Sergio Aguero, 56 straff
Raheem Sterling, 80

CHELSEAS INSATS

-

Det var match och såg lovande ut - i tre minuter. Sedan visade Chelsea samma okoncentration och usla försvarsspel som skadat oss så många gånger förr den här säsongen. Föll ihop som ett korthus redan första kvarten. Sämre försvarsspel har vi nog aldrig sett Chelsea prestera, de skänkte City vinsten och en utklassning redan inom tjugo minuter.

Det allra värsta är att City behövde inte ens vara bra, (vilket de verkligen var men inte hade behövt vara) Chelsea gjorde dem bra. Så här utspelade har vi inte sett laget sedan 80-talet. Fem av målen kunde undvikits med bättre spel och inga misstag.

Vi avstår att betygsätta idag.

Vi sätter inga betyg efter den här matchen. Faktum är att vi önskar vi hade sluppit se den
.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Chanslös på de tre första, fjärde...hmm
César Azpilicueta Klarade inte ens av unge Zinchenko på sin kant. Orsakade straffen. Hann inte med alls idag.
Antonio Rüdiger Aguero lekte med honom. Han var dock stabil i andra.
David Luiz Stötte ut bollen till Sterling när denne gjorde målet.
Marcos Alonso* Hade en sådan där match spelare ibland råkar ut för.
Jorginho* Orsakade oerhört onödigt frisparken som ledde till Sterlings mål. Isolerad igen på mitten. Precis som väntat. Sarriboll alltså.
N'Golo Kanté Inte ens hans energi räckte idag. En match han måste glömma snabbt.
Ross Barkley Fullständig hjärnblödning när han nickar bollen till en fri Aguero. Du milde. Touchade också in Gündögans mål.
Pedro Missade ett jätteläge att reducera.
Eden Hazard Den ende som försökte men vad hjälpte det när ingen annan var med. Godkänd, knappt då han lite gav upp i andra.
Gonzalo Higuain Inleddde lovande men försvann som alla andra snabbt. Kom tillbaka och hade några halvdana försök. En av de bästa i Chelsea.

BETYG

Inga överraskningar i laguttagningen men nobbade CHO för bänken vilket inte kommer att förbättra relationerna där.

Överraskade med tidig hög press men hade glömt väcka försvaret. Vi säger inte mer för då blir det bara fula ord.

Frågan är väl snarare vad säger Roman?! En hel del antar vi.

vi avstår från att betygsätta just nu

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
-

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Vi ställer höga krav på Chelsea i vanliga fall och närmast kräver vinster. Det gör vi inte idag, men vi ställer kravet att Chelsea är med i matchen så vi slipper pinsamma insatser som mot Arsenal och Tottenham på bortaplan. Det är bortaplan nu och tuffare match än City på Etihad finns nog inte på papper i någon liga just nu. Så länge Chelsea försöker spela fotboll och inte lägger sig platt som en viss match mot City under Conte kan vi acceptera alla resultat men hoppas självklart på en upprepning av resultatet mot City på Stamford Bridge. City idag är nog dock ett bättre lag än de var då. Vi drömmer om en kärleksaffär mellan Hazard och Higuain (även om den kan bli kortvarig).

Chelsea är inte favoriter, Aguero har en väldigt obehaglig ovana att göra mål på oss. Vi lär inte ens, som vanligt, ens ha störst bollinnehav.
    Chelsea börjar med att sätta hög press, lite oväntat. Vilket ledde till inkast och Chelsea fick därmed vinna bollen första minuten.
    En mycket positiv start av Chelsea och nära att Higuain och Hazard kunde orsaka skada men City täckte. 2
    En lång hög boll till Higuain och denne är inte offside vilket många nog trodde men bollen är för lång och går till målvakten. 3 Tänk om den varit en meter kortare..
    Jorginho sätter en hand i ryggen på de Bruyne och får en tillsägelse. Sådant får han vara försiktig med då Dean gillar att korta. Och frisparken blev mycket dyrbar. Chelsea står och sover helt och hållet. Och City gör mål. Otroligt dåligt försvarsspel av Chelsea. Inlägget från City stöter Luiz rakt ut till Sterling som enkelt kan sätta bollen i nät. Otroligt dåligt försvarsspel. Vad sysslar Chelsea med? 4
    Det var roligt i tre minuter sedan gjorde Chelsea som de så ofta gjort den här säsongen. Stängde av och blev tv-tittare åt andra laget.
    Chelsea är nu utspelade och det borde varit två mål. Aguero lyckas missa öppet mål från två meter. Satte den i burgaveln. Chelsea sprang omkring som förvirrade skållade råttor och City leker med dem nu. 8 Ärets största miss?!
    Får inte Chelsea en kvittering snart, definitivt i första halvlek kan detta bli pinsamt.
    Soloaktion av Hazard som gör bort flera spelare men kommer ur vinkel och det touchade skottet blir lätt för målvakten vid stolproten. 12 Positivt.
    Aguero skjuter utifrån och sätter bollen perfekt i krysset. Det här kommer att bli en lång lång kväll. 13 Vilket mål. Det har inte gått en kvart och vi är fullständigt utklassade. Det borde stått 3-0, att det inte gör det är enda positiva just nu. Det är pinsamt att se. Korthus igen, det är i sådana här matcher man verkligen saknar spelare som Terry och Lampard, som aldrig vek ned sig. (Kepa är på bollen men kan inte stoppa den).
    Alonso och Hazard missförstår varandra. Alonso går mot en hemsk kväll. 16
    Luiz tar ned Aguero rejält när Rüdiger inte kan följa honom. Nödvändig frispark till skillnad från Jorginhos idiotiska. 18 Chelsea är åtminstone vakna i den här situationen, eller är det bara för att City tar god tid på sig. Higuain rensar och efter lite fram och tillbaka nickar Barkley bollen bakåt till en fristående Aguero som sätter trean. Hjärnblödning. 19
  Gündögan är näste målskytt. Det har bara gått 25 minuter. Ett inte alltför svårt skott och i mål då ingen går på honom.
    En stor chans för Pedro men Ederson hinner ut och täcker skottet. Det borde varit mål. 27
    Så får han en chans till men skottet lätt för målvakten. 28
    Higuain försöker, men det blir bara hörna av det. 29 Bra spel av Chelsea ett par minuter. Higuain försöker igen men blockeras av försvaret. Chelsea behåller bolll. 30
    Signifkativt är att en fin lång boll fram tar i ryggen på Kanté. Citys spelare är aktivare, naturligt nog och svärmar runt Chelseas som ger ett klart klumpigare intryck. Men det är väl naturligt när matchen ser ut som den gör.
    Higuain skjuter och det är ett bra skott men också en bra räddning. 38
    City har redan börjat spela av matchen med total kontroll och utan att behöva chansa något.
    Bra spel men sista bollen får City undan. Chelsea har helt klart spelat upp sig men vad gör det när misstagen varit så ödersdigra. 40
    Frispark nere vid flaggan när B Silva knuffar omkull Hazar di frustration över att han inte får låna bollen. 42 City får undan frisparken. Så får Barkley bollen på handen, han har kommit fel med varje kroppsdel i den här halvleken.
    85% bollinnehav till Chelsea sista fem. Till Jorginho knuffar omkull Aguero och så försvann den chansen. Guardiola undrar nog varför han jagade honom i somras.
    Så ett inlägg från en fast boll igen av de Bruyne och Aguero når den nästan, han är dock offside. 45+1 Åter dåligt försvarsspel på inläggen.

Vet inte vilket som var värst andra halvlek mot Bournemouth eller den första halvleken idag. Det enda positiva vi kan säga var att Chelsea åtminstone inte lade sig platta utan försökte, om än väldigt impotent och med fortsatt många individuella misstag i andra delen av halvleken. Siffrorna speglar faktiskt inte matchen men bara ett av målen kan sägas vara Citys förtjänst, de övriga får Chelsea ta på sig.

ANDRA
Hade vi fått något mål med oss så hade vi kanske haft lite hopp. Nu känns det mest som man vill gå hem tidigt.
    City är verkligen inte nöjda. Särskilt inte Aguero som satte en nick i ribban. 50
    Kovacic in för Barkley. 53
  Så orsakar Azpi en straff och han fick sitt hat-trick. 54
    Så har vi återigen på bara en vecka satt nytt bottenrekord för en förlust i Premier League. Man skäms. För det hade inte behövt gå så här. Fyra av målen får ju Chelsea ta på sig.
    Frispark i jätteläge för de Bruyne men Kepa kan boxa bort bollen. 58
    Man trodde ju inte det kunde bli värre men det ser ut att bli värre hela tiden...
    Avslutningen på första var ändå rätt positiv men Chelsea är sämre nu i andra än i första även om det inte blvit lika många mål.
    RLC in för Pedro. 65 City har bytt ut Aguero för Jesus och nu kommer Mahrez in.
    Chelsea har bara skapat en enda ynklig chans, hazard i burgaveln i andra.
    Alonso kortas. 69
    Häpnadsväckande statistik. Antalet målchanser är 11 lika för lagen. Som sagt, Chelseas avslutning av första var inte så dålig skillnaden kommer ju i hur man omsätter dem. 7-3 i skott på mål till hemmalaget just nu. ch det lär bli fler.
    Alonso av för Emerson. 72 Får ta på sig första målet tillsammans med Jorginho som orsakade den frisparken.
    Kepa räddar när Jesus kommer fri. Luiz hjälpte honom med en knuff i ryggen på Jesus som kunde straffats. 74 Silva in för Fernandinho.
    Frispark i bra läge för Chelsea. Kort på Gündögan. 77 Kan vi åtminstone få ett tröstmål? Emerson och Luiz vid bollen. Emerson tar den, går under muren men väldigt lätt för målvakten då det inte var någon kraft alls och rakt på.
    Så rullar de fullständigt upp Chelsea, inte minst Loftus-Cheek. Bollen sedan gratis till Sterling som bara kan rafsa in bollen. 80
    Rudi räddar vad som kunde varit ett mål till, framför fötterna på Zinchenko. 89 Snälla blås av nu!
    Tre minuter tillägg, en evighet idag.

Sarri visar sig vara en usel förlorare också och nobbar att skaka hand med Guardiola. Dålig stil oavsett vad som kan hänt under matchen.

Det var ju inte så att City överraskar med sitt spel. Chelsea visste hur de skulle spela, de bara gjorde inget åt det. Det allra värsta är att det känns inte som ett undantag längre, vilket det kanske gjorde mot Bournemouth. Nu hoppas vi åtminstone slippa se att managern skyller på spelarna och pratar om dålig motivation, för den ska vi ändå inte klaga på. Det var taktiken, det var misstagen och det var City.

DOMARTEAMETS INSATS - Mike Dean

BETYG

Normalt hade vi kanske velat diskutera straffen som kändes lite billig men en sådan här dag är det ju bara löjligt.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy

Besök csfc-facebook: facebook