Carabao Cup - Ligacupen 2018-19
31 oktober 2018

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA   Chelsea       vs     Derby   derby
           3                            -               2            (3-2)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2018-2019> - LIGACUPEN >>

Derbys start-XI

Carson, Bogle, Keogh, Tomori, Malone, Huddlestone, Mount, Wilson, Waghorn, Lawrence, Marriott

avb: Roos, Forsyth, Johnson, Bennett, Holmes, Nugent, Davies

Manager: Frank Lampard

Målgörare

1-0
1-1
2-1
2-2

3-2

Fikayo Tomori, självmål 5
Jack Marriott, 9
Richard Keogh, självmål 21
Martyn Waghorn, 27
Cesc Fabregas, 41

CHELSEAS INSATS


5+

Fick en perfekt start och så slarvade de något oerhört på mittplan (försvararna)... Chelseas försvarsspel idag var något av det värsta vi sett sedan den där kvarten mot Arsenal. All heder till Derby men nästan ingen Chelseaspelare kommer upp i godkänt (6-6+) i halvtid.

Det var klar skärpning i andra men försvarsspelet på mitten!

Heder åt Derby. Sammanlagt var Chelsea kanske det något bättre laget men de had eockså en del tur. Det kunde lätt gått tills straffar. Som vi ser det var Chelsea arroganta och trodde det räckte med att ställa ut skorna.



SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Willy Caballero Inte 100% insats vid Derbys kvittering. Vid andra kunde han inte göra så mycket. Bra räddning i andra på Marriotts friläge. Två viktiga insatser i slutet av matchen höjde hans betyg. 7-
Davide Zappacosta Två inlägg blev två självmål! Tyvärr mindre övertygande i försvarsspelet. Det var framåt han visade framfötterna. För pluset för spelet framåt och inläggen. 6+
Andreas Christensen Missade en glidtackling och det gav ett friläge. 6
Gary Cahill Skänkte bollen Derby kvitterade med. Det målet får han ta på sig helt. Hänger inte med och passningsspelet är inget vidare. Hade en bra nick på hörna. Men dykarskor på sig större delen av matchen. 5+
Emerson Palmieri* Den ende som inte gjorde bort sig i försvarsspelet. Några bra räder framåt också. 7+
Cesc Fabregas Fick inte tag i mitten i första, men gjorde mål. Skickligt taget, vaket och nyttigt. 6+
Mateo Kovacic Mycket aktiv men fick ut för lite av det. 6+
N'Golo Kanté Mest osynliga jag sett av honom i blått tror jag. Klart mer med i matchen i andra. 6
Ruben Loftus-Cheek Försökte men hittade inte lägen, trivs inte till höger som det ser ut. För godkänt för den höjning av kvalitet han gjorde i andra. 6+
Willian Försökte vara aktiv men stod också och sov ibland, inte minst defensivt. Vi oroar oss fortfarande för hans skärpa. Han tar sig till möjligheter men sedan.... pyspunka. 6+
Alvaro Morata Osynlig i första, ja han fick inget att jobba med men ändå. Något bättre i andra men inga mål. 6-
---    
David Luiz In för Christensen. 66 Skärpte till försvarsspelet. 6+
Pedro In för Loftus-Cheek. 69 Är inte i samma form som i början av säsongen. 6
Césra Azpillicueta In för Zappacosta. 78 För kort tid för betyg.  
CHELSEAS BÄNK


Bulka, Azpilicueta, Luiz, Drinkwater, Barkley, Hudson-Odoi, Pedro

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 14 9
Skott på mål 5 7
Hörnor 8 3

Bollinnehav%

70 30
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

BETYG

Måste varit vansinnig i halvtid över försvarsspelet på alla håll och kanter. Det var verkligen inte mycket som stämde i första halvlek, från inställning till skicklighet. Bättre i andra men inte tillräckligt.

5

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Emerson Palmieri

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Åtta ändringar. Inte oväntat många. RLC startar igen, han har fått mycket speltid på sistone. Kovacic och Fabregas som väntat. Mindre väntat är att Willian startar fjärde matchen på 1,5 vecka. Han får slita just nu. Kanté startar också. Backlinjen som väntat och Caballero i mål. Drinkwater på bänken, liksom Hudson-Odoi och Pedro som hämtat sig från magproblemen. Ingen Moses ens på bänken, det är nog överraskande och ett tecken för framöver om det inte är en sen skada.
      Både Tomori och Mount startar för Derby.

Chelsea hade avspark, med Willian till vänster. Inkast som hamnade hos målvakten i Derby, hans utspark gick för långt. 1
    Kovacic viker in och skjuter men halvmetern eller så utanför stolpen. 3
    Det var väl inte som han hade tänkt sig sin debut på Stamford Bridge. Chelsealånet Fikayo Tomori gör självmål. 5 En ruskig snedträff på Zappacostas inlägg. Stackars kille.
    Willian i bra läge skjuter illa, men det hade varit en bra pass. Tomori hoppade över bollen i ett läge då han hade kunnat stöta till den, mot eget mål. 8
    Derby ger igen. Cahill tappar boll på mitten och Marriott sätter bollen förbi Caballero. Inte det bästa målvaktsspel vi sett men målet berodde på jätteslarv på mitten. 10
    Kanté skjuter en bra bit utanför. 13
    Förbundskaptenen, Redknapp, Lampard snr bland begivenheterna på läktaren.
    Derby visar att motivation betyder massor, även mot klass och även om de inte skapat särskilt mycket ger de Chelsea besvär. 15
    Waghorn kom helt fri, såg inte vem som missade, Christensens tackling missade lite högt upp men Waghorn tappar balansen ensam med Caballero och vår målvakt kan lätt plocka upp bollen. Där kom Chelsea undan billigt. 17 Du milde vilka missar laget gör på mittplan.
    Hörna för Chelsea med det dröjer innan derbysupportrarna vill ge honom bollen, nickas vidare av RLC men Christensen hinner inte fram. Reprisen visar att han hade inte en chans då försvararen tryckte ned honom i gräsmattan. Moss dömde billigt till United i helgen, inte hemmadomare idag tydligen. 20
    Mount höll inne en stickare som hade varit perfekt och när han kunde slå den gick den förbi. 21 Mer imponerad av Derby hittills än Chelsea.
    Så får Chelsea ytterligare ett självmål. Vad händer. Keogh slår in den i målet. Zappacosta slår ett inlägg som Keogh helt ändrar riktning på. 21 Stackars Derby. Får Zappacosta två assist idag? Bra lag har tur heter det, Chelsea måste vara fantastisk bra för att motsvara den här turen.
      RLC gör en fin aktion, skjuter men det blockeras. 22
       Så kvitterar Derby igen. Efter ännu mer fruktansvärt uselt försvarsspel, inlägg till en helt fristående Martin Waghorn. 27 VAD SYSSLAR CHELSEAS FÖRSVAR MED? Assist från Mason Mount!
    Lawrence tvingar fram en hörna, trodde vi men det blev inte så. Tydligen stötte han ut den själv efter vunnit löpduellen. Stora frågetecken för försvarsspelet och Sarri har jobb i paus.
    Just nu är vi redo att säga att den bäste Chelseaspelaren på plan är Mason Mount. Ingen i blått har utmärkt sig alls. Det är riktigt svagt och Sarri måste ta fram blåslampan i halvtid. Emerson Palmieri är den vi nog ger bäst betyg än så länge. RLC kanske får godkänt.
      Hyfsat frisparksläge för Willian, han har satt sådana om än för rätt lägne sedan. Något till vänster. Emerson lägger in den, men ingen rusar på bollen. Chelsea skärp er.
    Sarri ser med rätta upprörd ut på linjen. Chelsea är mil från insatsen mot Burnley och en väldigt lång väg från insatsen mot BATE, trots att det är ung samma lag idag.
    Derby ger allt. De märker ju att de oväntat lätt kan skada Chelsea.
    Emerson skjuter, Morata touchar men lätt för målvakten ändå. 37
    Chelsea har haft noll skott på mål, men gjort två mål. Derby har haft tre skott och gjort två mål. Säger en hel del om matchen, men inte det vi vill.
    Chelsea tar ledningen igen. Zap kämpar till sig ett inkast, boll och så ut till RLC som Zap lägger lätt bakåt till Cesc Fabregas skickligt sätter i mål. Protester från Derby, vet inte för vad? Det är ett motlägg för Zap som hittar till Fabregas. Lätt touch på en försvarare och målvakten blir lurad och får bara en hand på bollen. 41 Det sägs att VAR användes i den bedömningen, vet inte varför? Tveksamhet om offside i början av anfallet eller...? Det kan varit att Zap ramlade på Lawrence och Chelsea fick inkastet. Strunt, det var ingen foul där. Och bollen var redan ute såg det ut som.
    Willian söker skottläge, hittar det inte. Kovacic spelar runt. Chelsea får börja om på mitten. Kovacic inblandad i många bollkontakter där. Så en lång boll mot Zap på kanten, men för lång, för snål inåt. 45
    Detta är en riktigt underlig fotbollsmatch men det är Derby som visar vilja, motivation och ska ha mest beröm i första. Frank Lampard kan vara stolt och Mount visar att han kan ha en stor framtid, även i blått. Vilken boll till Waghorn.

ANDRA
Fin aktion av RLC men han tittar inte upp innan han lägger in bollen, för det finns ingen där han lägger den. 48
    Morata får en chans från RLC inlägg men bollen är för nära målvakten och Morata kan inte få förbi den. 49 Bra chans dock. RLC har börjat andra bra.
    Super Frank Lampard-banners på Stamford Bridge och hyllningar igen. Vilket han tackar för men en applåd. Tror många fans idag t o m kan ta en förlust bara för det är Frankie.
    Ranieri är också här, ser oerhört frusen ut på läktaren.
    Cahill lyckas få undan en boll, med hjälp av christensen. 51
    Vi tycker oss se lite mer avsikt, lite mer vilja, lite mer stolthet hos laget i andra. Sarri har säkert haft ett och annat att säga och det var inte Scusi.
    Chelsea spelar mer av sitt bollinnehavsspel just nu. Underbar boll från Morata till Emerson men försvaret lyckas stöta bort den. Chelsea börjar om. 53
    Cahill spelar en farlig boll och Christensen för den fram istället för att passa. Sedan blir det lite mer avsikt i anfallet, Kanté har varit inblandad i fler bollar i andra än hela första känns det som. 54
    Nu känner vi igen Chelsea. Fin boll från Willian men RLC är offside.
    Chelsea släpper en boll och Marriott plockar upp den. Bra försvar av Emerson tror vi det var, Chelsea kontrar. 55 RLC tappar boll.
    Chelsea har utan att ha en bra målchans spelat bättre första tio i andra än hela första, då de fick tre mål. De gjorde ju inte tre mål men fick dem.
    Chelsea ser ut att vara mer i kontroll än någonsin i matchen, men det behövs minst ett mål till för att vi ska våga räkna in en seger.
    Derby får lite kontroll men en bra tackling av Zap och Chelsea kan kontra.
    Långskott från Kovacic som touchas ut. Hörna 59
    Riktigt bra nick av Cahill men ännu bättre räddning av Carson. 60 Var helt fri.
    Cahill tappar ut bollen. Oj vad han ger och tyvärr tar väldigt lite.
    Waghorn av för Bennett. Skada? Eller.... 62 Waghorn har ett mål och en helt ok match.
    Bra brytning av Kanté.
    Derby får sin första hörna, lite lyckosamt då Bennet nästan låg ned där. 64 Kort Frispark när Tomori tumlar RLC. Inte illa, då RLC är större.
    Luiz på väg in. Måste väl vara Cahill av. Pedro också på väg in. Det är Christensen som får gå av för Luiz. Han har varit bättre än Cahill men... 66
    Så slarvar Chelsea igen och Marriott får en jättechans. Bra räddning av Cabellero. Du milde så de slarvar. 68
    RLC får gå av. 69 För Pedro. Bättre i andra än första. Hopplösa streamar idag också.
    Pedro gör en stickare till Morata, men offside. 73
    Chelsea har höjt sin kvalitet i andra, men inte tillräckligt. De lever farligt.
    Derby slarvar bort ett anfall. 74
    Fint inlägg av Zappacosta men Morata blir överraskad och nicken utanför. 78 Zap av för Azpilicueta. 78
    Morata får inte till nicken som går vidare ut till höger. Slutar med hörna. 80 Kunde gjort bättre men ännu en gång verkar han vara oförberedd.
    Hörna, bra nick av Morata, hans bästa insats idag men bra räddning av målvakten Carson. 80
    Derby tar in två spelare, Nugent och Forsyth. 82 Ett mål och det blir straffar, vilket de bevisade de verkligen behärskade i Manchester.
    Chelsea brukar dock avsluta starkt och det behövs ett mål till för att vi ska vara säkra på något sätt.
    Bra brytning av Luiz. Sedan en brytning av Emerson som Moss tycker är kort, vilket det nog kanske var även om Emerson fick bollen. 83
    Kovacic rensar bort efter frisparken, och så nästan ett friläge och Caballero får en hand på en farlig boll. Därefter skjuter Mount och Cabellero räddar igen. 85
    Derby spurtar bra. Chelsea får skärpa sig. 86
    Lång boll, till Derbys målvakt. Slarvigt. 87
    Detta kan sluta hur som helst, fortfarande. Är absolut inte övertygad om seger just nu. Chelsea har absolut inte övertygat.
    Marriott skjuter ur mindre bra vinkel, rätt lätt för Caballero. 88
    WOW. Nugent kommer loss och skjuter, i stolpen och rätt i famnen på Cabellero. 89 Du milde. Vi har verkligen turen med oss ikväll. Cahill hinner inte med, igen!
    Tre minuter tillägg.
    Kanté kontrar men dras i armen. 90+3
   
 Inte Chelseas bästa match, på något enda sätt. Dock vinst är det viktiga. Frank Lampard kan dock vara mycket stolt över sitt lag och förbanna deras otur. Chelsea hade turen med sig idag. Måste prestera bra mycket bättre än så här. Det var lojt och inte bra.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Jonathon Moss
VAR

BETYG

Moss var hemmadomare på Old Trafford i helgen. Mindre så idag. Hade hjälp av VAR idag, det kanske var skillnaden!

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook