csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC   26 sp 15 v 5 o 6 f 45 -29 mål 50 p

- always proud to be Blue -


11 - 17 feb 2019
    NÄSTA MATCH:

    18 feb - MAN UNITED- FA - kl 20.30

     TV

Nyheter v-7


SÖNDAG 17:
Lingard, Martial, Valencia och Darmian är på Uniteds skadelista. Solskjaer menar att Lukaku och Sanchez går in men säger också att han kanske väljer att spela ungdomarna (det tror vi inte alls på) Tahith Chong och Angel Gomes.

Chelsea W visade verkligen klass när de slog de tidigare så suveräna Arsenal med hela 3-0 i FA Cupens femte omgång. Synd att ligaspelet inte går lika bra som cupspelet (även om vi är ute ur Ligacupen). Beth England 2 och Jonna Andersson gjorde målen.

Klockan 15 idag har Chelsea en mycket svår match. De möter ligasuveränerna Arsenal som sätter rekord just nu, inte minst Miedema som målskytt. Matchen gäller dock inte ligan utan det är ett FA Cupmöte på Kingsmeadow.

CSFC hatar när spelare, manager och andra nedvärderar sitt motstånd. Vilket Sarri redan gjort genom att ta för givet att Chelsea går vidare trots en svag insats mot Malmö. Han har redan uttalat sig om vilka han inte vill möta, en sådan arrogans är inte uppskattad. Först går man vidare, sedan snackar man.
    Vi misstänker vi kommer att få se hur Sarri värderar olika saker i veckan. FA Cupmötet mot Manchester United är egentligen inte särskilt viktigt. Det är bara en statusmatch. På många sätt vore det bättre för Chelsea att åka ur FA Cupen. Ändå verkar folk tro den matchen är viktigare och kräver bättre inställning och bättre spelare.
    Det är oerhört mycket viktigare att Chelsea går vidare i Europa League och därmed håller dörren öppen för att den vägen få ytterligare en chans till Champions Leaguespel nästa säsong. Ändå står det närmast klart att det är den match Sarri räknar som minst viktig i veckan. En felbedömning som vi finner smaklös.
   Ligacupen är klart mindre viktig än FA Cupen, men i Ligacupen är vi ändå i final och en finalplats är viktigare än då den är väldigt nära en titel, än ett cupavancemang i femte omgången.
    Det sagt, vi vill aldrig någonsin förlora mot Manchester United. Aldrig hur många f d Chelseaspelare de än har. Vi ber bara att alla behåller rätt perspektiv.

LÖRDAG 16:
League Two-laget Newport håller 0-0 mot ett mycket starkt Manchester City där Ederson gjort matchens räddning, i halvtid. Gissa om kommentarerna om jämförelse med Chelsea förra helgen florerar på webben.
    City lyckades till sist vinna. Med 3-1 efter en enorm press och bollinnehav. De lyckades alltså med någon Chelsea inte klarade av, göra mål. Matchhjälte för City var Foden.
    Det är därför vi älskar FA Cupen, för att lag som Newport ändå på många sätt kunde skaka ett storlag som City. Något att älska och lära från. Heder åt Newport.
    Vi vet att Sarri inte lyssnar på någon annan eller ens tror på något annat än sin egen metodik. Ändå, borde han inte lära sig ett och annat från Newport? Vi ska ju möta City igen på söndag.

PL2- utvecklingslaget förlorade hemma mot Swansea med 0-2.

FREDAG 15:
Från presskonferensen, med Gianfranco Zola:
    Zola ser fram emot matchen mot United då det är en klassiker. Han påminde om att Ferguson alltid satte Neville på att punktmarkera honom i de matcherna.
    Chelsea är väl medvetna om hur viktiga de tre kommande matcherna är.
    Han är glad över Solskjaers framgångar i United då de var kurskamrater tillsammans på managerkurserna.
    Han påpekade att United nu verkar njuta av att spela. Ingen har tvivlat på deras kvalitet men den kom inte ut tidigare trots en bra manager.
    Zola ville inte spekulera i hur matchen kommer att se ut, han påminde om att i ligan spelade Chelsea bra men United spurtade bra i den matchen. (Matchen slutade och det var Chelsea som kvitterade på övertid genom Barkley efter Martials två mål. Martial kommer inte att spela på måndag).
    Det berördes nyheten att från och med den här omgången spelas inga omspel i FA Cupen.
    Higuain har anpassat sig väl. Han gör mål och han ser skarp ut. Hans fysik har förbättrats.
    Zola försvarade stabens behandling av Callum Hudson-Odoi och påpekade att han alltid är på gränsen till att få spela. Han menade att det är mycket få artonåringar som ändå får så pass mycket speltid som CHO i toppfotbollen.
    Chelsea har inga skador. Fast sedan tillstod han att det finns frågetecken kring Loftus-Cheek.
   
Maria Thorisdottir har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2021.

Uefa har anklagat Chelsea för inkastade föremål och planinvasion efter matchen mot Malmö. Vi har alltid varit stolta över våra resande supportrar men det är kanske dags att omvärdera det, då de redan är anklagade för antisemitiska ramsor vid matchen mot Vidi. (Även Malmö anklagas för att inte kunnat hålla ordningen vid matchen.)

United har bekräftat att de skadade spelarna Martial och Lingard missar mötet på måndag. De är borta i ett par veckor. United har efter Chelsea Liverpool att möta i ligan så skadorna kommer olämpligt för dem. Men bra för oss som måste hålla United bakom oss i tabellen. De ersätts av Lukaku och Sanchez.

Vi tar februari månads stentuffa spelschema steg för steg. Chelsea vann första matchen mot Malmö även om det kunde varit mer övertygande spel, inte minst koncentration och försvarsspel. Nästa uppgift blir nog tuffare, Manchester United som fick ordentligt på nosen av PSG även om siffrorna inte rann iväg för dem som för Chelsea mot deras grannar. Under helgen hoppas vi få klart hur deras skadesituation ser ut då både Martial och Lingard fick kliva av. Det såg dock inte ut som allvarliga skador så vi räknar med att de spelar. Sedan är det Malmö igen och några dagar senare City igen. Vilket schema, vilka matcher under en och samma vecka. Därför hade det ju varit bra om Chelsea hade satsat på att göra lite bättre ifrån sig i Malmö för att spara spelare.
    Det kan verkligen straffa sig nästa vecka med tanke på spelschemat. Det absolut bästa hade ju varit om Chelsea klarat av att göra ett bra resultat, med flera måls marginal i Malmö, så de hade kunnat spara fler spelare.

TORSDAG 14:
Ja, de förlorade men vi är klart mer imponerade av Malmö än Chelsea. Inte vad man hoppades på direkt första gången Chelsea var i Sverige sedan 1998. Fantastisk support också. Heder åt Malmö. (Sagt av en djurgårdare, så det sved lite ;))
    Jobbet gjort och äntligen mål på bortaplan. Imponerade, dock, inte alls. Tuffa februari tuffar på mot flyt-Solskjaer på måndag.

(Underbar replik från en kommentar: I would love to know what Sarri writes down in his little notepad because he never changes anything and his substitutions are always predictable and similar! Maybe it's his dinner recipe." Ben, Cheltenham

Fem av våra bästa spelare på bänken ikväll. Sarri är inte bara envis, känslan är ändå att han underskattar Malmö. Kanske är det tur att vi har returen på Stamford Bridge. Arsenal har en mer a-betonad uppställning och ligger med kvarten kvar under borta mot Bate, det säger en del om att avstånden mellan alla lag faktiskt har minskat i Europa.
    CSFC erkänner, vi börjar bli lite nervösa inför den här matchen. Vi hade trott Sarri skulle ta den på mer allvar.

Tidig uppställning säger att Sarri chansar och har både Higuain och Hazard på bänken från start.

Markus Rosenberg säger i tv att Malmö kommer att köra ikväll. Det är nog ett påstående vi får utvärdera efteråt.

Det kan vara något av det dummaste citat vi någonsin läst i pressen om Chelsea. Malmös Rasmus Bengtsson som hävdar att "Chelsea måste vinna för att överleva." Antingen lever han upp till myten om den begränsade hjärnkapaciteten hos fotbollsspelare eller så tog han fel på magiska svampar och teblad till morgonfikat.
    Chelsea kommer att överleva om så Malmö vinner med 6-0 ikväll. PUNKT SLUT.

Svenska medier tävlar med varandra om att beskriva Chelsea som en klubb i kris. Till och med annars vettiga människor som Simon Bank. Då kan de inte mycket om hur Chelsea fungerar. Detta är ju normaltillstånd, förutom förluststorlekarna mot Bournemouth och City, sådana såg vi aldrig under andra managers.
    Han ställer dock den viktigaste frågan, den vi också undrar mest om.

Optimisimen å Malmös vägnar är stor och i våra ögon rent naiv i svenska medierna. Det är väl som det ska vara, man ska kunna hoppas. De som tror att det är bra att Chelsea förlorade stort i förra matchen har nog inte sett hur förluster har följts upp tidigare. Det som dock retar oss är att de hävdar att kunde de slå Besiktas i två matcher ska de kunna slå ut Chelsea. Vi vänder oss kraftigt mot att Besiktas jämförs i samma kvalitetsgrupp som Chelsea. Det är stora skillnader. Chelsea må vara skakigt just nu, men är ändå flera klasser bättre än Besiktas och har man inte fattat det i Malmö (Rösler och Rosenborg m fl) då kanske man bör göra om sina analyser.
    En av de som tycker annorlunda är Expressens och Viasats Therese Strömberg, och hon har rätt i mycket annat hon lyfter upp i sin förhandsartikel:>>
Senast igår fick vi ju lära oss att inte missta tro på något och vad som verkligen händer. CSFC hade Dortmund lätt vidare i Champions League, men de bjöd på en föreställning ovärdig även Chelsea på bortaplan i andra halvlek mot Tottenham. Sedan kan man skylla på vad man vill, sådana svaga resultat accepteras inte. Så allt utom en vinst i kväll kommer inte att accepteras på Cobham och Stamford Bridge heller. Fattar inte Sarri och spelarna det, då måste vi acceptera att spelarna vill ha bort Sarri. Gör de en bra match, då kan vi börja se framåt igen och skjuta alla spekulationer framför oss. Sällan har en månad varit mer lämpad för det med avancemang i Europa League, en jättematch i FA Cupen (enda PL-mötet) och en Ligacupfinal mot City på spel - och karriärer, jobb, rykten som också står på spel.

ONSDAG 13:
Nu kan vi ägna oss åt de viktiga cuperna, Europa League och FA Cupen, då Champions League är över för denna vecka.
    Inför mötet med Man United: de fick ju Martial och Lingaard skadade mot PSG. Det såg dock inte särdeles allvarligt ut så vi har inte räknat bort dem inför måndag.

Christian Pulisic kan bli en Chelseahjälte ikväll. Han startar nämligen för Dortmund mot Tottenham. Positionen han fick var den till vänster i anfallet. Inte hans allra mest naturliga.
  Han tvingade Lloris till en bra räddning i 15e minuten i omöjlig! vinkel. Även bra chans där han inte såg vart bollen studsade för honom vid timmen. Tio minuter senare slarvade han bort en chans. Klarade sig ganska ok men fick inte lika mycket beröm som Sancho, var dock i våra partiska ögon bättre än Sancho i andra. Ännu har han dock inte visat sig vara värd prislappen. Dortmund imponerade inte i andra halvlek, långt långt ifrån. Även om de har skador att skylla på, men spelet har lika få ursäkter som Chelseas mot City.

(Dortmunds riktigt svaga andra överraskade oss dock, negativt. Hade dem att avancera men inte efter det resultatet. Tyckte dock synd om Ajax, men sätter man inte chanserna då mördar det bättre laget en oavsett hur bra man än spelar.).

Från presskonferensen där Sarri ackompanjeras av Pedro.
    Loftus-Cheek vilas pga hans rygg säger Sarri och Marcos Alonso vilas utan annat skäl än att han vilas.
    Sarri menar att det blir inte lätt att spela efter holmgången City gav oss, de har pratat om det och jobbat på träningsplanen efteråt.
    Sarri vill inte gå med på att Europa League nu är mer viktig. Chelsea har kortsiktiga mål. Imorgon är en viktig match. Man United är en viktig match. Ligacupfinalen är en viktig match.
    Han har inte pratat med Roman i veckan, han menar att han pratar med Marina G och det är nog.
    Sedan försvann han. Kort och gott. Han lämnade Pedro kvar. (Till skillnad från Malmös presser där spelarna pratade först och manager sedan).
  Pedro menade att matchen senast nog var säsongens värsta (da', vi fans tycker trots resultatet som ändå till en del berodde på dumma misstag var hemskt, men insatsen mot Bournemouth kan varit värre ändå).
    Han menar att spelarna inte har problem med att förstå Sarris intentioner (trots flera artiklar om förvirring om vad Sarri egentligen vill har kommit ut i veckan).
    Det var den värsta, största förlusten i Pedros karriär.
    Pedro menar att attityden är bra, men antyder ändå att efter de släppt till mål borde den vara bättre.
    I ligan kan Chelsea inte förlora fler poäng om vi ska hänga på lagen däruppe.
    Han menade slutligen att det kan vara svårt att spela som Sarri vill men att han ändå föredrar det, snarare än att ligga på försvar för att försöka springa 60m och göra ett mål.
   
Solskjaer säger sig fått en reality check igår och vi hoppas ge honom en till på måndag kväll.

En bra intervju med Eden Hazrd på officiella hemsidan>>

Frantz Brorson och Guilermo Molins är inte tillgängliga pga skador för Malmö imorgon uppger de på sin presskonferens.
    Här är Kvällspostens rapportering från den>>

Ikväll hoppas vi få se vår egen Christian Pulisic bli hjälte mot Tottenham i Champions League. Hoppet är dock inte jättestort då Favre och Dortmund tydligt visat att han nu bara är alternativspelare då han ska lämna klubben och vi tror de startar med en mer ordinarie XI.

Chelseas bortaform är horribel. Ändå kan vi inte tro att de ska förlora mot Malmö.
    Är vi arroganta, sticker vi huvudet i sanden eller tror vi att Chelseas spelare skäms så mycket att de verkligen rycker upp sig? Det är frågan, plus förstås vilka kommer Sarri att spela. Barkley, Alonso och ett antal spelare (Jorginho också) var med raka ord värdelösa senast. Hazard och Higuain försökte. Azpi hade nog den sämsta match han haft i Chelseatröjan... jag hade kunnat fortsätta rabbla namn men vi stannar där.
    Påmninnelse för att hålla oss på jorden. Chelsea har ännu inte gjort ett bortamål 2019.
    Likt förbaskat tror vi inte att Sarri kommer att spela Callum Hudson-Odoi imorgon, i en match som borde passa honom perfekt mot ett vinterrostigt omatchat Malmö. Däremot ser vi gärna Kovacic i Jorginho-rollen, Rudi och Christensen i backlinjen. Däremot trots matchen mot Man U som väntar får Sarri absolut inte vila Hazard och Higuain.
    (Apropå helgens möte med Man U, hoppas Sarri tittade på matchen igår och lärde sig något. Han har spelat mot City tre gånger redan i år och uppenbarligen inte lärt sig något han ville använda senast. T ex att bollar ska spelas framåt inte sidledes. de Gea är ju tyvärr i storform igen också.).

Får vi önska så önskar vi ju att Roman öppnar den riktigt stora plånboken och köper Kylian Mbappé i sommar. Men det är ju samma sorts önskemål som man hyste om Messi i ett tiotal år.... Det gör en varm att drömma om, men vi tror inte på att det paketet dyker upp under granen under några omständigheter. Fast med korta bollar sidledes på mittfältet kanske inte ens Mbappé kan väcka Chelsea.
    Mbappé kostar trots allt inte mer än Bakayoko, Jorginho, Drinkwater, Zappacosta och Batshuayi tillsammans. Och växel över.

TISDAG 12:
Pat Nevin skriver i sin krönika på Chelseas hemsida om en match jag hade lyckats förtränga. En match jag dessutom såg från läktarplats. Jag hade lyckats ta mig till Shepherd's Bush och Queens Park Rangers hemmaarena med stora förhoppningar bara för att alltmer förtvivlad se Chelsea förlora med de hemska tennissiffror som Sarris lag fick uppleva i söndags.
    Ändå gick jag därifrån med stolthet i hjärtat för Chelseas bortafans var ändå de som sjöng mest och hördes högst på arenan hela matchen. Fast, siffrorna satt som en stor tagg i hjärtat.
    Det sägs att Chelseas bortafans gjorde oss mycket stolta i söndags också. Problemet är ju att då var det en undantagsmatch, nu har Chelsea presterat uselt i så många bortamatcher att vi oroar oss på ett helt annat sätt.
    Tyvärr har Malmö bara släppt till ynka 1.600 platser för våra underbara resefans på torsdag. Ändå, vi är säkra på att de kommer att höras mest på Swedbank Arena.

Carly Telford har förlängt sitt kontrakt med Chelsea W till 2021. Chelsea värvade också Anne-Katrine Berger i transferfönstret så klubben är välförsedda på målvaktssidan även om resultaten i år inte är där vi hade hoppats de skulle vara.

Christian Pulisic kommer att ansluta sent till Chelsea i sommar då USA vill att han ska delta i CONCACAF,s Gold Cup, nord- och mellanamerikas mästerskap. Det innebär att Pulisic kommer att ansluta tidigast i slutet av juli, lite beroende på framgång för USA. Detta då turneringen avslutas med final först 7 juli och han är sedan garanterad tre veckor semester enligt reglerna.

Uwe Rösler försöker sig på att sätta hjärnspöken i Chelsea. Vi kan lugnt säga att det lyckas han inte med även om det finns andra frågetecken för vårt lag. Läs mer om Röslers tama försök till skrämmas med någon form av trashtalk. >>

Malmö kommer att sakna Guilermo Molins som har skadats på träning.

Det är närmast en test, har vi hämtat oss nog för att kunna skratta åt oss själva? Guardians tecknare David Squires testar oss, och ja, ett leende lyckades vi få fram när vi läste hans senaste alster. Testa själva>>

Kanske börjar vi hämta oss.... nä. Inte en jävla chans. Vi är shellchocked fortfarande.
    Chelsea var inte så usla som resultatet visade på Etihad. Andra halvan av första halvlek var Chelsea det bättre laget. Sedan kom de ut i andra och var rätt usla. Så mycket för att ha en manager som kan vända matcher, eller rättare sagt - inte alls. City utnyttjade nästan alla chanser de fick, och problemet var att Chelsea gav de chanserna till dem för Chelsea spelar usel fotboll numer. Det är inte motivation. Det är taktik.
   Det var dock inte första gången, därför är vi så enormt förbannade. Det var bara värsta gången.
    Det var fem gåvor till mål som Chelsea gav City. Vi skulle förlorat men bara med två mål i en normal match. Men vi har en manager som inte fattar något. Utan försöker omskriva verkligheten på ett sätt som vi sluppit sedan katolska kyrkan hävdade att jorden är platt. Det är sexhundra plus år sedan.
    Vi har spenderat 57m på en spelare som inte ens vågar passa framåt (vi såg det flera gånger) och istället sätta en av de bästa defensiva mittfältare världen har skådat i en roll han sköter bra men som inte är hans roll.
    Vi har en manager som anser att han vet bättre än hela jorden. Sju biljoner människor. Det gör han inte.
    Hazard hatar att spela falsk nia och gör det inte bra. Han försökte ett tag, men gud vet vad Sarri sa till honom i halvtid. (Går till Real verkar det som).
    Chelsea skänkte Sarri 57m pund Jorginho (kan någon förklara gåtan varför Guardiola ville ha honom?). Sedan gav de honom Higuain som ger oss hopp om bättre. Personligen skulle jag vilja se Drinkwater spela, för han har åtminstone hjärta och vilja.
    Ändå skiter vi i det, det CSFC inte står ut med när det gäller Sarri är att han gör allt för köra ut Eden Hazard, N'Golo Kanté och Callum Hudson-Odoi ur klubben. Då har vi ändå inte nämnt hans rent oförskämda behandling av Cahill, Moses, Drinkwater. Usla resultat, envisa grisar som skyller ifrån sig hela tiden, det har vi sett förr; Conte och Mourinho senast. Men en manager som avsiktligt försöker bli av med några av världens främsta fotbollsspelare. Det har vi inte upplevt, inte ens i Chelsea.
    Sarri måste slå ut Malmö - stort. Han måste vinna Ligacupfinalen, stort, och han måste slå Tottenham. Annars vill vi att han försvinner redan 1 mars. Vi har inte särdeles mycket tålamod, men att se ett lag bli sämre och sämre hela säsongen medan managern hävdar de är bättre fast de är värdelösa - det är inget vi ställer upp på. Vi ställer absolut aldrig upp på en manager som skyller på spelarna.
    Vi har sett fantasstiska managers få sparken från Chelsea och ärligt talat inte fattat någonting. (Ancelotti, Scolari). Vi har sett några av de mest framgångsrika managerna i världen fått sparken och förstått. (Mourinho, Conte, di Matteo) Frågan är om vi någonsin sett en manager fatta mindre (inte ens Villas-Boas). Kanske har Sarri rätt, han behöver tid, han behöver byta ut hela truppen och det kan bli bra- vi bara tror inte på det. Men ärligt talat, att göra sig av med några av världens bästa spelare för att ersätta dem med Jorginho och ändå inte ge kidsen chansen...
  CSFC har aldrig trott på tiki-taka, bollinnehavsfotboll. Tacka vet vi Jupp Heynckes. Vi är mindre övertygade än någonsin att det är bra fotboll efter sett Chelsea prestera nästan ingenting mot lag som bara ställer upp och försvarar sig. Inte för att City gjorde det, de bara utnyttjade enorma blundrar och misstag. Och fullständigt förnedrade oss på ett sätt som kommer ta lång tid att komma över.
    Vi som var med på 80-talet har dock en chans att göra det, de som bara sett Chelsea det här århundradet. Det måste vara omöjligt.
  Vi kan ju för fasen åka ut mot Man United i FA Cupen.

MÅNDAG 11:
Vi lider i själen just nu, men fotboll går alltid vidare.
    Så nu är det dags för Europaspel igen. Malmö låter överkomligt och det ska egentligen vara en lätt match där alternativa spelare kan starta. Idag vågar vi dock inte ta ut något alls för detta Chelsea under Sarri är en ren gåta för oss.
    Vi tror dock ändå att Chelsea ska klara av Malmö och det med siffror som gör det mycket svårt för dem att vända på Stamford Bridge. Malmös säsong har ju inte börjat och det betyder väldigt mycket i det här läget. Det såg vi ju med Östersund och Arsenal förra året.
    Först är det dock Champions League och alla de engelska lagen är kvar. Vi tror dock bara ett av dem är kvar efter den här omgången. Det är förstås Manchester City som har lättaste motståndet på papper i Schalke 04.
    United har PSG som verkar vara inne i en liten kris med skador, Neymar och nu eventuellt även Cavani, och rätt svaga resultat på sistone. Så de har kanske en chans, för flytet har de verkligen återfunnit.
    Bayern verkar ha fått upp farten och även om Liverpool är bra och i form tror vi ändå tyskarnas rutin tar ut sin rätt. Särskilt som de har andra matchen hemma.
    Dortmund har också visat svagare form på sistone mende ska ändå kunna hantera Tottenham. Tottenham har fått en stabilitet de aldrig visat förr men det ska inte räcka tror vi.
    Därmed kan det bli rätt tunt med engelska representanter i Champions League. Det handlar om de vanliga misstänkta som man brukar säga.
    Omgångens höjdarmatch är förstås Atletico Madrid mot Juventus. Atletico fick dock stryk mot ett Real som sent omsider hittat form samtidigt som konkurrenterna där uppe i La Liga verkar tappat den, åtminstone flera av dem. Juventus var CSFCs favorit till segern i år och vi ser ingen anledning till att ändra det tipset ännu.

 

Rykten, notiser m m, v-7


SÖNDAG 17:
Udda rekord och kanske inget man vill ha. Real Madrid förlorade till City-ägarnas spanska klubb Giron med 2-1. Därtill satte Sergio Ramos nytt rekord för utvisningar för alla europeiska toppligor. Han fick sitt 25e röda kort, med påföljande avstängning. I veckan tog han ett planerat gult kort mot Ajax för att kunna bli avstängd i returen och bli av med kortbelastningen.

Gianfranco Zola förklarar att Chelseas problem beror på att laget reagerar individuellt och inte som ett lag på motgångar. Det ligger nog en hel del i det. Det är ett problem i lagbygget trots att Sarri så uppenbart favoriserar ett fåtal spelare i sina laguttagningar. Samtidigt sprider ju hans behandling av vissa spelare säkert motsättningar i hela truppen. Läs Zolas förklaring här>>

Mauro Icardi är fortfarande namnet det skvallras om för sommaren, särskilt som de nu viskas om att Real Madrids intresse svalnat. Det är långt till juli, är väl allt vi kan säga.
    Det lär inte bli tystare då han är petad ur truppen idag igen.

LÖRDAG 16:
Det står i Daily Mail så vi vet att det är skrivet med agendan att skada Chelsea. Därför tar vi det med en säck salt. DM hävdar att Chelseas spelare är övertygade om att Maurizio Sarri får sparken.
    Just för att det är DM gör att man är benägen att närmast tro motsatsen därmed.

Annars handlar det mest om att kritiken mot Jorginho växer lavinartat men det finns också de som försvarar honom, som förre Tottenham+Unitedspelaren Dimitar Berbatov.

FREDAG 15:
Vi har kritiserat Sarris behandling av flera spelare i klubben. Med goda skäl då de rykten och nyheter som kommit ut närmast tyder på vuxenmobbning. Inte minst det senaste om hur han behandlar Gary Cahill, som tekniskt sett fortfarande är klubbens kapten. Läs mer här>>

Av skäl vi kan förstå hoppas Sarri undvika Napoli i fortsättningen av Europa League, även om vi nog inte tycker vi ska räkna in avancemang innan det är klart. För det är det inte. Det usla försvarsspelet gav ju Malmö en chans att faktiskt slå ut Chelsea om koncentrationen är lika dålig på Stamford Bridge nästa vecka.

TORSDAG 14:
Att hålla sig ajour med vilka som får visa matcher och vad är en djungel vi inte ger oss in i. Vi trodde lite naivt att Viasat hade rättigheterna till det mesta. De har dock släppt/tappat Serie A och La Liga, Ligue 1 också förmodar vi. Intresset för de ligorna är lågt och Viasat som vi trodde hade alla engelska rättigheter uppsydda verkar släppt/tappat eller vad de nu gjort med engelska cuper och Europa League (den sistnämnda är vi inte säkra på om de någonsin haft).
    Vi vet att efter en dom i EU-domstolen har engelska FA lyckats blockera att inga matcher förutom en utvald fick visas någonstans live kl 16, den traditionella matchtiden i England. Nu plötsligt verkar det som bara en match får visas per speltid oavsett när, dag, tidpunkt.
    De engelska cuperna har lämnats över till Discovery som inte borde få visa fotboll överhuvudtaget. Deras studio är ett skämt. För klargörande menar vi med det inte deras experter, kommentatorer eller programledare, utan för att det är en del studio och nio delar reklam eller något motsvarande.
    För att inte tala om att de låser in nästan alla matcher de kan låsa in i sina betalkanaler. Ikväll visar de Chelsea på kanal 9. Kors i taket. Arsenal som spelar tidigare visas inte i en enda kanal och två matcher till vid niotiden har låsts in i Eurosport 2.
    Detta är den första match Discovery visar med Chelsea i Europa League den här säsongen! De har varit lite bättre med de engelska cupmatcherna, å andra sidan tog det fram till sent i Ligacupen. De visar Unitedmatchen i kanal 9 på måndag och Ligacupfinalen också, nästa söndag.

Thibaut Courtois fortsätter att försöka göra sig till den mest ogillade spelare som någonsin lämnat Chelsea (konkurrensen heter typ Winston Bogarde). Inte ngo med lögner om ledningen och hur det gick till när han strejkade sig från klubben. Nu går han ännu en gång på offensiven med att försöka locka Eden Hazard från klubben. Vem behöver fiender när man haft spelare som Courtois (som vi motvilligt erkänner till del räddade Real mot Ajax igår).

Christian Pulisic talar ut om Chelsea och förlusten igår. Det är i Daily Mail men en Press Association-artikel så den är inte löjligt vinklad. Läs här>>

ONSDAG 13:
Det har skurit sig totalt mellan Inter och Mauro Icardi. Han har fråntagits kaptensbindeln och strukits i truppen mot Rapid Wien. Han sägs vägrat inställa sig inför den matchen. Detta väcker självklart massor med spekulationer då Chelseas intresse i Icardi är känt och långvarigt. Mycket kan dock hända till fönstret öppnar igen i juli.
    Även akitic som Chelsea lär intressera sig för har börjat öppna upp för att han kanske måste lämna Barcelona i sommar efter att de investerat i de Jong.
    Silly season är tidig i år .

Hmm, vi får ta det med glimten i ögat även om Daily Mail menar det som en förolämpning. Vi känner ju mycket väl till den tidningens attityd gentemot Chelsea (deras långa tungor ute för Solskjaer fick dock en smäll igår). Daily Mail vinklar en artikel om en träningsplansövning som att Chelsea inte ens kan slå ungdomslaget. Läs mer här>>
    För en gångs skull rekommenderar vi läsningen som kommentarerna ger, då de avslöjar DMs syfte totalt.
    Chelsea som för övrigt lär rest till Malmö idag och det kommer väl en liten presskonferens kanske senare.

Vi visste det skulle komma och mycket riktigt, det kommer från Sun. Zinedine Zidane är deras val av ny manager, om och när Chelsea väljer att gå den vägen. Om det finns något bakom ryktet? Omöjligt att säga med antalet toppmanagers som är tillgängliga är få. Å andra sidan, det är ju The Sun.

En månad är vad Sarri har på sig enligt mer respekterade Guardian men även de spekulerar mer än vet något. Läs deras resonemang här>>

TISDAG 12:
Sky har gjort en analys om hur Chelseas spel totalt saknar intensitet och aggressivitet. Att hålla med om eller inte. Vilket i varje fall som leder till en vidare diskussion om vems felet är. Läs mer här>>

Daily Mail som snarare älskar att säga negativa saker om Chelsea hävdar att Maurizio Sarri fortfarande har Marina Granovskaias förtroende. Mycket kan dock hänga på resultatet mot Tottenham senare i månaden.

Daily Mirror har en diametralt motsatt uppfattning och menar att Gianfranco Zola redan är vald som Sarris ersättare. Läs här>>

Många andra kör förstås med andra scenarion och fler och fler läckor kommer ut från träningsplanerna. Till exempel väcker Sarris rökning reaktioner enligt den här artikeln>>

Det är också med sorg vi noterar att en fantastisk målvakt har gått ur tiden. Gordon Banks var enögd men kanske den bäste målvakt England någonsin haft. Vi kommer ihåg en del fantastiska räddningar även om han alltid stod i vägen för Chelseas egen Peter Bonetti.

MÅNDAG 11:
Ännu en s k pundit med Man U-bakgrund ska bevisa att han (inte) duger som manager efter Neville och en del andra. Paul Scholes tar över Oldham.
    Att tycka är enkelt, att göra det en annan sak. Tro oss, vi tycker här.

Några analyser eller kommentarer orkar vi fortfarande inte ta del av så vi har huvudet kvar i sanden.

Men andra spelare var i farten i helgen och de redovisar officiella sajten här>>

Förre liverpudlianen Jamie Carragher menar att Sarri har förvandlat Chelsea till det nya Arsenal efter matchen igår. Det känns lite obehagligt då det känns som han träffar huvudet på spiken där.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!