csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   38 sp 21 v 9 o 8 f 63 -39 mål 72 p

Europa League CHAMPIONS
- always proud to be Blue -

<<sommarens transferhändelser>>


17- 23 juni 2019
    NÄSTA MATCH:

    

   -

Nyheter v-25


SÖNDAG 23:
Det har varit ett roligt VM av många skäl. Fast det är egentligen få länder som imponerat och än färre som levt upp till hajpen innan VM. Frankrike och USA i nästa omgång (som vi utgår från att det blir) är de som imponerat och det känns ännu mer som den moraliska finalen redan i kvarten i år. Av övriga är det väl Norge som överraskat mest. Italien har också överraskat lite.
    England har marscherat på men imponerat har de verkligen inte gjort. Norge har en bra chans mot dem i kvarten. Precis som Brasilien (som möter Frankrike senare ikväll). Nederländerna och Spanien har blandat och gett. Australien något av en besvikelse, liksom Canada hittills. Sverige som väntat.

Nog för att VAR kan diskuteras i VM men inte att White var onside när hon gjorde Englands andra mål. Vilket också visades på storbildsskärmen på arenan och ändå vägrade Kameruns spelare att göra avspark i protest mot att målet godkändes, vilket var rätt och domarens första blåsning var helt fel. Bisarra scener, men minnesvärda.
    Det blev ju inte bättre när de sedan får ett mål bortdömt för en hårfin offside. Domaren hade ingen som helst kontroll av matchen och kan inte få döma mer i VM.

Två Chelseaspelare gjorde mål igår. Willian hoppade in och gjorde femte och sista målet för Brasilien mot Peru och Christian Pulisic gjorde fjärde målet i USAs storseger över Trinidag och Tobago.

LÖRDAG 22:
Tre Chelseaspelare för Norge mot Australien. Norge vann på straffar; Guro Reiten, Maren Mjelde satte sina straffar. Storstjärnan Sam Kerr slog en fullständigt usel straff som kostade Australien.

VM har gått in i allvarsfasen. Vi sa det redan tidigt och kan bara understryka det. Damfotbollen har tagit ett stort steg uppåt kvalitetsmässigt de senaste åren. Visserligen är det nog samma länder som kommer att göra upp om medaljerna men matcherna har varit mycket bättre och jämnare (med något undantag) än tidigare. Allra tydlgast kan vi se det på den kvalitetshöjning som skett på målvaktssidan. Emma Hayes propagerade i veckan för mindre mål för damfotbollen och fick stort motstånd, inte minst från aktiva. Förr hade vi absolut och entydigt hållit med Hayes men med tanke på den standard målvakter som Correa och Endler, framförallt, har visat trots att de kommer från "små" fotbollsländer negerar det behovet.
    Sverige spelade i den särklass enklaste gruppen och gick enkelt vidare och vi hävdar fortfarande att det var en läggmatch mot USA för att få lättare motstånd. Trots det har vi svårt att hålla Sverige som favoriter mot Canada. De har helt enkelt inte visat tillräcklig kvalitet för att vi ska se det annat än som en match som båda kan vinna. Ska vi gissa att vi ser ett straffavgörande på tisdag?!

FREDAG 21:
England U21 som var ordentligt hajpade i engelska medier (deras landslag är ju alltid det, närmast en naturlag) är borta ur EM efter 2-4 efter en jättetavla, mot Rumänien. Tammy Abraham gjorde Englands andra mål, hade en ribbträff på övertid och var bäste anfallare trots att han bara fick en kvart. De har visserligen en match kvar att spela men kan inte gå vidare. Vi som har sett matcherna sätter stora frågetecken för förbundskaptenen Aidy Boothroyds laguttagningar både mot Frankrike och Rumänien. De är i våra ögon särklassigt största skälet till att England är borta, särskilt hans val av offensiva spelare. Får han fortsätta som kapten finns inte mycket för en gyllene generation spelare att hoppas på.

Fyra Chelseaspelare startar för England U21 i den mycket viktiga matchen i EM mot Rumänien. Det är kapten Jake Clarke-Salter, Jay Dasilva, Fikayo Tomori och Mason Mount. Tammy Abraham får börja på bänken till förmån för Calvert-Lewin. England måste vinna annars är EM över för dem.

