csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   21 sp 12 v 5 o 3 f 38 -16 mål 44 p

- always proud to be Blue -

Information om hur du köper biljett till matchen mot Malmö (i Sverige). Läs den här artikeln>>


31 dec - 6 jan 2019
    NÄSTA MATCH:

    8 jan - Tottenham-LC - kl 21.00

   TV

Nyheter v-1


SÖNDAG 6:
Ännu en cupskräll när League Two-laget Newport slog ut Leicester med 2-1. Rolig lottning imorgon kväll efter sista cupmatchen. Blir intressant att se om Liverpool satsar mot Wolves eller försöker med ett svagare lag.

Chelsea Women slog Everton i omstarten av ligan. De är dock långt efter ledande Arsenal som har fem poäng och en match upp på trean Chelsea. Just nu riskerar Chelsea att missa nästa års Champions League men det är långt dit och först måste årets CL spelas. Resultatet blev 3-0, målen gjordes av Beth England 6, Drew Spence 60, Hannah Blundell 68
    Nästa match är i veckan mot Reading i Ligacupens kvartsfinal. Ett lag damerna har haft notoriskt svårt för under åren.
    Chelsea tog dock in två poäng på City då de bara fick oavgjort mot Bristol City i en senare match.

Det fortsätter dundra lite i FA Cupen. Fulham åkte ut på hemmaplan efter missat en straff, igen, mot League Two-laget Oldham. Barnet, ett lag utanför proligasystemet slog ut topplaget i Championship Sheffield U. Man City däremot spelade ett väldigt starkt lag mot Rotherham och vann med 7-0. De kanske sparar fler spelare på onsdag när de möter Burton i Ligacupens semi.

En hyllning hos Sky för Cesc Fabregas som alla förväntar sig lämnar Chelsea nu. Vi vet dock inte säkert. Läs mer här>>

Vidare i FA Cupen, Europa League, på fjärde plats i ligan och nu på tisdag väntar första semifinalen i Ligacupen. Egentligen skulle vi vara mycket nöjda. Ändå är vi inte det. Skadeläget är lite oroande, att spelare som vi vill ha kvar vill lämna är oroande, att ersättare inte syns vara på väg in förrän till sommaren är oroande. Vissa saker med Sarris ledarskap oroar. Formen är lite upp och ned även om de spelade mycket bra igår, effektiviteten är inte i närheten av godkänd ännu.
    Så nu tar vi det roliga och ser framåt. På tisdag väntar formtoppade Tottenham på Wembley. Om Chelseaspelarna inte vill ha revansch i den matchen ska de inte spela för Chelsea. För de som spelade ligamatchen mot Tottenham borde fortfarande skämma ögonen ur sig. Chelsea har haft några dåliga matcher, några ännu sämre resultat vi inte förtjänat men det finns bara en match som måste beskrivas som säsongens absolut sämsta. En fullständigt usel insats rakt igenom hela laget. Det var ligamötet mot Tottenham på Wembley.
    Vi förväntar oss därmed ett heltänt Chelsea där alla vill vinna lika mycket som de ville slå City, säsongens i särklass mest imponerande insats. (Hittills hoppas vi). Exakt vilka spelare som står till förfogande är näst intill omöjligt att säga idag. RLC fick gå av skadad, Pedro och Giroud kanske är tillbaka men klart besked kring dem har vi inte. Willian ser ut att vara borta. Cahill var inte ens med i truppen mot Nottingham och ser ut att vara på väg bort. Fabregas fick en mindre, tror vi, skada och såg ut att gjort sin avskedsmatch för Chelsea igår. Vi vet inte hur det är med Kovacic.
    Vi brukar kunna sätta karbonpapper på Sarris uttagningar i ligan, med tanke på motståndet tror vi att han kommer starta starkast tänkbara lag. Vi tror också att vinna Ligacupen är något viktigare för Sarri än Pochettino som aldrig tagit cuper riktigt på allvar. Om den startelvan inte innehåller Callum Hudson-Odoi efter dennes insats mot Nottingham kommer Sarri att sjunka snabbt i vår respekt. Det känns nästan som tjänstefel i så fall. Zappacosta, Fabregas framförallt, Ross Barkley och även Morata som togs av tidigt av säkerhetsskäl verkade det, stärkte sina chanser att starta. Liksom Christensen fast han lär ändå inte få starta.
    Tottenhams lag blir ännu svårare att gissa. För det första brukar Pochettino vara trogen att ge vissa spelare cupmatcher, mer än vi tror Sarri kommer att göra, så det kan handla om Gazzaniga i mål, och några till som var med mot Tranmere. Tottenham har också betydligt tuffare motstånd till helgen då de ska ta sig an Manchester Uniteds spelare som nu bestämt sig för att börja spela fotboll igen när de gjort sig av med Mourinho (man skäms närmast å deras vägnar över det, även om dagens Mourinho kanske inte längre är en idol på denna sajt). Chelsea har Newcastle hemma. Det känns som en betydligt mänskligare uppgift även om Benitez brukar göra det svårt för oss oavsett vilket lag han tränar.

LÖRDAG 5:
Det blev några skrällar till. Huddersfield ett PL-lag som åkte ut mot motstånd från lägre divisioner, Bristol City. Newcastle klarade bara oavgjort och omspel mot Blackburn på hemmaplan. Portsmouth i topp i div 2 slog Norwich borta, topplag i divisionen över). Norwich hade dock en spelare utvisad.

U18 vann borta mot Leicester med 3-2. Målen gjordes av Lewis 2, 15; Wakely 9. Laget ligger trea i södra divisionen. Som sagt, vårt U18 är inte vad det har varit de senaste åren. De är ju också utslagna ur FA Youth Cup, vilket kändes väldigt onödigt då de hade kunnat vässa laget ordentligt med spelare som hör till a-truppen och U23. Hoppas akademin inte gör samma misstag i Uefa Youth League.

PL2, U23-laget, förlorade hemma till Blackburn med ett enda mål i matchen.

Skrällen hittills i omgången är förstås Gillingham som slog ut Premier Leaguelaget Cardiff. Accringtons seger mot Ipswich är en liten skräll.

Cesc Fabregas fick gå av med fem minuter kvar, något med vaden. Var det hans sista framträdande i Chelseatröjan? Av alla kramar och gratulationer ser det ut så! CSFC hoppas inte, men det kan nog vara så.

Oroande att Ruben Loftus-Cheek fick gå av med skada. Det är många nu även om Pedro och Giroud kanske är tillbaka till på tisdag.

Gary Cahill var inte med i truppen mot Nottingham. VI vet inget om skada men det tyder ju på att han lämnar snart, förhoppningsvis för Fulham. Vi vill inte se honom i Arsenal eller United som det också talats om. En annan anledning är förutom skaderisken för en spelare som kommer att lämna är förstås att han inte vill bli cuptied om han går till en klubb som klarar sig förbi omg 3.

Chelseamatchen idag visas för övrigt på kanal 9, inte en betalkanal.

Ska dagens match bli Cesc Fabregas sista för Chelsea. Det tror stora och ibland trovärdiga medier. Detta på grund av klubbens idiotpolicy att ge kontrakt efter ålder, inte efter fakta och verklighet. Det vore djupt beklagligt, särskilt då han är klubbens näst mest kreative spelare och har kvaliteter som ingen annan erbjuder. Visst har han blivit långsammare med åldern men det räcker ju med att se hur mycket bättre Chelsea blev när han kom in mot Southampton för att förstå hur dumt det är av klubben att göra sig av med en spelare av hans kaliber. Vi kan bara hoppas mediernas övertygelse är obefogad. (Daily Star hävdar dock att han istället flyger ut till Monaco för att skriva på för dem då Sarri ska gett ok till det....!)
    Detta samtidigt som våra bästa unga spelare vill bort från klubben för de inte får de chanser de vill ha. Visserligen håller vi helt med om att man måste förtjäna sina chanser, men har vi inte släppt iväg tillräckligt många som visat sig bli världsspelare bara för att klubben inte velat tro på dem tillräckligt; de Bruyne, Salah, Lukaku. Inte ens han som bevisar att gräset inte är grönare, Solanke som gick till Liverpool och floppade än mer där än i Chelsea är avskräckande då han ändå såldes för en stor summa till Bournemouth igår. (Chelsea är dock inte ensamma om problemet, City tappade Jadon Sancho i somras och nu går Brahim Diaz till Real Madrid).
    Chelsea MÅSTE omvärdera policies som är lika stelbenta och ofruktsamma och skadliga för klubben som många politiska ideologier har varit för många länder.

Chelsea kommer att rotera massor med spelare idag. Flera kommer att spela bra men ändå inte få chansen att spela ligamatcher. Det är ju lätt att förstå i det ljuset varför Fabregas och CHO kanske vill bort från klubben, de hade nog hopp om Sarri men han är nästan värre än tidigare managers i att inte ge spelare chansen. Detta helt i ljuset av att vi har sett spelare som spelat väldigt bra i Europa League och Ligacupen i höst, som sedan petats inte bara ur laget utan också ur truppen till nästa match! Det höjer inte direkt förtroendet och särskilt inte självförtroendet.
    Samtidigt blir långa cupengagemang allt viktigare för att ge fler spelare chansen att spela då Sarri sliter så hårt på fåtalet spelare. Det går bra när det går bra för laget, då tycks spelare orka hur mycket som helst men när det hackar då syns det både fysiskt och psykiskt.
    Nottingham blir ingen lätt match. Det var yttersta möda och två självmål och mål av Fabregas som räddade Chelsea mot Derby. Nottingham slog serieledarna Leeds ordentligt i veckan och kommer med stor självförtroende. Plus ett rykte om att orsaka stora problem för regerande cupmästare, vilket Chelsea är. Chelseas första FA Cupmatch förra säsongen var inte lättvunnen, 0-0 borta mot Norwich och vinst först på straffar i returen.
    Nottingham slog ut förrförra säsongens FA Cupmästare Arsenal i den här omgången förra januari med 4-2. Varning säger vi bara.

FREDAG 4:
Eden Hazard är nominerad till Månadens Spelare i december. Det går att rösta på honom här>>

Som vanligt vid cupmatcher var det Gianfranco Zola som hade dagens presskonferense:
   Första frågan handlade om FA Cupen och Zola medgav att han liksom publiken älskar turneringen.
    Så det vanliga om att respektera motståndet och tävlingen. Men han beklagade att tävlingen kommer när det är så många matcher då Chelsea måste försöka vila några spelare.
    Pedro, Willian och Giroud är borta men Callum Hudson-Odoi är aktuell för spel.
    Ang CHO är Zola medveten om att Bayern är intresserade av honom men det är Chelsea också. De är medvetna om att han vill spela mer men att det inte bara är dåligt utan att det borde pusha honom mer i Zolas åsikt. Tränarna pratar huvudsakligen med honom om taktik. De tror på honom och att han har en stor framtid och att det handlar inte bara om att spela utan om utveckling och attityd. Något de tror de kan hjälpa CHO med.
    Ang Morata menar Zola att det handlar om självförtroende och det händer alla anfallare, det vet han av egen erfarenhet. Zola erkänner också att Chelsea har problem de sista 20 meterna, men att det har också andra spelande lag som Barcelona och Bayern haft tidvis. Chelsea skapar inte tillräckligt mycket med tanke på hur mycket boll de har. Ännu är de inte där de vill utan det är en process.
    Zola sa närmast rent ut att Hazard kommer att vilas imorgon.
    Willians skada är en muskelskada och de vet ännu inte hur allvarlig. Giroud och Pedro kommer förmodligen att vara tillbaka lagom till cupmatchen mot Tottenham nästa vecka.
    Zola vet inte vad som kommer att hända med Fabregas.
    Zola förstår fansens frustration med att CHO inte får spela men menar att CHO måste ha tålamod. Det finns bra spelare före honom och han måste förbättra sig för att få speltid.
    Zola antydde att Ampadu kan vara komma ifråga för att starta imorgon. Han är högt uppskattad inom klubben.    

OFFICIELLT
Chelsea W har värvat tyske landslagsmålvakten Ann-Katrin Berger från Birmingham. Hon är 28 år och är säkert tänkt att ersätta Hedvig Lindahl. Berger blev landslagsmålvakt i november, efter att 2017 slagits mot cancer också.
    Chelsea har därmed tre landslagsmålvakter i Lindahl, Telford och Berger. Ett överflöd känns det som men Lindahl spelar kanske sin sista säsong i Chelsea nu. Dock lite underligt att att sådan här värvning kommer just nu. Troligen är det för att möjligheten dök upp.
    Damerna återupptar sitt ligaspel i helgen, mot Everton hemma för Chelsea.

Sarri kommer att rotera massor i matchen i morgon. Som han gjort vid alla cupmatcher hittills men inte kommer att ha råd att göra mot Tottenham. Problemet är att annars inte roterar alls istället för att rotera vettigt och låta några spelare vila då och då. Det syntes mot Southampton då både hjärnor och kroppar såg rent trötta och slitna ut. Värre lär det bli då vi nu också får fler skador än vad Chelsea brukar ha, ännu ett tecken på att Sarri inte har utnyttjat truppen rätt. Särskilt ett VM-år. Detta också mot ett kraftigt roterat Southampton som Chelsea ska slå nio gånger av tio just nu. Tyvärr var det tionde gånger i en match där Southampton inte var närmare att göra mål på Chelsea än vi här hemma i Sverige var. Sarri bör verkligen se på hur Pep Guardiola matchar sina spelare för att få ut max av dem, han sliter inte ut dem utan roterar hela tiden. Visst, vi kan säga han har en bättre trupp men med tanke på att han spelar fler unga spelare oftare än vad Sarri gör så är det argumentet bara dumt att ta upp.
    Nottingham är dock inget lätt lag att slå. De slog klart ligaledarna Leeds i veckan och efter några sämre resultat har Aitor Karanka fått fart på dem igen. Så det blir verkligen inte att bara ställa ut skorna med spelare som inte fått spela ihop pga Sarris ovilja att rotera och ha mer än en enda spelmodell.
    Chelsea är tyvärr inte bättre nu än förra säsongen. Faktum är att Chelsea placeringsmässigt var bättre förra säsongen i det här läget. Det var dock från nyår fram som Contes lag rasade ihop och förstörde alla chanser till Champions Leaguespel. Risken finns att det händer igen om Sarri inte antar en mer flexibel inställning och utnyttjar resurserna bättre.

Efter toppmötet igår finns det två saker att säga. Inför Chelseas värvningsstrategi. Vad vi skulle behöva en striker som Aguero, men sådana finns det mindre än en handfull av och hur får man tag i dem? En riktig boxspelare, mycket mer än en targetspelare som är det som det talas mest om att Chelsea skulle sakna, men det är ju att ha folk som kan reagera som blixten och klippa till som vi kanske ändå saknar ännu mer, för att inte tala om den där förmågan att befinna sig rätt och inte mil från bollarna som hittar in bakom låga försvar. Vi skulle också behöva en spelartyp som Sané, den vi har närmast med speed och gå rakt på är Pedro men denne är ju inte riktigt i kreativ klass med Sané. Plus att han är skadad så frågan är akademisk.

TORSDAG 3:
Uppenbarligen är ligan inte avgjord ännu och inget lag är obesegrat. Tänka sig att det är så när det bara är 17 matcher kvar att spela! En större fråga är, tog Liverpools flyt slut nu? De har Brighton borta nästa omgång, inte helt lätt. City har Wolves hemma, kanske lättare men inte mycket.

Sarri har sagt att han visste inte om att Pulisic kommer till Chelsea. Att affären var klar var något han inte visste på förhand. Han var tillfrågad om hans uppfattning om Pulisic för en månad sedan men det var allt. Modern fotboll. Managers har inte längre kontroll över värvningar, deras jobb är att få spelarna att prestera. Inte en bra utveckling tycker vi, men kanske förståelig med tanke på utvecklingen av priser och löner. Spelarna är hårdvaluta numer, managers mindre så.

Inte bara alla som såg det utom linjedomaren såg det som ett korrekt mål när Alvaro Morata målade mot Southampton. Är det tvivel ska domaren fria, inte fälla sägs det. Det var mer än tvivel, det var fel. Därför vill vi ha VAR, vi förlorade två poäng på det. Äen domarbevakaren på Sky ansåg det var fel domslut. Se här>>

OFFICIELLT
Bradley Collins lån till Burton har förlängts säsongen ut.

Let's enjoy the ride är 2019 år mesta citat redan. Trump använder det om att 800k människor i USA får jobba utan lön eller inte alls för de är statligt anställda och nu säger Klopp det om fotbollen. Vi njöt inte av åkturen igår, snarare tvärtom. :)

Guardiola säger Liverpool är bäst i Europa. Klopp säger Manchester City är bäst i Europa. Sanningen kan vara att t ex Juventus är det. I vilket fall som får vi ett delsvar ikväll.    
    Ikväll avgörs Premier League, om vi ska tro vissa sportskrivare och fans till ett visst rött lag. Fasen heller, säger vi. Det är lite väl många poäng kvar att spela om och vi vet av erfarenhet att leder Liverpool ligan vid jul brukar de bryta ihop under våren. Chelsea är borta tyvärr så egentligen varför bryr vi oss.
    Det sagt, en vinst för Liverpool och de har skaffat sig ett fullständigt gyllene läge som kräver ett ordentligt sammanbrott för att slarva bort. Så alla som inte håller på det röda scouserlaget hejar ikväll på Manchester City, för ligans skull och mer.
    City har haft en mindre bra period, som inte minst sammanföll med att Fernandinho var skadad. Det är han inte längre. City saknade honom långt mer än de saknade de Bruyne som nog kom tillbaka lite för snabbt senast och behöver mer tid nu. City har fortfarande den bättre truppen och borde, och gör normalt, klara skador bättre än Liverpool. Liverpool har dock det där odefinierbara flytet som krävs; de har vunnit fast de inte spelat bra, de fick en poäng från Stamford Bridge de inte förtjänade, de har nästan inte haft några skador och deras viktigaste spelare har hela tiden levererat plus det viktiga faktum att de nu tätat de problem de har haft med inkonsekvens och försvarsspel.
    Som alltid tippar vi med hjärat. 2-1 till City.

Att Chelsea är sämre hemma än borta, spelar 0-0 mot svaga lag som West Ham, Everton och Southampton och förlorar till Wolves och Leicester. Nej, ännu ger vi bara Maurizio Sarri knappt godkänt betyg som Chelseamanager. Han kan inte matchcoacha och han drar för hårt på sina favoritspelare. Ger inte ungdomarna chanser. nog ens i meningslösa matcher. Vägrar se saker som de är. Om det här inte följs av en övertygande seger mot Nottingham i helgen kommer avskedsryktena att börja. Tro oss, och fasen vet om vi inte kommer att stå neutrala till dem.

ONSDAG 2:
Någon matchcoach är han verkligen inte, Sarri. Fel laguttagning, fel matchning och så otur med domslut igen. Men det ska inte behövas, Chelsea ska ändå slå ett svagt Southampton. 2019 börjar lika illa som 2018.

Det tog en tid och många dumartiklar men äntligen någon som faktiskt ser värvningen av Christian Pulisic som en helhetsbild, som CSFC tror även Chelsea gör. Pulisic är värvad för att han är Pulisic inte för att ersätta någon. Läs mer här>>

Slisktabloiderna har valt att tolka Chelseas köp av högerspelaren Christian Pulisic som bekräftelse på att vänsterspelaren Eden Hazard lämnar.
    Det är näst intill obegripligt för oss att de omgående ser det som enda anledningen till att Chelsea äntligen skaffar konkurrens till Willian på högersidan. Något vi saknat i närmare sex års tid. Den sanningen verkar inte ens resonera hos vissa sportskrivare. För skriva positivt om Chelsea verkar vara förbjuet i vissa medier.
    CSFC föredrar helt klart att istället betrakta köpet av Pulisic, även om det blir helt klart först i sommar som att Chelsea vill fortsätta attrahera riktigt bra spelare för att behålla vår position som stor klubb i den ökande konkurrsensen. Vi ser honom också som ett perfekt komplement till Hazard, tänk om vi kan hitta rätt striker också då Morata inte ser ut att hitta tillbaka till den spelare han såg ut att vara för Juventus.
    Det finns inget samband mellan köpet av en bra spelare och att en ännu bättre spelare ännu inte bestämt sig om sin framtid som vi ser det, kanske är det bara ett val men CSFC har sannerligen inte gett upp hoppet om att Eden Hazard stannar i Chelsea.
    Då har åtminstone Sportbladets Brenning en vettigare förklaring till affären, om vi ska strunta i fotbollen och det sportsliga, i att Pulisic köps för att han är amerikan och Chelsea skulle se det som en ekonomisk investering i världens största sportmarknad. Vilket USA är. Det är ingen hemlighet och många har berört detta faktum ända sedan Pulisic valde att representera landet han är född i istället för Kroatien som han också har pass i, då han har dubbelt medborgarskap och därmed också räknas som EU-spelare (något som betyder mindre om Brexit sker, men som ändå betyder något i den alltmer reglerade fotbollen). FAST hade inte Pulisic också varit en riktigt bra fotbollsspelare hade affären nog inte hänt. Chelsea har redan Miazga som amerikansk landslagsspelare även om ingen någonsin tror han kommer att verkligen spela för Chelsea. (Brenning har dock fel i att det är en enorm summa för en fotbollsspelare med Pulisics bakgrund, statistik och mellan två toppklubbar. Priset är snarare mer standard av vad spelare av klass kostar numer - hur mycket pengar det än är. Vilket vi kommer att få se i andra affärer framöver. Snarare är det klart lägre än vad alla spekulerade i, om än ganska högt med tanke på kontraktstiden som är kvar men det kompenseras ju av spelarens ålder, Chelsea värderar ju CHO till 40m och hans meriter är mindre än Pulisics.)

OFFICIELLT
Till en viss förvåning är det redan klart med Christian Pulisic. Vi hade nog trott det skulle dra ut lite men Chelsea har agerat direkt och kraftfullt. Roligt och ett klart "statement of intent". De som dömt ut Chelsea på transfermarknaden har all anledning om att tänka om.
    Det enda trista är väl att han kommer inte förrän i sommar. Han är klar för Chelsea men lånas nu ut till Dortmund för resten av säsongen.
    Kontraktet är på 5,5 år.
    Läs klubbens presentation av den 20-årige amerikanen som Dortmund sa att de ville behålla men att det alltid varit Pulisics dröm att spela i Premier League. Läs här>>
    Spekulationerna är att övergångssumma är 57,6m pund.

Ralph Hasenhüttl har klart förbättrat Southampton men de har ändå en bra väg att gå. Därmed är Chelsea klar favorit ikväll. Att ta något för givet den här tiden på året är dock livsfarligt. Vi varnar ännu en gång för vad som hände i januari för ett år sedan, den månad som mer än någon annan orsakade Chelseas fall den säsongen. Vi har massor med tuffa matcher framöver, möten med Tottenham ett par gånger om, Arsenal också även om de är svårare att gissa men de är ett klasslag mestadels även om deras försvar kan vara anmärkningsvärt svagt. Det är cupmatcher både i Liga- och FA-cupen och ett intensivt schema även framöver.
    Förhoppningsvis har vi dock redan haft den tydligen oundvikliga svackan som alla lag har (utom Liverpool än så länge) tycks ha. Chelsea har vunnit de senaste matcherna utan att spela särskilt bra. Å andra sidan spelade vi väldigt bra mot Wolves och Leicester i en halvlek och förlorade, så vi föredrar utvecklingen som skett. Hellre en vinst än applåder för skönspel. Chelsea har visat vilja, karaktär och moral de de två sista matcherna och det ser vi väldigt gärna mot Southampton också. Om det sedan kombineras med bra spel uppskattar vi det ännu mer.
    Chelsea har fått skadeproblem men med den trupp Chelsea har ska det faktiskt inte påverka i ett möte med Southampton. Pedro, Cesc Fabregas, Ruben Loftus-Cheek, Callum Hudson-Odoi, Danny Drinkwater och Olivier Giroud väntas stå på skadelistan.
    Southampton har Højbjerg avstängd efter sin utvisning. Obafemi är skadad och det är frågetecken om förre Chelseaspelaren Ryan Bertrand är spelklar efter sin skada.
    Chelsea har inte förlorat hemma i två raka ligamatcher sedan november 2011. Eden Hazard brukar trivas mot Southampton, han har fyra mål och tre assist i sina senaste sex ligamatcher mot dem.

 

NYÅRSDAGEN 1:
Chelsea spelar inte idag men tre matcher går av stapeln och vi kommer att med viss möjlig huvudvärk sitta och heja på underdoglagen. Det är lätt när det gäller Cardiff mot Tottenham, Fulham mot Arsenal men vi förväntar oss inte underverk då både Arsenal och Tottenham åkte dit senast och det ordentligt. De lär vara revanschsugna. Svårare att gissa är Everton mot Leicester, vi vet inte ens vilket av lagen som vi ska se som underdog i den matchen.

NYÅRSAFTON 31:
Chelsea har publicerat siffror för det brutna räkneskapsåret. Det har varit rekord i omsättning och vinst. Läs mer här>>

Giroud fick ju en vristskada när han fick en spelare över sig efter att han gjort sitt andra mål, som vi fortfarande tycker skulle godkänts och vi hade väldigt gärna haft en VAR-bedömning av båda hans bortdömda mål. Han undersöks nyårsafton för att se hur allvarlig skadan är.
    Vad vi inte visste var att även Willian åkte på en skada. Han fick tejpa en ispåse över vaden efter sitt byte.

Southampton är nästa match på onsdag. Ett lag som helt klart har förbättrats under Hasenhüttl även om de förlorade till ett revanschsuget City igår. Det är ändå en match vi tror Chelsea ska kunna vinna, trots en växande skadelista.
    United spelar samma kväll så självklart, som alltid, visar Viasat då deras match istället för Chelsea. Tyvärr är det ju bara så, det sämre United prioriteras alltid före det bättre Chelsea.

 

Rykten, notiser m m, v-1


SÖNDAG 6:
Hirving Lozano som sägs vara aktuell för Chelsea har Mino Raiola som agent och Napoli vill köpa men ha en kraftig rabatt. Raiola ska kosta 50m € men Napoli vill köpa för 35m €. Inget sägs egentligen om hur den rabatten ska se ut. Calciomercato står bakom skvallret.

The Star säger att Chelsea köper Nicola Barella för 45m pund och lånar honom tillbaka till Cagliari resten av säsongen. Vad är det här för dumheter, att göra en sådan affär är väl ok men flera?

Sunday Express hävdar att Chelsea tänker satsa 50m pund och försöka få Edinson Cavani. Cavani har vi alltid drömt om men prislappen är löjlig för en spelare i den åldern. Å andra sidan, alla prislappar är löjliga så det är väl bara att tänka på det som monopolpengar.

Omgång fyra av FA Cupen lottas måndag efter kvällens cupmatch.

LÖRDAG 5:
Spanska rykten om att Morata ska vara överens med Sevilla. Frågan är om Chelsea är det. Vi kan inte släppa Morata innan en ersättare är på plats i vilket fall som.
    Vi ska inte släppa Fabregas heller innan en ersättare är på plats, vi är tunna i den positionen med bara Jorginho som inte är av samma klass som Fabregas har varit och kanske fortfarande är.
    Så även i den positionen måste Chelsea ha klart med någon eller ska Kanté täcka den. Öppnar det för att Nabil Fekir som inte är med i Lyons trupp i helgen är på g.
    OJ vad spekulationer dagens cupmatch lett till. För det såg ju ut som en avskedsföreställning från en underbar spelare, Cesc Fabregas, och delvis från en som bara vill bort, Alvaro Morata och en som alla vill ha men som Chelsea inte får släppa, Callum Hudson-Odoi där familj och vänner tydligen försöker få del av en flyttkaka...

Senaste nu, från Sky, är att Wolves som fått nobben att köpa Tammy Abraham kanske ändå får låna honom. Synd om Villa där Abraham gjort braksuccé men det är ju bättre för hans utveckling om han får pröva sig i Premier League än Championship. Han är inte med i Villas matchtrupp idag.

Annat; men Erik Niva skriver nu om asiatiska mästerskapen i fotboll. Normalt det kanske inte väcker så starka känslor för oss som är fixerade på den engelska (och svenska) fotbollen. Ändå, Erik Niva är som absolut allra bäst (inte när han skriver om Chelsea då han då gör rätt mycket fel om vi får säga så, utan) när han skriver om fotbollen i en social kontext. Så läs honom gärna när han försynt sätter strålkastarna på missförhållanden som tillåts inom fotbollen>>

Mer om CHO. Chelsea har ifrågasatt om Bayern har skött förhandlingar om CHO på ett professionellt sätt och funderar på att anmäla den tyska klubben för att gått via CHOs familj som också är hans rådgivare för att påverka denne. Som alltid när familjen är inblandad i spelaraffärer blir det rörigt, minst sagt.

Chelsea ska lagt ett bud om 45m pund för Nicolo Barella som ersättare för Fabregas. Eller något sådant. Cagliarispelaren själv säger sig inget veta, så andra säger att budet gäller för sommaren... Så tydligen ska Chelsea göra sig av med viktiga spelare och inte ersätta dem men enbart köpa spelare i sommar fast det börjar se svårare ut att kvalificera oss för CL igen om man inte ersätter spelare.... Silly season är som alltid en form av Moment 22. Hur man än vänder sig så är baken bak.

Chelsea lär vara närmare Callum Wilson än vi trott nu när Bournemouth värvat Solanke. Chelsea borde dock värva Marko Arnautovic hävdar kolumnisten och fd spelaren (och tror vi att vi läst någon gång, Chelseasupportern fast han spelade för Arsenal) Paul Merson. Han argumenterar på ett vettigt sätt för det här i Express och passar på att döma ut Chelseas nu så tråkiga Sarriball>>

Hoppsan, vi trodde det ryktet var helt dött men inte för The Sun. Enligt dem kommer det fortfarande att bli ett byte; Higuain mot Morata. Vi undrar vi men det är ju flera veckor kvar att skvallra på.

The Sun hävdar också att Callum Hudson-Odoi redan är överens om sitt kontrakt med Bayern. Chelsea däremot vill inte sälja. Vi får se hur det här slutar. Tyvärr är CSFC inte optimister. Det faktum att det gått bra för unga engelska spelare i Bundesliga plus hur Chelsea alltid misslyckas med att hålla unga spelare nöjda (Sarris ständiga gnäll om att han måste lära sig det och det, hjälper inte. Det kan ni hålla på Cobham, inte i medierna.) Vi har också erfarenheterna av de Bruyne och Thorgan Hazards utveckling efter att de lämnade Chelsea för Bundesliga. Metro å sin sida säger nu att Chelseas prislapp för CHO är 40m pund. Det har vi hört förut.

Liverpool har ju byggt sitt lag på att i hög grad plundra Southampton på spelare, nu vinner sydkusten tillbaka spelare från Liverpool. Bournemouth har värvat Solanke och fått låna Clyne. Det sista tror vi kan bli viktigt för Howes lag.

FREDAG 4:
Ännu har vi inte sluppit ryktena om Denis Suarez. Denne ska bestämma sig nästa vecka och han har kopplats till Chelsea och Arsenal bland annat. CSFC förstår inte varför Chelsea är intresserade, då vi har flera duktiga spelare i motsvarande position. Då gillar vi ryktet om Lozano mycket mer.

Maurizio Sarri är en av kandidaterna till Månadens Manager för december. Trots vinsten mot City lär han knappast vinna.

Ett statistiskt fakta vi inte ville veta. Nottingham har sex gånger mött de regerande mästarna i FA Cupen och slagit ut dem fem av de gångerna...

Honigstein som hade rätt om Pulisic säger nu att Callum Hudson-Odoi redan är överens med Bayern München och kräver att få lämna. Officiellt vet vi inget men ryktena säger att Bayern erbjudit 30m pund. Det ser allt svårare ut för Chelsea att behålla honom och det här är tyvärr en växande utveckling, inte minst med tanke på att flera engelska talanger just nu lyckats mycket bra i Tyskland medan de inte får chansen i Premier League.
    CHO har återvänt till träning efter sin skada, vi får se om han är aktuell för spel mot Nottingham.

Ryktena om Hirving Lozano växer kraftigt just nu och det kanske finns något i dem. PSV-yttern lär kosta 36m pund. Han är 23 år och har redan gjorrt 15 mål i 25 matcher i alla turneringar för PSV den här säsongen.

Rykten om Franck Kessie från Milan, till sommaren. Han är på lån från Atlanta till Milan och tvåårslånet går ut till sommaren. Milan kan tydligen tänka sig någon form av byte med Bakayoko. Det här ser ut som ett långskott och kommer inte att hända nu.

TORSDAG 3:
Sevilla ska vara intresserade av Alvaro Morata, som Chelsea inte kommer att sälja innan en ny striker har inhandlats, om en sådan kan hittas.

Bournemouth säger absolut nej men Mirror säger att Chelsea fortfarande hoppas värva Callum Wilson.

Bayern ska nu ha lagt ett tredje bud om 30m pund för Callum Hudson-Odoi. Chelseas inställning är fortfarande att han är inte till salu men money speaks och om inte CHO öppnar upp för kontraktsförhandlingar med Chelsea är risken uppenbar att vi förlorar ännu ett stort löfte för att våra managers inte vill/vågar spela unga spelare.

Juventus ger besked om att Higuain inte kommer att lånas ut till Chelsea i januari.

Chelsea och Monaco (läs Emenalo) ska vara nära en överenskommelse om Cesc Fabregas säger några källor, andra hävdar att Chelsea kommer inte släppa Fabregas om inte en ersättare är klar.
    Vår inställning är att Fabregas ska få ett nytt längre kontrakt och stanna, och dessutom få starta betydligt oftare. Han var den mest kreative spelaren (ja före Hazard) på plan trots att han bara var inhoppare igår. Han borde fått starta. Han erbjuder något Chelsea behöver mot motstånd som Southampton och andra som nöjer sig med att sitta tillbaka och försvara sig.

Chelsea ska ha sagt nej till Wolverhamptons försök att permanent värva Tammy Abraham.

Enligt Daily Star är Gary Cahill mer eller mindre klar för Fulham.

Vad lärde vi oss igår?
    Att Chelsea måste rädda kvar Fabregas i klubben och att Sarri måste spela honom - det lärde vi oss. Det första hänger på om Chelsea, Buck och Granovskaia är villiga att frångå fotbollshistoriens mest idiotiska policy att inte ge något äldre spelare kontrakt efter vad de är och är värda utan bara tittar på födelsedatum. Det andra är om någon kan övertyga den något dogmatiske Sarri att han måste ändra spelsätt mot vissa lag. Vi trodde faktiskt vi såg något igår, det visade sig att vi inbillade oss. Premier League är inte Serie A. Det är en överlägset mycket bättre liga där managers är betydligt mer flexibla och fattar vad de måste göra, rent pragmatiskt, än vad de är i Serie A där bara Juventus är något att bry sig om.

ONSDAG 2:
Pulisics kärlek till riktig fotboll, inte den amerikanska handvarianten som annars är populär i hans hemtrakter, började tidigt när han hade ett år i England som sjuåring. Sky berättar mer om det här>>

Juventus lär gett sig in i jakten på Callum Hudson-Odoi och enligt Sky ska Chelsea begära 30m pund, det var 40m i andra medier. Problemet är ju orealistiska förväntningar på speltid som gör att CHO inte velat förlänga sitt kontrakt. Han lär knappast få spela mycket mer i Bayern eller Juventus, men sådant spelar ju inte roll för agenter då de tjänar mest pengar på övergångar, inte förlängda kontrakt.

The Sun hävdar att Chelsea accepterat ett bud om 18m pund för Tammy Abraham från Wolverhampton. Ingen annan källa har ens tagit upp detta utan talat om lån till Wolves.
    Samma "källa" säger att Cesc Fabregas går till Monaco och Gary Cahill till Fulham.

SKAMLIGT
Daily Mail avslöjar att många klubbar, inte Chelsea, tar ut hutlösa priser för att låta barn vara maskotar på deras matcher. Man skäms å klubbar som West Hams vägnar, de tar 700 pund för att ett barn ska få följa en spelare ut på hemmamatcherna. Skäms de tio klubbar som tar betalat för att barn ska få uppleva en dröm (Tottenham är en annan Londonklubb som tar betalt).
Läs mer här>>

Jorginho berättar varför han valde Chelsea och att hans mamma hade del i det valet. Läs här>>

Daily Mail är säkra på att Ces Fabregas går till Monaco i januari. Det är inte vi.
    Samma blaska hävdar att Chelsea köper Pulisic därför Hazard går i sommar. De struntar därmed helt i att det kanske är precis tvärtom, särskilt som Pulisics främsta position är på motsatta sidan, till höger där Willian oftast får starta när Hazard spelar ytter. Vi är så trötta på den gamla nazitidningen och deras sätt att alltid tolka allt till det sämsta för Chelsea, trots att de satsar mer på att skriv aom sport än de flesta.

Samma blaska menar att TammY Abraham kommer att avsluta sitt lån hos Aston Villa och gå till grannen Wolverhampton.

Chelsea lär ha satt prislappen på Callum Hudson-Odoi till 40 miljoner pund. Bra. Ännu bättre vore dock att se till att ordna med en förlängning av hans kontrakt bortom 2020.

NYÅRSDAGEN 1:
Tammy Abraham fortsätter ösa in mål. Det femtonde och sextonde kom idag mot QPR. Matchen vann dock inte Villa ändå, 2-2.
   Däremot börjar vi tycka det är dags att Chelsea återkallar lånet Lewis Baker från Leeds. De håller fullständigt på att förstöra en spelare som var ett stort löfte. Låna ut honom till Derby och Lampard istället.

The Sun menar att Chelsea är på väg att hoppa av från en ev affär om Isco. Det ska varit rätt långt gångna förhandlingar men då PSG lagt sig i har Isco och hans agenter begärt än mer pengar och Chelsea är därför på väg att dra sig ur. Vilket vi kan förstå, det är ju en form av utpressningssituation ovanpå redan väldigt maffiga övergångssummor om ca 75m pund och bonusar och annat för ytterligare 25m.
    Synd om det är så men vi stödjer helt klubben när de tvivlar på Iscos intresse för att egentligen spela för oss, eller bara tjäna pengar på oss.

Fenerbahces president är i London och tabloiderna spekulerar i att det kommer att innebära att Cesc Fabregas går dit. Det tvivlar vi på även om vi vet situationen med hans kontrakt och besvikelse på Sarri.

Wolves, Huddersfield, Burnley och Crystal Palace önskar att Chelsea avslutar Tammy Abrahams lån hos Aston Villa för att låna ut honom till dem. Vi kan se hur det kan attrahera Chelsea då de ändå är Premier League-klubbar och det är på den nivån Chelsea vill se Abraham prestera. Abraham har gjort 14 mål för Villa. Lite andra siffror än vad våra anfallare har presterat, men också på en annan nivå.

NYÅRSAFTON 31:
Årets allra första sillyvärvning har redan gjorts. Det är West Ham som gått ut med att de sajnat Samir Nasri som varit avstängd för dopingsaker och därmed blev kontraktslös.

Chelsea ska ha nobbat Bayern Münchens bud om 20m pund för Callum Hudson-Odoi vilket är helt rätt.

Beigiens förbundskapten Roberto Martinez antyder att Eden Hazard inte kommer att svika Chelsea. Läs mer här>>

Det ser ut som om Chelsea kommer att återkalla lånet av Baba Rahman till Schalke. Det är hans ständiga skador som mestadels ligger bakom att han inte får speltid där längre.

Burnley tillhör de som hoppas få låna Callum Hudson-Odoi i vår.

Lånerapporten från helgen>>

Ett helt nytt rykte är Hirving Lozano från PSV. Mexikanen har omgärdats av rykten sedan VM men det är första gången Chelsea nämns i samband med honom. Det lär dock vara en andrahandslösning om Chelsea inte får loss Pulisic.

Chelseas bud på Pulisic lär vara "norr om 50m €". Dortmund vill dock få igång en budgivning om amerikanen och blir det affär kan det bli sent i fönstret och förmodligen övergång först till sommaren.

Rykten om Gary Cahill till Arsenal på lån växer. Det ska Chelsea inte gå med på, vi ska inte stärka våra direkta konkurrenter. Även om vi kan förstå att det är intressant för Cahill då det skulle innebära att han kan stanna i London. Däremot ska Aston Villa som varit intresserade dragit sig ur på grund av kostnaden.

Leipzig har gett sig in i jakten på Callum Hudson-Odoi, vår jättetalang som klubben är på väg att förlora då Sarri inte vill spela ungdomar. Inte för att han är unik i det, det har aldrig Chelseamanagers prioriterat i modern tid.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!