csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
15   Chelsea FC   1 sp 0 v 1 o 1 f 1 -5 mål 1 p

- always proud to be Blue -
samtliga transfers i Premier League sommaren 2019>>


12 - 18 aug 2019
    NÄSTA MATCH:

        24 aug Norwich - kl 13.30

   TV

Nyheter v-33


SÖNDAG 18:
Apropå överraskande resultat i starten av olika ligor. PSG förlorade ikväll till PSG.

De kostsamma misstagen från försäsongen och starten på säsongen fortsätter vilket oroar. Effektiviteten är inte bra men allra mest oroar det ju hur Chelsea faktiskt rasade ihop i andra i passningsspel, presspel och en del annat. Visst det finns några svaga ursäkter som 120 minuter spel i onsdags och en resa, skadeläget, ny manager och ny situation men då Azpi och sedan Willian var rent svaga så undrar vi om vi kan lita på de mer erfarna spelarna - och det oroar. Allra mest oroade dock hur laget tappade allt när energin tröt. Det är nog tur att det inte är match i veckan nu.

Chelsea gick från strålande till usla i samma match. Det är alltid lika hemskt att uppleva. Dock ingen förlust men som Chelsea spelade första halvtimmen skulle matchen varit klar redan där. Sedan bjöd de in och gav bort matchen till Leicester. Det finns mycket bra i det nya Chelsea men också mycket som oroar och det är de mest rutinerade spelarna som nästan känns värst. Azpis säsongsstart har inte övertygat alls och med Zappacosta på väg bort och Reece James ännu skadad.
    Nu väntar två nykomlingar med de känns inte som några säkra matcher som det ser ut just nu.

Tveksamt om matchen idag har en domare. Graham Scott har fastnat i trafiken på väg till Stamford Bridge.

Förväntningarna inför Lampards hemmapremiär som head coach är enorma.
    Hos medierna på att han ska vinna, hos fansen handlar det om helt andra grunder. Visst, alla vill att Chelsea ska börja vinna. Chelsea förtjänade att vinna Supercupen och de var även i allt utom att göra mål det bättre laget även omot United även om vissa vägrar erkänna det (se bara på siffrorna säger vi då, alla utom målen - å andra sidan erkänner vi förbehållslöst att det är egentligen det enda det handlar om. Men antalet mål är inte hela sanningen om en match och Chelsea var trots de hemska siffrorna i allra högsta grad med i matchen och hade bara en av stolpträffarna blivit mål hade det nog varit ett annat resultat helt och hållet).
    Vi vet hur medierna kommer att uppträda om Chelsea inte slår Leicester, ett lag som vi kan ha svårt för med deras direkta och raka spel men som vi väl ändå ska slå på hemmaplan.
    Så för medielugn och ro i klubben bör det bli en vinst. Det kommer onekligen också höja humöret hos oss fans. Vi har sett väldigt mycket vara bra om än inte helt färdigt i Lampards Chelsea; misstagen och effektiviteten är dock inte där de ska vara. För många av det första och för få av det senare.
    Nu när vi gjort ursäkterna så säger vi som det är; Chelsea tar första segern men vi förväntar oss verkligen inte att det blir lätt.
    Efter den gär matchen väntar nykomlingarna Norwich som slog Newcastle klart och finske Pukki har redan fyra mål, och Sheffield United innan landslagsspel sätter tillfälligt stopp för säsongen. Ett stopp som för en gångs skull kommer lämpligt för Chelsea oavsett hur illa vi Chelseafans tycker om det, detta då det ger viktiga spelare tid att komma tillbaka från skada.

LÖRDAG 17:

Fotboll är fullständigt ologisk. City gjorde Tottenham till ett juniorlag på Etihad men på två målchanser (obs, målchanser inte ens skott på mål) gör spurs två mål och... (City hade vid kvitteringen haft 19 målchanser) Det är t o m värre än United mot Chelsea i effektivitet. Spurs fick t o m ett osannolikt handsdomslut med sig på övertid när City trodde de vunnit matchen.
    29-3 i målchanser, 2-2 i slutresultat. Undrar om Sebastian Mattsson i Expressen nu kommer att basunera ut att City är slut som toppklubb? För det är väl han som bestämmer sådant?!

Een artikel väl värd att läsa om Frank Lampard inför matchen imorgon. Vi får också hoppas att börjar få med sig turen, flytet för även de bästa lagen behöver det (och lite fuskande) som Liverpool visat i veckan.
    Läs här>>

Skadeläget börjar se allt bättre ut, utom för Loftus-Cheek som verkar ha problem med sin rehab. Hudson-Odoi kan vi nog räkna med efter landslagsuppehållet. Rüdiger är nära comeback, så pass att han kanske spelar imorgon även om CSFC inte tror på det. Willian är mycket nära och han förväntar vi oss kommer att spela imorgon, frågan är mest om han startar eller hoppar in. Reece James är cirka tre veckor från att börja kämpa om en plats i truppen.

U18 vann sin hemmapremiär i sin liga mot West Ham i en målrik match som slutade 4-3. Målen gjordes av Peart-Harris 27, Broja 48, 64, Simeu 54.

FREDAG 16:
Intressanta startmatcher för ligamästarna i Spanien och Tyskland. Bayern fick bara 2-2 hemma och det efter en VAR-straff som domaren missade. I Spanien blev skrällen ännu större då Kepas gamla klubb Atheltic Bilbao slog Barcelona med 1-0 efter ett fantastiskt cykelsparkmål av Arduriz i hans första bolltouch (enda tror vi också det var). Vilket mål det var!
    Alla stora ligor utom Italien är nu igång.

Leicester har bara en enda skada, Filip Benkovic. Lampard hade nog gärna haft den situationen istället.

Från presskonferensen:
Resultaten gick inte Chelseas väg i veckan men Frank Lampard var mycket nöjd med många saker; inte minst med spelarnas vilja och hur de stod upp mot motståndet. Trots kortare förberedelsetid t ex inför Liverpoolmötet. Lampard berömde också mycket av de som de jobbat med under de sex veckor han haft jobbet.
    Han är mycket besviken över förlorat de två matcherna, särskilt mot Liverpool som Lampard anser vi skulle ha vunnit. Det händer dock mot topplagen och det viktigaste är den reaktion det ger.
    Han fördömde också de rasistiska attacker som Tammy Abrham utsattes för på sociala medier. Han kan inte förstå dem som gör det, särskilt inte de som kallade sig Chelseasupportrar eller hur det ens kan tillåtas utan att medierna stoppar det.
    Han ser Leicestermatchen som en stor utmaning mot ett bra lag med bra spelare. Det är också första hemmamatchen och Lampard ser det som att publiken kräver en seger.
    Michy Batshuayi kommer att få speltid under säsongen. Chelsea har tre anfallare och de kommer att roteras indikerar Lampard. Det viktiga är hur de anpassar sig och sköter sin träning.
    Han vill inte kommentera att City slapp transferförbud för samma sak som Chelsea. Han är inte någon advokat och han är inte insatt i detaljerna så han ville inte kommentera det.
    Lampard betonade att Tammy Abraham är en stark karaktär och han har nu mött en ful baksida som han måste komma över.
    På frågan om var han ser Kantés bästa position svarade han förtås att det är mittfältet. Diskussionen om var på mittfältet ser Lampard som överflödig. Det viktiga för honom är att spelarna på mitten är rörliga och utnyttjar sina styrkor för lagets bästa. Det innebär att de också byter positioner (som vi är vana vid att anfallare och yttrar gör men tydligen ska mittfältspositioner vara mer rigida för fotbollsspelare - något Lampard alltså är emot). I Lampards modell ska spelarna vara fria att röra sig.
    Fysiskt har det varit en krävande vecka, Chelsea kunde inte förbereda sig som Lampard ville inför matchen mot Liverpool och nu har de mest ägnat sig åt återhämtning och lite träning. Det hade förstås varit bäst om Chelsea sluppit förlängningstiden men nu är det som det är.
    Lampard höjde Brendan Rodgers som han förstås känner sedan dennes tid i Chelsea till skyarna.
    På frågan om hur han kommer att känna det att för första gången som manager gå ut på Stamford Bridge svarade Lampard att det blir med stolthet.
    Hudosn-Odoi tränar sedan någon vecka tillbaka med U23-truppen som led i hans återkomst. Skadan ser bra ut men han behöver komma i fatt konditionsmässigt. Lampard tror han är tillbaka efter landslagsuppehållet.
    Både Rüdiger och Willian är nära en återkomst men de saknar en del kondition. Willian är närmast att bli matchklar men både kommer att övervägas införsöndagens match.
    Lampard ser alla matcher i PL som potentiella bananskal och inte minst på söndag. Det går inte att räkna hem några segrar. Det går inte att tro att onsdagens fina insats kommer att upprepa sig utan det handlar om att gå in med rätt fokus.    
   

