csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   14 sp 8 v 4 o 1 f 30 -11 mål 31 p

- always proud to be Blue -


26 nov - 2 dec 2018
    NÄSTA MATCH:

    5 dec - Wolverhampton - kl 20.45

    -

Nyheter v-48


SÖNDAG:
Det satt långt inne men till slut lyckades Chelsea W slå Reading och kravla sig upp på en fjärde plats. Enda målet gjordes av Ji So-Yun i 50e minuten. Alla svenskorna startade idag, dock ingen Fran Kirby ens på bänken (skadad?). Lindahl och Eriksson gjorde avgörande räddningar på övertid.

Tack för det Arsenal. För att ni slogTottenham och visade Sarri hur Chelsea skulle spelat mot dem. (Ja, den insatsen svider fortfarande). Däremot inget tack till domare Dean som gjorde sitt bästa för att hjälpa Tottenham, även om han skickade ut en spelare. Det har varit ännu en helg med undermåliga domarinsatser tyvärr (utom i vår match tidigare). Vi kan inte vänta länge nog för att äntligen få VAR i engelska Premier League.

Mycket viktigt för WSL var att City idag slog suveränerna Arsenal på hemmaplan.

Tja, det var en vinst men knappast så övertygande som vi hade hoppats på. Vinsten var nästan det enda som gladde. City blev nog inte oroade inför helgen.
    Under tiden vann Everton det andra Merseysidederbyt, mot Liverpools damer. Hoppas deras herrar kan göra samma sak. Fast på bortaplan. Chelseas damer börjar snart spela mot Reading, ett lag de brukar ha svårt mot.

Pedros ledningsmål var Chelseas 1000e mål på Stamford Bridge i Premier League.

Så har vi fått veta att Ross Barkley fick en sen skada vilket förklarar varför han inte kunde bli aktuell idag.

Bara två justeringar från laget som var så uselt förra helgen. (Pedro in för ur form Willian och Giroud med målform in för Morata). Skönt för dem att de får chansen att revanschera sig, men lite oroande att bra prestationer inte gynnas av Sarri. Han envisas med en elva för ligan och en för cuperna. För det var många som spelade riktigt bra i torsdags och en del av dem får inte ens vara med på bänken. Vi tänker t ex på Callum Hudson-Odoi och Ross Barkley. Giroud dock in istället för Morata efter sina fyra mål på tre matcher. Eden Hazard är också tillbaka, det känns väldigt skönt med tanke på vad som kommer.
    Frågan som kanske ändå ställs allra mest idag är; har Ranieri fått ordning på Fulhams försvar på sina två veckor som manager. Svaret är väl att det är orimligt att kräva det på så kort tid. Åtminstone hoppas vi det för vi vill verkligen se Chelsea prestera idag och prestera bra redan från start.

LÖRDAG:
U18-laget slog Reading på hemmaplan med 2-0 i sin liga. Målen gjordes av Nunn 2; Ballo 28.

Helgens intressantaste matcher spelas definitivt på söndagen. Då är det tre stora derbymatcher. Chelseas match mot Fulham är det närmaste derbyt då det inte skiljer någon stor distans mellan Stamford Bridge och Craven Cottage. Arsenal tar emot Tottenham och vi kommer att hålla alla möjliga tummar för de rödvita, särskilt efter förra helgen. I Liverpool är det scousederbyt mellan Liverpool och Everton. Kanske kan Everton som gått fram mycket på sistone störa Liverpool och sno poäng från dem. Däremot tvivlar vi på att Bournemouth kommer att ta poäng av City på bortaplan idag. Krisklubben Southampton tar emot Man United som får sena resultat med sig men absolut inte övertygar.
    Fulham vann senast, Claudio Ranieris första match och det var en väldigt viktig seger mot Southampton. Det är ett offensivt starkt lag men problemet är deras försvarsspel. Förhoppningsvis har Ranieri ännu inte fått ordning på den detaljen till imorgon. De läckte bakåt även mot Southampton och övertygade absolut inte försvarssmässigt. Vi är dock helt övertygade om att med de värvningar som Fulham gjort (även om de gjorde en del felvärvningar) i somras kommer Ranieri att rädda dem kvar i Premier League. Vi hejar på dem i alla matcher utom förstås mot oss. De är lillebror till Chelsea, även om klubben är äldre än Chelsea.

Chelsea kommer att avsluta säsongen med en match i Boston (exakt i Foxborough) mot New England Revolution, ett MLS-lag. Detta som en del i kampanjen: Say no to anti-semitism. Matchen spelas direkt efter PL-säsongen tar slut (fast vi hoppas väl Chelsea först också ska spela EL-final).

Både damernas och herrarnas kaptener spelar med regnbågsskosnören i helgen. Detta för att stödja jämställdhet och mångfald.

FREDAG:
Fifa planerar att införa regler om hur många spelare en klubb får låna ut. Något som kommer att drabba Chelsea mycket hårt. Ändå tycker vi det är bra, även om siffran 6-8 spelare låter väldigt låg. Chelsea har 39 spelare på lån och minst 25 av dem, kanske fler borde klubben sälja men kan inte sälja då ingen klubb vill betala de löner de har med Chelsea. Så CSFC stödjer faktiskt den här utvecklingen, förutsatt att siffran om antalet blir lite mer realistisk. Det kommer att förändra förhoppningsvis både värvningssidan, = värva smartare, och lönesidan = betala mer realistiska löner till unga spelare.
    Läs mer här>>

Sarri har ännu aldrig förlorat i Europa League, faktum är att han inte ens förlorat poäng. Han har med Chelsea och Napoli spelat elva matcher och vunnit alla elva.

TORSDAG:
Just nu, med en omgång kvar ser motståndet nästan värre ut för gruppsegrarna än tvåorna. Det är en radda riktigt bra lag som vi hade räknat som ettor som just nu ligger tvåor i sina grupper och därmed kan bli vårt motstånd vid lottningen i december. T ex Sevilla, Milan, Sporting Lissabon.

Chelsea var redan klara gruppsegrare innan matchen ens startade då Bate slog Vidi och inget lag kunde därmed nå ikapp Chelsea i grupp L.

Något att tänka på inför kvällens match. Och våra krav på att Chelsea faktiskt är med från start. Chelsea har gjort 39 mål i alla turneringar hittills den här säsongen. Bara 15 av dem har gjorts i första halvleken och majoriteten av dem i första halvleks senare del. Undantag matchen mot Bate hemma med två mål första kvarten, ett tidigt mål mot PAOK borta och så ett tidigt mål mot Arsenal (plus självmålen av Derby). Det är inget bra statistik och det visar ju tydligt att Chelsea har väldigt svårt att komma igång i matcherna, oavsett om det är hemma eller borta.

Chelsea är ju vidare i Europa League, det är bara frågan om vilken seedning vi får i lottningen. Den sker måndagen 17 december.

Allt som behövs idag är en poäng mot PAOK. För att säkra gruppsegern och lättare lott framöver.
    Fast ärligt talat, det accepterar vi inte. Vi kräver faktiskt att få se ett bra Chelsea som vill vinna, som vill spela bra och som fasen också ser till att göra det. Chelsea har massor att bevisa ikväll.
    Även om det blir få spelare av de som skämde ut sig i lördags som får spela. Vi har dessutom redan krävt att Ampadu och Hudson-Odoi får ordentligt med speltid. Vi förstår att men tio matcher framöver så måste det roteras, fast framöver kanske inte 8-9-10 ändringar utan ett mer sansat roterande. För det var onekligen några som förtjänar att bänkas efter sin insats på Wembley. Inga namn men för de som läste spelarbetygen är det ingen överraskning vilka de är. Karbonpapperuttagningen är idioti, ett lag måste tas ut efter dagsform och i helgen fanns det inte form hos någon spelare.

En omgång är kvar, men det börjar verkligen se ut att kunna bli fyra engelska lag i Europa League efter nyår. Chelsea och Arsenal vinner nog sina grupper, båda är klara för avancemang. Liverpool och Tottenham har en bra chans att gå vidare dock. Men de kan även hamna på tredje plats och spela EL istället. Carlo Ancelottis Napoli har tagit kommandot i Liverpools grupp. Vilket som är bäst vet vi inte, men kanske är det bästa om de går vidare till nästa omgång så vi slipper dem i EL till våren.

ONSDAG:
Chelsea utklassade Elfsborg idag i returen i Uefa Youth League. Chelsea är därmed vidare till nästa fas med sammanlagt 9-0. Dagens match slutade 6-0 och då lade Chelsea liksom av redan vid timmen.
Målen gjordes av: Brown 15, 41; Redan 21; Castillo 45; McEachran 48; Uwakwe 57
    Charlie Brown vann också grundspelets skytteliga med nio mål.

Från dagens presskonferens:
    Eden Hazard är skadad igen. Det ska inte vara en allvarlig skada men han kommer inte att spela mot PAOK, Sarri hoppas dock han är tillbaka till på söndag. Även Victor Moses är skadad, en ryggskada.
    Sarri förväntar sig och hoppas på en reaktion på den (usla) insatsen mot Tottenham. Både imorgon och på söndag.
    Han förvarnar om många ändringar.
    Sarri var frispråkig om att han kommer att fortsätta spela Jorginho eller Fabregas som den sittande mittfältaren. Han menade att Kanté försökte spela på ett annat sätt i lördags, ett sätt som Sarri inte vill se honom spela. För attackerande. Detta för att lösa lagets problem, men det är inte så Sarri vill att Kanté ska spela, utan han ska spela närmare Jorginho på mitten. Särskilt när bollen befinner sig på vänster planhalva. (Dvs den motsatta från Kantés utgågnsposition).
    Sarri hade invididuella samtal med spelarna efter lördagens (fiasko) match. Han ville närmare förstå deras mentalitet. Han betonade att målet är att laget ska vinna något och på sikt bli bäst i Europa.
    Problemet är de svaga starterna som Sarri ser det. Något någon av spelarna trodde kan bero på landslagsspelet.
    Han är lite orolig för Hazards form då han inte kunnat träna som Sarri vill att han ska. Först på grund av ryggskada och nu en vristskada.
    Sarri menar att laget och vi ska inte titta på tabellen just nu. Det handlar inte om att jaga City utan uppnå målet att nå Champions League.
    Angående Hudson-Odoi menade Sarri att han måste förbättra sig mycket, särskilt i spelet utan boll. Hans rörelse utan boll kräver mycket arbete och därför är det svårt att ge honom speltid. I spel en mot en är han mycket duktig. Han kommer att vara en av de 18 imorgon men Sarri kunde inte säga om han startar.
    Vid internationella matcher är det alltid också en spelare med på presskonferensen, idag Olivier Giroud.
    Han medgav att de var mycket besvikna och att Sarri var det efter lördagen. Chelsea spelade inte bra, de stod inte att känna igen och nu måste de studsa tillbaka och börja spela det spel som saknades i lördags med den höga aktiva pressen.
    Giroud vill inte skylla på landslagsspel. Han är stolt över att spela för sitt land.
    Chelsea måste hitta tillbaka till de principer som Sarri betonar med hög press, kompakt spel. Det som de inte gav i lördags.
    Giroud medgav att det är tufft att sitta på bänken, han är en tävlingsmänniska. Men han har tuff konkurrens från en annan duktig anfallare som han sa, och det gäller att alltid ge sitt bästa.
    Angående att fånga City var Giroud mer undvikande och menade att de kan bara ta det match för match. Vi möter dem 8 dec men först handlar det om Fulham som vann senast.    
   
Chelsea U19 har sin returmatch mot Elfsborg i Uefa Youth League. Chelsea har 3-0 med sig från bortamatchen. Matchen går redan kl 14.00 på eftermiddagen. Tyvärr ingen tv-visning.

Med tanke på att Chelsea ska möta det i ligan så otroligt imponerande Manchester City nästa helg hoppas vi att Maurizio Sarri och hans stab detaljstuderar och lär sig av Lyon som uppenbarligen vet hur man ska spela mot dem i Champions League.

MÅNDAG:
Det är långt från alltid vi håller med experterna men CSFC börjar ifrågasätta om Maurizio Sarri inte begår ett stort fel när han väljer Jorginho i den roll han har. Vi har argumenterat för det tidigare att Jorginho borde kunna spela högre upp och Chelsea istället utnyttja Kantés unika defensiva kvaliteter. Vi är uppenbarligen inte ensamma om det, som den här artikeln med kommentarer från engelska experter visar.>>
    Om vi har kritik mot Sarri är det att han tyvärr ger intrycket av att vara lite väl inflexibelt dogmatisk när det gäller sin spelmodell och sina spelarval. Vi vill gärna se en plan B och att han prövar andra roller för flera spelare istället för att spela samma lag och taktik hela tiden. Hur roligt det än är att se när det fungerar. Vilket det bevisligen inte alltid gör. Allt kan inte vara en spelmodell, en hel del måste bero på att utnyttja olika spelares positiva egenskaper. Det är ändå spelarna som avgör om det fungerar eller inte.

Martin Atkinson gjorde ännu en usel match i lördags, nästan lika dålig som Chelsea. Han nekade en solklar straff när Foyth körde över Hazard i straffområdet. Hade Chelsea fått den hade kanske matchen slutat mycket annorlunda trots Chelseas fulllständigt usla start. Ta inte bara vårt ord för det, här är Sky sports Ref watch>>.
    Vi längtar så efter att VAR ska införas, och vi är verkligen inte de enda de senaste två omgångarna då domarna har haft ett antal osannolikt dåliga dagar på jobbet.

Inte är det lätt att glömma, särskilt inte med tanke på hur det brast i inställning och kämpaanda mot Tottenham som spelade ut Chelsea i lördags. Dåliga matcher är en sak och man måste komma över dem, fast mot vissa lag är det svårare att glömma. Så är det bara.
    Ändå, och det är en av de sköna sakerna med fotboll måste man se framåt och det kommer nya matcher. Nya mål måste också ställas upp, eller för oss kanske de är att återgå till de mål som var före säsongen startade. Det vill säga en Champions Leaguekvalificering och förhoppningsvis någon cupseger.
    Ett steg mot det tas redan på torsdag. En poäng mot grekiska PAOK i Europa League och Chelsea är vidare som gruppetta vilket spelar roll vid fortsatt lottning. Avancemanget är redan klart, nu handlar det om placering.
    Det lär bli ett väldigt roterat lag på torsdag och ärligt talat, om Ethan Ampadu eller Callum Hudson-Odoi inte får starta eller får ordentligt med speltid kommer vi att bli mycket besvikna på Maurizio Sarri.
    Sarri som misslyckades med allt i lördags. Något annat kan vi inte säga då Tottenham lyckades med allt det han hade varnat för innan och Chelsea inte brydde sig om att stoppa eller lyda. Främst den usla starten och hur de visste om att Tottenham skulle sätta hög press.
    Matchen visade också att det är helt nödvändigt att Sarri skaffar sig en plan B. City visade det i Community Shield och Tottenham nästan ännu tydligare. En del andra har delvis också lyckats. Vi talar förstås om att Chelseas spel går helt i baklås när motståndarna lyckas stänga ned Jorginho med hård, tuff, aggressiv press på mitten. Chelsea saknar då vägar från då Sarris modell är rent dogmatiskt strikt och låst när motståndarna lyckas med sin spelplan mot oss. Det är djupt oroande.
    Till söndag är det dags för Fulham. En match Chelsea inte bara bör vinna utan nu helt enkelt måste vinna. Claudio Ranieri fick en bra start i Fulham men matchen mot Southampton avslöjade att han ännu inte har hittat lösningen på Fulhams största problem, försvarsspelet. Ranieri har i alla fall redan slutat med dumheten att spela Ryan Sessegnon som ytterback och flyttade upp detta jättelöfte i plan, där han kommer bäst till sin nytta.
    Chelsea måste ha vinsten mot Fulham. Inte minst då vi ska möta överlägsna Manchester City helgen efter, ett City och Guardiola som nog log belåtet när hans speltaktik användes av Tottenham med stor framgång mot oss, och City är ett klart bättre fotbollslag än Tottenham.
    Säsongen är inte över och det finns fortfarande massor att se fram emot, även om vi justerar tillbaka våra förhoppningar och kanske avskriver den (omöjliga) drömmen om en ny ligatitel.

 

Rykten, notiser m m, v-48


SÖNDAG:
Vi har inte sett något officiellt om det ännu men César Azpilicueta ska ha skrivt på en kontraktsförlängning till 2022 med en lönehöjning till 150k i veckan enligt Daily Mail.
    Chelsea höjer sina lönekostnader just nu. Först fick Alonso runt 150k och sedan Kanté 290k... då har vi ändå Eden Hazard som skulle kunna få nästan vad som helst...

Allt fler så kallade pundits i England menar nu att Sarri försöker tvinga bort N'Golo Kanté från Chelsea trots det nyskrivna femårskontraktet. Detta genom att konsekvent vägra spela Kanté där han är som bäst och mest effektiv. Tyvärr är känslan att detta kan vara sant. Skulle det ske kanske vi ska önska oss en viss intervention från klubbledningen. För som supporter måste vi säga att vi vill hellre ha Kanté kvar i klubben än Jorginho som får mycket beröm men aldrig imponerat på samma sätt som Kanté när denne är som bäst.

Det talas åter om att Chelsea ska ta tillbaka Thorgan Hazard till Chelsea trots dennes uttalande att han inte är så intresserad av att spela tillsammans med Eden. Vi lär få se men särskilt hett ser vi inte ryktet.

LÖRDAG:
Tammy Abraham har gjort mål igen för Aston Villa som snabbt närmar sig toppen på Championship efter slagit tidigare topplaget Middlesbrough klart på bortaplan.

Annorstädes i världen. Sydamerikanska Champions Leaguefinalen, Copa Libertadores (vilket namn och hur ironiskt det blivit med vad som hänt) kunde ju inte spelas då River Platefans anföll Boca Juniors buss inför andra finalmatchen. Första matchen slutade 2-2. Matchen stoppades först en dag och sedan en dag till. Sedan flyttades den till Europa och Madrid. Fullständigt obegripligt, fullt i klass med att La Liga vill spela en match i New York nästa säsong. Plönboksnissarna som bara ser pengar och inte längre ser fotbollen gör ju vad de kan. 150.000 anmälde sig för att köpa biljetter dock.
    Boca Juniors vill inte spela matchen då de anser de ska tilldömas segern då det var River Plates fans som attackerade dem. Nu går River Plate ut och vägrar spela matchen i Madrid för de anser att matchen ska inte flyttas!
     Vilken soppa. (Till det hela hör att argentinska polisen inte kunde garantera säkerheten inför en flyttad match på grund av att de har händerna fulla med att skydda journalistmördare, Trump och andra i G20-mötet som hålls i Argentina just nu.
    Fortsättning väntar! Men varför matchen flyttades till Europa av Conmebol (sydamerikanska Uefa) har vi fortfarande inte fattat, annat än att det handlar om pengar.
    Nu väntar vi bara på att Champions Leaguefinalen ska spelas i Beijing nästa år, eller möjligen i Los Angeles.

Det har inte ett dugg med Chelsea att göra, längre. Det handlar dock om en före detta manager i klubben som upprepar sig själv på ett mindre smickrande sätt och nu bedöms drabbats av The Trump Imitation Syndrome. Ganska roligt att se likheterna, så läs gärna artikeln>>

Nya rykten om Isco som enligt en spansk journalist ska ha klara erbjudanden om att gå till Chelsea eller Manchester City i januari. Det låter onekligen intressant.
    Däremot kommer det också rykten om att Real Madrid tänker inte släppa Isco om inte utköpsklausulen möts. Då den är på 620m pund så kan vi absolut utgå från att han sitter fast i klubben även om han själv vill lämna.

FREDAG:
Det är för sjukt för att undanhålla er, men Sky och Calciomercato påstår att Thibaut Courtois som strejkade sig bort från Chelsea för att vara med sina barn i Madrid kan vara på väg till Manchester. Det talas om ett byte mellan David de Gea och Thibaut Courtois vars Real-karriär inte imponerat ännu....

TORSDAG:
Bayern lär leda jakten, men med i den är också Barcelona, Juventus och Arsenal vill också värva Callum Hudson-Odoi redan i januari.

En mitt-i-veckan lånerapport från klubben>>

Isco sägs vara intressant för Sarri och ett byte till Chelsea i januari. Vi tvivlar på att det är troligt men det vore en bra värvning även om Solari inte tycks tro på honom.

Chelsea kommer inte att släppa Fabregas som Milan jagar med allt större intensitet om klubben inte först har värvat en ersättare.

Timo Werner är ett intressant namn som dykt upp. Hans kontrakt med Leipzig går ut 2020 och Man U, Chelsea, Bayern och Dortmund lär vilja ha honom enligt tyska rykten.

ONSDAG:
En galen match mellan Aston Villa och Notttingham. Fem mål på en halvtimme, två av dem från Tammy Abraham, de övriga från Nottingham. Efter 33 minuter hade han ett hattrick (straff). Det blev till slut fyra mål i 5-5-matchen.

Chelsea ska vara beredda att betala Brescias krav om 40m € för italienska storlöftet Sandro Tonali. Hur hett det ärär svårt att bedöma men vi får säkert höra mer framöver. Att mittfältaren Tonali räknas som ett stort löfte är dock lklart.

Th Sun påstår att Chelsea tänker konkurrera med Arsenal om Man Uniteds mittfältare Andreas Pereira. Med tanke på den uppsjö mittfältare vi har känns det mindre troligt. Det verkar mest som ett sådant där agentrykte då hans kontrakt går ut till sommaren och agenten vill till varje pris få igång en budgivning.

Dagens Pulisic är att Liverpool är fortfarande intresserade trots litet behov av en ytter. Dortmund ska satt prislappen 70m pund. Chelsea ska vara intresserade av att göra affär i januari men låna Pulisic till Dortmund resten av säsongen. En av anledningarna till det stora intresset för Pulisic sägs nu inte bara vara hans talang utan också för att han som amerikan har stort kommesiellt värde på den amerikanska marknaden, något som skulle öka i ett PL-lag.

TISDAG:
Det senaste om Puiisic är att Dortmund inte kommer att släppa honom i januari men att det kan bli affär i sommar. Synd för det vore ett s k statement of intent om Chelsea kan få loss den unge amerikanen redan i januari och vi behöver förstärkning till höger då Moses säkerligen kommer att lämna då Sarri inte tror på honom och Willian är inte längre Willian med tanke på hur lite han omsätter. Prislappen i sommar lär bli 70m pund. Vilket är mycket för en spelare vars kontrakt går ut 2020, å andra sidan är han ung och fortfarande ett stort löfte.

Enligt medierna skickar Gonzalo Higuain ut tydligare och tydligare signaler om att han vill spela för Sarri. Det kan vara en intressant övergångsvärvning, förutsatt att prislappen är den rätta.

Tiemoue Bakyoko blev matchens spelare i helgen när Milan mötte Lazio. Det verkar som Gattuso börjar få ordning på honom.

MÅNDAG:
Gianluca Vialli, en Chelsealegend både som spelare och manager, har avslöjat att han kämpat mot cancer det senaste året men nu är ok. Skönt nog. Här berättar han om det>>

Chelsea underpresterade på ett ångestframkallande sätt på Wembley och vi får ju hoppas det var ett hack i utvecklingen, även om bristen på plan B oroar massor. För flera lånespelare gick det klart bättre. Tammy Abraham fortsätter till exempel att göra mål för Aston Villa som vänt sin negativa trend. Läs lånerapporten från klubben här>>

Daily Mail hävdar att Milan för förhandlingar med Chelsea om Cesc Fabregas, Gary Cahill och Andreas Christensen. Både Cahill och Fabregas kontrakt är på utgående så där kan det handla om försäljning medan för Christensen lär det bara handla om ev lån. Milan har problem med skador, men också med FFP-reglerna. De har också redan Bakayoko på lån redan.

Japan kommer att ingå i Chelseas försäsong nästa sommar. Inte oväntat med tanke på att Yokohama är huvdsponsor på tröjorna.

Eden Hazard fortsätter flirta med att lämna Chelsea. Det börjar bli påfrestande nu. Sluta snacka Eden. Börja spela för som du spelat de senaste matcherna står du nog inte i topp på önskelistorna. Läs här>>





Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!