Carabao Cup - Ligacupen 2018-19, semifinal II
24 januari 2019

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA   Chelsea    vs     Tottenham  bournemouth
        2                               -                 1            (2-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2018-2019> - LIGACUPEN >>

Tottenhams start-XI

Gazzaniga, Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Dier, Winks, Sissoko, Eriksen, Lamela, Llorente

avb: Lloris, Rose, Sanchez, Walker-Peters, Skipp, Nkoudou, Lucas

Manager: Mauricio Pochettino

Målgörare

1-0
2-0
2-1


N'Golo Kanté, 27
Eden Hazard, 38
Fernando Llorente, 50

Chelsea vann straffläggningen med 4-2


CHELSEAS INSATS


6+

En hafsig, slarvig, kampig inledning innan Chelsea kunde börja spela fotboll. Kanté bröt upp det hela med sitt mål och efter det kunde Chelsea börja spela fotboll. Väldigt fint andra mål.
Gav bort en reducering genom vanliga felet med svag markering. Och så föll anfallsspelet genom dålig skärpa. Borde vunnit matchen redan i första, skänkte bort den i andra.
Straffläggning. Rätt lag gick dock vidare i den.



SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Slapp skott på sig i första. Ett skott i andra. (Räddade en straff och blev hjälte) 6+
César Azpilicueta* Assist till Hazards mål. Dominerade sin kant offensivt. 7-
Antonio Rüdiger Några kraftfulla brytningar och räddade Luiz vid något tillfälle. 6+
David Luiz Stod får några härliga pass som inte ledde till något och några farliga saker bakåt. Typiskt Luiz. Han kan verkligen blanda högt med lågt. Får ta på sig reduceringen. 6+
Emerson Palmieri Stabil insats utan utropstecken. 6
Jorginho* Märktes inte mycket. 6.
N'Golo Kanté* Utropstecknet redan från start, en av de få. Därtill målgörare. 7+
Ross Barkley Ett offensivare val och han skulle kunna ta för sig ännu mer framåt. 6+
Pedro Fick och skapade några lägen där vi hade hoppats han skulle få med sig mer. 7-
Eden Hazard I sin rätta roll. Det tog en liten stund men sedan tog han tag i taktpinnen och målet han gjorde var klass, liksom hans del i uppkomsten av det. 7+
Olivier Giroud Nära stöta in en boll, gav Hazard det utrymme han behöver genom att hålla försvaret upptaget. Dock okordinerad och fick inte ordning på fötterna alls när bollen var i närheten. Naturligt matchrostig förstås. 6
---    
Willian In för Pedro. 76 För kort tid för betyg. -
Mateo Kovacic In för Barkley. 81 För kort tid för betyg. -
     
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Ampadu, Alonso, Kovacic, Hudson-Odoi, Willian, Piazon

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 21 5
Skott på mål 5 1
Hörnor 8 4

Bollinnehav%

53 47
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

BETYG

Det var vilja men inget spel från start. Efter första målet lossnade det dock. Barkley ett positivare, offensivt val än Kovacic. Ändå besviken på att CHO inte fick chansen. Gladare att han valde att spela med en central anfallare. Kanske har han äntligen fattat att Hazard inte ska spela falsk nia.
Standardbyten som inte ändrade något direkt. Behöver nog näta en del markeringsspel framöver.

6

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
N'Golo Kanté

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Bara vinst med två mål gäller idag. Förhoppningsvis inom full tid, annars kan det bli förlängning och ev straffläggning. I skålen ligger ett finalmöte mot Manchester City om en månad på Wembley. Med tanke på vad som hände senast får vi hoppas på lite flyt, men framförallt mål.

Vi slipper åtminstone se Hazard som falsk nia idag då Giroud startar. Piazon på bänken är dock en jätteskräll. CHO på bänken är en stor besvikelse.

Självklart, viktig match och en nästan ny tv ska krångla. Tur det finns fler sätt att flå en katt som det gamla obehagliga ordspråket säger. Så förhoppningsvis ska vi kunna ge en rapport ändå. Även om det är med fördröjning och usel bildkvalitet från playtjänster.