TORSDAG 15:
Lampard överraskade med sin placering av Kanté igår. Längre fram än väntat nästan som under Sarri var den omedelbara reaktionen men nu efter matchen vet vi ju att det inte riktigt var så. Kanté hade fått en helt fri roll på mitten och som han excellerade i den. Genidrag av Lamps helt enkelt och kan Kanté spela som igår efter en lång tids skada, inget snack om vem som är vår bäste och viktigaste spelare den här säsongen.

Turen har inte direkt följt Lampards start i Chelsea. Vi vet alla hur United fick fyra mål på fem skott och igår innebar ett (påter) misstag i försvarsspelet och en uselt tagen straff av en en som satte alla straffar för Villa förra året (tror vi utan att kollat, men han satte många) och Chelsea förlorade en titel, om än jippo, i en match de var värda att vinna.
    Han kan dock säkert glädja sig över förbättringarna inte minst i övriga försvarsspelet och den kvalitet laget visade mot CL-mästarna.
    Nu tillbaka till allvaret. Leicester på söndag. En match vi helt enkelt måste vinna nu innan det här sätter sig.

ONSDAG 14:
Den tidiga analysen av vår säsong är; Tammy Abraham är ingen Chelseaspelare. Han duger i Championshit men ska ha spela i Chelsea måste ha prestera vädligt mycket bättre. Trist men sant, han kostade oss Supercupen och Unitedmatchen.

Chelseahataren Sebastian Mattsson i Expressen är förmodligen nära döden ikväll då han kan förmodligen inte ens andas då Chelsea är det bättre laget mot Liverpool även om det blev straffar. Ingen människa någonsin i sportskrivanandets värld är sämre och större idiot än han är. Låt honom gärna veta det (mejl)
    Chelsea bevisade verkligen vad vi tror. De är ett lag för topp-4. Var det bättre laget i Supercupen mot Champions Leaguemästarna trots att halva laget fortfarande är skadat.
    Liverpool vann på straffer när Abraham slog en otroiligt usel straff. Är han Chelsea material. NEJ NEJ NEJ

Chelsea gjorde en riktig bra match mot Liverpool och borde lett med mer efter första, men så studsar bollen fel och Chelsea blir naiva.

Det är en jippomatch, inget kan ändra det. Kvällens möte mot Liverpool.
    Sedan kan det kallas en titel, vilket det väl tekniskt är. Det viktigaste är dock att vinnaren får 4,2m pund och det är ju inte direkt kattskit för att vinna en match.
    Skadedrabbade Chelsea hade löjligt oflyt i söndags så vi hoppas vi har lite tur med oss ikväll för Liverpool är förstås enorma favoriter. Deras enda betydande skada är målvakten Alisson men Adrian har storspelat mot Chelsea förr.

TISDAG 13:
Skadeeländet vill inte upphöra. Nu nås vi av nyheten att N'Golo Kanté har drabbats av bakslag och fått känning av sin skada igen. Det ska dock orsakats av en ny mindre skada han fick mot United.
    Willian kommer att vara på bänken.

Chelsea är nu i Istanbul för den onödiga jippomatchen mot Liverpool. Vi har inga större förväntningar inför matchen men hoppas förstås att laget ska resa sig efter oflytsmatchen i Manchester.
    Willian och Rüdiger har rest med laget och förhoppningsvis kan de få några minuter då vi behöver dem framöver.

MÅNDAG 12:
Vilken mardrömsstart Frank Lampard fick och Chelsea. Trots att Chelsea statistiskt sett var det bättre laget i allt utom en sak blev det en brakförlust då nästan allt United gjorde lyckades och Chelsea bara träffade stolparna.
    Något som fick hatarna, inte minst i Expressen att vräka ur sig sitt hat mot Chelsea och Lampard i synnerhet. Vi är fortfarande 100% övertygade om att de kommer att få äta upp det när säsongen är över.
    Sådana här matcher inträffar, det gjorde det mot City förra säsongen fast då var Chelsea dåliga. Chelsea var absolut inte dåliga mot United, det var bara att siffrorna blev hemska och speglade inte på något sätt själva matchen. En spelare lär dock inte komma undan med annan än stora underbetyg. Det visade dock det vi oroat oss för, i princip varje säsong sedan Drogba slutade. Vem ska göra målen?
    Det gör dem inte desto mindre otrevliga att uppleva, särskilt när det är mot vissa lag. Det är dock alltid en ny match fram till i maj att se fram emot.

