tuffare period med väldigt bra lag som står för motståndet, inte minst Scousers som liksom förra säsongen har startat säsongen lysande.

Emerson Palmieri ser ut att inte bli spelklar till matchen idag trots att alla intygade att det var ingen farlig skada. När ska skadeeländet sluta?

Wilfried Zaha har sparkat sig agent vilket vissa såg som ett tecken på att en övergång till Chelsea kunde hända framöver. Det är nog hopp vi kan glömma om Mino Raiola lyckas lägga vantarna på Zaha för vår känsla är att Chelsea absolut inte vill ha något att göra med den holländska superagenten.

José Mourinho menar att Frank Lampard har alla förutsättningar att bli en bra manager när han fått vidare erfarenhet. Läs här>>

FREDAG 13:
Vi hade hoppats slippa prata om Real Madrid men nu kör tydligen båda ex-Chelseaspelaren fulspel där. De försöker nu få Real att värva också N'Golo Kanté. Är det undra på att man inte kan stå ut med Los Arrogantos Blancos.

N'Golo Kanté kommer enligt uppgift inte kunna spela mot Wolverhampton imorgon. Hans skada har ännu inte läkt ordentligt.

Danny Drinkwater får en ny chans efter att skadat sig i ett fyllebråk. Sean Dyche skickar alltså inte tillbaka honom till Chelsea utan Drinkwater får ännu en möjlighet att spela till sig en plats i Burnley.

Chelsea liksom flera klubbar är intresserade av Bruno Guimaraes från Athletico Paranaense. En 21-årig mittfältare med en utköpsklausul om 36m pund.

Tyska uppgifter som hänförs till Football Leaks hävdar att Chelsea ännu en gång ska brutit mot Fifas regler kring värvningar av unga spelare. Det gäller Thierno Ballo, nu 17 som kom till Chelsea i januari men som ska kontrakterats redan som 14-åring och parkerats i en tysk klubb under tiden! Vi får väl se om det ligger någon sanning i det, men det känns inte bra att få höra sådant här efter transferförbudet. Detta kan ju teoretiskt innebära ett nytt förbud.

TORSDAG 12:
Ännu ett skäl att tycka oändligt illa om arroganten Jose Mourinho. Hans framgångar med Chelsea betydde inget för honom, att han blev manager för Los Arrogantos Blanco var viktigare, och ska vi tolka Daily Mail så var det till och med viktigare att bli ett totalt superfiasko i Manchester United. Finns det längre skäl att hylla honom? Det är ju som vi inte finns trots att det var Chelsea som gjorde honom till en toppmanager.
    Läs mer här>>

Ungdom är mediernas favoritsmak just nu. Vi har hört massor om Chelseas (delvis påtvingade) satsning på ungdomar, om Uniteds, Englands/Southgatesd och nu börjar man prata om Arsenals (fast de knappt spelat några ännu). Som vanligt klarar tydligen medierna bara av att ha fokus på en enda sak åt gången. Undrar vad det blir nästa månad?

Den fanatiskt pro-arsenal Charlie Nichols (tid spelare i de rödvita) tippar ännu en gång förlust för Chelsea mot Wovles i Sky Sports tips. Det är så man verkligen längtar efter den tidigare tipparen där (men som hade ett personligt spelproblem) Paul Merson som spelade för Arsenal (men är Chelseasupporter). Det är rätt trist att vi just nu nog upplever att klubbsympatier hos sk experter har exploderat i just supporterskap och subjektivitet. Vi kan alltid leva med att tex Bojan Djordic har hela hjärtat hos United för han försöker ju vara obketiv och ser kritiskt på dem. Det är svårare med de som låtsas vara objektiva när det så klart framgår att de inte är det; som Nichols eller nya röster hos Viasat t ex. Självklart måste alla få ha ett favoritlag och det är helt OK om de står för det, men när de låtsas att de inte har det när det är uppenbart för alla utom de själva att de inte kan se objektivt på sitt lag då är det ett problem.
    (Det andra stora mediet som har veckotips är BBC vars expert Mark Lawrenson är lika stor Liverpool-supporter men han är åtminstone något mer neutral när det gäller Chelsea).
    I Sverige verkar det knappt finnas någon utom Kåmark som har hjärtat hos några andra än United, Liverpool eller Tottenham. På något sätt känns det som ett fattigdomsbevis.

Landslagsspelaren Declan Rice nobbades av Chelseas akademi som 14-åring för han var för liten då. Han är också bästa vän med Mason Mount som han lärde känna i akademin. Vi har väntat på det här ryktet i åratal och nu kommer det från källor i West Hams supporterled att Chelsea är intresserade av att ta tillbaka Rice till Chelsea.

Reece James är nu tillbaka i full tränng men är kanske ännu inte matchklar.

ONSDAG 11:
Callum Hudson-Odoi förväntas spela med U23-laget nu på fredag kväll. Mot Brighton.
    Matchen visas kl 20 via Chelseas officiella sajt.

Tammy Abraham gjorde 26 mål i Championship förra säsongen. Han har nu avslöjat att hans målsättning är att göra liknande i Premier League den här säsongen.

Victor Moses är inne på sitt andra låneår hos Fenerbahce. Han började säsongen bra med ett mål men blev sedan, som alla Chelseaspelare känns det som, skadad och har inte spelat sedan dess. Fenerbahce kommer dock inte att förlänga lånet då hans lön på 75t ses som för hög tillsammans med själva lånekostnaden!

TISDAG 10:
Nytt rykte är Nices mittback Youcef Atal  som kostar 35m pund. Känslan är väl ändå inte att vi behöver mittbackar - men med tanke på hur Chelsea har skänkt bort mål lär det vara försvarare som medierna kommer att koppla till Chelsea de närmaste månaderna.

Amerikanska s k supportersajter vill dock att det ska bli Milan Skriniar som Chelsea värvar för försvaret. Vilket kanske är felet med alla supportersajter - det handlar inte om tomtens önskelistor utan att stödja det lag som finns.

Det har kommit till den piunkten att finns det inget annat att säga om Chelsea så dammar man av att det är nära nytt kontrakt med Callum Hudson-Odoi. Vi har hört det nu sedan i januari i princip och ingen vet egentligen sanningen - förutom att Chelsea har tackat nej till minst fyra köpförslag från Bayern som tycks ha CHOs bror och agent i sin egen ficka.
    Vi kan bara avvakta tills det händer. Om det händer.

Det är mycket snack också om att Chelsea planerar att köpa spelare i januari trots att CAS inte ens har gett ett datum för när de tänker behandla Chelseas överklagan av Fifas transferförbud. Som fortfarande gäller för januari. Det hindrar dock inte spekulationerna.
    Senast är att Chelsea ska köpa vår kommande motståndare i CL Valencias José Gaya. En vänsterback. 24 år gammal och med sex landskamper på meritflistan. Vi lär få se honom snart då Valencia är vår första motståndare i CL denna säsong.

Tammy Abraham berättar om det stöd han fick i Chelsea efter rasistattackerna i förra månaden. Läs mer här>>

MÅNDAG 9:
Emerson Palmieri har haft en bra säsongsinledning och det talas nu om att klubben vill förlänga hans kontrakt och därmed binda upp honom längre. För Emerson innebär det förstås också en löneförhöjning.
    Han blev också skadad i landskampen igår och tvingades av tidigt.
    Det senaste är att skadan beskrivs som mindre allvarlig.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!