csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   23 sp 13 v 5 o 4 f 40 -19 mål 47 p

- always proud to be Blue -

Information om hur du köper biljett till matchen mot Malmö (i Sverige). Läs den här artikeln>>
Aktuella spelarkontrakt, från 20180323 (flera spelare har förlängt sedan dess...) >>


14 - 20 jan 2019
    NÄSTA MATCH:

    24 jan - TOTTENHAM -LC - kl 20.45

     TV

Nyheter v-3


SÖNDAG 20:
Ingen bra helg för Chelsea. Fiasko mot Arsenal. Inte ens nära att göra mål trots att de i långt mer än halva matchen hade mest av spelet. Lagen runt omkring vann, flera tack vare det kända flytet dvs inte helt förtjänt men vinst. Januari 2018 var en katastrof i fotbollstermer för Chelsea, vi ligger lite bättre till just nu men än är månaden inte slut.

Chelsea lyckades igår med något få gjort under hela säsongen. De fick Arsenals försvar att se bra ut. Inte minst på fasta situationer.

Chelsea hade kunnat spela hela lördagskvällen utan att göra mål. Inte ens mot ett lag vars försvar ansågs vara deras svagaste del. Det värsta är att det inte ens är en överraskning. Så har det sett ut länge nu och ännu mer sedan Sarri kom på idéen att slänga bort vår bäste spelares kvalitet och talang genom att spela honom i en position han helt klart rent ut hatar. Det har vi alla (utom Sarri) sett i match efter match nu, Hazard vill inte vara där han ska vara som falsk nia och han är inte alls med i spelet förrän i slutet av matcherna när han struntar i sina spelorder och söker sig till mer vanliga positioner. Chelsea har bollen runt boxen men aldrig en spelare i den när Hazard spelar falsk nia.
    Det hade varit klart smartare av Sarri att spela Willian som falsk nia och låta Hazard spela där han är som bäst och trivs att spela. Om han nu ska spela med en falsk nia. Det enda Sarri åstadkommer just nu är att övertyga Eden Hazard att han bör lämna Chelsea och garantera att vårt anfallsspel är fullständigt impotent.
    När Chelsea sedan tog in en anfallare var det som om de hade order att inte spela på anfallarens (Giroud) styrkor heller. Utan de fortsatte att spela på ett sätt som inte passar den som spelar centralt i anfallet. Giroud fick en enda boll på de 20+ minuter han var inne, och den var knallhård och han missade att träffa den.
    Sarriboll fungerar inte i England. Det är nog de flesta överens om nu.
    Bollinnehavsfotboll fungerar bara om du också har anfallare som City och Barcelona. Boxspelare och närmast genier som Suarez, Messi och Aguero t ex.
    Det tog tränarna i Premier League ungefär fem minuter att lista ut hur man fullständigt neutraliserar Sarriboll. Ett- man sätter hög press, två- man isolerar Jorginho genom att dra ned sin offensive mittfältare på honom och tre - man möter Chelseas anfall lågt så de fullständigt tappar tempo och inte kan spela bollen snabbt utan hamnar i något slags handbollsspel framför boxen och blir fullständigt ofarliga utom vid de tillfällen då individuellt geni från enstaka spelare kan bryta mönstret. Vilket skedde oftare när Hazard fick spela där han ska spela än det någonsin gjort när han spelar i fel position.
    Vårt enda hopp snart om en framgångsrik säsong är att Sarri slutar vara envisare än en gammal grisgalt och inser detta själv. Han är pigg på att offentligt tala om för unga spelare vad de måste förbättra men försvarar spelare som han sedan vägrar använda i anfallet. Vi kan nog bara hoppas Chelsea ger honom Gonzalo Higuain som present och att de kan återskapa vad de hade i Napoli för annars är den här säsongen körd. Igen. Särskilt som vi verkligen fruktar att Sarri just nu håller på att köra bort både Eden Hazard, vår i särklass bäste spelare, och vår nästa storspelare Callum Hudson-Odoi från Chelsea. Vad vi ska göra nästa säsong utan dem vågar vi inte ens tänka på. särskilt inte som Chelsea står inför en ordentlig generationsväxling. Fabregas är redan borta.

