csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2   Chelsea FC   11 sp 7 v 3 o 0 f 27 -8 mål 27 p

- always proud to be Blue -


29 okt - 4 nov 2018
    NÄSTA MATCH:

       8 nov - Bate Borisov- kl 18.55

     -

Nyheter v-44


SÖNDAG:
Maurizio Sarri tangerade ett nytt rekord idag. Hans elfte ligamatch utan att förlora tangerade Frank Clarks rekord från 1994 i PL. Det vill säga, rekordet för en ny manager att åstadkomma det.

När Pedro gör mål vinner laget. För Chelsea har det nu hänt 13 gånger av 13 möjliga. Därtill 26 av 27 för Barcelona. ("Missen"var för övrigt en oavgjord matchmot Villarreal 2010).

Chelseas damer på fjärde platsen slog West Ham borta med 2-0. Båda målen av Ramona Bachmann i 63 och 86e minuterna. Tidigare Chelseamålvakten Becky Spencer lär storspelat i West Ham. (Något vi tycker oss hört om andra målvakter som mött Chelsea på sistone).

Fortfarande obesegrade, fortfarande enda lag i europeiska toppligorna (med Juventus) som är det. Ändå bara tvåa bland tre obesegrade lag i Premier League! Trots att det knappast var en stormatch. Finaste målet var Pedros ändå.

Chelseas centrala anfallare gör inte mål klagar vi över, vad ska då inte Crystal Palace säga? De har en diger skadelista: Ward (lår), Wickham (lår), Dann (ej matchklar), Benteke (knä)
    Därtill har de osäkerhet om deras ikon, Wilfried Zaha som har problem med en axel och Kouyate och McArthur.

Datum mot Bournemouth i Ligacupen har spikats till 19 december.

U18-laget tog en sjunde rak seger mot Norwich som alltid har en bra akademi. 2-1 slutade matchen. Målen gjordes av  Russell straff 53, Wakely 57.

Idag spelar också damerna mot West Ham och det är dags att de börjar prestera och föra mål i ligan också, inte bara i Champions League. West Ham har fyra fd Chelseaspelare varav tre kom i somras, de har dessutom Chelseas förre manager Matt Beard. Personer som säkert vill imponera på sin gamla klubb. Matchen startar kl 16.

Vi vet ännu inte om Eden kommer att starta, eller om det blir inhopp. Men någon hel match lär det inte bli för honom. Det blir det inte för Olivier Giroud heller som är skadad och inte kommer att kunna spela.

Chelsea har en hel del att bevisa mot Crystal Palace idag, inte minst efter den rent ut sagt svaga insatsen mot Derby. Visst ska Derby ha all respekt för att de gjorde en riktigt bra match, Chelsea kommer dock inte undan kritik för det även om de vann. För Chelsea var dåliga. Vi vill och måste få se klart bättre idag, mer som de spelade mot Burnley om vi ska säga så. Det lär också bli ordentligt roterat. Förmodligen blir det så många som åtta ändringar igen i laguppställningen vilket självklart gör det svårt att bedöma insatserna i cupmatcherna mot insatserna i ligamatcherna.

LÖRDAG:
Domarna i England hade verkligen ingen bra dag i PL under lördagen. Det var mängder av tveksamma och rent ut felaktiga avgörande domslut som aldrig hade hänt om det funnits VAR-bedömning.

Tack för det Arsenal, ni blev andra Londonlaget att spela 1-1 mot Liverpool. En vinst hade varit ännu bättre men vi tar vad vi får. Rycker City nu den här helgen? Helt klart har Emery gjort ett mycket bra jobb med dem, vi har tyckt de haft en hel del tur i vissa matcher men idag förrtjänade de minst en poäng. De är verkligen redan ett helt annat lag än under Wenger.

Bournemouth borde tagit poäng mot United som inte imponerar alls. De fick dock segern efter en kaossituation i målområdet på övertid och Rashford kunde få in bollen. De har verkligen tur just nu, de borde förlorarat mot Chelsea trots sina två fina mål. (Visst kan man hävda Chelsea var de som hade tur med den sena kvitteringen men Chelsea var klart bättre 5/6-delar av matchen... Ja, det resultatet svider fortfarande) De hade tur förra helgen och idag för de har inte spelat som poängen motsvarar. Så efter eftermiddagens matcher är största överraskningen att Newcastle tog sin första seger, mot Watford.

Allhelgonahelgens omgång ser mycket intressant ut. Den kan mycket väl innebära överraskningar. Vi förväntar oss dem inte men hoppas på att Bournemouth ska kunna skaka om United tidigt på lördagen. Förhoppningsvis kan Arsenal överraska lite mot Liverpool och kanske kan Wolverhampton störa Tottenham i den sena kvälsmatchen. Mycket intressant ser det ut att bli i alla fall.
    Söndagen ska nog innebära färre sensationer även om Crystal Palace gav Chelsea en stor överraskning av den mycket negativa sorten förra säsongen efter en lång tids underpresterande. Att Southampton borta ska rubba City tror vi dock inte alls på.

FREDAG:
Ross Barkley har nominerats till Månadens Spelare, den utmärkelse som Eden Hazard vann för september.

Sarri har också gjort klart att Ruben Loftus-Cheek kommer inte att lämna Chelsea på lån i januari, så söndagens motståndare Crystal Palace som hoppats allra mest på det kan lägga ned det önskemålet.

Från dagens presskonferens.
    Eden Hazard tränar åter med laget men Sarri tror inte han är färdig för en hel match, kanske en halvlek. Sarri bestämmer sig efter att diskuterat med Hazard.
    Sarri säger att han bryr sig inte rekord (i antalet matcher utan förlust) utan varje match är sig själv. Bara matchen i sig betyder något.
    Sarri förväntade sig inte en så bra start, då han tidigare alltid haft problem med att impletera sin stil de första månaderna.
    Gary Cahill är Chelseas kapten menar Sarri och när han inte spelar är det César Azpilicueta.
    Sarri sa att mot Burnley spelade Chelsea bra defensivt vilket de inte gjorde mot Derby, Sarri menar därför att laget är inte konsekvent. (Vi påpekar därför gärna att det var i princip två olika lag som spelade men ändå...)
    Han berömde Ross Barkley som han menar gått framåt och är mycket viktig för Chelsea och England.
    Sarri upprepade vad han alltid säger om Ruben Loftus-Cheek. Han berömmer honom men anser att han måste förbättra sin taktiska inställning.Ska han spela mittfältare måste han förbättra sin defensiv.
   
Maurizio Sarri är åter nominerad som Månadens Manager för oktober.

TORSDAG:
Champions Leaguelottningen för Chelsea W sker 9 november.

Nu lägger vi cupmatchen bakom oss, det kommer fler matcher omgående. Närmast på söndag mot Crystal Palace, ett lag som inte kan göra mål. Å andra sidan förra hösten när vi mötte dem kunde de inte vinna alls och då vann de och med tanke på insatsen igår räknar vi inte hem någon seger på förhand.
    Spelschemat just nu är väldigt tufft, även om vi kanske inte har de allra tuffaste motståndarna så kan vi nog notera att två matcher i veckan tar ut sitt pris även på en så stor trupp som Chelseas. Det är vad vi tror vi fick se igår. Derby gjorde det dock väldigt svårt för Chelsea och var framgångsrika stora delar av matchen att stänga ned vårt passningsspel.

ONSDAG:<
Ken Shellito har gått bort. Han spelade hela sin karriär, som bara blev dryga sex år lång på grund av en svår knäskada för Chelsea. Han blev sedan ungdomsmanager och var klubbmanager 1977-78.

Chelsea fick hemmamatch mot Bournemouth i kvartsfinalen av Ligacupen. En ren repris från förra året då lottningen var densamma i samma läge av cupen.

Fortfarande obesegrade i alla turneringar.

Lucky Chelsea, kanske var vi något lite lite grann bättre, men Chelsea hade också tur ikväll. All heder åt Derby, Mount och Frank Lampard. Chelsea måste skärpa sig.

Går Chelsea vidare (och i halvtid undrar vi för det har var en riktigt underlig match) sker lottningen senare ikväll. Matcherna spelas i mitten av december.

Chelsea Women är vidare till nästa omgång i Champions League. Motståndare ännu okänd då den inte är lottad.
    Chelsea slog ut Fiorentina med 7-0 efter 1-0 hemma och 6-0 borta. Äntligen lossnade målskyttet. Alla svenskorna startade.
    Målgörare Drew Spence 24, fran Kirby 38, 53 str, 63, Erin Cuthbert 57, Ramona Bachmann 68 (Noterbart är att Kirby hoppade in, tidigt i matchen då Carney blev skadad). Mindre bra var att Millie Bright tog ett direkt rött i 74e minuten och är avstängd nu.

Frank Lampard och Gianfranco Zola pratar i den här artikeln om mötet i kväll. Derby har en del skador, Chelsea har några tveksamheter och kommer säkerligen att helt vila Eden Hazard igen. Chelsea har stort statistisk övertag på Derby och vi kommer ihåg 13 mars 2008 då Derby var på Stamford Bridge gjorde Frank Lampard fyra mål! Läs mer här>>

Fiorentina och Derby heter dagens motståndare. Det handlar om cupspel. Avgörande match i båda fallen. Damerna leder med knappa 1-0 från hemmamatchen mot Fiorentina vilket känns lite, särskilt som vi vet att de har haft oändligt svårt att göra mål i höst. För herrarna är det utslagsmatch i Ligacupen och vid oavgjort vid full tid blir det straffar. Herrmatchen bjuder förstås på extra krydda med att två Chelseaspelare gör debut på Stamford Bridge i motståndarlaget! Samt en viss Legend, Frank Lampard på Derbys bänk.

Eden Hazard kommer inte att spela ikväll, vilket ju är vettigt med tanke på skadan United gav honom. Willian har startat tre matcher på raken utan mycket vila och lär säkert vilas också, på bänken. Det spekuleras i nio ändringar, vi tror mer på sju eller åtta. Kovacic ser vi som säker startare liksom Fabregas. Moses tror vi får chansen att vara kreatör framåt. Giroud hoppade in i helgen vilket nog ger honom startplatsen där framme idag. Backlinjen byts ut till den som skötte sig mycket bra mot BATE; Zappacosta, Cahill, Christensen, Emerson. Sarri har valt att spela in Kepa i Chelsea och vi undrar om han inte får chansen idag heller. Det är ju inte direkt så han varit överarbetad på sistone. Tre skott på mål från United, ett från Burnley. BATE hade också ett. Däremot är ju facit på de skotten lite pinsamt då det varit tre mål, dock, Kepa kan inte skyllas för något av dem men positionsspelet i försvaret kan beskyllas för samtliga.
    Chelsea ska ändå, normalt, vinna men som alltid handlar det inte bara om skicklighet på pappret utan inställning, arbetsvilja och motivation från de som får spela. De visade mot BATE att de var upp för det, men Derby är nog lite tuffare motstånd ändå.

TISDAG:
Chelsea U21 slog Plymouth borta i Checkatrade Trophy med 5-0. Mål av Charlie Brown 20, och självmål av Songo'o 37, Taylor-Crossdale 74, Anjorin som hoppade in, 88. Daishawn Redan avslutade målskyttet i 89e minuten. Chelsea leder sin grupp på samma poäng som Swindon.

Marco Ianni får böta 6000 pund för sitt firande av kvitteringen mot Manchester United.
    Igår firade Sebastian Larsson i AIK minst lika vilt framför motståndarnas bänk vid en kvittering. Vi väntar ännu på att tyckarnissarna på Expressen ska kräva att Sebastian Larsson sparkas, som de krävde när Ianni firade (vilket även Unitedspelaren, f d, Phil Neville gjorde).
    Det är skillnad på vem som får fira, men ingen har ju sagt vi lever i en rättvis värld.

Från dagens presskonferens, med Gianfranco Zola:
    Första frågan handlade om Frank Lampards återkomst till Stamford Bridge. Zola var övertygad om att han skulle få ett varmt välkomnande, som han fick när han kom dit som West Hams manager. Han fortsätte att berömma Lamps för dennes attityd och start som manager.
    Om Derby sa han att de studerat dem och de har bra spelare. Chelsea vet deras styrkor.
    Sedan pratades det om Hazards fantastiska mål mot Liverpool i förra omgången. Zola medgav att det var överraskande att han kunde göra det, men det är vad stora spelare gör.
    Så kom det frågor om Matthew Hardings död, tre veckor före Zola kom till klubben, och Leicesters ägare. Zola betonade att ibland kan något gott komma från en tragedi genom att stärka en grupp och att han hoppas det blir så för Leicester.
    Zola kommenterade Sarris träning med att betona hur hårt han arbetar och att det nu börjar ge resultat på en god nivå. Han poängterade hur spelare som Barkley och RLC gått framåt.
    Ampadu är tillbaka i träning. Hazard kommer att träna imorgon men knappast spela. Giroud har problem med ett ben. Pedro hade magproblem i helgen och Chelsea gör en sen bedömning där.
    Om likheterna mellan Frank Lampard och Ross Barkley menade Zola att det finns likheter men också skillnader. Barkley har ägnat sig åt att lära sig det taktiska och det är först nu han kunnat utnyttja det i sitt offensiva spel. Lamps var den bäste i boxen, i sitt sätt att komma in i den som Zola någonsin sett.
    Zola öste också beröm över Mason Mount och deklarerade att han är en spelare för Chelsea även om han nu är utlånad till en annan klubb i England. Han berömde hans mentala förmåga och påpekade att fysiskt har han en del kvar att växa till sig i. Zola ser fram emot att få se honom spela på Stamford Bridge. (Lite udda är det ju att både Tomori och Mount gör sin debut på Stamford Bridge för en annan klubb än sin moderklubb!)
    Zola menade att han förstod att Lampard skulle bli manager. Som manager måste man klara en hel del andra saker och den förmågan har Lampard. Han gör mycket väl ifrån sig enligt Zola. (Och det får vi ju hålla med om efter slagit ut Man U i cupen och ligger på play-offplats i Championship).
   

MÅNDAG:
Kvällens stormatch är ju Tottenham mot City. Tottenham är i allra högsta grad med där uppe. Svårare är att förstå hur de lyckats med det, men rätt gynnsamt spelschema hittills har ju onekligen varit en del av det för imponerat oss har de inte gjort.
    Som alltid när konkurrenter möts är oavgjort förmodligen bästa resultat för Chelsea. För drömmar om ligatitel vore förstås en vinst för Tottenham kanske vara bättre, för som sagt City är det bättre laget i långa loppet. Det som talar för Tottenham är väl att Christian Eriksen är tillbaka. Normalt dock blir det inga större svårigheter för ett City som har de Bruyne tillbaka. Det är dock svårt numer att heja på Tottenham. Det var betydligt lättare på Klinsmanns tid då deras fans var betydligt mindre högljudda och arroganta. Det var också tiden när Tottenham aldrig kunde vinna mot Chelsea.
    Vi har vårt möte med dem direkt på nästa landslagsuppehåll.
    Innan dess ska vi dock möta Derby, Crystal Palace, BATE Borisov och Everton. Matcher som går att vinna men inget kan ju tas ut i förväg.
    Först ut är Derby som av lördagens insats blir tuffare än BATE i torsdags. De har dock problem som Chelsea borde kunna utnyttja, inte minst att hålla ut matcherna och Chelsea är suveräna i år på att göra mål i slutet. Vi förväntar oss ungefär samma startelva mot Derby som mot BATE. Kanske någon ändring, men många blir det inte.
    Även alternativelvan ska kunna vinna mot Derby. Det finns dock tre Chelseapersoner som nog gärna ändrar det. Två spelare som vill visa att de ska komma i fråga i framtiden. Fikayo Tomori var bra i lördags, Mason Mount var kanske lite sliten då men lär säkerligen höja sig. Frank Lampard vill säkert också lägga in en påminnelse om att han en dag vill sitta på den andra bänken på Stamford Bridge, hemmalagets.
    Vi ska inte heller glömma att de slog ut Manchester United i förra omgången, på bortaplan.
  Crystal Palace gör inte många mål, de får dock rätt många straffar och fick med sig hedervärda 2-2 och stoppade Arsenals segersvit igår.

