csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   38 sp 21 v 9 o 8 f 63 -39 mål 72 p

Europa League CHAMPIONS
- always proud to be Blue -

<<sommarens transferhändelser>>


24 - 30 juni 2019
    NÄSTA MATCH:

    

   -

Nyheter v-26


SÖNDAG 30:
Ett solklart rött som inte blev det och en målvaktstavla och Spanien vann U21-EM. Tyskland var faktiskt väl lamt och oskarpt men dominerade i bollinnehav och chanser ändå matchen, mot ett Spanien som försvarade sig bra, särskilt av den spelare som inte borde fått vara kvar på plan. Häpnadsväckande nog särskilt som VAR var inblandat. Lite rättvisa skipades där dock då han också touchade in tyskarnas sena reducering.
    Tyskarna lade närmast av efter Spaniens andra mål, det brukar man inte se ofta. Ändå spurtade de in ett mål. Heinrich (Monaco) bäst i Tyskland, Ruiz (Napoli) i Spanien.
    Två riktigt dåliga dagar för tysk fotboll i VM och EM. Uppepå ett fiasko-VM förra sommaren. Marcus Berg fick också behålla sitt målrekord.

Oliver Holt i Daily Mail har skrivit en faktiskt läsvärd artikel kring VAR, som särskilt Leifby i Sportbladet kanske borde läsa. Kontentan är att när det gäller VAR gäller  "when the tail wags the dog". Underföstått att fotbollssvansen försöker ta kontroll över verkligheten men på sina egna villkor. Reglerna ska följas men ändå inte när VAR-hatarna får säga sitt. Läs mer här>>

Sista dagen att göra klart med Mateo Kovacic på permanent övergång. Detta då det är sista dagen för hans lån.

Vi skulle också uppskatta att få besked om vem (Lamps) blir manager framöver.

LÖRDAG 29:
Ägg över hela ansiktet. Här sitter man skamset och inser att man alltid kan mindre än man tror. Trodde inte på Sverige innan VM. Trodde inte på Sverige inför slutspelet utan var tacksam för gynnsam lottning i gruppen och nu är Sverige i semifinal och det behöver inte ta slut där. Tysklandsspöket äntligen bortskrämt, och då missade Sverige ändå fler chanser än Tyskland skapade känns det som. Den otroligt svåra OS-platsen är också säkrad (hur Europa får så få OS-platser är mer än konstigt). Gerhardsson har fingertoppskänsla i VM. Man kan bara pudla hela kvällen. 24 års elände över. Men nervöst var det, tänk om Sverige satt alla lägen, vad lugnt det hade varit! ;)
    HEJA SVERIGE!!!

Vi har nämnt det tidigare men då förändringarna nu tar plats är det dags att påminna om att Chelsea TV nu blir helt fri. Förut tillhörde den engelska Skys abonnemangsprenumerationer, vilket nu upphör vilket innebär att Chelsea TV nu blir helt fri för alla via hemsidan och appen The 5th Stand. Läs mer här>>

Vi har tidigare fått information om att Chelsea skulle börja försäsongsträningen nästa måndag. Nu kommer andra uppgifter som säger att spelare som inte spelat internationellt och ungdomarna kommer att börja redan på onsdag, men utan manager som det ser ut. För den vi tror blir manager kommer istället starta försäsongsträningen med Derby. En högst otillfredsställande situation för Chelsea och för Derby. Det kanske inte spelar jättestor roll första dagarna då det mest handlar om fyisk träning då, men bra är det verkligen inte. (Förra sommaren fick ju Antonio Conte starta innan han fick sparken och Maurizio Sarri kom in - lärde sig Chelsea inte något av det?).

Varför dröjer det? Besked om Frank Lampard.
    Det här är inte bra. Det är snarare mycket oroande då beslut måste tas, försäsongen börjar snart (Derbys redan på måndag och den måste Lampard ta om det inte blir klart snarast. Chelseas om en vecka.). Och om Lamps och Chelsea inte kommer överens - vad händer då? Det verkar inte finnas någon som helst back-up, och vi räknar inte Vitor Pereira alls för det ryktet känns bara så fel.
    Fixa det här nu Granovskaia och Lampard. Ni vet att Lampard är rätt för Chelsea, så vad handlar det om?

Den s k moraliska finalen i VM spelades igår. Frankrike gick på en supermina direkt när en frispark som inte ska gå in gick in. Vi har sett Willian göra sådana i Chelsea, nu var det USAs Rapinoe (vars kritiik av Drumph är det bästa med henne föurtom att hon är en ruskigt duktig spelare). Frankrike coachas väldigt illa tyvärr, annars hade det nog blivit än jämnare. Sedan kan de skylla på kvartsfinalfrossa, men sanningen är att Frankrikes problem ligger hos coachen. Och ineffektivitet. (Så är det lite trist att den amerikanska arrogansen inte fick en smäll på käften, men de var ju vinnare). VAR-bedömningen i VM skämde åter ut sig då samma sitution som gav straff tidigare inte gjorde det nu.
    Nu väntar England. På den halvan. England börjar alltmer se ut som en vinnarkandidat, och de kan absolut vinna mot USA. Tyvärr är Fran Kirby inte samma spelare som förra säsongen, men vi hoppas hon ska visa vad hon verkligen kan nu.
    Men nog är det konstigt att de tre absolut bästa lagen ska hamna på samma halva och möjligen slå ut varandra innan en final!
    Snacka om att Gerhardsson taktiskt sett nog gjorde rätt som tog en läggmatch för att hamna på den betydligt lättare andra halvan. Sverige har en chans mot Tyskland som inte är lika bra som förr och kanske en ännu större chans mot Nederländerna som bör passa Sverige. Även om vi inye ska räkna bort Italien som varit väldigt bra hittills. (Sportsligt är det tungt att acceptera läggmatcher men ärligt talat, taktiskt är det inte fel).

FREDAG 28:
Det är nu tre dagar sedan Chelsea officiellt började diskussionerna med Frank Lampard om att ta över som manager och ännu inget besked. Ska vi oroa oss?
    Lite osäkert är det allt, särskilt som beslut måste tas. Chelsea måste t ex göra klart med Real om dyre Kovacic (vars pris ändå ska ha prutats ned av Granovskaia om vi ska tro olika källor) och kontraktet måste bli klart senast söndag.

TORSDAG 27:
Sveriges läggmatch mot USA verkar vara ett slags genidrag. USA ska möta Frankrike, de två största favoriterna att vinna. Vinnaren i den matchen får möta England. Sverige möter ett av de sämre tyska landslagen, även om det inte innebär en svensk seger men skulle det bli så är det Nederländerna som är klart sämre än i EM. Det kan bli finalspel för Sverige då alla de stora kanonerna är borta tills dess ;).
    Fotboll kan verkigen gå ens egna vägar, eller inte! Se bara på CL då de lag vi trodde var sämst i semifinalerna gick till final.

Chelsea kommer att spela ovanligt många försäsongsmatcher i år. Kanske naturligt med tanke på en ny manager och många återvändande lån som ska bedömas.
    Före Japanturnén har klubben lagt in ett möte mot iriska Bohemians 10 juli och St Patrick 13 juli. Därtill har en match mot Borussia Mönchengladbach planerats in 3 augusti. Säsongen börjar 11 augusti för Chelsea.
    Försäsongsträningen börjar 8 juli och ännu har vi inte fått bekräftat om managern då heter Frank Lampard. Det dröjer lite för länge i vårt tycke.

ONSDAG 26:
OFFICIELLT:
Jay Dasilva har lämnat Chelsea på permanent transfer. Han var på lån hos Bristol City förra säsongen och går nu dit på en permanent övergång. Som alltid anger Chelsea inte övergångssumman. Vi är lite förvånade över att Chelsea släpper Dasilva då vi är veka på vänsterbacksidan ändå. Dasilva är 21 år gammal. Han spelade två av tre av Englands U21-matcher i EM.

OFFICIELLT:
Richard Nartey har förlängt sitt kontrakt och lånas ut till Burton för ett säongslån.

Bradley Collins lämnar Chelsea då hans kontrakt går ut. Målvakten har gått till Barnsley på fri transfer.

John Terry backar helt Frank Lampard som manager för Chelsea, redan nu. Läs mer här>>

TISDAG 25:
Domarna i VM är nog de sämste domare vi någonsin sett, trots PLs och Allsvenskans.

Vi ger upp. vi har trott oerhört mycke tpå VAR men efter de två senaste dagarna är vi nog idioter. Hur i helvete kunde Nederländarena få straff mot Japan när bollen tog i bröstet och inte ens VAR-bedömdes.

Får vi påminna om Frank Lampards meritlista i Chelsea:

  • Premier League x 3 (2004-05, 2005-06, 2009-10)
  • Champions League (2011-12)
  • Europa League (2012-13)
  • FA Cup x 4 (2006-07, 2008-09, 2009-10, 2011-12)
  • League Cup x 2 (2004-05, 2006-07)
  • Community Shield x 2 (2005, 2009)

Det är självklart ingen garanti för att han lyckas men det är en sak som talar för honom ändå. Ännu mer talar för honom att han känner klubben, klubbledningen, ägaren, de unga spelarna (han praktiserade ju i Chelseas akademi efter spelarkarriären och före Derby). Han skaffade sig ett gediget rykte för hur skickligt han hanterade spelare, ledning, media och fansen i Derby och det utan att ha allt här ovan gemensamt med deras fans. Dessutom är han kanske fotbollens mest intelligente, vi har sett siffror om han IQ som är häpnadsväckande och långt över s k Mensagränser.
    Det kan gå fel men fans, Roman och klubben kommer att ge honom mer tålamod inte minst pga situationen med transferförbudet. Det är mer fel att inte ge honom chansen. Guardiola hade bara en säsong med Barcelonas B-lag innan han fick chansen, Zidane hade väl lite längre tid med Reals reserver men inte mycket mer. Erfarenhet betyder massor men inte allt, ännu viktigare är hur han relaterar och fungerar med spelarna, hur han kan utveckla dem.
    På förhand, om nu Lampard tar jobbet men det tror vi väl alla att han gör, är det här det mest spännande som hänt sedan Roman tog över och Mourinho kom till klubben, f ö i samma ålder som Lampard.

Det hände för bara minuter sedan. Derby har gett Chelsea officiell tillåtelse att diskutera managerpositionen i Chelsea. 13.20
    Det är det första riktigt konkreta beviset och konfirmationen om att Frank Lampard förhoppningsvis blir Chelseas nya manager. Han måste ju vilja också och alla som följt diskussionen som varit lika het som Brexit har också sett att argumenten är de samma. Stanna eller gå. Den här gången stödjer CSFC gå (Brexit anser vi fortfarande vara något av det dummaste vi upplevt). Många hävdar att Lampard saknar erfarenhet; ett argument som aldrig direkt hördes förr i tiden då spelare ofta blev managers redan som spelare (ex Ruud Gullit, eller från just nu, Vincent Kompany) eller hörde vi det om Zidane, Guardiola när de tog steget med ännu mindre erfarenhet. Vi bedömer andra kvaliteter hos Frank Lampard än antalet dagar han har haft i jobbet i en helt annan klubb, av en helt annan dimension och med helt andra resurser (ja, allt är faktiskt annorlunda mellan Derby och Chelsea förutom att de är fotbollsklubbar). Vi tror helhjärtat på att Frank Lampard (och Jody Morris) kan bli en injektion av optimism som Chelsea behöver och vi tror att Chelsea också förstår för en gångs skull att tålamod behövs nu när Chelsea blivit nobbade av en manager som klubben inte planerade att sparka!
    Derbys försäsong börjar redan på måndag så för dem är det ännu viktigare att få klart i managerfrågan. Vi vet rätt lite om vilka de tittar på som ersättare då de namn som nämndes från början redan gjort klart med andra jobb; som JT och Lee Bowyer. Rafa Benitez nämndes igår men hur allvarligt det är vet vi inte.
    Chelsea kommer att få betala Derby en ersättning om minst 4m pund om Lampard väljer Chelsea. Det är en kontraktuell summa och därtill kommer säkerligen en viss ersättning för Jody Morris och Chris Jones som förväntas komma med Lamps.

