csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   17 sp 10 v 4 o 2 f 35 -14 mål 37 p

- always proud to be Blue -


10 - 16 dec 2018
    NÄSTA MATCH:

    19 dec - Bournemouth - kl 20.45

    -

Nyheter v-50


SÖNDAG:
Arsenal överraskande förlorade mot Southampton. Chelsea spelade en bra och en mindre bra halvlek (halva den var rent usel) och klarade sig med lite av hjärtat i halsgropen. De verkar inte riktigt orka, de tappade huvudet och spelet efter reduveringen. Påminde mycket om Wolvesmatchen.

Sarri beskriver dagens match som säsongens hittills viktigaste. Det kanske kan diskuteras men alla ligamatcher är ju i praktiken exakt lika viktiga då det alltid handlar om att ta hem poängen. Cuper är ju lite annorlunda till sin natur. Vi håller dock med om att Chelsea måste visa form igen, precis som i matchen mot City.

Den stora frågan innan lagen kommer är om Sarri kommer att spela med falsk nia eller om Giroud får leda anfallet.

LÖRDAG:
Brighton har Duffy avstängd och frågetecken kring Izquierdo (knä), Jahanbakhsh (lårmuskel). De räknar dock med att deras bäste målgörare Glenn Murray, 8 mål, kan spela imorgon.
    Chelsea har ovanligt många skador. Där finns frågetecken om Kovacic kan spela. Cahill , Moses , Morata är skadade.
      Cahill kommer att kunna vara tillbaka nästa vecka, Moses kanske till nästa helg och Morata eventuellt till annandagen.
   
Olivier Girouds sista stora fotbollsdröm är att vinna Premier League. Det säger han i den här intervjun i Guardian>>

FREDAG:
Brighton har fått goda nyheter, deras bäste målskytt Glenn Murray är tillbaka från skada och kommer kanske att starta på söndag.
    Vi har ännu ej fått några uppgifter om hur allvarlig Alvaro Moratas knäskada från Budapest är. Eller om Kovacic är spelklar från sin skada.

På söndag väntar motstånd som gäller, och Brighton har bara förlorat en hemmamatch så det är en klart svårare match än Vidi var.
    Annars är ju frågan om United kan stänga ned Liverpool. Båda lagen är skadedrabbade fast på olika sätt. Det är inte ofta man hejar på United men i den matchen får vi ju ta och göra det.

TORSDAG:
Måndagens lottning kan bli rätt spännande, både för Chelsea i Europa League och även CL-lottningen kommer onekligen att bli intressant den här gången.

Kepa Arrizabalaga, Antonio Rüdiger, Eden Hazard, Cesar Azpilicueta och N'Golo Kanté har inte följt med till Ungern. De vilas vilket inte är oväntat.
  Kovacic, Cahill och Moses är skadade och borta av den anledningen.

Chelseas damer fortsätter ösa in mål, i cuperna. De avslutade gruppspelet i Ligacupen mot Tottenham med en säker 5-0 seger. Målen av Cooper 10, Riley 18, Carney 46, England 60, 72.
    Det var årets sista match, nästa match blir Everton vid trettondagshelgen.

ONSDAG:
Shaktar blev det lag vi kanske ska möta igen.

Roliga resultat ikväll, få av dem betydde något mer än att de som tror de är bättre än alla andra inte är det.
  Manure är det absolut inte, inte för att de ens försökte men så är det i sista omgången av en turnering som börjar bli löjligt förutsägbar. Att Juventus är detsamma, det är mer överraskande.
    Champions League är ungefär lika överraskande som absolut inget i världen. Pisstråkig. PL är tusen gånger mer intressant.

Det blev tjeckiska Plzen som tog den möjliga Europa Leagueplatsen från CL-grupp G. Detta trots att CSKA utklassade Real Madrid på bortaplan med 3-0. Ett reservbetonat Real där Courtois stod, men det var mer ordinarie än Barcelonas startelva igår som Tottenham bara klarade 1-1 mot. Det var andra gången CSKA slog Real och ändå slutar de sist i gruppen, snacka om ironi eller grymt fotbollsöde. Real är ju regerande mästare.
    Sedan visade Viasat igen att de inte riktigt alltid vet vad de pratar om när de hävdar att Willian kom från Shaktar Donetsk till Chelsea. För det gjorde han inte alls, han kom från Anzhi Mahkhashkala dit han hade gått från Shaktar.

Kvällens Champions League är ungefär så trist som det går att göra turneringen. Bara en enda match gäller avancemang, den mellan Shaktar och Lyon.
    Valencia är klara för Europa League, liksom Benfica. I två grupper är det osäkert vilket lag som tar sig till EL. Det kan bli Plzen eller CSKA Moskva, det kan också bli Shaktar, Lyon eller Hoffenheim i grupp F. Inga av de lagen skrämmer väl jättemycket inför vad som ska lottas framöver på måndag.

Ungdomarna Conor Gallagher och George McEachran reste med truppen till Ungern och matchen imorgon.

TISDAG:
Följande lag blev klara för Europa League ikväll:
Galatasaray, Club Brügge, Napoli och Inter. Napoli blir tuffa att hantera framöver, och säkert inte ett lag Sarri vill möta tidigt i slutspelet.
    Vi slapp de engelska lag som var på tredje plats före omgången, vilket är bra eller... (för Chelseas chanser att vinna Europa League):
    Liverpoolanhängarna ska dock kanske tacka domaren för att van Dijk inte åkte ut som han skulle (och en målvaktstavla) för det, även om deras fans (som vanligt) gnällde extremt mycket mot honom i engelska medier. (Liverpool var dock det bättre laget men missade massor). Tottenham var hjälpta av att Barcleona ställde ut ett ointresserat c-lag, och att Inter gjorde ett grovt försvarsmisstag som kostade dem ett mål.
    Både Europa League och Champions League lottas på måndag 17 december.

Att hacka på David Luiz är något av en engelsk nationalsport hos s k pundits och sportskrivare, omedelbart kopierad av våra svenska små-följare. Visst han gör misstag, men visa mig en försvarare som inte gör det? Så varför hackas det så förbenat på just David Luiz och så få uppskattar andra kvaliteter? Bra fråga, och Pat Nevin försöker reda ut det i sin veckokrönika här >>

Läs här hur Eden Hazard resonerar kring sin framtid och nog låter det som det är en hel del som kan få honom att förlänga sitt kontrakt och stanna med Chelsea. >>

MÅNDAG:
Bland alla trista rapporter i eftermälet till den fantastiska vinsten i lördags vill vi också dela med oss en fullständigt underbar fint av Erin Cuthbert i matchen mot Brighton. Vilken fint, kan inte varit roligt att åka på den. Se här>>
    I samband med det påminner vi gärna om Kovacics piruett efter första målet i lördags, den var också härlig. Tyvärr har vi inte bilder på den.

Chelsea har stängt av fyra personer för att de skrek olämpliga tillmälen, rastistiska utbrott och möjligen annat. Chelsea uppmuntrar också allmänt brottsåtal. Läs mer här från klubben>>
    Vad är det för fel i huvudet på människor (män) som går på fotboll, inte bara i England utan numer i hela världen. Slänga pyroteknik på barn, slåss med polisen, upplopp, slagsmål, rasism (och sexism). Eller är det oss som bara älskar fotboll och vårt lag utan att hata andra som det är fel på? Man börjar undra.

Chelsea har identifierat mannen som skrek rasistiska tillmälen till Raheem Sterling i lördags. De har lämnat över den informationen till polisen. De har också anlitat läppläsare och bedömt videomaterial från en mängd vinklar.
    Det är bara att hoppas att den här vite medelåldersmannen aldrig mer får sätta sin fot på Stamford Bridge. Han får gärna ta en stund i polisfängelse också.
    Sedan måste vi också hålla med Sterling själv som anser att hur medierna har tagit upp det här bara förstärker rasismen i samhället och förvärrar problemet. Men allra mest oroande är att det hela tycks bara förvärras nu igen i Trumptider (och Orban, Putin och alla de andra) efter förbättrats under några år. Det är ju inte heller så länge sedan som Chelsea tvingades stänga av rasister som skämt ut sig själva och klubben på Metron i Paris vid ett möte mot PSG.

Sarri menar att lördagens match mot City har satt ett riktmärke över kvaliteten Chelsea måste nå i varje match framöver.

Tre motståndare till väntar innan serien vänder. Brighton på söndag, Leicester och Watford.
    Först ska dock Europa Leagues gruppspel avslutas. Chelsea spelar borta mot Vidi i Ungern och matchen är helt utan poäng så att säga. För den handlar bara om poäng och är utan betydelse då Chelsea redan har vunnit sin grupp och egentligen bara väntar på lottningen av nästa omgång av Europa League.
    Det bör innebära ordentlig rotation av Sarri som säkerligen kommer att spara spelare. Även om vi faktiskt hoppas att han spelar Hazard för att få igång dennes målskytte igen. Vi tror dock inte det händer utan det kommer att handla om minst 8-9 andra spelare än de som startade i lördags i den fantastiska insatsen mot City.
    Vi kommer att bli väldigt besvikna om Callum Hudson-Odoi och Ethan Ampadu inte får starta båda två. Ampadu kan ju spela i backlinjen, men han kan också spela defensiv mittfältare. Morata blir säkerligen anfallaren som får starta. Både Ross Barkley och Ruben Loftus-Cheek hoppas vi får spela, liksom Andreas Chrisensen, Emerson och Zappacosta. Det blir ändå ett lag som kan slå MOL Vidi även om de har massor med mycket mer att spela om då de fortfarande har en chans att gå vidare som andralag i gruppen. De har samma poäng som Bate som har andraplatsen just nu på målskillnad.
    På söndag väntar sedan Brighton borta och det är ett av de lag som tydligast skiljer på hemma- och bortaform. De är klart starkare hemma på Amex än de är på bortaplan. De förlorade borta mot Burnley i lördags med uddamålet men ska inte räknas bort hemma som sagt.

Tyvärr visas inga av Chelseas matcher i veckan. Viasat har valt Southampton istället för Chelsea på söndag, konstigt val men det handlar väl om att de möter ett rött lag och Viasat gynnar alltid de röda lagen. Det verkar inte som om Viasat tänker visa Chelsea mot Leicester heller, den enda match som är inplanerad innan nyåret är mötet med Watford på annandagen. (Viasat har dock inte meddelat vilken klockan-fyra-match de ska visa den 22). Det verkar inte heller som Eurosport tänker visa cupmötet med Bournemouth den 19e.

Chelseas härliga vinst var en av de roligaste fotbollshändelserna för CSFC på hela 2018. Det var förmodligen också Chelseas bästa match under 2018. Visst, det var bara City i första, men CSFC kan njuta av bra försvarsspel nästan lika mycket som av underbara mål och bättre försvarsspel än Chelsea spelade de första 44 minuterna går knappt att spela. City hade matchen helt i sin hand men åstadkom inte en enda farlighet som fick pulsen att gå upp på den tiden, så bra spelade försvaret. Kepa fick göra några enkla räddningar det var allt.
    Hade det fortsatt på det sättet hade vi kunnat hylla försvarsspelet i all oändlighet men Chelsea gjorde så oerhört mycket mer än så. I andra halvlek kom Chelsea ut och tog över matchen, skapade långt farligare chanser än City och avgjorde dessutom med ett klassmål på en hörna. Vi gör nästan aldrig mål på hörnor den här säsongen, det var bara det andra. Chelsea inte bara tog matchen till City som det kallas, utan Chelsea dominerade i stora stycken City och tog tillbaka både mitten och anfallet från dem. Och fortsatte spela fantastiskt försvarsspel.
    Det pratas nu om att Chelsea räddat ligan etc. Det är bara snack, precis som det bara var snack när det före matchen på fullaste allvar från massor av skribenter spekulerades i att City skulle gå igenom säsongen obesegrade. Det enda matchen egentligen förändrade var att Liverpool kunde gå upp i topp. Hade Chelsea vunnit mot Wolverhampton, som hade två skott på mål och gjorde mål på båda och fick se Chelseas spel krascha i någon slags konstig förvirring, då hade det varit annorlunda. Nu räddade vi faktiskt bara upp situationen genom att kvittera en förlust som aldrig skulle skett med en vinst få trodde oss kapabla till (inkl CSFC om vi ska vara ärliga).
    Ändå vilken glädje matchen gav, vilken potential matchen visade att Chelsea har och tänk om vi kunde visa det oftare.
    Serien vänder snart, massor av svåra matcher väntar och då spelschemat gav oss hemmamatcher på hösten mot alla våra konkurrenter utom Tottenham, blir det än svårare. Nu vet vi vad Chelsea kan, nu kan vi bara hoppas få se det oftare i både liga och cuper. Chelsea är kvar i Ligacupen, Chelsea är vidare i Europa League och vi hänger med i toppen som är jämnare och tuffare än någonsin. Nu är bara Liverpool obesegrade, det tror vi inte de är om en månad (de möter t ex City borta 3 januari!).
    Nu njuter vi hejdlöst av den här segern fram till på torsdag då det är dags för nästa match.


 

Rykten, notiser m m, v-50


SÖNDAG:
Mycket söndagssnack om Pulisic vars prislapp nu tycks vara 60-65m pund. Noterbart är att han inte fått spela de senaste ligamatcherna för Dortmund och alla räknar med att han säljs senast i sommar. En del spekulerar i att Callum Hudson-Odoi säljs kanske som dellikvid eller för att finansiera köpet. Detta förstås enbart beroende på CHOs kontraktssituation.Han beräknas vara värd 25m.

LÖRDAG:
Erik Niva har skrivit en intressant artikel om Football Leaks. Väl värd att läsa>>

Milan sägs vilja förkorat lånet av Gonzalo Higuain och de kommer inte att ta optionen att köpa honom till sommaren. De satsar hellre på den yngre Crutone som dessutom gjort fler mål. Detta har öppnat upp för snack om Chelsea igen.

Barcelona hoppas få låna Andreas Christensen som back-up till Umtiti. Det tror vi inte på för släpper Chelsea Cahill lär de aldrig släppa Christensen på lån.

Enligt Daily Express är Chelsea säkra på att kunna värva Bournemouths Callum Wilson för 30m pund i januari.

Enligt Sun tror West Ham och Bournemouth att de kan få låna Ruben Loftus-Cheek i januari. Det tror inte vi.

FREDAG:
Orkar man med spanska rykten så säger de att Real Madrid nu tänker försöka värva Eden Hazard redan i januari och ev erbjuda Isco som ersättning då det skurit sig mellan honom och Solari.

Damkaptenen Karen Carney som var expert vid Vidimatchen har kommit med ett intressant fakta. Hon är kritiskt till hur Sarri placerade och utnyttjade Ethan Ampadu vid hörnor. Sarri hade ju påpekat att Ethan behöver växa till sig en del fysiskt, vilket ju kommer att ske naturligt då han just bara fyllt 18. Då menar Carney att han inte ska spela i den fysiskt mest krävande positionen vid hörnor, som vid det oturliga självmålet som kom efter en touch när Barkley inte gjorde vad han borde klarat av vid första stolpen enligt Carney, och sedan tog på Ampadu och in i mål. Intressant notering.

Det talades lite om Florian Thauvin redan i somras, det kommer tydligen att pratas mer om Marseillespelaren i januari. Han har gjort tolv mål i år och fyra assist. Han har tidigare haft en misslyckad sejour hos Newcastle.

TORSDAG:
Man orkar knappt mer, men det måste sägas. Chelsea anklagas återigen för rasism hos våra fans vid matchen i Budapest. Resande s k supportrar ska ägnat sig åt att sjunga antisemitiska ramsor riktade mot Tottenham (varför? Chelsea skulle ju möta ett ungerskt lag i en av Europas mest rasiststyrda regimer). Ärendet har redan hänvisats till Uefa.

Denis Suarez är dagens hetaste rykte. Det är nästan så att tabloiderna har gjort klart att han kommer till Chelsea. Vi lär få se i januari.

Så pratas det ännu mer om Isco som vantrivs under Solari i Real Madrid. Problemet är ju att hans utköpsklausul är av en storleksordning som inte ens PSG eller City ens skulle kunna överväga att ha råd med.

ONSDAG:
Nytt rykte är Cagliaris 21-årige mittare, Nicolo Barella som beskrivs som ett av de största italienska löftena. 40m pund lär han kosta. En radda klubbar, inte minst i Italien jagar honom. I England är han på Chelseas, Liverpools och Tottenhams radar.

Michy Batshauyi har inte varit någon succé i Valencia. Nu pratas det om att Valencia vill avsluta lånet av belgaren som gått bra i landslaget men bara gjort ett mål i Valencia. Återigen bevisas det att tror inte tränaren på en spelare blir det sällan något bra av det, det väcker dock frågan, varför låna en spelare?

Girigbukarna i Uefa vill att Champions League ska spelas på dagtid på helgerna framöver. Enbart för att det ska bli bättre tider för de stora marknaderna i Asien. Glöm bort allt ligaspel, bara tänk på pengarna som Uefa kan håva in.
    Läs mer här om nästa stora idiotförslag från fotbollsorganisationerna>>

Enligt Mirror ska Sarri accepterat att Cesc Fabregas lämnar och att Chelsea kommer att ersätta honom med Denis Suarez. Suarez fick hoppa in i Barcelonas mycket reservbetonade lag igår.

Dries Mertens avslöjade efter förlusten till Liverpool igår att han gärna skulle vilja återförenas med Maurizio Sarri i Chelsea. Han är 31 år så det lär nog Chelsea nixa pga sin fåniga ålderspolicy. Mertens har ett år kvar på sitt kontrakt.

Vi var inte direkt angelägna om Romelu Lukaku när han lämnade Everton, även om valet av Morata tyvärr inte gett det resultat vi önskade. Nu verkar det som om Lukaku själv trodde och ville till Chelsea men hans agent Mino Raiola förhandlade bara med Man United, typ bakom Lukakus rygg. Lukaku har nu spolat Raiola som agent. Läs mer om det här>>

Apropå Morata sägs det nu i Spanien att Barcelona har koll på situationen och funderar på att lägga bud. Hmm, en Realspelare som inte lyckats i Chelsea till Barcelona... inte direkt en Figoövergång men klart kontrovesriellt. Detta då Luis Suarez har drabbats av en knäskada.

TISDAG:
Flera spelare överraskade 150 barn på en julfest på Stamford Bridge igår. Läs mer om det här>>

Officiellt är det tjugo dagar till Silly Season börjar. Vilken inte hindrar ett stort antal tabloide från att lansera sina skvallerrapporter kallade silly season redan nu och ryktescirkusen är i full fart.
    Bland de första ut är att Fabregas nu vill lämna Chelsea för Milan då de erbjuder ett längre kontrakt. De vill dock bara betala 7m pund och Chelsea kräver 10m.
    Hysaj är förstås också högt rankad i skvallret. Nu sägs det att Chelsea pratar med Napoli om att köpa honom för 45m pund och låta honom spela klart säsongen för Napoli. (Hoppas Chelsea inte är så dumma, ska de lägga enorma 45m för en back ska han också vara tillgänglig direkt, särskilt som Cahill troligen kommer att lämna). 45m för en spelare som inte platsar i Napoli, CSFC är mycket tveksamma.
    Så handlar det förstås om Eden Hazard och det kommer att fortsätta handla om Hazard fram till 31 januari, sedan tar det paus till 5 februari innan det återigen kommer att skrivas i alla tabloider och Viasat att han lämnar för Real.

