csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   16 sp 9 v 4 o 2 f 33 -13 mål 34 p

- always proud to be Blue -


3 - 9 december 2018
    NÄSTA MATCH:

    13 dec - MOL Vidi - kl 18.55

    -

Nyheter v-49


SÖNDAG:
Chelsea W klättrade upp till tredje plats på målskillnad efter en stark andra halvlek mot Brighton & Hove Albion. De vann med 4-0 och alla målen gjordes efter timmen. Svenske Magda Eriksson öppnade målskyttet i 65e minuten. Beth England 69 och Ji So-Yun 77 och så England igen 90+1

Kul fakta. Inte sedan 2002 har de regerande mästarna i engelsk fotboll vunnit på Stamford Bridge. Chelsea har vunnit fem gånger och spelat oavgjort sex gånger.

Damerna spelar klockan halv fyra idag, mot Brighton i WSL.

LÖRDAG:
VILKEN FANTASTISK MATCH AV CHELSEA!
Pep Guardiola måste hata Stamford Bridge. Han har varit manager och spelare i Barcelona, manager i Bayern och City, tre av Europas största klubbar och bara vunnit en enda gång på Stamford Bridge, mot Contes Chelsea förra säsongen.

Morata är inte skadad som första ryktena sa. Att han inte spelar är ett taktiskt beslut av Sarri som med Hazard som falsk nia hoppas på ett snabbare spel och han ville inte ha två anfallare på bänken. Noterbart är dock att Emerson är på bänken vilken han inte brukar, förmodligen pga Alonsos usla form de senaste matcherna.

Alvaro Morata ska ha blivit skadad sent. Vet ej ännu hur eller vilken skada. Inget av lagen startar med en renodlad anfallare idag utan både spelar utan. Jesus bänkad, Aguero skadad. Giroud bänkad och Morata ev skadad alltså.

Vårt akademilag är inte riktigt av samma klass som det varit de senaste åren. Man United däremot verkar ha en bra årgång. Vilket de visade genom att slå Chelsea i U18- Premier League Cup med 3-0 på hemmaplan.
    Det hade kunnat oroa oss en hel del om det inte hade varit för att Andy Myers matchade ett ungt och oerfaret lag. Han har flertalet spelare av högre kaliber att välja mellan till FA Youth Cupmötet om någon vecka. Faktum är att han kan också spela kvalitetsspelare som Ethan Ampadu och Callum Hudson-Odoi som båda får spela då de är kvalificerade trots att de tillhör a-lagstruppen.

Joe Edwards utvecklingslag som slog ut Wimbledon i Checkatrade Trophy har lottats hemma mot Peterborough i nästa omgång på nyåret.

Statistisk fasa: Chelsea hade bara sju skott mot mål sammanlagt mot City förra säsongen! Inställningen, taktiken i mars borta mot City var också något av det värsta vi sett, vilket ju Eden Hazard verkligen skrev under på. Det var säkerligen den matchen och den taktiken som satte spiken i kistan på Contes tid som manager i Chelsea. Att inte ens försöka - det är oförlåtligt för ett fotbollslag.
    Chelsea har förlorat två av de tre senaste hemmamatcherna mot City.
    City saknar två av sina allra bästa spelare, ändå är de stora favoriter idag. Kevin de Bruyne och Sergio Aguero är inte spelklara. Snacka om att ha en bredd. Vår bäste spelare är ju tyvärr ur form, men kanske vänder det idag.

U21-laget gjorde tre sena mål och vände matchen mot West Ham i PL2. Den slutade 3-2. Mål av McCormick 78, 90; Redan 80.

Chelsea är i en formsvacka. Vi spelade bättre i början av säsongen än nu när Sarriball skulle fungera, vilket den inte gör av olika skäl. De kan vi gå in på senare.
    Vi möter ett lag i storform, även om de har skador. Å andra sidan har de i särklass bästa truppen så.
    Så objektivt sett kommer vi att vara ledsna i kväll. Optimiistiskt sett kanske det är vändpunkten och Chelsea gör en riktigt bra match.
    Våra förväntningar är inte höga, men vi fan i oss kräver att Chelsea försöker vinna matchen. Vi kan inte glömma hur Chelsea bara försökte att inte förlora senast vi mötte City i ligan. Visst resultatet såg bra ut i statistiken. Bara ett mål bak. Men hur Chelsea spelade då, var anledningen till att vi supportrar gav upp på Conte.
    Det är en sak att förlora, men att inte ens försöka vinna - det är oförlåtligt. Så det kan gå illa men hellre det än att Chelsea inte gör allt de kan för att vinna ikväll.
    Ingen förväntar sig att Chelsea ska klara det, med spelare ur form och uselt på sistone, men drömmen fins där ju fortfarande. Att vi kan slå City.

FREDAG:
FA Cupmötet mot Nottingham Forest kommer att ske 5 januari kl 16. Det kommer inte tv-sändas.

Från presskonferensen:
    Chelsea har inga skadebekymmer (förutom då förstås långtidsskadade van Ginkel men han har ju liksom redan räknats bort).
    Sarri menar att ingen kan slå City på sikt, de är ett av Europas bästa lag, men i en enskild match...
    Sarri menar att vi har problem med att styra matcherna just nu. Chelsea spelade bra i 55 minuter men drabbades sedan av en blackout och hade lite otur med tanke på att Wolves bara hade två skott, båda i mål.
    Återigen pratade han om de 30 poängen i skillnad från förra säsongen och just nu vet han inte hur stor skillnaden är. Chelsea är bättre men det är City också. Han tillstod dock att Chelsea har lite problem för ögonblicket.
    Han avfärdade snacket om Kanté och menade att det har han redan förklarat. Problemet mot Wolves är att Chelsea saknade ledare på plan som tog tag i det hela när saker och ting gick snett. det har också hänt i några andra matcher. (Någon har beskrivit det som att Chelsea ersatt stål men estetik, och det ligger mycket i det. Just nu saknar vi typer som JT, Drogba, Lampard. Azpi i all ära men han är ju en kapten på annat sätt.).
    På frågan om hur man slår City skämtade Sarri och skrattande förklarade att det måste någon annan svara på då han förlorat varje match mot dem. (Kul skämt, men roligare vore ju om han har något i bakfickan inför imorgon som han inte vill prata om).
    City är bättre just nu men Chelseas stora mål är att bli bäst i Europa och det är dit vi strävar. Det kommer dock att ta tid.
    Chelsea jobbar med att ändra sin mentalitet vilket är ett arbete på lång sikt, det går inte på en dag eller en match.
    Han försvarade Alonso men erkände att han spelade inte bra mot Fulham eller i andra halvlek mot Wolves, bättre i första. Emerson är ett alternativ men Alonso ger en extra dimension med tanke på hans styrka på fasta situationer som frisparkar.
    De problem Chelsea har nu förutsåg Sarri enligt honom. I början när de hade problem klarade Chelsea det med sin entusiasm, det har inte fungerat på sistone.
   
Tammy Abraham har utsetts till Månadens Spelare i Championship för november.

City har frågetecken om Sergio Aguero inför imorgon. Han har missat två matcher med en muskelskada och ärligt talat vi gråter inte om han missar matchen på lördag med tanke på att han tycks nästan alltid göra mål på oss. Mendy är borta till februari och Bravo är borta ännu längre. Zinchenko fick en smäll av en lagkamrat och bröt näsan och är ett frågetecken. Det är ju dock inte så att City saknar ersättare till dem alla.

TORSDAG:
Michael Oliver har blivit utsedd som domare i lördagens toppmöte med City.

Herrarna såg ut som förra året nästan igår, förlamade när Wolves fick 100% utdelning på sina två chanser.
    Damerna däremot som också har väldigt svårt att göra mål i ligan har däremot väldigt lätt att göra mål i cuperna. Det visade de igår igen genom att slå Yeovil med 7-0 i Ligacupen.
    Målgörare: Engman 2, Spence 18, 63, England 25, 77, Cousins (sjvm) 37, Cuthbert 75
    Chelsea är därmed klara för kvartsfinal.

Efter gårdagens upplevelse i ineffektivitet och tandlöshet är humöret inte på topp då vi härnäst ska möta ligans bästa lag. Chelsea skulle vunnit mot Wolves, det finns egentligen inga ursäkter för att det inte skedde.
    Detta kan bli en tung vecka för Chelsea och frågan är om vi är bland de fyra topplagen efter helgen. Inget tyder på det då formen på spelare som Eden Hazard, Willian, Morata, Giroud och framförallt just nu Alonso är allt från dålig till rent usel. Dags för Sarri att sluta prata om andra lag som favoriter och se till att det blir en hel del kämpaandra och glöd i Chelsea till lördag.
    Ärligt talat, just nu är det svårt att se fram emot Citymatchen då vi har svårt att tro på Chelsea i nuvarande form. Bristen på en målgörare är skrikande stor just nu, vi har det mesta men inte det.

ONSDAG:
Frågan är hur Chelsea kunde förlora matchen och svaret är enkelt. Gör man inte mål och släpper in de enda två skotten! På det sättet säger siffrorna allt. Chelsea åstadkom bara tre skott på mål av 17 chanser. 71% bollinnehav.

Många oväntade ändringar i flera lag ikväll. Kan bli intressanta resultat, kanske. Hoppas det inte gäller för Chelsea som gör fem ändringar från i söndags.
      Så här förklarar Sarri ändringarna som svar på om de görs med tanke på lördagens match:
"No. I think we need to think only of this match. I changed it only because we have to play 11 matches in 35 days so somebody has to rest. It will be very difficult.
    "Ruben Loftus-Cheek has a very great physical impact. He's improving from the tactical point of view. He can do everything on the pitch and give us a lot.
    "Manchester City are in another category. We just have to think about the top four. At the moment we are not able to fight with Manchester City."
    Vi gillar verkligen Sarri men det börjar bli lite tröttsamt att han hela tiden nedvärderar Chelseas chanser gentemot City (och Liverpool). Det känns inte rätt även om det säkert finns någon form av psykologi där. Samma sak gäller att han hela tiden ska tala om att vissa spelare inte är taktiskt smarta nog ännu för hans fotboll.

Wolverhampton saknar Ruben Neves som är avstängd och Jonny Otto som är skadad. Chelsea har frågetecken kring Marcos Alonso och Mateo Kovacic pga skadekänningar.

TISDAG:
U21-laget vann över League One-laget AFC Wimbledon med 2-1 i Chackatrade Trophy och är därmed vidare i den turneringen. Målen gjordes av Brown (str) 37; Redan 47

Från presskonferensen:
    Chelsea har inga skador inför mötet med Wolves. Alonso och Kovacic hade några små problem i matchen mot Fulham men är ok nu.
    Sarri är mycket glad för Azpis nya kontrakt då han är väldigt viktig för klubben, personalen och spelarna.
    Ang RLC är Sarri mycket nöjd med hur han utvecklats på sistone. Sarri som är mycket öppen (kanske pga språket) menade att han har haft problem med att förstå (anpassa?) vad Sarri velat men att han nu spelat som Sarri velat i de senaste matcherna och Sarri antydde att ett lån är bortom vad Sarri vill gå med på.
    Självklart vägrade Sarri prata om Pulisic då det är en spelare från en annan klubb.
    Han menade att Wolves har haft otur i sina två senaste matcher men att det är ett mycket tekniskt lag och det är svårt att spela där (på Molineaux).
    På frågan om Klopps reaktion i derbyts avslutning menade Sarri att han kan förstå känslorna men det vore bäst om sådana saker inte händer.
    Han bekräftade att Kovacic har haft ett problem med sin vrist och Alonso med sin rygg. Han hade inte pratat med Alonso men misstänker att besvären kan blivit värre under matchen. Han säger att Alonso spelade inte bra, vilket han säkerligen är medveten om men de har inte pratat om insatsen.
    Sarri kan inte säga vad det är som Morata behöver. Han försöker fortfarande förstå honom. Han menar att han spelat bra på sistone men att i senaste matchen (där han missade grovt igen) berodde det på att han helt enkelt ville för mycket.
    Han diskuterade kontrakten för Luiz och Fabregas med klubben för en månad sedan. Han markerade mycket tydligt att han vill att båda ska stanna men det är besvärligt med spelare över 30 då klubben vill ha korta kontrakt och spelarna långa kontrakt. Han tror dock klubben och spelarna ska kunna komma överens.      
   
Domare imorgon blir Jonathan Moss.

Ruud Gullit (och Paul Ince) lottade FA Cupens tredje omgång, den där storlagen kliver in på absoluta nyåret. Chelsea fick hyfsad lottning, framförallt fick de hemmamatch mot Nottingham Forest.
    Matcherna spelas 4-7 januari.

Vi berättade om det häromdagen, nu är det officiellt. César Azpilicueta har förlängt sitt kontrakt till 2022. Han lär också höjtsin lön rätt bra, till runt 150k i veckan.

Eden Hazard kom åtta i Ballon d'Or. En löjligt låg värdering efter hans VM, men trots att det är en invididuell utmärkelse så går den alltid till en spelare vars klubb- och landslag lyckas bäst. Därför fick Luka Modric den i år fast vi är nog en del som nog tycker det fanns andra som var minst lika bra även om han liksom Eden hade ett mycket bra VM. Det hela visar dock att individuella utmärkelser är rätt löjliga i en lagsport som fotboll.
    NäGolo Kanté placerade sig som elva i omröstningen.
    Norska Ada Hegerberg vann den första Ballon d'Or som delats ut till en kvinnlig spelare. Självklart skämde då Fifa ut sig totalt genom att hon ombeds twerka (en form av dansrörelse) på scen. Man upphör aldrig att förvånats av okänsligheten hos idioter (i det här fallet en man, Martin Solveig) som ska förnedra människor även när de hyllas för sina gärningar. Vilken idiot, han har dock bett om ursäkt för sitt usla omdöme.

MÅNDAG:
Så har girigheten hos korrupta Uefa vunnit ännu en gång. De har röstat igenom att ännu en europeisk cupturnering ska genomföras. Den kallas just nu Europa League 2 och syftar till att ytterligare 32 lag ska spela om att vara direktkvalificerade till nästa års Europa League. Tyvärr kommer antagligen inga lag att kunna bojkotta den utan repressalier från Uefa, men alla lag borde göra det. Så vi får väl hoppas att tv-bolagen istället bojkottar jippot så turneringen åtminstone inte kan finansieras den vägen. Idioti är ett bra namn för det hela, till och med dummare än Fifas förslag om en världsmästarturnering för lag från hela världen.

Wolverhampton kommer att sakna en av sina absolut viktigaste spelare på onsdag då Ruben Neves är avstängd.

Vi hade hoppats på mer mot Fulham, mer spelglädje, mer vilja, mer skicklighet - ja mer av allt. Det fick vi inte men vi fick en vinst (och vi fick en aning om att Ranieri kan reda ut Fulhams problem med tiden). Kanske ligger fokus redan på helgens stormöte mot City?
    Det vore mycket oroande då vi först ska möta Wolverhampton i veckomatchen. De har visat dålig form på sistone men Chelsea har ju inte direkt imponerat heller. Det är en match Chelsea måste vinna, dels för resultatet men kanske ännu mer för att gå in i matchen mot City med en bra känsla.
    För ingen ger oss väl direkt tipset mot City, även om matchen går på Stamford Bridge. Inte som Chelsea spelade mot dem i Community Shield. Inte som de då visade hur man stänger ned Jorginho och Chelsea. City har bästa truppen och bästa laget och de har visat det, deras ledning i ligan är ju knappast oförtjänt. Chelsea är i bästa fall underdogs på lördag och måste spela långt över vad vi sett på sistone om vi ska kunna rubba City.
    Det krävs stordåd och kanske en viss pragmatism hos den dogmatiske Sarri inför den här matchen. Framförallt måste spelarna ge allt och förmodligen lite till. Chanserna måste sitta och Chelsea måste stänga ned Fernandinho på samma sätt som vi förväntar oss City stänger ned Jorginho. Det verkar vara nyckeln till att besegra City, isolera Fernandinho. Han är på sitt sätt lika viktig för Citys spel som Jorginho för Chelsea. Det måste Sarri ta hänsyn till.
    Vi rekommenderar att tränarstaben ser Lyons matcher och tar till sig delar av deras spelplan inför det här mötet och inte tror att Chelsea ska kunna spela som vanligt. Som sagt, Sarri måste visa att han kan anpassa sig och inte bara klistra en spelmodell på Chelsea.
    Sarri måste också börja rotera mer i ligaspelet, hur illa han än tycker om det. Sarri har bara startat med 14 spelare i ligan, det håller inte nu när det ska spelas ligamatcher i veckorna också.

 

Rykten, notiser m m, v-49


SÖNDAG:
Mycket läsvärt om en viss N'Golo Kanté.>>

Att Victor Moses kommer att lämna Chelsea redan i januari ser vi som högst troligt och vi förstår honom då Sarri gjort helt klart att han gillar inte Moses. Så är det ju för en del spelare, de är fantastiska under vissa managers och i en viss spelmodell och har noll förtroende under andra. De blir ju inte sämre spelare för det och vi önskar alla att Victor Moses får komma tillbaka och spela bra fotboll, men vi inser att det kommer inte att ske i Chelsea under Sarri. Därför kommer han att lämna. Crystal Palace lär vara mycket intresserade och det låter som en bra klubb för Moses. Chelsea lär satt en resonabel prislapp om 12m pund så enda problemet är väl Moses lön, då Palace knappast betalar lika bra som Chelsea. Moses har också spelat för Crystal Palace tidigare, från 2007-2010.

LÖRDAG:
Vi är närmast euforiska över Chelseas härliga vinst över Manchester City. Ändå finns det en trist kant på det hela då tabloiderna nu gör en stor affär (och på sitt sätt är det rätt att de gör det) av att en så kallad Chelseasupporter spydde sina fördomar och sitt hat och rasism över Raheem Sterling i andra halvlek. Det positiva är att han kommer snabbt att identifieras och portas från Stamford Bridge. Vi lever dock i en tid av Trump och andra rasister och det gör att vissa känner att de har rätt att uttrycka sig på ett vidrigt sätt mot andra människor. Några få av dessa gillar dessutom Chelsea. Chelsea tillhör dock de klubbar i världen som är bäst på att hantera sådana personer och se till att de inte får fortsätta skämma ut klubben.

Sarri antydde igår att det kan bli en värvning i januari. Spekulationerna dröjde inte.
    Just nu pratas det mycket om Elseid Hysaj för 50m €. Känns inte klockren men vi får väl se.

Sarri har också sagt att Guardiola varnade honom för hur tuff Premier League är och att det är omöjligt att förbättra en hel trupp första säsongen. Istället måste man koncentrera sig på 14-15 spelare till en början. Något som kanske förklarar Sarris ovilja att rotera sin trupp.

TORSDAG:
Maurizio Sarris smekmånad hos Chelsea kan nog sägas vara officiellt över nu. Kritiken växer, och inte bara här hos CSFC över hans tjurskallighet att vägra ha en plan B bl a, och nu börjar kritiken komma. Läs till exempel vad Evening Standard tycker.>>

Elseid Hysaj är tillbaka i ryktena, inte minst för att hans agent gör allt för att få honom tillbaka i Chelsearykten. Han påstår att Chelsea jagade honom i somras och borde jaga honom i januari. Hysaj har tydligen blivit kritiserad i Napoli och tillhör inte Ancelottis favoriter enligt vissa uppgifter, så agenten försöker röra om i grytan genom att placera sin klient i andra klubbar, uttryckligen Chelsea. Det är knappast högerback vi behöver köpa. Det är få högerbackar som levererar det Chelsea behöver allra mest, mål. Plus det faktum att vi är rätt välförsedda på området även ned på ungdomsnivå.

Italienska, förstås, rykten säger att Cesc Fabregas är villig att sänka sin lön för att lämna Chelsea för Milan i januari. Vi tvivlar på att han ens vill lämna, men italienarna tror ju det så vi får väl se.

ONSDAG:
Daily Mail är i farten på skvallerfronten idag. De hävdar att Chelsea tänker bjuda 45m pund för Denis Suarez. CSFC undrar fortfarande varför, då mittfältare som inte platsar knappast är vad vi behöver.
    De säger också att Chelsea och Real Madrid öppnat förhandlingar om att göra Mateo Kovacics övergång permanent. Förra månaden sa de att Chelsea inte tänkte göra det.
    Real vill ha mer än de 27m pund de betalade för Kovacic. Tottenham sägs dock försöka kidnappa en ev transfer.

Det lär knappast hända i Premier League även om planer har besökts av katter och fåglar av många sorter, inte bara Crystal Palaces örn. Men en målvaktshjälte som råkar vara hund har vi aldrig sett, det har de dock i Argentina. Se den räddningen här>>

Daily Express hävdar att Chelsea erbjudit Eden Hazard ett kontrakt värt 15,6m pund. Sarri har samtidigt också antytt att det finns ett färdigt kontrakt som bara ligger och väntar på att Hazard ska bestämma sig. Han kommenterade ju också att både Luiz och Fabregas förmodligen har kontraktsförslag men problemet är ju som alltid med äldre spelare Chelseas idiotiska policy att bara erbjuda korttidskontrakt. En policy som bara verkar dummare när man noterar att Azpilicueta igår skrev på ett fyraårskontrakt, som gäller till han är 33. Men en spelare som fyllt 30 erbjuds högst ett år!

TISDAG:
Ralph Hasenhüttl är Southamptons nye manager. Österrikaren var tidigare manager i RB Leipzig men kom inte överens om ersättningen med dem och lämnade efter förra säsongen.

Valencia vill tydligen utmana Milan om Cesc Fabregas i januari. CSFC tror inte han kommer att lämna, men Danny Drinkwater (som Fulham lär vara intresserade av), Gary Cahill och Victor Moses väntar vi oss nog kommer att lämna Chelsea i januari. Gary Cahil som en trotjänare som släpps gratis sitt sista halvår, de andra två som spelare som Sarri frusit ut. Båda sitter dock med höga löner vilket kan förhindra en försäljning men lån kan bli aktuellt.
    Det spekuleras i att både Callum Hudson-Odoi och Ruben Loftus-Cheek kommer att begära att lånas ut. Det kommer inte att ske som CSFC uppfattar det. RLC för att han står så nära regelbundet spel och Hudson-Odoi på grund av kontraktsosäkerheten.
    Maurizio Sarri kommer nu att tvingas rotera mer även i ligamatcher, och hur han sköter det kommer säkerligen att påverka de unga spelarna. Att Sarri varit oerhört konservativ med att rotera i ligan måste förändras, av rent praktiska skäl. Vi kan förstå att han som ny manager valt att spela en liten grupp spelare, men det måste förändras och han måste rotera sin startelva mer. En första indikation på hur detta kan se ut får vi se imorgon då vi är många som hoppas RLC får starta och Hudson-Odoi på bänken. Då har vi också Ross Barkley som bör få speltid, liksom Cesc Fabregas och Andreas Christensen. Kanske även Emerson efter Alonsos insats senast. Det finns alternativ även om vi nog mest ser två olika positioner som Sarri är villig att rotera, mittfältets vänstra position där Kovacic, Barkley och RLC alla bjuder väldigt olika alternativ och så mellan Giroud och Morata (där den som får starta nästan alltid tycks vara den som inte tar chansen).

Feyenoords 17-årige anfallare Orkun Kokcu med 34 assist och 17 mål i deras ungdomslag intresserar de stora Londonklubbarna och PSG. Han har redan spelat i det äldre nederländska landslaget, U19.

Vi är många som har åsikter om hur Sarri spelar vår lilla juvel N'Golo Kanté. Vilket är ganska oviktigt för det är ju bara två personers åsikt som gäller. Sarris förstås och den känner vi från hur han väljer att utnyttja Kantés stora kvaliteter. Och så N'Golo Kantés egen åsikt. Han trivs.
    Här kan ni läsa om vad Kanté själv tycker om sin nya roll i Chelsea>>

Eden Hazard uttalar sig mycket positivt om Ruben Loftus-Cheek och menar att han kommer att bli en av de allra bästa. Läs mer här>>

Mer rykten om Eder Militao som Porto vill ha 44m pund för. En försvarare som lär intressera både Man U och Chelsea.

MÅNDAG:
Klubbens lånerapport från helgen, stjärnan är återigen Tammy Abraham som en del fans nu hävdar borde spela i Chelsea istället för de anfallare vi har. Om det bara vore så lätt. Förutom låneavtal och skillnader i kvalitet på motståndet etc. Läs här>>

CSFC tillhör inte direkt fanklubben för Expressens sportkrönikör Sebastian Mattson som alltför ofta mest försöker hitta saker för att framhäva sig själv, struntar i en hel del fakta och sådant, men idag har han publicerat något vi nog alla bör tänka till om. Hur vi sväljer elefanter och silar mygg som talesättet går kring vad som händer i toppfotbollen, och Chelsea är tyvärr antagligen inte helt oskyldiga i det heller. Läs här>>
    Simon Bank i konkurrenttabloiden, berör ett relaterat ämne som också bör övervägas och åtminstone ta en personlig ställning till, i den här artikeln.>>

Enligt Evening Standard har Chelsea gjort ett första officiellt bud för Christian Pulisic, som enligt ES hellre vill återförenas med Klopp i Liverpool. Dortmund i sin tur siktar på att ersätta Pulisic med Thorgan Hazard, som ES hävdar Chelsea har rätt att matcha varje bud på vilket skulle sätta Chelsea i förarsätet att få köpa Pulisic. Dortmund vill ha 70m pund för amerikanen som har 1,5 år kvar på sitt kontrakt. Chelseas bud ska ligga lägre.

Mark Hughes fick oavgjort mot Man United, vilket tydligen inte imponerade alls då han som tack fick sparken från Southampton istället.

Om det stämmer så blir vi rätt glada, även om man aldrig ska glädjas över skadade spelares olycka. Det sägs dock att Sergio Aguero som har en mer än irriterande ovana att göra mål på oss inte kommer att bli spelklar till vår match på lördag. Osäkert också om Kevin de Bruyne som varit hårt skadedrabbat i höst kan spela. Å andra sidan har de spelare att täcka upp alla sina spelare utom Ederson och Fernandinho så...

Vi tar det inte på större allvar men det sägs av vissa källor att Chelsea funderar på att återkalla Tammy Abrahams lån till Aston Villa efter hans stora succé där.

Ryktena om Denis Suarez fortsätter men vi har svårt att förstå dem. Vi har redan flera bättre mittfältsspelare i truppen så varför... bara för att han kommer från Barcelona, för att han inte får spela eller för att hans agent vill få igång snacket om honom?

Borussia Mönchengladbach vill låna Andreas Christensen. Det kommer inte att ske, särskilt inte som vi förväntar oss att Fary Cahill lämnar i januari.

Ett nytt rykte är Portos 20-årige försvarare Eder Militao. Han jagas av flera klubbar, bl a även City.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!