csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   22 sp 13 v 5 o 3 f 40 -17 mål 47 p

- always proud to be Blue -

Information om hur du köper biljett till matchen mot Malmö (i Sverige). Läs den här artikeln>>
Aktuella spelarkontrakt, från 20180323 (flera spelare har förlängt sedan dess...) >>


7 - 13 jan 2019
    NÄSTA MATCH:

    19 jan - Arsenal - kl 18.30

     TV

Nyheter v-2


SÖNDAG 13:
De Gea vann mot Tottenham och nordlondoningarna är därmed bara en poäng före Chelsea i tabellen nu. Uniteds makalösa flyt post-Mourinho fortsätter, för de borde verkligen förlorat idag. Precis som Tottenham borde förlorat mot Chelsea i tisdags... fotboll alltså!

Tjejerna gjorde det!
De slog hittills suveräna, överlägsna Arsenal på bortaplan och öppnade upp WSL helt inför våren.
    Stor hjältinna blev skotska Erin Cuthbert som gjorde båda målen i 2-1 segern. I 27e och 63e minuten.
    Väldigt bra gjort, det var nästan mer än vad vi hade vågat hoppas på. Chelsea började ligan svagt men har nu hittat formen och ser ut som förra årets Chelsea igen. Vilken manager hon är, Emma Hayes. För vi ska ju inte glömma att Chelsea också vaskade runt i sin trupp en hel del inför årets säsong, vilket säkerligen påverkade i inledningen.
    Chelsea ligger fortfarande trea, samma poäng som City som spelar senare idag. Två poäng efter Arsenal som har en match mindre spelad.
    Det tog Arsenal som snittat fyra mål per match 80 minuter innan de lyckades få ett skott på mål. Deras första skott på mål blev mål. De spurtade däremot ordentligt sista tio och orsakade Hedvig Lindahl en del problem. Chelsea hade ett mål bortdömt för offside.
    Chelseas lag med tre startande svenskor: Lindahl, Blundell, Bright, Eriksson, Andersson, Spence, Ingle, Cuthbert, Ji, Carney, England. Avb: Telford, Asante, Carter, Riley, Kirby, Cooper, Bachmann   

Damerna möter idag överlägsna ligaledarna i WSL, Arsenal. Hemma mot Arsenal spelade Chelsea enligt uppgift bra men åkte ändå på storstryk. Ska Chelsea kunna konkurrera om den titel de ännu äger. Chelsea måste vinna över Arsenal eller så är titeln förlorad och frågan är om de då ens kan nå andraplatsen som ger Champions Leaguespel nästa säsong. Så det är en väldigt viktig match.

Chelsea har de senaste månaderna förlorat matcher när de spelat bra, till och med när de spelat väldigt bra som mot Tottenham, medan de kämpat sig till väldigt viktiga poäng i matcher de spelat rent av uschligt i men visat vilja och kämpatakter. Det väcker flera frågeställningar inför den svåra matchen borta mot Arsenal nästa lördag!

Cesc Fabregas farväl till Chelsea och oss fans>>

LÖRDAG 12:
Det är rent frustrerande att se Chelsea just nu, när de äntligen lyckas göra mål slutar de spela och tror det räcker. Sarriball som den sett ut sedan Tottenhammatchen i november är påfrestande trist för att inte tala om anmärkningsvärt ineffektiv. Närmast tjänstefel att utnyttja vår bäste spelare så illa som Sarri gör. (Hazard har nog redan tagit fram pennan för att skriva kontrakt med en annan klubb om inget händer den här månaden).
  Det belv dock en seger och egentligen är det viktigast även om vi har stora frågetecken om Chelsea just nu.

En straff där Salah gick ned lätt som alltid, men efter klantig tröjdragning, räddade Liverpool från poängtapp som de kanske hade förtjänat att få. Arsenal förlorade, vilket var bra för Chelsea då de ju jagar oss bakifrån. Mest anmärkningsvärt är dock att Fulham lyckades förlora trots att motståndarna inte hade ett enda skott på mål, men Fulham gjorde två mål åt dem. Med sådant spel/flyt lär de aldrig klara kontraktet. De behöver verkligen Cahill.

Chelsea, West Ham och Brighton är lagen vi hejar på idag.
    Chelsea kan inte göra mål men kanske kommer ett enda mål att räcka mot ett Newcastle som förväntas komma och parkera bussen, spela handbollsförsvar och stoppa sitt straffområde fullt med svartvitrandiga spelare och skyffla iväg enstaka bollar mot Rondon. Det kan räcka långt med tanke på hur ofarliga Chelsea är framför mål. Vi hoppas dock på ändring och väldigt många pratar om att Chelsea måste göra mål första halvtimmen, annars lär de inte göra något. Det känns tyvärr som ett troligt och väldigt otrevligt scenario.
    Brighton kan utan tvekan överraska på hemmaplan. Inget lag i PL är bättre på hemmaplan jämfört med bortaplan. Bara Chelsea och Tottenham har besegrat dem där. Å andra sidan har Liverpool två raka förluster och skulle de förlora poäng igen kommer krisrubrikerna fram.
    West Ham är kapabla till det mesta och är ojämna så att det går inte ens att gissa vilken form de kommer att erbjuda Arsenal som läcker bakåt lika mycket som Chelsea inte åstadkommer något framåt. Vi upprepar vår förvåning över att Chelsea inte försökte värva Aubameyang i vintras.

Som ni vet hävdar CSFC att Chelsea skulle slå alla landslag i världen. Förmodligen ganska enkelt (om vi får igång målskyttet). Det är ju också anledningen till varför Fifa numer förbjuder landslag att spela mot klubblag för att sådana faktum inte ska avslöjas, att alla europeiska toppklubbar mer eller mindre lätt skulle slå alla landslag.
    Maurizio Sarri håller med och förklarar varför i den här artikeln från klubbens hemsida>>

FREDAG 11:
OFFICIELLT
Det är nu helt klart att Cesc Fabregas lämnar Chelsea.
    Vi förstår honom. Vi förstår att han vill ha ett sista långt kontrakt. Vi förstår att han vill spela för en manager som tror på honom och vill använda honom på plan.
    Vi kommer att sakna honom oerhört. Han är den ende spelaren vi har efter Hazard som verkligen bjuder på kreativitet över genomsnittet (även om vi hoppas Hudson-Odoi ska göra det framöver).
    Vi kommer sakna hans fantastiska passningsfot. En av de bästa vi någonsin sett i världsfotbollen. Hans blick för spelet och för vad man kan göra med en lång boll.
    Vi är väldigt tacksamma för att han valde Chelsea när han kom tillbaka till England och vi tror nog han är ganska nöjd med att vunnit två Premier Leaguetitlar, något han inte hade tidigare. Plus några cuper.
    Vi tackar Cesc Fabregas från hela vårt hjärta för hans tid i Chelsea och önskar honom Lycka Till i Monaco.
    198 matcher, 22 mål. Antalet assist är det näst mesta någonsin i Premier League, 111 stycken! Otrolig siffra. Därtill kommer alltså mängder i cupmatcher också.
    Läs Chelseas artikel om honom här>>
    VI KOMMER ATT SAKNA HONOM. Långt mer än vad klubben och Sarri kanske fattat. Och vi förlorar honom på grund av bristande speltid och en idiotisk policy om att bara erbjuda spelare kontrakt efter deras ålder.
    TACK för de här fyra och ett halvt åren!

Läs även vad hans klubbkamrater har att säga>>

Nu får Chelsea och Granovskaia se till att skaffa fram en ersättare till honom snarast. För även om vi tror mycket på Ethan Ampadu, det behövs någon som kan utmana Sarris favorit Jorginho och erbjuder något mer och något annat på det djupa mittfältet.

Från presskonferensen:
Ruben Loftus-Cheek är inte spelklar. Morata har tränat och det tas ett sent beslut om honom.
    Sarri medger att Chelsea måste lösa problemet med att de inte gör mål.
    Sarri gjorde klart att han kontrollerar inte transfers. I hans ögon behövs två spelare. Det är dock klubben som måste ordna det.
    Sarri anser inte att Fabregas är mentalt redo att spela mer för Chelsea. Han bör lämna. Sarri behöver en ersättare men inte en spelare som inte är mentalt med klubben.
    Han kritiserar Bayern som han anser inte har uppträtt professionellt mot klubben och har haft kontakter med en kontraktsbunden spelare som Sarri vill ska stanna i klubben. Sarri är mycket nöjd med Hudson-Odoi (även om han inte kan låta bli att offentligt ta upp vad han tycker ska förbättras, CSFCs åsikt är att han borde sluta med det snacket och ta det med spelaren ifråga istället).
    Han kritiserade även Willian fast han betonade att han måste stanna och att han är en vktigt spelare för klubben.
    Han vill inte tala om vad det är för spelare han menar att klubben behöver. Det är mellan Sarri och klubben.
    Han tycker det är galet att ha ett transferfönster den här tiden av året, men det är det i augusti också. (Han tycks förbisett att transferfönstret i England faktiskt stängde innan säsongen startade).
    Han menar att Newcastle blir en svår motståndare. Han vill att Chelsea ska göra mål inom de första 30 min men om det inte går måste de vara tålmodiga och framförallt se till att förbättra sig i målområdet.
    Sarri var mycket nöjd med Andreas Christensen och menar att han har förbättrat sig på det sätt han vill. Han tar sent beslut om han kommer att spela imorgon. Det samma gäller för CHO som var lite trött igår efter startat två matcher.
    Ang Morata menar han att om han lämnar måste det komma en ersättare annars tänker han och spelaren bara på nästa match.    
   
OFFICIELLT
Josh Grant, 20, försvarare, har idag lånats ut till Yeovil för resten av säsongen. Målvakten Karlo Ziger, 17, har lånats ut till Sutton.

FA Cupen mot Sheffield Wednesday eller Luton kommer att spelas söndagen 27 januari kl 19!

Det finns ingen som tror Newcastle kommer att bjuda Chelsea på utrymme imorgon. Det kommer att bli ett discplinerat Newcastle med så många spelare som möjligt bakom bollen och så hoppas de Rondon kan göra något framåt.
    Vilket gör att vi vågar knappt ens hoppas på ett mål med tanke på hur usla Chelsea visat sig vara med Sarris taktik att öppna upp sådana lag och ärligt talat, med Hazard som falsk nia kommer vi kanske att undra om det är handbolls-VM på Stamford Bridge också. Ett lag som bollar framför en mur av spelare för att ibland få till ett skott.

TORSDAG 10:
Det är Maurizio Sarris födelsedag idag. Grattis på 60-årsdagen.

Domarföreningen försvarar VARs bedömning mot Tottenham och hävdar att Chelseas bilder är fel. De säger också att domarna måste lära sig lita på VAR. Klart förvånande är det att lära att England vägrar använda video vid sidan av plan såsom skedde i VM för att hjälpa domarna. Läs mer här>>

Något att komma ihåg inför returen i Ligacupen. Bortamål räknas inte dubbelt i Ligacupen, som i många andra cuper.

Vi älskar Marcos Alonsos uttalande om Callum Hudson-Odois ev önskan om att gå till Bayern:
"Bayern Munich? We are Chelsea, another great team, the Premier League is the most competitive league in the world, I don't know why someone would go to Bayern Munich."

ONSDAG 9:
Det är semifinal även för damerna i Ligacupen, Continental Tyres Cup. Detta efter att de slagit ut Reading ikväll med klara 4-0. Fran Kirby var i målform igen. Magda Eriksson var den enda svenska som startade. Även om Sverigebakntingarna Asante, Riley både startade och målade (båda spelade i Rosengård tidigare). Målen gjordes av Kirby 3, 87, Asante 37, Riley 90.

Vi kan nog anse att Manchester City är klara för Ligacupfinalen redan efter en enda match. Det är svårt att tro att Burton ska kunna vända på 0-9 i returen. City startade ett mycket starkt lag och ville uppenbarligen städa av den här semifinalen rakt av. City är nära toppform igen.
    Fast lite trist är det ju att se sådana siffror. Utklassning av mindre lag är trots allt inte jätteroligt att se, inte ens när det är ens eget lag som gör det. Det är bara roligt om det åtminstone är en något jämnbördig motståndare.

OFFICIELLT
Det blir bottenlaget Reading för Lewis Baker efter det misslyckade lånet i Leeds. (Två spelade var utlånade dit, båda är tillbaka, även om den ena kanske mestadels pga skada. Fast som äldre Chelseasupporter känns det skönt att Chelsea inte längre hjälper dem med spelare).
    Det finns nog bättre chans att Baker som räknades som ett av våra största löften för något år sedan får ordentligt med speltid i Reading.

Chelsea U21 åkte ur Checkatrade Trophy Cup ikväll mot Peterborugh efter att förlorat med 3-1 på hemmaplan. Chelsea tog ledningen genom Nartey, 45 min, men tappade sedan matchen i andra halvlek.

OFFICIELLT
Att Kasey Palmer byter Blackburn för Bristol City som lånespelare.

Tittar vi tillbaka någon månad plus eller så slås vi av ett par saker.
    En är att när Chelsea spelar bra fotboll, gör de inga mål. Det har varit typiskt i flera matcher medan de matcher vi har vunnit har varit mer med vilja än bra spel.
    Två är att Chelsea överhuvudtaget knappt gör mål. 14 mål på tolv matcher i alla tävlingar, inkl en del rätt lätta motståndare om vi får säga så som Vidi, Nottingham... Det är inte i närheten av godkänt.
    Tre är att falsk nia fungerar inte. Det är uppenbart att Eden Hazard inte trivs i rollen även om han lojalt försöker säga att det är ok. Han var bättre i matchavslutningen efter att han slapp den rollen än han var i nästan hela matchen innan. (Han började bli bra lite tidigare men då hade han redan gett upp försöken att vara den anfallare som var längst fram och hade återgått, på eget initiativ?, i en friare roll bakom).
    Fyra, vi måste ha en anfallare som inte nödvändigtvis kanske gör massor med mål men som ger anfallen fokus och penetration. För det är på tok för lätt att försvara sig mot Chelseas anfall.
    Annars är vi fortfarande besvikna, men inte över Chelseas spel igår men effektiviteten men det har vi nu pratat om i över ett års tid. ja, kanske sedan Costa lämnade. Vi hade stort hopp om Morata och visst hopp om Giroud. De har inte levt upp till det.
    Sist men inte minst, envisas Sarri spela Eden Hazard i en position han inte vill spela i, då vet vi alla att Hazard kommer att välja att lämna och för CSFC är han viktigare än vad Sarri är...

Vi hade otur igår med VAR, men det visade också att det kommer att dröja innan engelska domare vänjer sig vid det. Räkna med ett par månaders inkörning som i Italien. Det faktum att linjemannen stannade och indikerade offside på Kane (Chelseas egen videoanalys hävdar att det var klar offside - allt beror ju på hur kamerorna är placerade och så högt upp är de kanske inte i rät vinkel) ställde helt klart Chelseas försvar och förklarar till stor del varför Kepa kom in sent och orsakade straffen.
    Det är en förklaring, ingen ursäkt. Chelsea gör inga mål och det var därför vi förlorade matchen. Inte på grund av VAR. Däremot kan man ju undra lite varför alla handssituationer inte bedömdes, eller bedömdes de utan att vi fick veta?
    Här är en artikel om att Chelseas video visar Kane offside från Sky>>

TISDAG 8:
Chelsea förtjänade inte att förlora mot Tottenham men hade otur med någon centimeter. Men gör inte man inte mål så. Sarri får ta på sig den här förlusten för hur han matchade laget och sin envishet med t ex falsk nia och att spelet alltid ska gå en viss väg.
    Ännu ett bevis dock på att Chelsea kommer inte att utmana i år utan en anfallare som kan göra mål. Vasd man saknar Costa som han var i Chelsea (inte som han varit i Atletico efter returen dit).

Alvaro Morata ska ha haft känning av en lårmuskel och det är därför han inte är med i truppen enligt Sarri.

Mark Clattenburg påminner sig i en roande artikel om hur det var att döma The Battle at the Bridge. Mötet mellan Chelsea och Tottenham 2016 som var episkt i sin fulhet, intensitet och hur Chelsea ännu en gång spelade bort Tottenham från en titelchans. Vi har gjort det några gånger.
Läs artikeln här>>

Sky har tagit en titt på möten mot Tottenham, statistik och ger en massa fakta inför mötet mellan de två enda managers av toppsexlagen som inte vunnit titlar. Sky håller också Tottenham som favorit till att vinna ikväll med 2-1. Läs mer här>>

Returen i Ligacupen mot Tottenham har spikats till 24 januari. Räkna därmed att FA Cupmatchen mot Sheffield W/Luton får nytt datum.

Helgen kan bli intressant då Liverpool med massor med skador i backlinjen, de fick kasta in en 16-åring där igår (som dock var en av de allra bästa) möter mycket hemmastarka Brighton på lördag. Inte helt givet att det blir en tvåa på tipset.

Annars är ju intresset helt inför kvällens match och vilka lag de båda titellösa managerna sätter upp i den första semifinalen i Ligacupen. Bra att Chelsea har andra matchen hemma, det innebär att vi kan ta till och med ett uddamålsnederlag om vi bara gör mål och ändå anses ha en bra chans att gå vidare. Fast helst ska ju Chelsea göra bättre än så ifrån sig.
    Det kräver dock: att Chelsea inte skänker bort frisparkar som Eriksen kan prickskjuta in på Allis huvud. Det känns som Tottenham gör mål på Chelsea på det sättet i varenda match. Sarri måste ha ett motdrag på att Tottenham kommer försöka stänga ned Jorginho helt och hållet igen. Chelsea måste hålla Tottenhams ytterbackar lugna och vad de ska göra för att stänga ned Tottenhams absolut främste formspelare just nu Heun-Ming Son, tja, det blir något för Sarri och Zola att klura ut. Kane är Kane och alltid ett hot då han till skillnad från Chelseaanfallare kan göra mål på vilket sätt som helst.
    Det blir tufft, men med hjärta, vilja, ambition, karaktär och bra spel kan Chelsea mycket väl vinna. Kan vi slå City så kan vi utan tvekan slå Tottenham.
    Pochettino brukar inte intressera sig för cuper, men är man framme i en semifinal... Det blir som sagt väldigt intressant att se hur managerna ställer upp och vilka spelare Chelsea verkligen har tillgängliga! Skador och ev försäljningar oroar i det fallet. Vi vill väldigt gärna se CHO få chansen på högerkanten efter hans utmärkta match senast. Särskilt om både Pedro och Willian inte är helt kuranta.

MÅNDAG 7:
Chelsea hade tur i lotten igen. Fick hemmamatch. Mot Sheffield Wednesday eller Luton som först ska spela om sin match. Prel datum 26 januari.
    Det enda negativa är kanske att det inte anses vara tillräckligt intressant för att bli en tv-sänd match. Den tuffaste lotten blev ju Arsenal mot Man United. Fler PL-möten är: Palace-Tottenham, City-Burnley, Newcastle/Blackburn-Watford.

FA Cupen: Liverpool startade ett ganska svagt lag men tog in de stora kanonerna men det hjälpte inte. Andra raka förlusten. Nu mot Wolves som fortsätter ta ned storlagen på marken. 2-1 till Wolves och Liverpool är ute ur ännu en cup.
    Sex Premier Leaguelag har slagits ut redan nu!

Från presskonferensen:
Ruben Loftus-Cheek är helt borta och Chelsea kommer att noggrant följa honom med tanke på nya och tidigare besvär. Vad det gäller Pedro, Giroud och Willian är det ännu osäkert om de kan spela.
    Sarri kunde inte ge besked om Fabregas. Han är osäker på om Fabregas kan spela då han drabbades av kramp senast. Det tas sent beslut om honom också.
    Sarri säger att han inte vet om Fabregas var i Monaco igår för diskussioner och ev läkarundersökning.
    Sarris åsikt är att då klubben bara erbjuder ettårskontrakt bör Fabregas gå om han är erbjuden ett längre kontrakt. (Det lär klubben inte gilla att höra, men det är ju ärligt).
    Om Fabregas lämnar behöver klubben en ersättare men Sarri vill inte uttala sig om spelare i andra klubbar.
    Om Gary Cahill lämnar, vilket Sarri inte heller vet är situationen dock annorlunda då klubben har Ampadu och behöver inte värva en ersättare.
    Ang Callum Hudson-Odoi var allt han kunde säga att han anser honom vara en mycket viktig spelare.
    Sarri anser helt klart att det är bättre för CHO att stanna i Chelsea och England än att lämna för Bundesliga.
    Sarri har inte pratat med honom om det då det är frågeställningar som inte ingår i hans uppdrag och därför vill han inte prata med spelarna om det. Han vill bara prata med spelarna om vad som händer på plan och han är väldigt nöjd med CHOs utveckling på sistone. (Vi såg också i lördags hur CHO jobbade betydligt mer i defensiven än i tidigare insatser).
    Sarri menar att det är dels en väldigt bra akademi i Chelsea men också att det är viktigt för klubbens själ att ha 5-6 spelare från den i truppen.
    Att Morata inte firade sina mål bryr han sig mindre om än att Morata gjorde målen. Sarri tror fortfarande han kan komma upp i 20 mål under säsongen.
    Han kan inte säga om Morata är lycklig i Chelsea/England. Han hoppas det men vet inte.
    Han anser att CHO är redo för större uppgifter, större matcher men han har tre spelare att välja med och han kan bara spela med två yttrar (underförstått att Hazard alltid är given). Han måste välja mellan Pedro, Willian och CHO.
    Han lärde sig från förra matchen mot Tottenham att Chelsea måste spela annorlunda. Inte minst första kvarten. Det kräver en förändring i taktik. Det handlar mycket om att spela med aggressivitet och bestämdhet.
    En sak de lärde sig i den matchen är att Chelsea måste spela mer på utsidorna än centralt som de gjorde då, eftersom Jorginho blev nedstängd.
    Ang fansen vill Sarri ha dem med oss och inte emot motståndarna.
   
En intressant artikel om vad Christian Pulisic kommer att erbjuda Chelsea enligt Sky och en amerikansk expert som känner honom väl. Läs mer här>>

Tottenham och Newcastle väntar i veckan. Båda matcherna är väldigt viktiga men ändå, viktigast är nog ändå mötet med Tottenham, oavsett att många ser ned på Ligacupen, Carabao Cup. Vilket är fånigt. Visst, det är inte den finaste turneringen för det är Premier League, det är inte ens den finaste cupturneringen för Champions League, Europa League och FA Cupen går före. Det är dock en titel och mycket möjligt en möjlighet till revansch för förlusten i kalle ankamötet Community Shield. Därför med väldigt stor säkerhet blir finalmotståndarna Manchester City som har satt ett uttalad mål om fyra titlar den här säsongen och har möjlighet till dem alla. De är vidare i Champions League med ett på papper mycket överkomligt motstånd, de vann första matchen i FA Cupen med 7-0 och spelade det oväntat starkt lag.
    Det är vi är mest nyfikna på är hur mycket betyder matchen för Sarri och Pochettino respektive. Sarri har aldrig vunnit någon titel, Pochettino har inte heller vunnit något som manager. Vilket de båda har fått höra och säkert vill göra något åt. Vi tror på mycket starka lag och formspelaren Son kommer säkerligen att spela då han efter helgen försvinner för att spela asiatiska mästerskapen.
    Därför tror vi den här matchen är riktigt viktig för dem och det kommer nog att bli bästa möjliga lag som ställs ut, även om Pochettino brukar låta t ex andre-målvakten stå hela cuprundor. Hur Sarri gör vet vi inte, men vi har sett att han växlat målvakter t ex i olika cuprundor.
  Chelsea har det lättare motståndet i nästa match, men en dag mindre att förbereda på. Newcastle hemma på Stamford Bridge ska vara en vinst, allt annat är underkänt. Tottenham har Manchester United som hyllas väldigt efter managerbytet trots löjligt svagt motstånd i de matcher de spelat. Detta är första riktiga testet för Solskjaer. Frågan är om detta påverkar något. Tottenham har också haft en dag mer att vila på då de spelade redan i fredags.
    Ligacupens semifinaler är alltid två matcher, Chelsea börjar på bortaplan på Wembley då Tottenhams stadiumbygge är ytterligare försenat.
    Chelsea brukar lyckas bra mot Tottenham i cuper på Wembley, och har revansch från ligan att fordra.

I övrigt kommer det att handla mycket om Cesc Fabregas och kommer han att gå till Monaco? Hur ska Chelsea klara av att ersätta honom i januari?
    Gary Cahill ser också ut att vara nära att lämna, men där har vi ersättare så det oroar mindre. Victor Moses och Danny Drinkwater är också spelare som förväntas lämna men ändå finns det inga som helst aktuella rykten kring dem.

 

Rykten, notiser m m, v-2


SÖNDAG 13:
Bournemouth spelar inte Callum Wilson idag mot Everton. De har också satt en prislapp om 75m pund för spelaren vilket vi hoppas sätter stopp för alla vidare rykten om att Sarri vill ha honom, för ingen i Chelsea kan väl anse att Wilson är värd de pengarna?!

Nu börjar ryktena från någon månad sedan om Nathan Aké till Chelsea komma igen. Det är The Sun som påstår att Chelsea funderar på att utlösa en klausul om en buy-back för 40m pund.

Chelseahatarna Daily Mail är ett exempel på en blaska som inte vet vad den högra handen gör bredvid den vänstra handen. Idag lyckas de ha två artiklar bredvid varandra. Den ena om att Barcelona är intresserade av Morata, den andra att de inte är intresserade. Läser de ens sin egen sajt?

Sunday Express hävdar att Bayern inte bara jagar CHO på ett oetiskt sätt (vårt omdöme) utan att de nu också vill låna Alvaro Morata. Tyskarna skaffar sig verkligen inga vänner i SW6 just nu.

Milans manager Gattuso har bekräftat att Gonzalo Higuain vill lämna Milan.

Daily Mail fortsätter sin kampanj med att försöka få bort spelare från Chelsea och de skriver nu upp att Callum Hudson-Odoi helt förlorat förtroendet för Sarri efter att bara fått hoppa in mot Newcastle igår. De menar att CHO begär att få lämna för Bayern. Daily Mail har alltid jobbat emot Chelsea så inget nytt i det, men tyvärr är ju alla sådana skriverier skadliga för klubben.
    Det hjälpte ju inte att CHO gick direkt ut till omklädningsrummet efter matchen igår fast fansen skanderade att de vill att han ska stanna.

Andra så kallade fotbollsexperter hävdar också att det är nu helt klart att Eden Hazard lämnar Chelsea till sommaren, delvis på grund av hur Sarri utnyttjar honom.

LÖRDAG 12:
Elseid Hysajs agent gör allt han kan för att tvinga fram en övergång i januari. Nu sätter han en deadline och försöker tvinga Chelsea att köpa spelaren som Sarri sägs gilla. Vi är iskalla. Vi har Azpi, vi har Zappacosta och vi har Reece James utlånad. Vi behöver absolut inte Hysaj och ska Chelsea lägga pengar på spelare just nu ska det vara på en bra anfallare och en ersättare till Fabregas.

Många franska rykten om Adrien Rabiot nu. Vi trodde han var mer eller mindre klar för Barcelona. Nu sägs han bli Fabregas ersättare. Vi är måttligt roade då vi ser honom mer som ett problem än en tillgång, men vi har kanske fel. (Verratti däremot...)

Times hävdar att Chelsea kan tänka sig sälja Callum Hudson-Odoi till Bayern men enbart om en buy-back-klausul finns med i kontraktet. Vi säger fortfarande att det är idioti, särskilt nu. Om CHO inte ändrat inställning i sommar, då kan det diskuteras men inte nu.

Milan, Sevilla, Atletico Madrid, Barcelona. Alvaro Morata saknar inte intresserade klubbar, men frågan är fullständigt akademisk innan Chelsea skaffat en ny anfallare. Det pratas fortfarande om svindyra deals kring Higuain och Callum Wilson. Av dem föredrar vi Higuain men ingen av dem står i topp på CSFCs önskelista.

FREDAG 11:
Monaco är intresserade av Batshuayi. Thierry Henry känner honom ju väl från Belgiens landslag. Det kan vara ett mycket bra lån.

David Luiz har öppnat upp förhandlingar med sin gamla klubb Benfica. Detta då Chelsea envisas med sin idiotpolicy om att bara erbjuda ettårskontrakt och tydligen har de inte ens erbjudit det till en av de spelare som faktiskt varit viktigast den här säsongen. Även Palmeiras vill värva honom, men Luiz vill stanna i Europa.

Nottinghams manager Aitor Karanka kom ihop sig med styret i klubben och bad om att bli entledigad. Vilket innebär att Forest nu saknar manager.
    På området ej Chelseanyheter. Sarri fyllde 60 igår. I Japan skrev Kazu Miura nytt kontrakt med Yokohama. Vilket kanske inte hade varit så underligt, hade det inte varit för att Miura är 51 år gammal och spelar aktiv fotboll på högsta nivå i sitt land.

Callum Wilsons prislapp är nu uppe i 70m pund och ändå vill tydligen Sarri ha honom, om vi ska tro medierna. Vi vet faktiskt inte vad vi ska säga, men ordet vansinnigt dyker omedelbart upp.

Nicolo Barella är tveksam till Chelsea. Han tror helt enkelt inte han får spela då Sarri kommer att välja Jorginho Sidpass hela tiden.
    Det gör att ryktena om Leando Paredes växer och enligt någon italiensk journalist ska Chelsea lagt ett bud om 30m €.

Enligt Telegraph har Chelsea nobbat Barcelonas erbjudande om Malcolm plus pengar för Willian. Mamcolm är vi inte intresserade av, men att sälja Willian är ingen dum idé då Pulisic kommer och om vi kan behålla Hudson-Odoi.

Evertons intresse i Batshuayi handlar enbart om köp. Detta då de inte får låna fler spelare från Chelsea enligt reglerna. De har redan Zouma på lån.

TORSDAG 10:
Everton lär vilja ha Batshuayi för 14m pund. Han kostade runt 33m när han kom från Marseille sommaren 2016. (Han kostade mer än Kanté).

Ska vi kalla det ett sensationellt rykte? Eller bara rent påhitt? Det är Daily Mail som är i farten och påstår att Barcelona vill ha Willian. Det var många sådana rykten och tal om 65m pund i somras. Just nu önskar vi Chelsea hade tagit det med tanke på hur ineffektiv han har blivit (elakt sagt). Nu återkommer det hela. Fast nu ska det vara 50m pund inkl anfallaren Malcolm som floppat helt. Roma ville ju ha honom, trodde de hade honom när Malcolm och Bordeaux blåste dem.
    Vi är inte särdeles intresserade av Malcolm. Men just nu ser vi Callum Hudson-Odoi som en bättre spelare än Willian, även om vi misstänker att Sarri inte håller med CSFC i det.
    (Willian fyller 31 år i augusti så när hans kontrakt går ut lär Chelsea ändå bara erbjuda ett ettårskontrakt. Hans kontrakt går ut 2020).
    OBS att vi har lagt upp en länkt till en gammal artikel om gällande spelarkontrakt (som de var i mars 2018 ovan).

Higuains agent lär vara i London enligt flera medier. Vi är fortfarande skeptiska till att lägga över 30m pund (det talas om 32-35m) på en 31-åring som inte helt övertygat i Milan. Det känns som ett köp för att vara snälla mot Sarri. Det finns bättre alternativ. MEN det handlar om tillgänglighet just nu och något måste ju hända. Att vi får tillbaka Batshuayi övertygar inte heller med tanke på hans insatser i Valencia. Chelseas bäste anfallare just nu är uppenbarligen Tammy Abraham. Utlånad till Villa f n.

Chelseas högerback Reece James (varför skulle vi behöva Hysaj?, det är som vi kopplas ihop med f d spelare som Sarri haft närmast rutinmässigt) som är på lån hos Wigan har av Guardian blivit utnämnd till en av Championships bästa unga spelare. Även Tammy Abraham är med på den listan men konstigt nog inte Mason Mount.

Valencias sportdirektör Alemany har bekräftat att Michy Batshuayis lån till Valencia kommer att avslutas i förtid och att han återvänder till Chelsea snart.

Ascoli, Serie B, är intresserade av Kyle Scott som just nu är utlånad till Telstar i Holland. Det sägs inte om det är lån eller köp.

Mick Harford är utsedd till interimmanager för Luton som vi kan få möta i FA Cupen i nästa omgång.

På många sätt struntar vi i det, även om vi är rätt förvånade, men ryktena om att Mourinho kommer att återvända till Real Madrid växer. Enda anledningen att vi tar upp det är för att vår bedömning är att det gör kanske att Eden Hazard tänker till en omgång till då hans förhållande till Mourinho kanske inte var det optimala. Fast ska Sarri fortsätta spela honom som falsk nia, kan det gå snett i dagens Chelsea också.

Sådana här rykten gillar vi inte. Sarri sa ju om värvningen av Pulisic att han inte kände till den utan bara hade blivit rådfrågad och sagt att det var en bra/intressant spelare. Nu avslöjar Pulisics far, Mark, att både han och Christian mött och pratat med Sarri längre. Så varför säger Sarri sådana saker? (Källan är kanske in den bästa men ändå. Hade vi inte nog problem med Mourinho och Conte som alltid sa att de inte fick spelarna de ville ha... Läs här>>

Eddie Howe och Bournemouth upprepar att de har inte för avsikt att sälja Callum Wilson i januari, inte ens för ryktade 50m pund. Vilket i våra ögon är ett klart överpris med minst 15m.

En agent är ute och floggar sin spelare. Det är Watfords duktige Roberto Pereyra som hans agent påstår Chelsea är intresserade av. Liksom Torino. Det låter som om spelaren och agenten har löneförhandlingar med Watford på gång. Dvs ett typiskt, höj min lön-rykte.

Chelsea överväger att anmäla Bayern för det sätt de jagar Callum Hudson-Odoi och försökt påverka honom och hans rådgivare. Ligger en del i det. Senast idag går Lothar Matthäus ut i tysk press och försöker få honom att lämna Chelsea.

Tammy Abraham till Wolves är tydligen inte helt dött ännu. Det sägs nu att klubbarna avvaktar ett utlåtande från Fifa om det är möjligt. Det har med regeln om att representera tre klubbar på en säsong. Abraham spelade i Community Shield för Chelsea, är lånad till Aston Villa idag. Uefa och FA har tydligen gjort klart att Community Shield inte är en tävlingsmatch utan en inbjudningsmatch och räknas därmed inte. Problemet dyker upp med Fifa att Abraham också gjort någon U23-match för Chelsea vilket de kan räkna... Snurrigt värre.

Senaste om Nicolo Barella enligt en italiensk journalist är att Napoli är klubben som är närmast att värva honom, i sommar. Arsenal är också mycket intresserade men enligt henne är det Sarri och inte Chelsea som klubb som är mest intresserade av Barella som ersättare för Fabregas.

Cesc Fabregas har bekräftat på sociala medier att han lämnar Chelsea för Monaco. När, är dock fortfarande öppet. Till sommaren eller redan i januari?

The Sun är i farten igen. Nu är det Milans Andre Silva som ska ersätta Morata om han går till Sevilla.

Italienska källor säger att förre Cagliarispelaren Zola hela tiden kontaktar Cagliarispelaren Nicolo Barella för att övertyga honom om att välja Chelsea.

ONSDAG 9:
Ryktena om Elseid Hysaj är tillbaka. Albanen är missnöjd i Napoli och Sarri är intresserad, Chelsea är mindre intresserade då ledningen inte ser Hysaj som bättre än Azpilicueta eller Zappacosta. Det finns dock en chans att Zappacosta försvinner vilket skulle öppna upp positionen.

Mauro Icardis agent, hans fru Maura, säger att Icardi och Inter står långt ifrån varandra angående ett nytt kontrakt. Hon uppger att två klubbar i Spanien, en i Frankrike och en i England är klubbar de har pratat med.
    Det känns inte som särskilt svårt att gissa vilka de klubbarna är.

Atletico Madrid har blivit intresserade av Morata efter att de sett att Sevilla har öppnat upp för den möjligheten. Synd att Costa inte längre är i närheten av den spelare han var i Chelsea annars hade ett byte med pengar mellan intresserat oss mycket.
    Istället är det åter rykten om Higuain eller möjligen Callum Wilson för 50m pund. Vi hoppar inte direkt högt över de ryktena, men det kanske kan fungera.

Luton, som kan bli Chelseas nästa motståndare i FA Cupen har blivit av med sin manager. Nathan Jones har gått till Stoke idag.

Chelsea sägs satt en värdering om 50m pund på Tammy Abraham.

Mirror skriver att Östersund, som tidigare lånat Jamal Blackman, får låna Charlie Colkett från Chelsea. Det vore en toppenvärvning för dem.

Det verkar som Lewis Baker har blivit återkallad från sitt lån till Leeds. Helt rätt då han inte fick speltid där.

Bayern har officiellt gått ut och sagt att de vill värva Callum Hudson-Odoi. Chelsea bör och måste säga nej. Vill han lämna i sommar kanske det är dags att ändra det, men inte nu.

Spanska Marca hävdar att Chelsea har gjort klart med Higuain. Vi tror på det först när vi hör det officiellt.
    Många har hängt på det tåget och säger samma sak, men igen. Vi tror på det när det händer.

Independent säger att Real Madrid på allvar gör bedömningen att de ska värva antingen Eden Hazard eller Christian Eriksen. Båda har kontrakt som löper ut 2020 men enligt tidningen så betraktar det troligare att de kan få loss Eriksen än Hazard. De lär inte köpa båda.
    Senare uppgifter säger att Daniel Levy satt en prislapp på Eriksen på 225m pund. Chelsea borde absolut göra detsamma för Eden Hazard. Båda har samma längd kvar på sina kontrakt. Tiden då de spanska klubbarna kunde köpa vad de ville, den måste har tagit slut eller måste ta slut omgående. Det är visserligen spelarnas marknad numera men klubbarna måste sätta hårt mot hårt mot det här.

Inget är bekräftat men det ser ut som om Tammy Abraham valt att stanna på lån hos Aston Villa.

TISDAG 8:
Sky hävdar att Callum Hudson-Odoi begärt att få lämna Chelsea. Vi får kanske en indikation på om detta stämmer när vi får laguppställningarna ikväll. Någon officiell transferbegäran har dock inte lämnats in. Det handlar inte om pengar (i lön) som CSFC förstår utan CHOs familj och rådgivare och att CHO tror sig få mer speltid i Bayern. Vilket vi inte tror mycket på, men Solanke lämnade Chelsea av samma skäl. Tyvärr är ju klubben i princip maktlös om en spelare vill lämna och kan bara försöka få ut bästa möjliga ersättning. Sky hävdar att Chelsea satt ett pris om 35m pund för CHO och att Bayern nu möter det. Ändå är det vår absolut uppfattning att Chelsea ska nobba Bayern. Om CHO är värd 35m nu kommer han att vara värd 40m+ i sommar även om hans kontrakt då är 6 månader närmare att gå ut.
    Det är tyvärr inte bara CHOs rådgivare som vill ha bort honom från Chelsea, tidningar som Daily Mail gör också sitt bästa att få bort honom från Chelsea. De är inte ensamma. Lite grann får ju Chelsea skylla sig, vi har haft fantastiska ungdomsgenerationer i flera år nu men ingen tar sista steget, eller får ta sista steget som en del tolkar det.
    Att Chelsea köpte Christian Pulisic höjde säkert inte CHOs intresse heller då han säkerligen ser honom som en ren konkurrent förutsatt att Chelsea inte förlorar Eden Hazard. Willian och Pedro är dock i sina karriärers skymning även om de inte på något sätt är slut.

Tre generationer Marcos Alonso har spelat på Wembley vilket Guardian påpekar i en läsvärd artikel. >>

Kasey Palmer ser ut att lånas ut till Bristol City. Han lär vara där för läkarundersökning nu. Han har varit hos Blackburn tidigare och skulle varit där hela säsongen.

Stoke har sparkat Gary Rowett som de anställde på treårskontrakt i somras.

Fabregas, 31, lär få ett treårskontrakt med Monaco och med Chelseas idiotpolicy om ettårskontrakt för spelare som nått 30 förstår vi att han vill säkra sin framtid istället för att stanna hos en klubb som inte uppskattar honom tillräckligt. Chelsea lär dock knappast släppa Fabregas innan en ersättare är klar så det händer mycket i klubben just nu.
    Sky säger att Chelsea nu blockerat flytten fram till i sommar. Får Chelsea in en ersättare får han dock gå redan nu. Som sagt, skvallret ändras nästan från minut till minut just nu.

Sky säger att Chelsea är mycket nära att värva antingen Nicolo Barella eller Zenits Leandro Paredes som ersättare till Cesc Fabregas. Paredes är ett nytt namn i mixen. Trots att det nu sägs att han var aktuell redan innan han flyttade till Zenit.
    Det är unga ganska spännande spelare och vad vi förstår kommer Chelsea inte släppa Fabregas innan de eller åtminstone en av dem är klara för Chelsea. VI får se, men intressant skvaller för en gångs skull.

Tammy Abraham verkar tacka nej till Wolves för att stanna i Aston Villa. Osäkert rykte än så länge men det bör klarna i veckan.

Bayern ska nu lagt ett fjärde bud på Callum Hudson-Odoi om 35m pund. Eller euro, det råder osäkerhet där. Chelsea håller ut ännu så länge och förhoppningsvis för alltid. Men de slåss mot CHOs familj och rådgivare och det är ingen lätt kamp då dessa tjänar mer på att CHO lämnar än att han stannar och förlänger/förbättrar sitt Chelseakontrakt.
    Intressant nog tas ryktet inte upp av de medier som står Bayern närmast, så det här är fortfarande väldigt öppet.

Mirror säger att Roman vill ha Mauro Icardi vars kontraktsförhandlingar med Inter inte går bra. Han ska toppa vår ägares önskelista enligt dem. Vår också trots vissa orosmoment vid sidan om.

Villarreals Moreno är med Piatek tydligen bubblare på listan över önskade anfallare. Moreno har inte nämnts tidigare men har presterat bra hittills i år. Liksom Piatek som är säsongens sensation i Serie A.

MÅNDAG 7:
N'Golo Kanté kom med i EA Sports FIFA 19-lag som ende Chelseaspelare. Det finns en och kanske annan att undra över, men en sak är klar. Det hjälper att spela i storklubbar som har framgångar.

Sevilla ska ha kontaktat Chelsea om Alvaro Morata. Chelsea, helt självklart, kommer inte att öppna några förhandlingar utan att ha en ersättare klar. Särskilt inte som vi egentligen behöver en redan utan att sälja någon.

Mer prat om att Nicolo Barella kan bli Cescs ersättare i Chelsea. Fabregas övergång är fortfarande inte klar dock.

Ike Ugbo har återvänt till Chelsea efter lån till Scunthorpe, kanske ersätter han Abraham i Villa? Villa kan inte köpa ersättare utan måste låna om Abraham lämnar, pga FFP-regler.

Wolves hoppas få klart med att låna Tammy Abraham snarast så han kan spela mot Man City nästa måndag.

Frank Lampard har gjort ett försök att få låna Ethan Ampadu till Derby men har fått nej från Chelsea. Det blir inget lån för Ampadu.

Helgens lånerapport från Chelsea>>

Ethan Ampadu som vi alla trott Chelsea värvade som framtida mittback har spelat på mittfältet i Wales. Nu avslöjas det att han i Chelsea också tränat som mittfältare de senaste veckorna. Vi såg honom spela där i lördags och vid några andra tillfällen. Just nu verkar det som han är den som trots sin ungdom matchas att bli Jorginhos back-up istället för att klubben ska värva in en sådan. Vi lär få se. Men att Ethan Ampadu är ett av PLs största löften, det är helt klart.

Italienska rykten påstår att Chelsea ska accepterat ett bud om 13m pund för Davide Zappacosta från Lazio. Vi avvaktar nog med att tro på det.

David Luiz har bekräftat att Ces Fabregas gjorde ett känslosamt avskedstal till sina klubbkamrater efter cupmötet mot Nottingham.

Cesc Fabregas ska vara överens med Monaco om ett 2,5 årskontrakt (betydligt bättre än vad Chelsea erbjöd med sin idiotpolicy byggd på födelseår istället för kompetens). Däremot gillar Monaco inte att Chelsea kräver 10,75 m pund för Fabregas, vilket verkar rätt magsurt. Chelsea brukar vara väldigt schyssta när de släpper veteraner och 10,75m för en spelare i den åldern och efter vad han uträttat för Chelsea är dyrt, vilket också Emenalo och Monaco tydligen tycker. Förmodligen tjurar Chelsea lite då klubben och Sarri egentligen ville behålla honom, men det är Chelsea som inte ville ge honom ett vettigt kontrakt.

Allt ska vara klart för ett lån, ingen köpoption eller annat, av Tammy Abraham mellan Wolves och Chelsea. Det är bara nu Tammy Abraham som ska ta ett beslut om han ska lämna Aston Villa i förtid för att spela i en högre liga. Inte ett helt lätt val för en ung spelare, men affären hänger helt på vilket beslut han tar.

Ikväll, efter matchen mellan Wolves och Liverpool (hur kommer de att ställa upp efter förlusten till City?) lottas omgång fyra av FA Cupen. Tredje omgången bjöd på rätt många skrällar, flera av dem riktigt stora som att lag från fjärdedivisionen tog sig vidare över PL-lag som borde brytt sig mer om cupen.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!