Metro säger att Sarri har bestämt sig för vem han vill ha som toppanfallare. Det är faktiskt rätt intressant och en spelare CSFC för många år sedan hoppades på. Edinson Cavani från PSG.
    Hur det nu skulle kunna ske med Chelseas 30-årspolicy? Cavani är 31 och kommer aldrig lämna för ett ettårskontrakt. Han har kontrakt till 2020 och media räknar med att han kommer att kosta 45m pund (men övriga klubbar, ligor ger som mest 36m). Han är inte heller utan friare; hans gamla klubb Napoli jagar honom, liksom Atletico där Diego Costa inte varit i närheten av den spelare han var i Chelsea.

En italiensk journalist hävdar att Elseid Hysaj kommer att lämna Napoli för Chelsea i januari. Vi lär väl få se.

Det är från The Sun så, men de säger nu att Liverpool kommer att värva Thorgan Hazard. Det bara känns så fel på alla punkter att vi kan inte ens kommentera det.

Samtidigt tar nästan alla engelska medier upp Chelseas idiotpolicy att spelare över 30 bara ska få ettårskontrakt. Luiz är 31. Fabregas är också 31. Sarri vill ha kvar båda. Båda vill stanna men på grund av en av de dummaste policies som någonsin hittats på (och det finns några att välja mellan) är Chelsea villiga att släppa dem, om vi ska tro medierna. Vad som händer vet vi inte, men vi vet en sak att döma fotbollsspelare efter vad passet säger om deras ålder är något av det dummaste mest idiotiska som någon fotbollssklubb och särskilt vår hittat på. Alla policies som sätter upp obändliga regler är fullständigt idiotiska men att döma ut någon för att passet säger att deras ålder börjar med en 3:a är dummare än nästan något annat. Särskilt i en tid när ett stort antal av världens i särklass bästa spelare är i den åldern. Det som var sant 1960 är inte sant längre; men ändrad träning, ändrad fysik, ändrad kosthållning och smartare livsföring från de bästa.
    Chelsea måste skrota den här idiotin snarast.
    Särskilt när de själva bevisar hur idiotisk den är genom att ge en 29-åring ett fyraårskontrakt! Men hade han hunnit fylla 30 innan det skulle förnyas, hade han bara fått ett ettårskontrakt. (Azpis nya kontrakt, förstås).
    Tänk om samma regler skulle införas i samhället i övrigt (även om en som själv i allra högsta grad råkat ut för åldersdiskrimering vet att det förekommer, dock något högre upp i åldern).
   Frågan är om det inte finns skäl att anmäla Chelsea för åldersdiskriminering. Chansen att vinna är nog liten men för att få dem att tänka till lite, för om åldern spelar roll måste väl ändå Bruce Buck avgå nu. Han är ju 72 år och då kan han väl ändå inte sköta sitt jobb, eller?

MÅNDAG:
Sky Sport betygsätter lagen varje helg. Chelsea fick bara B+ för vinsten mot City. Vilket för oss bevisar att vissa människor fattar noll och absolut inget om fotboll. Hur kan säsongens bästa försvarsspel som sedan vänds till att dominera och skapa de bästa chanserna mot Englands, kanske Europas bästa lag bara vara värt B+. Betygsättning är subjektiv, det fattar vi men det är ju som att få alla rätt på en skrivning och ändå bara får tredje näst högsta betyg!

Nog märks det att det bara är veckor kvar till nästa silly season. Som att vissa tidningar hävdar att Chelsea kommer att förlora David Luiz för att rubriken bredvid hävda att David Luiz vill stanna.
    Vi känner dock till situationen med Luiz och Fabregas. Båda har kort tid kvar på sina kontrakt, båda har fyllt 30 och Chelsea har sin idiotpolicy att då erbjuder man bara ettårskontrakt. Någon måste ge sig.

Det var utlandslånen som kanske märktes mest i helgen enligt klubbens lånerapport.>>

PSGs vänsterback Layvin Kurzawa ska vara aktuell för Chelsea, eller Wolverhampton eller Tottenham.

Apropå PSG så hävdas det i tabloiden Sunday Express att de tänker matcha varje bud på Eden Hazard. Detta trots att Hazard själv kategoriskt sagt nej till PSG och uttryckt att Lille är enda franska klubb han kan tänka sig representera.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!