MÅNDAG 24:
England U21 kunde inte ens slå Kroatien. Tre gånger släppte de ledningen. Det England de själva trodde lätt skulle vinna U21, i medierna och bland spelare och ledare som trots resultaten anser de är bästa lag i EM! Hur kunde Boothroyd få förlängt kontrakt före EM? Varför ges kontraktsförlängningar innan stora turneringar eller avslutade säsonger?

Det lönade sig att ta en läggmatch mot USA. Nu väntar ärkefienden Tyskland i kvarten. Mycket bra räddning av Lindahl på straffen. Vi anser fortfarande att hon vore ett bättre alternativ än Ann-Katrin Berger som absolut inte imponerat på CSFC sedan hon tog över i Chelsea. Men Chelsea är en klubb med åldersnoja, nästan lika mycket som svenska arbetsgivare.

Även med VAR kan domare gynna vissa lag, det står klart efter senaste usla domarinsatsen i VM. Kvaliteten på spelet har verkligen inte motsvarats av domarna. Minimal kontakt och en spelare som faller flera meter senare av dålig balans och det döms straff trots att repriserna absolut inte stödjer det. Ska även vi som trott på VAR nu behöva tvivla då domarna ändå får tolka det som de vill? Men VM fick ju USA vidare och det var oerhört viktigt för Fifa.
    VAR är bara ett tekniskt hjälpmedel och domarna har fortfarande avgörande tolkningsföreträde av det som de ser, därför krävs det en ny sorts och större mod och självrannsakan hos domarna att våga ändra felaktiga beslut. Den ungerska domaren hade inte det.
    Så slutsatsen är ändå; det är ju inte VARs fel att domarna i VM har varit usla hittillls, rent generellt. Trist när spelet och lagen har blivit så mycket bättre.

Manliga klubblag får inte möta nationslag enligt Fifa, men tydligen gäller andra regler för damlag. Detta då Chelsea kommer att möta Israel i en träningsmatch 20 augusti som del av försäsongen.

Ett par veckor till försäsongen sätter igång och Chelsea är ännu managerlösa. Samma situation fast ändå inte som förra sommaren då det dröjde en vecka in på försäsongen innan det blev klart att Conte fick gå och Sarri komma. Hopplöst.
    Om vi åtminstone trodde att Chelsea förhandlar med Lampard och Derby men senaste indikationerna är fortfarande att Chelsea har inte kontaktat Derby om att få förhandla med Lampard.
    Kanske tur att Chelsea inte får värva för vem vill komma till en klubb där man inte ens vet vem som är manager.
    Chelsea måste verkligen lösa det här under veckan. För klubbens skull, för spelarnas skull och för fansen. För även om Chelsea inte får värva finns det massor av arbete att göra. Målet nästa säsong lär vara samma som alltid, minst Champions Leaguespel kommande säsong. Kontraktet för Callum Hudson-Odoi måste säkras. Vissa spelare måste bort och andra stanna kvar.
    Det enda som inte lär ändras är målbilden, det vill säga alla förväntar sig att målet måste bli att matcha förra säsongens tredjeplats. Vilket ska vara möjligt trots allt strul, men visst blir det tufft då Arsenal, Tottenham och United lär förstärka genom värvningar. Med sex veckor kvar till fönstret stänger 8 augusti känns det som om Arsenal ändå är de som är i bäst position. Även om deras budget lär vara väldigt låg för värvningar. Det är mycket oro i Tottenham kring Eriksen och än mer i United kring de Gea och Pogba samt värvningar de vill göra men har svårt att få till. Solskjaer ger helt klart intrycket att han redan ser nästa säsong som en uppbyggnadssäsong med lägre satta mål.
    I övrigt är känslan fortfarande ändå rätt positiv då vi är väldigt nyfikna på om de unga spelarna klarar av att ta steget upp. Ska vi döma av Englands uppträdande i U21-EM finns det anledning att sätta frågetecken? Vi hoppas Chelseas unga spelare har en bättre attityd än vissa spelare som åker ut i två raka matcher och ändå hävdar att de är bättre än de andra lagen - har man den inställningen bör man kanske ta en lång mycket lång titt i spegeln först.
    Det finns också oro kring skadeläget vid säsongsstarten, det är vi inte vana vid. Så många allvarliga långtida skador samtidigt har vi sluppit på många år.

Apropå VAR och VM. Vi tror fortfarande på VAR men som det använts i VM ska det inte användas. Det ska inte användas annat än frö situationer som är osäkra, inte för att millimeterrättvisa något som inte ens reprisbilder entydligt ger svar på. I Englands match fungerade VAR då domaren missade det mesta, men i Frankrikematchen blev det löjligt igen. Domarna behöver betydligt mer tid för att lära sig använda VAR, det är den absoluta slutsatsen från VM så här långt. För om spelstandarden har gått upp kan vi inte säga att domarstandarden i VM varit i närheten av godkänd. De har ju fått PLs domare att se nästan kompetenta ut. Även det rätt tänkta kan lätt bli fel när det används fel.
    VAR har fungerat klart bättre i U21-EM.

 

 

Rykten, notiser m m, v-26


SÖNDAG 30:
Petr Cech har till tjeckiska medier sagt att Frank Lampard är bara en av flera kandidater Chelsea funderar på. Mycket oroväckande nyhet, om det nu inte är en rökridå.

Tariq Uwakwe ska ha förlängt sitt kontrakt med Chelsea men Chelsea har ännu inte bekräftat det officiellt trots att bilder läckt ut. Chelseas informationsavdelning är nog den sämsta av alla dåliga.

The Sun hävdar också att Philip Cocu är på väg att ta över som manager för Derby.

West Bromwich hoppas få låna Trevoh Chalobah kommande säsong.

Tekniknissarna hos Chelsea som inte kan få sajten att fungera på macplattformens Safariläsare har tydligen gjort bort sig igen. De har på appen släppt igenom en artikel som gör klart att Chelsea värvat Mateo Kovacic. Detta enligt engelska medier. Bildbevis finns så de har inget att skylla på även om de snabbt tog bort det. Något officiellt på hemsidan är dock inte ute.

Mission Impossible men det hindrar inte gamla avdankade Unitedspelare att fortsätta hävda att United (som lockar allt färre) ska värva N'Golo Kanté för att hålla Paul Pogba glad. Lycka till med det. Ni har större chans att vinna ligan nästa år än kunna värva Kanté. Och det med bara nio spelare tillåtna.

LÖRDAG 29:
The Sun säger att Lampard är redo att börja jobba med Derby på måndag då förhandlingarna med Chelsea uppenbarligen inte går som vi hade hoppats.
    Helt obekräftade källor menar att det är agenterna som är problemet då Chelsea inte velat möta deras (personliga) ersättningskrav... I vilket fall som väcker det osäkerhet.

Enligt Telegraph ska Chelsea meddelat Atletico Madrid att Chelsea är redo att avbryta Alvaro Moratas lån om Atleti inte gör ett köp permanent i sommar.

Det är inte bekräftat men Chelsea kommer tydligen att förlänga Mario Pasalics lån till Atalanta med ytterligare ett år.

Chelsea sägs ha satt ett pris om 30m pund för Kurt Zouma om Everton ska köpa honom. Lite oroande om en prislapp har satts då det ju tyder på att Chelsea funderar på att sälja.

Samtidigt är det ju näst sista dagen att göra klart med Mateo Kovacic för hutlösa 40m pund (eller så är det var marknaden är idag, förra året pratades det om 35m för honom). De personliga villkoren sägs vara klara.

FREDAG 28:
Nu börjar vi undra lite över varför det dröjer med Frank Lampard, särskilt som medierna för en gångs skull inte ens spekulerar i vad som gör att besked dröjer. Däremot har dåliga nyheter kring CHO börjat sippra ut. Det har nu i ett par veckor varit positiva tongångar om nytt kontrakt för honom men det är tydligen inte nära, vilket är anledningen till att Bayern åter försöker ta sig in i leken och värva honom.

Milan siktade på Champions League, missade men kvalificerade sig för Europa League. De får dock inte spela där heller. Detta då deras överklagan till CAS avslogs och de kastas ut på grund av brott mot FFP-reglerna. Något som även Manchester City anklagas för även om vi inte vet hur läget är för det ärendet.

Joe Edwards förväntas flyttas upp till a-laget under Frank Lampard. Han har idag varit ansvarig för U23, U21-utvecklingslagen.
    Däremot ser det mörkt ut för Zola som förväntas lämna klubben för uppdrag på annat håll.

Goal anger att Chelsea totalnobbat ett bud från Bayern München om 25m € för Callum Hudson-Odoi.
    Samtidigt är dagens hetaste rykte just att CHO är mycket nära att skriva ett nytt kontrakt med Chelsea om fem år.
    Bayern försökte tydligen också kidnappa Liverpools värvning av van den Berg igår. De jagar även, förgäves, Leroy Sané. Det är uppenbart att Bayern är inte samma magnet som de en gång varit nu när tyska klubbar också gått samman och ger dem motstånd på transfermarknaden istället för att som förr automatiskt alltid släppa sina största löften till bajrarna.

TORSDAG 27:
Bristol City har redan värvat lånet Jay Dasilva och som vi vet är de också mycket intresserade av det andra Chelsea-lånet, Tomas Kalas. Nu sägs det att affären kan bli klar innan veckan är över.

Priset för Kovacic har sjunkit 5m pund under dagen. Nu sägs det att han kommer att kosta 40m pund. Det är fortfarande för mycket men kanske lite pay-back för att Granovskaia tvingade Real att betala premium för Hazard. Fast med tanke på att Real är tvingade att sälja spelare är det ändå klart för mycket för en spelare som inte gjorde ett enda mål på 52 matcher som offensiv mittfältare (i de flesta). Fast det var kanske inte Kovacics fel, då han visade klart bättre spel när han vikarierade för Jorginho i en mer defensiv roll. Det var ju Sarri som spelade honom offensivt trots Barkley och RLC.

Senaste är att Callum Hudson-Odoi förmodas bli spelklar efter sin hälseneskada i början av september.

Dagens hittills hetaste rykte är att Chelsea ändå ska ha värvat Mateo Kovacic. Detta enligt Sky som brukar vara lite mer pålitliga.Till 45m pund. Det känns inte på något sätt klockrent alls. CSFC ser inte behovet och anser kostnaden är löjlig.

Aston Villa, nykomlingar i Premier League vill låna Ethan Ampadu. Det kan vara en smart tillfällig transfer. Där kan Ethan lära från en av de bästa någonsin, John Terry, och förmodligen få mer speltid än Chelsea kan erbjuda även under transferförbud.

Konstigt nog har inget skvaller om vad Jay Dasilva kan ha kostat Bristol City, som riskerar att förlora en mittback till Aston Villa. CSFC skulle uppskatta att en övergång borde ligga ungefär i samma region som Ola Ainas till Torino, dvs runt 8-9m pund (Aina kostade Torino 10m €).

ONSDAG 26:
Ännu är det inte klart men det talas om att det bara ska vara mindre detaljer. Lampard lär få ett treårskontrakt värt 5,5m pund om året.

Juan Familio-Castillo sa för en månad sedan att han planerade att lämna Chelsea när hans kontrakt går ut. Nu går ryktet om att han vänt på klacken och vill diskutera en kontraktsförlängning.

The Sun hävdar att det stod mellan Portugals Vitor Pereira, nu i Shanghai SIPG, och Frank Lampard. Intressant, inte minst då Pereira aldrig någonsin nämndes någonstans i spekulationerna.

Ross Barkley avslöjar att Callum Hudson-Odoi har specialtränat frisparkar under mästaren Gianfranco Zola innan han blev skadad. Tyvärr fick vi ju aldrig se det då Chelsea har många kandidater; Alonso, Luiz, Barkley och Willian har ju alla satt frisparkar direkt i mål för klubben.

Apropå Zola så har vi redan tidigare tagit upp att hans kontrakt går ut på söndag. Han lär ha erbjudits en roll som klubbambassadör men vill fortsätta som coach. Det visste vi, nu sägs det att han vill väldigt gärna fortsätta jobba i Chelsea tillsammans med Frank Lampard.
    Det är plötsligt lite överväldigande. Chelsea har inte haft samma starka spelarinflytande som t ex Bayern tidigare. Nu är Petr Cech teknisk direktör (eller rådgivare som titeln officiellt är). Zola har varit assisterande manager. Frank Lampard är på väg in som manager och Jody Morris som assisterande. Och då kanske även Zola. Det talas om Makelele som lämnat Eupen i Belgien, det talas om Didier Drogba och så har vi glömt att nämna Tore Andre Flo som är ansvarig för kontakten mellan klubben och lånespelarna. Michael Ballack har tagit sin B-licens och nämns fortfarande som en som kommer tillbaka itll klubben.
    Plötsligt är Chelsea en klubb med oerhört stark koppling till våra gamla spelare och legender i mer än ambassadörsroller. Det är roligt att notera.

Efter en Chelseatränare kanske kommer en annan. Claudio Ranieri är en självmordskandidat som kan tänka sig ta över Newcastle. Snälla, vem vill jobba för Mike Ashley, den värsta klubbägare någonsin i Premier League (det finns några ännu värre längre ned i spelsystemet). Newcastle är redan stor"favoriter" till att åka ur Premier League kommande säsong. Men Sheffield United och Norwich. (Trots att Aston Villa knappt klarade av att ta sig upp har de bättre chans att stanna kvar än de som kvalificerade sig genom att vara bra).

TISDAG 25:
Vi ställer oss en smula tvivlande men plötsligt dyker det upp ett rykte om att PSG rycker i Tiemoue Bakayoko. En flytt spelaren själv uttryckt önskan om då han gått ut och sagt han vill spela för klubben någon gång.

Annars handlar det väldigt mycket om Kovacic. Inte oväntat då Real Madrid är desperata om att sälja och han är just nu den ende spelaren Chelsea kan värva. Detta då han redan är registrerad för klubben och det finns därför ett kryphål i reglerna. Chelsea kan förbigå transferförbudet genom att värva Kovacic senast på söndag. CSFCs åsikt är ändå att Chelsea ska låta bli.
    Det finns kontrasterande uppgifter om Kovacics önskemål. Idag sägs det att han vill till Chelsea, häromdagen sades det att han vill tillbaka till Inter. Vad som säger absolut nej för oss är uppgifter om en prislapp på löjliga 45m pund!

Bayern jagar fortfarande Hudson-Odoi.

MÅNDAG 24:
Dagens roligaste rykte är Jose Mourinho som efterträdare till Benitez i Newcastle. Det vore något att se, en manager som byggt nästan hela sin karriär på sina värvningar ersätter en manager som inte fick värva och därför lämnar. Av någon anledning tror vi Daily Mail m fl är ute och cyklar rätt ordentligt med det ryktet.

Nya rykten som placerar målvakten Marcin Bulka som inte vill förnya sitt kontrakt i PSG. Han kommer att gå gratis (till så kallad utbildningspeng). Bulka är inte uttagen i Polens U21-trupp.

En manager som redan kopplats till Chelsea är ledig. Rafa Benitez lämnar Newcastle, förmodligen urtrött på ägaren Mike Ashley. Benitez har redan varit i Chelsea och vunnit en EL-titel ändå är det svårt att tro att han återvänder med tanke på att fansen aldrig riktigt kunde gilla honom efter ord han sa när han var Liverpools manager.
    Det kanske kan kännas tufft att vara Chelseafan med allt som händer runt vår klubb, vi är ändå glada över att vi inte är Newcastlefans för deras fans har en klart värres situation än vi har, även om de får värva spelare (bara de inte kostar något).

Tammy Abraham vittnar om den entuasiasm och optimistm Chelseas unga spelare känner inför möjligheten att nästa manager är Frank Lampard. Läs mer här>>

talkSport hävdar att Frank Lampard officiellt blir Chelseas nya manager inom 48 timmar. Vi avvaktar nog till det är fakta, men ju förr desto bättre.

Callum Hudson-Odoi har släppt kryckorna och börjat träna med boll. Någon tidsgräns för när han är tillbaka är dock inte satt.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!