csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC   34 sp 20 v 6 o 8 f 57 -36 mål 66 p

- always proud to be Blue -


15 - 21 april 2019
    NÄSTA MATCH:

  22 april - BURNLEY - kl 21.00

     TV

Nyheter v-16


PÅSKDAGEN 21:
RÄTTELSER:
Då rapporteringen både i svenska och engelska medier om Chelseas match mot Lyon har varit extremt opålitlig går vi på Chelseas egna uppgifter.
    *Magda Eriksson gjorde tyvärr självmål för andra viktiga matchen i rad.
    *Det som först sades var ett självmål av Jonna Andersson blev till slut mål för Amadine Henry.
    *Straffen som missades slogs av Fran Kirby.
    *Det viktiga bortamålet gjordes av Erin Cuthbert som (särskilt svenska medier konsekvent bruka förväxla med Kirby).
    Det som stämt hela tiden är att Lyon vann med 2-1.

Nu måste Chelsea prestera imorgon. Allt har gått vår väg i ligan den här helgen. Tottenham förlorade, United förlorade och Arsenal förlorade. Det blir inte lätt mot ett lågt försvarande Burnley men de är ju lite säkrare då Cardiff förlorade och i princip nu klara. Det borde ta lite motivation från dem medan Chelsea måste ha all motivation i världen att vinna på Stamford Bridge måndag kväll.

Chelsea förlorade cupsemin (FA) på ett självmål på övertid, nu har det gjort ett mot Lyon och gett sig själva ett berg att klättra uppför. Och det är samma spelare som gjorde det i 27e minuten, Magdalena Eriksson. Sånt kan knäcka karriärer. Hoppas Eriksson hämtar sig, hon har varit en av de få i Chelsea som verit verkligt bra den här säsongen och kunde varit en kandidat till årets spelare om förvarare fick chansen.
    Det står nu 2-0 till Lyon och Chelsea måste göra en fantastisk andra halvlek om det här inte ska vara slut redan innan returen. Och ni kommer inte att tro oss, även det andra målet var ett självmål av en svenska, denna gång av Jonna Andersson.
    Målet ändrades senare till mål av Henry...
    Chelsea fick en billig straff på övertid och Ramona Bachmann bränner den. (Målvakten räddar). Kan något gå mer fel i den här matchen? Vissa källor säger Fran Kirby slog straffen (men de säger också att Kirby gjorde målet som andra säger Cuthbert gjorde så rapporteringen från den här matchen har varit osannolikt oseriös.
    Enligt rapporterna har Chelsea haft fler utmärkta chanser att få det där viktiga bortamålet men inte ännu.
    Chelseas ordnade till slut vad som kan bli otroligt viktigt bortamål efter all otur. Det var Året Spelare-kandidaten Erin Cuthbert, den unga skotskan som gjorde det i 72 minuten. Fördel Lyon med 2-1 till returen på Kingsmeadow.

Chelsea Women har en bra startelva även om vi undrar över Hayes val av Berger i mål som absolut inte övertygat oss i flera matcher. Det är dock tydligt att Hedvig Lindahls tid i Chelsea är över vid 35 års ålder. Jonna Andersson och Magda Eriksson startar dock. Liksom Kirby och Bachmann längst fram och Cuthbert på kanten. Som sagt intressant och kan Chelsea få med sig något från Lyon kan det bli väldigt intressant till returen på Kingsmeadow. Lyon är dock jättefavoriter.

Everton fullstsändigt utklassade ett United som inte ville spela fotboll verkade det som. United räknar vi härmed bort från kampen om en CL-plats. Särskilt som de ska möta City på onsdag och Chelsea på söndag.
    United kommer säkert spela bättre i veckan och visa lite stolthet men sanningen är att spelarna lagt av igen på ett sätt som vi sett Chelsea göra i andra halvlekar, fast United har gjort det i hela matchen. De var dåliga mot West Ham men fick en gratisstraff och sedan en till och kunde vinna. De var ännu sämre idag.
    Det här är ett United Chelsea utan tvekan kan och faktiskt bör besegra på söndag. Bara de Gea kan kanske rädda dem.
    Nu hejar vi på Palace och drömmer om att de ska kunna skaka mycket hemmastarka Arsenal.

Chelsea spelar idag semifinal nummer ett mot damfotbollens giganter Lyon. Matchen börjar kl 17 och är mindre roligt den enda chansen till titel för Emma Hayes spelare. Matchen visas på Chelsea TV.

PÅSKAFTON 20:
Eden Hazard är nominerad till Årets Spelare i Premier League.

Erin Cuthbert och Ji So-Yun är bland de sex spelare som nominerats till Årets Spelare i WSL.

Matchen mot Watford har flyttats till söndagen 5 maj då ju Chelsea ska spela semifinal i Europa League dagarna innan.

Vi tackar City för hjälpen när de slog Tottenham. Spurs har nu lika många spelade matcher som Chelsea men bara ett poängs försprång. I morgon hoppas vi på mer hjälp från Everton och Crystal Palace.

LÅNGFREDAGEN 19:
Nu kan ni rösta på Årets Spelare (vem kan utmana Eden Hazard?). Gå in här och följ instruktionerna>>

Det är en intressant omgång som ska spelas i helgen och för en gångs skull verkar Chelsea ha den på papper enklaste matchen. Burnley hemma är en match Chelsea ska vinna, så är det bara. Burnley är i praktiken klara för en ny säsong även om teorin säger annat men det är högst osannolikt att de hamnar i nedflyttningsriskområdet nu. De har åtta poäng tillgodo på Cardiff med fyra matcher kvar.
    De andra lagen som tävlar om en direktplats i CL har betydligt tuffare motstånd. Tottenham ska möta City borta. De gick visserligen vidare i tisdags men de förlorade dock matchen. De har en tunn trupp som nu måste roteras och användas mycket hårdare än de räknat med och City är nog rätt förbannade över att de inte klarade av att slå ut Tottenham. De är också hemma och kan nu helt koncentrera sig på ligan och FA Cupfinalen.
    Arsenal däremot har en match hemma där de är mycket starka mot ett Crystal Palace som inte har mycket att kämpa för och som vek ned sig förra omgången till Tottenham. De har samma poäng som Burnley just nu.
    Manchester United har ett tufft möte i Liverpool. Mot Everton som visat fin form på sistone.
    Tottenham, Arsenal och United har dessutom veckomatcher för att komma ifatt i tabellen. Tottenham har nedflyttningskandidaten Brighton hemma på tisdag. Arsenal har Wolverhampton verkar vara klart bättre mot topplagen än andra lag borta och United har förstås det viktiga Manc-derbyt om än på hemmaplan.
    Vi förutspår att det kan tappas poäng runt om Chelsea de närmaste dagarna, bara Chelsea inte gör det på måndag. Då förstås Giroud ska starta, liksom Hazard, Christensen och Hudson-Odoi och helst också Loftus-Cheek.

Vi vet inte om vi ska behandla det som ett rykte eller en nyhet. För Slaviamatchen gick rykten om att Giroud har erbjudanden från andra klubbar och att Chelsea inte pratat med honom att utlösa optionsklausulen i hans kontrakt. Nu har Maurizio Sarri gått ut och sagt att Giroud kommer att stanna och att Chelsea kommer att utlösa optionsklausulen. Bra nyheter för vi ser ju långt hellre Giroud än att Chelsea ska köpa loss Hiduain för en hög summa.

Om Sarri inte spelar Olivier Giroud mot Burnley måste vi se det som ett slags tjänstefel. Varför Giroud inte får spela i Premier League när han är suverän i Europa League är mer än en gåta, det är rent ut sagt rent fel av Sarri. Inte minst med tanke på vad han annars sysslar med, spelar en Higuain som inte är i närheten av form eller kapacitet eller Hazard som falsk nia. Eller tar av vår bäste spelare när vi tappat greppet om matchen för att sätta in vår mest ineffektive.

TORSDAG 18:
Hade VAR funnits i Europa League skulle Chelsea mött Benfica i semifinalerna, det vågar vi nog säga efter fått se Frankfurts första mål.

Vi har inte längre ord för Sarris snart episka Chelsea-kollapser i andra halvlek. Vi vet inte vad Sarri gör i halvtid men lika strålande som Chelsea var i första (som tur var) lika genomuselt dåliga var de i andra. Som tur räckte första halvlek och Alonsos sena mål i Prag och vi ska nu möta Eintracht Frankfurt, det enda lag som vänder underläge till avancemang i semin. Tufft och omöjligt om Chelsea spelar som de gjorde i andra halvlek.
  Vi vet dock vad Sarri själv kommer att säga om det och det är inte att ta ansvar för vad som händer. Sarris Chelsea verkar helt sakna ryggrad och stål och den sorts vinnarskallar som JT, Lampard, Drogba med flera skämde bort oss med.
    Missförstå oss inte fel, vi är jätteglada över att Chelsea tog sig till semifinal i Europa League, men det är kombinerat med en djup oro över hur Chelsea uppträder i andra halvlek i nästan alla matcher känns det som.

Chelsea har aldrig förlorat ett dubbelmöte i en Uefa-turnering efter att vunnit första matchen. Chelsea är 11 på 11.

Resultatmässigt är Slavia Prag det lag som har störst chans att vända och gå vidare i Europa League. Alla lag som vann första omgången skaffade sig en tvåmålsbuffert utom Chelsea som ju hade stora problem med att slå Slavia. Trots att det ansågs vara den mest gynnsamma lottningen. CSFC tar absolut inget för givet ikväll och det kan inte Chelsea heller göra genom att starta ett genomroterat lag som Sarri brukar.

Champions League har bjudit på flera stora överraskningar redan då två av de absolut största favoriterna är utslagna. Vi hoppas att Chelsea bryter den trenden mot Slavia som redan slagit ut ett av de stora favoritlagen till att vinna Europa League, Sevilla.

Chelsea kommer att möta Barcelona 23 juli i en träningsmatch i Japan.

Zola berättade vid presskonferensen igår att Rüdigers skada är inte så allvarlig som först befarat och de tror han kan bli aktuell till matchen mot Man United.

ONSDAG 17:
City måste vända mot Tottenham efter Guardiolas konstiga laguttagning senast. Det ser vettigare ut idag. Å andra sidan, vi Chelseafans struntar i om City vänder det här för vi hejar väl nu på Ajax oavsett vilka som går vidare ikväll. För den match City måste vinna mot Tottenham är ju den i helgen. I ligan där en seger för City innebär en möjlighet för Chelsea.
    Vi bryr oss dock inte ett dugg om vilka som vinner idag. Det viktiga är att City vinner i helgen. Det hjälper oss.

Chelsea har en liten skadekris i försvaret; det ser ine ut som Antonio Rüdiger kommer att spela närmaste tiden, Danny Drinkwater är visserligen mittfältare men saknades också idag liksom Ethan Ampadu som fortfarande är skadad. Osäkerhet råder om Marcos Alonso som gjorde enda målet mot Slavia i första mötet. Vi får veta mer senare ikväll när presskonferensen är klar.

Evening Standards rykte från igår om Chelsea TV var inte helt sant. Det är bara betaldelen av Chelsea TV som sänds via Sky som läggs ned. Chelsea TV blir helt digital. Istället blir allt material prenumerationsfritt och gratis tillgängligt, vilket väl inte riktigt är detsamma som att lägga ned. Läs mer här>>

Gårdagens matcher var inte bara överraskande, åtminstone en av dem. Det väckte återigen den eviga frågan om man verkligen ska rotera sitt lag inför stora matcher?
    Svaret blev verkligen inte enhälligt för Barcelona roterade nästan lika mycket som Sarri brukar göra i cup och liga och fick bara 0-0 mot Huesca. Sedan gick deras veteraner ut och spelade skjortan av United med slutsiffror som kunde varit klart större. Poäng för rotationstanken.
    Juventus gjorde samma, roterade vilt och gick ut och förlorade till Spal. Serien är redan vunnen så det gjorde väl detsamma för dem. Sedan spelade de mot Ajax och kunde inte komma igång, försvaret knakade, framåt var det bara Ronaldo då varken Dybala eller jättelöftet Kean egentligen gjorde något. Minus för rotationstanken.
    Ajax roterade några spelare (men de bästa spelade) och gick ut och spelade skjortan av Excelsior i helgen och dominerade Juventus på ett häpnadsväckande sätt i andra halvlek.
    Beror skillnaden på resultatet med det roterade laget, oavgjort mot en oväntat förlust? Här tror vi inte det, här tror vi på teorin att tävlingslusten, kämpaandan och vinnarskallarna tar skada av att vilas inför stora matcher. De bästa ska åtminstone spela delar av matcherna.
    Det spekuleras i att Sarri kommer att vila Hazard imorgon. Vår åsikt är att det ska han skita i, han ska spela Hazard, CHO och Giroud där framme för det är vår bästa uppställning. Det går ju att ta av honom om han behöver vila, istället för tvärtom (särskilt då Hazard sällan är suverän när han är inhoppare) om resultatet tillåter det.
    Underskatta absolut inte Slavia som gjorde Chelseas dåliga i Prag i torsdags, vi hade lite tur där och fick det viktiga bortamålet men Chelsea spelade inte på något enda sätt ut Slavia som mycket väl kanske kan göra en Ajax på oss.

TISDAG 16:
Cardiff lever vidare ännu en omgång medan Brighton börjar se ut som om de är i fritt fall.
    I CL bjöd de Gea Barcelona på ett mål som vi innerligt hoppas han erbjuder Chelsea också om någon vecka. Det såg ut som de Gea i VM och inte den som räddat dem i match efter match under säsongen. Barca lätt vidare.
    Det trodde jag aldrig, men Ajax slog ut Juventus efter att slagit ut Real Madrid. De är unga, uppkäftiga, fullständigt orädda och ger allt någon kan önska av ungdomlig entusiasm och motivation. Tänk om Sarri fattade det lite oftare istället för att alltid vara totalt förutsägbar. Bollen framåt istället för sidledes. Fart, speed, aggressivitet och slit sönder försvaren istället för att spela handboll framför dem. De kan ju även spela med falsk nia.
    Snacka om att det är laget som CSFC hejar på i Champions League i år. City eller Tottenham i semin. Om inte Erik Ten Hag nu är storvilt för ännu större klubbar som manager är det något fel i fotbollsvärlden. Spelarna är det redan.

MÅNDAG 15:
En av de värsta målvaktstavlor vi har sett fullständigt sänkte våra odds för en topp-4. Hur kan en målvakt vara så ouppmärksam? Sedan skaffar sig Troy Deeney ett rött kort. Inom 12 minuter. Du milde, kan vi ha mer otur än just nu i ligan! Ingen hjälp av några andra den här helgen, den saken är säker.
    Chelsea är nere på femte igen. Tack vare att vi inte kan göra mål, målskillnad kommer nog att avgöra fruktar vi.

Chelsea U23 är tyvärr inte mycket att hänga i granen. De spelar unga spelare och har de som normalt hade spelat i ett b-lag utlånade så inte oväntat. Ikväll förlorade de till Arsenal fast de hade hemmaplan med 0-3.

Vi får slicka såren idag och komma ihåg att Chelsea gjorde en bra match men hade noll flyt. Med lite sådant hade det kunnat bli ett annat resultat men Liverpool gjorde målen. Tyvärr är det ju också det enda som räknas.
    Historien kommer inte berätta hur bra Chelsea var utom i två minuter (sista kvarten var det ju inte längre match). Egentligen gjorde ju Chelsea bara ett misstag i matchen, det svaga försvarsspelet av Willian och vänsterkanten på första målet. Det andra målet, ja, sådana skott går ju inte att försvara sig mot. Sedan följde våra chanser som var centimetrar från att kvittera och till och med kunde avgjort matchen i vår fördel. Fotboll kan vara grymt, den här gången var det vår tur att stå på sidan där det värkte som mest.
    Vi kommer ändå inte heja på Liverpool!

Bara en enda match den här veckan. En match Chelsea inte får förlora. Det är returmötet mot Slavia Prag och spelar Chelsea som mot Liverpool, fast gör mål, då blir det semifinalspel i Europa League. Förmodligen mot Benfica som vann stort mot Eintracht Frankfurt.
    Matchen går på Stamford Bridge och det är dags att starta Eden Hazard i Europa League. Sarri får inte lämna något till slumpen.

Innan dess ska de engelska lagen in i Champions League och den stora överraskningen i första matcherna var ju hur dåliga City var mot Tottenham. De har dock ett lag och en trupp som ska kunna vända ettmålsunderläget om Guardiola inte fipplar med laget som i första matchen. United har uppförsbacke men det hade de mot PSG också. Liverpool däremot har ett utmärkt läge att slå ut Porto.

Ännu viktigare för oss är att heja på Watford ikväll. Vi behöver verkligen deras hjälp mot Arsenal efter den här förlusten. Kan Watford slå ett Arsenal som inte imponerat på bortaplan är topp 4 fortfarande en klar möjlighet.

Chelseas nästa ligamatch är först på måndag. Två måndagsmatcher i rad! Mot svårbedömda Burnley som nu väl är räddade från nedflyttning vilket kan påverka dem mycket. Förlorar Cardiff mot Brighton på tisdag är det nog helt klart att Burnley klarar sig.

Vi hoppas också få besked om hur allvarlig Antonio Rüdigers, som varit vår bäste försvarare i år, skada är. Det såg inte bra ut då det verkade vara knät och efter matchen kunde Sarri inte ge något klart besked.

 

 

Rykten, notiser m m, v-16


PÅSKDAGEN 21:
Christian Pulisic var tillbaka på bänken, efter sin skada, för Dortmund mot Freiburg idag. Han fick hoppa i slutet av matchen som lätt vanns av Dortmund med 4-0.

Chelsea ska ha nobbat ett bud om 10 miljoner pund för Reece James. Det var Brighton and Hove Albion som ville köpa, och som de spelat på sistone kan de ju behöva förstärkning. De lyckades dock kämpa sig till en nödvändig poäng igår.

PÅSKAFTON 20:
Juventus är redan nu klara seriesegrare i Serie A. En serie ungefär lika intressant och spännande som Ligue 1. Det är ju bara England och Tyskland där det är kamp om seriesegern då Barcelona har ett i praktiken för stort försprång i Spanien.

LÅNGFREDAGEN 19:
Tammy Abraham målade idag igen och Villa har klättrat upp till femteplats och nära playoff.

Utökade rykten om att Nicolas Pepe från Lille ska ersätta den som senast kom från Lille, Eden Hazard. Rykten struntar som vi vet i transferförbudet och innan det är klart tar vi alla rykten som osanningar.

Det här är verkligen intressant rykte men det kommer från Daily Star och vi har ingen aning om vem källan Ian McGarry verkligen är. Konsult säger artikeln och det kan innebära precis vad som helst. Vad som är intressant är att han hävdar att Chelsea helt klart överväger Frank Lampard som manager men det är beroende om Chelseas ägare Roman Abramovich kommer att sälja klubben. Lamps jobbar redan i en klubb som är till salu och vid försäljning är det ju upp till nye ägaren att välja manager, det kanske viktigaste av många val. Läs mer här>>

Att Chelsea saknar ledarskap ute på plan ser både vi och andra bedömare nu helt klart som det förmodligen största problemet med Chelsea i två halvor, en bra och en usel. Vår förre manager Glenn Hoddle anser det också, som han säger här>>
    Följdfrågan vi ställer är, om vi saknar spelarna med den karaktären dvs JT etc (även Cahill som inte får spela) måste då inte den karaktären komma från bänken och det gör den ju inte.

TORSDAG 18:
Rykten går nu om att Higuains lån inte kommer att förlängas. Vilket knappast kommer som en överraskning med tanke på att han inte direkt lyckats i Chelsea.

Ryktena om Coutinho slocknade en hel del när Barcelona förklarade att de kommer inte att sälja utan ska han lämna kostar han sin utköpsklausul om 355m pund.

Kylian Hazard har fått en svår skada och kommer inte att spela mer den här säsongen. Istället återvänder han till Chelsea och Cobham för rehabilitering.

Chelsea ska ännu inte utlöst optionen att förlänga Olivier Girouds kontrakt. Vilket innebär att Giroud nu tittar på att hitta en ny klubb i sommar. Slöseri då han är den centrale anfallare som vi vill ha kvar. Även om han erkänner att Sarris spelsystem inte passar honom. Giroud har fått flera erbjudanden från andra klubbar redan och han är mycket missnöjd med hur Sarri spelat honom.

Chelsea ska ha sänkt sitt pris på Eden Hazard enligt rykten som vi absolut inte tror på. Men det är ju minst ett halvdussin serverade rykten om Hazard till Real varje dag så vår tolerans är väldigt låg numera.

ONSDAG 17:
Andra raka förlusten för PSG och Tuchel har slängt ut Mbappé ur truppen för att Mbappé sa vad han tyckte om den senaste insatsen. Överlever verkligen Tuchel nu säsongen ut?
    PSG vinner ligan oavsett för ingen liga i världen är ju mer ointressant än Ligue 1.

Daily Star och journalisten Duncan Castles som släppt en del uppseendeväckande rykten om Chelsea är igång igen. De menar nu att Maurizio Sarri gärna blir sparkad av Chelsea. Han har ett jobb som väntar i Roma som blivit nobbade av Mourinho. Sarri trivs inte i klubben enligt dem, eller i London och lämnar gärna med avskedschecken som kommer med sparken.
    Räkna med att det kommer att förnekas. Läs mer här och kom ihåg, rykten...>>

Chelsea har tagit itu med svarta biljetter till lagets matcher. Det är en kampanj startad av Chelsea som övriga PL-lag förväntas följa efter. Två män har åtalats för det olagliga hanterandet av att sälja vidare biljetter. Vilket ju inte är ovanligt när ett lag säljer ut varje match. Det två män som sålt biljetter fick häftiga böter i form av att betala delar av Chelseas juridiska kostnader kring 14t pund. Läs mer här>>

TISDAG 16:
Evening Standard, inte de trovärdigaste hävdar att Chelsea FC kommer att lägga ned Chelsea TV 1 juli.

Ryktena om Coutinho som ersättare för Hazard går nu en ny runda i spansk media. 90m pund lär han kosta, billigare än vad han kostade Barcelona.

Även ryktena om Alexander Isak växer.

Lilles stjärna 23-årige Nicolas Pepe nämns också i ryktena. Samtdiigt är det ju fortfarande oerhört osäkert om Chelsea kan skjuta på transferförbudet, så all spekulation är mer spekulation än någonsin tidigare.

MÅNDAG 15:
Noterbart är att Thibaut Courtois är fullständigt petad i Real Madrid. Zidane vill inte till något pris ha honom i laget. Payback för hur Courtois strejkade sig bort från Chelsea. Zidane kommer att sälja honom om han hittar en köpare. Vi kommer inte byta tillbaka honom, den saken är klar. Kepa är bättre och kommer att bli ännu bättre.