OFFICIELLT
Petr Cech har återvänt till Chelsea med den högst egendomliga titeln, technical and performance advisor. Vad det innebär är väldigt svårt att avgöra.
    Vi vet inte om vi blev särskilt mycket klokare heller av den intervju han ger på hemsidan. Läs själva>>
    Så här beskriver klubben rollen: "His role will also align him with the men’s first team coaching and backroom staff, travelling with the team home and away with an emphasis on strategy and performance. "

TORSDAG 20:
Det allra mest kontroversiella kring VAR i VM är onekligen målvakternas beteende på linjen. Det kostade Skottland ett avancemang igår. Nu avslöjas dock att den regelöverträdelsen kommer inte att "behandlas" av VAR när nu VAR introduceras i Premier League. Det känns faktiskt rätt skönt för den sortens millimietertjafs är inte varför vi vill ha VAR. Läs mer här>>

Frank Lampard fyller 41 år idag. Grattis. Hoppas han ger sig själv presenten att bli manager i Chelsea.

ONSDAG 19:
Dåliga nyheter ännu en gång. Antonio Rüdigers knäskada är värre än vi först fick veta. Nu förväntas även han missa inledningen, den tuffa, på säsongen. Det innebär att vi har lika många stora skador när säsongen börjar som när den slutade, vi vågar inte heller räkna med Pulisic då han inte kommer att kunna delta i försäsongsträningen. Och vi saknar manager. Då har vi ändå inte nämnt transferförbudet förrän nu, eller en ägare som inte får visum (fast han numer borde som israelisk medborgare) och ett uppskjutet stadiumbygge som måste komma igång i vinter eller i princip läggas ned.
    Tur att vi är optimister och tror på att vi får en manager vi står bakom och släpper fram unga spelare som kommer att överraska alla som räknar bort oss.

OFFICIELLT
Unge målvakten Nathan Baxter lånas ut till skotska Ross County för kommande säsong.

TISDAG 18:
Regler om home-grown är olika i Premier League och Champions League och minst lika svåra att fatta som de nya handsreglerna. Det kan ge Chelsea klara problem med att ens få ihop en ordentlig trupp till CL-matcherna kommande säsong, enligt Daily Mail. Läs mer här>>

Chelsea kan fortfarande ansöka om att frysa (få inhibition) på transferförbudet men har valt att inte göra det av någon mystisk anledning. Det spekuleras i att anledningen handlar om att klubben saknar manager och vill ha en sådan diskussion med manager innan de fryser förbudet. Det sägs att Chelsea förmodligen kan frysa det, vilket kan innebära flera scenarier; ett att förbudet bara skjuts framåt till vinter och sommar 2020, eller att CAS ändrar Fifas förbud helt eller reducerar det så det bara gäller ett fönster. Det är en soppa redan nu och det är svårt att ens försöka gissa hur Chelsea egentligen resonerar. Är klubben villiga att ändå acceptera förbudet och lägga det bakom sig (fast varför då ens bry sig om att överklaga)? Ville de inte begära frysning då de var osäkra på Sarris långtida framtid i klubben och därmed inte ville satsa pengar på att köpa spelare Sarri ville ha med tanke på hur pass illa hans spelare s a s passat in i Chelsea (Jorginho, Kovacic, Higuain)?
    Winston Chruchill tänkte inte på Chelsea när han pratade om sitt berömda citat om en gåra inuti ett mysterium - men nog täcker det vår klubb alltid.

Sportskrivare, åtminstone de som sätter rubriker, är en annan sorts folk. Fakta spelar lika lite roll för dem som för politiker.
    Vi får nu dagligen läsa om VAR-kaos, VAR-skandaler och annat VAR från VM.
    Trots att det bevisligen handlar om att VAR används för att tillämpa nya regler och nya regeltolkningar kring hands, fötter på linjen, röra sig, stå i murar och mycket annat. Det som upprör i varje VAR-beskylld situation hittills har knappast handlat om VAR - det har handlat om de nya reglerna.
    Man kan inte skylla på teknologin för att den används för att domarna ska använda ett annat regelverk eller tolka ett regelverk annorlunda. Det är som att säga att det är tv:ns fel att de visar sommarbilder när det bevisligen är vinter utanför!
    Get real, ni som skriver om VM och VAR. Just nu är det som om Leifbys åsikter om VAR har samma genomslag som när en orkan träffar torra land.
    VAR är nytt, det är bevisligen inte perfekt ännu (på tok för petigt och än så länge omständligt i våra ögon) men det kommer att bli bättre. Det kommer att ge rättvisare matcher och det kommer att förbättra domarstandardarden. Vi måste dock acceptera att det kommer att ta minst ett år till innan vi kan börja leva med det som en naturlig del av sporten och för en del kommer det att ta ännu längre tid. Det är dock fortfarande bättre än att se hur domarstandarden var framförallt i England, i Sverige och i Europa förra säsongen.

En sammanvägning av alla rykten om Frank Lampard ger oss en bild som säger att vi kommer inte att få veta något, positivt eller inte, om detta före midsommar. Tyvärr. Vi förstår, det är ett stort och viktigt övervägande av Lampard, av Chelsea och från Derby också.

MÅNDAG 17:
Vi kan väl kalla det varningar och som sådana har de fog för sig. Craig Burley som är kritisk till att Frank Lampard blir ny manager hävdar att bara för att en spelare har spelat för en klubb innebär det inte att han känner klubben. Även Pep Guardiola som tagit just exakt det steget, i princip direkt från spelare till framgångsrik manager menar att det är inte det, "kännedom" om klubben som spelar roll.
Vi förstår argumentet och accepterar dem. Nu är det dock inte så att trots Lampards relativt lilla erfarenhet att han kommer för att han känner klubben, tror man det känner man inte till personen Frank Lampard som är betydligt mer lik t ex Guardiola än många tror. Fast utan det bagage av spelsystem från Cruyff som Guardiola har. Burley påpekar, helt korrekt, att även om Guardiola tog steget upp direkt så hade han också några spelare av absolut världsklass som stod för sitt genombrott just då.
    Vilket vi optimister hävdar finns även i Chelsea med spelare som Hudson-Odoi, Loftus-Cheek och Pulisic. Vi säger inte att någon av dem kan bli en ny Messi (det får vi nog vänta flera decennier på) men vi säger absolut att även i det finns det likheter vid en ev utnämning av Lampard till manager.
   Vi är inte dumma nog att tro att det är Lampards kärlek till klubben, hans 211 mål, över 600 matcher i klubben som är anledningen till varför vi tror på honom. Vi tror på honom för vi vet att han är exceptionellt intelligent, jobbar hårdare än någon annan och redan har visat stora och avgörande tecken till att förstå det som är viktigt för Chelseas fans. Vi upprepar därför vad han i oktober sa om den fotboll han vill spela och påminner om vilket arbete han gjorde för tre f-rya tonåriga spelare i i Derby; Mount, Tomori, Wilson, Bogle. Men även veteraner som Keogh.
    "I want an aggressive team, a hard-working team, a team that are brave on the ball and play exciting football because that is what we all want to watch,"
    Det vi tror Lampard får "gratis" från fansen är ändå ett visst tålamod och förståelse för att situationen just nu är olik alla andra Chelsea ställts för med transferförbud, avhoppande manager och en ändring av inriktning på klubben. Han kommer att få lite mer tid på sig än andra managers, men kommer inte resultaten så hjälper det inte. Det är ett supertufft steg för Lampard att ta. Det kan bli succé, supersuccé och det kan bli ett fiasko som kostar honom resten av hans karriär.
    Vi tror ändå att han är en person som klarar det men vi fans är inte idioter som tror på karbonkopior mellan succé för Guardiola och Zidane som hade helt annat spelarmaterial från start att jobba med. Vi väntar oss inte som deras fans att laget ska vinna ligan första säsongen, inte alls. Vi ställer dock ett stentufft men fullt realistiskt krav om en utveckling av fotbollen, en relation mellan fans, spelare, ledning och en CL-plats.
    Han har också riktigt duktigt folk med sig i Jody Morris och Chris Jones. Med lång coacherfarenhet från akademinivå i Chelsea.

Sverige är inte med, men det kan ju vid sidan av VM vara roligt att följa England med fem spelare från Chelsea i truppen (och det hade varit fler om CHO inte hade skadat sig) i U21-EM. Visas på SVT.

Annars är det två frågor vi vill ha besked kring, snarast.

1 - Vem blir nästa manager efter Sarris uttåg genom bakdörren?
    Frank Lampard anses vara absolut hetaste kandidateten och han har fullt ut CSFCs stöd. Det kan dock bli någon annan. Än vet vi inte, men vi hoppas att Granovskaia, Abramovich och klubben agerar snabbt. Det är viktigt. Det går inte att vänta till efter att försäsongsträningen har startat som förra sommaren.

2 - Kommer Chelsea gå till CAS och begära inhibition av transferförbudet till domstolen har behandlat Chelseas överklagan?

Bakom de två viktiga frågorna vore det trevligt att få veta vilken roll är det som Petr Cech kommer att få i Chelsea? Det vore mycket angenämt att få klart ett nytt kontrakt med Callum Hudson-Odoi inför framtiden.

Vi hoppas Christian Pulisic får en bra Gold Cup (norra och mellersta amerikas mästerskap) där han lär ska prövas i en mer playmakermässigt roll för USA. Tyvärr innebär det att om USA går långt kommer Pulisici att ansluta väldigt sent till Chelsea och knappast komma att vara spelklar till första matchen mot Man United, en match vi redan saknar CHO och RLC (Loftus-Cheek) pga skador. För att inte tala om engelska fotbollens bäste spelare, som lämnat klubben helt. Den nya managern får en start i ett eldprov kommande säsong.

 

 

Rykten, notiser m m, v-25


SÖNDAG 23:
Didier Drogba antyder att han vet att Chelsea pratar med Frank Lampard. Han säger också att vi ska slappna av ("relax, relax") angående tidpunkten.

LÖRDAG 22:
BBC uppger att Chelsea jagar Australiens Sam Kerr, skyttedrottning i VM. Hon spelar för närvarande i amerikanska ligan sommartid (Chicago Red Fire) och i den australiska vinterrtid (Perth Glory).

Willian ska ha tackat nej till ett bud om en lägenhet, 230t pund i veckan och två bilar med chaufför från Shanghai Shenhua.

Irritationen hos Derby börjar bli påtaglig i medierna. De vil ha besked från Chelsea om de är intresserade av Frank Lampard. Vi förstår dem, vi vill alla ha besked.
    Samtidgt säger att de som sagt att det skulle bli klart den här veckan att minsann nästa vecka kommer det att bli klart. Uppenbart är dock att ingen vet vad de snackar om.
    Vi tror mer på de rapporter som säger att Chelsea ännu inte ens kontaktat Derby än medier som säger Lampard är klar för Chelsea.

Vet inte om det är mig det är fel på men jag börjar gilla den nya blå tröjan. Fast jag kanske bör hålla tyst till jag ser den live.

FREDAG 21:
Everton försöker värva Kurt Zouma permanent nu. Det ska inte ske om vi får önska. Zouma, Rüdiger och Christensen är våra framtida mittbackar och det kan ske redan kommande säsong beroende på manager, oavsett David Luiz tvåårskontrakt. Därtill har vi Fikayo Tomori och Jake Clarke-Salter. Så Chelsea saknar inte resurser bland mittbackar men vi saknar mittbackar i så att säga rätt ålder och rutin därför ska Chelsea inte släppa Zouma, enligt oss.

Chelsea har ännu inte kontaktat Derby för att få tillstånd att prata med Frank Lampard. Derbys ägare Mel Morris börjar också bli rätt irriterad över detta. Vilket vi kan förstå. Samtidigt, om Chelsea inte planerar att erbjuda Lampard jobbet finns det inget att kontakta Derby om.
    Dock är det lite oroande, för något måste hända omgående på managerfronten. Det är inte lång tid kvar tills försäsongsträningen startar.

Fernando Torres, som senast spelat i Japan drar sig tillbaka och avslutar sin karriär. Hans år i Chelsea var hans mest framgångsrika även om de kanske inte var de bästa åren. Han nådde inte samma höjder i Chelsea som i Liverpool som målgörare men han var alltid lojal och bidrog på många sätt. Det finns de som kallar honom en flopp i Chelsea vilket vi finner djupt orättvist.

TORSDAG 20:
Peter Gerhardsson tog ut ett lag för en läggmatch mot USA. Varför kan bara han förklara, men det är sanningen. Han var inte intresserad av att vinna den här matchen, kanske för han tror det är lättare motstånd för de som åkte dit. Så Sverige släppte in första målet efter redan 3.e minuten. Man skäms över Gerhardsson inställning. Det är för fasen en VM-match även om Sverige är vidare till nästa omgång. Det finns inga ursäkter för Gerhardssons ledarskap i den här matchen. Tur för Sverige att de hamnade i VMs absolut lättaste grupp.

Ännu en manager som fanns på listan så att säga är otillgänglig för Chelsea nu. En favorit, Erik ten Hag har förlängt sitt kontrakt med Ajax till 2022.

Sarri hävdar att ta över som manager i Juventus är ett steg uppåt från Chelsea. Gissa om vi nu vill möta Juventus och slå ut dem ur Champions League. Vilken njutning skulle det inte ge oss fans.

Metro/Evening Standard "meddelar" att Christian Pulisic kommer att avstå den semester han har rätt till efter Gold Cup för att komma rätt in i Chelsea efter landslagsspelet. Skönt att få veta även om det säkert sliter på honom, men vi behöver ju så många som möjligt friska inför ligastarten med tanke på skadeläget. Läs mer här>>

Nu börjar ryktena komma om att Jorginho vill tillbaka till Italien för att spela under Sarri i Juventus. Vi tror inte det kommer att hända om förbudet står sig perioden ut vilket är det nu troliga.

Enligt vissa källor kommer Chelsea inte kunna utnämna Frank Lampard som ny manager tills Derby har hittat en ersättare. Låter inte helt trovärdigt men just nu tycks mycket lite hända, vilket vi hoppas innebär att Chelsea, Lampard, Roman och även Derby håller korten tätt intill bröstet istället för att läcka till medierna.

ONSDAG 19:
Erin Cuthbert gjorde mål för Skottland som lyckades tappa en 3-0-ledning till 3-3 mot Argentina. Skottland är därmed borta ur VM. Argentinas kvittering kom efter en räddad straff som fick gå om enligt nya regeln om hur målvakten måste stå på linjen. På övertid.

Italienska rykten säger att Chelsea är villiga att sälja Davide Zappacosta. Enligt dem är kanske Roma intresserade. Som ni märker är årets silly sällsynt vag i sina rykten kring Chelsea av förståeliga skäl.

Det har pratats om John Terry som eventuell efterträdare till Lampard i Derby. Det lär nog inte hända nu när JT skrivit på för två år till som assisterande manager till Dean i Aston Villa.

Vi vet inte om Mourinho finner det svårt att hitta ett nytt jobb men plötsligt har han börjat prata om att nästa jobb kanske ska bli som förbundskapten för ett land. Ett jobb han tidigare dömt ut som ett pensionsjobb.
    Senare idag blev ett förbundskaptensjobb ledigt då Spaniens Luis Enrique avgick av personliga skäl. Han har skött jobbet på distans sedan mars men avgår nu.

TISDAG 18:
Det visade sig att Daily Mails enorma upprördhet över att Foden skulle petats för Mount inte stämmer, då Foden startar och Mount är på bänken. Helt fel om du frågar oss kungsblå supportrar men så är det. Clarke-Slater, Dasilva och Tomori startar men Abraham får börja på bänken för Solanke vilket är rätt obegripligt för oss men så är det.

Derby har blivit kontaktad av flera förhoppningsfulla som vill ha jobbet som manager. De har alla fått beskedet om att det finns ingen vakans.
    Chelsea har alltså inte kontaktat Derby ännu om Frank Lampards tillgänglighet!

