csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   18 sp 10 v 4 o 3 f 35 -15 mål 37 p

- always proud to be Blue -

Information om hur du köper biljett till matchen mot Malmö (i Sverige). Läs den här artikeln>>


17 - 22 dec 2018
    NÄSTA MATCH:

    26 dec - Watford- kl 20.30

    -

Nyheter v-51


SÖNDAG 23:
Chelsea måste värva en anfallare som kan göra mål. Att Chelsea blåste chansen att värva Aubameyang i vintras är ett av de värsta beslut klubben har gjort. Eller allra minst ta tillbaka Tammy Abraham eller i värsta fall Michy Batshuayi i januari. Enda alternativet är annars att Sarri börjar spela Hudson-Odoi.
    Laget har just nu bara tre spelare som kan göra mål och de gör inte tillräckligt många hur duktig Eden Hazard än är. Det är han, Pedro och Ruben Loftus-Cheek som är de absolut enda hoten mot mål och ibland Marcos Alonso. Willian kan inte klara av ett bra avslut om så hans liv hänger på det för tillfället. Kovacic har inte ens producerat en assist väl och han har gjort ett mål i klubblag sedan 2014-15 då han lyckades göra 5 mål för Inter på 35 matcher.
    Sarriball i all ära men att spela en massa korta pass med massor av bollinnehav mot lag som bara behöver stå och vänta på att Chelsea ska spela som ett handbollslag utanför straffområdet, utan någon som helst penetration i form av mål, det är värdelöst om ni frågar oss.
    Ska vi betygssätta Sarriball just nu så duger det inte. Men om Guardiola fick två år och hundratals miljoner pund på sig i City ska vi kanske lugna ned oss och ge det mer tid. Å andra sidan, de imponerar ju inte heller just nu.

LÖRDAG 22:
Besvikelsen är enorm men Chelsea får fasen skylla sig själva då de spelar bra men absolut inte gör mål utan det ska bli för fint och för mycket boll. Men det ursäktar inte känslan just nu. Chelsea slängde bort den här matchen precis som de slängde bort matchen mot Wolverhampton.
    Fast vem hade trott att de två största favoriterna idag skulle åka dit. På hemmaplan också.
    Watford härnäst på annandagen. En på papper klart svårare uppgift än vad vi trodde dagens var. Om Chelsea och Sarri inte börjar göra mål och inte bara litar på att Hazard ska göra allting får vi börja sänka våra förväntningar igen.

Alla (dvs väldigt många) har gravt ifrågasatt Puels laguttagning i Ligacupen i veckan då han hade en chans mot Man City, men inte tog den genom att starta ett försvagat lag som visserligen fick 1-1 men sedan missade nästan alla sina straffar. Puels rotation i en kvartsfinal där de hade chansen att gå långt förvånade minst sagt, särskilt då Leicester sitter tryggt i mitten av tabellen och egentligen inte kan sikta uppåt men inte heller behöver titta nedåt.
    Vi får se vad det valet och den kritiken innebär för matchen idag, särskilt nu när deras primära stjärna, Jamie Vardy, klart sagt ifrån att Puels fotboll passar honom väldigt illa men att han ändå försöker göra sitt bästa.

FREDAG 21:
Leicester har frågetecken kring Ndidi och andra källor uppger att det finns också osäkerhet om Ben Chilwell. Enda långtidsskadan är förre djurgårdaren Amartey.

Från presskonferensen:
    Sarri fick förstås frågor om Mourinho och han tror han snart är tillbaka på bänken någonstans, men förhoppningsvis inte i Chelsea. Han medgav att han vet inget om Solskjaer som manager, bara som spelare men jobbet blir tufft.
    Andreas Christensen som fick gå av med skada är borta ungefär en vecka.
    Han dödade också alla förhoppningar för Barcelona om att låna/värva Christensen (pappa Christensen lär inte vara nöjd då denne pushat hårt för att Christensen ska lämna Chelsea).
    Morata har börjat träna igen efter sin skada.
    Sarri menade att han ville se Hazard i flera matcher som falsk nia. Han vill framförallt se honom spela där mot ett lag med låg defensiv för att se hur det fungerar.
    Hazard är inte en spelare för en position, han måste få vara fri på plan.
    Hazard har sagt till Sarri att han tycker om att spela som falsk nia. (Vilket hans kroppsspråk kanske inte underströk i vissa stunder senast han gjorde det).
    Han fick frågan om Chelsea kan nå målet om 80 poång och Sarri var försiktig i sitt svar och varnade för Leicesters snabba spelare.
    Han ville inte prata om Higuain som är Milans spelare. Även om han berömde honom som spelare.
    Han berömde Danny Drinkwater men menade att hans spelstil passar inte Sarris fotboll. Han är bäst i ett lag med två mittfältare. Han ville inte uttala sig om hans framtid (men antydde ändå att han nog kommer att lämna).    