En artikel om Mourinho och de Bruyne, som bara samtalade två gånger och den behandling de Bruyne fick av Mourinho. Stämmer det, och det finns all anledning att tro, är det en skrämmande bild av hur lite egentligen spelare och managers tycks interagera i klubbarna. Vi trodde nog samarbetet var närmare än så. Läs här från BBC>>

CSFC är kanske inte så övertygade om Michy Batshuayi men han har uppenbarligen många andra beundrare. Everton är intresserade. Torino och Fiorentina vill låna honom. Det som gör oss mest intresserade är dock rapporterna om att Dortmund vill ha tillbaka honom, det gick ju bra under lån där. Kanske ett byte med Alexander Isak! Det är nästan det enda vi svenska supportrar kan önska oss mer från Chelsea, att få se en svensk spelare lyckas i klubben. De finns i damlaget men vi vill se en i herrlaget också.

Derby-supportrarna har valt Chelsealånet Fikayo Tomori som Årets Spelare. Ännu en spelare som kan vara aktuell för försvaret alltså när Chelsea inte får handla.

Mason Mount gjorde hat-trick för Derby strax efter sin comeback från en långvarig skada. Det är kanske höjdpunkten för våra lånespelare i helgen. Läs mer här>>

En sk expert bedömer att Chelseas chanser att få värva spelare i sommar är riktigt god. Vi tror väl på det när vi ser det, men under tiden kan ni läsa här vad Gabriele Marcotti tror>>

Söndagens match belyste igen vårt största problem. Chelsea saknar en målskytt.
    En spelare kapabel att göra 20-25 mål. Vi har Eden Hazard men frågan om vi får behålla honom är mer än öppen. Han gör dock ändå inte riktigt den mängd mål som behövs.
    Den senaste vi hade var Diego Costa. Som efter att han lämnade Chelsea varit en skugga av den spelare han var när han var som bäst för oss. Innan dess Drogba och Anelka.
    Vi har just nu Gonzalo Higuain som är på väg att bli den kanske värsta floppen sedan Kezman.
    Vi har Olivier Giroud som vi tycker är en jättebra spelare men han är inte en stor målskytt.
    Vi har Willian som gör så mycket bra och rätt men numer helt saknar slutprodukt.
    Vi har Pedro som dock börjar komma till åren och ändå mest är en impaktspelare, en som med speed och irrationalitet kan vända saker men inte dundra in mål med regelbundenhet.
    Callum Hudson-Odoi, kanske men han är ändå mer Hazardtypen än målskyttstypen.
    Christian Pulisic kommer men han är ju samma grupp som Hazard, Willian, CHO. 15 mål max skulle vi kanske kunna kalla dem (även om Hazard nu gjort fler just i år).
    Vi har en del spelare utlånade: Tammy Abraham gör det antalet mål men i Championship och det verkar, fruktar vi, ett för stort steg mellan att göra det där och i Premier League.
    Vi har Michy Batshuayi som är duktigare i landslaget än i något klubblag och som nu även tycks vara petad i Crystal Palace.
    Vi har Alvaro Morata som är kapabel men som inte kunde anpassa sig till engelsk fotboll, plus att hans lån var väl tvåårigt så det är bortom möjligheterna ändå.
    Det finns ingen i ungdomsgrupperna som är den sortens målskytt. Kanske Charlie Brown kan bli det men det är flera år dit.
    Det ser inte heller ut som om vi kan köpa en om vi inte får ett moratorium på transferförbudet.
    Det är det som oroar absolut mest inför framtiden. Målskyttet. Spelmässigt är vi långt ifrån lika oroliga men utan den sortens målskytt kan vi inte idag komma ifatt City eller Liverpool, knappast heller Arsenal, Tottenham och United som alla har fler av den typen målskyttar i sina trupper. De har alla minst två, de förstnämnda tre sådana.
    Spelmässigt har vi visat att vi nästan är lika bra som Liverpool och City, förmodligen är vi minst lika bra i ögonblick - men vi gör ju inte målen.

Domarstandarden i Premier League är usel om ni frågar oss, eller Neil Warnock, eller flera. Till exempel Maurizio Sarri som ansåg att Liverpools första mål aldrig skulle godkänts då det var foul på Emerson innan: "In my opinion there was a foul on Emerson, but I think the level in Premier League is the best in the world but not for the referees. I think the level of the referees is not in line with the championship."


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!