csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC   32 sp 19 v 6 o 7 f 55 -34 mål 63 p

- always proud to be Blue -


1 - 7 april 2019
    NÄSTA MATCH:

       8 april - WEST HAM - kl 21.00

    TV

Nyheter v-14


SÖNDAG 7:
Vilken FA Cupsemi mellan Watford och Wolves!
  Watford hämtade upp tvåmålsunderläge och vann i förlängningen. Säger en hel del om det där med att säkra upp genom defensiva byten (hos Wolves) som där förlorade en finalplats. Man ska inte ta av sina bästa spelare för att säkra upp en ledning, punkt slut. Ändå verkar det vara ryggradsreaktionen hos nästan varje manager.

Chelsea ledde med 2-0 men förlorade 3-2 borta till Liverpool i PL2. Målen gjordes av Gallagher 3, 28.

Tack för det Everton. De slog också Arsenal hemma och höll våra konkurrenter däruppe till samma poäng som Chelsea innan vi börjar 33e omgången (en mer än de andra) imorgon. All hjälp är som sagt oerhört välkommen just nu, och nödvändig som vi ser det.

Everton slog oss efter att Chelsea spelat ut dem i en halvlek och sedan åtminstone mentalt tydligen redan rest hem till London, och sedan dess har det gått bra för dem. Det finns många som även tippar dem som vinnare idag mot Arsenal, vilket vi hoppas blir sant då vi behöver all hjälp vi kan få. Kurt Zouma får spela men de drabbades av ett sent sjukdomsfall med Keane.

Trevligt fakta. Det är bra många år sedan Chelsea förlorat en hemmamatch på en måndag. Det hände i december 1994 till Man U senast. Däremot har vi kanske inte spelat så många matcher, men det har blivit tjugo så det är ju inte illa. Vi får hoppas det fortsätter imorgon mot West Ham för Chelsea har inte råd att förlora poäng under resten av säsongen om målet att komma bland de fyra första ska kunna uppfyllas.

LÖRDAG 6:
Manchester City är ett steg närmare quadrupeln. De slog Brighton med enda målet i sin semi i FA Cupen idag och i morgon avgörs om de ska möta Watford eller Wolverhampton i finalen. I veckan ska de ta ännu ett steg i CL i mötet med Tottenham.

Eden Hazards mål mot Wolves har nominerats till Månadens Mål.

FREDAG 5:
Från presskonferensen:
    Sarri säger att West Ham är ett farligt lag att möta då den inte är konsekventa, de kan spela riktigt bra vid tillfälle.
    Han antyder kraftigt att det blir ändringar i startelvan och vill som alltid inte säga om CHO startar.
    Så mer fotbollsfloskler om att man måste ta varje match för sig i slutet av säsongen och inte titta på andras resultat liksom att man måste kämpa till matcherna är över.
    Sarri säger att Loftus-Cheek har utvecklats väldigt mycket. I början av säsongen var han en offensiv mittfältare nu är han även en taktiskt mittfältare (vilket vi tror är kod för att han gör som Sarri vill). De oroar sig lite över hans ryggskada och tror inte han kan spela 90 minuter.
    Chelsea har inga skadeproblem. (Vi ska verkligen vara stolta över vårt medicinska team för nog är det så att Chelsea har färre skador, inte minst förslitningsskador än andra lag).
    Ang Higuain måste han förbättra sig fysiskt och mentalt. Sarri menar att det är aldrig lätt för en anfallare att komma igång i PL och pekar på Suarez som gjorde få mål sin första säsong och 24 andra.
    Sarri vill att Higuain ska stanna men det beror inte på honom utan klubben och Juventus.
    Han oroar sig inte för nästa säsong utan påpekar att Chelsea har många unga spelare som bara kan förbättras. Han bryr sig inte om transfermarknaden. (Om nu Chelsea får någon).
    Om att försöka vinna alla hemmamatcher sa Sarri att de försöker vinna alla matcher, inte bara de hemma.
    Han var nöjd med atmosfären i onsdags, fansen stöttade laget i 90 minuter.
    Så frågor rasism på läktarna och Sarri menade att Bonucci sa fel saker men han är inte rasist.
    Avslutningsvis sa han att Higuain behöver tid men med matcher var tredje dag behöver Chelsea både honom och Giroud som är i form.    
   
Det är en konstig ligahelg som väntar. Av lagen Chelsea tampas med där uppe i tabellen är det bara Arsenal som överhuvudtaget spelar.
    Liverpool spelar visserligen ikväll mot Southampton, å andra sidan är ju halva Liverpool spelare från Southampton lite hårddraget. De är dock inte ett lag Chelsea tävlar med just nu då de ligger lite väl långt före Chelsea i tabellen. (Däremot hoppas vi kunna påverka deras titelchanser nästa söndag).
    Både United och Tottenham är spellediga. Vilket onekligen ger dem fördel inför nästa veckas Europaspel jämfört med t ex Chelsea och Arsenal. City spelar FA Cupmatch. Arsenal har dock en knepig uppgift på söndag, åtminstone om Everton spelar som de gjorde mot oss i andra halvlek senast. Arsenal är också märkbart mycket sämre lag på bortaplan än på hemmaplan.

TORSDAG 4:
Vi ser det som vansinne men så sjuk är fotbollen idag. Premier Leagueklubbarna har spenderat mer än 260m pund i ersättningar till agenter för spelarövergångar. Utöver alltså vad själva övergångarna kostat. Det är sjukt och på något sätt måste det här försvinna eller åtminstone minska. Agenternas inflytande på fotbollen är redan för stort och vi ser ju hur agenter som Mino Raiola använder sina spelare som schackpjäser där spelarna till slut nästan styr klubbarna (ta gärna reda på vad t ex Mourinho har sagt om Pogbas inflytande i United där Mourinho till slut, och han är väl knappast en fegis i sådana sammanhang, inte vågade kritisera Pogbas beteende utanför plan, och säkert även på plan).
    Chelsea är tyvärr medskyldiga såsom den klubb som säsongen 2018-19 spenderat näst mest pengar till agenternas plånböcker. Hela 26m pund, två mer än City men rätt långt från Liverpools 43m pund. Chelsea spenderade totalt 189m på själva övergångarna under perioden som redovisas.
    Ni kan läsa mer om det här hos BBC>>
 
  Vilka pengar fotbollen handlar om numera.... inte undra på att många ser den som ett slags videospel, för det går ju knappt att ta in de summor som läggs på den idag.


Man bara måste älska Eden Hazard för hans uttalande om Spurs. De har en ny stadion men vi har titlarna.... läs mer här>>

Nästa match är först på måndag tack vare Premier Leagues ständiga försök att sabotera för lagen som spelar i Europa på våren. Det är nästan fascinerade om det inte hade drabbat oss så hårt den här veckan.
    PL har flyttat vårt redan tuffa derby mot West Ham (det gick inte så bra borta tidigare under säsongen, 0-0). Det blir nog inte mycket lättare nu, särskilt inte då vi känner till Sarris benägenhet att dribbla med laguttagningarna sådana här tuffa veckor. Därefter flyger Chelsea till Prag, ingen jättelång resa men ändå, för att spela första delen av en viktig kvartsfinal i Europa League. Och som om det inte räcker ska de sedan upp till Merseyside där vi ska spela bort Liverpool från titelfajten på söndag. Det är ju bland det roligaste vi vet, förutom att vinna titlar, att spela bort Liverpool från titelfajter så här års...

En viss diskussion har brutit ut vilket mål som var snyggast igår. Eden Hazards 2-0 eller Ruben Loftus-Cheeks 3-0. Vår uppfattning är att priset ändå går till Hazard pga den fint han gjorde med vänstern innan han placerade in bollen otagbart med högern. Dock, det var tufft att avgöra då alla tre målen faktiskt var väldigt snygga. Girouds flick upp i nättaket var så snabbt och så brutalt klinisk att vi får inte glömma den heller.

ONSDAG 3:
Vi kan bara hoppas Sarri äntligen sett Ljuset och inser att dagens startelva är den bästa han har för tillfället.

Chelsea U19 hämtade upp 0-2 och efter dåligt spel började de skapa chanser sista kvarten. Mycket starkt gjort. Luke McCormick gjorde båda målen. Målvakten Karlo Ziger räddade två straffar i straffläggningen och blev hjälte. (4-2 i straffar, Chelsea behövde inte slå sista). Chelsea möter nu Barcelona i semifinalen i Uefa Youth League. De slog oss i förra årets final så revansch krävs.
    (Barcelona gick till semi efter 3-2 mot Lyon U19 och det avgörande målet kom på straff i 97e minuten!).