LÖRDAG 19:
Sarri själv skyllde efter matchen på spelarnas motivation och menade på att laget är extremt svårt att motivera inför matcherna. Det kan vi acceptera med tanke på hur laget startade matchen. Och ja, även hur de genomförde den i övrigt även om de dominerade större delen av den. Det förklarar dock inte den totala oförmågan framför mål och inkompetensen att göra mål. Sarri menade att han var väldigt arg på laget och att det verkar vara väldigt svårt att motivera Chelsea, och för att undvika missförstånd valde han att meddela det på italienska under presskonferensen efter matchen.
    Läs vad han sa här>> Glöm dock inte allt han inte sa om de val han gör kring laget.

Med en stunds eftertanke har vi valt att ändra MoTM i spelarbetyget. Vi kanske också ändå var lite generösa men har försökt se på hela matchen. Första kvarten kom ingen utom Kepa och Azpi upp ens i en femma i betyg.

Sarri håller på att göra Eden Hazard till en dussinspelare. Den här idiotin att spela honom som falsk nia måste upphöra omedelbart. Ska han spela med falsk nia pröva med Willian eller Pedro som har speed.
    Sarriball fungerar inte i Premier League. Den är på tok för enkel att stoppa och neutralisera.
    Antingen måste Sarri börja bli flexibel eller måste Chelsea börja titta på ännu ett managerbyte. (Plus att han personligen är på väg att se till att två superviktiga spelare håller på att lämna klubben, Hazard och Hudson-Odoi genom att inte utnyttja dem och utnyttja dem fullkomligt fel.)
    Och varför kan Chelsea inte starta matcherna när domaren startar dem. Det är ju inte första gången det här händer (=halvtidsfunderingar).

Sarri! Flexibel, nä. Falsk nia, ja. Fungerar det? Spela spelare i form eller ur form? Spelar tydligen ingen roll, vi kör så ändå.
    På papper ser Arsenals backlinje rätt trög ut, och det kanske förklarar och försvarar Sarris satsning på falsk nia och tre små rörliga spelare framåt.

Alla resultat idag verkar gå oss emot, inkl att Real verkar vinna så de kan ta sig till CL (vilket vi inte vill då det ökar chansen att Hazard söker sig dit, om han inte redan bestämt sig på grund av hur Sarri matchar honom som falsk nia). Bra lag behöver flyt och nog har vissa lag flyt just nu. Får hoppas Chelsea har det mot Arsenal om en kort stund.

Alla förväntar sig en stentuff match mot Arsenal. Ett lag som visat rätt dålig form men det här är en annan match och den kan inte dömas utifrån tidigare insatser. De är dessutom klart bättre hemma än borta, särskilt en viss Mesut Özil som är lika oförutsägbar som spelare som en fjäder i en storm. De har ett supervasst anfall. Det har inte Chelsea. Vi har en spelare som ofta spelas i helt fel position och inte trivs där, vi har en spelare som spelar rätt bra men nästan undantagslöst missar alla chanser.
    CSFC hoppas får se Giroud starta mot Arsenal för att ge Hazard en fokuspunkt och någon att spela mot. Vi tror han kommer gilla det, och vi har sett honom göra otroliga mål mot just Arsenal. Deras svaghet är försvaret som inte är i samma klass som Chelseas, från målvakt framåt. De har en terrier på mitten i Torreira som de vilade senast. Det glunkas om att Sarri faktiskt funderar på att spela Callum Hudson-Odoi från start och det är intressant. Känslan är dock att om han gör det får vi inte se Giroud starta.
    Tipsen för matchen är över hela tavlan. Vanligast siffran är 2-1, till Arsenal eller till Chelsea. Några tror på oavgjort men det är en svårdömd match. Vi tror dock inte vi får se samma som i augusti när Chelsea spelade ut Arsenal i över tjugo minuter för att sedan bli totalt utspelade resten av första halvlek. Chelsea hade dock redan ledningen och höll den och i andra dominerade de och höll Arsenal stången, rätt lätt.
    Även Emery erkänner att om Chelsea vinner tror han inte Arsenal kan tävla om en CL-plats, så det är en riktigt viktig match.

Vi gillar inte att se Eden Hazard som falsk nia och hoppas på en anfallare (Higuain!?) mot Tottenham. Spurs som saknar Kane funderar nu på att spela Dele Alli som falsk nia på torsdag.

FREDAG 18:
Chelsea har nu gått ut med biljettinformation för bortafans (dvs oss) till matchen mot Malmö på Alla Hjärtans Dag. Ni hittar den här>>
    Chelsea har bara fått 1025 biljetter.
    Ovan finns också en länk till en artikel om hur man kan försöka komma över biljetter.

Chelsea har bara en skada, RLC. Arsenal har det lite värre: Mkhitaryan (vrist), Holding knä), Welbeck (vrist).
    Två frågor ställs av många; kommer Sarri envisas med falsk nia eller får Giroud möta sina f d klubbkamrater i en startroll? Kommer Emery ge Cech chansen mot sin förra klubb? Då vi inte är övertygade om att Leno är en bättre målvakt hoppas vi att Emery håller fast vid honom, för risken är väl annars att Cech gör en sådan där stormatch i sitt sista möte mot Chelsea.

Från presskonferensen:
  Första frågan var om Higuain och Sarri avslöjade att han inte vet mer än vi, han pratade med Marina Granovskaia för två veckor sedan och allt han vet är att hon jobbar hårt med frågan/ärendet.
    Samma gäller en ersättare för Cesc Fabregas.
    Morata kan spela men Sarri vet inte om han kommer att ta ut honom mot Arsenal pga omständigheterna och ryktena på silly-marknaden.
    Allt han vill säga om CHO är att för en månad sedan jobbade de med honom i det defensiva arbetet och han förbättrades mycket, sedan har de jobbat med hans rörelse utan boll. Sarri är imponerat av hans utveckling och attityd.
    Bara Ruben Loftus-Cheek är skadad.
    Han varnar för Arsenal som Sarri ser som det ettt av de offensivast bästa lagen.
    Ang Bielsa/Leeds Spygate erkände Sarri att han verkligen inte gillar det. Det förekom i Italien också men det är inget för honom, han är ingen bra spion. Han föredrar att studera motståndarna på video.
    Lärdomar från matchen mot Arsenal i augusti är att ytterbackarna måste hålla sina positioner och det är något Chelsea jobbat på under veckan.
    Chelsea måste gå in i matchen med rätt attityd, försvara sig bra och kanske utnyttja våra ytterbackar som vi gjorde förra mötet.
    Han har inte bestämt sig om Giroud startar.
    Han oroar sig inte speciellt för Uniteds form utan säger att det hela tiden handlat om fyra lag som slåss om två platser där uppe i tabellen.
    Han berömde initiativet med Chelsea Together och betonade att 99% av alla fans är positiva. Men i varje grupp finns det en del dumbommar. 

Chelseas olika supporterorganisationer har idag lanserat ett initiativ med att försöka få ordning på rasismen och särskilt bortafansen uppförande som bl a nu lett till att Uefa hotar med spel inför tomma läktare. Det kallas Chelsea Together och vi hoppas verkligen det ger resultat för vi är trötta på att några löss i fanan ska skämma ut hela vår klubb.

ONSDAG 16:
Ännu ett PL-lag åkte ur FA Cupen då Derby hämtade upp 0-2 och sedan vann på straffar.

BBC tar en titt på vem de anser Callum Hudson-Odoi är i den här artikeln. >>

TISDAG 15:
Det blir Sheffield Wednesday som vi ska möta i nästa omgång av FA Cupen. De slog Luton med enda målet i omspelsmatchen.
    Chelsealånet Michael Hector spelade för Wednesday och vi hoppas Chelsea kan låta honom spela mot oss på samma sätt som Mount och Tomori fick chansen med Derby i Ligacupen.
    Matchen ska spelas 27 januari och visas på TV (i alla fall i England). Chelsea har hemmamatch och en god chans att gå vidare.

Ett urval hyllningar till Chelsealegenden Petr Cech nu när han bestämt sig för att sätta stopp för fotbollskarriären till sommaren. Se dem här>>

MÅNDAG 14:
Chelsea U23 förlorade borta mot Everton med 2-0 i PL2 efter en tidig utvisning på Nartey.

En hel vecka utan matcher, det har inte hänt sedan i augusti.
    Det är bra det för Sarri och Zola, för de har onekligen en del, kanske till och med en hel del, problem att ta itu med.
    Förutom osäkerheten som det här bannade transferfönstret för med sig. Vi har redan tappat vår näst mest kreative spelare. Vi har inte "blivit av" med de spelare vi trodde skulle lämna och ge plats i truppen. Vi har inte ersatt Fabregas och vi saknar fortfarande närmast desperat en anfallare som kan göra mål och frigöra Eden Hazard från att slösas bort i en position han inte ska spela i och som han inte trivs i. Han gjorde ju inte ens mål mot Newcastle som han brukar, i rollen som falsk nia. Därtill kommer all osäkerhet kring Hudson-Odoi som klubben helt enkelt inte får släppa oavsett hur mycket medierna gnäller om att Bayern mött någon form av utköpssumma (som inte finns) och att det bara hänger på en form av buy-back-klausul. Två veckor till av det eländet.
    Arsenals form är i fritt fall känns det som. Det ska vi inte och kan inte bry sig ett enda dugg om inför lördagens möte. För hur illa de än spelat, hur konstigt Unai Emery än har matchat dem (väldigt konstigt) - mot Chelsea kommer de att höja sig och spela på en helt annan nivå än de senaste veckorna. Det vågar vi säga med stor säkerhet. Svårare är det att sia om Chelsea ska spela bra, eller bara kämpa bra?!
    Arsenal och Chelsea spelade ju en thriller i andra omgången där Chelsea började jättebra och spelade obegripligt uselt i 20 minuter och dominerade sedan andra halvlek och vann 3-2, fast ska man tro medierna var det som om Arsenal vann matchen bara för de var bäst i 20 minuter eller så. Så spännande behöver det inte bli på lördag.

Ska Chelsea värva hoppas vi det sker denna vecka. Så vi kan använda spelarna, kanske även mot Arsenal, men framförallt nästa torsdag i returen mot Tottenham i Ligacupen. Det är önskemålet och drömmen när det gäller spelare på väg in.
    Det konstiga det här fönstret är att det verkar inte vara nästan någon rörelse alls kring de spelare vi hade förväntat oss lämna (Cahill, Drinkwater, Moses) utan bara en av våra viktigaste spelare som gått, Fabregas.
    Vi är vana vid konstigt agerande från Chelsea men det innebär ju inte att vi uppskattar det. Visst Pulisic är en intressant värvning men då han kommer först i sommar... så är det ju liksom inte intressant just nu.
    Å andra sidan har vi en manager som som hävdar att han inte har någon ersättare för Jorginho nu när Fabregas lämnat, när han har världens främste defensive mittfältare i laget fast Sarri spelar honom i en annan roll?! Vi måste erkänna att Sarri övertygar inte oss, han är på tok för envis och dogmatisk istället för att anpassa sig efter Premier League, omständigheterna och spelarmaterialet, förutom att han verkar bestämt sig för att driva Hazard från Chelsea liksom han drev bort Fabregas (vilket dock skedde i totalt samspel med ett styre som vägrar vara realistiska när det gäller kontraktspolicyn). Teori är vackert men när teorin inte stämmer med verkligheten måste man kunna justera sin teori också. Hans ständiga snack om att unga spelare måste förbättra det och det (särskilt det taktiska...vad det nu egentligen betyder) driver också spelare med enorm potential från klubben; vi tänker framförallt på Callum Hudson-Odoi men även Ruben Loftus-Cheek och snart kanske även Ethan Ampadu.

 

Rykten, notiser m m, v-3


SÖNDAG 20:
Gonzalo Higuain är inte med i Milans trupp inför deras möte imorgon mot Genoa.

Skrällen i söndagens tidiga silly-rykten är att Chelsea ska tagit kontakt med Barcelona om en 100m övergång för Coutinho. Det påstår åtminstone Sunday Express.

Marca tror Real Madrid kan få Eden Hazard för mindre än 100m €, 88m pund i sommar. Som Hazard spelar som falsk nia kanske priset sjunker ned dit... Kan det vara Sarris mästarplan, att sänka marknadsvärdet på Hazard eller få att spela så ointresserat att Real ska hoppa av affären?

Sarris kommentarer om laget, se här till vänster och den länk som finns, har mött stort mothugg bland Chelseasupportrar och vi håller med. Sarri har en poäng men största problemet är nog inte spelarnas motivation utan Sarris brist på taktik och flexibilitet och hans övertro till vissa spelare och val av att spela andra spelare på positioner där deras bästa kvaliteter inte utnyttjas.

Mourinho som var studioexpert i en tv-kanal igår säger att Chelsea är ett lätt lag att analysera (han betonar att det innebär inte att det är ett lätt lag att spela mot, även om det finns tecken på det som vi anser oss se). Vi kan bara hålla med. Läs här hur lätt Chelsea är att genomskåda (vi skrev tidigare att det tog ungefär fem minuter för tränarna i PL att göra det, se till vänster).>>

Spanska Cadena Cope hävdar att Alvaro Morata redan har skrivit på för Atletico Madrid, vilket vi tror lika mycket på som vi tror på tomten. Ingen spelare kan skriva på kontrakt med en annan klubb innan det är klart mellan klubbarna. Enda undantaget är om spelaren är kontraktlös eller om det bara är sex månader kvar på kontraktet och det handlar om en klubb i annat land. Inget gäller för Morata. Däremot kan de vara muntligen överens om vad som ska hända - OM och det är ett stort om tills Chelsea hittar en ny anfallare, lånar ut Morata.

Anledningen till att Gonzalo Higuains eventuella övergång till Chelsea inte är klar påstås nu vara att det hänger på att Milan är inte klara med värvningen av Piatek. Låter lite konstigt då Higuain tekniskt sett är en Juventusspelare, men det är kanske någon form av artighet. Vi får dock hoppas det blir klart senast kl 12 engelsk tid på onsdag så Higuain kan spela mot Tottenham. Vi tror att Higuain kommer, men vem vet hundra procent säkert i årets ovanligt virriga sillycirkus?!

LÖRDAG 19:
Tammy Abraham, ende Chelseaanfallaren som gör mål, fast för Aston Villa räddade en poäng i deras match mot Hull idag.

Juventus sägs vara intresserade av Emerson Palmieri som back-up till Alex Sandro.

Bayern sägs vilja betala Callum Hudson-Odoi upp till 85k i veckan, mer än Chelseas påstådda 70k. De ska också garantera honom speltid, vilket är nonsens. Det är ingen klubb i världen som kan ge sådana löften och bänkas spelar som James Rodriguez, Thomas Müller lär inte CHO garanteras startplats. Går CHO och hans rådgivande familj på det är de väldigt godtrogna. Vi tror inte särskilt mycket på det då lönenivån i Bundesliga absolut inte matchar den som är i PL. Men vi har säkert inte hört det sista i den här affären.

Annars är det mest dåliga nyheter i medierna. Higuain anses bli klar i början av nästa vecka. Paredes lär gå till PSG och Barella till Inter i sommar. Zappacosta vill lämna för Italien. Fulham och Cahill ser inte ut att hända - ALLT om vi ska tro tidningarna. Adrien Rabiot nämns allt oftare, men här tror vi fortfarande det bara handlar om Barcelona där.
    Javisst, så ska Chelsea kolla in Arber Zeneli i helgen då hans kontrakt går ut i sommar. Kosovo-svensken ser mestadels ut att auktioneras ut i helgen och flera klubbar ska vara där för att se hans audition. Typiskt agentrykte alltså.

Det ser alltmer ut som om Chelsea missat båda de alternativ som nämnts som efterträdare till Cesc Fabregas. Nicola Barella vill inte lämna mitt i säsongen och prislappen är väldigt hög. Leandro Paredes har tvärvänt och föredrar uppenbarligen PSG som verkar erbjudit betydligt mer i lön, eller speltid beroende på vilken källa man lyssnar till.
    I vilket fall innebär det att Chelsea plötsligt saknar back-up på defensiva mittfältet då Sarri vägrar spela Kanté där.

Inte Chelsea längre, men Frank Lampard avslöjar att han gillar att vara manager mer än han gillade att spela, åtminstone de första sex månaderna. Läs en intervju här>>
    Vi är väl alla övertygade om att en dag kommer han att vara manager för Chelsea också.
    Lampard sägs också vara nära att återförenas med Ashley Cole, 38,som är aktuell för spel säsongen ut i Derby efter att lämnat LA Galaxy.

FREDAG 18:
Det verkar äntligen som den mest väntade övergången nu kommer att ske. Sky meddelar att Gary Cahlll är nära Fulham. De behöver honom.

PSG försöker ta över värvningen av Leandro Paredes. De ska lagt ett bud om 31m pund till Zenit för spelaren. Zenit vill ha 40m.

Apropå ev värvningar idag. Om en spelare inte skrev på före klockan 12 så kan han inte komma ifråga till morgondagens tuffa möte med Arsenal.

Mirror påstår att Chelsea kommer att erbjuda Callum Hudson-Odoi ett nytt kontrakt värt 70k i veckan. Frågan är om hans rådgivare gillar det eller hellre vill ha procent på en övergångssumma?

Daily Express hävdar att Higuain flyger till London idag för en läkarundersökning.

TORSDAG 17:
Medierna har hela dagen lovat att Higuain är klar, åtminstone för läkarundersökning och att Juventus ska meddela det etc etc etc. Klockan är nu 19.30 och intet nytt på någon front - förutom att nu pratar de alla om att Chelsea vill ha honom klar till matchen mot Arsenal på lördag. Vi tvivlar på att det sker. Men det får gärna bli så.

José Mourinho har lanserat ett försvarstal för att han minsann inte var managern som gjorde sig av med Mohamed Salah. Det var klubbens beslut inte hans menar Mourinho i den här artikeln>>
    Vår känsla är nog att sanningen ligger någonstans mittemellan som det brukar, men en sak är säkert klar - som alla unga spelare förväntade sig Salah att få spela mer än han fick... och det är ju ingen överraskning, nyheter eller hållbar diskussion. Det verkar onekligen som varje ung spelare har en betydligt högre uppfattning om sig själv och var de står i sin utveckling än vad någon manager har. Vi upplever ju samma problematik varje år, inte minst just nu med Callum Hudson-Odoi.

Det spekuleras i vilket nummer Higuain ska ta i Chelsea, om han kommer. Nummer nio är ledigt.
    Ett nummer som snarast verkar förbannat, förhäxat eller vad det ska kallas. De senaste femton åren har de som burit numret bara gjort 36 mål sammanlagt. (Då ingår Khalid Boulahrouz som var högerback men av någon mystisk anledning tog/fick numret).
    Läs mer om det här i Metro>>

Mirror säger att Chelsea, med flera, jagar Palaces ytterback Aaron Wan-Bissaka. Låter långsökt men vem vet.

Vi är många som tvivlar på Gonzalo Higuain och önskar vi har fel, men Chelsea vill uppenbarligen göra Sarri glad. Paul Merson är en av dem och han anger här varför>> (Han tippar att Chelsea vinner med 2-1 mot Arsenal och det lyssnar vi gärna till).
    En sak är ju säker med Chelsea, vi har inte lyckats med stora namn när vi värvat anfallare. Drogba var relativt okänd när han kom, Costa var inte heller någon som alla kände till även om de inte var okända. Å andra sidan har vi: Falcao, Torres. Kezman, Crespo, Shevchenko med flera.

Barcelona ska vara tillbaka in i jakten på Morata.

Chelsea ska vara intresserade av Herenveens vänsterytter Arber Zeneli enligt Sky Zeneli som spelat för de svenska ungdomslandslagen reprsenterar numer Kosovo. (Sky börjar bli lika skvallrig och opålitlig som de flesta medier i slly-tider så ta det med en stor dos salt).

Sportbladet och tyska Sky hävdar att CHO nobbat ännu ett kontraktsförslag från Chelsea. Det tror vi inte ett enda dugg på, vi är rätt övertygade om att uppgifterna om att Chelsea diskuterar men inte lägger fram kontraktsförslag till CHO är den rätta uppgiften, men Bayern och tyskarna har spelat under täcket hela den här sagan. Vår inställning är fortfarande stenhårt att Chelsea ska absolut inte släppa CHO vad han än vill nu i januari. Vi är tror också det är vad som kommer att hända. 1 februari spelar CHO fortfarande i Chelsea.

Vilda rykten säger att Chelsea hoppas få ut 40m för Michy Batshauayi vid en försäljning till Monaco. Det tror vi absolut inte på. Chelsea kommer att få ta en förlust på Bats, något annat ser vi som fullständigt orealistiskt. (Han lär kostat 33m när han kom från Marseille).

Spanska AS tror att Chelsea (och City) nu jagar Christian Eriksen. Låter som de försöker få sin klubb (AS är ju i princip en fanzine, inte en objektiv tidning, för Real Madrid) att få ned priset. För de vet ju att Levy aldrig skulle släppa Eriksen till en engelsk klubb och därmed tar ett lägre pris från utlandet...

Mycket snack om att något kommer att hända kring Gonzalo Higuain idag. Det pratas om presskonferens från Juventus och en massa annat. Vi kan bara avvakta till något konkret faktiskt händer, eller inte händer.

Coutinho får inte spela lika mycket som väntat i Barcelona så det har pratats om en återkomst till England, fast tydligen vill inte frugan det. Mycket om United förra veckan och nu dras Chelsea in i det. Mycket bra spelare, men priset lär nog avskräcka.

Ang framtida motståndare så har skadedrabbade Tottenham gjort sig av med en spelare som Erik Niva förra året hyllade till skyarna och lite högre, Moussa Dembele till Kina, vilket innebär att deras trupp inför returmötet nästa vecka är ännu tunnare. De hoppas tydligen dock få låna Divock Origi från Liverpool för att täcka upp Harry Kanes skada.

ONSDAG 16:
Monaco säger sig ha en överenskommelse klar med Michy Batshuayi och Valencia (dit han är utlånad men förväntas släppas som lån) men inte med Chelsea. Monaco uppger att Chelsea inte är så intresserade av att fortsätta låna ut Bats utan vill nu sälja. (Någonstans måste ju värvningar betalas också).

Gonzalo Higuain är bänkad för Milan i kvällens Supercoppafinal som skandalöst nog spelas i Saudiarabien. Ofoget att utlokalisera tävlingsmatcher till andra länder måste få ett stopp nu. Det räckte med sydamerikanska CL-mötet som flyttades till Madrid och spanska försök att spela i New York.

Femton dagar kvar på silly season och Sky går nu ut i världens kortaste artikel (kanske blir den längre under kvällen) och säger att Chelsea är allt mer övertygade om att Higuain-affären kommer att bli av.
Vi är fortfarande inte helt övertygade om att det är en bra affär men ett lån känns bättre än ett rakt köp och det skadar väl inte att Sarri får en spelare han vill ha. För även om vi fortfarande tror att Morata har massor med talang är det ju uppenbart att han inte trivs och inte får ut den i Chelsea och Premier League. Giroud är ingen stor målskytt utan som i Frankrikes landslag en spelare som öppnar upp för andra. Vi behöver en målgörare, så är det bara.

Udda! Callum Hudson-Odoi lade upp ett meddelande på sociala medier: Don't alays believe what you hear. Vilket lät kan tolkas som att t ex Daily Mails i våra ögon grundlösa påstående om att CHO är villig att löpa ut sitt kontrakt inte stämmer. Men, så togs meddelandet bort efter några timmar!

Många har åsikter och få har insikter när det gäller Silly Season, men detta är en intressant artikel som ger några alternativ till de namn som nämns mest tll Chelsea. Det är dock ändå bara en sportskrivares åskikter, Martin Laurence i Guardian.>>

Paredes eller Barella? Det är den ena eller den andra enligt medierna som ska ersätta Fabregas. Sky har däremot tittat på tre andra kandidater, varav en faktiskt redan tillhör Chelsea, Victorien Agnban. Det är statistiken som utgör underlaget till jämförelserna med Fabregas så ta det för vad det är, frö statistik säger ju inte så där jättemycket om spelsinne och förmåga till sådana där underbara passnignar som Fabregas var mästare på. Läs mer här>>

The Times påstår att Chelsea planerar att erbjuda Petr Cech en coaching-roll i klubben när han pensionerar sig från aktiv fotboll i sommar.

Italienska rykten säger Chelsea har nått en överenskommelse med Juventus om Gonzalo Higuain. Det gäller ett 18-månaders lån med en utköpsklausul 2020. Låter vettigt.

Skavllermedierna ger inte upp så lätt, så nu är förstås Callum Wilson tillbaka i ryktessvängen, nu för 50m pund. CSFC förstår fortfarande inte riktigt varför förutom det faktum att han är s k home-grown.

Chelsea ska ha höjt sitt bud på Leandro Paredes, det talas om ett tredje försök. Samtidigt försöker vissa få det till att Tottenham ska försöka stjäla transfern före Chelsea...

TISDAG 15:
Vi har nu hört att Barcelona kan tänkas vara intresserade av Morata, som Sevilla var mycket intresserade av men inte hade råd med. Nu sägs Atletico vara de mest intresserade, så nu intresserar sig Barcelona för Giroud som back-up striker istället. Spanska rykten förstås.
    Apropå Atletico sägs Morata, som började sin karriär där, vara villig att sänka sin lön för att komma dit. (För de som fortfarande ropar efter Diego Costa kan vi kanske påpeka att han numer är kraftigt skadedrabbad och har bara spelat en handfull matcher och gjort ett enda mål, så byte mot Costa är inget vi uppmuntrar trots att vi saknat honom sedan han lämnade - men det var en annan Diego Costa som spelade 2016.)

Vi tvivlar på att han står mot oss på lördag, men Petr Cech meddelar idag att karriär är slut i sommar, han går då i fotbollspension.

Harry Kane skadade sig i slutminuten mot Man United. Nu sägs det att han kommer att missa sju matcher. Tottenham är redan skadedrabbat och Son är borta på Asiatiska mästerskapen. På papper ser det gynnsamt ut för Chelsea inför returen nästa torsdag.

Mirror säger Chelsea är överens om de personliga villkoren för Leandro Paredes.

Sky påstår att Atletico Madrid har öppnat förhandlingar med Alvaro Morata.

Zenit påstås vilja ha 35m för Leandro Paredes.

Telegraph säger Chelsea vill ha 100m för Eden Hazard i sommar. Det låter otroligt när en spelare som Eriksen med samma kvarvarande kontraktslängd ska kosta 225m.

Många lär vara intresserade av Adrien Rabiot som vi trodde var mer eller mindre klar för Barcelona. Chelsea tillhör dem som lär förhört sig om spelaren som har rykte om sig att vara besvärlig men som har ett kontrakt som går ut i sommar. PSG ska satt en prislapp om 15m € för Rabiot.

MÅNDAG 14:
Sevilla har hoppat av alla tankar på att värva Morata, på lån eller permanent. De erkänner att de har fört diskussioner med hans agenter men det visade sig snabbt att Morata helt enkelt kostar för mycket. De specifiserar dock inte om det gäller lönen eller övergångssummor.

Daily Mail som i åratal har gjort nästan allt de kan för att få Eden Hazard att lämna Chelsea har nu flyttat fokus till Callum Hudson-Odoi. DM säger nu att CHO kommer att lämna Chelsea oavsett vad som händer. Får han inte lämna i januari (vilket vi hoppas Chelsea är smarta nog att inte gå med på) tror de att han bara är värd (DM tror) reasummor i sommar (vilket är idioti) och att han då istället kommer att köra ut till kontrakt till 2020 vilket innebär att Chelsea bara kommer att få ut 500.000 pund för honom då utbildningspengar till utländska klubbar är långt lägre än vad de är mellan engelska klubbar pga olika regler. DM säger också att Chelsea har inte lagt fram något kontraktsförlängningserbjudande utan bara pratat om förlängning med CHO.
    CSFCs åsikt är forfarande att Chelsea ska inte släppa CHO oavsett nu i januari. Han kommer absolut inte vara mindre värd i sommar, det är bara struntprat att värdet skulle sjunka så mycket på ett halvår trots allt kortare tid kvar på kontraktet. Vill CHO (eller hans familj som är hans rådgivare) fortfarande lämna (så familjen kan tjäna mer pengar eller om han tror han får spela mer i Bayern, vilket är rätt aningslöst förutsättande) fortfarande lämna då förstår vi om Chelsea säljer, i sommar. Vill en spelare inte representera vår klubb, sälj honom men först när alla fakta är på plats och inte efter löjliga mediespekulationer.

David Wagner har fått sparken, eller som de säger, lämnar Huddersfield efter en gemensam överenskommelse.Huddersfield betonar dock att det var David Wagner som tok initiativet till att lämna. Inte oväntat med tanke på deras tabelläge men vad hade klubben väntat sig med den truppen och den bristen på målgörare. Vi klagar på Chelseas oförmåga att göra mål men Huddersfield har betydligt större rätt att klaga, Chelsea har ju spelare som bör kunna göra mål. Det kan vi väl inte riktigt säga om Huddersfield.
    Samtdigt ersätter Martin O'Neill, tidigare Irlands manager, Aitor Karanka som manager i Nottingham.

David Luiz's agent har gått ut med att Chelsea förhandlar med brasilianaren om ett nytt kontrakt. Luiz vill stanna, klubben vill att han stannar och Sarri vill att han stannar.

Dortmund har gått ut och sagt att minst en klubb till var redo att matcha Chelsea när det gällde köpet av Christian Pulisic. Vilken klubb det var säger han inte, men det har talats om Liverpool, Manchester United.

Chelsea sägs lagt ett bud om 27m pund för Leandro Paredes från Zenit St Petersburg.

Zouma gjorde mål för första gången för Everton i deras vinstmatch mot Bournemouth. Det och andra lånerapporter hittar du här från klubben>>

Fabregas gjorde debut för Monaco igår mot Marseille. Matchen slutade 1-1 vilekt får sägas vara ett steg framåt för Monaco som ligger näst sist.
    Monaco som också lär vara nära ett lån av Michy Batshuayi om vi ska tro Sky.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!