csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   20 sp 12 v 4 o 3 f 38 -16 mål 43 p

- always proud to be Blue -

Information om hur du köper biljett till matchen mot Malmö (i Sverige). Läs den här artikeln>>


24 - 30 dec 2018
    NÄSTA MATCH:

    2 jan - SOUTHAMPTON - kl 20.45

    -

Nyheter v-52


SÖNDAG 30:
Eden Hazard har nu skapat 101 målchanser i ligan, det är 23 mer än den spelare som kommer närmast. Säger något om hur viktig han är för Chelsea och hur beroende av honom vi är.

Chelsea fick Giroud skadad idag. Redan tidigare var Pedro och Callum Hudson-Odoi skadade. Därtill lyckades tre spelare skada sig på träning igår. Fabregas, Loftus-Cheek och Drinkwater! Vilka skador det är vet vi inte, bara att för Fabregas handlar det om ryggen och han kommer att vara borta i tio dagar eller så.

LÖRDAG 29:
Frågan är om Arsenals försvarsspel redan bara i första halvlek slagit rekord i uselt försvarsspel. Mirakel sker men vi tror inte på det i andra, så tyvärr rycker Liverpool nu. Den där lyckträffen Sturridge fick mot oss svider än mer nu.
    Det var inte roligt att se domarinsatsen i matchen heller. Som om Liverpool behöver hjälp.

Wolves stal tre poäng från Chelsea med två mål på två skott i en match Chelsea verkligen skulle vunnit. Idag gjorde de oss dock en stor tjänst genom att ta tre poäng av Tottenham som börjat kallat sig titelkandidater på bortaplan. Spurs föll ihop som ett korthus, värre än Chelsea, i andra halvlek. Tack för det. Hoppas Chelsea drar nytta av det mot Palace imorgon lunch.
    Annars har det varit få mål men flera missade straffar i eftermiddagens matcher. Fulham vann över Huddersfield vilket var superviktigt för dem i botten. Trots en missad straff. Leicester missade också en straff och efter att slagit Chelsea och City åkte de dit mot Cardiff hemma. Det är helgfotboll det!

Idag hoppas vi på en stor överraskning av Wolves mot formtoppade Tottenham. Annars är ju dagens clou utan tvekan mötet mellan Liverpool och Arsenal. Båda lagen har mycket bra anfall, skillnaden är att Arsenal är lika dåliga bakåt i år också. En svaghet Liverpool länge haft men som de verkligen har lyckats täppa till den här säsongen. Skulle Arsenals anfallskraft räcka till att ta poäng av Liverpool blir vi väldigt glada, men vi tror nog att för att slå Liverpool just nu krävs det lag som vet hur man kan försvara sig också.

Andra delen av Chelseas hemsidas Hazard-intervju>>

FREDAG 28:
Sarri har sagt att han vill ha situationen med Eden Hazard och dennes kontrakt löst för framtida planering, men det är inget han själv kan påverka. Han kan bara prata med Hazard om hans spel på plan.

Från presskonferensen:
    De två spelare som skadade sig senast är borta. Pedro i minst tio dagar, Hudson-Odois skada är mindre allvarlig men han kommer inte spela mot Palace.
    Sarri avfärdade åter att Chelsea kan utmana om titeln (det må vara sant, men vi börjar tröttna på att vår manager ska peka ut det varje tillfälle, det är trevligare när det finns hopp). Enligt Sarri handlar det om Liverpool och City.
    (Eden Hazard har åter pratat om att han helst vill spela på yttern, om det sa Sarri). Hazard kan spela som ytter och han kan spela i center. Sarri är mycket nöjd med hur Hazard spelat som falsk nia.
    Sarri menade att han är inte särskilt angelägen om att värva en anfallare utan är nöjd med Hazard.
    Så lite om rasismen som brutit ut på italienska matcher, vilket Sarri bekräftade finns, inte minst i Napoli där han var manager då de fick stoppa två matcher där pga det. Han tyckte synd om Koulibaly som utsattes för det (i Milano i helgen).
   
Sarri har ju lovat Ruben Loftus-Cheek att få starta före nyår. Han var inte ens på bänken mot Watford och det är nu bara en enda match kvar att spela så om Sarri tänker vara lite flexibel för en gångs skull är det på söndag. Det är ju också då Crystal Palace som står för motståndet, den klubb RLC representerade på lån förra säsongen och där han är mycket populär. Får inte RLC starta på söndag måste Sarri faktiskt rent ut sagt skämmas. För ärligt talat, han måste bli bättre på att rotera sin trupp för att hålla fler spelare nöjda eller så kommer spelare att ta kölapp för att lämna klubben. Vi har redan fått veta att Hudson-Odoi inte vill förlänga sitt kontrakt då han inte litar på att han får speltid, Cwsc Fabregas är missnöjd och har rätt till det då han varit utmärkt nästan alltid när han väl fått spela, Christensens pappa pratar om att denne måste lämna och så vidare... Det är nog bra att spela samma lag jämnt, det har sina fördelar men en toppmanager idag måste också kunne hålla hela sin trupp nöjd och där får Sarri faktiskt inte godkänt. (Dä har vi ännu ändå inte ens nämnt Moses, Drinkwater, Cahill, Emerson och Zappacosta samt Ampadu).

TORSDAG 27:
Det var härligt att se Chelsea spela med vilja, ambition och jävlaranamma även om spelet i övrigt absolut inte fungerade. Det visade om inte annat att vilja är den viktigaste ingrediensen av allt, klart viktigare än t ex bollinnehav. Även om det inte skadar att spela bra också.
    Mer oroande är det förstås hur extremt beroende Chelsea är av Eden Hazard numer. Särskilt med alla trista rykten kring honom från människor och medier som absolut inte vet ett dugg mer än vi och du gör. Det visar dock att Chelseas största prioritering inte längre kanske är en CL-plats utan just att behålla Eden Hazard. (Fast för att göra det är vi övertygade om att det absolut krävs CL-kvalificering till nästa säsong).

Som vi misstänkte då vi såg CHO halta lite hade han problem med en muskel och det var anledningen till att Sarri tog av honom på slutet. Såvar det klart och vi kanske slipper den diskussionen nu om att skada unga spelares förtroende genom att byta in och byta ut dem. Det fanns alltså en naturlig förklaring, att skydda en spelare från en skada.

ANNANDAG JUL 26:
Tack och lov att vi har Hazard. Den här segern var helt och hållet hans.

Andreas Christensen kommer inte att vara aktuell för en plats i truppen om en stund. Annars förväntas Sarri spela med en anfallare igen, troligen Giroud även om Morata är spelklar igen.

Tyvärr, helt som väntat har nästan alla resultat gått emot oss och innan Chelsea spelar väntar vi oss nog att vi trillat ned till femte plats också. Däremot överraskar City igen, negativt. Vem hade trott att de skulle sakna Fernandinho till och med mer än vi skulle sakna Hazard. Liverpool och Salah filmar till sig straff, igen. Vi kan inte vänta på VAR nog. Chelseas form är inte bra just nu, men vad ska då inte Citys fans säga. Jo, enligt kommentatorsfält säger de att Guardiola måste spendera ytterligare några hundra miljoner kronor på ytterbackar och back-up till Fernandinho. (Fast den roligaste teorin är att Guardiola behöver en nemesis som Mourinho för att få ut det bästa ur ligans överlägset starkaste trupp). Liverpool har greppet om ligan just nu, men halva serien återstår att spela och någon gång måste deras tur ta slut och även de drabbas av en formsvacka typ Chelsea och City. Även om de lyckats väldigt bra med sina värvningar, Shaqiri för 13m pund måste ses som årets fynd. Tottenham har dock hittat toppform vilket ju oroar med tanke på att vi ska möta dem två gånger i januari. (Även Juventus har tappat poäng, det är bara andra gånger det sker den här säsongen).
    Många mål var det också idag.

Vi förväntar oss inte några som helst överraskningar idag för topplagen men hoppas förstås på stora sådana. Men normalt ska alla topplagen vinna idag. Svårast motstånd på papper har absolut Chelsea följt av Arsenal som spelar borta mot ligans mesta hemmalag (som spelar bra hemma men betydligt sämre borta).

Alvaro Morata är skadefri och aktuell för truppen mot Watford ikväll.
    Sarri hoppas på en positiv reaktion efter att laget ramlade ihop mot Leicester. Han hoppats nå den reaktionen genom att visa videos på vad som hände och prata med laget och några av spelarna individuellt.

JULDAGEN 25:
Chelsea publicerar en djupintervju med Eden Hazard i två delar. Här är första delen>>

Matchdatum för första mötet med Tottenham i Ligacupen har satts till tisdag 8 januari kl 21.

JULAFTON 24:
GOD JUL

Tre förluster på de sex senaste ligamatcherna. Är det dags att vi ska börja oroa oss.
    Svaren är nog tyvärr ja.
    Detta baserat på hur Chelsea har förlorat de matcherna, hur laget fullständigt rasat ihop när motståndarna har gjort mål. Som ett korthus där de inte ens kan hitta korten på bordet längre.
    Det är mycket oroande och då hjälper det inte att vi under den perioden också har sett en sådan fantastisk match som den mot Manchester City. Ett City som också tycks genomgå en liten kris då de också förlorade i lördags.
    Chelsea har spelat riktigt bra i matcherna (undantaget mot Tottenham då hela laget var anmärkningsvärt usla). Till motståndarna gjort mål som sagt. Det handlar om någon form av kollektiv kollaps och Sarri verkar inte fatta på något enda sätt hur det kan bli så om vi ska tro honom på presskonferenserna efteråt. Det som vi såg i början av säsongen, ett Chelsea som aldrig gav upp och spelade till sista minuten är helt borta nu. Då startade laget ofta trögt, det har förbättrats men hur man kan ha så mycket boll och göra så lite av det hela anfallsmässigt är något som måste åtgärdas.
    Visst våra anfalalre kan inte göra mål. Allt hänger på Eden Hazard och utan honom skulle Chelsea på sin höjd vara ett mittenlag just nu. Därför oroar det också att Sarri så envist fortsätter att strunta i individuella spelares form och ändå startar dem. Alonso har sin värsta period sedan han kom till Chelsea även om han hade en kanon i stolpen mot Leicester. Ändå får Emerson inte chansen. Emerson har också blandat och gett i de cupmatcher han fått spela men det är mer naturligt då han ju inte får spela regelbundet. Kovacic gör mycket nytta men är ofarligare än ett spädbarn anfallsmässigt. Ändå får Ruben Loftus-Cheek inte starta trots att han är en av de få som faktiskt gör mål då och då.
    Känslan av att Sarri helt saknar en Plan B är fortfarande överväldigande. Det är som Chelsea bara kan spela på ett enda sätt nu och när de hamnar i underläge drabbas de av någon form av panik.
    Faktum är att inte bara resultatmässigt är Chelsea nu sämre än när säsongen började. Chelsea är spelmässigt sämre nu än när de började lära sig den omtalade Sarrifotbollen. Det var väl inte riktigt vad vi hade väntat oss.
    En anledning till att vi är lite oroliga är ju det faktum att det var runt jul och framförallt i januari som Chelsea klappade igenom helt förra säsongen. Vi låg då ungefär i samma position i tabellen som nu, fast lite bättre ändå.

Förhoppningsvis har vi fel och oroar oss i onödan men agerar Chelsea mot Watford på annandagen som de gjort i nästan alla matcher, utom Citymatchen, senaste månaden då får vi börja oroa oss på riktigt. Watford är en svår motståndare, vi trodde på förhand de skulle bli svårare att möta än Leicester. De vann senast och övertygade. Chelsea imponerade en timme men var riktigt tandlösa och sedan var de bara riktigt dåliga. Just nu pekar det tyvärr mot att Chelsea får svårt att ens nå målet att ta en Champions Leagueplats. Bättre än så har vi redan avskrivit och nu kan man inte ens drömma om bättre än en fjärdeplats.

Så visa oss att vi har fel och gå ut och mosa Watford, snälla Chelsea.

 

Rykten, notiser m m, v-52


SÖNDAG 30:
Lazio är intresserade av Davide Zappacosta även om Uniteds Darmian sägs komma före i önskelistan.

Susanna Dinnage som skulle ta över som vd för Premier League har oväntat hoppat av.

Silly väntar om hörnet och ryktena svänger som en vindflöjel i storm. Isco har sagt att han kommer inte att lämna Real Madrid i januari. Vilket vi nog hade gissat. Däremot har pendeln kring Pulisic svängt igen och nu är han återigen i princip klar för Chelsea om vi ska vissa medier. Det har talats om att både Arsenal och Liverpool ska lagt bud, men den kände och ganska trovärdige Guardianjournalisten Honigstein menar att det är bara Chelsea som lagt ett konkret bud. Frågan är om Dortmund som inte måste sälja antar det eller håller ut för mer pengar. En fd spelare och manager ska ha sänt ett instagram med Pulisic i en halv-halv Dortmund-Chelseatröja med önskan om att se honom vid sidan av Hazard. Vi vet inte hur insatt denne är men självklart har det fått stort utrymme i medierna.

Bayern ska ha återkommit med ett bud om 20m för Callum Hudson-Odoi.

LÖRDAG 29:
Fikayo Tomori gjorde ett sällsynt mål för Derby i deras match mot Norwich. (Ja,vi kommer ihåg att han gjorde ett i matchen mot Chelsea, men det var ju i egen kasse så det räknas liksom inte.) Även Mason Mount gjorde mål i matchen där Derby hämtade upp ett tvåmålsunderläge till halvtid. De låg också under i 86e minuten men kvitterade. Och i 90e minuten avgjorde de med ett mål och tog en överraskande 3-4 seger. Den såg vi inte komma när alla andra matcherna hade slutat. (Deras match var försenad pga problem med ljuset).
    Tammy Abraham målade för Villa mot Preston. En bra dag för våra lån i Championship. Matchen slutade 1-1.

Bayern München lär bjuda 13m pund för Callum Hudson-Odoi som inte vill förlänga sitt kontrakt då Sarri ger honom för få chanser att spela och när han spelar blir det ofta på fel position.

Liverpool har blivit favoriter till att värva Dortmunds Christian Pulisic. De har slagit ut Arsenal. Liverpool påstås bjudit 45m mot Arsenals 35m. För någon vecka sedan var Pulisic närmast klar för Chelsea och då kostade han 70m pund! Antar vi inte hört det sista om detta rykte.

Anledningen till att Ruben Loftus-Cheek inte ens var med på bänken mot Watford var att han återigen hade problem med ryggen, något han tyvärr rätt ofta har. Läkarna har dock gett klartecken och vi hoppas han får chansen att starta mot Palace imorgon.

Sarri har indirekt kritiserat Chelseas idiotpolicy med ettårskontrakt för spelare vars ålder börjar med en trea. Han har gjort helt klart att han verkligen vill ha kvar Cesc Fabregas men har också kommenterat att klubbens policy är som den är men Sarri själv är mycket angelägen om att Fabregas stannar. Vi håller med Sarri och det är en av våra nyårsönskningar om att Chelsea slutar titta på passet och istället bedömer spelares fysiska ålder och vad de bidrar med och slutar med dumheterna med ettårskontrakt. Särskilt när det är fullständigt urlöjligt att en 29-åring får ett fyraårskontrakt men en 30-åring får bara ettårskontrakt.
    Sarri har också sagt att han tycker det är dags att Eden Hazards kontraktssituation löses. Det lär den nog inte göras för vi tvivlar inte på att Eden Hazard inte kommer att ta något beslut innan säsongen är slut, oavsett vad Sarri säger. Men visst är alla spekulationer otroligt påfrestande för alla runt omkring.

FREDAG 28:
Milan förnekar nu att Chelsea ska gjort några erbjudanden för eller kring Gonzalo Higuain.

Lite Thorgan Hazard. Det pratas nu återigen om att Chelsea har förköpsrätt till Thorgan Hazard ifall han skulle lämna Gladbach nu i sommar, vilket det spekuleras mycket i. Både Dortmund och Liverpool ska vara intresserade. Thorgan har utvecklats mycket under sin tid i Tyskland och skulle absolut klara sig bra i Chelsea om Sarri ger honom chansen. Vi får väl se hur det utvecklar sig.

Storebror Eden säger också att han kommer absolut inte att ta något som helst långsiktigt beslut om sin framtid innan sommaren.

Det senaste om Higuain är att det ska handla om ett lån från Juventus via Milan för våren och en köpoption om 36m pund, vilket är rätt högt med tanke på Higuains ålder och begränsade succé i Milano.

Joe Cole är på väg tillbaka till Chelsea som ungdomscoach. Kul.

Av någon mystisk anledning pratas det fortfarande om Mats Hummels till Chelsea. Han är sämre än Gary Cahill som antagligen kommer att lämna i brist på speltid, så om någon som vet något om det övernaturliga eller så kan förklara varför Chelsea ska köpa en före detting som inte är bättre än någon av våra redan närvarande spelare får gärna höra av sig. För än så länge betraktar vi det som det mest idiotiska pre-silly seasonryktet av alla, och det vägrar tydligen ge sig så antagligen har han en agent som är otroligt skicklig på att sprida rykten eller så tänker inte en enda människa som sprider det vidare som ens i närheten av sannolikt. En otränad John Terry är intressantare som spelare än Hummels, och förmodligen snabbare fast speed aldrig någonsin var JTs styrka.

TORSDAG 27:
Daily Mail vet inte riktigt hur de ska vända sig själva ut och in när de i samma nummer hävdar att Eden hazrd kommer att stanna för att matcha Chelsealegender som Drogba och Lampard samtidigt som de säger att han går till Real Madrid för Isco och Kovacic. Oj vad vi önskar detta slutar efter alla dessa år, men vi vill ju att cirkusen ska sluta med ett nytt långtidskontrakt för Eden Hazard med Chelsea.
Vilket tyvärr innebär att vi nog får vänta ett tag för vi tror inte det kommer att ske före slutet av säsongen.

Det är italienska rykten, men enligt dessa ska Higuain nu begärt av Juventus att få lämna för Chelsea. Juventus ska gått med på det. Milan har lånat Higuain men köpoption så om de ska stoppa det hela krävs nog att de utlöser köpoptionen vilket få tror de vill göra. Higuain startade dock för Milan igår.
    Det verkar som det här ryktet ändå har trovärdighet, trots Higuains ålder. Frågan är om det blir lån eller köp. Om Morata lånas ut som kompensation eller... Mycket arbete återstår nog för Granovskaia att lösa men Sarri och Higuain ser ut att vilja återförenas.

Nigrianska rykten påstår att Sarri förbereder utlånade Ola Aina till att bli Alonsos efterträdare. Vi som trodde Ola Aina var en högerback!

Vi är inte så förtjusta i ryktena om att Liverpool jagar Thorgan Hazard. Det bara känns så fel. Förutom det faktum att de ännu en gång ska köpa en spelare som spelat för oss.

ANNANDAG JUL 26:
Mycket rykten går just nu om att Chelsea och Milan ska byta spelare. Alvaro Morata till Milan och Gonzalo Higuain till Chelsea.
    Här har vi väldigt svårt att se det som ett direkt byte men om det handlar om några tiotal miljoner pund också mellan så kanske det har substans. Källorna är trots allt italienska.
   Andra källor senare säger att det handlar om lån. Chelsea lånar Higuain från Juventus (han är ju utlånad till Milan därifrån) och Milan lånar Morata från Chelsea.

JULAFTON 24:
Nathan Baxter utlånad till Yeovil har förlängt sitt kontrakt till 2023.

Klubbens lånerapport efter besvikelsens helg och kanske en reality check för Sarri och klubben. Smekmånaden kan nog sägas vara över nu. Frågan är om någon av våra många lån kan vara en lösning?! >>

Det märks att silly season börjar om en vecka. Nästan varje fansajt och även sådana som ser sig själva som neutrala tävlar i att föreslå spelare till Chelsea, vare sig de behövs eller inte - det är ett enda stort videospel just nu.

Vi märker också en mycket ökad kritik av Sarri och inte bara här på CSFC. Faktum är att en del fansajter redan börjar spekulera i att han får sparken. Kritiken siktar in sig på några områden som vi har tagit upp; att han använder de viktigaste och bästa spelarna vi har på fel sätt (dvs Kanté och Hazard ur position). Hans laguttagningar möter också kritik, inte minst ur-form Alonso och Willian. Att han öppet och offentligt medger att han fattar inte vad som händer/hänt i matcherna, något som inte inger förtroende.

Ryktena säger att även lagkamraterna tror Hazard kommer att lämna och det är en av anledningarna till att Chelsea tappat form. Hur det än ligger till är spekulationerna kring Hazard absolut inte bra för Chelsea, det är helt klart störande på alla sätt och vis.

Sarri pratar om att han vill minska truppen från 28 till 25 spelare. Speciellt är Chelsea tunga på mittfältet.
    Han menar också att det handlade inte om fysiken att Chelsea spelade som de gjorde mot Leicester utan det är något annat. Han är inte emot att Chelsea kanske borde anlita en sportpsykolog.

Tammy Abraham gjorde mål igen och är den Chelseaspelare som är bäst (vid sidan om Eden Hazard som hittat form igen) och han spelar ju tyvärr inte i Chelsea just nu.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!