Chelsea och Willian förhandlar om en förlängning av hans avtal men har svårt att komma överens. Som vanligt är det idiotpolicyn om att spelare över trettio får bara ett år som står i vägen. Willian vill ha ett tvåårskontrakt likt David Luiz's och Chelsea vill inte gå med på det. Samtidigt har Willian extra förhandlingskraft pga transferförbudet och intresse från andra stora klubbar.

Frank Lampard är i Frankrike på semester. Roman Abramovichs största lyxyacht är också där, i St Tropez och The Sun är inte dummare än att de därmed säger att Lamps och Roman planerar ett båtmöte i veckan.

John Terry är en kandidat nu till att ersätta Frank Lampard i Derby om Lamps går till Chelsea. Tidigare hete kandidaten Lee Bowyer stannar trots allt i Charlton nämligen.

Daily Mail är djupt upprörda. Aidy Boothroyd har nämligen valt Mason Mount före Citys Phil Foden och det verkar Daily Mail se som en stor skandal. Vi pratar förstås om matchen ikväll i U21-EM mellan England och Frankrike. DM uppträder som det är en personlig förolämpning till dem och deras uppfattning om fotboll. Hur kan man välja en Chelseaspelare före en Cityspelare... för enligt dem är Phil Foden Englands främsta stora talang och tänk att andra inte håller med dem om det!
    De är inte lika upprörda över att Dominic Solanke förmodligen väljs före Tammy Abraham (eller Calvert-Lewin) i anfallet.

Vi skulle ljuga om vi säger Chelseafans är felfria vad det gäller saker som rasism och dåligt uppförande. Särskilt våra resandefans vid europeiska matcher har fått mycket press om sitt dåliga uppförande. Något vi bara kan beklaga och kanske till en liten del skylla på semesterfenomenet (att människor helt enkelt uppför sig när de är hemifrån på ett sätt de aldrig skulle drömma om att uppträda hemma). Det är oförlåtligt och måste beivras.
    Nu visar dock en undersökning om att Chelseafans är i alla fall inte värst, för det är Manchester Uniteds fans enligt den här artikeln.>>
    Viktigt att påpeka är att de som skämmer ut sig är absolut inte en majoritet, knappt ens en minoritet utan en minoritet av en minoritet. Det är ändå inte OIK.

MÅNDAG 17:
Ryktet att går är att både Barcelona och Atletico Madrid har försökt värva Willian för 35m pund. Han går in på sista året på sitt kontrakt. Vi förstår situationen med transferförbudet men ärligt talat, det är nog bud som klubben borde överväga - fast förstås inte utan att nästa manager har sitt att säga först. Willian är inte den spelare han var för 2-3 år sedan och för just honom känns det inte som vi kan skylla på förre managern.

Derby vill behålla Frank Lampard och kommer att kämpa för att han ska stanna. Det säger klubbens ägare Mel Morris. Läs mer här>>

Daily Mail säger att Roman Abramovich själv kommer att ta hand om förhandlingar och övertyga Frank Lampard personligen om att denne ska ta över Chelsea. Det ska ske de närmaste dagarna.
    Derby har måndag förmiddag sagt att Chelsea ännu inte har tagit kontakt med dem för att få tillåtelse till att prata med Lampard.

Gary Cahill kan komma att hamna i Inter. Conte ska vara intresserad av att värva veteranen som Sarri behandlade så respektlöst. Det kanske vore en härlig revansch för Cahill gentemot Juves nya boss.

Vi har bara väntat på det. "Kraven" på spelare som Sarri ska ta från Chelsea till Juventus. De var legio när han kom från Napoli och nu gäller samma sak när han lämnar Chelsea. Enligt även rätt seriösa källor handlar det om Emerson och Jorginho.
    Emerson ser vi som en omöjlighet med tanke på att Chelsea är tunna på den sidan. Jorginho finns kanske en liten liten möjlighet att värva trots transferförbudet. Men då ska Chelsea ha mer än de gav för honom.
    Allt hänger dock på hur den nye managern ser på det.

Jake Clarke-Salter är utnämnd till kapten för England U21-lag i EM.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!