På onsdag är det en jippomatch i Istanbul som Chelsea och Lampard nog väldigt gärna skulle vilja slippa. Å andra sidan är det ju en chans att komma igen och visa upp det som var bra och förhoppningsvis slippa dessa kostsamma misstag. Det är dock också en skaderisk och vi vill inte se Lampard chansa med spelare som inte är helt kuranta ännu, som Willian och Rüdiger. Kanske bör också Kanté vilas.
    Det är ju i princip ingen som bryr sig om matchen annat än som en lite finare träningsmatch. Supercupen är ett fjanteri för att Uefa ska kunna tjäna ännu mer pengar och vi är rätt övertygade om att Jürgen Klopp som också har spelare som utnyttjats bortom max tycker detsamma. Chelsea har spelat två sådana tidigare ochinte utmärkt sig alls.
    Nä den enda match vi bryr oss om är matchen mot Leicester nästa söndag. Leicester spelade 0-0 mot Everton, ett av delag vi förväntar oss de kommer att kämpa mest emot i tabellen. Enligt rapporterna dock var det en riktigt dålig match där det dröjde till 83e minuten innan Leicester hade ett skott på mål. Så det är två revanschsugna lag som kommer att möta på Stamford Bridge efter turistresan till Istanbul på onsdag. Något Rodgers Leicester slipper.

 

 

Rykten, notiser m m, v-33


SÖNDAG 18:
Det är tufft att vara fotbollstränare och det är många som inte gillar Chelsea som hävdar att Frank Lampard är borta till jul. Huddersfield sparkade idag sin manager Jan Siewert efter tre matcher i Championship utan seger. Frank gör sin tredje match som head coach idag - han lär dock inte få sparken även om Leicester skulle stoppa Chelsea från att vinna (hur mycket en del personer vill se det).

PSG sägs vara tillbaka och fundera över att värva Tiemoue Bakayoko. Även Monaco är ju intresserade, även om det tycks handla om lån för dem.

Zappacostas agent har haft samtal med Marina Geranovskaia och Roma sägs fortfarande ha intresse. Det verkar nog handla rätt mycket om att hitta rätt prisnivå så en övergång kan ligga mycket nära när det italienska fönstret stänger.

FREDAG 16:
Graham Scott dömer matchen mot Leicester. Det har gått rätt bra för Chelsea när han dömt, även om det knappast beror på honom.

Chelsea ska ha satt en prislapp om 23m pund på Davide Zappacosta som Lampard ska vara beredd att släppa enligt ryktena. Roma är klubben som visat mest intresse. Men de gillar inte den prislappen och sägs nu vilja låna Zappacosta med köpklausul.

Andreas Christensen sägs vara osäker på start mot Leicester efter sin skada mot Liverpool.

Det är mycket snack om att Adrian fuskade på Tammy Abrahams straff och det står nog rätt klart att så var fallet om vi ska döma efter samma regler som gällde och gav tre omslagningar i dam-VM tidigare i sommar.

Michy Batshuayi vill inte bli utlånad, det har ju pratats om Roma men belgaren vill stanna och kämpa om en plats i anfallet.

TORSDAG 15:
Det går inte att låta bli att undra över alla dessa tyckare, sk experter och sportskrivare som fortfarande envisas med att säga att Christian Pulisic inte är en ny Eden Hazard. Det är ju något alla människor redan ve t, det är en annan spelare, delvis en helt annan speltyp och en kille som bara är 20 år gammal! Han har en hel fotbollskarriär på sig att utvecklas i och i kan bara säga att vi är jättenöjda med att han valt Chelsea att göra det i. För som han tog det tyvärr offsideavblåsta målet mot Liverpool visar ju att han kan bli väldigt bra. Det var ren klass. Därtill har vi Callum Hudson-Odoi som om han någon gång skriver på ett nytt kontrakt kanske kan bli lika bra eller vem som blir bäst av dem går inte att avgöra idag, facit kommer först om några år.

