csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC   13 sp 7 v 4 o 1 f 28 -11 mål 28 p

- always proud to be Blue -


19 - 25 nov 2018
    NÄSTA MATCH:

       29 nov - PAOK -EL - kl 21.00

     -

Nyheter v-47


SÖNDAG:
Det är ju Black Friday-weekend med massor av billiga saker som affärerna vill bli av med före julen. Så Maurizio Sarri borde verkligen inte ha något problem med att hitta en blåslampa stor nog att fungera på Chelsea.
    Så att de startar matcherna samtidigt som domaren och motståndarna någon enda gång. Inte efter en kvart, inte efter en halvtimme eller efter pausen, utan när matchen faktiskt startar. Det vore en av de få saker som kan få oss att inte begrava oss i kudden efter insatsen igår och gråta som barn. För första halvlek var det värsta vi sett sedan Conte fick Chelsea att spela sparka bort bollen mot City i våras. Det vill säga en match vi bara vill glömma men tyvärr inte kan glömma.

LÖRDAG:
Så var sviten utan förluster bruten och Chelsea förmodligen redan nu avhängda från titelstriden. Att förlora är en sak, men att göra det som Chelsea gjorde det idag....vi skäms. Även om de försökte lite grann i andra innan de gav upp vid tredje målet.
    Bara inte säsongen rasar ihop som efter förlusten i januari.
    Nu behöver vi en öl eller flera...

Med tanke på resultaten för City och Liverpool är oavgjort lika med en förlust, för båda lagen om en stund. Så vi hoppas Sarri tar fram en vinst ur ett högt motiverat Chelsea.

Intressant läsning om Maurizio Sarri i The Guardian. Läs mer här, rekommenderas>>

Med en sen kvittering av Charlie Brown klarade Chelsea U23 oavgjort, 1-1, mot Tottenham i PL2-ligan.

Chelsea U18 spelade 0-0 mot Fulham i sin liga.

Olika klubbar, olika krav. Det kommenterade Maurizio Sarri i en artikel i Sky. Det handlade om en jämförelse med Tottenhams hyllade Mauricio Pochettino. Sarri sa rent ut att han kommer aldrig att få behålla jobbet hur det än går, om han inte heller hämtar hem bucklor till Chelsea under fyra år. Det är ju fakta om Pochettino, att hur mycket han än hyllas har han ju inte vunnit något. Det har inte Sarri heller, ännu. Sarri har dock bara jobbat i två stora klubbar och en av dem stod ju mot de senaste årens absolut mest överlägsna klubbar i sitt land, Juventus. Han tog Napoli till andraplatser men ingen titel i Italien. Det antyder kanske också att för Sarri kommer Ligacupen att vara riktigt viktig den här säsongen, för trots allt ses den ju som den enklaste titeln att vinna, även om t ex City är kvar i årets upplaga.
    Läs mer här>>

FREDAG:
Det har avslöjats att engelska FA skämt ut sig mer än vanligt igen. Det visar sig att FA har olika kontraktsvillkor för spelare som skadar sig beroende på om de är kvinnor eller män. Kvinnor får enligt FAs kontrakt bara säkrad anställning i tre månader mot arton för männen. Egentligen att klubben har rätt att bryta kontraktet (inte sluta betala lön). Fruktansvärt.
    Chelsea tvingas skriva sådana kontrakt men har vägrat följa dem utan bryter inte kontrakten vid långtidsskador. Vilket flera långtidsskadade i klubben kan vittna om.
    Chelsea är dock tvingade att skriva kontraktet såsom FA har dem så det är helt upp till Chelsea själva att gå utanför kontraktet för att ge damerna så lika villkor som möjligt. Över det är vi stolta, men verkligen inte över FA.
    Läs mer här>>

Tottenham har följande skador (och återkomstdatum, prel) inför morgondagens möte: Rose (ljumske, 11 Dec), Trippier( ljumske, 11 Dec), Dembélé (vrist, Jan), Sánchez (lårmuskel, 29 Dec)
    Chelsea har vissa frågetecken enligt medierna men inte Sarri kring ryggskador på Hazard, Kovacic, Loftus-Cheek.

Från dagens presskonferens:
    Kovacics vristproblem är ok och Sarri tror han kan spela imorgon.
    Sarri kommenterade Kantés nya kontrakt och uttryckte både förhoppning och tilltro till att Eden Hazard kommer att följa efter.
    Så berömde han som vanligt motståndarna och deras manager och varnade speciellt för att Chelsea inte får förlora bollen på egen planhalva mot dem.
    Sarri var mer diplomatisk på frågan om Tottenham kan vinna titeln. Han menade dock att efter City och Liverpool tillhör de lagen som kan komma närmast.
    Sarri svarade på den direkta frågan om Chelsea kan vinna titeln ärligt att han inte tror det. Han tror inte Chelsea kan plocka in försprånget på 30 poäng som City hade förra säsongen.
    Han menade att Chelseas tre senaste matcher har inte handlat om ett fysiskt eller taktiskt problem utan det har varit den mentala inställningen till matcherna som fallerat.
    Han förutspår att Chelsea kommer att rotera på ett annat sätt nu när de slipper landskamperna fram till i mars.
    Sarri påpekade att han har 16 landslagsspelare, spelare som kan komma att spela 75 matcher på en säsong och det är något han måste ta hänsyn till som manager, inte minst från skadesynpunkten.
   
OFFICIELLT
Så är det klart och PSG, United med flera kan stoppa tillbaka drömmarna i säcken. N'Golo Kanté stannar i Chelsea ytterligare fem år. Till 2023.
    Han blir förmodligen, ej officiellt, bäst betald i Chelsea. (Men vi hoppas ju att Hazard tar över det epitetet snart). Han förmodas nu tjäna 290.000 pund i veckan.

Matchen mot Everton var en besvikelse även om vi knappast håller med vissa (Liverpoolinriktade) experter som dömer ut Chelsea från resultatet utan att ta hänsyn till att Chelsea spelade ut Everton i andra halvlek. Chelsea gjorde dock inte mål. Sådana är dock experter, som inte heller tar någon som helst hänsyn till att det gått två veckor sedan dess, att spelare i båda lagen imorgon har spelat landskamper med olika utfall. Därmed inte sagt att de inte kan ha rätt och att Chelsea åker på sin första förlust mot ett Tottenham som fått med sig resultaten men inte i en enda match vi sett verkligen imponerat. Efter en serie som Chelsea har haft brukar det komma en reaktion och det kan ju bli nu, även om vi hoppas att Chelsea verkligen vill ge igen för den snöpliga förlusten som startade raset förra säsongen på Stamford Bridge. Fast efter fyra oavgjorda matcher som Chelsea borde vunnit allihopa räknar vi oavgjort också närmast som en förlust.
    Liverpool har svåra, och svårbedömda Watford borta. Det kan sluta lite hur som helst. City har ett annat lag som blandar vilt, West Ham och Citys förre manager Pellegrini. City har dock imponerat på ett helt annat sätt än någon av konkurrenterna så det är svårt att tro att Hammers får med sig något alls. Arsenal har också en tuff match och är inte givna storfavoriter borta mot Bournemouth.
    En intressant fotbollshelg som startar en intensiv period med liga-, cup- och europeiska matcher fram över helgperioden. En nästan alltid avgörande tid i Premier League. Och med tanke på konkurrensen både i toppen och botten men inte alls i mitten känns det som, gäller det för samtliga lag att visa positiv form, annars är Jokanovic inte den ende manager som får gå före julhelgen.

ONSDAG:
Chelsea möter PSG 21 och 27 mars i Champions League. Första matchen hemma tyvärr vilket är en liten nackdel.

Jamal Blackmans lån hos Leeds har inte varit lyckat. Än mindre lyckat blev det förra veckan då han bröt ett ben och han har nu återvänt till Chelsea för rehabilitering.

TISDAG:
Willian stod för en assist till Richarlisons mål mot Kamerun. Både Kanté och Giroud startade för Frankrike mot Uruguay. Giroud gjorde vinstmålet, på straff. Miazga på bänken för USA.

Chelsea tycks klarat sig från skador det här landslagsstoppet. Vi har åtminstone inte fått några rapporterade och inga har hänt under matcher. Ikväll går sista rundan av Nations Leaguematcher. Så allt fokus på om Sverige ska överraska igen och ta sig vidare genom att slå VMs stora överraskning Ryssland. (Däremot spelar Brasilien, Wales och Frankrike vänskapsmatcher så vi får hoppas de blir vänskapliga och skadefria).

MÅNDAG:
Läs absolut Chelseas intervju med Maurizio Sarri. Den är två delar men väcker vår längtan till lördagens kamp på Wembley.
Del 1 här>>
Del 2 här>>

Jorginho spelade hela Italiens oavgjorda match mot Portugal men kommer inte att spela mot USA utan har fått återvända till Cobham. Förbundskapten Mancini lär använda USA-matchen till att pröva andra spelare. Bra för Jorginho som får lite vila efter varit en av våra mest utnyttjade spelare.

På lördag är fotbollen tillbaka och sedan inga avbrott förrän i mars. Så skönt.
    Det är också med en stormatch som vi återstartar säsongen. Borta mot Tottenham. Även om de inte imponerat alls när vi sett dem har de samlat ihop nästan lika många poäng som Chelsea, vilket imponerar på annat sätt. Så det kan ju gå hur som helst.
    Inga skador har rapporterats ännu, men det vet vi inte klart innan alla har återvänt från sina landslagsuppdrag. Det spelas ju matcher både ikväll och imorgon i Nations League.
    En vinst borta mot Tottenham skulle sitta oerhört fint. Inte minst för det är mot Tottenham och deras ofta så gapiga fans. Utan mycket för att det var med vår hemmamatch mot dem i januari Chelsea började spela bort hela förra säsongen, så den här matchen har mycket emotionellt värde. Därtill är det mot en direkt konkurrent om en Champions Leagueplats. Tottenhams CL-spel har ju gått minst sagt uselt hittills och risken är uppenbar att vi kan få möta dem i Europa League istället, också, under våren.

Matchen visas i tv, både på Viasat men också på TV10 då MTG har promoweekend.

 

Rykten, notiser m m, v-47


SÖNDAG:
Eden Hazard erkänner att Chelsea spelade väldigt dåligt mot Tottenham och kommenterar Chelseas (brist på) insats mot dem i den här artikeln. >>

LÖRDAG:
Det var rätt uppfriskande att höra Martin Åslund, som är Liverpoolsupporter, ge en objektiv och kritisk analys av Liverpool som inte var rödögt positiv som de flesta vi läser på sportsidorna. Han, som CSFC också sagt några gånger, anser att Liverpool har inte nått förra årets form och spelkvalitet även om de förbättrat sig defensivt. Det finns några Liverpoolsupportrar i svensk media som säkert satte i halsen och inte höll med där idag med tanke på hur de enögt hyllat laget redan den här säsongen.

Santiago Solari fick ett långtidskontrakt som manager för Real Madrid och i sin första match som permanent manager förlorar Real med 3-0 till Eibar! Vi vet inte om det finns någon form av läxa att lära där men nog är det anmärkningsvärt nog att ta upp, särskilt då vi verkligen vill att Real ska ha en usel säsong av ett särskilt skäl. Om de inte kvalificerar sig till Champions League ökar oddsen för att Eden Hazard väljer sin framtid i Chelsea säkerligen ordentligt. Real ligger just nu sex, två poäng före just Eibar.

FREDAG:
Football Leaks påstår sig ha dokument som visar att Chelsea erbjöd N'Golo Kanté ett löneupplägg som skulle gjort honom till en minst sagt lågskattebetalare. Det ville Kanté inte gå med på enligt deras uppgifter utan det är hans önskan att skattemässigt bli behandlad som en vanlig löntagare (om än extremt hög löntagare). Är det undra på att Kanté hyllas som en särdeles speciell fotbollsspelare?!

Houssem Aouar, 20 år offensiv mittfältare i Lyon sägs intressera Chelsea (och Arsenal, Barcelona - som vanligt alltså alla jagar samma spelare). Hans spelstil liknas vid Couthinhos.

Chelsea har hamnat i limbo med Callum Hudson-Odoi. Både han och förmodligen klubben ser gärna ett lån i januari för att han ska få den speltid som Sarri varit obenägen att ge honom trots succéen på försäsongen. Dock, Chelsea lånar inte ut spelare som inte har ordentliga kontrakt och Hudson-Odoi vill just nu inte förlänga sitt kontrakt. Klubben har därmed hamnat i ungefär samma situation som med Solanke att de kan tvingas släppa ett stort löfte för att han inte får den speltid han vill ha. CHOs kontrakt som gäller just nu har 18 månader kvar att löpa. (Å andra sidan borde just Solanke vara en varning. Solanke gick till Liverpool för enbart utbildnignskompensation och han har fått nästan mindre speltid där än i Chelsea).

Gonzalo Higuain är aktuell för Chelsea igen. Vi har fått höra hur besviken han blev över att bara Sarri visade intresse för honom i somras och inte klubben. Han har samma agent som Jorginho så agenten försöker nu få Chelsea att ändra sig och ta Higuain från Milan. Han är utlånad dit från Juventus och har gjort sju mål på tretton matcher vilket är bra.

Som om inte det räcker är det återanvändning även av Daniele Ruganiryktena nu (samt Alex Sandro med flera, det är mer än tröttande att höra samma slitna rykten hela tiden). Han har inte fått mycket speltid och då vet vi att agenter och fädrer (samma person alldels för ofta också i det här fallet) går till medierna och snackar.

Så därför har ett nytt rykte dykt upp. Inters Milan Skriniar.
    Ursäkta men vi tror inte mycket på det, utan det ger helt och hållet intrycket av att vara ett rykte placerat av en agent. Vi vet att United är intresserade så därför vill agenten att Chelsea ska vara det för att öka konkurrensen dvs lönen och agentarvodena. PS, behöver vi nämna att han ligger i löneförhandling med Inter om en kontraktsförlängning!

TORSDAG:
Didier Drogba har slutat spela fotboll. Det går han nu ut på sociala medier för att meddela världen. Hans sista klubb, som han också deläger, blev Phoenix Rising i amerikanska andraligan. Drogba är 40 år. Han gjorde 164 mål för Chelsea.

Mateo Kovacic kom tillbaka skadad från landslagsuppdrag. Det lär inte vara allvarligt men det är tveksamt om han kan spela mot Tottenham.

Tottenham är osäkra på om Erik Lamela, Juan Foyth och Paulo Gazzaniga kan spela på lördag. Detta då de kommer från landslagsuppdrag först imorgon enligt uppgift.

ONSDAG:
I början av säsongen var det Piatek som var det heta namnet, nu är det Luka Jovic i Frankfurt. I princip alla toppklubbar dras till serben som är på lån från Benfica. Däribland förstås Chelsea även om Liverpools sägs vara än mer lockade. Ännu en korttidssensation eller the real deal?

Enligt Sky kommer Chelsea att överväga ett lån av Callum Hudson-Odoi i januari. Dock enbart till lag i nedre delen av Premier League. Bland klubbar som sägs intresserade och i behov av en ytter anges Burnley och Southampton.

Nya rykten om att Chelsea rycker i Anthony Martial i januari. Det tror vi inte mycket på, Chelsea har sålt till direkta konkurrenter men United har aldrig gjort så. Skillnaden är dock att Martials kontrakt är på utgående vilket ger United mindre möjligheter att stoppa honom då han kan skriva förkontrakt i januari. De har dock utlyst en kontraktsklausul som automatiskt förlänger hans kontrakt till 2020, men de kommer inte överens om en förlängning. Vi misstänker att det handlar en del om vem som förmodas vara manager framöver i United. Även Jubentus lär vara intresserade.

OK Diario tror Real erbjuder Gareth Bale i byte mot Eden Hazard. Vi säger nej tack. Inte minst med tanke på Bales skadehistorik och han är äldre än Hazard.

En del tror Chelsea vill ersätta Gary Cahill som vi räknar med kommer att lämna snart med Uniteds Eric Bailly för 27 m pund. Låter lite småkorkat men sådana är många rykten.

Att Milan inte vill betala Bakayokos prislapp, det förstår vi. De är sedan länge intresserade av Fabregas som vi också vetat om. Nytt däremot är att Milan nu pratar (eller folk runt om dem) om Gary Cahill i januari. CSFC ser då hellre att Gary Cahill går till Bournemouth som del i att Chelsea tar tillbaka Nathan Aké.

Liverpool lär utmana Chelsea om Christian Pulisic som tidningarna förra veckan i det närmaste förklarade som klar för Chelsea, vilket han långt ifrån är. Vi vet inte ens om Chelseas intresse är seriöst eller bara spekulationer i medierna. De sägs också stå först i kön för Ousmane Dembele som Barcelona tröttnat på. Även kring Callum Wilson lär det handla om Liverpool alternativt Chelsea om tabloiderna får bestämma.

