Europa League 2018-19
Playoff 8-del II:II
14 mars 2019

CSFCs spelarbetyg

Dynamo Kiev, Ukraina    kiev       vs       CHELSEA   Chelsea
                          0                                  -                5          (0-3)

resultat match I:  0-3

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - Europa League >

Dynamo Kievs start-XI

Boyko, Kedziora, Burda, Kadar, Mykolenko, Sydorchuk, Shepeliev, Tsygankov, Shaparenko, Sidcley, Garmash.

avb: Bushchan, Tche Tche, Andriyevskiy, Bueno, Shabanov, Smirniy, Alibekov

Manager: Alyaksandr Khatskevich

Målgörare

0-1
0-2
0-3
0-4
0-5

Olivier Giroud, 5
Oliviier Giroud, 33
Marcos Alonso, 45+1
Olivier Giroud, 59
Callum Hudson-Odoi, 78

CHELSEAS INSATS


7+

Matchen tog ju slut strax efter att den börjat så underhållningen blev därefter. Chelsea fortsatte dock dominera och det fanns några spelare som ville visa upp sig. Skärpan och koncentrationen i sin helhet var kanske inte den största.

Som underhållning tog också matchen slut snabbt, det var bra matchkontroll som gällde nästan hela matchen vilket ju också innebar att Chelseas spelare lockades göra saker och ting lite för snyggt och svårt.

Vi ska ändå inte ta något från Chelsea, för de spelade riktigt bra fast matchen nästan var avgjord innan start. Spännande var det dock aldrig.

Det är så här vi vill se Chelsea spela även om Kiev kanske var ett lättare motstånd. Det tar ändå inget från insatserna från Giroud, Alonso, CHO, RLC, Kanté etc...



SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Inte ett skott i första, tre halvlekar utan att behöva mota ett skott. Ibland kanske målvaktsjobbet är tråkigt. En riktigt bra räddning på Sydorchuks närskott, stolpskotten kunde han inte göra mycket på därefter. 6+
Davide Zappacosta Anonym då mycket lite hände på högerkanten av någon anledning. Blev skadad. 6
Andreas Christensen Behövde inte anstränga sig i första. Såg lite seg ut i början av andra när Kiev äntligen gav sig in i matchen. 6
Antonio Rüdiger Lugn kväll på jobbet.Såg lite seg ut i början av andra när Kiev äntligen gav sig in i matchen. Nära göra mål. 6+
Marcos Alonso Hade en riktigt bra match och härlig assist till Girouds andra. Så gjorde han själv ett vaket mål i centerposition. Var en fantastisk räddning från att göra två mål. 8-
Mateo Kovacic Växer in i Jorginhopositionen. Var nu inte satt under samma press som i PL och då spelar han väldigt vårdat. 6+
N'Golo Kanté Var som en spinnande dynamo i första delen av första halvlek. Var överallt och kunde även gjort mål. 6+
Ruben Loftus-Cheek Visade vad han kan, mycket fin assist till Griouds första. Den farligaste av våra mittfältare om vi tänker offensiv. (Och då inte bara de som spelade idag). 7
Callum Hudson-Odoi Stod för många fina saker även om spelet inte var så mycket på hans kant i första. Härlig assist till Alonso. Målgörare också. Avslutade matchen mycket starkare än han startade den. 7+
Willian Tycktes njuta av buropen. Perfekt frispark till Girouds tredje. Bra i allt utom avslut. 6+
Olivier Giroud Vaket taget mål och hade fler chanser som kunde gett utdelning. Bäste målgörare i Europa League den här säsongen nu med 9 mål. Inblandad i tredje målet också. Vilken match han hade. Hans hattrick var ett sk perfekt; dvs vänster fot, höger fot, huvudet. Vilken assist till CHO också. 8
-    
Jorginho In för Kanté. 66 Märktes inte i tv vilket kan säga vad som helst, att han gjorde ett bra jobb eller att han inte hade mycket boll. 6
César Azpilicueta* In för Zappacosta. 69 Lite onödigt kort. 6
Pedro In för Willian. 74 Fick inget alls att jobba med. 6
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Jorginho, Barkley, Hazard, Pedro, Azpilicueta, Luiz

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 13 8
Skott på mål 8 2
Hörnor 7 3

Bollinnehav%

61 39
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

Vi hade velat se fler unga spelare på bänken, men vi kan absolut inte klaga på hur Chelsea tog sig an motståndet. Perfekt skött.
Börjar han äntligen förstå sig på de unga spelarna? Vi får se när det är Premier League igen men både RLC och CHO visar att de är färdiga att spela mer och spela från start.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Olivier Giroud

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Det här ska väl Chelsea inte kunna missa, dvs avancemang efter 3-0 i ryggen. Osvuret dock bäst och vi hoppas på ännu en vinst och ännu ett engelskt lag vidare i Europaspelet. Om inte annat som födelsedagspresent till CSFC, 49 år idag.

En mycket intressant laguttagning idag tycker vi på förhand.

Planen sägs vara i bra mycket bättre form än vad Sarri sa igår. Den är dock lite gles på rätt många ställen, dock ej frusen eller speciellt farlig som Sarri hävdade.
    Chelsea har börjat hyfsat.
    Kiev får en bra frisparkschans, men Zap styr ut den till hörna. 3 Kort. Rudi bort och en Kievspelare slår en rundpall men Chelsea har svårt att få bort bollen. Det blir CHO som rensar långt.
    Giroud stoppar ett uppspel och är först på bollen ute vid linjen men fälls i brytningen. Dock bara inkast. 4
    Hörna Chelsea. Får vi se en bra hörna? 4 Jajamensan, den når fram till Giroud som sätter den i mål med ett passivt Kievförsvar. Deras dröm om ett mirakel blev nog kortlivad. 5 Riktigt dåligt försvarsspel men en bra hörna från Willian. Giroud hugger och sätter den. Han är verkligen vår Europa Leaguemaskot. RLC hade en touch på bollen också verkar det som.
    Det verkar som om luften redan gått ur Kiev och det kan vi förstå, det var ju ungefär den absolut värsta start de kunde få. De måste nu göra fem mål och inte släppa till mer. Risken är nog snarare att Chelsea gör fler.
    CHO vet inte riktigt vad han ska göra med bollen så Kanté får slå ett touchat inlägg som inte leder till något. 10 Chelsea cruisar redan och nog mer oroade över skador än att åka ut.
  Alonso och RLC samspelar, RLC går in i boxeen, fintar en back och skjuter men Boyko hinner ned med en hand och lyckas rädda till hörna. 11 Bra Ruben, spela till dig en startplats nu.
    Giroud nickar på hörnan, men rätt i händerna på Boyko, målvakten. 12 Nicken verkar tagit på axeln på Giroud om vi såg rätt på reprisen på streamen. (Kvaliteten är ju som den är. Tack Discovery och Kanal 9 för att ni inte följer vad ni själva utlovat och istället låst in matchen på betalkanalerna).
    Kiev får knappt låna bollen, det är som en träningsplan övning för Chelsea. RLC visar gång på gång vilka fina fötter han har, Kiev kan knappt röra bollen när han har den.
    Största reaktionerna får Willian varje gång han rör bollen. Det är förstås pga hans förflutna i värsta konkurrenten Shaktar.
    Kiev har ett anfall som resulterar i bollen i nät. Men inte mål då det är offside på det, och inget snack om det så. Ett par meter då Chelseas mittbackar tog steget upp och totalt ställde honom. 21
    CHO orsakar en frispark i hyfsat läge för Kiev. CHO håller inte med domaren. Reprisen visar att det är rätt med frispark men ganska billig ändå. 22 Två gånger i muren. De lyckas sedan ställa sig själva offside på ett inkast. Kiev hänger inte alls med när Chelseas försvar rör på sig.
    Mer boll till Kiev men Chelsea är just nu i total och absolut kontroll av matchen. Ganska tråkigt ärligt talat. 25
    Snyggt anfall av Kanté och Giroud. Kanté tar upp bollen, släpper till Giroud som ur ingen vinkel lyfter bollen över målvakten och nästan hittar Kanté. Inte mycket som skiljde där. 27
    Kanté har roligt idag men lyckas inte ta sig igenom hela försvaret. 28
    Nästan allt Chelsea gör händer på vänsterkanten, vilket är lite trist för CHO. När han till slut får en chans har han spelare på sig. Inkast. Giroud trampas över fotleden och haltar lite.
    Giroud pressar målvakten med en rusning från långt håll och Boyko slår ut bollen. Chelsea börjar om nere hos Kepa. SÅ en attack längs vänsterkanten igen. Alonso hittar Giroud som hur lugnt som helst sätter bollen i mål IGEN. 33 Åttonde EL-målet, lika med Red Bulls Dabour.
    Nära igen för Giroud på en hörna. Men över. 40
    CHO sätter en härlig stickare till Giroud, men den tar på fransmannens häl... 42
    Motståndet är inte det allra bästa men Chelsea spelar verkligen bra fotboll ändå.
    Hörna, och en ny chans. Nyhörna. 45 En minut tillägg.Kiev får bort den men den kommer tillbaka. CHO och han spelar med Giroud, får tillbaka den och sätter in den till Alonso. Sex noll sammanlagt.

