Petr Sevcik, 51
Petr Sevcik, 55

CHELSEAS INSATS

6

En mycket bra första halvlek av Chelsea även om markeringsspelet som vanligt inte får godkänt. Strålande första halvlek av Chelsea som tur var för lika bra som de var då lika usla var de i andra - igen.
Vi kan dock inte klaga på effektiviteten idag, fyra skott på mål, fyra mål.

Andra halvleks försvarsspel var amatörmässigt. Genomuselt och helt utan press på bollhavaren. Chelsea kom tydligen inte ut ur omklädningsrummet. Uppenbarligen tyckte de inte de behövde spela fotboll, åtminstone försvarsfotboll i andra efter den stora ledningen som de nästan skänkte bort. Vi har två Chelsea under Sarri, ett som spelar bra i en halvlek och ett som kollapsar i andra och skänker bort matcherna. Andra halvlek totalt underkänd.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Hade en del att göra men kunde inte göra något på Slavias mål. Mindre bra på andra målet även om han var skymd vid skottet. Tredje målet otagbart. 6
César Azpilicueta Var högst delaktig i Chelseas första. 6+
Andreas Christensen Visar att vi har mittbackar att lita på i klubben. 6+
David Luiz* Får ta på sig Slavias mål, så fria får man inte lämna motståndarna på fasta. Var inte riktigt med när Slavia gjorde sitt adnra. Nära orsaka en idiotisk straff i slutminuterna, var långt från godkänd särskilt i andra. Nära knocka Kepa också genom att inte kommunicera. 5+
Emerson Palmieri* Lugn kväll då Slavia knappt besökte hans kant. Fast försvarsspelet vid deras andra mål imponerade inte. Samma visa på tredje. Underkänd för inte sätta press på bollhavaren på båda. Bättre offensivt men det kan ändå inte bli godkänt med sådana missar i försvarsspelet. 6-
Mateo Kovacic Klarar Jorginhorollen allt bättre. 6+
N'Golo Kanté* Underbar boll före andra målet. 6+
Ross Barkley Nära att få ett mål annars inte så inblandad i spelet. 6
Eden Hazard Han sparkades ned och vi oroade oss för honom tidigt i matchen och sedan styrde han den helt. 7
Pedro Ett fint mål och en ordentlig miss som också blev mål, vilka första tio minuter han hade. En osjälvisk assist till Giroud. Sedan ett nytt mål. Vilken match för spanjoren. Eller vilken halvlek för i andra var han liksom alla andra osynlig. 8-
Olivier Giroud Perfekt assist till Pedros första. Pedro gav igen och Giroud fick göra sitt 10e i EL, rekord. Som alla andra försvann han i andra och hade inte en boll. 7-
-
Willian In för Hazard. 65 Aktiv, rörlig men fullständlgt ofarlig framåt. 6
Jorginho In för Barkley. 70 Varför han kom in var obegripligt då han inte gjorde bättre ifrån sig i sin egen roll än Kovacic. 6-

Manager Maurizio Sarris INSATS

Roterade en del, satte in Hazard men inte CHO. Giroud får dock spela istället för Higuain. Det är uppenbart att Sarri har två lag, ett ligalag och ett cuplag istället för att spela ett bästa lag beroende på form och prestation.

Storseger och en bra match men Sarri måste verkligen göra något åt Chelseas obefintliga markeringsspel på fasta situationer.

Han måste också gör Giroud till förstavalet som central anfallare resten av säsongen. Vad mer måste Giroud göra för att bevisa att han är klassen bättre än Higuain?

Vet inte vad han gjorde i halvtid men så slöa, ointresserade som Chelsea var efter paus var oförlåtligt. Sa han till spelarna att det var klart eller? det var det inte.

Fattar inte hans byte heller, ska han ta av Hazrd skulle det skett innan Slavia kom tillbaka in i matchen och inte ersätta honom med Willian utan någon som kan göra mål. Sedan får Willian leda assistligan hur mycket som helst i EL.

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Pedro

KORT OM MATCHEN - skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Chelsea har en bräcklig ettmålsledning från bortaplan men vi har ju sett många överraskningar i Europaspelet den här veckan så inget kan tas för givet.
Vi är glada att Sarri inser allvaret och spelar ett riktigt starkt lag även om vi hade velat se CHO och RLC (som inte ens är med på bänken) spela. Överraskningen är väl att Kovacic spelar istället för Jorginho.

VAR har spelat stor roll i Champions League i veckan. Det kommer det inte att göra här då VAR inte används i Europa League konstigt nog.
    Chelea har problem att ta sig upp i plan första minuten. Slavia visar att de kommer att kämpa om varje boll och de pressar aggressivt. Det tog 57 sekunder innan Hazard kunde få bollen över mittlinjen.
    Strax efter sparkas han ned efter att han stulit bollen från en Slaviaspelare. 2 Han haltar en bra stund senare och behöver behandling. Det verkligen inte bra ut. Slaviaspelaren trampade honom över hälsenan och även strumporna trampades sönder. Han har fått den magiska sprayen och stannar utanför en bra stund.
    Slavia spelar ruskigt aggressivt, närmast fult just nu och domare Skomina måste nog sätta stopp för det. Det ligger en Chelseaspelare efter nästan varje bollkontakt.
    Första anfallet för Chelsea och Pedro gör mål. Vilket härligt underbart spel innan. En klack från Pedro till Azpi in till Giroud som lägger fram bollen till Pedro som lyfter bollen över målvakten och in i mål. Målvakten var på bollen men den hade tillräcklig fart för att hinna in i mål innan backen försökte sparka bort den, och sparkade den ännu längre in i mål. 5
    Ett kanonmål och matchen har verkligetagit fart.
    Hazard fintar bort en back som sticker ut för att köpa korv men en annan lyckas komma mellan och det blir bara ett blockerat skott av det. 7
    Hazard lägger en perfekt boll längs mållinjen och Pedro kommer men sätter bollen i stolpen och den studsar sedan på en försvarare in i mål. Där hade Pedro tur för det var en jättemiss att inte sätta bollen egentligen. Den studsade sedan i ansiktet på försvararen. 9
    Slavia behöver göra fyra mål för att gå vidare. De försöker dock men ett vobblande skott går utanför stolpen, rätt långt utanför det såg närmare ut i första läget. 16
    En lång boll till Pedro som sedan osjälviskt sätter upp Giroud som inte kan missa och gör sitt 10e mål i Europa League, rekord. Varför han inte fick spela mot Liverpool det är en fråga som väl inte ens den ansvarige Sarri kan besvara. 17
    Hazrd nedsparkad igen. Domaren måste stoppa det. Han har väldigt ont och han är ju aldrig den som gnäller. Ta av honom och spara honom till andra matcher. 20 Han haltar ordentligt när han går av och säger vad han tycker till domaren.
    Frispark för Slavia och Deli går upp och nickar, mycket bra fotparad av Kepa. 24 På hörnan lämnar Chelsea som så ofta den här säsongen en spelare totalt fri och Slavia får ett mål. Så förbannat slarvigt och det är ju inte första gången som sagt. 26 Soucek målgörare.
    I nästa anfall går Chelsea upp och sätter bollen i nät igen av Pedro. Vilken match. Emerson inlägg till Giroud som slår bollen på målvakten och Pedro sätter returen. 63 sekunder mellan målen. 27
    Nära ett hattrick för Pedro när målvakten börjar dribbla och Pedro nästan tar bollen från honom. 28
    Hörna för Slavia. 30 Den här gången bevakade två man Soucek. Bollen dock för lång.
    Kepa får boxa bort en boll. 32
    Hazard ned igen... Frispark. Var är korten?
    Barkley nära att göra mål men han får inte den studsande bollen under kontroll. Nära dock. 33
    Kanté kortas men inte Slaviaspelarna som avsiktligt sparkar ned Hazard. 33
    Matchen har lugnat ned sig lite men Slavia försöker fortfarande. 37
    (Arsenal har just tagit ledningen i Napoli vilket gör att det lutar mot en chans till en helengelsk final och två engelska lag i semi också i Champions League).
    Giroud sparkas ned. Skomina måste skärpa sig i sin bedömning så han stoppar det här fula spelet.
    En lång frispark går förbi alla, inte minst två Slaviaspelare som tjuvat, måste varit offside hade de nått bollen. 41. Matchen känns redan lite avslagen...
    Emerson skjuter och bollen tar på axeln på en back, hörna. 42 Som Chelsea och Hazard slarvar bort. Inte ofta man ser honom göra sådana missar.

En riktigt bra första halvlek av Chelsea men matchen är ju redan avgjord och det märktes mot slutet av halvleken även om Slavia försökte. Stor plump för markeringsspelet när Slavia reducerade.

ANDRA
Sarri kan vila spelare om han vill i andra.
    Hazard fortfarande med, vi hade nästan väntat att få se CHO redan från halvtid men han vill kanske göra ett mål först.
  Farlig frispark in och en kollision mellan Luiz och en Slaviaspelare. Olyckshändelse. Härna dock. 48 Nickas högt över. Kanté mannen som störde nickaren tillräckligt!
    Chelsea spelar bara runt bollen och väntar på att få kontra. 50
    Pedro tappar boll och jagar halva planen runt för att vinna tillbaka den.
    Felpass och Hazard hinner nästan upp den före målvakten men den stöts bort och Hazard försöker sedan sätta upp Pedro men då kommer det en fot mellan. Nära igen. 51
    Slavia gör mål. Dåligt försvarsspel igen och en Slavia spelare får gå in och skjuter in den vid Kepas stolpa. Kepa ser den dåligt visar bakom-kameranmen var i hela världen var pressen på bollhållare. Slött dåligt försvarsspel igen på Luiz och Emersons sida. Sevcik.
    Äntligen kort på en Slavia spelare som drar Barkley runt midjan och tröjan. 53
    Sevcik igen, med ett otagbart skott men hur kunde Emerson ge honom det utrymmet att skjuta. Helt utan press på bollhållaren igen. Skäms. 55
    Jättechans igen för Slavia när Emerson inte håller Sevcik igen, som tur var ramlar han och når inte bollen. 61 Jag är nervös nu. Chelsea trodde det var klart och packat och nu hittar de inte in i matchen igen. Det är många som klagat på att det finns inget stål och ingen ryggrad i Sarris Chelsea och man måste ju hålla med när man ser det här.
    Hörna Chelsea efter väl uppbyggt anfall, Emerson försökte nå Giroud vid första. 64 Kort och bort. Chelsea börjar om.
    Sarri är som alltid förutsägbar och tar av vår fixstjärna för Willian. Vill han inte vinna eller vad är det? 65 Superkonstigt byte igen även om Hazard fått väl många smällar, Chelsea har verkligen inte vunnit den här matchen än även om vi trodde det i halvtid.
    Chelsea slarvar gång på gång och kan inte hitta momentum i andra. Det är samma klassiska genomklappning i andra som vi sett i så många matcher nu. Vad gör Sarri i halvtidspauserna?
    Skott från Slavia men det blir en strumprullare efter touch på Kovacis. 68
    Jorginho in för Barkley. 70
    Slavia hämtade in två måls överläge för Sevilla och slog ut dem i förra omgången. Det måste Sarri glömt bort, särskilt när han tar av Hazard. Jag fattar inte den mannen.
    Kort för nedsparkning av Willian. 73 Kudela som försökte använda Hazard som sparkboll så många gånger i första. Snacka om att jobba ihop till ett kort.
    Emerson kortas och inga protester mot det kortet. 75
    Chelsea har fortfarande inte kontroll av matchen och står inte att känna igen från första halvlek.
    Just nu väntar som vi tippade Eintracht Frankfurt i semin då de hämtat in Benficas fördel. Men först måste Chelsea rida ut den storm de själva ordnat.
    Farligt bakåtpass som fick hjärtat att hoppa, Var det Emerson som slog den hårda bollen till Kepa? 77
    Hörna för Slavia. Som oväntat tar av Sevcik som smällde till två bombare. Stoch in. 78 Bort av Christensen men Slavia kommer igen, inlägget dock rakt till Kepa.
    Chelsea har inte haft ett enda anständigt anfall i andra halvlek. Eller det lag som nu spelar i samma tröjor men på ett helt annat sätt.
    Långskott av Stoch, som tur var över då slavias skytte annars varit dödligt idag. 82
    Chelsea har två mål tillgodo sammanlagt och mindre än tio plus tillägg kvar. Vi bör klara det men som de spelat i andra halvlek vete fasen. 83 Kepa kortas för maskning.
    CHO ska komma in och förhoppningsvis sätta sig och Chelsea i lite respekt hos motståndarna som har vittring. Han brukar ju hitta Giroud om inte annat och det har ingen annan gjort i andra halvlek.
    Offside när Kovacic fintar bort sin back på ett härligt sätt. Slavia sätter in Skoda.
    Luiz håller på att knocka Kepa och verkligen ställa till det för både Kepa och Chelsea. Vad sysslar han med idag?
    Pedro av för CHO. 86 Ändå just nu är han ändå vår matchhjälte.
    Willian bryter och tar fram bollen, passar CHO och får tillbaka den och bollen hamnar till slut hos Luiz som söker Willian med ett långpass som missar. 88
    Hands av Luiz precis utanför straffområdet. Vilket lag spelar Luiz för idag. 88 Superläge för Slavia. I muren verkade som han försökte sätta den under. Inkast.
    CHO tappar boll vid straffområdet men skottet är dåligt och över. Tre minuter tillägg.
    Kovacic i fin aktion och görs ned några meter utanför boxen. 90+1 Sätt den Chelsea.
    Ser tyvärr ut som Luiz som varit mindre bra ska ta den. Det var längre ut än väntat och Luiz sätter en enkel boll i muren. Han har verkligen inte varit bra idag.
    Giroud jagar och hetsar för att vinna boll och tid efter en klack från Willian. Det tog lite tid i alla fall.
    Slavia i ett sista anfall?

Chelsea vidare och första engelska lag som vunnit elva matcher i Europa League trots att de gjorde sitt bästa att slarva bort det.

Sarris Chelsea saknar helt stål och ryggrad. De viker ned sig i andra halvlek i match efter match. Det är patetiskt och otroligt djupt oroande.

DOMARTEAMETS INSATS - Damir Skomina, Slovenien

BETYG

Tillät löjligt hårt spel på Hazard, det är fotboll inte sparka ned spelare-spel det här. Kanté kortas för en bagatell och inget för alla nedsparkningar av Chelseaspelare.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook