Europa League 2018-19
Playoff semifinal I:II
2 maj 2019

CSFCs spelarbetyg

Eintracht Frankfurt, GER    Eintracht   vs   CHELSEA   Chelsea
                   1                                               -             1         (1-1)


RESULTAT, MÅLSKYTTAR - Europa League >

Eintracht Frankfurts start-XI

Trapp, Falette, Fernandes, Jovic, Kostic, Gacinovic, Hinteregger, Rode, Abraham, Hasebe, Da Costa.

avb: Ronnow, Ndicka, De Guzman, Willems, Torro, Chandler, Paciencia

Manager: Adolf Hütter

Målgörare

1-0
1-1

Luka Jovic, 23
Pedro, 45

CHELSEAS INSATS


6+

Var precis som vi fruktade när vi fick se laguppställningen. Men de hämtade sig och avslutade första halvlek riktigt starkt. Fick det så otroligt viktiga bortamålet.

Frankfurt var ärligt talat något svagare än vi hade fruktat. Chelsea dominerade matchen från 35 minuter framåt. Borde utnyttjat det. Chelsea borde vunnit matchen. Andra halvlek var ju nästan bara Chelsea.



SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Hade några bra och modiga räddningar i början men borde kanske gjort bättre på målet även om den satt långt ut nära stolpen. Han har ju lite grann längden emot sig då han är den kortaste toppmålvakten i världen. 6+
César Azpilicueta Svår att bedöma med tanke på hur vi fick se matchen. 6
Andreas Christensen* Tog ett onödigt tidigt kort. Var nära utvisning. Tog inte chansen att övertyga. Var klart bättre i andra. 6
David Luiz Viktig i att han vann bollen efter en av Willians usla hörnor. Han säger sig älska Sarris fotboll, önskar vi kunde fatta varför. En riktigt bra frispark som tippades i ribban. Nära mål i andra. 6+
Emerson Palmieri Svår att bedöma med tanke på hur vi fick se matchen. 6
Jorginho Stod för några bra saker. Men sänker tempot något otroligt minst lika ofta eller oftare. 6
N'Golo Kanté Den Kanté vi är vana vid, gav sitt allt och försökte verkligen. 7-
Ruben Loftus-Cheek Några mycket fina pass som inte ledde till något tyvärr. Innan hans Assist till Pedros mål. En av stjärnorna ikväll. Hade det inte varit för att Pedro gjorde målet förmodligen MoTM, ändå tar Sarri av honom. 7+
Willian Brukar vara bättre till vänster. Men varför han får spela just nu? Hans hörnor är ett skämt och inget bra skämt. Har sett flicklag slå bättre hörnor än vad Willian gör. 5+
Pedro Var aktiv och försökte åtminstone. Målskytt också, så viktigt. Andra cupmatchen i rad som han presterar, han gillar cuper. 7+
Olivier Giroud Inte med i första, tappade fel bollar, orsakade fel frisparkar. Kom in i det klart bättre i andra men kunde inte hitta mål. 6+
-    
Eden Hazard In för Willian. 61. Han är ingen inhoppare, han vänder inte matcher som folk tror. Inte dålig men det är som startare han betyder allt. Hade han startat matchen istället för Willian hade Chelsea vunnit. 6+
Mateo Kovacics In för Loftus-Cheek. 82. För kort tid för betyg. -
     
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Zappacosta, Alondo, Kovacic, Barkley, Hazard, Higuain

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 16 5
Skott på mål 5 1
Blockerade skott 5 2
Hörnor 11 4

Bollinnehav%

64 36
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

Hur man kan bänka lagets bäste spelare i viktigaste matchen. Det är fullständigt jävla obegripligt. En chansing som verkligen inte gick hem. Det är nog dags att Sarri själv inser att det är dags att fundera på att återvända hem. Det är som om laget blir sämre på att spela fotboll för varje vecka han är där.

Hans chansning gick inte hem men den exploderade inte heller i ansiktet på honom som vi fruktade.

Pedro räddade honom i den här matchen igen. Men det måste ta slut det här med att rotera för han bestämde sig för det för två veckor sedan.

Sarri har tur, normalt hade kraven på att han sparkas kommit efter hans matchning av laget men Frankfurt var svagare än väntat och Pedro räddade honom. Liksom RLC, som nu petas i helgen för Kovacic. Det sätter vi pengar på.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Pedro

 


KORT OM MATCHEN - skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Den i särklass tuffaste matchen hittills för Chelsea, i Europa League och vid sidan av bortamatcher mot City och Liverpool, överhuvudtaget den här säsongen. Frankfurt är i våra ögon det bästa av de tre andra lagen som är kvar i Europa League så kan Chelsea göra bra ifrån sig i Frankfurt ser saker och ting lovande ut. Det kräver dock två halvlekar bra spel, inte de vanliga bara en halvlek. Det kräver koncentration, motivation, intensitet, tempo och att man sätter chanserna. De få som lär bli. De har redan gjort klart att deras viktigaste mål är att stänga ned Eden Hazard, Chelseas motsvarande måste väl bli att stoppa Luka Jovic, men han är inte enda hotet. Hemmapubliken kanske inte spelar, men påverka spelet kommer de att göra. Vi hoppas på ett ok resultat, vilket som alltid i cupspel innebär ett bortamål och max en ettmålsförlust. Allt annat är bättre inför returen på Stamford näst vecka.

Och då bänkar Sarri Eden Hazard!!!
Vi förstår om Hazard tackar och säger adjö nu till Chelsea om Sarri stannar. Det blir åtminstone Giroud istället för Higuain.

 

CSFC har tyvärr bara fulstream och de är fullständigt hopplösa så, därför kommer vi inte att lämna kommentarer på det sätt vi brukar. Vi gillar verkligen inte Discovery och hur de prioriterar matcher. Den enda fulstreamen vi överhuvudetaget fick att rulla var på tyska och den var urusel också.

Vi får verkligen hoppas Chelsea tar sig in i CL nästa år, inte minst för att vi då kan se matcherna på Viasat och inte behöver massor med olika abonnemang.

Vi avstår därför från allt från matchen den här gången förutom de allra största händelserna.
*****

19. Christensen tidigt kortad för en ful tackling. Inte mycket att snacka om. Frisparken gick fram till en omarkerad spelare som vräkte den över. Som vanligt alltså, usel markering på fasta.

23. Frankfurt tar ledningen genom Luka Jovic. Vi kunde inte se målet då även nätet gick ned. En språngnick förbi Kepa efter en snabb kontring när Giroud tappade boll. Christensen rädd för att gå för hårt in enligt rapporterna då han ju redan skaffat sig ett gult kort.

28. Chelseas första skott på mål, strax utanför av Pedro.

40. Giroud får ett bra läge men söker en passning. Typiskt.

41. RLC skjuter centimetrar utanför, två skott nu som strukit stolparna.

45. Pedro till räddning igen. Han tar emot bollen i boxen från vänster, lägger över den på fel fot, den vänstra och skjuter i mål. Det behövde vi verkligen.

ANDRA

48 Jorginho och Rode skallar ihop. Ont. Hoppas huvudskakningsprotokollet följs efter eländet vi fick se i Tottenhams behandling av Vertonghen. Stort bandage på Jorginho.

54. RLC mycket nära efter fin aktion, men över. Han har en riktigt bra match. Ändå får han sitta på bänken för Kovacic oftast.

58 Willian skjuter, Gissa vart. Rakt i händerna på målvakten. Dags för Hazard att komma in.

61. David Luiz får äntligen träff på en frispark men målvakten Trapp lyckas tippa den i ribban.

61. Äntligen. Willian av och Hazard in. Han brukar aldirg vara samma hot när han hoppar in men vi kan ju drömma om ett liknande inhopp som mot Tottenham i cupsemin häromåret.

63. Bra av Giroud. Chelsea har tagit hand om matchen nu.

Chelsea har haft sex träträffar i Europa League och 21 i Premier League tror vi, Båda är rekord. Men inga bra rekord. Tänk om de varit mål istället.?

74. Bra skott av RLC, sämre av Hazard på returen.

78, Bra frispark av Hazard och en härlig nick av Luiz men målvakten kan rädda.

78. Frankfurt försöker få straff men reprisen visar tydligt att bollen tog i bröstet på Giroud.

81. Frankfurt missar en oerhört bra chans. De försöker gå på offensiven nu. 84 missar en nick på hörna. över Chelsea spelar virrigt som fasen just nu.

82. Sarri tar ut en av matchens absolut bästa för Kovacics. RLC ut.

Frankfurt är fortfarande obesegrade hemma i Europa League, Chelsea borde vunnit matchen. Men Sarri är en gåta och hans uttagningar och byten är ännu större gåtor.

Massor med nätproblem från telia och usla fulstream, men vi har försökt. Värsta försöket i år och ärligt på mycket länge. Viasat hade rättigheterna till Europa League och lät arsenalälskande Discovery få dem. Hopplöst. Undrar om de ens visar finalen om Chelsea tar sig dit och inte Arsenal. Inte alla har råd att betala de hutlösa sportabonnemangen, val måste göras vilka att satsa på. Så vi hoppas Chelsea är tillbaka i CL nästa år även av det skälet.

 

DOMARTEAMETS INSATS - C Del Serro, Spanien

BETYG

Inget vi såg att klaga på, förutom allt vi inte fick se pga stream och uselt nät ikväll. Dock ett rätt konstig domslut i slutet av matchen som vi inte är säkra på.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook