csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   12 sp 7 v 4 o 0 f 27 -8 mål 28 p

- always proud to be Blue -


5 - 11 nov 2018
    NÄSTA MATCH:

       24 nov - Tottenham - kl 18.30

     TV

Nyheter v-45


SÖNDAG:
Mållöst är en en stor besvikelse efter Chelseas fina andra halvlek.
      Chelsea halkar efter i toppen. Den här matchen skulle Chelsea vunnit på sin andra halvlek. Everton hotade aldrig att vinna matchen så det var sannerligen två förlorade poäng.
    Enda möjliga trösten är att vi fortfarande är obesegrade, enda i Europa.

Så har domarna gjort bort sig igen i PL. Tyvärr för Fulham. Kanske är det inbillning och inte fakta men nog är känslan att de lag som bäst behöver korrekta domslut är de som drabbas hårdast av de felaktiga. Å andra sidan slapp de ett rött kort som var rött igår men gult idag så... i slutändan är det väl bara så att domarkvaliteten sjunker snabbt igen.

Kritiken mot slapphäntheten hos engelska domare för hur ligans mest tekniska spelare hanteras och framförallt inte skyddas är befogad och stor. Eden Hazard brukar vara mycket diplomatisk kring detta men han instämmer nu i den kritiken och menar på att han nu börjar känna av det mer och mer. (Något som säkert kanske bidrar till att spanska ligan lockar). Läs mer här>>

LÖRDAG:
Chelsea har frågetecken, om än inte allvarliga, om Ruben Loftus-Cheek kan spela imorgon med ryggproblem och för Fabregas som varit sjuk (vilket för övrigt även Sarri varit).
    Yerry Mina lär få sin första start istället för Kurt Zouma då denne inte får spela mot sin moderklubb. De har som sagt frågetecken om Richarlison som inte tränade i torsdags efter en stukning.
    Chelsea har inte förlorat på 23 hemmamatcher mot Everton i ligan. Alltid oroande med sådana sviter, för sviter spricker ju alltid (som mot Tottenham) -hur roliga de än är.
    Skulle Chelsea klara sig utan förlust är det bara andra gången vi gjort tolv matcher utan nolla. Rekordet är dock 14 (2014-15). Fabregas gillar spela mot Everton, han har fem mål och fem assist mot dem.
    Evertons Marco Silva har aldrig vunnit en bortamatch i London på sex försök.

U18-laget slog Newcastle i sin liga på bortaplan med klara 3-0. Målen gjordes av: Anjorin 8; Russell (str) 40; Wakely 77

FREDAG:
Inför hundraårsdagen av freden efter första världskriget på söndag publicerar Chelsea en historia om vad som hände i Belgien och vilken roll Chelsea spelade för flyktingarna. En historia att betänka i en tid då många gör allt de kan för att ställa olika sidor mot varandra, och inte på en fotbollsplan. Läs här>>

Tufft motstånd för Chelsea i Champions League. De fick PSG. Det kunde dock varit värre då de slapp Lyon och Wolfsburg, de senaste årens finalister som nu möts i kvartsfinal redan. Däremot slutar turen där, för vinner Chelsea över PSG så möter de just vinnaren mellan Lyon och Wolfsburg i semin. Det kunde sannerligen blivit en bättre lottning.

Manchester United har inte rosat marknaden på ungdomsfotbollssidan de senaste åren men de lär vara starkare i år och Chelsea U18 har nu lottats mot dem i FA Youth Cups tredje omgång som ska spelas i december.

Everton är osäkra på om Richarlison kan spela mot Chelsea. Han har skadekänning.

Två saker vet vi efter matchen mot BATE. En är att Chelsea är väldigt svåra att besegra även när de spelar dåligt. Två att Chelsea hade flyt som inte förlorade när motståndarna sätter tre i stolpen. Av det drar vi slutsatsen, Chelsea måste spela väldigt mycket bättre på söndag om det inte ska bli däng trots hemmaplan mot Everton.
    Det är en omgång som kan ge överraskningar igen. Och Everton är utan tvekan ett av lagen som kan överraska. Det är svårare att se att Fulham ska ta poäng av Liverpool eller Crystal Palace av Tottenham. Arsenal kanske dock kan få problem med Wolves. City borde utklassa United men med det flyt United har haft senaste månaden kan det bli en överraskning där. Bäst för Chelsea är förstås att City tappar poäng.

TORSDAG:
Juventus har förlorat så Chelsea är nu enda obesegrade laget från Europas toppligor. Också i praktiken klara gruppvinnare. Det är det bästa från kvällens föreställning (brist på) i Minsk.
    Lite överraskande är bottentippade Vidi laget som tagit grepp om andraplatsen. Nästa motståndare för Chelsea är PAOK som vi hade tippat ta andraplatsen.
    Maurizio Sarri har ännu inte förlorat poäng i Europa Leagues gruppspel. Sex segrar med Napoli och nu fyra med Chelsea.

Eden Hazard startar säkerligen idag. Han får nog en timme av Sarri för att komma tillbaka i matchform efter sin skada. Vi hoppas matchen då är avgjord till Chelseas fördel så att kanske Callum Hudson-Odoi, nu 18 år, får chansen att spela minst en halvtimme.
    Vid vinst är gruppsegern klar och Sarri kan experimenera i de kvarvarande matcherna mot PAOK och Vidi. Så förhoppningsvis är Chelsea lika påslagna som de var vid hemmamatchen (fast vi kan klara oss utan markeringsproblemet som gav dem en reducering). Det bör dock rimligen bli en tuffare match för Chelsea än för fjorton dagar sedan. BATE har ju hemmaplan och vill säkert visa mer klass. Det finns ju också en viktig andraplats och vidare avancemang att spela för i gruppen. Den kampen är superjämn med tre lag på tre poäng vardera.
    Vi såg hur Röda Stjärnan slog Liverpool och hur flytlaget Man United på något sätt lyckades vinna mot Juventus - bara för att inse att allt går inte som planerat eller som vi utgår från på papper. Något Kovacic också varnat för före kvällens match.

ONSDAG:
Chelsea U19 vann borta mot Elfsborg ikväll med 3-0. Det var dock med sena mål. Charlie Brown gjorde det första i 13 minuten och sitt andra i 93e. Däremellan satte Billy Gilmour en straff i 86e minuten. Svenske Joseph Colley var kapten för laget. Publiksiffran var rätt fina 3612.

Sarri har bekräftat att Kanté kallades in sent, han skulle egentligen vilat, då Cesc Fabregas blev sjuk i feber och fick stanna i London. Han berättade också inför matchen imorgon att Morata är kvar på Cobham då han spelat tre raka matcher och de vill att han ska träna på vissa speicika moment just nu. Det innebär förstås att Giroud är skadefri.

Diskussionen om en superliga har fått en ny dimension när Fifas Infantino nu hotar med att spelare i de klubbar som skulle gå med kommer att stängas av från VM. Infantino som dock själv hjälpt t ex PSG och City att mygla kring Fair Playreglerna vore ju dock inte den han är om han inte istället tog chansen att istället propagera för Fifas senaste dumhet, klubblags-VM. Fifa vill ju ha en egen stor turnering att tjäna grova pengar på och ställer därför den mot superligaidéen som framförallt spanska, italienska och en tysk klubb för fram (men där även Chelsea är indragna, sant eller osant).

Både Eden Hazard och Olivier Giroud reste med Chelsea till Vitryssland och mötet mot BATE imorgon. Däremot stannar Marcos Alonso, David Luiz, Toni Rüdiger, Victor Moses och Alvaro Morata hemma.
    Cesc Fabregas har tydligen också stannat i London, dock på grund av sjukdom. Sarri planerar att spela Hazard i 45-50 minuter enligt uppgift, efter dennes skada.

Ni på västkusten, glöm inte. Klockan 18 ikväll spelar Chelsea mot Elfsborg U19 på Borås Arena. Det är fri entré! Åk och heja på våra ungdomar.

TISDAG:

Vilka resultat i de tidiga CL-matcherna idag! Röda Stjärnan från Belgrad rankades som sämsta laget som tog sig till gruppspelet. De slog Liverpool, förra årets finalist med klara 2-0. Med förre Chelseafloppen Marko Marin. Det är Röda Stjärnans första vinst i europaspel (ej kval) sedan 1992 och då slår de ett lag som räknat sig själva bland favoriterna till totalsegern.
    Monaco är förfärande dåliga trots tränarbytet till Thierry Henry och förlorade stort (0-4) till Brügge. Sensationella resultat båda två. Grupp C blir utomordentligt spännande nu, med PSG och Napoli också.
    Får se vad kvällsmatcherna bjuder på... Plus vi ser det som en varning till Sarri inför torsdagsmatchen. Det går inte att ta något för givet trots en fin hemmavinst mot BATE.

SÄG vad ni tycker om girighetsidéen Super League i den här enkäten:>>

Kevin Friend blir domaren i matchen mot Everton. Chelsea har bra statistik när han dömer.

Det är inte alltid vi håller med Daily Mail (mycket sällan faktiskt) eller deras Buffel (som Wennman på Sportbladet namnat honom) Martin Samuel, men när han säger ifrån om idiotin med en europeisk super liga då ställer vi oss helt bakom honom. Skulle Chelsea gå med på något sådant idiotiskt kommer CSFC att läggas ned för då kan vi inte längre stödja Chelsea. För en gångs skull står vi bakom Fifa och Uefa om valet är en stängd europeisk superliga för de rikaste klubbarna. Läs Martin Samuels argument mot superligan och hur den lätt kan stoppas.

För de som bor på västkusten och älskar Chelsea vill vi påminna om att Chelseas U19 spelar mot Elfsborg kl 18 imorgon onsdag i Borås. Kanske har ni möjlighet att ta er dit och se matchen.

Guardians satiriker David Squires är ungefär lika intresserad och road av tanken på en europeisk superliga som CSFC är. Lägg ned tanken omedelbart och vi kan bara hoppas att Chelseas eventuella medverkan i de idiotplanerna är osant. Men vem vet, girighet verkar vara gränslös. Se Squires här>>

MÅNDAG:
Chelsea har inte spelat bra i alla matcher på sistone, inte i hela matcher kanske på hela säsongen ännu. Ändå är vi obesegrade. Det är smått fantastiskt och när vi hyllar Sarriball och genombrottet för Barkley och RLC och att Morata gör mål igen som delar av den magi som Sarri gett oss ska vi inte glömma en sak som imponerar nästan mer. De ger aldrig upp. Chelsea går på smällar i nästan varje match men vi har inte sett dem hänga med huvudet och ge upp som några andra säsonger. Det är kanske det roligaste av allt. Tio mål sista kvarten är också ett bevis (och det borde blivit ett igår också). Det är vinnarkvalitet, nog så viktig som alla andra delar av det som gör lag till mästare.

Två matcher i veckan och sedan en ny ökenvandring i form av landslagsuppehåll. Tack och lov det sista före mars.
    Först en långresa till Vitryssland och förhoppningsvis ett gruppavgörande. För en vinst mot traktorfabrikens BATE Borisov innebär att Chelsea vunnit sin Europa League grupp med två matcher kvar att spela. Räkna med ett kraftigt roterat lag. Kanske till och med Danny Drinkwater och Victor Moses får chansen.
    Sarri kommer absolut spara spelare och inte bara på bänken utan de kommer att få stanna i London också. Inte minst därför vi möter ganska formstarka Everton på söndag. Visserligen hemma på Stamford men ändå. De har börjat få ihop en trupp som kostat mycket och som nu börjar leverera också. Det har tagit dem tid då de förra året var en ren besvikelse och de satsade i år också och fick en svag start men nu är de på väg uppåt i tabellen. Chelsea måste helt klart se upp med Richarlison. Det blir en riktigt tuff match men ändå en möjlig seger igen. Vi vill inte direkt se Luiz i löpduell med honom heller. Däremot slipper Morata/Giroud Kurt Zouma som inte får spela mot oss.

Vi vågar inte ta ut något i förskott, brända som vi är, men det börjar se ut som om Sarris största prestation inte bara är det extraordinärt snabba bytet av spelmodell (även om han är noga med att säga ifrån att det är mycket jobb kvar) utan att han fått Alvaro Morata att göra mål igen. Morata tar fortfarande en hel del felaktiga beslut, som att chippa en lång målvakt istället för att runda en kille som har svårt att komma ned på marken. Han missar också mer än vad han sätter men han har onekligen och bevisligen också gjort några mycket fina mål på sistone, skickligt tagna och viktiga för Chelsea. Framförallt har han de senaste veckorna kommit med i spelet på ett sätt som han inte gjort tidigare. Vi tar som sagt inte ut glädjen i förskott men kanske kan Sarri göra Morata till en stor målskytt som han gjorde med Higuain, Insigne och Mertens... Det kan behövas för att köpa en färdig stormålskytt i januari är näst intill en omöjlig uppgift. Kan Sarri göra Hazard till en spelare kapabel till att nå målet om 30-40 mål som Sarri satt för honom kanske han kan få Morata till att göra 20+ mål. Klarar han det, då är han till och med bättre än vi redan tror.

 

Rykten, notiser m m, v-45


LÖRDAG:
Mittfältare är väl det Chelsea behöver minst av allt. Ändå är det en sådan som spanska rykten nu placerar i Chelsea. Barcelonas Denis Suarez. Som platsat en enda gång i Barcelona den här säsongen. Marca säger att Sarri försökt värva honom till Napoli två gånger tidigare och därför fortfarande vill ha honom. Att Chelsea har ett stort överflöd på mittfältare och inte kan ge speltid till de som finns i klubben, sådana fakta struntar man i.
    Ska Chelsea ha en mittfältare borde nog klubben titta på att Juan Matas kontrakt går ut i sommar och han är fri transfer. Något som nu uppmärksammas och han placeras i Arsenal till sommaren. Han är välkommen till Chelsea. Vi behöver fler som kan slå frisparkar i mål, det var ett bra tag sedan Willian gjorde det och även Alonso har inte fått läge på sistone.

Bakayokos lån till Milan är ingen succé och prat om att det kommer att avslutas i förtid har funnits en tid. Nu sägs det att Fulham är intresserade av att låna honom. Behöver inte Fulham lära sig försvara först?

Ryktena om Mauro Icardi i januari vill inte dö. Nu anges prislappen till 90m pund. Stora pengar men kanske värda dem. Icardi har gjort 127 mål, vilket är en hyfsad siffra!

FREDAG:
Oj vad ryktet om Callum Wilson till Chelsea för 35m i januari har fått fart i England. Inte minst efter att Wilson också tagits ut till landslaget kommande uppehåll. Vi är inte så säkra på sanningshalten men det finns ju en del som talar för det. Priset, behovet att anfallare som gör mål, och att han räknas som home-grown.

Liverpool är till salu. Deras ägare John Henry har inte direkt ropat ut det från hustaken, men erkänner nu att han och hans Fenway Group kan tänka sig att sälja Liverpool om de erbjuds minst 2 miljarder pund.

Spanska och franska medier säger att Chelsea fortfarande är intresserade av Lyons Nebil Fekir. De spanska sträcker sig så långt att de påstår (och vi tror dem inte en sekund) att Sarri personligen ringt upp Fekir och lovat honom att han har en garanterad plats om han kommer.

TORSDAG:
Det har varit överraskande, och inte alltid helt rättvisa resultat i senaste omgången av Champions League. Vilket alltid är roligt när det inte negativt drabbar oss. Däremot oroar standarden på domarna väldigt mycket. Vi tycker de engelska domarna har haft en bättre säsong i år än förra året, det kan absolut inte sägas om domarna på den europeiska scenen som faktiskt varit sämre än kanske någonsin. Värst, absolut, hittills var väl straffen City fick när Sterling snubblade på sina egna fötter utan en spelare i närheten. Vi kan inte nog säga hur vi längtar efter att VAR ska införas till slutspelet.

ONSDAG:
Bråket mellan Conte och Chelsea eskalerar och nu planerar Conte att försöka ta Chelsea inför rätta. Han kräver extra kompensation över sin lön medan Chelsea hävdar att Conte inte fullgjort sina åtaganden gentemot klubben. Sandlåda men stora pengar, Conte vill ha 20m, Chelsea vill bara fortsätta betala ut lönen enligt kontraktet, vilket lär vara 11,3m. Conte har också vägrat möta Chelsea och har inte dykt upp på planerade möten. Läs mer här>>

Grattis till Callum Hudson-Odoi som firar sin 18-årsdag idag i Vitryssland.

TISDAG:
The Mirror hävdar att Chelsea tagit ett intresse i Bournemouths Callum Wilson.

Matt Miazgas lån till Nantes går inte bra. Han kommer inte överens med managern som tagit över nedflyttningshotade klubben och det ställs frågor om hans inställning. Han får nu träna med reserverna och får inte den speltid Chelsea vill han ska ha. Kanske blir det avbrutet och nytt lån i januari.

Mycket Barcelonarykten idag. Tidigare kom det om Malcolm. Nu kommer det att enligt Daily Star kommer det att ske snarast att han byts mot Willian. Det tror vi inte särdeles mycket på.

Så drar Koulibaly-ryktena igenom sportsidorna igen. För runt 80m eller så. Barcelona lär också vara intresserade. CSFC har mycket svårt att tro att di Laurentii skulle sälja till Chelsea... även om han är mer affärs än sportman.

Ännu ett Barcarykte kommer från fjantsajten Transfer Tavern som lever upp till sitt namn genom att presentera den sorts rykten som uppstår över ett stop öl och mestadels handlar om påhitt kring övergångar. De pratar nu om bitaren Luis Suarez till Chelsea för 63m pund. Mål gör han ju och han har inte ställt till alltför mycket på sistone, ändå är det svårt att tro på. Undrar vad Ivanovic skulle tänka om det?

Spanska onkända La Sexta hävdar att Barcelona erbjuder floppen Malcolm för Willian. Kul rykte men bara de själva kan tro på det. Framförallt för att Chelsea kan väl aldrig någonsin gå på det. Malcolm!

MÅNDAG:
Ruud Gullit ger en bra analys till varför Alvaro Morata både kan vara vad Chelsea behöver och varför det inte fungerat för honom. Tänkvärt och CSFC har ett flertal gånger påpekat att allt hänger inte på Morata, han måste ju få bollen också. Läs mer här>>

Lånerapporten>> Det börjar t ex tydligen lossna en del för Bakayoko i Milan.

Jorginho avslöjar en av Maurizio Sarris vidskepligheter. Idrottsmän är ofta fulla av dem, några riktigt roliga, andra kan synas mer konstiga. Sarris handlar om matchbollen (en av dem ska vi säga för vi har hört att han har många). Läs mer här>>


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!