csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   34 sp 20 v 6 o 8 f 57 -36 mål 66 p

- always proud to be Blue -


8 - 14 april 2019
    NÄSTA MATCH:

  18 april - SLAVIA PRAG-EL - kl 21.00

   -

Nyheter v-15


SÖNDAG 14:
En riktigt uselt dålig dag för Chelsea (då damerna åkte ur cupen på ett självmål på övertid i sin semi!)     Siffrorna (0-2) speglar inte matchen, oavgjort hade känts betydligt mer rättvist men som sagt, ett dåligt försvarsspel på vänsterkanten vid ett tillfälle och ett fantastiskt skott och historien visar något annat.
    Chelsea var bra i 75 min (sedan gav de upp) men hade noll flyt i matchen.

Chelseas damer åkte ur FA Cupen på det hårdast tänkbara sätt. Ett självmål av Magdalena Eriksson på övertid. Så bittert.

Det talas om att Hazard kan ge van Dijk en utmaning han aldrig mött förut och att det idag kan vara ett genidrag att spela honom som falsk nia. Svaret vet vi senare, men vi hoppas ju.
    Samtidigt står det 0-0 i halvtid i damernas semi mot City. Det har varit väldigt jämnt enligt rapporterna även om målvakten Berger har ställt till det vid tillfälle. Frågan är om Emma Hayes fasat ut Lindahl för tidigt? Tipset är att matchen går till förlängning och straffar, men båda lagen kan ju göra mål så omöjligt att tippa.

Damerna börjar sin semi mot City timmen före herrarna idag. I den andra semin spelar Reading mot West Ham så det lag som vinner i Manchester lär bli storfavoriter till cuptiteln i år. I finalen väntar West Ham som vann efter sex straffomgångar.

Det vi är allra mest nyfikna på idag är om Sarri kommer spela säkert eller chansa på vinst?! Säkert och vi får se Willian och ungdomarna på bänken. Chansa och CHO och RLC startar. Vi föredrar också, solklart, Giroud som central anfallare.
    Inga resultat gick vår väg igår, ska Chelsea klara det måste de göra det själva. De måste då också spela klart bättre än mot Slavia.

LÖRDAG 13:
Tur-Ole är tillbaka, två straffar höll United kvar i rejset om CL-platserna. Den första klart tveksam. Den andra OK, sent i matchen. WH fick ett mål tveksamt bortdömt. Men så dömde PLs sämste domare, Graham Scott. De Gea var deras räddare också, men så är det nästan alltid. Viasat hade en diskussion om topplagen gynnas av domarna tidigare idag. (Värsta exempel någonsin, Øvrebøe i matchen mot Barcelona). Svaret var ensidigt ja, vi kan bara hålla med. Frågan är om någon av Liverpool eller Chelsea räknas som topplag imorgon, vi misstänker att vi vet svaret och det är inte bortalaget.
    Vi får dock Englands ende duktige domare i matchen imorgon. Michael Oliver. Inte för att han varit felfri, men han är bättre än resten.

Många mål i PL idag. Tottenham gjorde slarvsylta av Huddersfield vilket vi kanske väntat men hoppades på annat gjorde vi. Nu får vi se om West Ham utan en sjuk Arnautovic kan rubba ett United vars laguppställning verkar närmast uppgiven, men kanske vet Solskjaer något vi inte vet.
    Även Barcelona vilade spelare och klarade bara 0-0 mot absoluta bottenlaget Huesca.

Det är kanske inte så sportsligt men det struntar vi i då vi vill att Chelsea ska ta sin CL-plats i serien och sedan vinna Europa League som krona på verket. Så vi hejar förstås på motståndarna till Tottenham, United och Arsenal. På papper ser det dock ut som vi får svårt att få igenom vårt önskemål den här helgen.
    Redan nedflyttade Huddersfield rubbar väl knappast Tottenham på deras nya arena?! Det finns kanske mer att hoppas på från West Ham mot United som inte är samma United som innan de anställde Ole Gunnar Solskjaer, permanent. West Ham gjorde en bra insats i andra halvlek mot Chelsea. Mest tror vi dock på Watford mot mycket svaga bortalaget Arsenal på tmåndag.
    Att vi hoppas och tror på Chelsea mot Liverpool är givet. Minst oavgjort blir det - väl. Chelsea har aldrig förlorat på Anfield till Liverpool under Eden Hazards tid! Vi slog dem också i ligacupen den här säsongen där.

Vi får inte glömma att damerna har en stormatch imorogn också. De möter Manchester City i semifinal i FA Cupen. Cupen är Chelseas enda realistiska titelchans. Chelsea är visserligen kvar i Champions League men ska där möta det absolut bästa laget, Lyon och är långt ifrån favoriter. Frågan är om Chelsea ens kan kallas lika favoriter i matchen mot City som de spelat i år. Det är också på bortaplan.

FREDAG 12:
Jürgen Klopps recept för att stoppa Chelsea på söndag handlar om en sak; att svälta Eden Hazard på bollinnehav.
    Alternativet lär vara att spela tretton spelare varav två helt koncentrerar sig på Hazard - det är nog bäst att vi klargör att den tanken är ett skämt från Klopp.
    Läs mer om Klopps planer, kanske borde Sarri totalt rasera dem genom att inte spela Eden Hazard. >>> Fast då är väl risken att vi blir ännu sämre än igår.

Vi ber om ursäkt för att länken till spelarbetyg igår var bruten. Fixad nu.

Chelsea har haft en väldigt bra vecka. Segern mot West Ham, spelet mot West Ham och framförallt Eden Hazard mot West Ham. Seger mot Slavia vilket ger ett perfekt utgångsläge för att avancera till semifinal (om än nästan inte förtjänt) i Europa League och på söndag kan vi spela bort Liverpooll från titeln, kanske (City har ju inte direkt imponerat i veckan så lite osäkra är vi om det räcker med att slå Liverpool).
    Det kan alltså bli vår bästa vecka under hela säsongen 2018-2019. Det satt långt inne och det har onekligen funnits stunder då vi tvivlat på att befinna oss i det här läget.

Slutsats från igår. Tiden har gått ifrån många givna startspelare i Chelsea och ungdomarna ska spela mot Scousers. Och kritisera Alsonso hur mycket ni vill, men han har gjort väldigt många viktiga mål.

TORSDAG 11:
Vinst och det är ju egentligen allt det handlar om. Men allt det positiva den senaste tiden var borta. Alonso matchhjälten.

Intresssant läsning om våra motståndare ikväll och hur klubben kommit fram i Europa. Läs här>>

Slavia Prag saknar sin mittfältare Tomas Soucek. Detta då han dragit på sig för många kort.

Stor dag för Chelsea idag.
    Förhandlingarna om överklagan av Fifas beslut om transferförbud har dragit igång. Vilket är mindre viktigt än förhandlingar om varför Chelsea behandlas annorlunda än Barcelona, Atletico och Real Madrid och inte får skjuta på starten av det ev förbudet. Där pågår en form av justitiemord, särskilt som ev felaktigheter skedde redan innan de spanska klubbarna fick sina "straff" och Chelsea hade därmed inget prejudikat att agera gentemot.
    Det är dock legala subliteter och vi varken ska eller vill ge oss in i det - vi vill bara bli behandlade på samma sätt som de spanska klubbarna.
    Därtill är det första mötet med Slavia Prag som slog ut Sevilla i förra omgången efter en mycket imponerande insats. Ett bra resultat är en uddamålsförlust med gjort bortamål. Alla resultat som innebär mål och även vinst är utmärkta resultat. Vi är dock helt övertygade om att mötet avgörs definitivt först nästa vecka.
    Chelsea har dock spelat utmärkt senaste tiden efter att Sarri släppt in ungdomarna och börjat bänka ur-formspelarna. Vi kan och gör det absolut, fortfarande klaga på målproduktionen. Den har dock visat sig vara långt mer effektivt i cuperna så vi har ändå hopp om att Giroud och spelarna fixar mål i Prag ikväll.

ONSDAG 10:
Ett exempel om något för Sarri är att titta på Ajax, där man ger ungdomarna chansen och som de levererar. Precis som Chelseas har gjort när de äntligen fick chansen efter mycket huffande och puffande (vi undrar fortfarande om ryktet att det var Roman som till slut beordrade Sarri spela dem...).
    Matchen slutade 1-1. Ajax kan göra en Real i Turin nästa vecka.
    Juventus är fortfarande dock våra favoriter till att vinna CL, men de har nog sämste målvakten av alla lagen som är kvar i turneringen och det kan ju kosta. De måste dock slå ut det imponerande Ajax först.
    Barcelona däremot imponerade inte alls mot United (förutom kanske Semedo och Pique) även om de vann. Matchen var ett sömnpiller. United hade inte ett skott på mål t ex. Spansk fotboll har en av sina sämsta säsonger på år och dagar. Inte undra på att det talas om att de ska handla allt de kan komma åt.

Från presskonferensen:
    Sarri varnar för Slavia och menar att de är ett väldigt snabbt lag som ställer om kvickt. De har gjort sex mål på två matcher mot Sevilla. Det gäller för Chelsea att hålla laget riktigt kompakt.
    Han vill inte prata om överklagandeärendet imorgon utan bara fotboll (vi håller helt med, det är klubbens bekymmer inte managern som bara får leva med konsekvenserna). Han kommer inte heller att på något sätt diskutera det hela med klubben före matchen.
    Ang Drinkwater. Sarri menar att han redan i augusti gjorde klart för Drinkwater att dennes spelstil absolut inte pasar hans fotboll och antyder att han rekommenderade Drinkwater att lämna, vilket denne beslöt sig inte för att göra. (Det faktum att han lär tjäna 100k i veckan bidrog säkerligen till det då ingen annan klubb kommer någonsin matcha den lönen. Vi har alltså en ny Winston Bogarde-situation med en spelare som managern inte vill ha men som inte lämnar pga lönen han har).
    Enligt Sarri var (är) Drinkwater inte anpassningsbar, vilket Kanté är. Kanté kan enligt Sarri inte spela one-touchfotboll som Jorginho men han erbjuder andra färdigheter (även om han aldrig lade ut dem. Men Kanté var utmärkt senast i sin senaste roll så ingen kan ju hävda att Kanté inte kan anpassa sig även om hans främsta kvaliteter inte passar managern).
    Han vill inte säga något om Hazard spelar. Han har inte sett honom då denne bara haft rehab-träning och det är först imorgon Sarri vet hur mycket senaste matchen tog ur honom. Han påpekade också det faktum att Slavia spelade i lördags och Chelsea i måndags...
    Han ville inte säga om Hazard är bäst i världen men att han är en av dem. Sarri påpekade också att det är Chelseas mål att bli bästa laget och då vill man behålla sina bästa spelare.
    Tillbaka till Drinkwater. Sarri sa att han respekterar att denne stannat fast han inte kommer att spela honom och att han sköter sig på träningsplan. Det är en bra pojke som Sarri inte har några problem med som han uttryckte sig. Han har inte pratat med Drinkwater men fyllestyrningen lär nog tas upp på fredag.
    Andreas Christensen är spelaren som deltog i presskonferensen, födelsedagsbarn (23) och allt.
    Något han inte firat på annat sätt än med en stor full engelsk frukost (vilket en del av oss snarare betraktar som straff än firande).
    Han menar att han och klubben prioriterar ingen match före den andra nu, alla matcher är lika viktiga. Han vill förstås spela varje match.
    Han känner inte till Slavia men har spelat på deras arena med ungdomslandslaget. Han erkände att han tillhör dem som inte följer fotboll så noga utan mest kollar resultat.
    Han räknas ju som en Chelseaprodukt och det är hur han ser sig själv och hoppas kunna se sig själv framöver (i Chelsea).
    När man inte får spela blir man avundsjuk och hungrigare på att få chansen att spela.
    Han ser inga problem med att spela måndag-torsdag men menar att när man blir äldre blir det tuffare med täta matcher.
    Det är en hälsosam konkurrens mellan mittbackarna i Chelsea. Han är nöjd med sina prestationer.
    Målet är fortfarande att bli en av de bästa.
    Han har inte haft någon direkt konversation med klubben om sin framtid.
    Han har fortfarande ett långt kontrakt och har varit i klubben sedan han var 16.
    Sarri har inte pekat ut enskilda egenskaper han behöver förbättra.
   
Imorgon är det inte bara fotboll som är väldigt viktigt för Chelsea. Det är också dagen för deras överklagan av Fifas transferförbud. Ingen beslut väntas komma förrän senare i månaden och få om någon tror väl Fifa kommer att backa även om deras slutsatser är ifrågasatta av Chelsea. Överklagan känns mest som en förberedelse inför en betydligt mer opartisk prövning av CAS längre fram. Läs mer här>>

Grattis till Andreas Christensen som fyller 23 år idag.

Vi har tippat och till och med rekommenderat att Sarri ska spela ett något svagare Chelsea mot Slavia. Som att vila Eden Hazard och ungdomarna CHO och RLC, den senare då hans rygg ännu inte håller för fulla matcher efter rehab. Vi kan ha väldigt fel i den bedömningen om vi ska ta City som exempel igår. Vi förstod inte Guardiolas laguttagning och ansåg den vara klart svagare än vi någonsin trott. Det visade sig också att den var. City dominerade men var ändå inte bra mot Tottenham och de förlorade. Det visar ju att även den bäste av managers kan fått stickor i sin fingertoppskänsla inför matcher. Vi tror inte Guardiola gör om misstaget att spela matchotränade spelare i returen. Aguero bör också träna sina straffar för det var en dålig straff han slog även om Lloris ska ha credd för räddningen.
    Det kommer att bli intressant att se hur mycket Sarri vågar chansa nu när han verkar hittat sin bästa laguppställning för tillfället. Med tanke på spelschema måste han ju hitta rätt balans mellan hur han utnyttjar spelarna och får till resultaten. Precis som alla andra managers i det här skedet av säsongen.

TISDAG 9:
Porto var till och med mer naiva och svaga än vi trodde och lätt för Liverpool. Det var som om de inte ens gjort en analys av hur Liverpool spelar. Går Liverpool inte vidare är det otroligt. City som valde att spela ett oväntat lag (svagare i våra ögon) dominerade Tottenham men missar man billiga gåvor till straffar gör man det svårare för sig själva.

CSFC har en teori sedan många många år om att billiga straffar, närmast felaktiga straffar ger mindre mål än riktiga straffar. (De missas oftare när de är billiga) Ikväll fick vi mer bevis för det när City fick en straff och Aguero gör en usel straffspark, som lätt räddas av Lloris...
    Sedan finns det straffskyttar som aldrig missar oavsett förstås; Miloviojev eller vad han heter i Palace som får fler straffar än någon annan, Hazard som vi bara sett missa två straffar i hela hans karriär (inkl landslag) och den ena av dem slog han in returen på. Inte direkt för att vi har känslan av att Chelsea fått många billiga straffar ;) VI fick ju inte en vi skulle haft mot WH heller.

Viktigast på torsdag är att Chelsea gör mål. Vi kan förlora matchen med ett mål och gå vidare efter hemmamatchen, det är vi övertygade om. Chelsea måste dock göra mål och det är det Chelsea har svårast för. Många säger att Chelsea därför måste spela Hazard, inte minst de experter som tippar matcher i England. Som det ser ut är han ju nästan ende målgörare i Chelsea - i ligan. I cuperna har ju faktiskt målgörandet varit klart bättre. Allra bäst förstås Olivier Giroud som gjort hela 9 mål i EL, vilket är en högre målratio än Eden Hazard har under säsongen även om Hazard bara är ett mål från personligt målrekord i Premier League.

Maurizio Sarri hängde på stängslet för bara några veckor sedan, och kritiken var tung och rättvis. Då hände något med Sarri själv och med laget och t ex laguttagningarna började likna dem som fansen ville se. Plötsligt spelar Chelsea härlig fotboll igen, även om de som vanligt inte omsätter den i motsvarande målproduktion och vi älskar laget igen. Fotboll är ett ombytligt liv och ibland är vi fans lite väl mycket som vindflöjlar men om den här utvecklingen fortsätter är vi bara nöjda och lyckliga. Sarri har ju hela tiden haft rätt i en sak när kritiken har kommit, att kommer vinsterna kommer missnöjet att minska!
    Spelarna själva är enligt Hazard dock betydligt mer inne på Sarris linje och tror på hans sätt att spela fotboll, inte minst Eden Hazard som understryker i den här artikeln och att han (Hazard) vägrar tänka på annat än Chelsea till säsongen är slut. Läs mer här>>

Sky har valt ut några av Eden Hazards Bästa Mål att rösta på. Vi vet vad vi röstade på. Läs, kom ihåg och rösta själva här>>
    Daily Mail har själva rankat hans tio bästa mål här>>

Vi förväntar oss rotation till matchen mot Slavia. Eden Hazard vilas nog och är beredd på inhopp. Vi hoppas Giroud får spela och han kommer säkert att göra några mål till och kanske vinna Europa Leagues skytteliga. RLC spelade dryga timmen igår vilket var planerat då hans rygg inte är perfekt läkt ännu och Chelseas medicinska team har satt restriktioner på hans speltid. Willian och Pedro får nog en start och det ska absolut Andreas Christensen också ha. Chelsea ska ändå klara av att få ett bra nog resultat i Prag för att i absolut värsta fall kunna vända med ett ännu starkare lag nästa vecka.
    Under tiden får vi nöja oss med att se hur de engelska lagen klarar sig i CL. City möter Tottenham och City är förstås stora favoriter att gå vidare men de har ju haft en förmåga att vika ned sig i senare stadier av CL. Liverpool är i England jättefavoriter att slå ut Porto, riktigt så enkelt lär det nog inte bli. United är inte favoriter att slå ut Barcelona, å andra sidan trodde ju ingen de skulle vända mot PSG heller.

MÅNDAG 8:
Chelsea spelade fulltständigt ut West Ham i första. Skapade massor i början av andra också och tappade sedan mitten och det blev match av något som aldrig skulle blivit match hade chanser omsatts. Det är fan i mig löjligt att Chelsea lyckas göra matchen spännande när de spelat så ruskigt bra i så stora delar. Chelseas X man gjorde det till en konstform att undvika att göra mål. Hazard var dock på plan.

VI FÅR INTE FÖRLORA EDEN HAZARD!

Sky, liksom vi och förmodligen alla andra utanför själva klubbens beslutsplatser, undrar om Sarri snubblade över en vinnande formula med sin laguttagning mot Brighton. En som han redan hotat med att rotera borta.
    Vi tycker Sky ställer många intressanta frågor och påpekanden kring detta i en artikel i dag. Läs den här>>

Europavecka med en drös intressanta matcher, till och med sådana som Chelsea inte spelar i.
    Först dock ska Chelsea möta West Ham i en måndagsmatch. Något Chelsea har bra statistik i på hemmaplan. Ingen förlust sedan 94.
    Idiotisk matchläggning av Premier League som närmast verkar inställda på att försvåra för alla lag inblandade i viktigt Europaspel så här års. Det är faktiskt obegripligt hur okänsliga de är för att hjälpa sina lag till internationella framgångar, vilket alla andra ligor gör. Den här gången är det Chelsea som drabbas hårdast av alla. Det blir ju inte lättare av att Premier League lagt in ett toppmöte i ligan just efter Europaspel också....
    I Europa har Chelsea den på papper snällaste lottningen i Europa League. En match så lätt anser Discovery att de låst in den i sina betalkanaler och vi kan inte se den utan att prenumera.
    Ändå, och det kan inte nog påpekas, Slavia Prag som Chelsea skämde ut sig mot genom att kalla Sparta Prag (deras värsta rivaler) på sociala medier slog ut Sevilla. Den kanske största favoriten till ännu en Europa Leaguetitel i början av säsongen. Chelsea kan inte vila på lagrarna utan måste prestera ett bra resultat i Prag. Positivt är dock att vi därefter har returmötet hemma.
    Som sagt dock, först West Ham. Ett lag kapabelt att spela väldigt bra men som väldigt ofta verkar föredra att inte göra det. De har spelare som Felipe Anderson och Marko Arnautovic. Även Declan Rice som Chelsea släppte redan som tonåring.
    Vi vet, och han har själv mer eller mindre bekräftat det, att Maurizio Sarri kommer att rotera flitigt i veckan. Tyvärr, då det äntligen såg ut som han hittat en laguppställning som väckte vår optimism igen mot Brighton. Vi tror dock inte vi får se samma lag någon gång denna vecka. Vi får dock acceptera rotation med tanke på det spelschema som PL har gett oss.
    Vi var riktigt uppåt efter onsdagsmatchen förra veckan. Det var så många positiva saker med den matchen från en laguppställning även fansen trodde på, mottagandet på Stamford Bridge, insatserna i matchen och resultatet. Det var första gången på månader vi verkligen kände oss riktigt nöjda med Chelsea och spelarna, särskilt spelarna som nästan aldrig får chansen av Sarri som med Hazard var de som verkligen glänste.
    Det var också en påminnelse om hur viktig Eden Hazard är för oss och vi fruktar för första gången nu på allvar att alla rykten som följt honom och Real-marängerna kommer att bli sanna. Vi oroar oss alltmer för det och inte bara för att vi tvingas redovisa alla dessa rykten hela tiden.
    På söndag kan vi också förstöra ännu en säsong för ett titeljagande Liverpool. Något som aldrig blir gammalt, tröttsamt eller mindre än otroligt roligt. När vi inte vinner titlar själva finns inget roligare än att förstöra chansen för dem (eller Tottenham). Chelsea är dock långt ifrån favoriter i den tillställningen och vi är inte ens säkra på hur Sarri tänker ta sig an matchen, gå för det eller räknar han bort den för att försöka ta den andra vägen ut i Europa, den via Europa League?

 

 

Rykten, notiser m m, v-15


LÖRDAG 13:
Mason Mount gjorde hat-trick (hans första någonsin tror vi) l för Derby som fortfarande kämpar om en playoffplats i Championship. Derby slog Bolton med 4-0.
    Tammy Abraham satte en straff för Aston Villa i en annan viktig playoff-match mot Bristol City. Villa vann med 2-1.
    Morata gjorde Atleticos andra mål mot Celta Vigo. Vi vidhåller här på CSFC att han är verkligen ingen dålig spelare, han trivdes dock inte i London verkar det som och han, liksom nästan alla centrala anfallare i Chelsea fick ju inget att jobba med.

Antonio Rüdiger berättar en hel del om sina lagkamrater i den här artikeln, vem som är bäst vet vi, men vem är tuffast? Läs här>>

Rykten om Alexander Isak växer men de kommer från källor som är mer fanbaserade än faktabaserade.

Peter Crouch skriver mycket intressant om Eden Hazard, om att stanna eller lämna, hur det påverkar klubben och spelarna när en i sådan särklass bäste spelare ev lämnar. Läsvärt här>>

FREDAG 12:
Att Sarri har sina favoritspelare är välkänt och den absolut ende som tror något annat är nog Sarri själv. Så kanske var det bara en tidsfråga innan kritiken mot det kommer ut, och den kommer förstås från en spelare som aldrig fick chansen under Sarri. I det här fallet Cesc Fabregas (han var och är inte den ende som Sarri frusit ut eller försökt frysa ut är känslan). Läs mer om hur Fabregas uppfattade Sarris behandling av honom kontra Jorginho i kampen om att få spela>>

Milans sportdirektör Paolo Maldini säger att de är intresserade av att köpa loss Tiemoue Bakayoko för överenskomna 35m pund i sommar. Men endast om Milan kvalificerar sig för Champions League. Milan är under ekonomisk press av Uefa då de anses brutit de ekonomiska reglerna och de måste visa ett positivt resultat framöver, de kan därför inte spendera om de inte är garanterade de inkomster CL ger. De ligger just nu fyra, sista kvalificerande placeringen i Serie A.

Chelsea, tillsammans med några andra klubbar, jagar Leipzigs scout Paul Mitchell, tidigare i Southampton och Tottenham. Som ny sportdirektör.

TORSDAG 11:
Resande Chelseafans har återigen skämt ut sig genom att sjunga rasistiska, antiislamistiska sånger i Prag. Tre fans förbjöds komma in på matchen på grund av det. De kommer att stängas av då de är identifierade. Det blir värre och värre och vi skyller på alla de som röstar på populister och har höjt det rasistiska stämningsläget i världen.

Det blir fler och fler rykten om Chelseas intresse i 21-årige defensive mittfältaren Bruno Guimarães från Atlético Paranaense. Många klubbar är intresserade, inte minst Milan, Napoli m fl. Hans utköpsklausul är rätt häftig med 40m €. På beskrivningarna låter han väldigt mycket som en yngre Jorginho. Till vilken Sarri onekligen behöver en backup efter Chelsea lät Fabregas lämna.

Oj vad det pratas om Eden Hazard och det är i princip 100% att han lämnar. Varenda tidning, varenda sportskrivare har sin åsikt och presenterar det som sanning. Ju mer man läser desto säkrare blir man bara på en enda sak. Ingen vet egentligen ett enda skit.
    Chansen är stor att Eden Hazard vill pröva nya jaktmarker och nya försvarare att lura, men säkert vet absolut ingen.
    Ingen vet heller hur Chelsea reagerar; kommer de släppa Hazard eller vilja att han spelar ut kontraktet. Tekniskt sett förlorar Chelsea 32m pund om de väljer det alternativet även om det beskrivs som att Chelsea avstår 100m pund. Om det nu är en siffra Chelsea kan få Real att betala, trots att Eden Hazard är värd ännu mer oavsett läget på kontraktstiden.
    Ingen vet dock så vi ska försöka hålla igen och sovra bland alla rykten - för som sagt; det enda vi är 1005 säkra på är att ingen av alla som påstår sig veta, faktiskt vet något.

ONSDAG 10:
Tammy Abraham missade en tidig straff för Villa mot Rotherham.

Antonio Conte tvingade bort Diego Costa från Chelsea. Costas karriär har sedan dess gått sämre och sämre. Det kan kanske sägas om Contes också som just nu handlar om domstolar om ersättning och arbetslöshet. Conte är dock aktuell för Inter som manager till sommaren. Vilket nu kan vara goda nyheter för Chelsea!
    För Conte vill lika lite ha Mauro Icardi i sitt lag som han ville ha Costa. Vi vet ju att Chelsea lär ha intresse för Icardi - om det här med transferförbudet får en vettig lösning liknande den som de spanska storklubbarna fick.

Richard Narty och Ruben Sammut fick träna med a-laget inför avresan i eftermiddag till Prag.

Daily Star är knappast vad vi kallar en tillförlitlig källa men de hävdar något vi kanske har haft en viss misstanke om. De säger nämligen att Sarri tvingades börja spela CHO och RLC på krav från Roman Abramovich. Det ska alltså inte egentligen varit vad Sarri själv ville. Vi har ju dock sett effekten då Chelsea spelar utmärkt fotboll igen. Och kanske mer Sarri-artad fotboll än de gjorde med Sarris urval.
    Hela sanningen lär vi väl inte få veta men det här är vad Daily Star och vår förre mittfältare Craig Burley hävdar.>>

Om det inte blir transferförbud i sommar ska Chelsea intresserat sig för Atalantas Duvan Zapata. En spelare framförallt West Ham lär jaga.

TISDAG 9:
Mycket uppskattning från Chelsea fans över hur Pedro uppmanade publiken att applådera Callum Hudson-Odoi vid bytet igår. Detta trots CHO är hans direkta konkurrent i laget. Läs mer här>>

Danny Drinkwater som är utmobbad ur Chelsea ska enligt uppgift (i The Sun) kraschat en Range Rover under inflytande av alkohol. Vi får se hur det utvecklas. Heter man dock Drinkwater får man nog räkna med en hel del skämt om detta, trots allvaret med att köra full.

Thorgan Hazard är öppen för att gå till Dortmund men Mönchengladbach vill hellre sälja till ett lag utanför Bundesliga och då talas det mer om Liverpool nu. Thorgan vill dock inte, klokt nog, gå till Liverpool.

MÅNDAG 8:
Orkar vi med mer Real-Hazard. Nej egentligen inte men då det är hetaste transferryktet i världen varje dag och varje stund...
    Det senaste är att Real vägrar betala de 100m pund som Chelsea sägs begära för Eden Hazard utan tänker försöka få Eden Hazard att tvinga sig själv bort från Chelsea à la Courtois.
    Något vi tvivlar på att Hazard kommer att göra då han inte är den sortens personlighet men vem vet. Summorna han ska få tjäna i Real är dock inte mycket högre än de som nämns för det kontrakt han inte velat förlänga de senaste åren så det handlar dock absolut inte om pengar för Hazard som hade kunnat tjäna de pengarna i Chelsea.
    Det är som vanligt alltså fulspel på gång från de spanska arroganterna. De har tyvärr också lyckats så många gånger i både Real och Barcelona att vi kan bara gissa utgången.
    Daily Mail är de som skriver om detta>>

Kurt Zouma som hade en riktigt bra match igår och hjälpte sitt lag Chelsea genom att med Everton besegra Arsenal har uttalat sig om sin framtid eller snarare att han tar inga som helst beslut kring den före säsongens slut. Han trivs bra i Everton, men det är ju bara ett säsongslån. Frågan är om han inte borde få chansen i Chelsea. Han och Reece James är ju de unga spelare som ska ersätta Cahill och Luiz, även om känslan är att Luiz till slut skriver på den ettårsförlängning han är erbjuden. Han vill dock har två år, men vi känner ju Chelseas inställning till långa kontrakt för spelare vars ålder börjar med en trea.

Bra nyhet om den visar sig sann. Guardian hävdar att Olivier Giroud förväntas förlänga sitt utgående kontrakt med Chelsea trots att Sarri gett honom så lite speltid. Chelsea lär ha option på ett år till med honom. Vi hoppas det är sant för vi ser bra många gånger hellre att Giroud stannar än Higuain. Läs mer här>>
    Artikeln bekräftar också notisen nedan.

Det har visat sig att Roman A håller kontakt med Chelsea, men inte med Maurizio Sarri. Den Roman pratar med är istället Gianfranco Zola (förutom Marina Granovskaia och Bruce Buck förstås). Skälet ska dock vara enkelt, Zolas engelska är bättre än Sarris och det ska vara anledningen. Det är inget som oroar Sarri utan han verkar gilla den arbetsfördelningen.

Avdelning BS från sajten Teamtalk som kallar Kepa Arrizabalaga en flopp, vilket är ett omdöme de får stå för och som vi inte några omständigheter skriver under på. Real Madrid ska börjat se på honom som ersättare för Thibaut Courtois då David de Geas lönekrav är bortom det löjliga även för dem. Därför ska de vara villiga att ge 50m för Kepa. Teamtalk som vi anser pratar i nattmössan hävdar att Chelsea är intresserade och istället tittar på Jack Butland eller Nick Pope (vi antar att ni nu skrattar lika högt som vi här).

Avdelning BS II. Från the Sun som hävdar att Real Madrid kommer erbjuda Chelsea 200m € för Eden Hazard. Det tror vi inte heller på.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!