Sarri är inte intresserad men Crystal Palace och Schalke 04 tänker ändå försöka låna Ruben Loftus-Cheek i januari. Blir det inte förändringar i Chelseas mittfält har vi svårt att tro att Sarri går med på det. Särskilt som det skvallras mycket om att Cahill får gå och att det kanske kommer seriösa bud på Fabregas. Här är vi mer intresserade om ifall Chelsea möjligen kan få tag i en beprövad målgörare.

De sista dagarna har det varit mycket snack om något vi känt till länge. Att det blev aktuellt när spelaren inte ens var tillgänglig för klubben utan på landslagsuppdrag visar bara hur medierna leker följa-john.
    Vi talar förstås om N'Golo Kantés nya kontrakt som vi känt till i flera veckor även om vi antagligen aldrig kommer att få bekräftat om det handlar om enorma 290k i veckan eller hela 300k i veckan, i pund förstås. Att det kommer att hända har dock stått klart länge så vi nämner det mest bara för att peka på något som tar plats i medierna just nu.
    Än är det inte officiellt och innan det är det har det inte hänt, så är det ju i fotbollsvärlden. Det sätter dock kanske ett märke för vad Hazard skulle kunna få i ett nytt kontrakt. För det är bra mycket mer än högst betalde idag och visar hur fotbollen inte längre är i kontakt med verkligheten ekonomiskt sett, som vi ser det. Det räcker dock till många Mini Coopers, som är den bil Kanté själv föredrar.
    Nytt däremot är att Manchester United ska ha lagt bud på Kanté, eller åtminstone försökt locka honom till västkusten. United ska också fått tvärnobben av Napoli för Koulibaly för 80m pund.
    Chelsea och United ska också slåss om Alex Sandro, igen och igen. Det börjar bli det tradigaste transferrykte vi vet. Det har aktualiserats genom att Sandro sagt att han en gång gärna vill spela i Premier League. Tydligen har dock prislappen sjunkit på honom av någon anledning för siffran idag lär ligga kring 50m pund, klart under summorna det talades om i somras och tidigare.

TISDAG:
Chelsea lär kräva 31m pund för Bakayoko om Milan vill köpa honom. Vilket de inte vill till det priset. Ändå är det något av ett reapris med tanke på att Chelsea betalade Monaco 40m för honom 2017.

Maurizio Sarri uttalar sig om individuella spelare i en italiensk artikel. Willian är t ex en favorit som han kallar ideal för Premier League. Läs här Daily Express utdrag från artikeln.>>

Bournemouthfans förbereder sig på att förlora Callum Wilson och Nathan Aké. Båda är aktuella för Chelsea enligt skvallret. Fansen tycks ok med tanken och vill gärna ha Gary Cahill i utbyte. Låter faktiskt rätt intressant.

MÅNDAG:
Thorgan Hazard gjorde Belgiens båda mål i fiaskomatchen mot Schweiz. Därmed kom snacket igång igen .Chelsea måste köpa tillbaka honom.
    Det har talats mycket om en buy-back-klausul. Något Borussia Mönchengladbach förnekar. Däremot är det möjligt att det finns en klausul som ger Chelsea möjligheten att matcha varje annat bud på Thorgan Hazard. Ingen tycks riktigt veta förutom möjligen klubben och Thorgans agent, hans far Thierry. Diskussionerna lär knappast sluta men helt klart är att Thorgan Hazard har utvecklats sedan han lämnade Chelsea och fortfarande utvecklas och därmed är en intressant spelare som t ex blivit allt viktigare för Belgien. Han har dock sagt att han inte vill spela i samma lag som Eden....

Är det VM-baksmälla? Arrogans eller bara konstiga omständigheter men den här landslagsomgången har världsmästarna Frankrike förlorat till Nederländena. Kroatien har förlorat till England och Belgien bestämde sig för någon anledning att strunta i det där som kallas försvarsspel mot Schweiz och åkte på däng de också! Efter fått en tidig ledning med två mål! Eden Hazard var tyvärr inte direkt övertygande i den matchen heller. De kan skylla på skador men det var inte anledningen till att de blev utklassade.
    Finalspelet i Nations League nästa sommar kommer inte direkt att innehålla de lag vi tippade även även om i alla fall Frankrike har chansen ännu. Deras öde hänger på om Tyskland kan slå Nederländerna, men Tyskland verkar inte kunna slå något lag just nu. De verkar hamnat i en mycket svår generationsväxling.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!