csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC   30 sp 17 v 6 o 7 f 50 -33 mål 57 p

- always proud to be Blue -


11 - 17 mars 2019
    NÄSTA MATCH:

       31 mars - CARDIFF - kl 15.05

    TV

Nyheter v-11


SÖNDAG 17:
Chelsea är sina egna värsta fiender. Tydligen hatar de att spela bra i två halvlekar, särskilt i andra. Vi kan räkna bort CL-platsen nu om mirakel inte inträffar. Ännu en bortskänkt match som borde avgjorts redan i första men de kan tydligen inte göra mål i ligan. Tjugo träträffar hittills, det hade varit många poäng om de gått in istället.
    Man har inte ord för hur Chelsea tar sig an andra halvlekar den här säsongen. Det var den här säsongen det, och knappast CL-spel i nästa heller. Visst det finns en chans till med Europa League men ska Chelsea fortsätta skänka bort matcherna så tror vi inte på det heller.    

Dramatiskt i dagens fotboll. Millwall var på väg att slå ut Brighton ur FA Cupen när målvakten gör en tavla av den sortens gigantiska proportioner att den är svår att fatta. n enkel boll långt utifrån på en frispark och han tappar in den mellan händerna, hade kanske inte ens gått på mål om han inte gjort det. Förlängning och då hade managern Neil Harris satt in sju försvarare för att hålla ledningen... Brighton vann straffarna med 5-4 (2-2 i mål).
    Fulham var på väg att ta poäng av Liverpool när målvakten får hjärnblödning efter att gjort en tavla och tappat bollen, då sliter han tag i ett brottargrepp på Mané som inte ens var nära bollen då. Straff och förlust. Inte undra på att Fulham åker ut. Trots att de fick ett mål i gåva av målvakten Allison...

Chelsea slog Durham men inte direkt på ett imponerande sätt. De vann med enda målet, inprickat av Ji So-Yun i 28e minuten. De är därmed i semifinal.

Chelseas damlag spelar kvartsfinal i FA Cupen mot Durham idag. Härnäst väntar två kvartsfinaler mot PSG i Champions League.

Gonzalo Higuain är frisk och spelklar, vilket nog är dåliga nyheter för Olivier Giroud som nog hade förtjänat en chans att spela.
    Higuain (och Hazard) uppmanas av Sarri att röra sig mycket mer utan boll. Han är inte nöjd med anfallarnas rörelse utan boll i matcherna.

Chelsea måste vinna över Everton idag, annars kan vi redan nu räkna bort möjligheten till Champions League via ligaspelet. Så enkelt är det efter de onödigt tappade poängen mot Wolverhampton förra söndagen. Chelsea måste vinna helt enkelt. Så gott som ingen s k expert i engelsk fotboll tror just nu att Chelsea tar något annat än sjätteplatsen, vilket vi inte håller med om. De kan dock få rätt om Chelsea förlorar poäng mot Everton (vilket de också räknar med att vi gör), för vi har också bortamatcher mot United som har makalöst flyt och Liverpool som har nästan samma flyt och dessutom då kanske fortfarande har chans på titeln. Vilket lär ge dem betydligt mer motivation.
    United har som sagt det där flytet som framgångsrika lag måste ha, Arsenal har ett mycket lättare spelschema och Tottenham har kanske kommit ur sin formdipp. Chelsea har inte direkt flyt som en del resultat visat, framförallt cupmatchen mot United och än mer ligacupfinalen mot City.
    Att hänga upp hoppet på Europa League är vansinnigt. Visst vi är stora favoriter mot Slavia Prag men sedan väntar förmodligen Frankfurt och det kan gå lite hur som helst även om Chelsea kan anses vara favorit i den. Då blir det Napoli i finalen och det är långt ifrån säker vinst, de spelarna vill nog gärna ge Sarri en knäpp på näsan. Om Arsenal går till final hjälper det inte, för att förlora finalen mot ett redan CL-klart (eventuellt) lag ger ingen friplats i Champions League nästa år.

LÖRDAG 16:
City klarade sig vidare i FA Cupen mot Swansea efter att de fått en högst tveksam straff, då Sterling filmade (det är nästan alltid tveksamt när Sterling är inblandade i straffsituationer vilket är en anledning till att han aldrig kommer få vår röst som årets spelare). Straffen tog i stolpen och sedan på Nordfeldt (som gjorde en stormatch) och in i mål. Det avgörande målet var också feldömd och skulle aldrig godkänts då Aguero var offside. Snacka om att vi inte kan vänta på VAR. Stora lag skapar sin tur eller... Stackars stackars Swansea.
    Guardiola visade dock klass när han pekade på att överallt annars i Europa finns VAR och att han gillar inte att vinna på det sätt som skedde idag tack vare usla domare (Marriner och hans team).

Det råder ännu osäkerhet över Gonzalo Higuain. Han fick stanna hemma från Ukrainaresan med feber och magproblem. Sarri är osäker på om han är helt ok efter det. En chans för Giroud som gjorde hat-trick att visa upp sig även i Premier League. Han har verkligen förtjänat det.

Världens sämsta tv-kanal Discovery har låst in Chelseas matcher mot Slavia Prag i sitt betalkanlsystem. Man är inte ens förvånad längre.

Det finns mycket att ta med sig till Goodison när vi ska käka kola (Toffees) på söndag. Ända från Kiev.
    Allra mest av allt att de som får spela minst var de som var bäst. Det andra vi drömmer om att Chelsea tar med sig är att de började bra, fortsatte bra, hade en liten svacka och avslutade väldigt bra.
    Vi tror inte att de här får spela, men någon borde ändå få chansen: Andreas Christensen, Ruben Loftus-Cheek, Olivier Giroud, Callum Hudson-Odoi. Alla var utmärkta i torsdags liksom Marcos Alonso som verkar hitta form igen. Närmast att få starta borde kanske Giroud vara, för Higuain har inte direkt imponerat annat än mot svagare motstånd. Vi tror faktiskt Giroud fungerar bättre ihop med Hazard och Willian (eller varför inte CHO?) med sitt hold-up-spel. Pedro är bättre när han startar än som inhoppare men han är ändå den spelare som kanske allra mest bryter spelmönstret med sin speed och direkthet i laget. Dessutom verkar han ha en period av varannan-dagsmatcher. Han är väldigt bra i varannan match, och då han inte var övertygande mot Kiev...

FREDAG 15:
Båda Chelseas matcher mot Slavia Prag har avspark kl 21.

Det är en rätt urvattnad ligaomgång i helgen då de flesta topplagen spelar FA Cup istället. Förmodligen gynnar det Chelsea om det går bra för dem där. Chelsea har utan tvekan den tuffaste matchen då vi möter Everton borta. Ett Everton som i princip är omöjliga att bedöma. De fick 0-0 mot oss på Stamford vilket var lite bottennapp av Chelsea men de fick samma mot Liverpool på Goodison så de kan ju inte avfärdas, även om de följde upp det med förlust till Newcastle. Chelsea utmärkte sig ju inte direkt genom att bara få 1-1 mot Wolves i ännu en av de matcher de inte kan utnyttja sitt övertag mot lag som sitter tillbaka.
    Faktum är att bortser vi från att motståndet kanske inte varit lika tufft som i ligan många gånger har Chelsea utan tvekan gjort de flesta av sina riktigt bra fotbollsmatcher den här säsongen med alternativlaget om vi får säga så i Europa League! Något att reflektera över.

Europa Leaguelottning:
Arsenal - Napoli
Villarreal - Valencia
Benfica - Eintracht Frankfurt
Slavia Prag - CHELSEA
    Semifinallotten:
Arsenal/Napoli - Villarreal/Valencia
Benfica/Eintracht Frankfurt - Slavia Prag/CHELSEA
    Hemmalag i finalen blir vinnaren av semi nr 2

Chelsea slipper Napoli och Arsenal och de spanska lagen före en ev final. Det kan bli tufft ändå men vi får se det som en bra lottning.