TORSDAG 20:
Chelseas spelare (och alla fans) skäms fortfarande över insatsen mot Tottenham, en av de sämsta på år och dagar. Det lär bli bra tändvätska inför semifinalmötena i Ligacupen erkänner de i den här artikeln>>

ONSDAG 19:
Två ruskigt tuffa motståndare och en lätt på papper. Lotten utföll så här: Det gick inte bra.
Tottenham - Chelsea
Manchester City - Burton
    Det är ett dubbelmöte, första prel 9 jan.
    Men så var det en Arsenalsupporter som drog.

Chelsea W får möta Reading i kvartsfinalen i deras ligacup, Continental Tyres Cup. Matchen spelas 9 januari.

TISDAG 18:
Bruce Buck tar fram storsläggan i ett löfte att reparera Chelseas rykte och göra sig av med rasister, diskrimination och sådana som skämmer ut Chelsea. Läs här vad han skriver>>
    Detta samma dag som Uefa tar upp några Chelseafans beteenden i Budapest där de visade upp flaggor med nazisymboler inför matchen mot Vidi (att ett fåtal ska få skämma ut alla andra Chelseasupportrar, förhoppningsvis får de långa straff). Läs om det också här>>

City startade ett rätt starkt lag med de Bruyne, Aguero. Leicester startade ett riktigt svagt lag. Ändå kunde City bara gå vidare efter straffar. Intressant är att samma möte i förra säsongens ligacup också gick till straffar och då missade Marhez i Leicester sin straff och City gick vidare. Ikväll var det Fuchs, Maddison och Soyuncu som var olyckliga i the Foxes. (Sterling missade för City).
    Laget vi hoppas lottas emot efter matchen i morgon är dock Burton som sensationellt gick vidare i den andra matchen ikväll. De slog ut Middlesbrough med enda målet.

Största chocken ikväll är ändå att Marcus Bergs Al Ain har tagit sig till final i World Cup efter slagit ut sydamerikanska mästarna River Plate. Al Ain, som Berg gjorde första målet för, gick vidare efter straffar och möter i finalen Real Madrid. (Förutsatt att de slår japanska Kashima Antlers i morgon, vilket vi dock tror).

Det mesta i fotbollsvärlden handlade om det senaste kapitlet i sagan Mourinho. Så även på Chelseas presskonferens inför ligacupmatchen imorgon. Det var Zola som höll presskonferensen idag:
    Zola gav ett ganska neutralt svar om att det är aldrig roligt att se någon få sparkenmen att han var övertygad om att Mourinho hittar något nytt. Att få sparken ingår i jobbet som manager.
    Han kunde inte kommentera att Uefa öppnat en undersökning om anti-semitiska ramsor av Chelseafans i Budapest.
    I samband med det kom rasistgapandet mot Sterling upp och Zola var även där rätt neutral (till skillnad från Sarri som varit mer rak i sina uttalanden), men påpekade att det handlar också om att stödja Chelsea på ett respektfullt sätt.
    Han utlovade ett starkt lag imorgon men det kommer att bli förändringar.
    Sedan de vanliga orden om hur starka motståndarna är och att vi ser på dem med respekt. Han antydde att han tror Chelsea lagt sin dåliga form bakom sig. (Vi får väl se det om det ska bli lika nervöst som i lördags imorgon).
    Han ville inte uttala sig om Cahills framtid utan pratade mest om hur stark hans personlighet är och att han säkert kan hitta en väg tillbaka till laget.
    Zola sa att laget tar Ligacupen på största allvar och vill vinna, men uttryckte sig rätt snårigt kring detta. (Överdiplomatiskt skulle vi kanske kalla det)
    Han blev tillfrågad om Sarri måste vinna något i år (som kraven tycks vara på Klopp och Pochettino). Där sa Zola lart ifrån att Chelsea befinner sig i en uppbyggnadsfas och att det är klubben medvetna om. Ledningen håller på att strukturera ett lag som ska kunna bli bäst i Europa. För det krävs det inte bara kortsiktigt tänkande utan också långsiktigt. Ännu klarar laget inte fullt ut att spela enligt Sarris intentioner.
    Han betonade att spelstilen är väldigt krävande, inte bara offensivt utan också defensivt därför den kräver att spelarna rör sig väldigt mycket. Det är inga pauser i det spelet att vila i och spelarna stänger ibland av när de inte är konsekventa.
    Zola blev tillfrågad om hur Sarri är utanför jobbet. Sarri gillar att prata och ta ett glas vin. Han har kämpat 30 år i lägre ligor och är mycket ambitiös med vad han vill åstadkomma nu. Alla i Chelsea måste ställa upp på hans system för det kommer att gynna alla.
    På påståendet att spelarna tycks gilla honom svarade Zola är spelarna är inte dumma och de förstår att han jobbar för att förbättra dem.
    Morata kommer inte kunna spela och det är frågetecken kring Hazard som ju fick en ordentlig smäll (som domaren helt nonchalerade) mot Brighton. Hans medverkan hänger på ett fitness test senare idag.
    Ang Callum Wilson sa Zola att det är en duktig spelare och en av många som kopplas till Chelsea. Han fick återkomma till Wilson och berömma honom en del i sista frågan. (Men då Wilson inte, ännu, är någon Chelseaspelare lämnar vid det).
    Han berömde Ruben Loftus-Cheek och menade att han kommit mycket långt under säsongen. Han har nu inte bara talang utan börjar få förmågan att anpassa sin talang till alla delar av spelet.
   
Ännu ett rekord läggs till historieböckerna. Chelsea U18 kommer inte att vinna en sjätte rak FA Youth Cuptitel efter att åkt ut mot Manchester United i går kväll. 4-3 till United slutade matchen. Tariq Lamptey 43, Tino Anjorin 83 str och Daishawn Redan 84 gjorde Chelseas mål i en sen comeback.
    Laget: Karlo Ziger; Marcel Lavinier, Dynel Simeu, Jack Wakely; Tariq Lamptey, Clinton Mola (Marcel Lewis 76), Billy Gilmour (k), Ian Maatsen; Tino Anjorin, Thierno Ballo (George Nunn 70); Daishawn Redan
    CSFC har tidigare flaggat för att Chelseas ungdomar inte är av samma klass som tidigare och att Man Us var på väg upp. Det visade sig tyvärr alltför sant. Enligt rapporterna var det framförallt försvarsspelet som svek.

MÅNDAG 17:
Chelsea förlorade PL2-mötet mot Leicester med 2-1. Charlie Brown gjorde enda målet för Chelsea i 32 min. Han ser verkligen ut som den bäste målgöraren sedan Tammy Abraham som är fantastisk i Championship men misslyckades på lån i Premier League.

Flyttade matcher som kan flyttas igen.
    Tv-bolagen har flyttat tre matcher i februari. Matchen mot Tottenham har bara fått en kvart senare starttid så det är inget. Matchen mot City flyttas däremot från lördagen till söndag 10 feb och matchen mot Brighton flyttas till söndagen 24 februari. OBS, om Chelsea tar sig till Ligacupfinal kommer Brightonmatchen flyttas igen för då ska finalen spelas. Så den matchen hoppas vi får ny tid igen. (Aktuellt spelschema alltid på resultatsidan>>)

En sak är säker, nu kommer Eurosport åtminstone att visa Chelsea i sina kanaler. Annars kan de lägga ned verksamheten direkt.

Information om hur du köper biljett till matchen mot Malmö (i Sverige). Läs den här artikeln>>

Ungdomarna i U19 Uefa Youth League får Monaco i nästa omgång. Första matchen hemma på Cobham 18 feb och returen i Monaco.

Malmö ser vi nog som en fullt möjlig överkomlig lottning. Roligt att svenska Chelseafans får se laget spela en tävlingsmatch i Sverige. Första sedan 1998.

Chelsea tar sig an Malmö FF i Europa League, första matchen borta och veckan efter hemmamatch. Spelas i 14 och 21 februari.
    Arsenal drog Chelseas gruppmotståndare BATE.
    Chelseahjälten Ricardo Carvalho drog lagen.
    En eventuell final spelas i Baku i maj.

Tuff lottning för de engelska lagen i Champions League. PSG slår nog Man United, Dortmund slår nog Tottenham, Liverpool har en liten chans mot ett Bayern som inte är lika bra som vanligt. City ska lätt ta sig förbi Schalke.
    Det lag CSFC hade som favorit till CL, Juventus ska till Atletico Madrid. Utan tvekan omgångens huvudmatch. Det lär bli svårt för Juve även om Atleti inte helt övertygat ännu.

Idag lottas Europa Leagues slutspel, det ska mycket intressant. Vi kommer inte att möta Sevilla som just nu ser ut som den största konkurrenten till Chelsea att vinna Europa League, men det finns fler.
    Även Champions League kan ge väldigt intressant lottning med tanke på hur många rätt starka lag som slutade som tvåa i sina grupper. Det krävs nog lite tur för Liverpool, Tottenham, Man United i lotten om de ska överleva nästa omgång.

Två matcher i veckan, mot lag med ganska svag form. Bournemouth har kanske visat mest svag form men det är en cupmatch och de måste bedömas lite annorlunda. Cuperna är de turneringar de mindre lagen har chans att skrälla och visa sina supportrar hjärta, vilja och motivation.
    Leicester till helgen är en sådan där match som är svårbedömd. Leicester utan Vardy har inte varit bra, men han spelade i lördags och de förlorade till Crystal Palace ändå.
    Vi hoppas och förväntar oss två segrar. Ett avancemang i cupen och tre poäng till. Julperioden är här nu och den har mer än en gång avgjort ligan för många lag.
    Bournemouthmatchen visas inte av Eurosport, då den ligger mot Londonderbyt i Ligacupen mellan Arsenal oxh Tottenham. Inte heller får vi se Leicestermatchen då Viasat valt visa City istället.

Veckans frågor är hur många kommer att roteras för Bournemouthmatchen?
    Veckans andra fråga är förstås; kommer Eden Hazard fortsätta som falsk nia och har Sarri nu liksom i Napoli övergett att spela med en vanlig spelmottagande anfallare?
    Den tredje frågan är oroande; vad har hänt med Chelsea som plötsligt avslutar matcherna rent svagt (undantag Citymatchen)? Är det konditionen, taktiken eller psyket hos spelarna som gett de här kaosliknande avslutningarna mot Wolves och Brighton? Vad det än är vill vi det ska upphöra omedelbart.


 

Rykten, notiser m m, v-51


LÖRDAG 22:
Daily Star har gått ut med ryktet att Chelsea vill ha Jamie Vardy från Leicester. Vi vet inte om det kom före eller efter matchen idag. Just nu vill vi nog inte se honom ens.

Batshuayi har misslyckats i Valencia och förväntas få återvända till Chelsea. Frågan är om hans sejour hos spanjorerna har gjort Sarri mer intresserad, oavsett Bats stora följe på sociala medier, som skriver upp honom som lösningen varje gång han syns. Däremot verkar Palace intresserade av att låna honom om Valencia skickar tillbaka belgaren som spelat bra i landslaget men inte i klubbelaget.

Guardian har tagit ut en lista på de 100 bästa spelarna. Något som alltid kan diskuteras. Chelsea har två spelare bland de tio främsta, Eden Hazard 7 och N'Golo Kanté 10.
    Jorginho har plats 52, Marcos Alonso 77, Willian 91, Giroud 98. Även ett antal före detta Chelseaspelare finns med på listan. Själva är vi extremt besvikna över att César Azpilicueta inte finns med.
    Se själva här och instäm eller inte>>

FREDAG 21:
Monaco, Milan och nu PSG sägs rycka i Cesc Fabregas som var öppen med att han anser sig får för lite speltid, något vi kan hålla med om efter sett honom i cupmatcherna. Han erbjuder ett annat spel, mer direkt och så har han ju sin passningsfot än Jorginho.

Franska rykten säger att Chelsea är favoriter till att värva Lyons Nebil Fakir för hela 67m pund. Bayern är intresserade och som vi vet var han mycket nära Liverpool i somras men något med läkarundersökningen stämde inte.

Sky Italia hävdar att Chelsea är öppna för att byta Higuain mot Morata. Det bör nog finnas en stor bunt pengar emellan också med tanke på ålder och marknadsvärden.

TORSDAG 20:
Bournemouth säger klart ifrån. Callum Wilson är inte till salu i januari.

Fler och fler rykten om att Valencia vill avsluta lånet av Michy Batshuayi. Han lär ha en sista chans att imponera i helgen, annars är det tillbaka till Chelsea.

Bild brukar vara lite mer pålitliga än andra tabloider i sina rykten men nu verkar de vara ute och åka bergochdalbana. De menar att Chelsea (och Tottenham) ska diskuterat med Bayern om att värva Mats Hummels. Varför? Absolut ja, varför? Då borde vi istället behålla Gary Cahill till varje pris.

Ünder ska ha fått en prislapp om 50m €. Inte enormt stor men frågan är om han är så pass mycket mer värd än t ex Callum Wilson (som spelade rätt fult mot Chelsea igår) som lär kosta 30m pund, även om Ünder är något yngre.

ONSDAG 19:
Chelsea ska gett sig in i jakten på Romas Cengiz Ünder. Annars ansågs Arsenal leda den.

Newcastle vill låna Tammy Abraham som just nu är på lån hos Aston Villa och har gjort succé där.

Barcelona ska fått nobben av Chelsea att låna Andreas Christensen medan dennes pappa gör vad han kan för att få Christensen bort från Chelsea pga den lilla speltiden.

Det är skvaller och vi tror inte särdeles mycket på det även om det säkert stämmer att Florentino Perez gillar José Mourinho. Det sägs alltså att Real Madrid redan förhör sig om att anställa honom till sommaren som manager och ger honom ett 18m pund-kontrakt. Med tanke på hans relation till spelare förra sejouren är vi skeptiska, men mestadels ser vi det som goda nyheter. För Mourinho men allra mest för Chelsea, för vi har svårt att tro att ett Real Madrid med Mourinho som manager lockar Eden Hazard mer än ett Chelsea med Sarri som manager. Det är dock långt till i sommar så...

Manchester City tappar en av sina bästa spelare, danskan Nadia Nadim efter att hon insett att hon inte trivs i klubben eller spelsystemet.

Sun hävdar att Chelsea lägger/lagt ett bud om 70m pund för Isco till januariövergång. Hans utköpsklausul är 629m pund.

Det blev Ole Gunnar Solskjaer som ska försöka rädda Uniteds säsong som interim-manager. Intressant nog möter United Cardiff i helgen, samma Cardiff där Solskjaer totalfloppade som manager i.

TISDAG 18:
Det ser ut som om super-sub Ole Gunnar Solkjaer blir caretaker manager för United.

Vi kan väl för övrigt notera att Chelsea sparkade José Mourinho den 17 december 2015. United väntade alltså en dag längre in på säsongen, fast Chelsea var då i värre skick än vad United är nu.
   
Senare uppgifter motsäger att det blir en caretaker resten av säsongen. Nu sägs istället att en ny manager kommer att tillsättas snarast. Eller att caretakern kommer att rekryteras utanför klubben. Vi får se. I United alltså.

Lite oväntat ändå. Inte att det sker men att det sker just nu.
    Manchester United har sparkat José Mourinho.
    En caretaker manager kommer att utses för resten av säsongen och en ny permanent manager tillkommer först till sommaren. Det blir troligen Michael Carrick som tar det tillfälliga jobbet. Zinedine Zidane är det namn det pratas mest om som permanent manager, men även Pochettino nämns ofta.

Allt mer snack om att Pulisic blir klar redan i januari, även om han kanske spelar kvar i Dortmund säsongen ut. Vi avvaktar dock, stora affärer brukar aldrig hända i januari.

MÅNDAG 17:
Skvallersajten har lyst upp värre än julbocken i Gävle under ett år då den brinner. Mauro Icardi har nämligen tagit semester i London före julen. Vilket på tabloidmanér innebär att han är där inte för att handla julklappar utan för att skriva på för Chelsea. Roligt vore det, men förvänta er inte substans från detta rykte.

Sarri har förklarat att han tror att den formsvacka Eden Hazard har haft, till i helgen, berodde på de två skador han haft under hösten och hur han då tappade kondition framförallt. Låter ju helt troligt.
    Fast vi är fortfarande osäkra på om Hazard gillar att spela som falsk nia, hans kropsspråk i början av matchen mot Brighton var inte direkt lyckligt. Men ska han spela som han gjorde mot dem, lär han nog få vänja sig vid att Sarri kommer att spela honom där och utnyttja tre rörliga snabba anfallare mer än en targetspelare.

Tammy Abraham gjorde sitt tolfte mål för säsongen för Aston Villa, en straff. En av lånespelarna som hade en bra helg. Lånerapporten här>>

Det är många lag Chelsea kan lottas mot idag i Europa League och ett antal vi inte kan möta, som lag från England, från vår grupp och de som sparkats ut ur Champions League.
    Bland de mest intressanta vore förstås en lottning mot Malmö FF. Sedan finns det på papper en del riktigt svåra motståndare och en hel del lättare. Sporting Lissabon, Lazio och Krasnodar känns som de tillhör de lite svårare. Brügge, Zürich och de turkiska lagen Galatasaray och Fenerbahce är kanske lite knepiga också. Därtill kommer Olympiakos, Slavia Prag, Plzen, Rapid Wien. Men vi får vänta till tidig eftermiddag innan vi vet.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!