csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   12 sp 7 v 4 o 0 f 27 -8 mål 28 p
11 november 2018

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     Chelsea       vs        Everton    toffees 
          0                                 -                0            (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2018-2019>

Evertons start-XI

Pickford, Coleman, Digne, Mina, Keane, Gueye, Andre Gomes, Sigurdsson, Walcott, Bernard, Richarlison

avb: Stekelenburg, Baines, Jagielka, Tosun, Davies, Calvert-Lewin, Lookman

Manager: Marco Silva

Målgörare

0-0



CHELSEAS INSATS


7-

Hade väldigt svårt med Evertons aggressiva markering och press i inledningen. Kom in lite mer i det men det var en ryckig, trist och fattig första halvlek där förstörarfotbollen dominerade.

En helt annorlunda öppnare chansrikare andra halvlek. Mycket bättre spel av Chelsea och många chanser. Dock inga mål på dem.



SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Inget att göra i första. En räddning i andra men vaken ut från linjen och styrde bort en del. 6+
César Azpilicueta Slet på sin kant. Jobbade väldigt hårt där och vann en hel del dueller. 6+
Antonio Rüdiger* Hade lite väl många felpass i första. Spelade lite teater också även om Bernard initierade det. Solid i andra. Hade bra koll på Richarlison. 6+
David Luiz Solid även om hans långpass inte gav utdelning i första. 7
Marcos Alonso En mycket bra frispark och en helt underbar volley, men tyvärr ingen utdelning på dem i första. Stolpskott i andra. 7+
Jorginho* Everton lyckades isolera honom lite väl bra i första. Fick inte till sitt spel idag. 6
N'Golo Kanté* Slet och jobbade men Sarri får inte ut det bästa av honom i den position han har. 6+
Mateo Kovacic En av de bästa i laget på att få fart på bollen. Tyvärr är han inte mycket hot framåt dock. 7-
Eden Hazard Hade ryggsäck i matchen och det tog tid innan han kom loss. Fick gå ned i plan. 7-
Willian Ojämn som så ofta. Skapade en del men hans slutprodukt, eller tur är inte med just nu. 6+
Alvaro Morata* Försökte vara med i anfallsuppbyggnaden mer, men är det där han ska vara? Lite för mycket intresserad av att få domsluten med sig, och offside när han väl gjorde mål. Och ett antal andra gånger, fullständigt onödigt och idiotiskt. När han är så frustrerad går det också ut över hans spel och så snackade han till sig ett kort också. 6-
---    
Cesc Fabregas In för Jorginho. 65  
Pedro In för Willian. 68 Kom inte alls in i matchen tyvärr 6-
Ross Barkley In för Kovacic. 82. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


 Caballero, Fabregas, Barkley, Pedro, Giroud, Zappacosta, Christensen

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 14 6
Skott på mål 4 1
Hörnor 5 5

Bollinnehav %

68 32
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

BETYG

Chelsea hade klart svårt med Evertons taktik i första men Sarri fick dem att höja tempot och då spelade Chelsea lite bättre.

Lyckades förändra matchen helt till andra halvlek. På ett mycket positivt sätt spelmässigt.

Hans byten fungerade dock inte alls. Skulle tagit in Giroud och spelat två därframme eller tagit ut den surt frustrerade Morata.

7-

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Marcos Alonso

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Chelsea hade ett rätt uselt genrep borta mot BATE. Utan att ta något från en fin insats av vitryssarna var Chelsea ärligt talat riktigt dåliga då. Det behövs betydligt bättre spel idag och det kommer säkerligen att spelas av en ordentligt roterad startelva igen. Chelsea har anmärkningsvärd fin statistik mot Everton på Stamford Bridge. Alla sviter spricker men vi hoppas den håller ännu ett år.

Minneshyllningarna idag på 100-årsdagen av första världskrigets slut. Lett av Chelsea Pensioners förstås. Alltid stämningsfullt och till minne av tio miljoner stupade, siffror som är rent ofattbara. Hela dagens svenska befolkning utplånade i ett fyra års krig. Och ändå lärde de sig inte läxan utan vi fick ett världskrig till.
    Sedan får vi ägna oss åt fotboll. Evertons statistik på Stamford är skrämmande och sviter oroar för de tar ju alltid slut någon gång. Chelsea måste prestera bra idag, innan det är dags för uppehåll - igen!!!

Första försöket till anfall gjorde av Chelsea men avvärjdes lätt.
    Evertons var lite vassare och slutade med en hörna. 2 Bra hörna men nicken går helt fel.
    Lång boll mot Morata men lite för lång och han kan inte få ned den. 4
    Felpass av Rudi leder till en kontring som det blir frispark på när Azpi springer in i Barnard. 5
    Farligt in, Mina missar nicken och Alonso tar ned bollen och avrbyter anfallet. 6 Kunde blivit riktigt farligt, Mina visade ju i VM att han kan nicka mål.
    Chelsea har ännu inte fått riktigt ordning på sitt passningsspel. Evertons är klart rakare och vassare. Bra brytning av Kovacic och Chelsea får börja om bakifrån. 7
    Dålig långboll från Willian någorlunda i riktning mot Hazard, men omöjlig att hinna. 8
    Hazard hittar ingen att passa och försöker gå själv, samspelet med Kovacic leder dock ingenstans. Everton har varit aggressiva och täckt passningsvägarna bra än så länge. 10
    Hörna från Everton hamnar långt ut och bra långsskott metern utanför. 12
    Everton jagar framgångsrikt Chelseas passningsläggare. Chelsea måste hitta ett vapen mot det, även om det är en taktik de aldrig kan orka med en hel match. Coleman ligger hela tiden mycket tätt på Hazards rygg som ännu en gång bevisar att domarna inte ger tillräckligt skydd mot den sortens spel.
    Så tappar Willian boll men tar tillbaka den och omställningen kunde blivit farlig om Kovacics spel tillbaka till hazard inte hade varit så uselt. 14
    Ingen bra första kvart av Chelsea, bra mycket bättre av Everton. De har lyckats stänga av jorginho, lite som City gjorde i Community Shield.
    Luiz hade en jättechans att lägga en stickare på Morata men såg den inte...? Det hela slutar dock med Chelseas första hörna. 17 Kort och meningslös.
    Lång från Luiz till Morata som nästan får fram den till Wilian. I nästa läge försöker Luiz gå fram själv men förlorar den i en mycket bra brytning av Gueye. 19 Där syntes dock en klar indikation i den sekvensen. Bra försvarsspel i flera omgångar av Everton.
    Chelsea börjar sätta lite avtryck på matchen nu och får fast bollen lite bättre.
    Hazard görs ned efter att bollen rensats och Friend blåser frispark för Chelsea till stora protester. Hazard behöver behandling. Det blir också kort till Evertons Mina för den sena attacken på Hazard. Mina får träff på bollen men det är också dobbarna rakt på smalbenen på Hazard visar reprisen. Nästan rakt framifrån, ngt till vänster, ca 20+ m. 22
    Alonso, Luiz och Willian vid bollen. Chelsea sätter upp en egen mur som duckar. Alonsos boll just utanför. Bästa chansen hittills. 23
    Morata har varit med mer i uppbyggnaden av anfallen än vad vi såg tidigare under säsongen. Självförtroendet har nog fått en boost på sistone. 25
    Rudi felpassar igen men Everton kan inte direkt göra något av det. 27
    Jorginho varnas efter knuffats och dragits i varandra och Jorginho sätter in en fot som ger kortet. Sigurdsson har ont. 28 Båda var lika goda kålsupare till foten kom in, frågan är dock ändå om den träffade eller om islänningen klev snett. Han har dock väldigt ont. Kan dock fortsätta efter lite is ser det ut som. Frisparken bra in men usel nick. 30
    Antalet felpass oroar lite, särskilt från backlinjen i startfasen. Det är också rätt irriterat på plan nu efter de två korten. Tacklingarna flyger in och ser inte direkt återhållna ut.
    Matchen har inte funnit någon form eller rytm. Everton har lyckats bäst med sin matchplan, att strypa Chelseas spel. Kanté varnas i efterhand för en tackling bakifrån. Inte mycket att säga om, men visar frustrationen Chelsea känner. 33
    Mycket fint inspel av Hazard, blir lite panik men Chelsa får inte igenom bollen. 34
    Så huggs Kovacic ned bakifrån. Domare Friend har fått en hel del att göra men har ännu klarat det bra.
    Chelsea har nu svarat med att höja bolltempot och då hinner inte Everton ifatt dem. 37 De är dock väldigt aggressiva och surrar runt våra blå. Walcott ligger kvar efter ett tramp av Alonso efter att Alonso fått bort bollen. Såg helt korrekt ut först men Walcotts fot kom in under Alonsos. Ingen åtgärd av domaren, vilket nog var rätt för det var en olyckshändelse. Walcott snabbt uppe dock, och liksom Sigurdsson visar han inga problem efter.
    Hazard mejas ned bakifrån efter att Willian fått hoppa högt för att undvika en riktig kapning av Coleman. Det är som sagt ffrustrerat på plan. Frisparken till Alonso som i svår vinkel går på volleyavslut, underbart snygg men en jätteräddning av Pickford. 40 Alonso har varit riktigt bra både fram och bak, och det är på hans kant Everton hela tiden söker sig fram.
    Morata går ned i boxen, hårt uppvaktat men ingen straff av Friend. Där vill vi se repris. Det var nog rätt då Morata tappat boll just innan. 43 Härlig boll fram av Hazard dock.
    Tre minuter extra. Willian stoppar Bernards kontring, Chelsea kontrar med Alonso som slår inlägget på tok för långt. Rudi nere efer en smäll över munnen. Detta efter att anklagat Bernard för filmning och Barnard slår ut. Det var gult till båda där, Bernard kunde åkt ut om domaren hade sett det men han hade ryggen mot och fick instruktion av andra tydligen. Rudi spelade över ordentligt och det förtjänade nog ett kort vid eftertanke, men det var dock initial kontakt från Bernard.
   
En klart trist första halvlek där förstörarfotbollen segrat. Chelsea har väldigt svårt att få till något spel och Everton att få till några chanser. De chanser som skapades gjrodes av Chelsea och det kunde varit ett mål efter en hyfsad spurt av Chelsea på halvleken. Inget skott på mål från Everton. Chelseas bäste har varit Alonso.

ANDRA
Everton kan aldrig orka (tror vi) hålla sitt spel i andra utan Chelsea borde få chanser, som då måste sättas för de blir inte många ändå. Sarri behöver hitta en nyckel till att få spets på anfallen under pausen. Tror vi får se både Barkley och Giroud senare.
    Direkt jättefarligt. Hazard lobbar in bollen till Morata som stöter den mot mål men Pickford lyckas komma dit vid stolpen och rädda. 46 Direkt på avspark i princip. Chelsea behåller trycket.
    Det hade varit mål om Morata hade fått mer kraft i bollen, tur för Pickford att han stod så nära stolpen. Bästa chansen hittills. Bra start.
    Willian bryter och det blir till en fin pass till Sigurdsson, bollen vidare till Walcott som är på väg att bli fri men hans första touch är usel och Kepa kan ta hand om bollen. 48
    Morata får en gratisboll men kommer från offside verkar bedömningen vara, men bollen kom ju från en Evertonspelare? Svårförklarligt utan svar.
    Bra brytning av Luiz. Det är redan öppnare nu är hela första halvlek.
    Så blir det en hel del felpass igen och Everton får en del bollkontroll på Chelseas halva. 51
    Publiken har äntligen tänt till dock.
    Fin mellan Wilian och Hazard, som löper sig fri men det hårda inlägget från kort håll går förbi Morata. 52
    Kovacic vänder upp i boxen och får till en inlägg mot Morata, lite för nära Pickford dock som kan plocka in bollen. 53
    Det känns som en helt annan match nu, antingen har Everton ändrat matchplan eller så har Sarri hittat en lösning. Det blir dock öppnare åt båda håll även om Everton ännu ej hotat mål. 54
    Första skott på mål av Everton. Sigurdsson förstås. Enkelt räddat av Kepa som stöter bollen över ribban. 56 Offside på Mina och redan på Keane när Mina missar jätteläg. Rop på hands innan men Rudi hade handen mot bröstet så det var det inte.
    Luis härligt till Willian som är väldigt nära målvakten och första touchen blir inte bra. Så dragkamp mellan Morata och Mina som inte blir straff, och nog inte skulle vara det då båda var lika dragvilliga. 58
    En boll lyckas nå fram till Bernard i jätteläge och han fumlar bollen över linjen, där hade Chelsea nog tur fast Kepa såg ut att vara bra med på läget. 59
    Underbar pass till Willian som skjuter och den touchar stolpen, ut. 60 Haz pass friställde honom.
    Haz skjuter från långt håll vilket Pickford har problem med men lyckas rädda till hörna. 60 Bort av Everton och Chelsea börjar om.
    Härligt pass av Luiz mot Alonso men ett huvud mellan. Ny hörna 62.Luiz skjuter, styrs till hörna igen från andra hållet. Jorginho skjuter utifrån men det blockeras tidigt. 62
    Hazard dribblar igenom och skjuter, styrs upp och Pickford lyckas med tur tippa det till hörna. 63 Chelsea har dem på gaffeln nu, men inga mål.
    Bernard ut, Lookman in. Fabregas in, det överraskar. Jorginho ut. Tydligen vill Sarri ändra hela mittupplägget och få bättre passningsspel. 65
    Alonso skjuter ur vinkel och bollen tog i stolpen och ut. 66
    Chelsea har helt klart skruvat åt Everton i andra och det är en helt annan match där Chelsea är klart bättre än Everton nu. Det måste dock göras mål också. Inte bara nära.
    Coleman fullföljer mot Luiz fast bollen är borta. Han kan tyvärr vara en rätt ful spelare.
    Willian av för Pedro. Ännu ett tecken på att Sarri vill ha rakare och snabbare spel. Inte alls tippade byten. 68
    Chelsea har verkligen förtjänat ett mål nu och vi får hoppas det kommer snart.
    Chelsea spelar bra nu, rörligt, piggt initiativrikt och Morata gör mål men döms bort för offside vilket tyvärr är korrekt. 71
    Hazard löper fri och med utsidan sätter bollen utanför tyvärr. 72
    Det liuktar mål som reportagen förr brukar säga. Pickford varnas, vet inte för vad? 73
    Morata dras ned, men fördel när Kanté får bollen. Hans skott dock inget vidare. Everton ska ta in Jagielka för defensiven. Sigurdsso får gå av, vilket han inte gillar och går oerhört långsamt av. 75
    Lång boll från Fab och Morata ned i en löpduell igen. Offside, men det är feldömt visar reprisen, neddragning var det dock men bollen var inte riktigt nära. 76 Morata mycket frustrerad nu då han vädjat för andra domslut hela matchen.
    Nu börjar man oroa sig för ett turmål för Everton efter allt Chelsea skapat.
    Rüdiger vinner en löpduell mot Richarlison som sedan drar ned honom. 78
    Barkley på väg in. Chelsea måste hitta ett mål nu eller halka efter i toppen.
    Bra räddninga v Kepa när Lookman snurrat upp våra försvarare som inte vågar gå på i boxen. Hörna. 80 Luiz bort. Ny hörna dock.
    Kovacic ut, Barkley in. 82
    Rudi håller Richarlison kort igen. 82 Barkley skjuter ett svagt långskott. 83
    Alonso tappar ut ett fint pass. 83
    Chelsea börjar stressa nu, och därmed slarvar de. 85
    Konstigt domslut, Jagielka fäller Morata genom att lägga sig bakom honom och får frisparken på mitten. Richarlison har gått ned på annan plats och har problem med ljumsken. Det lär bli byte. 87 Calvert-Lewin in. Morata snackar till sig ett kort då han klagar på tidigare domslut. Koncentrera dig på spelet istället, tack.
    Så offside på Morata igen. Slarv! 89
    Fem minuter tillägg och Barkley spelar bort bollen och nu är det offside på Morata igen. Vad fan sysslar han med. Katastrofalt inhopp för Barkley så här långt, han har inte lyckats med något alls. Tyvärr har inte de andra bytena heller fungerat. Sarri skulle tagit av Morata också för Giroud.
    Chelsea har fullständigt slarvat bort de senaste tio minuterna totalt. Det är inte ok.
    Frispark för Chelseas, matchens absolut sista chans?!
   
Resultatet en stor besvikelse efter Chelseas fina andra halvlek.
Chelsea halkar efter i toppen. Den här matchen skulle Chelsea vunnit på sin andra halvlek. Everton hotade aldrig att vinna matchen så det var sannerligen två förlorade poäng.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Kevin Friend

BETYG

Såg inte incidenten med Bernard och Rudi, hade han gjort det hade det nog inte varit jämnlikt med kort där. Hade en frustrerad och knepig match att ta hänsyn till men klarade det rätt bra.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy





Besök csfc-facebook: facebook