Champions Leaguelotten:
Ajax - Juventus
Liverpool - Porto
Tottenham - Manchester City
Manchester United - Barcelona
    Semifinallotten:
Tottenham/City - Ajax/Juventus
Man United/Barcelona - Liverpool/Porto
    Intressant lottning där Liverpool får anses fått den gynnsammaste på förhand. De två huvudfavoriterna riskerar att mötas i en semifinal; dvs City och Juventus.

Idag lottas Europa Leagues kvartsfinaler och Chelseas nästa motståndare. Vi undviker gärna Napoli och Eintracht Frankfurt. (Även om vi har haft löjligt svårt mot Arsenal i ligan)
    Lottningen är klockan 13.
    Det är också lottning i Champions League och den är ovanligt intressant. Ska bli intressant att se hur den utfaller. Juventus var favorit här före turneringen, vi har inte ändrat uppfattning men City och Barcelona kanske just nu är andrahandsfavoriter men med tanke på de skrällar som varit kan nästan allt hända.
    Fast gå vidare i Europa League är förmodligen mycket lättare än att få se Chelsea på Discoverys gratiskanaler. Vi fick inte se en enda gruppmatch. Vi fick se Malmömatcherna och en match till. Det kan bli fem fler matcher för Chelsea och enda gången vi tror Discovery inte låser in oss i sina betalkanaler är väl finalen - fast säkra är vi verkligen inte.

TORSDAG 14:
Jätteskrällen i Europa League är ju att flerfaldiga vinnarna Sevilla åkte ut mot Slavia Prag och på vilket sätt det skedde. 2-2 i Sevilla, 2-2 i Prag och förlängning där Sevilla tog ledningen med 3-2, Prag kvitterade men Sevilla var vidare på bortamål, och i 120e sista minuten gjorde Prag 4-3 och gick vidare. På ett självmål av dansken Kjaer. Wow!

Alla engelska lag utom Burnley är i kvarsfinal i de två Europacuperna. Vilket facit för engelsk fotboll som så länge dömts bort i Europaspel. Även om de sannerligen varit hjälpta av tvivelaktiga domslut som United och Arsenal som fick ett offsidemål idag i en irriterad tillställning på Emirates.

Tänk om vi kan få se en del av det spel Chelsea presterade mot Dynamo Kiev mot Everton på söndag! Får inte Giroud starta mot Everton är det en skam. Higuain har inte direkt bevisat att han borde vara förstaval. Även CHO och RLC spelade så de borde få chansen från start.
    Girouds första hat-trick i Chelsea. Vi är många som hoppas han förlänger och stannar i klubben. Han är en tillgång utan tvekan, även om han inte är den stora målskytt klubben också behöver. Fast nio mål i år är inte illa.

Stor osäkerhet råder. Kanal 9 skulle enligt tidigare uppgift visa Chelsa ikväll men matchen finns inte med i deras tablå, inte heller i Eurosport. Stämmer detta, vilket det tyvärr verkar göra borde det få vara slut med att Discovery ens får visa fotbollsmatcher.

Idag firar CSFC 49 år. Det var den här dagen 1970 Chelsea slog Watford i FA Cupen och denna nu rätt långa resa började. Först som officiell supporterklubb i Norden, numer som informations- och åsiktssajt på internet utan medlemskap.

ONSDAG 13:
Före senaste omgången av Champions League tvivlade vi på att mer än ett engelskt lag skulle ta sig vidare. Sällan har vi väl haft mer fel då alla fyra tog sig vidare till nästa omgång. Kudos till Premier League.
    Det kommer att bli en intressant lottning på fredag, oddsen är väl att engelska lag kan få möta varandra nu.

Fran Kirby slog Liverpool i WSL med 3-0, sedan fastslog finska Engman slutresultatet till 4-0 på övertid. Kirby gjorde hat-trick och är verkligen tillbaka efter sin skada. Målen kom i 17, 22 och 51 minuten. Chelsea ligger dock kvar på tredjeplatsen trots tre matcher mer spelade än Arsenal. City leder klart mot Reading i en match som började lite senare.

Chelsea U19 är framme i kvartsfinal i Uefa Youth League. Där möter de Dinamo Zagreb. Chelsea enda av fyra engelska lag som är vidare.

CHELSEA U19 vs MONTPELLIER U19      2 - 1
UYL, Cobham
Det var på ett blåsigt Cobham som Chelsea möter franska Montpellier. Överraskningen var kanske att Daishawn Redan började på bänken. Det var Montpellier som öppnade matchen bäst. De slog Benfica i förra omgången och dagens vinnare möter Dinamo Zagreb, som slog ut Liverpool i kvarten.
    De två andra engelska lagen som spelade idag, Tottenham och Manchester United har båda förlorat sina matcher mot Porto resp Midtjylland.
    Första jättechansen gick till Chelsea när Charlie Brown missade ett jätteläge med en nick vid 12 min.
    Matchen har varit jämn första tjugo, bästa chansen till Chelsea men de har haft problem med Montpelliers jätte Badou, som är huvudet högre och ser minst fem år äldre ut än Chelseaspelarna.
    Tre jättechanser i samma anfall av Montpellier, Ziger gjorde en väldigt bra räddning på Badous nick och det hela slutade med skott just över. 30
    Luke McCormick hade en bra chans i 34e men kunde inte få kontroll på bollen.
    Kanske ett litet plus spelmässigt för det fysiska Montpellier i första halvlek. Två bra chanser till Chelsea och en bra dubbelchans för Montpellier - annars en ganska trist första halvlek.
    ANDRA
Ett mer offensivt Chelsea efter paus. Det är som de tagit efter a-laget att man ska börja matcherna försiktigt.
  Montpellier har tagit sig in i matchen igen och Badou nickar strax över. 59 Mnuten efter skänker Chelsea bort bollen och det slutar med ett hyfsat skott av Badou som Ziger tar.
    Charlie Brown får en jättechans men målvakten lyckas ta hans skorpionspark, då bollen kom bakom honom. Hade den suttit då... ;) 64 Strax efter bra försvarsspel som tvingar Badou ur läge, men Ziger borde inte tappat bollen till hörna. 65
    Det börjar redan luta åt straffar, tre av fyra matcher igår gick till straffar. Redan kommer in. För Charlie Brown, det bytet förstod vi inte alls av Joe Edwards.66
    Ett inlägg från Redan gick precis förbi en ren McCormick. Nära, men en touch lurade honom. Domaren missade den dock. Badu (som det tydligen stavas) av, lika oförståeligt det som bytet av Brown. 70
    Ett snabbt anfall som Lamptey drog upp med en härlig fint, till McCormick som vek in och sköt och på returen från målvakten gjorde Castillo det förlösande målet. 72
    Farligt inlägg som dock går precis förbi till famnen på Ziger. 75
    Kort på Gilmour för en tatckling. 77 Fri gick rakt in i mål då Ziger blev ställd av en Montpellierspelare som kom fri framför honom. Dåligt av Ziger faktiskt. 78 Adoueyev fick målet. Men det målet får Ziger ta på sig.
    Underbart crossinlägg till Luke McCormick som läser det perfekt när det lurar backen, han håller igen löpningen och klämmer till direkt på volley och sätter den. 81 Gallagher stod för assisten.
    McEchran får vila sista minuterna för Mola. 88
    Stor chans för Montpellier men de nickar utanför. 90+3
    Matchens spelare måste väl bli Luke McCormick som gjorde debut i UYL, sköt skottet som föregick första målet och gjorde andra själv väldigt skickligt. Svenske Joseph Colley spelade hela matchen men var inte helt vän med bollen idag, många snedsparkar.

Från presskonferensen: Maurizio Sarri och Willian.
    Sarri menar att det blir en tuff match mot Dynamo Kiev. Det går inte att gå in med tanke på att kvalificera utan tankesättet måste vara att vinna matchen.
    (Så dumfrågor om Sarri är kvar nästa säsong. Vad trött han måste vara på sportskrivare som bara har en sak i huvudet. Sarri sa som han alltid säger att han koncentrerar sig bara på nästa match. Sarri har ju visat att han tagit till sig kritiken och justerat flera delar av det han kritiserats för och därmed är frågan avklarad.)
    På frågan om Ampadu och Hudson-Odoi sa Sarri klart att CHO kommer att vara bland de 18 men han kunde inte säga om han startar. Han sa inget om Ampadu dock.
    Gonzalo Higuain är inte med på resan, då han hade feber två dagar efter Wolvesmatchen (vilket kanske också förklarar varför han försvann ur matchen i andra).
    Ännu en dumfråga om Zidanes utnämning i Real gör det svårare att behålla Hazard. Sarri svarade som han gjort förut att han vill bara ha spelare som vill spela för Chelsea.
    Sarri dömde helt ut planen som en katastrof och rent av farlig att spela på. Samma gäller dock för Dynamo som han påpekade.
    Willian kom efter att just tränat på planen och han medgav att den var verkligen inte bra, men detsamma för båda lagen.
    Han fick frågan om planen kan orsaka skador vilket han pratade kring men menade att det viktiga var att vinna matchen.
    Tillfrågad om kritiken mot Jorginho menar Willian att det är inte bra. Spelarna vet alla hans kvalitet och de vill att fansen stödjer laget från början till slut.
    Det är hans jobb att hjälpa laget vinna och han hoppas kunna sätta en frispark imorgon också.
    Han svarar som alla andra, Emerson med flera, att Hazard stannar. Han är en viktig spelare och hans vän så han vill att han stannar. (Tänk om sportskrivarna kunde ägna sig åt fotbollen istället och vänta till silly season verkligen startar). Hazard är dock inte distraherad av snacket utan fullt koncentrerad på Chelsea, han nämner aldrig ens Real.

Chelseas damer återupptar ligaspelet efter landslagsuppehållet. De möter Liverpool på bortaplan ikväll.

Chelsea U19 möter Montpellier på Cobham idag. I Uefa Youth Leagues 16-del. Matchen visas på Viaplay kl 18. Danska kommentatorer antar vi, det brukar det vara.

Sarri har ruckat på sin dogma på sistone, äntligen. Det har vi välkomnat med öppna armar, han till och med har försökt förändra matchbilder med byten som inte varit lika för lika.
    Han har dock fortfarande problem att lösa; utan inbördes ordning; markeringsspelet, utnyttjande av fasta situationer främst hörnor, varför central anfallare är ett svart hål och kanske framförallt - varför startar Chelsea matcherna som om de bara väntar på att motståndarna ska tröttna så Chelsea kan avgöra i slutet av matcherna istället för att gå för det från start. Chelsea har en osedvanligförmåga att gröta till sitt anfallsspel. Därför det är för långsamt helt enkelt.
    Vi hoppas få svar på några av de problemen mot Dynamo Kiev även om det är en alternativelva som spelar.

TISDAG 12:
Normalt hejar vi på Atletico men då vi tippat Juve som mästare före CL-starten, fann vi oss heja på dem. Det står också klart att även med VAR blir det bedömningar som vi inte håller med om. Det verkar som mindre förseelser får större vikt med VAR, tveksamma hands ger straffar och tveksamma handpåläggningar godkänns som boll under kontroll. (Det sägs dock efteråt att VAR aldrig tillfrågades när Chiellini gjorde mål, det var tydligen bara Kuipers bedömning. Vi tyckte det skulle vara mål, Oblak hade noll kontroll på bollen). Fast för de som uppskattar försvarsspel och inte bara heter Lagerbäck, Atletico kan verkligen det där. Även om de förlorade. Fast Juves fasta situationer borde Chelsea studera 24/7 närmaste veckorna.
    CSFC håller fortfarande Lionel Messi som den bästa fotbollsspelaren, men världens i särklass bäste målgörare är ju C Ronaldo. Tänk att Juve kunde köpa honom bara för runt 100m pund. Varför gjorde inte Chelsea det? ;) Vi har spenderat betydligt mer på anfallare som inte levererat.
    Vårt tips att Juve viner, står sig fortfarande.
    Väldigt mycket mindre oväntat gick City vidare efter total utklassning, men Schalke var det sämsta laget som gick vidare så. Med rätt lottning kan de nog nå långt i år, längst av de engelska lagen är vi rätt övertygade om. Men från och med nu betyder lottningen nästan allt!

I slutet av sin veckokrönika berör Pat Nevin på ett mycket intressant sätt det fullständigt usla facit vi har på hörnor och förklarar varför det är svårare att slå dem än frisparkar. Intressant läsning>>

Dynamo Kiev hade två spelare sjuka i helgen och osäkra inför returen på torsdag; anfallaren Benjamin Verbic (som var avstängd i första matchen) och försvararen Tomasz Kedziora. Anfallarna Nazariy Rusyn  och Fran Sol är skadade.

MÅNDAG 11:
Igår fyllde Chelsea år, idag fyller Didier Drogba år och Chelsea borde gett honom en bättre present vid matchen igår. CSFC fyller år på torsdag.

Med tre mål och inget insläppt måste Chelsea göra en riktig PSG-are om vi inte ska gå vidare i Europa League. Sarri har möjlighet att vila spelare, till och med lämna vissa spelare hemma i London istället för att släpa med dem på en lång resa. Han kan dock inte chansa för mycket, för vi har ju sett lag som PSG förlora 4-0-ledningar i bortamatchen, även om motståndet då kanske var av en lite annan kaliber än Dynamo Kiev.
    Chelsea kan ta en förlust i Kiev men vi vill absolut inte se någon förlust. Vi vill dock se RLC och CHO, gärna Ampadu också starta. Giroud är given då han är vår Europa League maskot.

Därefter blir det lottning och dags att hålla tummarna att vi får bra motstånd i kvarten. Ett lag vi kan slå och ändå koncentrera oss på ligaspelet. Helst utan långa resor.

På söndag väntar sedan oerhört ojämna Everton. Vi fick bara 0-0 mot dem hemma på Stamford Bridge så Chelsea måste göra klart bättre ifrån sig den här gången efter de tappade poängen mot Wolverhampton.
    Andra klubbar spelar FA Cup den helgen, dock inte Chelsea för första gången på flera år efter att blivit utslagna av United. Det svider fortfarande en del. För Chelsea var inte så dåliga i den matchen, men gjorde inga mål och släppte till två kontringar för enkelt. (Känns det igen?).

City har fördel efter 3-2 borta mot Schalke och bör gå vidare. Liverpool får det tuffare. Bayern har verkligen hittat form senaste veckorna och 6-0 mot Wolfsburg i lördags imponerar mer än 4-2 mot Burnley. Det kan bli en väldigt oviss match och man blir inte förvånad om bortamål kan avgöra.


 

Rykten, notiser m m, v-11


SÖNDAG 17:
Det finns inte längre något lag som kan göra en perfekt säsong, det vill säga gå obesegrade genom ligan. Detta då Juventus idag förlorade borta mot Genoa med 2-0 efter bland annat vilat C Ronaldo vilket lär utlyst raseri hos vissa som ville ha biljettpengarna tillbaka! Juventus riskerar dock knappast att förlora sin titel då de har 18 poäng tillgodo till Napoli om än med en match mer spelad.

Ryktena om Bale mot Hazard växer. Vi måste erkänna att vi är inte särdeles intresserade. Bale är duktig men också väldigt skadebenägen.

Bayern som är i en kraftig generationsväxlin lär återkomma med ett stort bud på Callum Hudson-Odoi i sommar om vi ska tro ryktena.

Chelsea får inte värva men om vi fick, då borde klubben titta flera gånger på att värva Ruben Neves från Wolves. Två klasser bättre än Kovacic om vi får säga så. Förmodligen bättre än Jorginho också.
    Fast får vi värva är det ju en riktig målskytt, en Diego Costa vi behöver. Förutom att behålla CHO och Hazard. Giroud förtjänar en förlängning också, om han ens är intresserad efter hur Sarri behandlat honom.

LÖRDAG 16:
Zidane var ju aldrig intresserad av att värva Courtois utan trodde på Navas. Han visar nu i sin första match efter återkomsten det genom att direkt peta Courtois. Han satsar också på de som var utfrusna av Solari; isco, Marcelo och Asensio, även Bale får starta. En tydlig markering att han liksom många andra managers har sina klara favoriter.

Michy Batshuayi kvitterade Watfords ledning i cupmatchen för Palace. Han stod också för en ordentlig miss. Watford vann matchen 2-1 och gick vidare till semifinal.

Det är många som ska till Real Madrid nu när årets fiaskosäsong ska bli annat när Zidane är tillbaka. De har redan värvat Militao och jagar halva fotbollseliten enligt medierna. Deras intresse i våra spelare känner vi till, därtill är det Neymar, Harry Kane, Kylian Mbappé, Christian Eriksen och nu tydligen också Raheem Sterling. Vi har sagt det förut och vi kan bara upprepa det, årets silly kommer att bli väldigt silly - fast kanske bara utgående från Chelsea.
    Samtidigt spekuleras det alltmer i ett byte för Eden Hazard och Gareth "skadad" Bale till Chelsea. Av någon anledning kittlar det inte särskilt mycket.

FREDAG 15:
Daily Mail hävdar att City kommer att få samma transferförbud för två fönster som Chelsea fick och att det kommer att bli offentliggjort inom ett par dagar.

Expressen fortsätter sin anti-Chelseaagenda eller vad vi ska kalla det. De hävdar tydligen på största allvar att vinner man med 5-1 sammanlagt har man vunnit med viss möda mot Malmö FF. Särskilt som det sedan följs upp med 8-0 i nästa omgång.

Luka Jovic slog ut Inter igår och han har redan länge kopplats till Chelsea. Den unge, 21 år, anfallaren i Eintracht Frankfurt är intresserad av Chelsea men menar att Barcelona har ju inte transferförbud.

The Sun påstår att Real Madrids öppningsbud på Eden Hazard är 70m pund och att Chelsea nobbar det. Inget sägs var de fått det ifrån.

Idag avgörs det om Fifa drar igång sin klubblags-VM-idé. Något som ekonomiskt kommer att öka skillnaderna i fotbollen något extremt, inte minst i Europa men överallt egentligen. Vi är helt emot men money talks och vi tror tyvärr det kan bli verklighet. Läs mer om detta här>>

TORSDAG 14:
Champions Leagues senaste omgång har varit kostsam för managers. Solari (Real), di Francesco (Roma) och nu Tedesco (Schalke) har alla förlorat sina jobb efter förluster i CL. Kommer Kovac att få behålla sitt i Bayern? Tuchel i PSG?

Viv ar skeptiska när tv-kommentatorn numer, Paul Scholes skulle bevisa vad han kan som manager. Han vann första matchen och nu, 31 dagar på in i jobbet ger han upp. Han avgår som manager för Oldham.

Callum Hudson-Odoi, 18 år, har för första gången tagits ut i engelska U21-landslaget. Även lånespelarna Tammy Abraham, Jay Dasilva och Fikayo Tomori är uttagna. (Mason Mount är tyvärr fortfarande skadad).

Skvallermässigt handlar nästan allt om Eden Hazard och Real Madrid. Inget nytt alls sägs men åsikter hit och dit framförs.

Chelsea överväger enligt Guardian att klaga på den farliga planen i Kiev. Vi vet inte riktigt vad det kan leda till, flyttad match eller bara ännu ett avslag från fotbollsbyråkraterna. Läs mer här>>

ONSDAG 13:
Engelska fotbollsexperter i veckan uttalade sig om att Neuer och de Gea är världens bästa målvakter. De Gea tillhör kanske en grupp om 4-5 av de bästa, men Neuer är långt ifrån den målvakt han en gång var. Han var en ren säkerhetsrisk som får ta ansvar för Manés mål helt och hållet i matchen mot Liverpool. Det var inte enda tveksamma ingripandet. Han har inte varit i närheten av den målvakt han var före sin långvariga skada häromåret. Frågan är om både Kepa som ung målvakt och Buffon som äldre målvakt är bättre?! Jan Oblak är det absolut.

Chelsea har inte låtit viktiga spelare stanna i London utan Eden Hazard med flera har fått åka till Kiev för att frysa lite. För det lär nog ändå bli bänken om inget oförutsett inträffar.

David Luiz avslöjar att han är mycket nära ett nytt kontrakt med Chelsea. Det sägs dock inte om Chelsea kommer att gå med på ett tvåårskontrakt eller inte.

En spansk s k pundit, Alejandro Moreno, hävdar i motsats till ungefär samtliga engelskat tidningar att Zidane är inte intresserad av Eden Hazard längre. Han vill inte heller ha Neymar. Hans målsättning är att värva Kylian Mbappé istället. Gissa om årets silly season kommer att bli silly.

TISDAG 12:
Det har redan börjat. Vilka Chelseaspelare Zidane ska köpa för de 3 miljarder han uppges fått i värvningskassa av Perez. Ryktena går vilda och först är konstigt nog inte det vanliga namnet, Hazard, utan det är N'Golo Kanté som Real vill ha. Tur för Chelsea är att han har ett långt kontrakt men med Sarri som hela tiden spelar honom i en position vi trots allt är osäkra på om han uppskattar finns alltid oro.

Telegraph däremot hävdar att Real Madrid redan kontaktat Chelsea om Eden Hazard.

MÅNDAG 11:
Det har nu bekräftats att Zidane återvänder till Real, vilket är usla nyheter för Chelsea då det kommer förmodligen öka Haazards önskan att avsluta sin karriär där. Sedan är ju allt så otroligt osäkert just nu i Chelsea med utgående kontrakt och transferförbudet. Kan Chelsea verkligen släppa spelare i sommar?! Chelsea får sälja men inte köpa, så kanske måste Chelsea låta kontrakt löpa ut och ta de potentiella förluster det innebär...

Enligt Skys domarrecensent var det mängder av felaktiga beslut igen av domarna i helgen. Han tyckte dock Oliver hade rätt som friade och inte gav Chelsea straff när bollen tog på Jimenez's arm. Vi har sett straffar ges för det, men när vi lugnat ned oss kan vi kanske hålla med. Det var inte där Chelsea förlorade poängen, utan på att de inte tog matchen på allvar kändes det som förrän Wolves gjorde mål.

Ska vi tro starka rykten i Frankrike och Spanien idag har Sarri en konkurrent mindre att oroa sig över i sommar. Zinedine Zidane ska nämligen gjort en 360 och ändrat sig samt återvänder som manager för Real Madrid. Inte bra för Chelsea då Eden Hazard har Zidane som idol.

Christian Pulisic hade ett bra inhopp i helgen med en assist och ett mål för Dortmund som sladdat på sistone. Mer om våra lånespelare här>>

Federico Chiesa i Fiorentina är en av säsongens sensationer i Italien och har många beundrare. Juventus och Tottenham lär höra till dem. Chiesa själv sägs vilja till Chelsea. Just nu är väl transfers något klubben har svårt att tänka på. Det finns ju vissa juridiska hinder för tillfället. 70m pund är också en häftig prislapp för en 21-åring som gjort 11 mål på 16 matcher.

Wolves gjorde en mycket bra, om än negativt inställd match mot Chelsea igen. Så nu pratas det om att Nuno Espirito Santo ska ersätta Sarri. Det pratas så mycket.

Det kände vi inte till tidigare. Det blir en regeländring nästa år. Då får man inte ställa sina egna spelare i muren utan de måste stå minst en meter ifrån. Lite löjligt men det blir nog mindre bök och stök. Då är det viktigare att Premier League äntligen inför VAR. Även om det säkerligen lär gnällas en massa över barnsjukdomarna det medför.
    Fiffa borde ägna sig åt att skapa rättvisa inför sina egna regler istället för att särbehandla klubbar från olika länder.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!