csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2   Chelsea FC   10 sp 6 v 3 o 0 f 24 -7 mål 24 p

- always proud to be Blue -


22 - 28 okt 2018
    NÄSTA MATCH:

       31 okt- DERBY - LC - kl 20.45

     -

Nyheter v-43


SÖNDAG:
Sarri säger att han tror inte Eden Hazard är spelklar till på onsdag men till söndag. Han var annars väldigt nöjd med dagens insats, förutom första tio. Och det har han anledning till att vara.

Maurizio Sarri är den förste Chelseamanager som är obesegrad efter tio matcher! (Se gärna statistiken från PL nedan).
    Ross Barkley har aldrig tidigare gjort mål i tre raka matcher. Det är första gången en Chelseaspelare gjort det sedan en viss Frank Lampard år 2013.

Fortfarande obesegrade i ligan, cupen och Europa.
    Chelseas engelska spelare njuter nu. Ross Barkley MoTM och målskytt tredje ligamatchen i rad. Ruben Loftus-Cheek fick oväntat hoppa in och gjorde mål igen, fyra på fyra dagar.

Chelseas damer har fortfarande klart svårt att göra mål, särskilt det förra året så fruktade anfallet. Chelsea slog dock Liverpool på Kingsmeadow och gick förbi dem i tabellen tilll 4e plats. Det blev dock bara ett enda mål, gjort av backen Magdalena Eriksson. Det var ett drömmål som hon gjorde med ryggen mot mål i en nicycleta efter tagit emot med höger fot för att dunka in den med vänstern.
    Se målet här>>

Ett citat från Premier League, ang Chelsea:
"2005/06: unbeaten after 9 & win the
2014/15: unbeaten after 9 & win the
2018/19: unbeaten after 9 & ....?"

Ethan Ampadu är borta, liksom långtidsskadade Marco van Ginkel. Det stora frågetecknet är om Eden Hazard kan spela. Känslan är nog att han kanske finns på bänken. Chelsea ska kunna slå Burnley utan Hazard men så klart blir det roligare med honom.

Damerna som inlett serien väldigt svagt möter Liverpool som tappat massor med spelare till den här säsongen. Den matchen börjar 13.30.

Med lite mer än en fjärdedel av serien spelad har vi några överraskningar både positivt och negativt. Positivt är Chelsea en stor överraskning, vem hade kunnat tro att Chelsea skulle vara med i toppen och obesegrade med den trassliga sommaren och med en ny tränare och ny spelmodell som kom först en månad före seriestarten. Det är en stor prestation och med bara två värvningar varav en blev påtvingad tack vare en spelare som strejkade. Båda värvningarna är också succéer.
    Watford och Bournemouth är också stora överraskningar på den positiva skalan. Det var väntat att de skulle vara på övre halvan, Watford trodde vi t o m skulle få en del problem.
    Negativt är Fulham. Som de spelade i Championship och med de värvningar de lyckades med borde de legat i mitten nu, inte på nedflyttningsplats men Jokanovic kan tydligen inte få dem att spela försvarsspel. Frågan är om inte hans dagar kan vara räknade före jul. Eller tidigare. (Till hans historia hör ju att han förde upp Watford i PL och fick sparken...)
    Man United är ingen överraskning alls, det har snarare gått precis som CSFC trodde före säsongen för dem.
  Förhoppningsvis förblir Chelsea obesegrade ett tag till. Först ska dock Burnley klaras av och med tanke på hur tätt det är i toppen behöver vi en seger, oavgjort räcker inte för att vi ska hänga med. Ärligt talat skulle det inte skada med att förbättra målskillnaden också för den är sämre än både Citys och Liverpools och bara tvåmål bättre än Arsenals.

LÖRDAG:
U23-laget förlorade idag till Brighton på hemmaplan med 3-2. Brighton tog en 3-0 ledning som Chelsea aldrig kunde hämta in. Det var ett ungt Chelsea som Edwards matchade. Målgörare: Gilmour (str) 71; Anjorin 74

Tog en titt på Derby som mötte ledarlaget Middlesbrough borta idag. Vi ska ju möta laget som slog ut Manchester United i ligacupen på onsdag (Eurosport har som vanligt fulspelat och låst in matchen i sitt dyra prenumerationssystem). Vi får hoppas Sarri och hans team också tittade på matchen, för den lär bli klart tuffare än mötet mot BATE, det vågar vi lova. Derby under Frank Lampard och med några fantastiska lån (inte minst vår egen nya 8, Mason Mount) kan inte underskattas. De imponerar ordentligt. Även om de också visar sig ha en del problem med fasta situationer. Matchen slutade 1-1 efter att Derby gjort ett sent självmål. (Även Derbys mål bokfördes som självmål) De borde dock avgjort matchen i första men Boros målvakt storspelade. Tomori gjorde en utmärkt match, Mount var lite anonymare.

FREDAG:
Ruben Loftus-Cheek är nominerad till omgångens spelare i Europa League.

Sarri uttalade sig efter matchen om problemet med att ha så många offensiva mittfältare och han betonade gång på gång att han hoppas kunna spela med fler i framtiden men alla tre måste först förbättra sitt defensiva arbete. Överflödets förbannelse. (Vi vet dock hur tidningarna kommer att behandla det, liksom fansen som inte bryr sig om laget utan bara spelarna).

TORSDAG:
Fortfarande obesegrade! Skön seger, härlig inställning mot BATE. Avancemanget i princip klart nu, vi vet inte om gruppseger innebär bättre lottning men en seger till och den är klar. Tabellen>>

Mer detaljer om Fifas senaste dumhet med en kraftigt utökad World Cup för klubblag. Det ser inte intressantare ut än tidigare men tydligen ska det nu röstas om det (vi vet ju hur det går då det handlar om att utöka Fifas intäkter) så enda frågan är väl om det blir var fjärde år eller årligen. Läs mer här>>

Vi kan förvänta oss ett ordentligt omstuvat Chelsea idag och med tanke på tidigare insatser när det hänt i Europa League har Chelsea fått kämpa för att ta hem ettmålsegrar. Vi får hoppas på en klart bättre insats idag mot vitryska BATE, samtidigt som vi verkligen vill se alternativspelarna ta chansen att visa att de förtjänar att få chansen också i ligan.

Halva Champions League är spelad och hälften av grupperna är avgjorda redan. Lägg ned. Gör om. Ingen grupp borde vara avgjord innan femte omgången, i snällaste fallet fjärde. Men i tredje!!!

ONSDAG:
Det går inte att heja på Tottenham, men för Chelsea hade det kanske varit bättre om Inter går vidare i CL. För hade de inte gjort det så kanske Icardi hade tänkt om och kunnat komma till Chelsea i januari. Nu tror vi inte på det då Inter går vidare till play-off. För Icadi står högst på vår önskelista om att ersätta Morata. (Tottenham klarade bara 2-2 mot PSV Eindhoven ikväll).
    Det är också vår övertygelse om att Chelsea måse visa Eden Hazard att klubben verkligen tänker satsa mot CL-vinst genom att värva det vi saknar allra mest av allt. En anfallare som kan göra mål. Insigne skulle inte heller vara fel men så mycket som Napolis ägare hatar Sarri kommer det inte att ske.
  Tottenham verkar kunna bli en framtida motståndare i Europa League efter nyår.

Ett mycket förändrat U19 spelade returen mot Molde idag. Bara Gallagher var kvar från laget senast. Chelsea hade 10-1 i ryggen från första matchen. Idag 4-0, sammanlagt: 14-1
    Målgörare: Tino Anjorin 32, Charlie Brown 81, 83, 90+2
    Chelsea möter Elfsborgs U19 i nästa omgång. De slog ut KR från Island med 3-1 sammanlagt.

Från presskonferensen:
Sarri erkänner att de två första matcherna i EL har varit svåra och han förväntar sig en svår match i morgon också.
    Jorginho kommer att vilas, det gav han klart besked om då det bara är 65 timmar till nästa match efter mötet med BATE.
    Sarri menar att Marcos Alonso kan bli Europas bästa vänsterback om han förbättrar sin defensiv.
    Marco Ianni kommer att få en chans till. Han har bett om ursäkt och tagit till sig att han gjorde fel. (Andra källor klargör att Chelsea och Ianni accepterar det straff FA kommer att ge honom).
    Helt klart är också att Eden Hazards ryggskada (som han fick av Uniteds tuffa behandling av honom) omöjliggör att han spelar imorgon. Inte heller Ethan Ampadu är spelklar efter skada.
    Sarri vill inte säga om han spelar Hudson-Odoi (men det verkar inte så) däremot öppnar han dörren för RLC.
   
Spanska medier gråter krokodiltårar. Marcos Alonso kommer inte att gå till Real Madrid. Istället har han förlängt sitt kontrakt till 2023.
    Då får vi hoppas Eden snart gör samma sak. Fast vi misstänker att han först vill se hur Chelsea agerar i januarifönstret.

U19-laget kommer idag att spela i Norge mot Molde i Uefa Youth League. Det är ett kraftigt roterat lag som kommer dit. Inte så underligt kanske då Chelsea leder med 10-1 från första mötet. Matchen startar kl 18.

TISDAG:
Guardians satiriker David Squires ägnar sin veckokarikatyr åt Mourinho och Sarri på Stamford Bridge, så det ska vi väl inte undanhålla er. Se den här>>

Lägg ned, säger vi.
    Fifa planerar att bygga ut sin World Cup för klubblag till att bli en ren konkurrent till Champions League, fast på världsbasis.
    Det räcker nu. Uefa planerar en tredje stor cupturnering och nu ska det spelas matcher mot sydamerikanska lag, afrikanska, asiatiska med flera också och Fifa vill förstås ha med flertalet Premier Leagueklubbar.
    Om världsfotbollen ännu inte var orättvis nog ska det tydligen bli än värre. För att inte tala om hur många matcher de bästa spelarna nu ska spela per år. Toppspelare i toppklubbar kan ju idag spela upp till 70-talet klubbmatcher, vänskapsmatcher oräknade, idag plus alla dessa landskamper.
    Även om planerna sägs gälla en turnering var fjärde år!
    Det finns en gärns. Lägg av, lägg ned Fifa. Ni vill bara ha en större kaka av de pengar Uefa tjänar på Champions League. Inga lag från andra världsdelar kommer att på allvar kunna konkurrera även om brasilianska och argentiska klubbar gjort bra ifrån sig i nuvarande VM för klubblag som spelats i Japan och som de europeiska klubbarna tagit mycket lätt på jämfört med de sydamerikanska.
    Läs mer om förslaget här>>

MÅNDAG:
Roligt; Chelsea har gett sin tillåtelse till att Derby får spela med Fikayo Tomori och Mason Mount mot deras moderklubb i nästa veckas ligacupmöte. Det är bra att Chelsea gör det. Möjligheten fanns ju då det regeln säger att klubben kan ge den tillåtelsen. Det är inte tillåtet att göra så i Premier League.

Inte oväntat har FA anklagat Marco Ianni för hans uppträdande i matchen mot United. Han har till torsdag på sig att förklara, men kan nog räkna med minst böter, förmodligen någon matchs avstängning. Vilket är som sig bör, men sådana anklagelser som Unitedspelaren och nuvarande damförbundskaptenen Phil Neville vräkte ur sig, är saker som en förbundskapten absolut inte ska säga eller kräva. Mourinho klarar sig dock från sin väldigt överdrivna reaktion.

En dålig nyhet men en som kanske förklarar varför Eden Hazard för en gångs skull bara var bra inte jättebra i lördags. Han skadade sig i matchen, i nedre ryggen. Inte underligt med tanke på hur hårt Uniteds försvarare gick åt honom även om domare Dean gav honom lite mer skydd än engelska domare brukar. Åtminstone i början av matchen sedan fick Young med anhang hålla på. Hazard har ju även tidigare haft ryggproblem så vi får hoppas det inte är allvarligt, men vi bör nog inte räkna med honom mot BATE än möjligen som sen inhoppare för att rädda situationen om Chelsea i ännu en EL-match inte förmår göra mål och avgöra matchen tidigt.

N'Golo Kanté gjorde sin 100e match för Chelsea i lördags. Det missade vi. Vad vi inte missat är att de mer oseriösa medierna nu börjar tjata om att han vill lämna Chelsea för han inte trivs i sin nya roll. Inget ovanligt med det, de brukar skriva samma sak om alla som inte får spela också så...

En vecka med två matcher som Chelsea är storfavoriter till att vinna men som säkert ändå kan bli knepiga.
    Tittar vi på ligan först möter vi Burnley borta. Ett Burnley som blev förnedrade på Etihad av City i helgen. Ett Burnley som är en bra bit från det Burnley som startade förra säsongen med att slå Chelsea på Stamford Bridge.
    Ändå måste en viss varningens finger höjas. Det är på bortaplan, Burnleys Turf Moor och kanske ännu mer för att det kommer att vara ett lag med en match mindre spelad i veckan som verkligen vill ha revansch på sig själva.
    Innan dess möter dock Chelsea BATE Borisov i Europa League. BATE slog Vidi borta men förlorade stort till PAOK hemma i förra omgången.
    Det vi varnar för är därför kanske mer för Chelsea. Chelsea har visserligen vunnit sina två öppningsmatcher i Europa Leage grupp L, men bara en ynka endamålet i båda. Chelsea har absolut inte imponerat.
    Vi kan och försöker säkert skylla det på att Sarri har bytt ut upp mot nio spelare från ligaspel till cupspel. Det är ingen ursäkt, snarare ett besvärande fakta för de som fått chancen - och inte tagit den.
    Vi förväntar oss förändrar en masse igen och den här gången måste spelare som Andreas Christensen visa att han kan konkurrera, inte så mycket med Rüdiger som mot David Luiz som varvar stora insatser med återkommande misstag. Just som Christensen själv. Det går säkert bra att skicka ut pappa (något han inte är ensam om) att gnälla om speltid, men visar man inte när man får chansen att man tar den... Toppfotboll är ingen skyddad verkstad.
    CSFC önskar också se ett tydligare försvarsspel när det gäller att få bort bollarna från straffområdet. Vi köper inte Sarris kortbollsfilosofi i alla lägen, hur irriterad han än var på att Chelsea slutade spela hans fotboll efter timmen mot United. För det är inte frågan om kortbollsfilosofi när man inte klarar av att få bort bollen från straffområdet. Otur som att Jorginho touchar fram bollen till Martial händer. Ren röta som när Martials dåliga mottagning ger honom ett ännu bättre läge beror dock än mer på att Chelseas försvar inte var på plats, bara Azpilicueta var där och med den oberäknliga mottagningen hamnade han fel, men var var hans back-up?
    Än sitter inte Sarriball, men systemet har också inbyggda fel som vi är lite grann oroliga för att Maurizio Sarri inte riktigt vill ta itu med. Detta är en av de sakerna.
    Så även om matcherna är matcher Chelsea är storfavoriter till att vinna och fortsätta vara obesegrade i alla turneringar, vill vi nu också kunna börja ställa högre krav på hur de vinner. Chelseas andra stora svaghet just nu är ju oförmågan att avgöra matcherna. Det har vi visat i nästan alla matcher där avgörandena kommit sent eller inte alls som mot West Ham, Liverpool och ja mot United även om Vi-ger-aldrig-upp var underbart att se i den sistnämnda matchen.

Sedan är det ju beklagligt att ingen av matcherna visas i svensk tv.
    Eurosport och Discoverys fulspel med att aldrig visa Chelseas matcher utan bygga in dem i en kostsam prenumerationsmodell är inte oväntad men lika ynklig för det och vi hoppas de misslyckas helt med den. Risken är väl att de kommer att vägra visa de engelska lagen ända fram till finalen i sitt genomskinliga försök att tvinga fram prenumerationsköpare. Om nu inte Man U åker ur Champions League, för då kanske det ändras till deras fördel.
    Att Viasat inte visar Chelsea trots flytten till söndag är svårare att förstå, men det kanske är deras avtal, att de inte får visa två matcher samtidigt och tydligen är derbyt Crystal Palace mot Arsenal mer intressant.
    Beklagligt dock för oss Chelseafans.

 

Rykten, notiser m m, v-43


SÖNDAG:
Martial filmade till sig en straff som Pickford räddade men returen gick rakt ut till Pogba. United har sannerligen tur. Detta då straffen var absolut inte straff. För alla utom domaren och vissa Unitedsupportrar var det en filmning av Martial. Smalling skulle blivit utvisad, Moss gjorde en pinsam hemmadomarinsats.

Högst tveksamt om Real Madrids manager heter Julen Lopetegui imorgon efter utklassningförlusten mot Barcelona, utan Messi. Barca förnedrade Real med hela 5-1. Det kunde blivit mer enligt rapporterna. (Courtois stod i mål). Egentligen ointressant hade det inte varit för att vi tror (hoppas) det blir Antonio Conte. dels för att vi unnar honom ett bra jobb men framförallt för att vi då tror att Eden Hazard tvekar om Real Madrid är en klubb han vill gå till. Real Madrid är ju också rent ut sagt usla just nu. Försäljningen av Christiano Ronaldo är en jätteförlust för dem, men det förklarar inte helt varför de är så dåliga. Det är också helt enkelt ett lag som måste bygga om och ge det tid. Eden Hazard har nog en del att tänka till om.

Det är fortfarande inte bekräftat om Leicesters ägare dog i helikopterkraschen. Det finns inga nyheter om hur många eller vilka som omkom. Det är dock troligt att han var med och flera andra.
    Det väcker verkligen våra Matthew Hardingminnen. Som om det inte räckte med alla hemskheter som retoriken i USA orsakat måste världen också hantera olyckor som denna.
    Ett Brightonfan dog under matchen mot Wolverhampton igår!
    Det är svårt att koncentrera sig bara på fotboll just nu.

Förre Chelseaspelaren och managern, nu tv-experten Glenn Hoddle, blev plötsligt svårt sjuk igår (orsaken ännu inte meddelad) och var tvungen att föras akut till sjukhus. Det var på hans 61 årsdag. Det har idag meddelats att det var en hjärtattack.

LÖRDAG:
Bara dagar efter 22-årsminnet av Matthew Hardings död i en helikopterkrasch kom nyheten ikväll om att Leicesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha, kan ha omkommit i en helikopterkrasch. Det är i skrivande stund inte klart vilka som dog i olyckan som hände just utanför Leicesters Stadium. Polisen har bara släppt information om vems helikoptern var.

César Azpilicueta hyllar Frank Lampard och John Terry i den här intervjun och säger att de lärde honom vad det innebär att spela för Chelsea. Läs mer här>>

FREDAG:
Thorgan Hazard berättar att han vill inte spela för samma klubb som sin bror Eden, även om de spelar tillsammans i landslaget. Lite synd är det men vi förstår honom. Läs mer här>>

Mer rykten om Hirving Lozano som Chelsea lär scoutat. 23-åringen lär kosta 30m pund i januari.

Spanska rykten säger att Antonio Conte och Chelsea ska kommit överens om ersättningen för sista kontraktsåret och att han därmed skulle kunna ta jobbet i Real Madrid om han får det.

TORSDAG:
Tiemoue Bakayoko fick starta för Milan mot Real Betis i Europa League. Det gick inte bra för Milan. De förlorade med 1-2. Bakayoko blev utbytt i halvtid mot Cutrone som gjorde Milans tröstmål.

Metro (inte direkt den trovärdigaste källan) hävdar att Chelsea har hållit samtal med Tjeckiens rikaste man Petr Kellner om att köpa in sig i klubben. Det sägs vara en del av klubben, inte ta över hela klubben. Vi håller oss minst lika skeptiska som till ryktena i somras om att Jim Ratcliffe skulle köpa klubben för 2 miljarder pund.
    Kellner ska gjort sin förmögenhet (nr 88 på Forbes lista över de rikaste) inom försäkring- och banksektorerna.
    Metro själva hänvisar till tjeckiska publikationen Tyden.

Piateks agent bekräftar att de pratar med flera klubbar om en övergång. Även Genoa bekräftar att flera klubbar hört av sig. Ingen vill säga vilka klubbar. Priset lär som tidigare sagt nu vara 35m pund.

Inte direkt Chelsea men indirekt. Lopeteguis tid hos Real Madrid anses av "alla" vara över redan efter El Clasico i helgen oavsett resultat. Spelarna har ställt upp bakom honom, vilket av en del konspirationsteoretiker beror på att de därmed vill undvika att ryktena om att Mourinho ska återvända ska bli sanna. Nu viskas det om att spelarnas val av ny manager ska vara Antonio Conte. Som vi tidigare berört är det ju bra för det sätter stopp på strulet mellan Chelsea och Conte om hans kontrakt (som på sitt sätt fortfarande löper även om han inte jobbar för Chelsea) och som vi spekulerar i, gör Eden Hazard mindre intresserad av att gå till Real.

En artikel om BATEs mest kända spelare, Alexander Hleb. En gång i Arsenal och Barcelona men nu 37 år gammal och för femte gången tillbaka i BATE. Han kommer säkerligen att ställas mot sin gamle lagkamrat Cesc Fabregas ikväll. Läs här>>

Juventus lär ändrat uppfattning om Daniele Rugani så vi kan förvänta oss nya rykten om honom redan till januari.

Krzysztof Piatek lär fått en prislapp om 35m pund. Klart vettigare än tidigare nämnda 50+ för en spelare som Genoa köpte för 4m i somras.

Hirving Lozano, PSV, gjorde succé i går mot Tottenham, och i VM. Det finns en radda klubbar som lär stå i kö, och i den kön sorteras, enligt italienska rykten, nu även Chelsea in i.

ONSDAG:
Ryktena om att Antonio Conte blir näste Real-manager växer. Solari verkar vara konkurrenten, men det känns som en lättviktare då han inte har någon erfarenhet annat än från reservlaget. Här på CSFC hoppas vi verkligen de tar Conte, för då slipper Chelsea problemet med honom och bråket om kontraktet. Framförallt dock för att då lär nog Eden Hazard fundera minst en gång till innan han väljer Real före Chelsea. Vår bedömning idag är att det är 50/50, blir Conte manager tror vi 65-35 till Chelseas fördel. Real stora mål blir nog att locka över Neymar. Han är en bättre målskytt än Hazard och det är mål de behöver. De har Asensio och Isco som lite grann kan göra Edens jobb.... eller....
    Ryktet säger att Lopetegui får gå oavsett hur det går i El Clasico i helgen.

Näste spelare att förhandla om kontrakt är Antonio Rüdiger vars kontrakt Chelsea vill förlänga och tysken kan räkna med en ordentlig löneförhöjning.

Socialamedierskvallret når nya höjder på Reddit efter att Callum Hudson-Odoi släppt ett foto på en skämtande Eden Hazard i ett rum som skvallrarna hävdar är det rum nya kontrakt annonseras i.... Tja, lite känns det väl som att gripa efter halmstrå. Läs själva och bedöm>>

Mauro Icardi försöker sätta stopp för alla rykten om en flytt. Inters kapten vill spela Champions League och stanna i Milano enligt honom själv. (Skulle Inter åka ur CL kanske det blir annorlunda, fast då måste Tottenham skärpa sig och ta deras plats i grupp B).

TISDAG:
Utan de Gea är Manchester United ett mittenlag i PL. Han räddade dem mot Chelsea och idag mot Juventus.
Det stod förra sommaren mellan Morata och Lukaku. Den senare var klart dyrare. Morata har inte direkt lyckats, men ärligt talat är Lukaku bättre?
    Contes idiioti med att göra sig av med Costa är däremot bevisat dumheter även om han inte gjort supersuccé i Atletico efter återkomsten, och nu krånglar han igen för han vill tjäna pengar i Kina. Men hans typ av spelare var viktig för oss.
    PS. Morata kostade 58m upp till 70. Lukaku kostade 75 upp till 90m.

Michy Batshuayi (som vi var lite elaka mot nedan) startade för Valencia mot Young Boys och gjorde matchens första mål i 26e minuten. Matchen slutade 1-1.

Mauro Icardi och Krzysztof Piatek ska vara Chelseas värvningar, om vi ska tro Daily Mail och italienska rykten. Piatek känns som ett nytt Bellottirykte och med en prislapp över 50m ser nog CSFC det som att han har mycket mer att bevisa. Mauro Icardi har dock inte så mycket kvar att bevisa och är ett mycket intressantare rykte, för det är ju rätt klart nu att vi måste ha en målgörare. CSFC trodde mycket på Morata men fakta är fakta och Morata har inte presterat i närheten av vad han lovade när han kom. Många Chelseafans tror på Batshuayi men CSFC tror inte han är lösningen heller. Chelsea behöver just nu, helt enkelt, en beprövad målgörare som visat mot storklubbar att han kan prestera. Som Icardi. Det vore också en investering som kan övertyga Eden Hazard att klubben satsar.

Eftersom nästan exakt samtliga rykten handlar om att Chelsea ska värva från Serie A förvånar det inte att Alessio Romagnoli åter är aktuell i medierna. Chelsea ska haft scouter på Milanoderbyt i helgen.

Just när vi skriver det dyker det upp ett intressant rykte. Wissam Ben Yedder från Sevilla för rena reapriset i relation till hans målgörande, 22,5m pund. (Värderingen är inte klubbens utan Transfermarkt så i slutändan lär det inte stoppa där). Intressantare än Piatek tycker vi men ändå inte den deklaration om att satsa som nog behövs.

Malcolm sades vara intressant för Chelsea i somras innan tragikomedin med Roma och Barcelona. Han har floppat i Barca och är därmed åter aktull i ryktena, till Chelsea. Känns rätt blahablaha om vi får säga det och knappast en position vi behöver stärka just nu. Även om han kanske kan ses som en möjlig ersättare till Willian.

MÅNDAG:
CSFC tjatade i åratal om Aubameyang. Nu kanske ni förstår varför. Vi t o m tippade honom som skytteligavinnare i år. Tyvärr valde Conte att inte värva honom när han blev tillgänglig.

AS menar att Maurizio Sarri är kandidat till att ersätta Lopetegui i Real Madrid. Deras arrogans är inte av denna jord, men så är det. De jagar också Pochettino som de tydligen var ute efter redan i somras och misslyckades med. Å andra sidan har AS hela 16 managers på listan, de absolut flesta av dem kommer knappast vara aktuella på riktigt så det verkar som önskelistorna läggs fram tidigt inför julen i Spanien.

Contes representanter har enligt uppgift erbjuden en olivkvist till Chelsea angående konflikten om hans sista år på kontraktet och betalningen för detta. Kanske ett tecken på att ryktena om Real Madrid stämmer för om Conte och Chelsea inte löser konflikten och går till en annan klubb måste den nya klubben lösa Conte från hans kontrakt med Chelsea!

Den ende centrale Chelseaanfallare som gör mål just nu är Tammy Abraham. Problemet är förstås att han är utlånad till Aston Villa som vann sin första match under nya ledningen tack vare Tammy. Läs lånerapporten här>>

Tiemoue Bakayoko hjälper inte direkt sin situation genom att stödja Chelseas motståndare. Han "gillade" Anthony Martial och hans mål mot Chelsea på twitter i helgen. Inte så smart även om Martial var klubbkamrat med honom en gång i tiden. (Han har sedan tagit bort det). Han startade på bänken i Milanoderbyt (1-0 till Inter, Icardi på övertid) igår kväll också. Fick komma in i 84e minuten! Han har bara gjort två starter för Milan, båda i Europa League och Gattuso har offentligt uttryckt sin besvikelse över honom.

Daily Mail har tagit ut de personer som har mest inflytande i klubbarna. Från Chelsea har de valt ut Gary Staker som är player liaison officer. Staker har varit klubben sedan 2000 och de som känner klubben vet också vilken viktig roll han har i bakgrunden, som klubbens fixare. Det faktum att han pratar italienska har inte varit till hans nackdel varken med våra legendariska italienska spelare och managers. Läs mer om honom och övriga här>>


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!