csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   12 sp 7 v 4 o 0 f 27 -8 mål 28 p

- always proud to be Blue -


12 - 18 nov 2018
    NÄSTA MATCH:

       24 nov - Tottenham - kl 18.30

     TV

Nyheter v-46


SÖNDAG:
Chelsea hade inga större problem att slå bottenlaget (näst sist) Yeovil hemma. Matchen slutade 5-0. Chelsea klättrade därmed på målskillnad upp till tredje platsen, med hela åtta poäng och en match mer spelad till suveränerna Arsenal. Yeovil drabbades av en tidig utvisning i 39e minuten vilket inte hjälpte dem ett enda dugg.
    Målen gjordes av Millie Bright 20, Ji So-Yun 27, Erin Cuthbert 42, Ramona Bachmann 44, Bettany England 80
    Av svenskorna spelade Magda Eriksson och Jonna Andersson. Hayes varvar numer målvaktsposten hela tiden och Lindahl fick vila.

Ross Barkley startade och gjorde en bra match mot Kroatien idag. Han spelade i en något mer central och lite mer tillbakadragen roll på offensiva mittfältet än han har i Chelsea där han tenderar att hamna ute till vänster mer. Han byttes ut i andra halvlek.
    Landskampen på Wembley slutade 2-1 till England som därmed vinner gruppen. Det var en härlig andra halvlek då matchen växlade.

Mateo Kovacis spelade inte, på grund av en skada enligt uppgift. Inte roligt att höra inför derbyt mot Tottenham där hans snabba bollbehandling hade kunnat bli viktig.

Damerna möter Yeovil idag på Kingsmeadow. En match som måste bli vinst om Chelsea ska ens kunna hänga med i ligan. En liga som Arsenal tagit med storm hittills i år.

FREDAG:
Checkatrade Trophy för U21 Chelsea har lottat slutspelet. De övergår nu från gruppspel till utslagning och möter AFC Wimbledon. Ett lag som har det lite kämpigt i ligan men ändå ska det kunna slå Chesleas ungdomar så de får favoritskapet. Matchen går på Stamford Bridge.

TORSDAG:
Michy Batshuayi gjorde matchens båda mål mellan Belgien och Island i Nations League ikväll. 2-0. Eden Hazard spelade bara 75 min.
    Ingen Chelseaspelare startade för Spanien ikväl.
Morata fick dock hoppa in fem minuter före Kroatiens andra mål och var nära att kvittera med en nick som räddades på mållinjen. Han gjorde också ett mål som blåstes av för offside. (Offsiden på annan spelare innan Morata satte bollen i nät). Slutresultat 3-2 till Kroatien på övertid. Kovacic fick inte spela.
      Luis Enriques nya Spanien har nu förlorat till både England och Kroatien. De är långt från att vara tillbaka på toppen även om de leder gruppen i kraft av fler spelade matcher.
    Ruben Loftus-Cheek fick hoppa in med dryga tjugo kvar i Englands vänskapsmatch mot USA.

Äntligen. Premier League har i princip bestämt att VAR ska användas från och med nästa säsong.
    Läs mer här>>

Alvaro Morata pratar om hur Sarris system passar honom perfekt och om hur Sarri är mycket mer än en manager som bara bryr sig om fotboll. Läs här>>

TISDAG:
Det talas inte så mycket om vad Brexit kan betyda för engelsk fotboll och specifikt Premier League. Idag meddelades det att UK och EU är överens om avtalet som ska presenteras senare i veckan om Brexit. Samtidigt meddelas att Richard Scudamore slutar som PL-chef för att ersättas av Susanna Dinnage (som f ö är Fulhamsupporter).
    Det framkommer också i Daily Mail att avtalet kan innebära att Premier Leagueklubbarna riskerar att tvingas ha halva sina trupper som s k home-growns. Något som säkerligen skulle minska intresset för Premier League något extremt utanför England. Det skulle definitivt också göra engelsk fotboll klart mindre, oerhört mycket mindre, konkurrensmässigt på europeisk nivå. Vi vet ju alla hur stort inflytande icke-engelska spelare har i PL. Ligan skulle se totalt annorlunda ut om klubbarna tvingas ha bara engelska spelare. Alternativet är att rovdriften på unga spelare från Europa ökar på ett katastrofalt sätt för att sedan kunna kalla dem home-growns (då begreppet innebär hur många år en spelare i en viss ålder spelat för en klubb innan de är vuxna). Även om den lösningen kommer att bli väldigt svår att genomföra då ingen spelare får värvas innan de är 18 år enligt ev nya regler. (Idag är du homegrown om du spelat för en engelsk klubba, på något sätt, i tre år i åldern 16-21). Chelsea har 16 utländska spelare i sin trupp, även om en spelare som Cesc Fabregas räknas som homegrown då han tillhörde Arsenals akademi. FA och nationalistiska fans, gillar de ev nya reglerna, PL, internationella fans och klubbarna betydligt mindre.
    Läs mer om det här högst reella hotet mot Premier Leagues kvalitet och popularitet. >>


Joe Cole har idag deklarerat att han slutar med fotboll. Cole är en klassisk Chelseaspelare även om han startade i West Ham. Han hade så mycket begåvning och ofta så svårt att få ut den. När det lossnade för honom var han en glädje i Eden Hazardklass att skåda, ibland blev det dock mest Moratafrustration av det hela. Tråkig var han dock aldrig. Vi önskar honom lycka till med vad han vill göra med resten av sitt liv nu när fotbollsskorna hamnat på hyllan sent omsider. 37 år gammal. Samma ålder som JT för övrigt som också lagt skorna åt sidan, på sätt och vis. Joe Cole spelade för Chelsea 2003-2010.
  Joe Cole var också en stor anledning till att Eden Hazard spelar i Chelsea numer. Läs mer om hans inflytande på det beslutet här>>

MÅNDAG:
Dags för däckbyte, bilbesiktning och landslagsdvala igen. Vada genom dyngsura höstlöv för att rasta vovven i det blöta yllefiltsväder som motsvarar vår besvikelse igår. Det vill säga, ett par trista veckor framöver.
    Det svider fortfarande att Chelsea inte kunde göra mål mot Everton. Visst testade de Pickford lite men...
    Chelseas första halvlek var svag, den andra riktigt bra förutom det där med mål och en stor oförmåga, särskilt hos en viss spanjor, att undvika att göra offside hela tiden.
    Chelsea borde verkligen gjort mål istället för att nu halka efter Liverpool och City och bara hålla oss en pinne före nästa motståndare, Tottenham. Vi har fyra oavgjorda matcher och alla är de svidande besvikelser. En svag insats mot West Ham, en oförmåga att göra mål på Everton, en tappad ledning mot Liverpool och så en räddad poäng i en match som borde varit avgjord långt innan United släpptes in i matchen.
    De har inte imponerat alls hittills, mer än på ett sätt. De har plockat poäng efter poäng utan att vi nästan i några matcher vi sett tyckt att de förtjänat det. Så det lär bli tufft på Wembley den 24e. Särskilt som Eden Hazard inte hittat formen sedan innan Unitedskadan.
    Vi är dock fortfarande enda obesegrade lag i alla turneringar i Europa - och det hade vi ju tackat för på bara knän innan säsongen startade då vi alla räknade med att få kämpa om en CL-plats som allra bäst, den här säsongen som skulle ägnas åt ombygge. Vi ska dock inte ropa hej ännu, för Chelsea låg absolut inte illa till vid den här tiden förra året även om vi hade en del förluster då. Men vi låg fyra innan landslagsuppehållet förra hösten, och tvåa efter första matchen efter det. Raset kom ju i januari och framåt.
  Det lite oroande trots nollan i förlustkolumnen är ändå att vi börjar hamna rätt många poäng efter västkustlagen.

Maurizio Sarri är nu ensam rekordhållare för en ny manager med en obesegrad start på 12 matcher.

 

Rykten, notiser m m, v-46


SÖNDAG:
Tabloiderna har högtidsdagar inför Black Friday, julen och silly season. Enligt dem ska Chelsea spendera 200-210 miljoner pund i januari, då ju enligt dem kommer Chelsea att få transferförbud i den aldrig avslutade sagan om Bertrand Traoré spelade matcher innan han officiellt var Chelseaspelare (vi har dragit med historien i närmare två år redan men den aktualiserades ju i nyhetstorkan under landslagsstoppet).
    Alex Sandro är därmed tillbaka i skvallret. Nathan Aké ska köpas tillbaka. Puisic ses som närmast klar, Icardi och Callum Wilson har vi också hört om och så vidare. CSFC lugnar dock ned sig och tror på endast det som verkligen kommer att hända och köpa spelare i januari är dubbelt så svårt som att köpa spelare under sommaren, vilket alla som tror att det bara handlar om pengar tycks glömma jämnt.
    Apropå Aké sägs Chelsea ha en återköpsklausul om 40m pund. Man United och Tottenham jagar också Bournemouthspelaren.

LÖRDAG:
Det närmar sig silly season och då vaknar påhittarsajten Don Balon. Så nu hävdar de att Messi kräver Eden Hazard (eller Mo Salah) istället för Ousmane Dembele i januari. Annars hoppas Barcelona också på att PSG ska hamna i Fair Playtrubbel och tvingas sälja Mbappé. Som om de säljer honom först, säljer de någon lär det bli Neymar till Real Madrid. Mbappé är yngre, mer lovande och fransk - att sälja honom före en Neymar som fortfarande sägs inte trivas fullt ut låter bara dumt. Å andra sidan har PSG (och City) klarat sig ur alla så kallade Fair Playsituationer hittills så vi får väl se om juridiken hinner ifatt dem. (Det är för övrigt många just juridikrykten; inte bara om att PSG och City bryter/brutit mot Fair Play, vi har ju rykten om transferförbud för Chelsea och minst fem andra klubbar. Än så länge är det dock bara rykten utan mycket substans.)

Mauro Icardi intresserar Chelsea, och oss fans, enligt mängder av rykten. Icardi själv har förklarat att han är nöjd där han är i Inter men sådant stoppar ju inte rykten. Nu växer ryktena då det framkommit att Inter har vissa ekonomiska problem och kan tvingas realisera tillgångar för att lösa dem. Som att sälja Icardi. Vi får väl se om det ligger något i dem men kan Granovskaia fixa den värvningen i januari då är hon fantastisk. Kanske kan det också bero lite på hur det går för Inter i CL. Just nu har de avancemang till slutspelet före Tottenham.

Nya rykten om Christian Pulisic är att han kan komma att bli klar för Chelsea redan i januari. Det tippas nämligen att Chelsea kommer att värva aggressivt i januari för rädsla av ett transferförbud likt det de stora spanska klubbarna har fått. 70m sägs prislappen vara, vilket är en tung prislapp för en spelare som är lovande men ändå bara gjort fyra starter hittills i år.
    Ryktena är så starka att vissa tidningar är övertygade om att affären redan är klar även om den inte kan slutföras före nyår.

Dagens Hazard är att han gått ut och sagt att han förtjänar inte Ballon d'Or utan tycker den ska gå till Mbappé.

FREDAG:
Som vanligt lite Hazardrykte. Det börjar sprida sig i Spanien att Reals Solari inte vill vänta på Eden Hazard till sommaren utan söker andra spelare. Hazard har ju gjort klart och Chelsea lär säkerligen absolut inte släppa honom, att en övergång i januari är inte aktuell. Så har vi tur så släpper Real tankarna på att värva honom, till mediernas förtvivlan. Vi lär väl få se.
    Eden Hazard har för övrigt fått lysande recensioner för sin insats före Belgiens (Batshuayis) första mål igår.

Jake Clarke-Salter, en av våra lånespelare, fick en vristskrada i matchen med England U21.

Chelseas legala problem ökar. Nu har Football Leaks publicerat uppgifter om att Chelsea betalat Andreas Christensens pappa Sten vid sidan om och kallat honom scout för att motivera det. Vi har hört om sådant i andra klubbar men trodde bättre om Chelsea. Vi får se vad det här leder till. Detta ska ha hänt 2012.
    Även City är inblandat i det då de försökte värva Christensen och erbjöd klubb och föräldrar pengar också...
    Läs mer om anklagelserna här>>

TORSDAG:
Mer information om det möjliga transferstopp som kan drabba Chelsea. Notera kan, absolut inget är beslutat än som Fifa bekräftat. Det kan ändå vara bra att kunna bakgrunden, som i det stora hela rör framförallt Bertrand Traoré, nu i Lyon. Detta är egentligen inget nytt, men har aktualiserats igen. Läs här>>

Manchester United vill låna Gary Cahill under våren. Vi kan förstå om Chelsea släpper Gary Cahill även på lån sista delen av hans kontrakt, men inte till en direkt konkurrent. Det kan vi aldrig acceptera.

Blackburn litauiske 17-åring Vilius Piliukaitis har imponerat på ungdomsnivå och flera klubbar, bl a Chelsea ska blivit intresserade av honom.

Så fort det är landslagsstopp blir det en massa snack om Eden Hazard. Det verkar antingen som om det hittas på mer då eller om han helt enkelt har mer tid att prata med sportskrivare. Den här gången handlar det om att han kommer inte att bestämma sig om Chelsea eller flytt till varmare länder förrän i slutet av säsongen. En flytt i januari är helt utom fråga. Vilket är vad vi trott hela tiden även om många tyckare och inbillare har lanserat att han kommer att lämna redan i januari.

Det sprids åter rykten om att Chelsea, liksom Everton nyligen, kommer att få ett tvåårigt transferförbud på ungdomssidan. Detta pga hur Bertrand Traoré kom till klubben. Fifa har idag deklarerat att något sådant förbud är inte aktuellt just nu men att det pågår en undersökning.

ONSDAG:
Christian Pulisic i Dortmund har kontrakt till 2020 och öppnar nu upp för att lämna Tyskland för England. Amerikanen har länge intresserat Chelsea och enligt Guardian leder också Chelsea jakten på honom.
    Kanske genom att Chelsea lånar ut Callum Hudson-Odoi till Dortmund i januari.

Landslagsuppehåll är inte bara en skaderisk, det är också en stor risk för att få sparken. Vilket Slavisa Jokanovic fick uppleva igår då han fick sparken från Fulham. Den förre Chelseaspelaren ersätts av den förre Chelseamanagern Claudio Ranieri. Roligt att se Claudio i SW6 igen.
    Samtidigt står det klart att Viasat visar Chelsea mot Fulham den 2 december.

Vi är vana vid att förbundskaptener (inte minst från Belgien) gärna lägger sig i och ska kommentera hur klubbar (läs Chelsea) spelar sina spelare. Då menar vi inte på ett positivt sätt. Så när vi såg rubriken att Deschamps kommentert Kantés nya position under Sarri tänkte vi; here we go again. Så var det inte. Deschamps var istället positiv. Läs här>>

Independent för fram att Chelsea och United skulle byta spelare som de behöver i januari. Andreas Christensen till det skakiga Unitedförsvaret och ALexis Sanchez till Chelsea. Sanchez har inte alls fungerat under Mourinho, inte oväntat, men skulle onekligen vara vass i ett Sarrilag (tror vi). Däremot struntar ju medierna i verkligheten. Sanchez lär ha en veckolön om 500.000 pund. Inte en chans i världen att Chelsea skulle betala det. Det är ju därför Sanchez själv vill till PSG, med stor säkerhet den enda klubb i världen som ens skulle fundera på att fortsätta betala den lönen. Så newflash för Independent; fotboll är faktiskt inte ett videospel eller s k fantasy football.

Sky Sport har skrivit om vad de anser Chelsea måste göra i januari och de har sina åsikter. Åsikter vi verkligen kan ha åsikter om då en del av dem bara förefaller fördomsfulla men det får läsaren själv avgöra. Läs här>>

TISDAG:
En artikel om familjen Hazard, i vilken Eden inte är bäste målgörare. Läs mer här>>
    Kylian som är utlånad till Cercle Brugge utvecklas bra och har blivit aktuell för landslaget och Chelsea följer också yngste Hazard, Ethan 15 noggrant. Så nog kan vi kalla Chelsea en familjeklubb, för Hazards, då även Thorgan ju spelat för klubben.

På torsdag ska Premier League äntligen diskutera VAR på allvar. Det är sannerligen på tiden för ska ligan fortsätta vara den populäraste och bästa kan de inte längre acceptera helger med domslut som denna helgs. PL var fega och vågade inte som andra ligor införa systemet den här säsongen och det får fotbollsfansen ångra för dem nu. Som vi noterade i helgen verkar felaktiga domslut drabba de mindre klubbarna i en orättvis proportion, men även Chelsea råkade ut för det. Det var solklart att Bernard skulle åkt ut i sin sammandrabbning med Rüdiger för sitt försök till skallning (det räcker ju med att markera det). Vi såg dock väldigt tydligt att domare Friend helt och hållet hade ryggen mot incidenten och kunde inte se den, så när han uppmärksammades på gruffet valde han att varna båda spelarna istället för att göra vad som egentligen hade varit rätt, vilket VAR hade avgjort på mycket kort tid. Så dags att PL-klubbarna, varav Chelsea tyvärr varit en av de som dragit fötterna efter sig allra mest vad det gäller VAR, tar sig samman och följer världen in i en med bättre möjlighet att döma matcherna.

MÅNDAG:
Tottenham har slutit ett nytt avtal om att stanna på Wembley säsongen ut. Det är nu helt okänt när de kan flytta in på den nya arena de skulle spelat på redan i augusti/september. I och med det nya avtalet kring Wembley har också publikkapaciteten begränsats. Tottenham får sälja max 51.000 biljetter till matchen mot Chelsea och framöver.

Det blir ingen Conte i Real, vilket vi väl känt till ett tag nu efter att Conte menat att det var fel projekt för honom. Rätt projekt är tydligen att slåss i rätten för att försöka klämma Chelsea på mer pengar för att klubben sparkat honom. Det kan bli smutsigt och ärligt talat den här gången är det nog Conte som skadas mest av de kraven, men det handlar om dryga 90 miljoner kronor som Conte vill ha ytterligare, förutom de 120-130 han redan ska få i lön för att inte göra något. Santiago Solari är Reals lösning till nästa sommar då de tippas försöka värva Pochettino igen. Inte den bästa lösningen för oss som hade hoppats att Eden Hazard ska stanna för att han inte vill jobba med Conte igen.

Tammy Abraham gjorde mål igen för Aston Villa, mot Lampards Derby. En del av rapporten om våra lånespelare som ni hittar här.>>


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!