Chelsea och fansen undrar väldigt mycket över hur olika olika klubbar behandlas av Fifa efter att Chelsea fick transferförbud och City böter för samma "brott" (regelöverträdelse). Rättvisa inför lagen känns som ett hån när det gäller Fifa. Chelsea som klubb tittar också väldigt noga på detta inför överklagandet till CAS. Önskar vi hade vetat innan sommaren. Läs mer här>>

ONSDAG 14:
Ryktet är att Leganes har slutfört övergången av Kenneth Omerou för 4,6m pund. Leganes ska ha bekräftat men vi har inte sett Chelseas bekräftelse.

Roma hoppas på ett lån av Michy Batshuayi. Vi tycker nog Chelsea ska nobba det då vi har sådan osäkerhet kring anfallare som kan ta steget upp den här säsongen.

Det ser mer och mer ut som om City och Chelsea behandlades fullständigt annorlunda för samma regelöverträdelse av Fifa. Så mycket för rättvisa och objektivitet. Båda klubbarna bröt mot samma regel. Chelsea protesterade och menade att de inte hade brutit mot regeln i alla de fall som Fifa hävdade. City som såg vad som hände Chelsea erkända och accepterade böter och fick därmed inget transferförbud av Fifa. Vi hoppas det har verkligen tas upp när CAS avgör ärendet. Myglet inom Fifa har verkligen inte minskat trots att Sepp Blatter är borta. Läs mer här>>

Mourinho snackade i våra öron negativ goja om Mason Mount i söndags och experterna är tydligen på CSFCs sida (vi hade Mount som MoTM) som ni kan läsa i den här analysen i The Athletic>> (Det är en betalsajt men ni kan läsa artikeln som gratis trial).

Iitalienska rykten placerar Davide Zappacosta i Roma innan deras fönster stängs. VI tror det är en rätt bra idé då det öppnar upp möjligheten för Reece James att glänsa när han är skadefri.

Tiemoue Bakayoko ser ut att hamna som lån i klubben han en gång kom från för en alldeles för stor summa. Detv ill säga Monaco.

TISDAG 13:
Chelsea fick två transferfönsters förbud för att brutit mot reglerna kring unga spelares värvningar. Manchester City fick böter.
    Vi är inte insatta i detaljerna men på ytan ser det hela väldigt underligt ut. Särskilt då det är samma regel som gav Chelsea ett förbud som City bröt mot. Läs mer här>>

Vår förre tekniske direktör Michael Emenalo har lämnat Monaco som det heter efter "mutual consent".

MÅNDAG 12:
Tydligen gick José Mourinho hårt åt Mason Mount efter Unitedmatchen. Något vi absolut inte kan fatta. Visst gjorde han några missar men vi tyckte ändå han var den som mest visade framfötterna. Vilket visar att man kan se samma sak och se olika utfall. Mount ska inte skämmas för sin debut, att allt föll i händerna på United var inte hans fel. Men det är ju därför Chelsea aldrig kunde behålla unga spelare som de Bruyne, Lukaku och Salah under Mourinho. Han bedömer dem efter en helt annan skala än han bedömer andra spelare.

Besiktas är intresserade av Lucas Piazon innan deras fönster stänger. För Lucas's skull hoppas vi det är en afffär som kan bli av. Det är dags att lämna det Chelsea han inte får chansen att spela för.

För dem som inte såg matchen och bara ser siffrorna finns det mycket osanning, falskhet osm kan sägas (vilket t ex Expressen gjorde), Statistiskt sett var Chelea bäst i allt utom den enda viktiga, göra mål.
    Lampard var inte alltför nedbruten och det är faktiskt inte vi heller även om det alltid svider något oerhört när det blir sådana siffror. Vi vet dock att det inte speglar matchen, en match Chelsea vara värda att vinna hade de inte gjort misstag och låtit bli att göra mål. Vi vet, det är viktigast av allt men som sagt sådana här matcher händer och det enda viktiga är hur man hanterar det.
    Det enda absoluta är att Chelsea kommer inte att ha en obesegrad säsong, men det förväntade sig absolut inte en enda människa ändå.
    Synd att fokus nu msåte vara på en jippomatch mot en i verkligheten klart bättre motståndare än de som piskade oss. Vi hade verkjligen helst velat ha en ligamatch att söka revansch i.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!