ANDRA
Halvtid visar att RLC faktiskt avsiktligt nickade ned bollen till Girouds första, det var ingen touch utan en ren assist.
    Mirakel sker men Dynamo Kiev kommer inte att göra sju mål och inte släppa in fler mål. Sådan mirakel sker inte. Chelsea har varit utmärkta och gjort slut på matchen så de bara kan spela av den. Trist för underhållningen men helt rätt sätt att ta sig an matchen.
  Vi får nog se en del byten men med tanke på styrkan på bänken kanske Sarri kommer att låta spelarna spela längre än vanligt innan byte då han inte har behov att förstärka laget från bänken. För det är onekligen en väldigt starkt bänk.... den hade inte behövt vara så stark, rutinerad och bra.
    Vi är nästan mer intresserade av lottningen imorgon än vi är av matchen nu....
    Hattrick för Giroud vore roligt men nästan roligare vore ju om RLC och CHO får göra mål också.
    Kiev har ett anfall men Chelsea reder ut det lätt. 49
    Nytt anfall och fint spel, skott på mål men från långt håll och väldigt lätt för Kepa att rädda. 50
    Så är de jättenära att göra mål. Chelsea lite lata i försvarsspelet och Kepa gör en riktigt bra räddning, returen sätts sedan i stolpen. Sydorchuk båda gångerna. 51 Chelsea oroade för första gången i matchen.
    Anfallet efter är mål, men återigen en klar offside.
    Kiev har grepp just nu och oroar helt klart Cheleseas försvar för första gången. CHO nere och hjälper till. Chelsea spelar sig ur problemen med CHO och Kovacic. 53
    Hoppas Chelsea vaknade upp för helt klart var de inte redo för att Kiev skulle börja hota dem. Publiken har vaknat till i alla fall.
    Dåligt av Zap som ger bort bollen men som tur var sedan inlägget lika dåligt och ingen kunde nå det. 55
    Det är ett helt annat Kiev som släppt alla tyglar och verkligen försöker ge Chelsea en match nu.
    Så fick Giroud sitt hat-trick. Han måste älska den här turneringen. 59 Frispark från Willian nere till höger. Giroud löper sig fri och sätter bollen med huvudet otagbart för Boyko. Vad gjorde försvaret men oj vad snyggt Giroud lurade dem.... Perfekt inlägg.
    CHO görs ned i farligt läge. Gult kort Mykolenko. Dubbelmacka för CHO som gjorde det bra fram till dess. Alonso tar den och Boyko gör en fullständigt fantastisk räddning. Det skulle varit mål. 62 Boyko tippar den i stolpen och ribban, försvararna får bort den. VILKEN RÄDDNING. och VILKEN FRISPARK.
    Willian frispark från vänster och Rudi är så nära, men hans touch är för lätt och Boyko kan ta bollen. 63
    Jorginho in för Kanté, Tsche Tsche in för Sydarchuk. 66
    RLC får bollen för långt ifrån sig. Crossen till CHO missas av denne. 66
    Alonso stoppar ett inlägg. Han är tillbaka i den form han var i början av säsongen och även förra säsongen. Han har haft en strulig säsong annars med en djup formsvacka.
    Bra boll in för Kiev, men nicken högt över. Där borde Alonso gått in mot passaren hårdare.
    Zappacosta skadad och istället för Pedro in blir det Azpi. Kovacic som ändrat position får nya instruktioner. 69
    Ny farlig frispark. Alonso igen lite vid sidan om dock. Metern utanför visade reprisen, såg farligare ut först. 71
    Azpi drar i en motståndare och får kort för det. Lite billigt men... 73
    Pedro in för Willian som vilas. Bra match men hans avslut är fortfarande inte riktigt där de varit. 74
    Kiev hörna. 76 Bort av Alonso.
    Fantastiskt pass från Giroud till CHO som löper sig fri och behärskat sätter bollen bakom Boyko trots en knuff i ryggen. 78 Nu hoppas vi RLC också får ett ;)
    Ännu en stickare till CHO, från Kovacic tror vi men lite lång, inte ens CHO hann den. 83
    Hörna Kiev, ska de få ett tröstmål? 84 Kort och lite farligt blev det allt men Rudi tog bort den. Kiev behöll dock boll men hittar inga luckor.
    Chelsea spelar nu bara av matchen. Inga skador, förutom Zap, och en härlig uppvisning.
    Hörna. CHO tar den. Går förbi alla men var farlig i placeringen. 90
    Två minuter tillägg, Kiev hoppas nog de går snabbt.
    CHO briljant nedför kanten igen, ser inte Pedro i utmärkt position utan lägger den till Giroud som sätter bollen över mål. 90+2 En ganska svag lobb, Giroud försökte nog göra det svårare än han borde där, för läget var bra.
    Och det var det.
   

Målchansstatistiken såg underlig ut, bara 13-8 till Chelsea, Var kom de 8 från?

Dynamo Kiev hade på tok för stor respekt för Chelsea, de gav det ett försök i början av andra men det var klasskillnad mellan lagen. SÄrskilt som Chelseaspelarna verkligen ville vinna idag och var oerhört påtända för att åstadkomma något övertygande. Och vilka insatser av de som inte brukar få starta. OJOJOJ. Måste vara en av Girouds allra bästa matcher någonsin. Stort beröm till ungdomarna också med flera.
    Får se vad nästa motståndare i kvarten blir imorgon. Undviker gärna Napoli av de som är vidare även om det bara skedde på bortamål...

 

DOMARTEAMETS INSATS - Tobias Stieler, Tyskland

BETYG

Inga problem i matchen.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook