csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2   Chelsea FC   8 sp 6 v 2 o 0 f 18 -5 mål 20 p

- always proud to be Blue -


8-14 okt 2018
    NÄSTA MATCH:

       20 okt- MAN UNITED - kl 13.30

     -

Nyheter v-41


LÖRDAG:
Chelseas regerande mästarlag åkte på storstryk av gästande Arsenal i ligan. Det lär knappast bli någon ny titel, snarare ser det ut att kunna bli en ren skämssäsong. Emma Hayes och Chelsea W har enorma problem efter förlorat med extrema 0-5 på hemmaplan.
    De blev fullständigt utklassade! Chelsea var alltså obesegrade förra säsongen i ligan! Det finns inga ursäkter antar vi. Chelsea träffade trävirket men kunde inte ens göra mål när målet var öppet och målvakten överspelad.
    Chelsea W ser inte ut att vara i närheten av att upprepa sin titelvinst trots snack om att de har ligans bästa trupp efter en smärtsam förlust hemma till Arsenal. Börjar kännas lite som om Emma Hayes experimenterar väl mycket, med sju ändringar i startelvan och det är ju inte olikt hur Chelsea vinner ligan för att underprestera året efter.
    Hedvig Lindahl var petad för Carly Telford men Magda Eriksson och Jonna Andersson startade. Liksom finska Adelina Engman som orsakade en fullständigt onödig straff som gav Arsenal ledningen i 21 minuten.
    Säsongen är inte över, men det känns redan fullständigt omöjligt för Chelsea att konkurrera om titeln. De är sex poäng och hur många mål som helst efter Arsenal, som dessutom spelat en match mindre än Chelseas fem spelade.

Eden Hazard dominerar fortfarande rubrikerna även om han som vi förutsåg igår får dela dem med Jadon Sanchos debut. Ross Barkley fick blandade omdömen för sin insats mot Kroatien. Dagens Hazard är att han säger sig gärna jobba med José Mourinho igen.
    Det viktiga för Chelsea är dock att damerna möter Arsenal på Kingsmeadow imorgon. Arsenal har startat säsongen strålande och leder ligan överlägset (om man kan säga det efter bara några få omgångar).De har också pekats ut som största hotet till att Chelsea ska kunna upprepa förra säsongens ligatriumf, så det är ett viktigt möte.

FREDAG:
Ross Barkley fick lite överraskande starta i Englands möte med Kroatien. Kovacic startade för Kroatien men fick gå av, haltande. Oroande.

Så har tv-bolagen ändrat om i spelschemat igen. Vilket vi som bara ser Chelsea på tv faktiskt välkomnar. För det ökar alla chanser att vi får se Chelsea på Viasat och tv. De flesta matcherna har bara fått nya tider så de struntar vi i här, men fem matcher har också fått nya datum. Det är Fulham som flyttas till 2 dec, Wolves borta som flyttas till 5 dec, Brighton borta som flyttas till 16 dec, matcchen mot Crystal Palace till 30 dec och så matchen mot Southampton som nu spelas 2 januari.

Ett av de lättaste valen de haft. Eden Hazard har utsetts till september månads Månadens Spelare. Det är däremot väldigt förvånande att han bara vunnit en enda gång tidigare, i oktober 2016.
    Vi missunnar inte Nuno Espirito Santo hans utnämning till månadens manager, men ärligt talat har inte Maurizio Sarri gjort en betydligt större insats. Han har vänt ett tankfartyg på nästan ingen tid alls, Santo har varit i Wolves sedan förra sommaren. Sarri har tagit Chelsea till toppen i Premier League. Santo har tagit Wolves till mitten av Premier League. OK, från att vara nykomlingar men ändå... Chelsea är med Juventus enda obesegrade laget i Europa i alla turneringar!

Eden Hazards underbara mål mot Liverpool i Ligacupen har blivit utnämnt till omgångens (3) mål i Carabao Cup.

TORSDAG:
Azpilicueta och Morata startade och Kepa fick hoppa in i Spaniens vänskapsmatch mot Wales. Storseger för spanjorerna.
    Oroande är att Ethan Ampadu blev skadad. Knäskada. Vi vet ännu inte hur allvarlig den är.

En intressant artikel som faktiskt förklarar (även om den väl knappast ursäktar) det faktum att det inte får visas fotbollsmatcher live fotboll i England under lördagar mellan kl 15.45 och 18.15! Effekten är ju t ex att Viasat som förr visade fler matcher då numer bara får visa en enda match under den tiden efter domar i olika domstolar. Det gäller för utländska bolag då matcherna annars visades även i England via utländska plattformar. Regeln är arkaisk och typiskt England, lite grann ungefär som att de som land förbjöd damfotboll för att den var för populär efter första världskriget. Officiellt är det för att skydda att folk ska gå på matcher i lägre divisionerna under de tiderna. Tidsenlig är den absolut inte. Ändå har England och Skottland (samt Montenegro!) lyckats behålla förbudet under alla år. Det hotas nu genom att en kanal visar spanska och italienska matcher under den tiden och frågan ställs därmed om England kan fortsätta ha förbudet eller tappa tittare dvs åskådare till den spanska fotbollen. Läs mer här>>

Igår spelades de första landskamperna under uppehållet. Inga viktiga matcher men från många läger kommer redan oroväckande nyheter om skador, känslan är att det är väldigt många skador och återbud inom flera länders trupper redan. Chelsea har ännu så länge bara Rüdiger borta. Jorginho är den ende Chelseaspelaren som varit i aktion hittills men många fler lär spela ikväll.

ONSDAG:
Marcos Alonso, som jagats av spanska klubbar, avslöjar att Chelsea erbjudit honom en kontraktsförlängning bortom 2021 som han nuvarande kontrakt gäller till. Han säger att han förväntar sig att det hela blir klart före månadens slut då han vill fortsätta och förhandlingarna har gått mycket bra.

Tidiga skadebekymmer för Man United inför Chelseamatchen. Både Nemanja Matic och Luke Shaw har hamnat på skadelistan och det är tveksamt om de kommer att

TISDAG:
Antonio Rüdigers skada är en ljumskskada, sådana kan vara knepiga men han har närmare två veckor att återhämta sig på nu.

MÅNDAG:
Hazards uttalanden om att han slits mellan Chelsea och en barndomsdröm om Real Madrid har fått massor med utrymme. Det är tyvärr knappast bra för Chelsea att sådant här kommer ut och orsakar oro i laget, klubben, på träningsplanen och skapar den ena rubriken efter den andra. Vi kommer nu att få leva med detta och osäkerheten minst till i sommar. Oavsett hur Eden Hazard väljer är det dåligt för klubben. Det går inte att komma ifrån. Det kan också vända fansen mot Eden Hazard vilket är det som vi minst av allt önskar då det bara leder till en väg Det är sådana här dagar vi förstår varför medieträning är en bra sak för idrottare som öppnar munnen.
    DOCK trots att alla tagit upp det och gjort en stor sak av det här, finns det inga som helt referenser som vi har sett till när Eden Hazard ska ha gjort de här uttalandena eller till vilket medium. Så det hela kan helt enkelt vara som det först verkade, ett hopkok av löst tagna citat som nu tillskrevs Eden Hazard som om det vore en nyhet.

Chelsea har tre spelare nominerade till Ballon d'Or. Det är Eden Hazard och N'Golo Kanté som tillhör de 30 nominerade spelarna och på damsidan (första gången den delas ut) är Fran Kirby nominerad blad 15 kvinnor.

Antonio Rüdiger har lämnat återbud till Tysklands landskamper på grund av skada.

Så är det dags igen!
    Glädjen över resultaten, förväntningarna på fortsatta framgångar, intresset för tabellen och ligafotbollen ska ställas i skamvrån för det ska spelas landskamper, bara några enstaka veckor sedan senast.
    Det vi ser fram emot ersätts av oro för skador på våra viktiga spelare, och för en klubb som Chelsea där mer än halva truppen spelar landslagsfotboll är det ingen liten oro.
    Landslagsöknen slår till igen.
    En blöt filt läggs över alla förväntningar och det som intresserar oss mest läggs på hyllan för att vi ska se sämre lag spela fotboll så att Uefa, Fifa och nationsförbunden ska tjäna pengar på nypåhittade turneringar. Samtidigt som samma förbund jobbar på att skapa ännu fler klubbturneringar och dra in på den tid som klubbarna får ha med sina spelare för att förbunden ska kunna tjäna pengar på klubbarna också.

I två veckor får vi vänta på en viktig match, en match vi oerhört gärna helst hade spelat just nu då Chelsea är i form, spelar bra (mestadels) och får resultat. Istället ska vi ställa allt i malpåse och manager och klubb får förgäves försöka ordna träning för de få spelare som är kvar men allt taktiskt, spelmässigt får stå åt sidan för basträning av fysiken. Det kan behövas för spelare som varit skadade men visst hade vi hellre velat se Chelsea slå Manchester United på lördag än att behöva vänta till 20 oktober, till slutet av månaden för att få se den matchen! Det är just nu den känns som hetast, nu ska saker och ting kylas ned, sopas under mattan och så ska allt återuppväckas igen. Oavsett vad som händer i den klubben med deras managerproblem. Frysförvaring för att med konstgjord andning få igång ligaspelet igen när landslagen visat upp sig för krympande publik som inte längre automatiskt köper det fantastiska med landskamper oavsett mediernas underblåsande.
    Det finns kanske bekymrade managers och skadade spelare som ser fram emot det här, bra för dem. En ljuspunkt var att åtminstone a-gruppen av det nya som kallas Nations League var småintressanta senast, medan matcherna i de sämre grupperna också var ordentligt mycket sämre som väntat.

Det är för många landslagsuppehåll, särskilt under hösten. Det måste fotbollsorganisationerna göra något åt. Då har vi inte ens nämnt VM i Qatar där varenda liga i världen utom den svenska, typ, ska ställas in under flertalet veckor för att spelare ska iväg och spela i andra formationer, med andra spelmodeller och andra risker.


 

Rykten, notiser m m, v-41


SÖNDAG:
Atletico Madrid sägs ge sig in i jakten på Cesc Fabregas, tillsammans med Milan. Fabregas själv har gjort dte solklart att han helst vill stanna, men visst har och kommer hans speltid att minska med tanke på konkurrensen på mitten.

Piatek är namnet för dagen. 60m € är tydligen prislappen plötsligt. De här ryktena påminner så mycket om Andre Belotti-ryktena för två år sedan. Skillnaden är kanske nu att Chelseas anfall har svårt att få till målen vilket gör att folk ser köp av en anfallare som enda lösningen.

Då vi endast kopplas ihop med spelare i Serie A så förs nu Lorenzo Insigne fram som Sarris drömvärvning, som ersättare till Hazard. Sorry men den jämförelsen haltar väl en del. Och att hataren di Laurentiis skulle sälja Insigne till Sarri är väl ungefär lika omöjligt som att balansera ett klot på en pinne.

Monaco sägs försöka värva Callum Hudson-Odoi i januari nu när Thierry Henry tagit över och har Michael Emenalo som sportdirektör.

Nya rykten om nytt kontrakt för N'Golo Kanté, vilket vi trodde var väl under väg ändå. Detta för att stoppa försök från PSG att värva honom i januari.

FREDAG:
Får jag förutsäga något som jag om något eller några år får säga att jag hade rätt om. Engelsk media kommer att förstöra två spelare inom kort. jadon Sancho som fick hoppa in och gjorde det bättre än Sterling och Mason Mount mot Kroatien. Vi har sett det gång på gång när medierna börjar hylla unga spelare bortom sans och förnuft och inga är värre än de engelska, även om svenska har gjort sitt bästa med spelare som Valentin Lai, Labinot Harbuzi, Izak med flera. Det är tyvärr fortfarande så att majoriten av de stora löften, ungdomslöftena, misslyckas. Delvis pga medierna, och för att de tror sig vara mer än vad de är. Vi behöver inte direkt titta långt med tanke på hur många löften Chelsea producerat som aldrig blivit något. Och just nu gör engelska medier allt de kan för att förstöra Ruben Loftus-Cheek också.

Mourinho sägs jaga en Chelseaspelare igen. Den här gången är det Gary Cahill.

Chelsea ska vara intresserade av Brescias underbarn, 18-årige Sandro Tonali, defensiv mittfältare. Han lär kosta 20m pund.
    Noterbart är att just nu kopplas Chelsea enbart till spelare i Italien. Vad kan det bero på? Retorisk fråga förstås då det handlar om italienska rykten som är aktivast av alla och då Chelsea har en italiensk manager.
    Det sagt kommer nu åter rykten om Milans Alessio Romagnoli.

Genoas succéman Krzysztof Piatek tippas för Chelsea, fortfarande, och lär väl så göras framöver. Ett köp i januari ska tydligen kosta 40m pund.

Kanske inte så mycket nytt som vi inte redan berättat om på CSFC, men i bistra tider utan Chelseafotboll är det kanske ändå något att läsa. Hur Sarri förändrat rutiner och vunnit spelarnas tillgivenhet sedan han kom. Läs här>>

Tammy Abrahams karriär går tyvärr i fel riktning. Igår fick han inte ens komma in i Englands U21-match mot Andorra. Det är deprimerande, vi har sett det med så många bra unga spelare i Chelsea, de kan helt enkelt inte ta det sista steget. Varför?
    Det kan dock inte vara klubbens fel. Oavsett hur mycket lånesystemet kritiseras ger det ungdomarna spelmöjligheter, som de inte tar.

TORSDAG:
Ännu en hyllning till Mason Mount som kanske får göra internationell debut för England i det här uppehållet. Daily Mails-version>>

Ska vi ta dagens Hazard. För nästan allt detta uppehåll har ju handlat om Eden Hazard och klubben han gillade som barn. Vilket konstigt nog inte var Chelsea, men Chelsea var ju inte direkt i samma position när Eden var liten som klubben är idag. I vilket fall som ska han sagt absolut nej till att lämna Chelsea i januari vilket spanska medier frossar i. Vi får hoppas att Chelsea, Sarri och fansen kan få honom att inse att han kanske kan bli utnämnd till välrdbäst om han spelar i Spanien då det verkar vara i kravbilden för att få kalla sig det, även i Chelsea. En sak är dock klar. I Real kommer Eden hazard bara att vara en av många stora spelare, i Chelsea kan han mycket väl bli den störste någonsin och ärligt talat just nu kan Chelsea mycket väl vara en bättre klubb än Real Madrid och fortsätter Chelsea satsa kan Chelsea förbli en bättre klubb än Real Hazards fortsatta karriär, därför Real Madrid står inför och har redan börjat en besvärlig föryngrings- och förändringsprocess och de är i våra ögon inte i närheten av att vara favorit till att vinna CL just nu. Trots den kvalitet och erfarenhet som finns i klubben. Känslor är dock känslor, men CSFC tillhör inte dem som tar för givet att Eden Hazard kommer att ta beslutet att lämna Chelsea, det återstår mycket i det här ärendet fortfarande. Och det är inte heller som många tror givet att Chelsea släpper Eden Hazard innan kontraktet går ut 2020. Han är så viktig för Chelsea att klubben kan välja att behålla honom kontraktstiden ut och därmed "förlora" den investering av ca 32m pund klubben gjorde i honom 2012. (För övrigt en sällsynt framgångsrik värvningssommar för Chelsea då även Azpilicueta kom då, Victor Moses kom, Oscar kom och såldes sedan för massor med pengar, Thorgan Hazard kom även han och såldes med vinst. Enda floppen var Marko Marin vars karriär inte var vad den en gång lovade. Det var också då som Kevin de Bruyne+ Romelu Lukaku lånades ut första gången...).

En något oväntad rockad. Efter spekulationer om flera olika tränaralternativ som alla av någon anledning hade John Terry som assisterande har Aston Villa nu köpt loss Brentfords Dean Smith, med John Terry som assisterande, som ny manager. Brentford tillhörde topptippade lag innan säsongen, men Aston Villa är ju traditionellt en större klubb. Smith har också sagt att han alltid varit ett Villa-fan vilket onekligen förklarar ytterligare.
    Vem som tar över Brentford är nu okänt.

Chelsea, liksom alla klubbar, har problem med vissa så kallade supportrar. Chelsea däremot har nu anammat en något annorlunda lösning för att möta fans som uttrycker sig rasistiskt, inte minst anti-semitiskt. Istället för som andra, och som tidigare, stänga av dem erbjuder Chelsea dem nu att få lära sig mer om vad rasism och specifikt antisemitism (och anti-romism etc) innebar i Nazi-Tyskland. Förövarna får en chans att åka till ett koncentrationslägret Auschwitz och se effekterna av sådana tankar. En mycket intressant försök att istället för att bara straffa, att försöka ändra folks vedervärdiga beteende. Läs mer här>>
    Vi önskar verkligen att Chelsea har framgång med initiativet, fast cynikern i oss undrar hur många rasister som kommer att ta chansen att faktiskt börja tänka efter?! (Inte minst med tanke på utvecklingen i USA, Ryssland, Ungern och många andra länder, även i Sverige med hur nazister och rasister blir allt mer öppna med sitt hat!).

ONSDAG:
Andreas Christensen är helt naturligt missnöjd med sin speltid och enlidgt danska rykten flaggar han nu för att han kanske måste lämna Chelsea då han ännu ej fått starta i PL. Tyvärr har han ju minst sagt blandat och gett i de cupmatcher han har spelat men vi tycker nog ändå att han bör få mer speltid, inte minst för att hela backlinjen ska klara av att spela Sarriball och ge managern alternativ framöver.

Allt handlar om Eden Hazard just nu, så självklart påstås både det ena och det andra. OK Diario hävdar nu att Real Madrid verkligen försökte köpa Marcos Alonso och Eden Hazard i somras men Chelsea tvärnobbade. 170m € skulle de erbjudit för Eden Hazard vilket nästan är förolämpande oavsett om media kallar det ett jättebud. För övirgt verkar snart varenda fotbollsspelare ombeds ge sina synpunkter på om Hazard ska stanna eller gå. Högst påfrestande är det.

TISDAG:
Det känns inte direkt som en nyhet men väl värt en notis. Sky går nu ut med att Chelsea planerar att erbjuda Eden Hazard ett nytt kontrakt och försöka få honom att stanna! Läs här>>
    Vi har liksom hört det i två års tid nu. Kanske borde Chelsea sikta in sig på att övetyga hans familj som stortrivs i London och vill de stannar då stannar Eden Hazard, det är vi totalsäkra på för han kommer alltid sätta familjen före sig själv, det är den sorts man han är.

Guardians Jacob Steinberg ger sin syn på de val han ser att Eden Hazard har framför sig. Man kan hålla med eller inte. Läs här>>

Dortmunds Jadon Sancho har gjort stor succé och har kallats upp till landslaget också. Självklart innebär det massor av rykten och nu sägs Chelsea vara en av klubbarna som är intresserade av Manchester Citys tidigare talang. De är inte ensamma.

Mourinho framställer sig gärna som ett offer just nu (en taktik väldigt väl använd i amerikansk politik där de i främsta position gärna ser sig som offer för tillfället) och nu hotas han av avstängning igen i matchen mot Chelsea. Detta för mindre väl valda ord in i en kamera och gester. Vi får väl se, men frågan är om det är en fördel eller rent av en nackdel för Chelsea om han är avstängd på Stamford Bridge?!

MÅNDAG:
The Guardian spekulerar i om Eden Hazard stannar eller lämnar Chelsea. Vi vet inte hur mycket som är rent skvaller och utryckta citat men diskussionen lär inte dö ut förrän ett nytt kontrakt är signerat. Läs och bedöm själva här>>

Jamie Redknapp tycker som CSFC, att JT är den bäste. Läs hans hyllning till JT här>>

Över 700 matcher men Sky har ändå valt ut några ögonblick i JTs Chelseakarriär. Läs mer här>>

Det finns fortfarande en viss bitterhet kring hur Courtois valde att lämna Chelsea, vilket kanske märks av fansens nya hyllning till Kepa, till Pilots melodi "Magic".
    "Oh oh oh, it's Kepa. You know."He's better than f***ing Thibaut!"

Här är Chelseas egen hyllning till Kapten, Legend, Ledare. Läs mer här, med vidarelänkar>>

Helgens lånerapport från klubben. Läs>>

John Terry avslutar sin spelarkarriär. Det blev offentligt igår. kväll Det talas om att han kan bli Thierry Henrys andreman om Henry får jobbet i Aston Villa. JT var också aktuell för det jobbet men föll på bristande erfarenhet, Henry har ju större erfarenhet inte minst genom andrepositionen i belgiska landslaget. Läs mer här>> (Sky) eller här >>> (Guardian)
    Det lär bli många hyllningar och med all rätt då han är en av engelsk fotbolls allra största, genom tiderna. För oss utan tvekan den bäste försvarare England haft sedan Bobby Moore även om Man U-fans kanske har en annan uppfattning men det hör ju till. En fantastisk karriär som han har haft och nu kommer han att fortsätta inom management.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!