csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC   26 sp 15 v 5 o 6 f 45 -29 mål 50 p

- always proud to be Blue -

Restaurang La Grappa på Lilla Torg 4 i Malmö blir Chelseafansens mötesplats vid EL-mötet 14 februari.


4 - 10 feb 2019
    NÄSTA MATCH:

    14 feb - Malmö - EL - kl 21.00

     TV

Nyheter v-6


SÖNDAG 10:
Vi har inte ord för utskåpningen idag och det värsta var att City hade inte ens behövt vara bra. Chelsea gjorde dem bra. Vet inte vilken halvlek som var värst, andra mot Bournemouth eller första idag. Andra idag var verkligen inget att hänga i granen heller.
    Förnedring, avklädning och vi vet inte hur detta kan vända under Sarri! Två gånger nu inom två veckor plus matcherna mot Arsenal pch Tottenham tidigare...Leicester och Wolves...
    Är Chelsea i fritt fall nu? Är detta döden för experimentet med Sarri-boll? Även om siffrorna var väl stora men det berodde ju på att Chelsea närmast skänkte dem flera mål. Fotboll kan vara rolig, och den kan vara rent grym som idag.
    Det var väldigt länge sedan man kände en sådan hopplöshet kring Chelsea som Sarri och laget har bjudit på senaste veckorna. Problemet är att det känns inte som ett undantag de här kollapserna! Kan vi verkligen ens slå Malmö?
    Vi är nu nere på sjätte plats i tabellen och just nu talar nästan inget för att vi tar oss därifrån.
    Vi får verkligen åtminstone hoppas på att Sarri tar ansvaret och inte som han brukar skyller på spelarna. Visade dålig sportmanskap när han vägrade skaka hand med Guardiola efter matchen.
    Här sticker vi huvudet i sanden och hoppas vi kan glömma snarast.

Det gick lite bättre för damerna mot Manchester City. De fick ett tidigt tvåmålsunderläge men lyckades hämta upp det till 2-2. Oavgjort hjälper dock föga i tabellen och Chelsea ligger kvar på tredje plats. Målen gjordes av Ji So-Yun i 50e och 89e minuten. Alla tre svenskorna startade. City leder två poäng före Arsenal (som har två matcher mindre spelade) och sex poäng före Chelsea som hotas bakifrån av Birmingham som ligger en poäng efter och har en match mindre spelad.

Inte heller Leicester hjälpte oss idag utan de förlorade mot Tottenham efter bland annat missat en straff. Chelsea får hjälpa sig själva i toppstriden borta mot City, en nog så tuff uppgift.
    Facit behöver vi väl inte tala om.

LÖRDAG 9:
Ännu har inga resultat gått Chelseas väg och vi har redan trillat ur topp-fyra. Redan innan vi möter City i en match i princip ingen tippar Chelsea. Det krävs en hel del av laget imorgon för att överkomma oddsen.

City kommer att sakna två försvarare imorgon, Benjamin Mendy och Vincent Kompany. Vi hade nog hellre sett att de saknade vissa andra spelare.

FREDAG 8:
Vill ni veta mer om Marina Granovskaia, som ju utan tvekan är den som bestämmer i Chelsea. Idag känns det nästan som hon bestämmer mer än ägaren Roman Abramovich vilket förstås är en sanning med modifikation. En affärskvinna mer än en fotbollsprofil utan tvekan och det kan sägas vara på gott och ont, men CSFC är djupt imponerade av flera av hennes framgångar, senast på vilket skickligt sätt hon knutit Higuain till klubben med både utväg och till ok pris. (Chelsea kan ju förlänga lånet i sommar ett år eller värva Higuain för ungefär tre gånger lånepengarna vilket är ett anmärkningsvärt avtal med tanke på hur det kommit till och Higuains ålder). Läs mer om Marina Granovskaia i den här artikeln i Sky>>

Cobham liksom övriga fotbollsvärlden sörjer idag Emiliano Sala och de tio som dog på Flamengos akademibrand.
    Från presskonferensen:
Hudson-Odoi har haft feber en dag och Cahill hade ryggproblem men Sarri räknas med full trupp på söndag.
    Sarri började annars med att ösa beröm över Higuain och hur bra han passar Eden Hazard.
    Sarri avfärdar att Chelsea skulle vara titelaspiranter, enligt honom står det mellan City och Liverpool och han håller City som bästa laget i Europa.
    På hur Chelsea ska närma sig City menar han att enda sättet han känner till är att jobba hårt.
    Han pratar varje dag med Hazard om hans jobb på plan men inte om hans framtidsplaner. Han vill se honom lycklig men det är upp till Hazard att bestämma.
    Han tror han har en bra relation till Guardiola. Han menar att City är ett exempel för varje klubb.
    Sarri tyckte vi hade lite tur senast med att göra mål i viktiga ögonblick. Det gäller att försvara väldigt bra och vara snabba när Chelsea erövrar bollen.
    Han var nöjd med matchen senast och nu gäller det att fortsätta spela bra.

ONSDAG 6:
Manchester City tog tillbaka serieledningen ikväll efter vunnit över Everton med 2-0, andra målet på övertidens åttonde minut av inhoppande superformspelaren Gabriel Jesus.. De missade dock enligt rapporterna flera stora chanser. City vilade flera spelare som vi förväntar oss från start på söndag, som de Bruyne, Sterling, kanske Jesus även om Aguero har en obehaglig ovana att göra mål mot oss. De har bättre målskillnad än Liverpool men också en match mer spelad.
  Vi gissar att en ovanligt stor grupp röda scousers kommer att heja på Chelsea på söndag.

Chelsea Women är ute ur Ligacupen. Manchester City besegrade dem hemma på Kingsmeadow. City vann med 2-0, målen av Nikki Parris på straff i 50e minuten och slutresultatet i 82a av Parris igen.
  Damerna är tyvärr långt från förra årets form trots att truppen sägs vara bättre än någonsin. Vi får hoppas det här inte är ett omen för matcherna på söndag.

Inte bra statistik; Chelsea har haft absolut flest träffar i trävirket den här säsongen. Hela sjutton gånger. Det är ju faktiskt sjutton möjliga mål och ett antal poäng förlorade.

Det blir Mike Dean som ska döma på söndag och det spekuleras redan i att han då når en form av personlig milstolpe genom att dela ut sitt 100e röda kort.

Anmärkningsvärt. Det är en toppmatch, Everton mot Manchester City men matchen får inte visas direkt av någon konstig anledning. Viasat visar den i efterhand kl 22.45. Matchen visas inte i England heller.
    Vad är det för usla tv-avtal som kanalerna har? Usla Discovery har därtill låst in FA Cupreturen WBA- Brighton på Eurosport 2 som få har.

Vi har ofta kritiserat Chelsea FCs officiella hemsida för att vara minst sagt sparsamma med information och en närmast kremlinlik brist på öppenhet. Därför är det med stor förvåning vi de senaste dagarna har upptäckt att hemsidan börjat lansera närmast skvaller kring klubben. De publicerar plötsligt rykten från medierna. Se här>>
    De gör det dock helt utan analys, kommentarer eller med hänsyn till några fakta kring irktigheten vilket gör att vi tycker experimentet omedelbart måste upphöra därför det kommer bara att leda till ökat skvaller, fler lögner och grundlösa påhitt och inte till information och fakta vilket faktiskt är vad hemsidan ska ge oss supportrar. Skvallret sköter mediernas sportsidor både bättre och hellre. Chelsea behöver inte underblåsa sådant.

Guardian har gjort en analys kring hur City W förberett sig inför de dubbla mötena med Chelsea den här veckan. Först ikväll i ligacupen och sedan på söndag i ligan. Läs här>>

Sent ikväll möter Chelsea Women Manchester City i en direkt avgörande semifinal Continental Tyres Cup, eller Ligacupen som vi hellre kallar den. Matchen spelas sent ikväll på Kingsmeadow.

TISDAG 5:
I den av Discovery så uselt behandlade cupen i England var det omspel ikväll.
  Sensationen är dock att Newport slog ut Middlesbrough och nu får möta City. Newport vann dessutom klart och väldigt rättvist. 2-0.

Tog en paus från PL för att se vår nya spelare Christian Pulisic. (Tyska cupen mot Bremen) Som fick spela för en gångs skull med Dortmund. Han såg inte ut som en 58m värvningn, inte alls, snarare rätt rostig och ur position (höger anfall, vilket han spelar oftast dock). (Å andra sidan är vi forfarande osäkra på om Jorginho är en 57m-värvning) Lite kul dock att se tysk fotboll som är öppnare, absolut mindre taktiskt stängd och en bra bit naivare, lite mer entusiastisk. Ganska charmigL Lite som pojklagsfotboll jämfört med senior. Förståeligt att unga spelare får mer utrymme där.
    Självklart ska vi inte döma från den här matchen, men den s k prislappen på CHO är i underkant i jämförelse från denna enda match.
    Puliisic avgjorde dock matchen på övertid, Trodde vi. Fint mål. Samspel med Klassen. Till förre 42-åringen Piazzaro som spelat i CHelsea kvitterade. Dortmund åkte dock ut på straffar.

Chelsea har uppdaterat sin Europa League-trupp. Den stora överraskningen är att Danny Drinkwater nu ingår i truppen vilket han inte gjorde under hösten.

Även Premier Leaguetruppen har uppdaterats efter transferfönstret. I den ingår nu Marco van Ginkel lite överraskande men väldigt roligt då det innebär att hans knäskada kanske äntligen är över och att han snart kan spela fotboll igen. Han har ju haft en eländig otur med skador, framgångsrika lån och så skador....

Vad lärde vi oss igår, förutom allt snack om vändning för Chelsea efter 5-0 mot Huddersfield. Vilket i sig är ruskigt skrämmande snack. Se tillbaka på matchen och inse att visst var det roligt men det var också en seger Huddersfield bjöd på. Vi förvånades hela tiden i matchrapporten om hur öppna Huddersfield var, de försökte ju knappt ens stänga ned Chelsea. Vi lär inte på uppleva många fler sådana matcher. Om det inte är överraskningen Malmö håller på att prata om men det tror vi inte.
    Vi lärde oss också att vi hade oerhört gärna velat byta ut söndagens motståndare City mot ligaledarna Liverpool. Kalla det guldfrossa eller olyckliga skador men just nu är onekligen tidpunkten att möta dem, för inte kan väl domarna fortsätta att så skamlöst gynna laget som igår...?! Det enda de inte fick gratis var ju ett spökmål, men det har de ju fått förr mot Chelsea så. Ändå klagade Klopp vilt på domarna igår - över vad förstår absolut ingen för de gav honom ju domarpresenter hela matchen.
    Liverpool har dock supertur på sitt sätt med lottningen. Då de passat på att åka ur cuperna i England har de bortasvaga Bournemouth (som väl knappast gör om Chelseamatchen) i helgen, sedan inga inhemska matcher bara CL-matcher. Ett lättare schema än de andra lagen, även om Bayern München inte är det lättaste motståndet även om de är i en generationsväxlng.

MÅNDAG 4:
Chelsea W har dragit ligasuveränerna Arsenal i nästa omgång av FA Cupen. Hemmaplan är fördelen. Prel speldatum 17 feb.
    Damerna möter nu Manchester City på onsdag i Ligacupens semifinal och på söndag i ligan. De har lika tufft spelschema som herrarna i februari.

Inte underligt att LIverpool leder ligan med den hjälp de får av domarna. Skamligt att det är så men flyt kan tolkas på många sätt men när domarna missar med flera meter enkla domslut.... Trist.... knappast rättvist heller. Det har varit mängder av tveksamma domslut på sistone och Liverpools öppningsmål var ett av de allra värsta.
    Klubbarna, inkl Chelsea, som röstade emot VAR måste vara väldigt nöjda med sig själva just nu.
    Liverpool fick med sig en poäng enbart tack vare domarna, som därtill gjorde ännu en enormt offsidetavla på övertid, då blev det dock inte mål fast Origi var helt fri. Domarna i den här matchen måste skämmas enormt. West Ham hade kunnat avgöra trots nio skador, men då måste bollarna sättas. Scousers verkar fått guldfrossa redan.

Det handlar nästan uteslutande om Manchester City och Chelsea den här veckan.
    På söndag möts de senaste årens mästare både i Women Super League och Premier League. I Manchester.
    Först spelar damerna en måstematch. Klockan 15. Måste därför efter skrällförlusten till Birmingham har de inte mycket annat val än att besegra Manchester City på bortaplan för att inte vara helt borta från titeldiskussionen. Den är redan nästan borta efter två förluster och för många oavgjorda matcher, bl a mot just City hemma.
    Herrarna däremot piskade ju Manchester City i december. De spelar kl 17. En härlig seger vi fortfarande njuter av. Eden Hazard bidrog i den matchen även det var Kanté och Luiz som gjorde målen, och tror Chelsea kan göra om det hela på Etihad. Genom att försvara oss bra och kontra in ett eller ett par mål. En skillnad mot då är nog att Fernandinho som är väldigt viktig för City och han var inte med då men förväntas spela på söndag.
    Tyvärr hjälper en seger för Chelsea ett annat lag, men det struntar vi i. En själv närmast som det heter och vi vill väldigt gärna få ett bra resultat på söndag och visa att Chelseas snubblande på senaste tiden är över och att vi avslutar säsongen starkt. Vi har fortfarande titlar att kämpa om och kan vi visa mot mästarna att vi i allra högsta grad fortfarande är Chelsea och minst lika konkurrenskraftiga som andra - det kommer att betyda mycket inte minst psykologiskt. Vi kan.

En sak vi är säkra på,
    Chelsea kan inte starta sina matcher som de gör nästan varje gång. Långsamt, trögt och försöka känna sig för 10-15 minuter för att först därefter försöka sätta sitt spel i dem. Då kommer vi redan att ligga under. Chelsea får inte låta dem utnyttja kanterna som de vill. Eller byta kant som de älskar. Då är vi körda. Agero gör alltid mål mot oss känns det som. Ett hattrick mot Arsenal sänkte knappast hans självförtroende.(Även om ett aldrig hade godkänts med VAR). En annan sak Sarri och hans team måste ta till sig är hur Arsenal hittade vägar in bakom Fernandinho, ett tag.
    City har en bortamatch mot Everton i veckan. Chelsea är spelfria.

 

Rykten, notiser m m, v-6


LÖRDAG 9:
Orkar ni? Dagens Hazard av tolkarna som läser höstlöven eller tébladen eller vad de tar sina nyheter från är att han stannar i Chelsea. Läs här>>

Alvaro Morata gjorde mål för Atletico mot Real men han var offside. Hur många gånger skedde inte det under hans tid i Chelsea? Det lär inte hjälpa hans självförtroende.

FREDAG 8:
Eden Hazard fortsätter tydligen på sociala medier att "retas" kring besked om sin framtid. Vi orkar knappt bry oss längre. CSFC har hela tiden till nu trott på förlängning, nu vet vi inte.
    En av extremt få röster som fortfarande tror Eden förlänger är dock Cesc Fabregas som säger det här>>
    Fast i Daily Mail tolkas exakt samma ord som att Fabregas tror han lämnar, som Daily Mail ju pushar för.
    Noterbart är dock att att det nästan det enda det pratas om när det gäller Chelsea, trots stormötet med City på söndag.

TORSDAG 7:
Det är inte bara Eden Hazard som är på väg att lämna Chelsea på grund av Maurizio Sarri om vi ska tro medierna. Även N'Golo Kanté ska ha tröttnat på den dogmatiske italienaren och PSG känner stor uppmuntran inför möjligheten att värva (sönder) Chelsea i sommar och få över Kanté till den franska huvudstaden, Sanningshalten får Metro stå för men ärligt talat, förvånade är vi inte. Läs här>>

Sky har en ambitiös analys om Sarriboll någonsin kommer att fungera i Chelsea och jämför med hur City planerade för Guardiola jämfört med hur Chelsea inte planerat, som de framställer det. Något att läsa, funderar över och hålla med eller inte. Läs här>>

Daily Mail är i farten igen. Liverpool ska fått nobben på ett stort erbjudande för Napolis Insigne. Napolis ska vi säga excentriske ägare Di Laurentii vill ha dubbelt så mycket nästan, dvs runt 140m pund. Så nu kopplas Insigne till Chelsea. Ärligt talat, vi tror inte mycket på det men då alla känner till att Sarri väldigt gärna jobbar med spelare han känner så lär vissa medier tro på det.

Vi vet vilka domarna blir mot City nu. Det blir Mike Dean, en omstridd domare som tycker om rampljuset på söndag och Jonathan Moss i Ligacupfinalen.

Ryktena kring Hazard säger att Chelseas prislapp kommer att bli 100m pund. Spanska medier är övertygade om att han kommer att kosta mindre. Vi kan bara vänta och se. Historien är dock av det slaget nu att man snart bara vill ha ett slut på det och veta vad som kommer härnäst. Det finns bara plats för så mycket spekulationer.

ONSDAG 6:
Ur led är tiden. Åtminstone hos tvmatchen.nu som skickat ut information om att Chelsea möter Brighton den 24 februari och att matchen kan ses på Viasat.
    Det blir en riktigt tuff dag för Chelsea. Först Brighton kl 13 på Stamford Bridge enligt dem och sedan möter de några mil därifrån på Wembley Manchester City i ligacupfinalen kl 17.30 (en match som ännu tydligen inte bestämts ska visas om vi ska tro tvmatchen.nu). Men vi har ju en stor trupp så det ska väl gå...

Lite intressant är det onekligen att se hur medierna tolkar saker.
    Eden Hazard sägs ha ha sagt att han bestämt sig om sin framtid. Det tolkas unversellt som att han lämnar Chelsea. Ingen enda tror det handlar om att han bestämt sig för att stanna.
    Det visar hur medierna agerar. Något måste hända annars är det inget som intresserar dem och att Hazard skulle stanna i Chelsea vore detrimentalt till deras sätt att tänka.
    Därmed inte på något sätt sagt att CSFC tolkar det annorlunda för vi är rätt övertygade om att Eden Hazard inte vill stanna i Chelsea under Maurizio Sarri av två stora skäl; Sarris sätt att hänga ut enskilda spelare i medierna och hans tjuriga envisande om att Hazard kan spela falsk nia, även om det sistnämnda är något som kanske vi slipper se nu när Higuain kommit (fast om han blir skadad eller avstängd lär Sarri återvända till sin tidigare idé). Det (hårddraget alltså Sarri själv) är orsaken att vi tror att han kanske lämnar, långt mer än att det beror på att han säger att han bestämt sig. Medierna har dock i flera år nu hetsat Hazard till att lämna och många, särskilt de med intressen i andra klubbar har ju direkt uppmanat honom.

Barcelonas president Bartomeu säger att Chelsea förhörde sig om möjligheten och priset på Coutinho i januari, men han är inte till salu.

Annars handlar skvallret mest om vilka spelare från Real Madrid som Chelsea kommer att få för Eden Hazard som medierna nu bestämt sig för kommer att lämna. Det blir tydligen Isco och Kovacic. Vi får se, men så går tongångarna.
    Några har senare under dagen lagt Asensio till listan.

TISDAG 5:
Franska RMC Sport har gjort en dokumentär som ska sändas i helgen. I den sägs Eden Hazard uppge att han tagit ett beslut om sin framtid. Ingen vet dock om det beslutet avslöjas i dokumentären. Dock, ärligt talat. Det här börjar bli plågsamt med alla antydningar hit och dit.
    Vi vill absolut inte att han ska lämna men klubben och fansen vill ha besked, inte antydningar hit och dit gynnar ingen. Ska han lämnabehöver klubben få ut maximalt belopp för honom om det ens finns bud och framförallt se hur han ska möjligen ersättas. Vilket känns omöjligt men framöver kanske.

Pochettinoryktet får en del flygtid i engelska medier. Vi är fortfarande mer än skeptiska men läs själva och avgör vad ni tror>>

MÅNDAG 4:
Courtois verkar ha ljugit och med facit på hand tror vi betydligt mer på Chelsea än Courtois som flera gånger bevisligen har ljugit i medierna om Chelsea. Att han dessutom nu aktivt går ut och uppmanar Eden Hazard att lämna gör oss inte vänligare stämd till till Courtois som strejkade sig bort från Chelsea till en skitsumma och tvingade Chelsea att panikhandla (vi fick dock en målvakt vi uppskattar bra mycket mer och som nog kommer att bli bättre). Här tar Telegraph upp Chelseas reaktion på Courtois's senaste (falska?) påståenden om Chelsea.>>

Willian är tydligen den nästa som bara erbjöds ett ettårskontrakt är därmed funderar på att lämna. Ärligt talat, kan Chelsea få ut de summor de pratats om (vilket vi inte tror på) så finns det mycket som talar för en försäljning. Just nu är Willian en spelare som ställer oss frågor. Jättenyttig på plan men inte s mycket framför mål och hans hörntagning, tja den lämnar något att önska för ögonblicket. Och var tog hans frisparksfot vägen? Han håller också en plats där vi vill se Sarri matcha in Hudson-Odoi. Så bråka om kontrakt är kanske inte det bästa, även om Chelsea visat honom lojaliitet precis som han och det måste sägas visat Chelsea stor lojalitet.

En intressant syn på skillnaderna i försvarsspel i Premier League och Serie A/La Liga från en som vet, Gonzalo Higuain>>

Så här gick det för lånespelarna i helgen>>

Silly season är över men vi slipper aldrig sillya season så nu kommer rykten om att Chelsea ville ha Sarabia men inte betala vad som begärdes. Vi ska köpa Saul för 150m €. Listan går vidare och det är sex månader till nästa fönster.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!