csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   23 sp 14 v 5 o 4 f 40 -19 mål 47 p

- always proud to be Blue -

Information om hur du köper biljett till matchen mot Malmö (i Sverige). Läs den här artikeln>>
Aktuella spelarkontrakt, från 20180323 (flera spelare har förlängt sedan dess...) >>


21 - 27 jan 2019
    NÄSTA MATCH:

    30 jan - Bournemouth - kl 20.45

    .

Nyheter v-4


SÖNDAG 27:
Många har undrat varför det inte blev hörna när VAR ändrade Marriners felaktiga domslut med straff för Sheffield W. Regeln säger att om ett domslut som tagits ändrats av VAR ska bollen droppas och spelet börja varifrån det felaktiga domslutet togs. Så enkelt är det.

Lottning måndag kväll. Cirka kl 20.

Fin propaganda för VAR inom ett par minuter. Först rätades ett felaktigt domslut mot Chelsea och sedan fick vi ett korrekt domslut med oss.
    Med tanke på kvaliteten på matchen från Chelsea är VAR nästan det enda som förtjänar överbetyg idag. Och andra målet förstås. Tredje målet var också rätt fint, men matchen var annars ett sömnpiller. Wednesday bjöd till mindre än väntat. Ligan väntar på onsdag igen.

Ingen jätteskräll, särskilt inte då Tottenham utan Harry Kane knappt kan kallas T-ham, även om de tvingade Chelsea till straffar i torsdags. Crystal Palace slog ut dem ut FA Cupen och Tottenham kommer inte att vinna något i år heller, det kan vi vara bergsäkra på. Är Kane borta länge nog kan de hamna långt från CL-plats också. De missade öppet mål två gånger inom 30 sekunder, de missade en straff, fick den inte ens på mål. 2-0 till Palace.
    Det har varit en riktigt spännande FA Cuphelg och vi får hoppas Chelsea tar sitt motstånd på allvar och ser till att leva upp till sitt favoritskap nu.

Vi kan nog avskriva alla förhoppningar om att damerna ska försvara sin ligatitel från förra året. Faktum är att de ser inte ens ut att kvalificera sig till Champions League heller efter dagens hemmaförlust till Birmingham på övertid. Chelsea har sex poäng upp till Man City och fem till Arsenal, de har dock en match mindre spelad.
    Chelseas mål gjordes av Erin Cuthbert i 13, 83.

Ruud Gullit, tidigare Chelseamanager tror inte alls på Higuain som striker i Chelsea. Han förklarar varför i den här artikeln>>

Atletico Madrid har bekräftat att Alvaro Morata har klarat sin läkarundersökning idag. Vi väntar ännu på officiellt besked men det talas alltså om ett lån värt 9m pund och en köpoption om 48,5m. Stämmer det skulle alltså Moratas tid i Chelsea gå nästan jämnt ut. Vilket ekonomiskt sett inte är ett dåligt utfall. Tyvärr kunde han ju aldrig anpassa sig till engelsk fotboll, trots den talang han onekligen har. Det blir dock så ibland, bra spelare blir fyrkantiga pinnar som inte passar i runda hål.

West Ham, Liverpool, Arsenal, Everton, Southampton, Leicester, Fulham, Huddersfield, Cardiff, Bournemouth. De är alla utslagna redan ur FA Cupen. Vi hoppas Chelsea verkligen tar matchen mot Sheffield Wednesday på allra största allvar nu. För vi vill inte hamna i det sällskapet.
    Minst ett PL-lag till kommer att åka ut då Palace och Tottenham möts, Brighton har ett omspel mot WBA och riskerar också eliminering. Även Wolves har ett omspel, mot Shrewsbury.

Damerna har värvat en av Birminghams bästa spelare, deras målvakt, men det är ändå en tuff match som måste vinnas i eftermiddag. De har också en ny manager i Marta Tejedor.

LÖRDAG 26:
Skrällarna i cupen ramlar in. Absolut bottenlaget i League One, AFC Wimbledon slog i sena kvällsmatchen ut Premier Leaguelaget West Ham med 4-2. Och förtjänade det.
    Vi kan inte fatta varför lag som inte är med i titel- eller bottenfajter ger bort möjligheterna till cupframgångar. Det är obegripligt och ett stort svek mot sina supportrar. Fast finns det något roligare än när ett lag i Wimbledons position piskar ett bortskämt lag i den främsta ligan? Nästan ännu roligare med den historia som AFC Wimbledon, klubben som kom till när rika ägare (tror de var norrmän faktiskt, men är osäker) helt sonika på amerikansk manér flyttade klubben till en ort som betalade bättre, Milton Keynes och de blev MK Dons. Då startade supportrarna AFC. De spelar också på Chelseaägda Kingsmeadow (där damerna bl a spelar), även om det är tillfälligt i väntan på sin egen arena.

Så fick vi en skräll till då Millwall slog ut Everton ur FA Cupen med 3-2. Sent avgörande mål på övertid.

En rätt intressant artikel om Gonzalo Higuain och kanske ytterligare en förklaring till ledningens skepsis till honom (hans tydligen enorma lön). Läs här >>

Ett alltmer formtoppat City (som vi ska möta två gånger inom en månad nu) slog ut Burnley ur FA-Cupen idag med utklassningssiffror. Ingen överraskning alls.
    Att Shrewsbury däremot skulle slå ut Wolverhampton, det var en jätteskräll men det belv inte så domarna lade till sex obegripliga minuter och Wolves lyckades kvittera och rädda omspel. Brighton och WBA får spela om. Icke-ligalaget Newport skrällde igen och fick omspel mot Middlesbrough. Omspel spelas t o m denna omgång men från runda fem är de avskaffade i FA Cupen i år.

Intressant läsning om Sam Hutchinson som återvänder till Stamford Bridge imorgon med Sheffield W. Hutchinson har haft en brokig karriär med stora skador som man trodde stoppade hans karriär men han kunde nästan mirakulöst återvända till fotbollen efter att knät oväntat läkt för honom. Han är fortfarande ett Chelseafan även om det blev Yorkshire hans karriär tog vägen. Läs här>>

En italiensk gästskribent skriver i Daily Mail om hur Sarri motiverade Gonzalo Higuain under tiden i Napoli. Läs mer här>>

Självklart vill vi gå långt i FA Cupen. Vi är ju Mästarna. Och vill vara Mästare igen. 15 olika cupfinaler på 16 år. Inte illa, fast vi har ju (onödigt) förlorat några. Vi är redan i Ligacupfinal, vi siktar på att vinna Europa League igen. (Vilket på något sätt känns enklare än att vinna Ligacupen mot City...)
    Ändå vill vi gärna se Sarri ta av hängslena och spela ett lag som får en chans att visa vad de går för imorgon. Ett lag som ändå ska kunna slå Sheffield Wednesday om de bara vill.
    Så här är det:
Caballero - Zappacosta, Christensen, Cahill, Emerson - Ampadu, Jorginho, Barkley - Hudson-Odoi, Giroud, Willian.
    Vi tror Higauin ersätter Giroud i halvtid. För en mjukstart i klubben. Hazard på bänken för att se till att Chelsea ändå kan vinna matchen. Kanske kan Loftus-Cheek spela och får hoppa in för Barkley. Våra äss Kanté, Kepa och Hazard vilas för en viktig match utan krusiduller mot Bournemouth i veckan.

FREDAG 25:
Det är bekräftat att Charlie Colkett lämnat Chelsea permanent för Östersund. En kanonvärvning för dem, tror CSFC. Colketts utveckling har gått lite i stå men om han trivs och anpassar sig i Östersund och till plastgräs tror vi han kommer rankas som en av säsongens tre bästa värvningar i Allsvenskan. Kanske ännu bättre.

TV-bolagen har varit i farten (inte de svenska som nobbar Chelsea på onsdag) utan de engelska och ändrat fyra matcher i mars. Varav en match riskerar att ändras igen då det kan bli FA Cup den helgen istället (Everton). Det är Fulham, Wolverhampton, Everton och Cardiff-matcherna som flyttas fram till söndag. (Vilket alltså ökar våra chanser att få se dem om vi bara slipper ligga samtidigt som United eller Liverpool för då vet vi hur Viasat väljer).

Vad kommer vi aldrig att glömma från matchen igår är inte segern, det är inte det jättefina målet som hazard gjorde, det är inte hur domaren vägrade korta vissa spelare för vissa saker som andra fick kort för, det är inte straffläggningen och hur Kepa räddade Mouras straff, det är inte hur publiken knäckte Dier innan han drämde upp sitt straff i stratosfären. Det var inte hur Jorginho fintade bort Gazzaniga så han undrade vilken stadium han var i. Det var hur N'Golo Kanté tunnlade tre spelare och gjorde mål. Det lär vi inte glömma på länge.

Mycket trevlig läsning (även om det är i DM) om Gianfranco Zola, en legend. Läs artikeln här>>
    Favoritcitatet i artikeln är förstås: "It was like falling in love with football again when I came over here." Han pratade om när han anlände till Chelsea.

OFFICIELLT
Chelsea har bekräftat lånet av Victor Moses till Fenerbahce. Lite överraskande är det ett långtidslån på 18 månader.
    Med tanke på hur Sarri behandlat Moses önskar vi honom verkligen all lycka till i Turkiet och hoppas han hittar tillbaka till den fotboll han gav oss för två år sedan.

Chelsea har också bekräftat lånet av Matt Miazga till Reading. Han har haft en väldigt besvärlig tid i Nantes där det körde ihop sig med managern ordentligt. Förhoppningsvis får han nu speltid och kan behålla sin amerikanska landslagsplats.

Från presskonferensen med Gianfranco Zola:
    Zola menade att spelet igår kan varit en reaktion på Sarris kommentarer. (Vi tror mindre på det än att laget fick spela mer som det ska spela samt en viss yrkesstolthet).
    Zola kan inte ge besked om Higuain startar mot Wednesday. Det är inget de diskuterat ännu.
    Hans ålder, 31, är inget problem i dagens fotboll. För tjugo år sedan kanske men inte numer. (Önskar ledningen kan fatta det).
    Zola kan inte ge besked om Morata hamnar i Atletico men han känner till att det förs en diskussion.
    Ang Moses har Chelsea gett honom tillåtelse att diskutera med Fenerbahce.
    Han kunde inte heller ge besked om en ersättare till Fabregas, men det förs diskussioner mellan Sarri och Granovskaia.
    De vet att spelarna kan spela bra, men det krävs också att de gör det regelbundet nu.
    Sedan kom ett par riktigt luddiga svar på frågor om var Hazard ska spela. (Som om det behövs fler bevis men Zolas lojalitet är förstås först till managern).
    Självklart ställs det stora förväntningar på Higuain men det är han van vid enligt Zola och kan klara av.
    Ombedd att ge råd till Higuain menade han att det är viktigt att läsa ligan (analysera) och förstå var lagen har sina svagheter och var och hur försvarna gör misstag. Han kommer till ett system han redan kan och det kommer att hjälpa.
    Ruben Loftus-Cheek var tillbaka i träning idag vilket var en överraskning då Zola trodde det skulle ta längre för hans skada att läka.
    Ang det uppmärksammade att han bad spelarna sitta ned under straffläggningen för publikens skull. Zolas kommentar var att han bad dem huka sig så barnen på läktaren bakom kunde se.

Sheffield Wednesday är nästa motståndare. Ett lag både med och utan en manager. Deras tillträdande manager Steve Bruce är ute och semestrar och tillträder inte förrän 1 februari. Under tiden sköter hans assistenter Steve Agnew och Stephen Clemence klubben. Udda upplägg mendet har fungerart någorlunda för dem hittlls

Eden Hazard ger svar på tal till Sarris löjliga uttalande om att han inte är en ledare. Något han bevisat i Chelsea, i Belgien och som han bevisade igår. Här ger Eden svar på tal>>
    Han snarare bevisade vilken inskränkt manager Sarri varit som envisats spela honom i en position han varken trivs eller excellerat i tidigare. När han var tillbaka där han ska vara var han bäst på plan tillsammans med Kanté. Inget snack om saken. Eden Hazard visade Sarri att han är ledare, kanske mer så än en manager som inte vill spela sina bästa spelare där de ska spela för att bevisa något för sig själv eller andra.

Oliviier Grioud fick en knappt godkänd sexa av oss igår. Ändå tycker CSFC synd om den sympatiske fransmannen. Hans betydelse för laget får ju inte utfall i en invididuell bedömning. Han betydde mycket för att Hazard skulle kunna spela så bra som han gjorde. Problemet var ju att stackarn är så matchrostig att när chanserna dök upp då hann han inte reagera och att reagera är en anfallares A och O. Det måste sitta i ryggmärgen för de får inte tid att tänka och planera. Och det kan bara sitta där när de får spela regelbundet. Giroud är i CSFCs ögon en tillgång för Chelsea men utan speltid kommer han inte vara en naturlig målgörare utan mer en viktig del i andras spel i laget.

TORSDAG 24:
Chelsea höll på att skänka bort en seger som var hur rättvis som helst. De visade dock i straffläggningen att de var värda och rättmätiga finalister i Ligacupen. Mycket fina straffar, delvis väldigt fint spel men också som sagt, nära att skänka bort avancemanget. Nervöst. Kepa hjälte i straffläggningen. Hazard behövde inte ens lägga sin.

Kan inte Chelsea vinna över Tottenham ikväll finns inga ursäkter. Tottenham saknar tre av sina absolut bästa spelare och på papper ska det innebära att de har inte en chans mot Chelsea. Å andra sidan gör Chelsea inga mål så det kanske jämnar ut det. De som ersätter Tottenhams stjärnor lär också vara heltända och visa vad de kan och vill.
    Vad som absolut inte få hända är att Chelsea gör som de gjort i på tok för många matcher redan, bara ställer ut skorna och tror de kan vinna. För är inte inställningen perfekt så åker Chelsea ur cupen.
    Med tanke på möjligheterna i den här matchen vill vi verkligen se Chelsea ge allt. Vad vi inte vill se, men fruktar att vi får se, är en ny Sarri-uttagning där Hazard ska spela falsk nia, CHO sitta på bänken och bollen ska spelas tio meter sidledes på mitten.
  Bättre chans att slå Tottenham har vi inte haft på åratal men det innebär inte att det blir en lätt match.
    Statistiken är kraftigt emot Chelsea. Sedan 12-13 har nio av tio lag som vann första matchen också gått vidare.

Nu när Higuain-affären äntligen är klar. Vi vet få detaljer om det är lån med förlängningsmöjlighet eller köpoption men det struntar vi i. Det enda viktiga är att han kan göra de mål som Chelsea i övrigt inte kunnat göra.
    Vi får se om Chelsea nu kan ordna en ersättare till den flyktade Cesc Fabregas. CSFCs grundtips är att det kommer inte att komma någon i det här fönstret. De affärer som det pratas om verkar närmast omöjliga.
    Därmed återstår bara att försöka få ned storleken på truppen och vi hade ju väntat att Drinkwater, Moses och Cahill skulle lämna. Det ser nu ut som alla tre kommer att stanna åtminstone till i sommar.

Så nu ägnar vi oss åt fotboll igen. Tottenham i returen av Ligacupens semifinal. Chelsea måste vinna. Chelsea ska vinna med tanke på hur skadedrabbade Tottenham är. Frågan är kan Chelsea göra tillräckligt många mål för att gå till final och möta Manchester City om en månad? Vi är livrädda att Sarri tänker spela Hazard som falsk nia igen, något vi inte tror alls på. Vi vill också se Callum Hudson-Odoi starta, Framförallt dock vill vi se ett Chelsea som visar att de verkligen vill vinna matchen.

ONSDAG 23:
Gonzalo Higuains första intervju i vilken han pratar om den förmodat förolyckade Sala och hans känslor om att komma till Chelsea och spela för Sarri igen. Den manager han menar som fick ut det bästa från honom i hans karriär hittills. Läs här>>

OFFICIELLT
Chelsea har nu gett Maurizio Sarri den present han ville ha. Gonzalo Higuain som Sarri ville ha redan i somras är nu klar för Chelsea på lån.
    Chelsea har värvat argentinaren från Juventus, men som varit utlånad med mycket blandat resultat till Milan. Där startade han lika bra som Morata en gång gjorde för Chelsea och sedan hände ingenting. Kanske för att han inte trivdes utan egentligen ville ha den här värvningen redan i somras.
    Chelsea annonserar lånet och presenterar spealren Gonzalo Higuain här>>
    Sarri har därmed fått två av de spelare han allra helst vill bygga sitt system kring. Spelare som känner honom och som haft framgång med hans Sarri-boll. Chelsea var säkerligen mycket tveksamma till Higuain beroende på hans ålder och hans utveckling i Milan men dels är det få strikers där ute och ännu färre som är värvnngsbara särskilt i januari.
    Sarri har nu få ursäkter om han inte får igång laget igen. Vi fans hoppas innerligt att Higuain lever upp till hans förväntningar, för vi måste få fler mål i laget och vi måste få bättre utväxling på de spelare som är i laget.
    Higuain är inte feg, han har tagit det numer ryktbara otursnumret nio på sin tröja.
    Alla Higuains rekord, inkl 36 mål. Målrekord i Serie A som tidigare höls av Gunnar Nordahl. >>

Sky meddelar att Gonzalo Higuain avslutat sin läkarundersökning och är nu på Stamford Bridge för att skriva på kontraktet. Han biir alltså spelklar till Sheffield Wednesday på söndag om allt går i hand närmaste timmen. Kl. 15.45

Wow. Det verkar som Sarri äntligen börjar fatta vilken sorts spelare Eden Hazard är och att spela honom som falsk nia är en idiotidé om vi tolkar följande uttalande rätt:
  You know very well that Eden is at the moment a wonderful player, but he's an individual player."He's a very instinctive player. For him it's very difficult to play only in one position. He likes very much to go to the ball."He wants the ball on the feet. So for him I think it's very difficult to play as a striker, but it's very difficult to play also as a winger. We have to organise the other 10 players in the defensive phase."
    Å andra sidan, vi tvivlar på att Hazard gillar att få höra att han inte är bra som ytter heller i Sarris ögon. Sarri verkar närmast vilja att Hazard går till Real så han kan få in någon automaton som gör som han säger i laget. Han sa nämligen också att Hazard frustrerar honom: "Sometimes, I prefer him when he speaks with his feet. I think he said coaches tell him he needs to do more, I think he has to do more. The potential is higher than the performance. He has to do more." Han ser inte heller Hazard som en ledare utan en individuell instinktiv spelare som kan vända en match på ett ögonblick.
    Han sa också att Eden Hazard har ännu inte bestämt sig ang Real eller Chelsea. (Vilket säkert förstört dagen för flera spanska journalister som hävdat att till och med femårskontrakt är underskrivna. Så undrar en del varför sportjournalistiken inte borde få kallas journalistik utan bara sportskrivande).
    Övrigt från presskonferensen:
Andreas Christensen lämnade bänken i förtid i lördags vilket medierna försökt göra en stor sak av. Det beror tydligen på att han drabbas av magbesvär före matcherna...konstigt nog uttryckte Sarri det som om det händer ofta.
    Han berömde klubben för att de jobbat så hårt för att få loss en striker nu i januari, något som är nästan omöjligt enligt Sarri.
    Han pratade också om att han och spelarna har haft en diskussion om hur de spelade mot Arsenal och Sarris uttalande efter matchen - vilket han såg som normalt och att spelarna har tagit det så också.

Higuain kommer inte kunna spela mot Tottenham. Det är det enda som är klart kring övergången just nu.

Ruben Loftus-Cheek fyller 23 år idag. Grattis.

En övergång är inte bara den summa medierna gissar den kostar. Eller väljer att publicera som t ex Daily Mails lögner om att Morata kostade Chelsea 75m när rätta summan förmodligen var 58m. /5m var en möjlig slutsumma med alla bonusar och olika klausuler utlösta.
    Mer om vad en transfer egentligen kostar har det kommit ut en bok om, Done Deal av Daniel Geey. Sky skriver om den här>>

Det ser inte ut att bli någon Gonzalo Higuain mot Tottenham. Den affären skulle varit klar klockan 12 idag, visserligen är det i skrivande stund några minuter dit engelsk tid. Det sägs dock att Higuain nu är i England och genomgår en läkarundersökning på Cobham så kanske är pappren skrivna och inskickade men inte offentliggjorda.

TISDAG 22:
Dagens stora och hemska fotbollsnyhet är ju att Cardiffs nya rekordvärvning från Nantes argentinaren Emiliano Sala, var ombord på ett flygplan som förmodas ha störtat i Engelska Kanalen på väg till Cardiff. Hemskt.

Mycket av det som händer nu verkar handla om; ska Chelsea satsa på Eden Hazard eller Sarri? Ska Chelsea ta några år utan framgång för att bygga nytt? Men måste då inte Sarri använda ungdomarna för att åstadkomma det? Vet Sarri vad han sysslar med eller är han bara totalt bunden till sitt enda system?
    Chelsea kallas nu krisklubb, vilket är rätt magstarkt då vi ändå är med i samtliga tävlingar, ligger på en CL-kvalificerande plats i ligan! Däremot måste vi väl erkänna att målgörandet eller bristen på det kan kallas Kris.

MÅNDAG 21:
Det är cupvecka för Chelsea.
    Det är en vecka som kommer att vara oerhört avgörande för hur Chelseas säsong kommer att bedömas.
    Det är också en vecka då Maurizio Sarri kommer att ifrågasättas på största allvar. Inte bara här på CSFC som inte har fullt förtroende för honom utan även i hittills rätt vänliga engelska medier. Alan Shearer ifrågasatte honom ordentligt i helgen och det är en kritik som är helt befogad och som kommer att växa kraftigt närmaste dagarna, särskilt om veckans resultat blir dåliga.
    Frank Lampard kommer kanske att få första frågan; när tar han över Chelsea den här veckan.

Chelsea SKA vinna de två cupmatcherna i veckan. Det är ett MÅSTE.
    Gör Chelsea inte det kommer vi att på allra största allvar ifrågasätta om Maurizio Sarri ska stanna kvar som manager. Han har visat sig klara de högre kraven i Premier League ganska dåligt. Han är inflexibel, taktiskt en enaktare och ska vi döma av insatsen mot Arsenal har vi fog för att undra om han redan har tappat förtroendet hos spelarna! Hans sätt att uttala sig om spelarna väcker inte heller känslan av att han har dem med sig, särskilt inte de yngre. Det ökade nog inte när han helt skyllde på dem efter matchen istället för att ifrågasätta sin egen dagistaktik och envisa felaktiga utnyttjande av Chelseas bästa spelare. Jorginho hyllades enormt första veckorna men han är långt från sommarens bästa värvning för det är utan konkurrens Kepa Arrizabalaga, trots den enorma prislapp Courtoisaffären tvingade Chelsea att punga ut med närmast i panik.
    Att vi kräver vinst i veckan är inte utan fog. Vi möter ett Championshiplag som ligger på 16e plats. Sheffield Wednesday hade stora besvär att besegra League Onelaget Luton i omspel. De lyvkades hemma slå bottenlaget Wigan med enda målet i helgen. Chelsea måste spela ruskigt dåligt för att inte gå vidare i FA Cupen på söndag. Något vi har rätt att kräva att Chelsea gör.
    Chelsea är helt borta i ligan redan och långt ifrån klara att ens hålla fjärdeplatsen efter en del rent fiaskoartade insatser i viktiga matcher, som i lördags. Cuperna är Chelseas enda chans till framgång säsongen 2018-19 och som tur var är vi kvar i alla, just nu.
    I Europa League möter vi Malmö FF i två matcher. Det ska innebära avancemang om Chelsea inte sticker huvudet i sanden och tror de kan gå vidare genom att bara ställa ut tofflorna. Uwe Rösler är ingen dumbom och han har sett hur lätt Chelsea är att läsa och stoppa om spelet fungerar. Så även om Chelsea ska vinna 9 av 10 matcher mot Malmö och spela oavgjort minst i den tionde, kan vi inte ta något för givet. Är inte huvudena med kan allt gå illa som vi sett i en del matcher redan oavsett kvaliteten i truppen.
    I FA Cupen har vi bra lottning som vi redan berört, särskilt som vi möter Sheffield Wednesday på hemmaplan. Största svårigheten i den matchen kan vara att Wednesday kan satsa på cupen då de ligger i ingenmansland i sin liga.
    Så har vi då Ligacupen, Carabao Cup. Chelsea förlorade helt orättvist och ganska kontroversiellt första mötet mot Tottenham trots att Chelsea var bästa laget på plan hela matchen. Fotboll handlar dock om att göra mål och det gör inte Chelsea längre, har knappt gjort sedan början av november. Och absolut inte sedan Sarri fick den dumma idéen att spela Eden Hazard i fel position. För det går inte att förneka, Chelsea är extremt beroende av Eden Hazard och Sarri håller på att helt förstöra hans glädje för fotboll just nu verkar det som. Rent av driva honom i armarna på Real Madrid.
    Returen på torsdag måste Chelsea vinna med två mål för att gå vidare. Sedan väntar Manchester City i final för det finns nog inte en människa i universum som tror Burton kan vända på 0-9. Just nu är City överlägsna Chelsea så det blir svårt, men finalen är en månad bort och en del kan hända på den tiden.
    Oddsen för att slå Tottenham har inte varit större på minst tre-fyra år än vad de är på torsdag, om vi bortser från hur Chelsea uppträdde i lördags första kvarten och att Chelsea inte kan göra mål.
    Anledningarna är flera, men framförallt två. Chelsea har hemmaplan och ännu mer, Tottenham är extremt försvagade. De har sålt Dembele, och även om han inte spelat mycket i år innebär de att de är mycket tunna på defensiva mittfältet särskilt som Sissoko också är skadad. Dier är osäker. Ännu viktigare är att Harry Kane är skadad och kan inte spela. Christian Eriksen och även Dele Alli har visat svag form på sistone och en spelare som CSFC alltid ser som underskattad i Tottenham, Heung-Min Son är också borta på landslagsuppdrag. De har också frågetecken kring Lucas Moura. Dier har precis återkommit. Alli fick gå av med skadekänning, inte känt ännu vad det är men såg ut som en lårmuskel.
    Bortamål räknas inte dubbelt i Ligacupen.
    Vad Chelsea helt saknar och som flera motståndare, även Arsenal i lördags, har haft i massor mot oss är flyt. Vi hade oflyt även med VAR mot Tottenham senast och det efter att i flera matcher i rad fått felaktiga domslut som VAR aldrig skulle släppt igenom emot oss i matcherna innan det mötet.
    Oron är dock helt och hållet; kan Chelsea verkligen göra två mål och framförallt två mål mer än Tottenham? De leder med 1-0 från första mötet.
   

Det leder oss in på vad som kan bli Chelseas och framförallt Sarris räddning. Chelsealedningens present till Maurizio Sarri, en värvning av Gonzalo Higuain. En spelare Sarri vill ha men som ledningen är skeptisk till av många skäl; ålder och att han inte direkt superimponerat på sitt lån till Milan. CSFC tenderar att luta åt ledningens inställning men vi hoppas ju alltid och vi anser att åldersgrejen är något som vi ska strunta i, vi är mer oroade över att han inte presterat i Milan men å andra sidan vet vi ju så väl, inte minst av egen erfarenhet att spelare kan vara fantastiska i en miljö och nästnan värdelösa i en annan utan att spelaren egentligen förändrats.
    Kan Granovskaia fixa den värvningen innan klockan tolv på onsdag så Higauin blir spelklar till torsdag kan det bli en joker. Vi vet hur högt Sarri skattar Higuain och vi vet hur ömsesidigt det är. Kan Sarri få Higuain att prestera ens i närheten av vad han gjorde i Napoli kan det rädda upp en säsong som tyvärr balanserar på randen till ännu ett fiasko just nu. Det är inga små krav som därmed ställs på argentinaren men kan han ge Chelsea 10-15 mål i vår i alla tävlingar och framförallt ge Hazard den lekkamrat han behöver då kan allt ännu vända för Chelsea.

Båda Chelseas cupmatcher visas av Discovery. Tottenhammatchen i Kanal 9 och Sheffieldmatchen i Eurosport 1.

 

Rykten, notiser m m, v-4


SÖNDAG 27:
Daily Mail är i fin form idag, de ljuger om nästan allt i rubriker och ingresser. De hävdar Morata kostade Chelsea 75m vilket han inte gjorde utan 58m plus add-ons av vilka nästan inga kan fallit ut. (Faktum är att Chelsea kan gå nästan jämnt ut om Moratas affär med Atletico utfaller som tippats...). De ljuger om Eden Hazard och säger han skulle kosta 86m vilket är lögn då det bara är en siffra som spanska medier huggit till med att Real skulle vara villiga att betala. De har också en yx-artikel (en artikel avsedd att sänka någons rykte) om Higuain.
    Frågan är om de inte ljuger om Hudson-Odoi och Bayern också och det har tagits upp av andra medier. Daily Mails rykte blir bara sämre och sämre och sämre, Trump ljuger snart mindre än de. De har största sportredaktion och flera sportskrivare som sägs vara bra och hyllats för det, men ändå ser vi det här hela tiden och särskilt när det handlar om Chelsea. Vi kan nämna ett antal andra klubbar som behandlas helt annorlunda av DM.

David Luiz lär vara mycket nära att förlänga sitt kontrakt med ett år.

Flera medier går ut med att CHO kommer att starta idag trots att en transferbegäran ska lämnats in. Låter underligt, men mycket lite förvånar i fotbollsvärlden under silly season.

Monaco har lånat Gelson Martins från Atletico, vilket förklarar att Morata fått genomgå en läkarundersökning. Vi väntar nu bara på officiell bekräftelse till att Morata lånas till Atletico.

Sunday Express (det är något särskilt med söndagstidningarna under silly season - de kommer med de största "skvallret") menar att Man United och Chelsea slåss om Christian Eriksens signatur i sommar.
    Daily Mail Sunday fortsätter sälja CHO till Bayern. Det är transferbegäran och ologiskt nog att Bayern tänker lämna ännu ett bud, nu om 40m.

Arsenal lär vara desperata efter att Koscielny bröt käken i helgen. De vill ha Gary Cahill som tackat nej till lån till Fulham för han vill ha ett permanent kontrakt. Arsenal kan bara erbjuda lån, men vi lär få se. Vi har redan mött dem så vi kan ju tänka oss tanken att låna Cahill dit.
    Även Palace är intresserade av Cahill. Som vi kanske förväntar oss vilas idag så han inte ska bli cuptied inför en ev flytt.

Ryktena om att Nathan Aké återvänder till Chelsea växer igen. Särskilt då Bournemouth värvade Brentfords Chris Mepham i veckan.

Även ryktena om svensk-kosovoanen Arber Zeneli har återkommit. Han lär kunna komma för reapriset 5m pund. Vi får se.

Vi lär väl få se under dagen om ryktena om att CHO begärt att få lämna är sanna. Finns han inte ens med i truppen ikväll vid den ovanliga tiden 19.00 då kan vi nog se det som sant. Vi har dock inte en aning om hur Chelsea kommer att ställa sig till hans begäran.
    Det ryktas också om att Bayern förberedde ännu ett bud om 40m pund. Fast om CHO lämnat in en transferbegäran lär de knappast lägga det budet.
    Han har faktiskt fått fler chanser än många andra, men Sarri är verkligen inget vidare på att ge unga spelare chansen. Vi har även Christensen, Loftus-Cheek, Ampadu. För att inte tala om hur han behandlat Moses, Drinkwater, Cahill. Även Zapapcosta och Emerson. Vi kan förstå CHO, men tror inte han får det lättare i Bayern. Han borde verkligen vänta till sommaren - men hans familj är hans rådgivare/agenter och de tjänar oerhört mycket mer pengar på en övergång till Bayern än en löneförhöjning i Chelsea...Det påverkar också, minst lika mycket som tron på att han skulle få spela mer i Bayern (vilket vi som sagt tvivlar mycket på, andra tyska klubbar kanske men inte i Bayern - se Coman, se Sanches och hur Bayern behandlat dem).

Sky meddelar att de tror Alvaro Morata hkommer att ha en läkarundersökning hos Atletico Madrid idag. Det lär handla om ett lån med köpoption.

Nicolo Barella var en övergång vi trodde var stendöd. Nu försöker Man United värva honom den här månaden. Barella själv sägs vilja till Chelsea men först i sommar. Prislappen har tydligen också ökat till hela 50m pund också.

LÖRDAG 26:
Sky hävdar att Callum Hudson-Odoi har lämnat in en transferbegäran till Chelsea. Klubben måste ju inte gå med på en sådan men det säger ju hur låsta positionerna är. Det som avgjorde var säkert att han inte fick speltid i torsdags mot Tottenham.

Chelsea påstås lämnar ett bud om 1m för Bristol Citys unge Antoine Semenyo. Även Man U lär vara intresserade och Bristol City hoppas få ut 2m.

Simon Bank har skrivit en viktig artikel om hur nazismen, rasismen och fascismen håller på att sprida sig på läktarna i Tyskland och England igen. Vi som upplevde hur Chelsea kidnappades av sådana varelser och huliganer på sent 70-tal och tidigt 80-tal hade i våra hjärtan hoppats att aldrig få se det igen, men i de tider vi lever i växer hatet snabbt underblåst av populistiska politiker och anonymiteten på internet. Vi har redan sett hur Chelseaanhängare gett uttryck för hat och rasism, särskilt vid bortamatcher i Europa som i Paris häromåret och Budapest för bara några månader sedan. Läs om hur fotbollen åter riskerar att utnyttjas av de här varelserna för att sprida sitt hat, sitt våld här>>
   ** Tyvärr har Sportbladet nu låst in artikeln vilket är dummare än dumt då det är en artikel många borde läsa. Men det är ju så girigheten i media fungerar.

Det är mer ett önskemål hos vissa supportrar än ett riktigt rykte, men Lilles ytter, ivorianen Nicolas Pepe som var aktuell för Arsenal i somras är en spelare många vill ha till Chelsea. 15 mål på 22 matcher kanske förklarar varför. Under tiden sitter Pulisic nu fast på bänken för Dortmund, kanske förklarligt då han redan är klar för Chelsea men det var ju inte därför klubben lånade tillbaka honom efter köpet.

Tammy Abraham har gjort mål igen för Aston Villa. Det första i matchen mot Ipswich. Och det andra som blev vinstmålet, på straff.

Det är nästan så man inte kan tro det, Daily Mail har skrivit en försvarsartikel för en Chelseaspelare som på sistone blivit alltmer kritiserad - Jorginho. Läs den här>>

Mason Mount blev skadad rätt tidigt i Derbys cupmatch mot Accrington. Han är den som skapar chanserna i Derby, 54 stycken fram till idag. Annars extraknäcker han tydligen som chaufför till klubbkaptenen Keogh enligt den här artikeln i DM>>

Ivan Perisic sägs vilja bort från Inter och komma till Premier League. Prislappen lär ligga runt 30-35m pund. Kan vi byta Kovacic mot honom?
    Senare idag framkom det att Arsenal har utnyttjat läget och börjat förhandlingar med Perisic.

Thierry Henry fick sparken tio dagar efter att Cesc Fabregas gick till Monaco för att spela för just Henry. Det är ganska troligt att det hade varit en övergång som inte hade skett om han hade vetat vad som skulle hända. Monacos intresse i Batshuayi lär också vara avslutat från båda håll då Bats ville spela för sin förre belgien-coach. Därtill sägs det att kaoset i Monaco ligger bakom att lånet av Morata till Atletico har hamnat i limbo då Monaco skulle köpt Gelson Martins vilket ser osäkert ut nu och den försäljningen skulle öppnat upp för Morata. Ryktet säger också att Henry är inte den ende som får gå, även vår förre tekniske direktör Michael Emenalo lär sitta löst nu.
  Javier Jardim som sparkades för ung tre månader sedan har återanställts som manager för Monaco.

Bayern förväntas lägga ännu ett bud på Hudson-Odoi innan fönstret stänger på torsdag. Vi kan bara önska det redan vore stängt.

FREDAG 25:
Charlie Colkett till Östersund. Det ryktet kommer igen och det lär handla om att Östersund faktiskt köper loss honom. Hans kontrakt löper till 2020. Lyckas Östersund med det så har de gjort ytterligare en riktig het värvning utan att svenska tidningar fattat det (Isherwood är den första).
    En f d akademispelare från Chelsea är också aktuell för Östersund, Isak Ssewankambo.

Nu när lånet ut har börjat komma väntar vi fortfarande på Cahill och Drinkwater. Cahill vill ha ett längre kontrakt vilket låter dumt, vore det inte bättre att spela under våren och visa vad han kan. För varken han eller Drinkwater kommer att få spela mycket för Sarri. Vad det gäller Drinkwater misstänker vi det handlar om pengar, ingen låneklubb kan matcha hans Chelsealön.
    Ang lån intresserar sig också Juventus för Andreas Christensen enligt rykten. Vi tar dock lätt på de ryktena, vi har hört mumlande förut men som sagt, ta det inte på särdeles allvar.

Fenerbahce har bekräftat lånet av Victor Moses.

Inget från Chelsea ännu men Reading har bekräftat det, att de lånar Matt Miazga resten av säsongen.

På skallerfronten är det bara Victor Moses på lån till Fenerbahce som verkar aktivt för Chelsea.

Våra ickevänner hos Daily Mail har slagit till igen och hävdar att Higuain får 270k i veckan hos Chelsea. Minst 100k mer än i Milan. Vi har väldigt svårt att tro på de siffrorna. Men det är ju Daily Mail och vi har väldigt svårt att tro på nästan något i den tidningen. Även om deras matchrapport från semifinalen igår var ovanligt positiv för Chelsea och för en gångs skull tog upp hur idiotisk Martin Atkinson dömer våra matcher. Att bara en spelare blev skadad efter hans sätt att döma var oväntat.

TORSDAG 24:
Cesc Fabregas gick till Monaco för att spela för sin förre klubbkamrat och vän, Thierry Henry. Idag suspenderades Henry av Monaco inför en eventuell uppsägning som manager.
    Något senare under torsdagskvällen meddelades det att Henry fått lämna efter tre månader och 20 matcher. Förre managern Jardim ser ut att efterträda honom...

Enligt Sky har Victor Moses genomgått en läkarundersökning och hans lån till Fenerbahce är snart klart.

Juventus som inte är en privat klubb utan måste avslöja finansiella detaljer i sin verksamhet har fyllt ut detaljer som Chelsea valt att helt utelämna kring lånet av Higuain. De skriver på sin hemsida (översatt till engelska):
  “The agreement also grants to Chelsea the options to extend the duration of the loan until 30 June 2020, for a consideration of 18m euros (£15.7m) to be paid in 2019-20 financial year, or to acquire the registration rights of the player on a permanent basis for 36m euros (31.3m) to be paid in two financial years.”
    Det är alltså som tidigare spekulerats i ett lån som kan förlängas eller utnyttjas i en köpoption.

Varje dag och ofta flera gånger om dagen ifrågasätts nu Sarri och hans Sarri-boll. På tiden, men så som så ofta är fallet är det en medieeffekt. Först kommer ingen kritik alls utan bara rövslickeri och sedan vräks kritiken ut som en tsunamivåg som om det vore en orucklig sanning. Det finns problem och för oss är det största problemet egentligen inte Sarri-boll utan Sarris egen inflexibilitet och som nu ofta lyfts fram, hans ovana att kritisera sina spelare offentligt. Vi tog upp det tidigt när det gällde de unga spelarna, men nu när han ger sig på hela startelvan och Eden Hazard - då följs det upp av andra och bedöms som ett mycket farligt spel av Sarri. Självmordsaktigt på flera sätt för oss som känner till hur Chelsea fungerar, något Sarri uppenbarligen inte riktigt fått grepp om. Det kan fungera, men det kan också bli en katapult som inte ens Higuainvärvningen kan ändra. Särskilt inte som den just nu är en högst kortvarig lösning fram till sommaren. (Absolut inget har framkommit om ev förlängning eller köpoption som alla spekulerade och närmast tog för givet bara förra veckan).
    Förre Chelseastjärnan, nu i Juventus, Eni Aluko är kolumnist i Guardian och tar upp problemet här>>

Fenebahce ska ha kommit en bit på vägen för att ordna ett lån av Victor Moses.

En för oss okänd s k expert spekulerar i att Sarri får sparken om Chelsea inte slår Tottenham ikväll, Andy Jacobs. Det tror vi inte ett dugg på. Hade Chelsea haft sådana funderingar på ett seriöst sätt hade de aldrig slutfört Higuainaffären. Men Sarri ska inte känna sig för säker, Chelsea måste nu börja göra mål och klara minimimålet med en CL-kvalificering.

Många gnällspikar på sociala medier går hårt åt Chelseas ledning för att de inte slutförde affären så Higauin blev spelklar till ikväll. Vilka fånar.
    Även om Higuain hade blivit spelklar hade det aldrig någonsin handlat om något annat än ett kort inhopp. Ingen riktig manager skulle startat en spelare som knappt ens hunnit hälsa på sina lagkamrater än mindre spelat med dem.
    Visst tog affären lång tid, men det var också en rysardeal att genomföra med massor av olika parter och krav som de var tvungna att navigera mellan. Det är en sak att ställa krav, en annan att vara fullständigt orealistisk och ska vi skylla på någon här så är det väl ändå Milan vi ska skylla på. För det är de som lyckades förhala affären genom att få igenom att de först skulle lyckas med sitt köp innan Chelsea kunde genomföra sitt.
    Det sagt, klart vi önskat att affären hade varit klar redan förra veckan.

ONSDAG 23:
Liverpool ska ha gett sig in i jakten på Callum Hudson-Odoi. De ska träffat spelaren (vilket de inte får enligt reglerna så vi ställer oss skeptiska till det) och hans bror Bradley som agerar som CHOs agent. Ryiktet kommer från Bild.

En Chelseaspelare spelar ikväll. Bradley Collins står i mål för Burton när de ska hämta upp Citys ledning på 9-0 från första matchen. Han släppte bara in ett enda mål mot City som vann sammanlagt med 10-0.

Guardians karaktyrist David Squires har skickat Chelsea på terapi i veckans alster. (Det handlar mest om Emery och Özil, men risken är väl att Squires bara ser vad som kan komma med Chelsea). Skratta här>>

Muarizio Sarri har gått ut och sagt att han förväntar sig att en övergång för Gonzalo Higuain från Juventus till Chelsea kommer att bli klar idag. Läs här på officiella sajten>>

TISDAG 22:
Vi hade väntat oss rykten om läkarundersökning, om att Higuain är i London och att personliga villkor är klara och allt det där. Absolut inget sådant har hörts ens i de värsta skvallertabloiderna så vi får nog sänka alla förväntningar om att en övergång ska bli klar i tid för Tottenhammatchen.
    Det har varit märkvärdigt tyst idag, speciellt om vi tänker på alla andra artiklar om Chelsea, tidpunkten, Tottenhammatchen och att Silly Season är inne på sista delen. En enda blaska hävdar att Higuain är i London.

Milan och Genoa ska vara överens om övergången för Piatek och en läkarundersökning görs imorgon bitti. Slutförhandlingar mellan Milan och Piatek ikväll.
    Vi vet inte hur det påverkar Higuain-affären, men den sägs ju vara beroende av Piatekaffären.

John Obi Mikel har återvänt från Kina för att nu spela för Middlesbrough.

Inget nytt om Higuain och Morata även om det sägs att Moratas lån har en utköpsklausul om 48,5m pund till sommaren. Tio miljoner mindre än vad Chelsea betalade, för Chelsea har absolut inte betalat några 670-75m som vissa lögnare i medierna påstår. Det var ett absolut toppris förutsatt om Morata nådde en massa uppsatta krav kring antal mål, landskamper och massor med annat. Grundpriset var 58m och Chelsea har knappast betalat mer än det. En försäljning blir dock ändå en förlust men mindre än vad vi gjort på andra spelare. Om det nu blir så, för precis som med Bakayoko krävs det ju att spelaren gör succé under sitt lån (vilket Bakayoko tycks gjort efter en riktigt svag start i Milan) för att låneklubben ska utlösa köpklausulen.

Även Sky ställer frågor kring Sarri, håller med om hans kritik men menar liksom så många andra av oss att Sarri också måste ta sitt ansvar. Läs mer här>>

Enligt Mirror (och Times) ska Sarri haft en tjugo minuters fredskonferens med spelarna igår. De gillar inte att Giroud inte får spela och att Hazard spelar falsk nia men han ska inte ha förlorat spelarnas förtroende ännu.

Igår sades det att Charlie Colkett var klar för Östersund. Idag är det Aston Villa som är intresserade av honom. Det är silly season, tro inte på något förrän det står i vänstra kolumnen.

Chelsea är intresserade av Bristol Citys 19-årige ytter Antoine Semenyo.

Plötsligt är Leandro Paredes med i skvallret igen efter att PSG börjat jaga Evertons Gueye.

Enligt Metro är Sarris träningar urtråkiga och vad som är än värre, de orsakar skador. Om vi nu ska tro Metro. Det ska nog tas med en nypa salt, men en typisk artikel som kommer när klagomålen om en manager börjar komma fram. Läs artikeln här>>

Det klagas också (och inte enbart här) på att Eden Hazard spelas som falsk nia och att Giroud inte får mer speltid. Läs det här>>

Chelsea-ogillarna på Daily Mail har vräkt ur sig artiklar om klubben, föga positiva, sedan igår.
    Denna handlar om hur Sarri byter; dvs han byter Kovacic mot Ross Barkley och vice-versa, då det är i princip lika givet som att solen går upp i öster. >>
    Gary Neville (en gaphals till expert som vi sällan lyssnar till) och Daily Mail har gått samman och förutspår att Maurizio Sarri är sparkad till nästa säsong (något vi faktiskt inte säger emot i sig då vi själva tror det till och med kan hända tidigare om Sarri inte börjar lyssna till andra och se verkligheten istället för sina teorier). Här>>
    De tar också hjälp från Reals husorgan Marca och hävdar att Eden Hazard kommer att tvinga fram en övergång i sommar. >>
    Daily Mails spärreld om krisklubben Chelsea följs upp av deras mest kände krönikor, Martin Samuel, också känd som Buffeln. Vi säger inte att han har fel för CSFC håller med om mycket om vad han säger (väldigt mycket så i vissa fall) - det är bara det att den tillsammans med de andra (och tidigare) artiklarna visar blaskan attityd och hur de till varje pris försöker påverka. Läs här om hans kritik om Sarris obändlighet>>
   
Den här artikeln handlar om hur David Luiz försvarar Sarri och menar att alla spelarna fortfarande står bakom honom. Den publiceras i Daily Mail men kommer från Press Association. Vilket säger en del om vilken ställning Daily Mail tagit. >>

MÅNDAG 21:
SportItalia hävdar att Gonzalo Higuain imorgon tisdag flyger till London för läkarundersökning.

Huddersfields nya manager kommer åter från Tyskland. Det är Dortmunds reservlagstränare Jan Siewert som tar det omöjliga? uppdraget att rädda dem kvar i Premier League.

Charlie Colkett har gått till Östersund, intressant värvning.

Milan vann över Genoa i eftermiddags med 2-0. Varken Higuain eller Piatek förekom i något av lagen.

Sky Italia hävdar att Moratas lån till Atletico kommer att bli klart ikväll. Vi tvivlar men det kommer säkert ganska snabbt uppå bekräftelse om Higuain.
    Det nya är de pratar om försäljning, inte lån.

Dortmunds förre transfer/scoutingguru Sven Mislintat värvades av Arsenal men där han han marginaliserats och han lämnar nu klubben om ett par veckor, vilket har fått folk att pusha honom till Chelsea som teknisk direktör, något Chelsea fortfarande saknar efter att Emenalo lämnade.

Fler medier säger att Callum Hudson-Odoi kommer att nobba även ett bud om 85k i veckolön hos Chelsea. Det innebär dock inte att han kommer närmare en transfer till Bayern i januari om Chelsea inte får ännu bättre betalt och ger upp på spelaren.

Enligt Sky blir lånecirkusen klar under tisdagen. Chelsea och Juventus ska vara överens om Higuains lån. Vi vet inte om Chelsea och Higuain är överens och någon läkarundersökning har inte skett så vitt det är känt. Higauin spelar dock inte i Milans match ikväll. Det som det lär hänga på är om Milan landar Piatek, vilket lär ske imorgon när Genoa och Milan (som spelar ikväll) möts för att slutföra affären. När det är klart ska Morata lånas ut till Atletico, en affär som också lär vara klar i teorin men inte i praktiken. Så allt verkar hänga på Milans 31m+-köp av Piatek, när det är klart faller bitarna som ett domino.

Det ser inte ut som om Gary Cahill går till Fulham. Cahill vill ha ett längre kontrakt och inte bara ett lån fram till sommaren så förhandlingarna verkar brutit samman.

Chelseas a-lagsspelare gör det inte, men Tammy Abraham fortsätter göra mål. Här är klubbens lånerapport>>

Sillyrykten om Gonzalo Higuain förväntas gå in på högvarv under måndagen, skönt vore om det också verkligen händer något. Frågan är tydligen hur mycket Milan kan sätta käppar i hjulet då de inte tycks få ordning på sin värvning av Piatek?
    Guardian säger dock att Piatekövergången är klar. Inget är officiellt i skrivande stund.
    Ironiskt nog eller vad vi ska säga så möter Milan Piateks Genoa i kväll, vilket kan vara en anledning till försening.
    Det sägs också att så fort Higuain är klar för Chelsea kommer det att kungöras att Morata är klar för Atletico Madrid. En sann lånecirkus det är.
    Daily Express menar att läkarundersökningen av Higauin kommer att ske imorgon.

Det hindrar dock inte att Mauro Icardi-ryktet dyker upp igen.

Vi lär också få höra en hel del om Callum Hudson-Odoi och Bayern då framförallt Daily Mail gör precis allt de kan för att se till att ynglingen väljer det tyska alternativet. Det är skrämmande att läsa hur DM pushar honom bort från Chelsea. Vi är dock beytdligt mer osäkra på om det kommer att lyckas. Chelsea och Granovskaia är inte lika lätta att övertyga som tabloidläsare. Vårt grundtips är fortfarande att CHO inte kommer att släppas i januari. Till sommaren vet vi inte, men mycket kan hända i vår, särskilt nu när Sarri förklarat krig mot sin egen trupp. Hans utbrott i lördags efter matchen kan kosta honom jobbet snarare förr än senare - kanske. Läs vad han sa här, igen>>
    Bayern lockar också med att ge CHO Robbens gamla nummer 10.

Chelsea ska enligt vissa spanska källor snott en värvning från Barcelona framför näsan på Manchester City. Det handlar om en 16-årig mittfältare vid namn Ilaix Moriba, som Barcelona själva har försökt behålla. Vi vet inte hur sant det är men akademivärvningar brukar det inte pratas så mycket om.

Vi förutspådde att Maurizio Sarri nu kommer att utsättas för en helt annan granskning och kritik än tidigare och det har börjat, och den utgår från den överskattade Jorginho. Läs mer här vad flera av de större tidningskrönikörerna tycker>>


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!