Luiz står för första attacken då han går hela vägen från backlinjen, bryter på mitten men sedan inte kan få tag i bollen som spurs spelar bakåt. 1
    Inställningen verkar bättre men inte kvaliteten de första minuterna.
    Pedro skapar sig ett läge men en back får en fot på skottet och kan blockera det rätt lätt. 4
    Rudi skyndar tvärs över planen då Luiz inte är på plats och bryter till inkast. 5
    Luiz gör en form av rabona när han bryter, såg snyggt ut men lite väl riskabelt eller...? 7 Han sparkas ned lite senare och Luiz har mycket ont. Atkinson redan på väg att förlora matchen, särskilt som han inte ens varnar Dier. Ser ut som en knäskada och Ampadu värmer.
    Reprisen visar att Atkinson hade ryggen mot incidenten vilket förklarar hur Dier otroligt nog klarar sig utan kort. Borde bli avstängning i efterhand. Så fult var det.
    Det har inte varit mycket till ordnat spel första tio men Luiz är åtminstone tillbaka på plan men Tottenham och Dier fortsätter spela riktigt fult. Atkinson måste sätta stopp för det här.
    Bra frisparksläge ute mot kanten. Hazard in men avblåst innan för ruff. 12
    Det är hafsigt, slarvigt, flepass och väldigt fysiskt spel från Tottenham. Nu drar Alderweireld ned Hazard och låtsas som om han inte gjort det. 13
    Konstig uppställning av Chelsea med tre spelare kaftig offside. Giroud försöker en cykelspark för att få in bollen och Rudi får snedträff och utanför. 14 Spelare faller som käglor i boxen.
    Atkinson har redan tappat greppet och varje avblåsning följs av massor med protester. Att han aldrig kan lära sig sätta gränser från start för det fysiska spel han tillåter.
    Luiz har briljerat med långa pass och vändningar av spelet men ännu har de inte lyckats leda till farligheter.
    Dier orsakar ännu en frispark. Hur kan han inte vara kortad redan? Fullständigt obegripligt.
    Ännu inte ett enda tecken på att Chelsea kan göra mål i den här matchen heller. Det är dock mer av Battle of the Bridge för några år sedan än en fin fotbollsmatch.
    Publiken är i alla fall med och stödjer Chelsea, men de måste visa lite kvalitet också.
    Tottenham får en hörna. 21 Får hoppas Chelseas vanligen rätt usla markeringsspel är på plats i bättre form. Tveksamt men bollen gick förbi alla.
    Oroligt i boxen och det blir till en ny hörna. 22 Där Kanté ska täcka Llorente??? Som tur var bollen inte dit.
    Ärligt talat, det här ser inte lovande ut. Inställningen är kanske bättre än i lördags men inte skickligheten, långt ifrån.
    Lång boll från Rudi till totalt ingenmansland och ut... Vad är det här? 23 Det är som om den ende som lyckats slå två passningar efter varandra till rätt adress är Kepa.
    Chelsea får sin första hörna. 24 Kort mot två försvarre och det är bara lite magi från Hazard som gör att bollen till slut går in i boxen, men missas av alla. Offside dessutom. 25 Fast var den var avslöjades absolut inte av reprisen.
    Tottenham har lyckats frustrera Chelsea och stänga ned dem. De är säkert nöjda så hår långt in i matchen.
    Ett svagt inlägg från Hazard håller på att styras in vid stolpen men målvakten hann dit. 27 Bollen ut och Kanté möter den långt ut och bollen går hela vägen in i mål då målvakten är skymd och inte ser bollen. SKÖNT MÅL och förhoppningsvis löser det upp matchen. Bollen tar på målvakten och går sedan in i mål då den är rätt hård. Mellan benen på en försvarare och mellan benen på målvakten. 27 Bollen gick faktiskt mellan benen på tre spelare!!!
    Så får vi veta att det faktiskt inte blir förlängning. Att bortamål inte gäller det visste vi. Straffar direkt som det står just nu.
    Rätt man fick göra det. Kanté har varit bäst i Chelsea så här långt. Luiz långa pass har varit fina men försvarsspelet lite darrigt.
    En ny slarvig hörna från Tottenham. Fullständigt ondöigt. 30 Nickas bort, Luiz hämtar upp den. Bryts till inkast.
    Hazard görs ned igen. Och en spelare sitter och begär behandling. 31 Ljumsken. Det är Ben Davies. Det blir byte och Danny Rose in. 33
    Hur Kanal 9 kan ha en sådan usel kvalitet på sin playtjänst är anmärkningsvärt.
    Br ainlägg från Hazard som Giroud nästan får in i mål men styrningen stannar upp på hans andra fot. Målvakten kan ta den. 36
    Chelsea har fått ett grepp om det här nu. Det är mycket kvar och det är ju inte direkt strålande spel från Chelsea. Sen avblåsning från Atkinson när Kanté fullständigt mosas bakifrån av Rose.
    Snabb frispark av Barkley, Hazard ut till Pedro och Azpi som lägger in bollen och Hazard styr in den kraftfullt otagbart bakom målvakten. Jättefint spel. Äntligen både bra spel och utdelning. HÄRLIGT MÅL. 38 Där ser vi vad Chelsea verkligen kan. De har tagit greppet om matchen efter Kantés mål och nu fick de ut spelet som finns i dem också.
    Fint anfall igen men Pedro får bollen för långt ifrån sig. 42
    Hazard verkar strunta i sin flaska nia roll även om han gjorde mål som center. Han är överallt som han vill vara.
    Pedro försöker igen men möter ett stillatåene objekt. 45 Tre minuter tillägg efter två skador varav en blev byte.
    Alderweireld lyckas med en tackling på Hazard bakifrån som tar på bollen, ananrs hade det varit straff just innanför linjen. 45+2
    Pedro går för länge med boll och han och Giroud är lite ivägen för varandra. Lägger upp för Kanté istället och dennes skott är lika dåligt som det förra var bra. 45+3

Chelsea började inget vidare men kämpade. Kanté löste upp alla nerver och efter det spelade Chelsea ut betydligt bättre. Mycket fint andra mål. Just nu är Chelsea i final. Det kan dock ändras i andra.

ANDRA
Fick en obehaglig påminnelse om Chelseas målsnitt med högst två mål mot PL-motstånd sedan oktober. Frågan är om Chelsea inte behöver ett mål till i andra för att se till att finalplatsen bärgas.
    Kan Chelsea spela som de avslutade första går vi till sängs mycket glada ikväll. Men det kräver ju att de är påslagna och vill gå fram och inte hamna i något försvara det som finns.
    Chelsea startar med en snabb hörna. 46 Målvakten boxar ut och får ett skott han lätt tar från Jorginho.
    Ett anfall som visade att matchen inte är över. Hörna och lite farligt men det slutar med en boll i spursklacken. 48
    Kanté med en snurrfint i boxen men bollen rinner ifrån honom. Dominans från Chelsea runt boxen för tillfället. 49
    Mycket spekulation bland kommentatorerna om när Moura ska komma in. Tottenham får in en boll och det blir mål för Llorente. Dåligt markeringsspel igen. Rose assist och Llorente som brottar sig fri från Luiz. Så är det straffläge.
    Giroud får läge men skjuter rakt på målvakten. 51
    Helt oförtjänt men det är ju Chelsea, blanda högt och lågt och skita i markeringsspelet.
    Så hittar Atkinson äntligen kortet och för en farlig tackling där han visar sulan, men hur den kan ge kort och inget av det Dier gör.... Även Sarri fick gult kort av Atkinson när han protesterar.
    Just nu har Chelsea slarvat bort etta vencemang genom bristande koncentration och sedanvligt dåligt markeringsspel på inlägg. För hoppas den offensiva kraften räcker men Tottenham är klart mer tända nu.
    Atkinson friar och Kanté orsakar att en Tottenhamspelare går ned. Kanté fick kortet först efteråt, Var VAR inbladat där. Det var redan avblåst när Kanté gjorde tacklingen, som inte såg så farlig ut i reprisen. 56
    Barkley långskott utanför. 56 Rose buas ut för att spelat över av hemmafansen.
    Chelsea har tappat spelet och Tottenham har återfunnit sin aggressivitet efter gåvomålet.
    Snabb kontring av Chelsea, Kanté spelar fram Hazard som skjuter i burgaveln. 58 Den borde gått på mål.
    En offside som tur var på Lamela, som annars hade helt fritt fram. 59
    Så friar Atkinson igen när en spelare fälls bakifrån. Högst tveksamt. Emerson föll kanske lite enkelt visade reprisen, men live såg det annorlunda ut.
    Tottenham har verkligen fått liv igen efter reduceringen. Chelsea har klart tuffare igen. Matchen har dock öppnat upp och det är nu helt jämnt inför avancemang.
     Chelsea krånglar till det på vänsterkanten. Får börja om. 62
    Underbart pass av Hazard till Giroud som kommer lite djupt ned. Hörna Chelsea. 63
    Man unnar Giroud ett mål. Hörnan går till Rudi som pangar på men tre spelare blockerar. Lite senare är hans inlägg för djupt mot målvakten.
    Jättechans för Tottenham när Llorente får en fantstiska pass över Jorginho. Llorente slarvar dock ut den. 64
    Hazard till Pedro som prickskjuter på en arm, dock nära kroppen och ingen straff. 65 Man såg att Pedro siktade på det.
    Fint spel, Hazard in i boxen men han får inte skottläge. Det blir rörigt och sedan får Kanté bollen och hans passar men skottet blir lamt på målvakten. Såg ej vem som sköt, Emerson kanske.
    Azpi varnas. 66
    Chans för Tottenham, Chelsea rensar och så får Vertonghen frispark. Moura på väg in. Llorente ut. 68
    Går fortfarande inte att säga vem som går vidare. Chelsea är det bättre laget men Tottenham fick massor med energi och har skapat chanser efter sin reducering. Chelseas övertag i spel omvandlas inte i tillräckligt farliga chanser idag igen.
    Målvakten sätter en jätteboll till Moura som löpt sig fullständigt fr, menhans skott i burgaveln. Chelsea stod och sov. 70
    Hörna Tottenham. 70 Chelsea lever farligt. Det blir inget av den.
    Dags för CHO tycker vi.
    Giroud har problem med ett knä. Eeller är det är det låret. Landade illa efter en närkamp.
    Verkar som Sarri ska göra sitt standardbyte. Barkley-Kovacic. Willian värmer också.
    Äntligen ett kort till en Tottenhamspelare. Sissoko.
    Hazard vänder upp och skjuter, strax utanför. 73
    Azpi driver för långt och tappar boll, Chelsea vänder tillbaka och Giroud försöker sig med en hög vinkling. Pedro kan inte hinna fram. 75
    Willian in för Pedro. 76
    Jorginho tappar boll men Chelsea vinner tillbaka den. 76
    Chelsea är ju det lag som förtjänar nästa mål, men det måste göras också.
    Luiz stoppar en kontring med en boll som kunde gått illa. 77
    Sanchez på väg in för att stärka upp Tottenhams defensiv. Kanté inlägg , Jorginho stressas och det blir lite luftpastejer hit och dit. 78
    Willian vinner boll och gör en fin aktion, Hazard går in och skjuter, blockeras. En spelare ligger på plan. Sissoko är det. Han sprang ihop med egen spelare.
    Kovacic in, Sanchez får gå in för Sissoko ser det ut som. 80
    Hörnan tas, ny hörna. OCh den sätter Willian bakom mål! Varför får han ta hörnor? 81
    Det lutar åt straffar och det är underbetyg till Chelsea att man låter det gå dit i en match de hade kontroll på. Det är dock inte slut än.
    Azpi får en armbåge och Tottenhamspelare förstår inget. Han slapp ju kort så då ska han väl få bete sig som han vill...
    Kovacic missar boll och lyckas till slut markera ut spelare så det blir inspark. Inget bra första ingripande.
    Tottenham satsar på ett avgörande. De trycker ned Chelsea just nu. 84
    Ännu en Chelseahörna. Femte i andra. 86 Hazard tar den, nickas mot bortre men Luiz är offside där och chansen är borta.
    Gazzanigas superlånga utsparkar orsakar lite oro igen. , Så går bollen till en onside Giroud men efter nedtagningen slarvar han bort chansen. 86
    Kepa har haft ett skott mot sitt mål, det gick in. Eller nick snarare. Det säger en hel del om matchen.
    Ska vi få ett mål? Mcyket lite tyder på det. Tottenham kämpar verkligen för att undvika det och Chelseas skärpa är helt borta i anfallen.
    Fyra minuter tillägg.
    Miss av Giroud igen, Willian skjuter, nära skjuta på Giroud och in. MEN... 90+1
    Willian skjuter, uruselt. Hur kan han ens komma på tanken att skjuta i det läget och sedan skjuta så dåligt? 90+2
    Giroud utanför. 90+4 Sista chansen? Nick. och han hade tid att göra bättre. Slarv. Skänkte bort avancemanget redan i första.

STRAFFAR
Eriksen - MÅL hård
Willian - MÅL, fick vänta länge
Lamela - MÅL
Azpilicueta - MÅL otagbart i andra krysset
Dier - miss. Högt över, högsta buropen idag innan han slog den
Jorginho - MÅL lång ansats fintar bort Gazzaniga
Moura - miss. Kepa räddar straffen
Luiz - MÅL smäller in den vid stolpen
Hazard behöver inte lägga sin straff. 4-2

    OBS betygen var satta innan straffläggning, annars kanske Kepa hade vari MOTM med sin straffräddning.

Chelsea borde nattat, lagt matchen till sängs tidigt men släppte in Tottenham i den.

RÄTT LAG gick ändå vidare.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Martin Atkinson
VAR

BETYG

Slapphänt som vanligt mot för hårt spel. Vilket ledde till irriterad stämning och gnäll. Dier förtjänade tre kort redan inom en kvart och fick inget. Fullständigt inkonsekvent i sin bedömning. Av någon anledning gick nästan alla kort till Chelseaspelare för mindre förseelser än Tottenhams.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook