csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
-   Chelsea FC   0 sp 0 v 0 o 0 f 0 -0 mål 0 p

Europa League CHAMPIONS
- always proud to be Blue -

<<sommarens transferhändelser>>


22 - 28 julli 2019
    NÄSTA MATCH:

            31 juli RB Salzburg - kl 15

   -

Nyheter v-30


SÖNDAG 28:
READING vs CHELSEA      3 - 4
    Stolpe av Reading. 11
    Readin tar ledningen. 14 Barrett gör det.
    Ross Barkley kvitterar på en mycket fin frispark. 22
    Miss av Giroud när han borde gjort mål efter en frispark av Barkley. 36
    Kenedy nära att göra mål men bollen touchas ut. 40
    Nästa skott går dock in från långt håll. 42 Kenedy.
- ANDRA: Bara Cabellero kvar av Chelseas spelare
Cesar Azpilicueta, David Luiz, Kurt Zouma, Emerson Palmieri, Jorginho, Mateo Kovacic, Mason Mount, Pedro, Tammy Abraham, Michy Batshuayi. Lampard byter därmed till sin andra formation 4-4-2 diamant istället för 4-2-3-1 som i första.
  Så en hemsk påminnelse om förra säsongens synder, fullständigt makalöst uselt markeringsspel på en hörna och Morrison kan lätt stöta in en boll från nära håll. 50
    Reading har en boll som touchar ribban. 52 Vad sysslar den här uppsättningen Chelsea med?
    Luiz vänder upp och sätter en boll i ribban med sin sämre fot. 53
    Mason Mount plockar upp en boll till Michy som denne inte får tag i och sätter den bakom målvakten som har fingrarna på den. 57
  Mävakten Sam Walker gör en supertavla och Mason Mount tackar och tar emot. 4-2. 60 Walker sätter bollen på Michy och den studsar fram till Mount som från nära håll lätt sätter den.
    Luiz nickar utanför. 61 Jamie Cumming ersätter Cabellero (är Kepa sjuk eller?). 63
    Dåligt försvarsspel av Chelsea igen och en stickare når fram perfekt och Baldock sätter bollen bakom Cummings. 71 Semesterförsvar i andra får vi nog ändå säga om Chelsea.
   Kovacic skjuter bra efter att skjutit illa nyss, men bollen touchas ut till hörna. 88 Bra skott av Pedro men målvakten räddar. 90
    Slarvigt försvarsspel och ganska segt av Chelsea om vi ska vara ärliga men de har tränat riktigt hårt ett tag nu och rest mycket så vi kunde inte riktigt förvänta oss en toppinsats. Lampard får också en ordentlig huvudvärk framöver över vem som ska spela som nummer tio; Ross Barkley eller Mason Mount. Vi tycker ändå det ser bra ut inför ligastarten även om vi är lite oroade över anfallarnas brist på mål. Två träningsmatcher kvar och Lampard börjar nog mot Salzburg spela spelarna som är aktuella för start mot United längre tid och minska antalet byten.

Drinkwater och Bakayoko som Daily Mail hävdar ska bort startar mot Reading. Lite mer överraskande ser vi det ändå att Lampard vilar Kepa igen.
    Caballero (k); Zappacosta, Christensen, Tomori, Alonso, Drinkwater, Bakayoko, Pulisic, Barkley, Kenedy, Giroud.
    avb: Kepa, Cumming, Azpilicueta, David Luiz, Zouma, Emerson, Jorginho, Kovacic, Mount, Abraham, Batshuayi, Pedro
    Reading har Miazga som tagit kort ledighet på bänken, fd Chelseaspelare i Reading är John Swift och Sam Walker.

Lampard förväntas rotera och utvärdera spelare även idag mot Reading. Sedan återstår två träningsmatcher då han säkert börjar sätta sin kommande startelva om än utan alla skadade spelare.

LÖRDAG 27:
Senaste skadenytt:
Willian ser ut att kunna vara spelklar efter sin knäskada i sydamerikanska mästerskapen, men otränad och inte matchklar.
    Kanté är som vi redan berättat tillbaka i full träning och förhoppningsvis kan han spela mot Salzburg eller Mönchengladbach.
    Ruben Loftus-Cheek har kunnat ta av skyddet efter sin operation men vi kan inte räkna med honom på ett par månader minst.
    Antonio Rüdiger har börjat jogga efter sin meniskskada. Inte att räkna med på ett bra tag.
    Callum Hudson-Odoi har längre fram i sin rehab efter liknande skada som RLC. Kanske efter landslagsuppehållet i september om han är kvar i klubben då. (Se gärna vad vi skriver om hur hans agent sköter kontraktsförhandlingarna i spalten bredvid).
    Reece James ligamentoperation är gjord men få nyheter om hur hans rehab går. Ingen hade ju från början räknat med att han skulle behöva opereras som det handlar säkert om ett par månader.

N'Golo Kanté är tillbaka i full träning efter avbrutit Japanturnén för rehab av sin knäskada. Vi tror nog dock att Lampard kommer att skynda långsamt med vår världsstjärna.

Det engelska fönstret närmar sig stängning snabbt nu och ryktena flyger allt fortare. Toppklubbarna verkar redan ha gjort sina affärer utom United som tycks jaga allt på marknaden samtidigt som de försöker behålla spelare som vill bort. Arsenal jagar intressanta spelare men i våra ögon inte spelare de borde jaga. Varför förstärka där man redan är riktigt starka och strunta i områden där man är svaga? Tottenham har rekordvärvat men verkar villiga att släppa spelare i defensiven. Chelsea värvade bra redan i januari men det enda vissa pratar om är en spelare vi tappat som om allt faller på honom. Senast vi kollade var fotboll ett lagspel.
    Vad som är mer underligt är hur trögt det gått med alla s k jättevärvningar i sommar. Förutom Eden Hazard och Antoine Griezmann (om han nu ens får börja spela för Barca med tanke på hur övergången gått till) har ännu ingen av de riktigt stora spelarna rört på sig. Vi har hört rykten till vi är sjuka på det kring Bale, Neymar, Coutinho, Dybala, Icardi, Lukaku, Eriksen, Costa, Sané, Maguire, Fernandes, Pogba, Savinkovic-Milenkovic, Zaha med flera.
    Ännu har inget hänt men det finns ju tid fortfarande. Det är bara det att tidigare, inte minst förra året skedde de stora affärerna tidigt så hade nog förväntat oss lite mer beslutsamhet på marknaden.
    Vi är lite förvånade över att Liverpool inte försöker bredda sin trupp. De och Chelsea, av tvingande skäl, är de enda i englandstoppen.
    Flera rekordvärvningar har skett men det beror väl mer på prisnivån som bara går upp snarare än vilka de är. Det är mestadels spelare strax under det riktigt etablerade som rört på sig, vilket inte innebär att de kan komma att bli det som t ex Felix.

FREDAG 26:
Frank Lampard har varit manager, ursäkta Head Coach några veckor och fyra matcher nu, men idag tog han sin allra första träning på Cobham!

Pedros mål mot Slavia Prag har nominerats till Årets Mål av Uefa. Det går att rösta på Uefas sidor här, Pedro har nio konkurrenter>>

Chelsea W lottades in i grupp D för gruppspelet i Ligacupen. Där är motståndarna: Crystal Palace,
Lewes, Reading, Tottenham Hotspur och West Ham United

TORSDAG 25:
Chelsea är fantastiska. Deras officiella sajt fungerar knappt alls på mac och safari och när de går ut och säger att det är sista sekunden att förnya medlemsskap, så stänger de ned sajten för underhåll så ingen kan förnya.

Fyra träningsmatcher med olika resultat och olika besked till nye managern Frank Lampard har lärt oss några saker redan.
    Först och främst att han till skillnad från alla andra managers Chelsea har haft menar allvar när han säger att han ska ge ungdomarna en chans. Ungdomar brukar alltid få spela under sommaren och sedan försvinner de ut till vänster (eller höger beroende på hur man står på Cobhams träningsanläggning). Lampard har ännu inte bestämt truppen men vi ser ju vilket ansvar han gett ungdomarna i matcherna och tror därför att detta är på allvar, inte det vanliga muttrandet.
    Han har också redan visat att Sarri, managern med de mest förutfattade meningar någon manager någoinsin haft i Chelsea hade fel i flera fall. Kanté har ännu inte spelat men det finns väl ingen som inte tror han kommer att spela defensiv mittare igen i Lampards system?! Men Lampard har redan visat att Sarri hade fel om både Kovacic och Jorginho. Sarri menade att Jorginho kan inte spela längre fram, Jorginho har redan anpassat sig till att också gå fram i banan och bidra. Lampard har redan gjort Jorginho till en bättre spelare än Sarri ens ville att han skulle bli. Kovacic har fått flytta bakåt till en roll som passar hans kvaliteter mycket bättre.
    Det är sådana observationer som gör att vi känner optimism inför nästa säsong även om vi förlorat vår bäste spelare och har ett transferförbud.

ONSDAG 24:
OFFICIELT
Lewis Baker som hade ett fullständigt misslyckat lån hos Leeds förra säsongen prövar nu lyckan som lån hos Fortuna Düsseldorf. Som sagt, Tyskland är nu en s k "preferred destination" för unga engelska spelare...
    Lånet har en köpoption nästa sommar.

Vi pratade om det i morse, nu är det OFFICIELLT.
Matt Miazga återvänder till Reading (och är därmed i teorin klar att spela mot Chelsea på söndag) på ett säsongslån. En försäljning hade varit bättre för Miazga som knappt fått sniffa på gräset på Cobham.

OFFICIELLT
Jake Clarke-Salter har förlängt sitt kontrakt till 2022 och går direkt till Birmingham City i Championship på lån.

TISDAG 23:
BARCELONA vs CHELSEA     1 - 2
    Chelseas lag: Kepa, Azpilicueta, Christensen, Luiz, Emerson, Jorginho, Kovacic, Pulisic, Mount, Pedro, Abraham.
    avb: Caballero, Cumming, Alonso, Zouma, Tomori, Zappacosta, Bakayoko, Barkley, Drinkwater, Kenedy, Palmer, Batshuayi, Giroud
    Barcelona start-XI: Ter Stegen, Roberto, Umtiti, Pique, Alba, Sergio Busquets, Oriol Busquets, Puig, Dembele, Griezmann, Collado
    Dåligt väder i Saitama. Extra hög luftfuktighet då det dessutom regnar. Chelsea är tre matcher före Barcelona som gör sin första försäsongsmatch. Det är ändå ett namnkunnigt Barca, Chelsea saknar ju också flera bra spelare fast till skador mer.
    Barca får en hörna redan innan halvminuten. Som via en spelare som kastar sig når Oriol Busquets som helt fri nickar över.
    Det är en opålitlig fulstream men Chelsea har varit det farligare laget efter första anfallet.
    Noterbart dock är att deras passningsspel är bra mycket bättre och säkrare än Chelseas trots matchovana. Lampard kan inte vara nöj med hur lite Chelsas press stör dem nu när matchen börjar sätta sig.
    Farligaste chansen är Barcas då de alltför enkelt spelar sig igenom Chelseas försvar men Kepa kommer ut blixtsnabbt och räddar. Mycket bra. 15
    Griezmann och Jorginho kolliderar, såg inte farligt ut men Griezmann grinar illa och blir liggande. 17 Ingen fara dock.
    Matchens stjärna hittills är den för oss okände Riqui Puig, yngst och minst på plan. 19 år. Det är dock inte helt en vänskapsmatch då båda lagen tar spelet på allvar.
    Vilken miss. Pulisic tar sig fint in och hittar en lucka, skjuter. på returen är Abraham helt ren och sätter bollen högre över mål än vad han själv är från mål. Inte bra alls. 22
    Nästa chans skapar Mount men skottet just över. 24
    En ny chans för Chelsea men Pulisic får inte träff och Abraham hinner inte fram sedan. 28
    Pedro blockerar Griezmann. Han, Pedro, har varit precis överallt och irriterat och stört Barca. 31
    Ett misstag av Barca och Abraham gör första målet. Efter lite besvär en och en med ter Stegen. Sergio Busquets ser sig inte om och försöker vända bort Jorginho som stänger ned honom och bollen hamnar hos en fri Abraham. Mycket bra av Jorginho och Abraham. 35
    Pulisic gör en soloräd då han inte kan hitta någon att spela, gör allt jättebra till skottet som tar i burgaveln. 40
    Domaren gillar inte att blåsa och släpper ännu en attack som nästan var ett överfall, slutar med skott från Dembele som Kepa lugnt räddar. 42
    Chelsea leder förtjänt, de har varit det bättre laget vilket de kanske ska vara med tanke på att vi är längre fram i träningen. Chelsea har skapat de bästa chanserna även om Barca skapat en del problem med sitt passningsspel och snabba stickare genom försvaret.
    Det är för tidigt att säga egentligen men vi undrar om inte både Kovacic och Jorginho kommer att vara bättre spelare under Lampard än under Sarri. Som sagt för tidigt att säga men båda verkar trivas i sina lite annorlunda roller.
    Lampard har mycket att vara nöjd med den här halvleken och en del som oroar honom.
  ANDRA: Tomori in för Christensen, verkar vara sent beslut. Luiz och Emerson av för Zouma och Emerson i halvtid. Barca byter så gott som hela laget. Frenkie de Jong gör debut.
    Dåligt tempo i inledningen av andra mot första. Men det lär vara varmt och fuktigt i Saitama.
    Rafinha skjuter, lätt för Kepa men han får sträcka sig lite. 53 Förvånad över att Barkley inte fått komma in med tanke på hur bra han var senast.
    Barca som har en helt fräsch elva har startat bättre än Chelsea, kanske för att det är många som vill imponera Valverde just nu. Chelsea känns lite väl avvaktande. Kepa har dock fått jobba en del nu då Chelsea bytt ut försvarslinjen.
    Barkley för Pulisic, Giroud för Abraham och Kenedy för Mount. Eller något liknande. 60
    Kenedy skjuter och en försvarare gör nästan självmål men Neto hinner reagera. 63
    Chelsea har vaknat nu i andra och låtit Barca leka av sig. Men som alltid i träningsmatcher blir andra halvlek konstig på grund av alla byten, även om de är hos motståndarna förändrar det alla planer och matcher.
    Nya byten. Bakayoko, Zappacosta, Batshuayi, Drinkwater in. Kovcic, Jorginho, Pedro, Azpi av. 71
    Matchen känns nästan totalt okoncentrerad nu, tack vare alla byten. Förhoppningsvis skärper Chelsea till sig nu när Barca börjar tröttna. Ett par dåliga hörnor hjälper ju inte då.
    Mycket bra av Alonso men Bats gör det mindre bra, det hade varit bättre om bollen gått till Giroud. 77
    Barkley tar emot bollen med höger och sätter bollen otagbart utifrån med vänstern. Det är perfekt vid stolproten. 81
    Chelsea ställer till det lite när bollen studsar fel gång på gång för försvaret. Frispark precis utanför boxen. Dåligt slagen av Rakitic. 90
    Han gör dock bättre ifrån sig när han får bollen ca tjugo meter ut och klämmer till, otagbart för Kepa. 90+1 Han fick dock massor med tid att stå och sikta. Så dåligt försvarsspel framför boxen tyvärr. Den hade Kanté aldrig tillåtit. Vi har dock ingen riktig defensiv mittare på plan just nu.
    Chelsea vann och det helt rättvist. Mycket att glädja sig för Lampard och kanske en del att försöka lösa på träningsplanen framöver.

Chelsea vann Rakuten Cup, stor buckla och stor besvikelse då Rakuten sponsrar Barcelona...

MÅNDAG 22:
CL-kvalet går vidare in i nästa omgång. Vilket samtdigt sätter strålkastarljuset på en av Uefas största skandaler (ännu i skymundan). Den att länder som Frankrike har flera direktkvalificerade platser medan Nederländerna som hade en semifinalist i Ajax måste kvala in till CL. Det är bara helt sjukt. Nederländerna har en minst lika bra liga som Frankrike, bara färre invånare och mindre ekonomiska resurser inom Uefa.

OFFICIELLT
Det gick snabbare än väntat men som väntat spelar nu Ethan Ampadu för Red Bull Leipzig under nästa säsong. Vi får hoppas Nagelsmann kommer att ge honom den speltid han behöver för att ta nästa steg. Han är ju redan ordinarie i Wales landslag även om det nog är oklart om det är defensivt mittfältare eller mittback som blir hans karriär. Ampadu har kontrakt med Chelsea till 2023.

Imorgon börjar allvaret. Nä, men vi möter försäsongens tuffaste motstånd, inte bara hittills utan av alla möten. Barcelona. Vi följer ju inte direkt dem men vi tror de ligger en vecka efter oss i träning. Å andra sidan har de inte en skadeskjuten trupp utan en trupp av världsstjärnor som ska slå oss så här års. Chelsea å andra sidan saknar ännu många spelare.
    Det oroar oss dock inte ett dugg utan det ska bli intressant att se hur Lampard tar sig an uppgiften.
    Det enda som oroar är; vem ska göra målen? Även om Giroud gjorde två mot St Patrick's, det visar ändå inget då chansmissandet är oroväckande. Chelsea har inte fått ordning på den detaljen i år heller och nu har vi ingen Hazard som kan lösa det åt oss.
    Ändå det ska bli intressant att se Chelsea även i det här skedet mot Barcelona. De lär ju sakna några spelare, som Messi, Coutinho och Suarez som spelade Copa America och de är ju liksom skillnaden mellan dem och de flesta andra lag.

För övrigt hoppas vi få kontraktstrasslet med CHO klart, men fruktar vi lär få vänta tills fönstret stängt. Vi tror däremot inte att Chelsea säljer honom oavsett, inte nu men om det inte blir kontrakt ska han inte spela och istället säljas innan det tyska fönstret stänger. Vi är rätt trötta på unga spelare som uppskattar att få en av de bästa utbildningarna i världen för att sedan spela ut klubbar mot varandra oavsett om det är för mer pengar eller något som aldrig någonsin kan garanteras av någon klubb i eliten; mer speltid.

Skulle inte skada med lite goda nyheter på skadefronten också; Kanté, Willian är väl närmast spelklara sedan möjligen Reece-James. Hudson-Odoi och Loftus-Cheek knappast före september/oktober i bästa fall.

 

 

Rykten, notiser m m, v-30


SÖNDAG 28:
Swansea jagar Kasey Palmer för 3,5m pund.

Allt är som vanligt igen, Daily Mail håller på och hittar på. Nu hävdar de att Frank Lampard har sagt att Bakyooko och Drinkwater kan lämna Chelsea om de hittar nya klubbar. Vi tvivlar, särskilt kring Drinkwater som inte kommer att lämna av två skäl; ingen intressent och ingen lär matcha hans lön. Därtill kommer att han är en av de som uppfyller home-grownreglerna.
    Bakayoko däremot är nog knappast het i Lampards funderingar efter en riktigt svag försäsong. Å andra sidan saknas nog intrssenter också. Han kostade 40m när han kom från Monaco och är nog en av de största flopparna i Chelsea sedan Roman tog över. DM säger dock att Everton lär vara intresserad av honom som ersättare för Gueye.

LÖRDAG 27:
QPR har bekräftart att Todd Kane är deras. Ännu duktig Chelseaspelare som vi hoppas får en fin karriär.

(Ej Chelsea men ändå... engelska medier får det till att Nicolas Pepe är klar för Arsenal, i det närmaste, efter att Arsenals som sades ha en transferbudget om 40m pund har erbjudit Lille 72m pund. Problemet för de engelska tidningarna är att fyra klubbar har gått med på Lilles utköpspris, så inget alls är klart ännu. Anmäkrningsvärt dock att Arsenals budget tydligen är så mycket större än vad alla medier meddelat. De har köpt Saliba, de betalar 15m pund i lånepengar för Ceballos men vägrade bjuda mer än förolämpande 40m för Zaha, som vill dit, och har lagt tre för låga buda på Tierney. Fast för oss icke-fans är det nog ändå som alltid, varje sommar mest överraskande att man hela tiden köper för lagdelar som är bra redan när man släpper Ramsey gratis och vägrar åtgärda det alla ser som problemet, försvaret. Men vi ska inte vara elaka... vi ser ju hur de sköter problemet med sin bäste försvarare som strejkar för att komma bort, Koscielny).

Todd Kane är mycket nära en övergång till QPR efter att Chelsea släppte honom tidigare i sommar.
    Den stora frågan dom inte bara vi ställer är dock, varför finns det inga rykten om Gary Cahill. Han borde ju vara ett fynd för nästan alla klubbar?

Vi börjar faktiskt tröttna på Callum Hudson-Odoi och framförallt hans bror som börjat få rena Mino Raiolalikheter. Efter fått höra att CHO är nästan överens med klubben ska det åter hakat upp sig i förhandlingarna då bröderna H-O kräver saker som nästan alla fans anser man måste förtjäna. Som att få vissa tröjnummer inskrivna i kontraktet. Vi har sagt det förut. Skriver CHO inte på innan fönstret stänger bör Chelsea kanske ändå ta och sälja honom. Ingen är större än klubben och CHO har mycket att bevisa även om alla ser honom som ett stort löfte.

Zidanes neo-revolution i Real Madrid har ingen bra start. De övertygade inte efter att han tog över i våras och just nu vågar de knappast höja blicken efter en rent förödmjukande förlust till Atletico med 7-3 i Int Champions Cup i USA. Diego Costa gjorde fyra mål (och blev utvisad) och Courtois till många Chelseafans stora glädje släppte in fem mål innan Zidane plockade av honom. Hazard som spelar med nummer 50 fick gå av vid 62 minuter. Han stod för passet till Reals då enda mål. Chelsea fans uppmanar honom nu att återvända till Chelsea...

FREDAG 26:
Kyle Scott en av de unga spelare Chelsea släppt fria sägs vara nära Newcastle.

Inte oväntat då han verkligen inte tagit chansen så går nu ryktet att Chelsea är villiga att sälja Tiemoue Bakayoko efter ännu en svag försäsong för Chelsea. PSG ska varit intresserade förr, vi får se om det finns något intresse eller om det blir lån. Går Bakayoko utomlands gäller deras transferdatum, inte Englands som går ut 8 augusti.
    Samtidigt börjar ryktet att PSG inte längre har något intresse av att värva Bakayoko.
    Även Davide Zappacosta lär sitta löst enligt ryktena. Det är ju troligast att Chelsea "tvingas" släppa utländska spelare pga home-gronwreglerna.

Willian lär vara nära en ettårsförlängning av sitt kontrakt. Likt Fabregas, Luiz med flera som fyllt 30 vill han ha ett längre kontrakt men undantaget som gjordes för Luiz verkar inte hända igen.

Visst, det är Silly season men ibland får de till sagor som verkligen står ut. Så nu har det plötsligt blivit så att Chelsea sägs vara favoriter att värva Wilfried Zaha i sommar för att låna ut honom till Palace under säsongen då vi inte får registrera spelare. Arsenal vill köpa honom, han vill dit men de har bjudit under skambud för Zaha och Palace har bara skrattat åt dem. Everton sägs gett sig i i leken men har inte lagt bud. Läs mer här och gör er egen bedömning om ni tror det ens finns ett korn av sanning i det hela>>

TORSDAG 25:
Allsvenskan är rolig att föjla trots de vedervärdiga bengalidioterna som får så många av oss att vägra gå på fotboll. Men bra, nja.
    Gnaget förlorade igår och det enda lag som lite grann imponerade i EL-kvalet ikväll var väl Häcken som klarade 0-0 mot Alkmaar, Resten... welll
    Sverige är mitt i sin säsong och spelar mot lag som inte ens börjat sin säsong. Nog sagt.

Det sägs att Tammy Abraham ska ta tröja nummer 9 i Chelsea. En tröja som sägs vara förtrollad. Ingen har lyckats i den, förutom Jimmy Floyd Hasselbaink. Vialli var också en stor nia, även om ingen hatade honom mer än Erik Niva.
    Daily Mail har gjort en geonomgång av våra nummer 9s. Se här>>
    Hernan Crespo borde dock blivit den bäste, men familjen hindrade det. Han lämnade då familjen inte ville bo i London. Men han var fantasisk.
    Ingen har dock varit värre än högerbacken Khalid Boulhrarous som tog nummer 9. Lägg av alltså. En högerback av diskutabel kvalitet med det tröjnumret.
  Torres, som alltid gav sitt allt men aldrig var i närheten av den spelare han var i ett rött lag hade tröjan. Falcao hade den. Morata, Higuain....
    Vi är inte överdrivet vidskepliga, men ärligt talat. Det finns fog och nu förväntas Tammy Abraham ta den tröjan.

ONSDAG 24:
Svåra försäsongsskador. Marco Asensio är borta från hela säsongen förmodligen, den jagade Nathaniel Clyne från Liverpool B likaså. Börjar se ut som Chelseas skadelista. Vi nämner det för att det gör det klart svårare för några av våra konkurrenter att värva spelare de trodde var klara, som Ceballos som behövs när Asensio är borta....

I det efterlängtade mötet mellan före detta Chelseamanagers spelade Antonio Contes Inter oavgjort mot Maurizio Sarris Juventus med 1-1. Juve gjorde båda målen, det första av storvärvning de Ligt, självmål, och det andra av superstjärnan C Ronaldo. Straffar avgjorde till Juventus fördel. (Inter missade tre!).

Matt Miazga var på lån hos Reading under våren och gjorde succé. Hanförväntas återvända dit efter sin semester efter Gold Cup. Tyvärr på lån igen.
    Vi önskar verkligen att Chelsea säljer spelare som varit utlånade mer än fyra gånger istället för att fortsätta med dessa evighetslån. Visst de ger intäkter men det är bättre för spelarna att få en fast punkt i tillvaron då det är uppenbart att Chelsea inte ser dem som material för moderklubben.

Det är annars som väntat nu då det bara är två veckor kvar av transferfönstret att spekulera i vilka som stannar och vilka som går. OCH, vilket är viktigt att komma ihåg för klubben handlar det tyvärr inte om vilka spelare är bäst utan det ska sorteras in spelare efter vilka som fyller löjliga home-grown-regler som dessutom är olika för Premier League och Champions League. Utländska spelare oavsett ålder är därmed extra känsliga för att få lämna. Därav mycket spekulation om spelare som Omerou, Miazga och spelare som är med i Japan som Bakayoko och Kenedy medan Drinkwater närmast garanteras en plats i truppen pga han är engelsman.
    Som vi säger ovan hoppas vi på fler försäljningar snarare än lån för de spelare som måste lämnas utanför truppen trots att de kanske är skickliga nog att få vara med.

Många överord på sociala medier efter vinsten mot Barcelona igår. Måttlighet, förnuft och konstruktivitet är ju som vi vet något som sociala medier är helt renons från. Som när folk påstår att Jorginho var förra årets största flopp och nu kan bli största succéen, eller när någon ursäkta orden, idiot, hävdar att Abraham efter sitt mål igår är en bättre spelare än Griezmann som snörde på sig fotbollsskorna för sin första halvlek i sommar! Tänk först är något som absolut inte betecknar en del människor när de får ett tangentbord på en telefon framför sig.

TISDAG 23:
Även Guardian säger nu att CHO kommer att skriva nytt kontrakt. De anger dock summan 100k, mycket pengar men klart mindre än vad Sky anger. De säger också att det handlar om fem år.
    Seriösa (oftast) Telegraph bekräftar Guardians uppgifter.
    Nu väntar vi bara på att Chelsea officiellt bekräftar det nya kontraktet så det äntligen blir klart.

Mer seriösa Sky säger nu också att Callum Hudson-Odoi är nära nytt kontrakt med Chelsea. Till vansinneslönen 180k i veckan... för en 18-åring! Fotbollen har blivit fullständigt tokig.
    Daily Mail som inte brukar hålla igen säger dock att kontraktet handlar om 100k i veckan (vilket också varit den summa som nämnts absolut mest).
    Vad som ska återstå att förhandlas om är tröjnummer och längden på kontraktet, fyra eller fem år. För den lönen bör det verkligen vara minst fem år.

Dujon Sterling ser ut att hamna i Queens Park Rangers på lån och nyligen släppte Todd Kane intresserar tydligen Middlesbrough.

Mirror har rankat PL-lagens tröjor. Chelsea rankas som den näst värsta av alla. På bild ser den inget vidare ut, konstigt nog ser den bättre ut på live tv-bilder. Känslan är väl till slut ändå att det är en tröja som helt enkelt vill för mycket. I vilket fall som, här är rankningen>>
    Å andra sidan håller de Liverpools som snyggast och West Hams som näst snyggast och där har vi åsikter som motsäger.

Frank Lampard har hört om att Willian förväntar sig tröja nummer 10 men säger klart ifrån om att inga beslut om det har tagits ännu. Willian förväntas komma tillbaka från skada och semester i början av augusti.

MÅNDAG 22:
Det är inte Chelsea, det är inte ens fotboll men oj som fotbollsspelare av alla sorter och alla kvaliteter har att lära sig av vad de tre medaljörerna på Sim-VMs 100m fjäril gjorde idag. Sarah Sjöström, McNeil och Mckeon. Deras hyllningsgest till en sjuk konkurrent ger en stort hopp om idrottens framtid inte bara som underhållning utan som gemenskap.
    Se och lär alla ni fotbollsspelare som bara jagar likes, superkontrakt och kontroversiella uttalanden för att förstärka era egna varumärken. Ni är ingenting jämfört med tre människor som tänker på andra även i sina största stunder.

Som väntat är ryktena om att Zouma skulle lämnat in en transferbegäran för att gå till Everton en lögn.
Silly season brukar vi säga ursäktande, men lögner ska inte ursäktas bara för att folk ska få skriva vad de vill på sociala och även mer seriösa medier.

Lite att läsa om hur Pulisics övergång till Chelsea tagits emot av Chelseafans i hans hemtrakter.>>

Tammy Abraham tror att det har aldrig funnits en bättre tid och chans för unga spelare i Chelsea än nu med Lamps som manager. En manager som också pratar med de unga spelarna och uppmuntrar dem i träning (det låter som det inte varit standard under vissa). Läs mer här>>

Willian ska ha bekräftat att det blir han som tar hand om den eftertraktade tröjan nummer 10 i Chelsea. Låter som en bra kompromiss att låta en äldre spelare ha den medan ungdomarna CHO och Pulisic får anmäla intresse genom sina insatser i klubben. Vi tar dock lätt på ryktet tills det blir bekräftat, eller inte.

Frank Lampard tror på att vara ett föredöme och som sådant sätter han standards för de unga spelarna som de säkert inte är helt lyckliga över att försöka överträffa. Frank Lampard springer nämligen från träningen till hotellet under lägret i Japan. Det är 9 km.

Unga engelska spelare tror uppenbarligen Tyskland nu är lösningen till allt. Lämlingar.
    Nu är det Lewis Baker som knyts till Fortuna Düsseldorf. Det lär handla om lån.

Det är mindre än tre veckor kvar på det engelska transferfönstret. Vi vet att Chelsea inte kommer att värva in någon. Vi vet också att Frank Lampard vill ha spelarna med sig så länge som möjligt innan han tar beslut om vilka som ska utgöra hans trupp. Även på lånesidan har det varit mycket låg aktivitet för Chelsea i sommar mot normalt. Ethan Ampadu kommer lånas ut, det vet vi och han är den ende vi har besked om från förra säsongens trupp. Det är bara destinationen som är osäker än så länge.
    Det pratas om att Kurt Zouma ska lämna in en transferbegäran. Ärligt talat låter det som skitsnack men ingen vet ju som fotbollen är. Vi tror nog han tillhör de spelare som Lampard kommer att fundera allra längst kring och tidiga indikationer är Lampard vill absolut ha kvar Zouma.
    Därför tror vi två saker; de unga spelare som säkerligen kommer att lånas ut kommer inte lånas ut förrän tidigast innan Lampard och Chelsea är tillbaka från Japan mot slutet av veckan. Det andra misstänker vi är att flertalet lån och t o m eventuella försäljningar kommer inte att ske inom England utan möjligen internationellt till de fönster som har öppet längre än det engelska särskilt för de lite äldre spelarna.



Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!