 

Rykten, notiser m m, v-44


SÖNDAG:
Intressant läsning om Ross Barkley från Guardian. >>

Jorginho har i Chelsea TV förklarat hur Chelsea ska förbättra sin defensiv. Inte oväntat är det en offensiv lösning som Sarris förste löjtnant på plan rekommenderar. Ännu högre press, mycket snabbare press och tryck på motståndarna för att tvinga fram misstag. Det ska också ske högre upp på plan menar Jorginho. Låter bra, men också ännu mer krävande.

En trevlig artikel om vår nästa manager, det tror vi väl alla, att Frank Lampard blir efter en förhoppningsfullt framgångsrik tid för Maurizio Sarri medan Lampard lär sig jobbet. Läs här>>

LÖRDAG:
Chelsea är en av fem engelska klubbar som sägs vara i diskussioner om att skapa en European Super League i fotboll 2021. Totalt är det 16 klubbar som sägs vara kallade till detta.
    Vi kan bara hoppas det rinner ut i sanden som tidigare sådana här diskussioner, men vem vet i dagens samhälle. CSFC är dock av den åsikten att det är bra som det är och vi tror inte fotbollen gynnas av någon slags superliga. Däremot tror vi att Champions League på något sätt måste reformeras för gruppspelet där har planat ut på ett rent skadligt sätt. Vi tror inte alls på någon pan-internationell liga. De internationella matcher lockar för de är så få, blir det vardag av det blir det pannkaka. Inga fans kommer att ha råd att resa till bortamatcher och intresset för europeiska matcher kommer att avta kraftigt.
    Läs mer om det hela här>>

Samma football leaks som avslöjat storyn ovanhar publicerat material i Der Spiegel om att City och PSG fick hjälp av dåvarande Uefa-sekreteraren, nu Fifa-ordförande, Infantino att fuska för att komma unden Fair Play regler. Vi är inte förvånade ett enda dugg, vilket är det sorgligaste i hela historien. Att Infantino skulle vara lika korrupt som Blatter är inte heller någon större överraskning. Sådan herre, sådan sekreterare.

FREDAG:
Det mest otursfyllda ögonblicket av alla i cupmötet mot Derby var ju när Tomori bestämde sig för att komma mellan Zappacostas inlägg och den frie Morata, och styrde bollen i eget mål med stödjebenet. Då han är Chelsea tröstades han dock av David Luiz efter matchen. Läs mer här>>

Daily Star hävdar att Chelsea har bestämt sig för att inte försöka permanenta Mateo Kovacics lån. Detta förmodligen på grund av de framsteg Ruben Loftus-Cheek och Ross Barkley har gjort.

TORSDAG:
Mer om Milans Suso. Marina Granovskaia sägs ha mött med hans agent (för övrigt samma som Zappacostas) och Sarri vill gärna ha anfallaren till Chelsea. Han har en 38m € utköpsklausul till mitten av juni. Han har tre mål och imponerande sju assist på elva matcher den här säsongen.

ONSDAG:
Declan Rice har haft stort genombrott i West Ham, men vill tydligen inte skriva på föreslaget kontrakt. Vilket förstår innebär att Chelsea ska värva honom, om vi tror på Mirror.

En stor och läsvärd artikel om Frank Lampard. Läs här>>

Senaste ryktet är att Antonio Conte tackar nej till Real Madrid då det är ett projekt som inte passar honom. Läs mer om det här>>
    Mirror säger det är för att Conte hellre vill ha jobbet i Manchester United. Ett jobb han enligt kontraktet med Chelsea inte kan ta före 1 juli nästa år.

Dagens italienska rykte är Milans Suso. Han har en rimlig utköpsklausul om 38m € i sitt kontrakt så förmodligen är hans agent nu ute och säljer spanjoren. Atletico Madrid sägs vara en annan klubb intresserad.

TISDAG:
Mourinho ska vara aktuell för Real Madrid, Perez gillar honom. Det krävs dock att Mourinho får sparken först, vilket vi inte tror sker före nyår. De vill nämligen inte lösa ut honom från det nya förlängda kontrakt han har.

Det här lär Florentino Perez inte gilla. Daily Express hänvisar till någon de påstår är respekterad spansk journalist. Denne i sin tur säger att Eden Hazard gett Real Madrid ett ultimatum, de får inte ta in Antonio Conte som manager om Hazard ska komma. Vad vi vet om Perez, skulle något sådant förekomma kan den som ställer det ultimatumet nog aldrig komma närmare Bernabeu än som åskådare med betald biljett. Och med vad vi vet om Eden Hazard är det fullständig otänkbart att han skulle säga något så dumt (även om han kanske tänker något åt det hållet). Läs mer här>>
    CSFC hoppas dock att det vore sant, men det tror vi inte alls utan det är bara ännu en sensationslysten nisse som vill ha allt strålkastarljus på sig som kommit på något att säga.
    Ramos sägs tillhör dem som inte vill ha Conte som manager. Han har uttalat sig om att respekt måste förtjänas inte implementeras. Något som tolkas som nej till Conte, särskilt som Ramos också påpekat att Reals stora framgångar har kommit med managers med mjukare nypor.

Daily Star hävdar att Conte kräver två nya spelare om han ska bli manager för Real Madrid.... sådana rykten tar vi för vad de är. Påhitt. Även om vi numer vet att Conte tillhör videospelsmanagers, sådana som Mourinho, som alltid tror lösningen på allt är att köpa nytt.

Rykten går nu om att Barcelona har sagt att Ousmane Dembele kan lämna redan i januari om han hittar någon som ersätter dem de hutlösa 105m + 40m € som han kostade dem. Det är han inte värd, inte idag och hans utveckling hos Barcelona har knappast höjt hans värde.

Ryktena om Rüdigers nya kontrakt växer och det skulle förvåna om det inte blir klart snart.

MÅNDAG:
Lopetegui är sparkad. Det meddelade Real sent på måndagskvällen. Han ersätts i veckan för Copa del Reymatchen av b-lagets Solari.

Vi nämnde det redan igår hur obehagligt det var med helikopterolyckan i Leicester under lördagskvällen. Detta under samma vecka som Chelsea kom ihåg 22-årsminnet av Matthew Hardings död i en helikopterolycka. Nu har ligan klokt nog ställt in Leicesters cupmöte med Southampton men redan till helgen kommer spelarna att representera klubben och ägarfamiljen igen. Dennis Wise kommer i den här artikeln ihåg hur det var för Chelsea att spela bara fyra dagar efter Hardings frånfälle. Det var inte lätt. (Vad artikeln inte nämner är att Chelsea ändå slog Tottenham med 3-1). Läs mer här>>

Det har nu bekräftats att Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha omkom i helikopterolyckan.Därtilll dog de två piloterna som benämns som hjältar för undvikit ännu värre katastrof och två medlemmar av ägarens stab. RIP.

Antonio Conte lär vara i London för att se till att få klart med avslutningen av sitt kontrakt med Chelsea, ryktesvis för att kunna ta över Real Madrid. Chelsea vill nog gärna ha ett slut på konflikten, men sitter ju nu också med alla äss på hand.

Det var magsmärtor som tvingade Pedro att kliva av igår. Vilket bör innebära att han rätt snart blir spelklar igen.

Klubbens rapport om utlånade spelare>>


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!