CHELSEA U19 vs DINAMO ZAGREB U19     2 - 2
efter straffar: 4-2 Chelsea.
  Uefa Youth league kvartsfinal
-Första kvarten går till Chelesa för initiativen. Däremot inte nära mål. Noterbart är att Zola förbereder för kvällens uppgift med att se ungdomarna spela.
    Chelsea gjorde mål vid 22m men det dömdes bort för frispark till målvakten vilket kan diskuteras men säkert var rätt.
    Hörna till Zagreb efter en halvblockering på skott och hörnan blev lite farlig men ändå rätt lätt för Ziger. 24
    Minuten efter räddas Chelsea av ren och skär tur då det borde blivit mål på en boll som går längs mållinjen och en Zagrebspelare är först fram till men inte träffar bollen. Oj.
    Redan missar en boll men det slutar åtminstone med en ihörna. 26 Zagrebs mycket storvuxna lag har inga problem att rensa och ställa om men Lamptey som varit utmärkt är på andra kanten också och reder ut det.
    Två Zagrebspelare kommer fria men passningen kommer inte och Chelseas försvar hinner tillbaka och reda ut det. 31
    Chelsea har haft boll men precis som a-laget släpper de till motståndarna och Zagreb tar därför ledningen i matchen efter ett långt inlägg som till s lut hamnar hos en fri Marin som kan sätta bollen förbi >iger och Colley. 41
    Kvitteringschans för Chelseas Gallagher men bra räddning av målvakten. 43
ANDRA
Chelsea visar tyvärr inge större tecken på att kunna vända matchen mot Zagreb. Zagreb dominerar fasta situationer och Chelsea har boll men åstadkommer inte särskilt mycket med den. 55     Så hamnar bollen igen hos Marin som i bra läge kan få stå och sikta innan han lägger in bollen i burgaveln. Det här ser verkligen inte bra ut. Mycket passivt försvarsspel. 57
    Lamptey varnas, kändes hårt det var en duell. McEchran verkar vara på väg in. 58 Det märks dock frustration hos Chelsea vars spel inte fungerar.
    Maatsen kortas. Chelsea har inget spel alls, det är enskilda prestationer och inga bra sådana. Desperationen syns och knappast tecken på att de kan och kommer att vända den här matchen.64 De storvuxna Zagrebspelarna går lätt ned på marken och försöker närmast få Lamptey utvisad. Trist att se. Chelsea bjuder dock in dem till det med virrigt spel, dålig bollkontroll och förhastade omdömen. De förlorar nästan alla närkamper. Chelseas stjärnor; Brown, Gallagher, Redan, Gilmour har alla lyst med sin frånvaro.
    Guehi missar en jättechans när han i bra läge nickar utanför. 68
    Chelsea har skapat några halvchanser nu men de är stresade och slarvar bort dem. 71
    Ut ur inget kommer en frispark när Lamptey bjuds på en ordentlig flygtur (kort för den). Kort av McEachran till McCormick som nästan skyfflar iväg bollen och den letar sig in i mål. Ska det bli match nu, räcker tiden? 77 Chelsea har blivit bättre och fått lite spel sedan McEachran kom.
    Stor chans när Zagreb ställer till det och bollen är lös men ingen Chelsea hinner först till den. 80
    Zagreb har öppet mål men deras spelare når inte bollen. 82
    Castillo får en chans men han lyfter bollen över. 83
    Kort till Zagreb när en spelare drar Lamptey i armen. 86 De är nervösa nu. De rensar men bollen kommer tillbaka i en hög lyra och McCormick går upp och kvitterar men en lobbnick som inte såg så farlig ut men var det. Vilken avslutning Chelsea gör på matchen. 87 Helt avgörande inhopp av McEachran som fick tilll ett spel för Chelsea på mitten och plötsligt började de skapa något. Karaktär. Inte minst av McCormick som klev fram som kapten och visade hur det skulle göras.
    Tre minuter tillägg. Direkt straffsparkar om inget lag hittar ett avgörande på de minuterna.
STRAFFAR - Chelsea börjar vilket sägs vara en fördel:
McCormick fintar bort. MÅL
Ziger räddar. ej mål
Gallagher gör en panenka fast ute vid stolpen. MÅL
Zagreb Mål. 2-1 Chelsea
Guehi, står helt still och bara petar in bollen och målvakten hinner inte dit.
Zagrebs målvakt. Mål. 3-2
Colley fintar bort målvakten. 4-2
Zagreb och Karlo Ziger räddar igen. 4-2 i straffar, Chelsea behöver inte slå den sista.
Ziger stor matchhjälte med Luke McCormick.  
   
Viasat visar inte Chelsea mot Brighton ikväll då de slutat visa flera matcher från Premier League om de spelas samma tid (kan vi få tillbaka det gamla systemet tack när ni förhandlar nästa gång). De har valt titeljagande City istället.
    Däremot visar Viaplay Chelsea U19s kvartsfinal i Uefa Youth League mot Dinamo Zagreb. Zagreb slog ut Liverpool i åttondelen med 2-1 och Chelsea slog Montpellier med samma siffror.
    Vinner Chelsea väntar åter Barcelona i semin. Samma som i finalen förra året då Barca vann lätt med 3-0 efter Chelsea fått några oturliga skador.

TISDAG 2:
Tack Wolves ni var skyldiga oss det. De slog United som dessutom äntligen fick en av ligans fulaste spelare Young utvisad. Tredje förlusten av fyra, det där med att få jobbet permanent har liksom inte fungerat så bra för Tur-Ole.
    Fulham är nu nedflyttade även i praktiken efter en klar förlust till Watford.

Wolves startade sitt starkaste lag och managern Espirito Santo menade att de gör de alltid (lyssnar Chelsea?). United däremot hade lättare manfall men då de har större och bredare trupp ska det inte spela roll.

Förlust för Fulham mot Watford ikväll och deras Premier Leagueliv är över, de är då klara för nedflyttning. Tuffa bud. Sällan har ett lag spenderat 100m pund i värvningar sämre än vad Fulham gjorde i somras, vilket kanske kan ses som en varning. Sätt inte en amerikan som ansvarig för värvningar till en Premier Leagueklubb kan vara en av de varningarna. CSFC trodde deras satsning skulle löna sig men oj vad dåliga de har varit och ingen tycks kunna fixa dem.
    United har fortsatt Ole-Tur så det är löjligt. Normalt hade vi bara haft dem som knapp favorit mot Wolves. Men Wolves har en FA Cupsemi i helgen och deras fokus kommer helt att vara på den misstänker vi.

Från presskonferensen:
    Alonso är skadad och kommer inte spela mot Brighton. Han har problem med en lårmuskel men det kommer inte bli långvarigt.
    Sarri ville inte säga om Hazard och Kanté startar men medgav att det nog är troligt. Han är noga med att påpeka att de spelar fler matcher än de flesta andra spelare.
    Han är inte opåverkad av kritiken från fansen men avfärdar den ändå ganska klart. Inte minst genom att påpeka att Chelsea vunnit fler matcher under hela säsongen näst City och att vi har fler poäng än förra säsongen vid den här tiden (som om fiaskosäsonger ska vara måttet på hur bra Chelsea är - det är verkligen ingen ståndpunkt vi kan ställa upp på).
    Så handlade det förstås om CHO igen. Sarri säger nu att han anser att CHO nu faktiskt är redo att starta, kanske imorgon eller nästa match!
    Väldigt mycket under presskonferensen var bara samma saker sagda de senaste veckorna ännu en gång; om kritiken mot honom, CHO och så vidare. (det är rätt tradigt att höra nu). Hans lösning är att publiken ska stödja laget under matcherna och sedan efteråt kan de säga vad de vil. (Där kan han ju ha en poäng men vem kan hålla tyst när man ser laget spela som de gjorde i Cardiff - svar; ingen som bryr sig om Chelsea).
    Han tar inte åt sig så mycket men menar att spelarna kanske gör det (av kritiken) då han är 60, men han hade nog reagerat annorlunda vid 25. Det är tufft i Chelsea men det var det i Napoli också.
   

MÅNDAG 1:
CSFCs inställning till pyroteknik på fotboll är att vi hatar det. Antar Malmö FF inte är så förtjusta heller då deras fans användning av det på matcherna i Europa League mot Chelsea har kostat klubben över 730.000 kronor på de två matcherna.
      Förhoppningsvis införs poängavdrag när pyroteknik förekommer.

Chelsea får betala 11.100 pund för att supportrar sprang in på Swedbank Arena (som i Uefasammanhang inte får heta så) vid Europa Leaguematchen mot Malmö. Billigt och vi önskar att de s k fans som gjorde det får betala den summan själva.
    Malmö fick böta 49.000 pund för pyroteknik och inslängda föremål.

Notera dagens datum innan ni läser en del artiklar om Chelsea idag för många sajter tillämpar April Fool's Day-skämt idag. Som att vårt transferförbud har lyfts för att Chelsea lovat att inte göra om det.

Sarri lämnade fem spelare som borde startat på bänken inför en förväntat mycket svår bortamatch! Sämst på plan var de två spelare som Sarri själv valt till Chelsea... frågetecknen är inte bara många, de är också stora just nu.
    Chelsea spelade bedrövligt dåligt igår men vann... så mycket för logik i fotbollen. Vi hade enorm tur med ett klart felaktigt domslut och Sarri räddades av de som skulle ha startat. Sant är att vi har förlorat matcher vi förtjänade att vinna men inte kunde göra mål i, inte ens ogiltiga mål. Grymt för Cardiff dock som förtjänade poäng och kanske även vinsten i matchen.
    Men hur ska vi klara oss utan Eden Hazard som nog inget hellre vill än att lämna Sarri bakom sig?

Första april även om vi nästan trodde det var igår när vi såg Sarris laguttagning.
    Han agerar som han vill få sparken nu. Han är också extremt kritiserad i England för sina ganska spåniga uttalanden om CHO, att han bara såg tjugo minuter av hans match och sedan dömer ut honom och bänkar honom igen.
    Vi har vant oss vid managerbyten i Chelsea och vi har onekligen sett sådana långt mindre väl förtjänta än vad vi nu tycker Maurizio Sarri gör. Han lever helt klart på lånad tid och vinner han inte Europa League är det närmast oförklarligt om han inte försvinner. Conte drev Diego Costa från klubben, Sarri driver CHO och flera andra klubbar från Chelsea. Det är en nyckelfråga. Han har fått nästan en hel säsong på sig och Chelsea har blivit sämre och sämre hela tiden, kontroverserna fler och fler, spelet tråkigare och tråkigare och resultaten duger inte. Målskyttet är obefintligt. Hans favorisering av vissa spelare är för oss vid sidan om obegriplig.
    Ingen vill väl egentligen se ännu en manager försvinna, men.... gör han det kan han inte skylla på något annat än sig själv. Problemet för Chelsea är väl att åker Sarri också så är inte urvalet av möjliga ersättare stort.
    Chelsea har stora problem och för att lösa dem både på plan och vid sidan om måste vi få se ledarskap. Just nu vet vi inte alls vilket ben vi ska stå på, men tuffa tider har redan börjat och tuffare blir de när Sarri gjort sig av med spelarna som han inte vill ha. Vår åsikt är dock att både Kovacics och Higuains lån ska avslutas oavsett transferförbud eller inte, Chelsea kan väl ändå inte köpa dem eller ens låna dem med transferförbud.. Vi vet faktiskt inte vad reglerna säger om lån och förlängning under förbud.
    Vi kan (och måste) acceptera att det kan bli ett par magra år då Chelsea måste börja om och bygga inifrån istället. Sarri har dock inte på något sätt visat förståelse för att göra det hittills så vi ser ju inte att han skulle vara rätt man att göra det framöver heller.
    Kanske ska vi respektera hans principfasthet, men då vi tolkar den som tjurskallighet som går emot alla fans önskningar är det svårt att göra.

Får inte CHO, Giroud och RLC starta mot Brighton, åtminstone två av dem, då borde Sarri anmälas för tjänstefel. Det är vår åsikt. Att bänka fem spelare som borde fått starta, minst, i en så svår match som mot Cardiff.... Brighton är trots allt en lättare match, hemma och mot ett lag som inte är i riktigt samma desperata läge.

Chelsea har den uppskjutna matchen mot Brighton. Vi har också en viktig match för ungdomarna i Uefa Youth League mot Dinamo Zagreb på onsdag.

Damerna spelade bort sin chans till ligatiteln och CL-spel också förmodar vi då de bara fick oavgjort mot West Ham igår. Chelseas damer har verkligen underpresterat i ligaspelet i år.

 

Rykten, notiser m m, v-14


SÖNDAG 7:
Chelsea sägs ha scoutat Alexander Isak i helgen. Hur starkt intresset är vet vi inte, men att storklubbarna scoutar i princip alla lovande spelare är ju absolut inte ovanligt. Men kanske är det något att följa om Chelsea kan skjuta på transferförbudet. Det ska ju avhandlas en gång till nu på torsdag. Läs mer om deras intresse här>>

Rykten om Robert Lewandowski har börjat igen. Han gjorde två mål mot sin gamla klubb Dortmund i Bayerns utklassning av dem i tyska toppmötet igår. Han ser onekligen vid sidan av Ronaldo och Messi ut att vara enda målgarantin i toppfotbollen, men han kostar också enorma 70m pund vilket är väldigt mycket med tanke på hans ålder, 30.

Four-Four-Two som har lite bätte anseende än de flesta säger att Chelsea kommer inte sälja Eden Hazard som de spanska och en hel del engelska tidningarna menade var klar för Real igår (och som ska vara på väg till Madrid för att titta på hus - när han ska hinna det med matcher var tredje dag) för mindre än 100m pund.

LÖRDAG 6:
Vi saknade Diego Costa massor förra året och vi har saknat honom i år. Ändå, kanske hade Antonio Conte rätt om honom. För han har sannerligen inte varit någon succé sedan han återvände till Atletico. Han har mestadels varit skadad och nu är han andraval till Alvaro Morata. (Morata är skadad, men tydligen inte värre än att han fick hoppa in sent i matchen) Han fick spela i den superviktiga matchen mot Barcelona ikväll och lyckades åka ut för bråk med domaren efter 28 minuter och förstörde alla Atleticos chanser att utmana Barca i Spanien.

Kasey Palmer hoppade in för Bristol City och gjorde mål. Wigan kvitterade dock på övertid. I samma match gjorde Reece James som spelade på mittfältet första målet för Wigan. Även Dasilva och Kalas startade i den här matchen mellan Chelsealånen.
    Tammy Abraham gjorde sista målet för Aston Villa som spurtade bra mot Sheffield W. Två mål på övertid. 3-1 till Villa som är uppe på playoffplats.

City vill värva N'Golo Kanté men tror inte det är möjligt pga transferförbudet så istället tittar de tydligen på Hernandez i Atletico.

Som vanligt också starka rykten i Spanien om att Real Madrid är överens med Eden Hazard om en övergång och ett sexårskontrakt.

FREDAG 5:
Expressen kallar honom Sveriges mest talangfulle unge spelare. CSFC känner inte till honom men Chelsea tycks värvat 15-årige Edwin Andersson från IFK Göteborg. Eller i dessa förbudstider, mer korrekt, kommer värva honom i november när han fyller 16 år. Läs mer här>>

Ryktena om att Roman A tappat intresset för Chelsea växer (och ärligt talat har vi hört dem sedan hösten 2003) på grund av hans noterade frånvaro den här säsongen. Det beror ju mestadels på att han inte fick sitt arbetsvisum godkänt när brittiska regeringen skulle sätta åt oligarkerna och Ryssland efter att ryssarna förgiftade folk i Salisbury. Nu går ordförande Bruce Buck ut och menar att Romans engagemang i Chelsea fortfarande är stort. Läs mer här>>

TORSDAG 4:
Hedvig Lindahl, 35 år har gått ut och sagt att hon inte har någon diskussion med Chelsea om en kontraktsförlängning. Hon har varit bänkad till förmån för Ann-Katrin Berger sedan i början av februari (trots Bergers jättetavla i Champions League mot PSG). Det är inte en oväntat utveckling utan detta trodde vi väl när Chelsea värvade den yngre Berger tidigare under säsongen.

Frank Lampard öser beröm över Mason Mount i den här artikeln. Mount som just kommit tillbaka från en långvarig skada tillhör ju våra allra största löften. Läs mer här>>

Supportrar och framförallt de som säljer souvenierer har döpt honom till the Boy Wonder. Vilket vi äldre trodde var smeknamnet på Batmans Robin.
    Det är dock förtjänt och om Chelsea inte tar otroligt väl hand om denna kille som spelat för oss sedan han var åtta år gammal. Då kan vi lägga ned klubben. Callum Hudson-Odoi är det största löfte Chelsea någonsin haft. Han kan nå toppen, den absolute toppen. Han är skickligheten som kommer att bättre, men framförallt har han mogenheten. Ni kan leta världen över men en smartare, mer mogen 18-åring fotbollsspelare kan ni aldrig hitta. Förlorar Chelsea honom så har vi förlorat den nästa Messi eller något sånt.

ONSDAG 3:
Roman Abramovich har inte längre en s k hospitality box på Stamford Bridge, alltså en egen liten sektion för sig själv och vänner. Han har köpt dem sedan 2011 och lagt flertalet miljoner pund på det, men då tory-regeringen inte förlängde hans arbetsvisum till England är hans besök sällsynta och han har ännu inte varit på en Chelseamatch den här säsongen och han har alltså nu inte förnyat sin prenumeration på en hospitalitybox.

Coutinho lär enligt skvallret mer intresserad av Chelsea än Manchester United om han lämnar Barcelona. Detta då klubben redan har flera brasilianare.

TISDAG 2:
Fran Kirby har fått en knäskada som stoppar henne från landslaget men som inte ska utgöra någon jättelång skadefrånvaro. Hon lär behövas mot Lyon.

Reece James som gjort stor succé i Wigan lär vara i allra högsta grad aktuell för Chelseas a-lagstrupp nästa säsong enligt ryktena. Däremot vet vi inte hur Kurt Zouma som gjort bra ifrån sig i Everton är aktuell.

Det rör inte Chelsea men då Courtois hela tiden försöker påverka våra spelare att lämna är det med viss tillfredsställelse vi noterar att Zidane helt klart nu öppnar upp för att sälja en målvakt han aldrig ville ha. Dags för Courtois att börja hålla käften om att försöka få Chelseaspelare till Real då han själv med viss möjlighet inte lär vara kvar där efter sommaren.

Andra spanska rykten placerar Philippe Coutinho i Chelsea. Hans tid i Barcelona har verkligen inte varit en succé och de verkar vilja sälja. Prislappen är dock 142m pund och det kan vi inte tycka han är värd, inte ens när han var som bäst i Liverpool. (Alla transferrykten till Chelsea bygger förstås på om Chelseas transferförbud blir uppskjutet).

Chelseas ungdomsanfallare Adrian Akande har valt bort sitt födelseland för att istället representera Nigeria i landslagssammanhang.

MÅNDAG 1:
César Azpilicueta säger att han förstår att fansen är arga- dah!!! Det gör väl vem som helst efter det spel Chelsea bjudit på sedan före jul (med något undantag). Läs mer här vad Azpi har att säga>>

Lånerapporten med bl a Kurt Zouma som målgörare. Läs den här>>

Att läsa kommentatorsfälten efter gårdagens match gör en för en stolt över Chelseasupportrarna. Så gott som alla bad Cardiff närmast om ursäkt för att vi vann på det sätt som vi vann på. Vi är förstås glada för poängen men inte sättet vi fick dem.
    Sedan fanns det förstås en hel del från klubbarna som vi inte gillar som försökte skylla domarnas fel på Chelsea vilket ju visar vilka idioter de är, som om Chelsea kan påverka domarna i matchen till att göra stora fel?!
    Att hitta någon som försvarar Sarris laguttagning och sätt att spela på, det var dock omöjligt.

Det är nog inget tvivel längre. Maurizio Sarri har så gott som helt förlorat supportrarnas förtroende som Chelseamanager. Läs här om en del av reaktionerna, även efter att Chelsea stal segern mot Cardiff.>>

Ikväll hejar vi förstås på Benitez som numer enligt många igår inte längre är den mest ogillade Chelseamanagern genom tiderna. (Typiskt nog vann ju Benitez Europa League för Chelsea vilket Sarri fortfarande har chans till - fast aldrig i livet om vi spelar som laget gör just nu i ligan).
    Arsenal på hemmaplan är dock ett bra mycket svårare motstånd än på bortaplan så det är mest hopp om att Newcastle ska ta poäng av dem och hålla kampen om 3+4-platsen stenhård.Vilket åter får oss att förundras över hur Chelsea kunde låta bli att försöka värva Aubameyang med tanke på de centrala anfallare vi valt istället. Higuain börjar se ut som en av de värsta tyvärr.
    Kan Newcastle ta poäng av Arsenal skulle det ju dessutom vara ännu roligare om det sker genom en bra match och kanske mål av Kennedy.


Biljettinformation; finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!