csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2   Chelsea FC   8 sp 6 v 2 o 0 f 18 -5 mål 20 p

- always proud to be Blue -


1 - 7 okt 2018
    NÄSTA MATCH:

       20 okt- MAN UNITED - kl 13.30

     -

Nyheter v-40


SÖNDAG:
Oavgjort i helgen stora superhajpade match, var nog bästa resultatet för Chelsea även om vi bara fick behålla vår serieledning i två timmar tack vare det. (Citys målskillnad är bättre) Å andra sidan är ju tabelltoppen intressant med tre obesegrade lag på 20 poäng. För den neutrale som inte ville svälja kommetatorer och experters tillgjorde hyllningar var det dock en riktig pyspunka på alla fyra. Så trist var matchen, särskilt i första. Ett dränkt fyrverkeri hade åstadkommit mer fjong. Atkinson var också feg när han borde gett straff till City, det hjälper ju inte en så totalt avslagen match. Enda anledningen att se matchen första halvlek var plikten att följa konkurrenterna, hade jag varit anställd hade jag krävt extra betalt.
    Det var mer fjutt i andra men levde upp till hajpen gjorde den aldrig. City fick en sen straff (solklar) som Mahrez satte någonstans uppe vid lamporna. Det blev lite fart i slutminuterna efter det.
    Det ger också CSFC vatten på vår kvarn då vi hävdat att varken City eller Liverpool har imponerat lika mycket den här säsongen som i våras, trots alla superlativer andra (läs sportskrivare/experter) vräkt över dem meedan de försökt nonchalera Chelsea.

Chelsea gjorde vad de skulle och Eden Hazards form är fortfarande enastående. Väldigt roligt att Barkley och Morata också fick göra mål och att målskillnaden putsades lite. Obesegrade inför uppehållet, det är en inledning långt över vad vi nog trodde på för två månader sedan när ombygget av Chelsea fC började.

Chelseas insats mot Vidi var inte godkänd. Så är det bara trots att det blev seger. Klubben måste spela klart bättre annars blir det däng på sydkusten idag.
    Southampton kommer från en seger mot Everton och avancemang i Ligacupen.
    Det finns en hel del s k experter som tror Southampton kan slå Chelsea, och visst kan de det, om Chelsea ska missa 26 av 27 målchanser idag också. Vi hoppas få se ett klart mer skärpt Chelsea som också visar effektivitet inte bara bollinnehav. Chelsea har faktiskt inte vunnit i ligan på ett tag nu, två oavgjorda matcher, båda borde vi vunnit även om Liverpoolmatchen var väldigt jämn, men Chelsea tappade den i slutet genom att inte täcka en skottsektor de var förvarnade om redan i Ligacupmatchen mot dem. Vi måste också få mål från fler spelare än Hazard så kanske öppnade Morata en dörr, även om vi nog tror Giroud startar och också han behöver göra mål nu. Skönt att Pedro är tillbaka och vi hoppas han startar istället för slarvern Willian.
    Det blir inte heller en av de bättre domarna som ska officiera i matchen, Craig Pawson imponerar mycket sällan. Även om vi nog tycker de engelska domarna hittills varit något bättre i år än förra säsongen.

I dagens andra viktiga match är Liverpool favoriter, dels för de hade lätt för City förra året, dels för att de spelar hemma. Frågan är dock om de borde vara det med tanke på hur deras spelschema varit de senaste veckorna och att de såg rätt sega ut i Champions Leaguematchen de förlorade till Napoli?! Som alltid när konkurrenterna till oss spelar är oavgjort ändå det bästa resultatet för vår klubb.

LÖRDAG:
Fran Kirby gjorde Englands enda mål när de slog Brasilien i en vänskapslandskamp. Carly Telford som spelat varannan match i Chelsea stod i Englands mål.

U18-laget slog Brighton idag tack vare ett mycket sent mål på övertid. Resultat 2-1. Målgörare: Anjorin 76; Lawrence 90+2

FREDAG:
Sky Sport har en intervju med Maurizio Sarri som är väl värd att läsa. Ni hittar den här>>

Willian som just nu är rätt kritiserad och så ska vara då han slarvar oerhört är nominerad till Månadens Mål för sin fullträff mot Cardiff. Konstigt nog är Hazards mot Liverpool i Ligacupen inte det, men Ligacupen räknas tyvärr inte. Eden Hazard är dock nominerad som Månadens Spelare, som om det skulle behövas en omröstning om det!

Southampton måste vara Girouds favoritmotståndare sedan han kom till Chelsea. Han gjorde två mål i 3-2 vinsten i ligan och han gjorde mål i FA Cupen mot dem.

Det finns flera som tror Chelsea kommer att åka på en reaktion på söndag mot Southampton. De är svårbedömda men spelar Chelsea som de gjort i ligan ska de vinna, spelar de som i Europa League blir det svårare. Sarri måste också börja titta på en plan B så att säga, framförallt måste han göra något åt hur Chelsea fullständigt slarvar bort alla fasta situationer. Det håller inte att hålla på med att slå usla hörnor och inte åstadkomma mycket mer på frisparkar i bra lägen heller. Han måste också ta en ordentlig titt på om Moses inte är ett bättre alternativ än Willian just nu. Willian stoppar upp spelet, saknar slutprodukt på ett sätt som helt kan jämföras med Morata. Skilllnaden är att trots det lyckas Willian bland alla misslyckanden få till något bra i varje match, som igår assisten till Moratas mål. Morata har fått ta skuld för många missade chanser, men räknar vi chanser så har Willian absolut missat fler - det märks bara mindre då han i övrigt är inblandad i spelet.
    CSFC hoppas på Pedro i den positionen på söndag och vi börjar bli lite irriterade på att Sarri faktiskt ger ungdomarna färre chanser än vad både Conte och Mourinho gjorde i cuperna, trots att ingen av de heller var särskilt intresserad av att matcha unga spelare. Det fanns absolut skäl, trots att Chelsea fick kämpa enormt för att rädda segern igår, att spela Callum Hudson-Odoi igår. Även Ethan Ampadu förtjänar att få spela snarast.

Engelska lag sätter inte direkt Europacuperna på kartan just nu. Arsenal är det lag som väl på sitt sätt imponerat mest i sitt spel även om andra gör bra ifrån sig men det ser inte ut som förra säsongen. Inget engelskt lag toppar sin grupp i CL.
    Chelseas absolut sämsta matcher har varit i Europa League och det är inte undra på att Sarri inte vågar släppa fram ungdomarna ens i dem med tanke på hur Chelsea spelat mot PAOK och Vidi.
    Chelsea måste verkligen spela bättre på söndag mot ett Southampton som man inte riktigt vet var man har. För hur mycket vi än vill berömma Vidi för deras försvarsspel och inställning överskuggar det inte det faktum att Chelsea inte gjorde en bra match. 27 målchanser och ynka fyra skott på mål, det är inte i närheten av vad vi förväntar oss av Chelsea. Det roligaste i hela matchen var att Morata äntligen gjorde mål, även om han själv inte verkade bli lika upprymd som vi.
    Så vi ser fram emot ett heltänt och effektivt Chelsea på söndag. Ett Chelsea som vill visa vad de går för, oroande dock att Chelseas sämsta ligamatch kom efter förra EL-omgången, mot West Ham.

TORSDAG:
Usel match av Chelsea ärligt talat men en vinst är en vinst och Morata fick göra ett fint mål. Han verkade dock inte mycket lyckligare när han gick av efter det... Det är allt vi tar med oss från dagens match. Bättre behövs - verkligen, framöver.

Sky Sport försöker analysera varför Alvaro Moratas karriär har gått i stå hos Chelsea i denna artikel. Läs här>> Även om de har fel siffror om hans kostand, för 70m kostar han bara om han uppfyller samtliga övergångsklausuler och de är han långt från, så rätta siffran är fortfarande 58m. (Men det låter väl för lågt för sprotskrivare som vill slå fast sina poänger).

Mason Mounts karriär går i raketfart. Förra landslagsuppehållet gjorde han debut i U21-landslaget för England. Nu har han kallats in till Englands a-landslagstrupp för det kommande landskamperna! Ross Barkley gör också comeback i landslaget efter många fina insatser i Chelsea den här säsongen. Vi gratulerar dem.

John Terry assisterade vår U23-coach Joe Edwards, som är ansvarig för U19-laget i Uefa Youth League igår under misshandeln av Molde (10-1). Så ryktena om att JT är på väg in i management verkar sanna. Det talas också om att han tillhör kandidaterna att ersätta Steve Bruce i Aston Villa, fast vi tror nog andra ligger före. Men läs mer om JTs debut på sidlinjen här>>

ONSDAG:
Det blev lite enahanda för Chelseas U19 och förmodligen väldigt trist för våra norska vänner i Molde. Chelsea vann med 10-1.
    Vi tror nog Chelsea går vidare till nästa omgång men det ska spelas en returmatch först.
    Billy Gilmour, Daishawn Redan gjorde båda hattrick och Charlie Brown gjorde två mål.
    Målgörare: Brown 14, 43; Moe (självmål) 23; Gilmour 25, 37,57; Redan 26, 39, 50; McEachran 65
    Iversen fick göra ett tröstmål efter att Chelsea "slutat spela", 72.

Från presskonferensen:
Sarri gör klart att det kommer att bli ändringar. Han vill inte sätta EL före CL utan anser båda turneringarna är viktiga. (Att kvalificera sig till CL och gå långt i EL).
    Han kommer att prata med Pedro och RLC om de är spelklara. Det avgörs först efter morgondagens träning.
    Han vill inte svara på om Chelsea är favoriter i EL då det är en udda turnering då åtta nya lag tillkommer från CL-grupperna till nyår.
    Det är tuffare att spela EL än CL då matcherna spelas på torsdagar och det ger mindre tid för ligamatcherna.
    Det oroar inte honom att han inte vunnit en buckla. I Italien vinner Juventus allt och här är det 6-7 lag som tävlar om bucklorna. Han vill vinna men han är inte sömnlös över det.
    Han har inte bestämt sig om Hudson-Odoi eller Hazard ska spela, men han kommer inte att spela båda. Han funderar också på RLC som är spelklar nu.
    Sarri ska ha ett möte med klubben nästa vecka om vem som ska bli permanent kapten. (Lite underligt är detta; varför vill han diskutera det med klubben? Tyder det på att han vill ha Hazard men oroar sig över kontraktssituationen...)
    Han anser att Chelsea kan spela samma fotboll oavsett om Fabregas eller Jorginho har rollen på mitten. Han tycker dock Fab behöver förbättra sin fysik lite mer (efter skadan). Han betonar att han var mycket nöjd med Fabregas mot PAOK och Liverpool CL (i ligacupen).
    Han tycker Ross Barkley är mogen för engelska landslaget igen.
    Så följde en del frågor till Ross Barkley som mestadels tycktes handla om honom tillbaka till landslaget, vilket han hoppas på. Han klargjorde att han trivs och utvecklas efter sina skador. Det var tufft att lämna Everton men han ansåg det var rätt tid.
   
   
   
   
   
Gårdagens CL-matcher var uppmuntrande och varnande om vi tittar på en av dem. Att spanska lag är arroganta är vi vana vid, Real Madrid och deras nye manager Julen Lopetegui tog det ett steg extra igår. Han lämnade flera av sina viktigaste stjärnor hemma, startade med den för tillfället störste av dem på bänken och trodde sig ändå kunna blåsa CSKA Moskva av plan. Det gick inte riktigt som han hade tänkt sig utan Real Madrid åkte på däng.
    Mycket uppmuntrande. Också varnande att det går inte att underskatta lag på samma sätt i dagens fotboll som kanske bara för några år sedan. Så om Sarri varvar spelare, se till att vi har tillräckligt fire power på bänken för att kunna vända en match som inte utvecklas som tänkt i början av andra halvlek.

    Också varnande då Chelsea imorgon möter det på pappet sämsta laget i vår EL-grupp och vi förväntar oss massor av ändringar i vår startuppställning.

U19-laget spelar i eftermiddag mot Molde i UYL. Uefa Youth League, Chelsea har vunnit den tävlingen ett par gånger och förlorade förra årets final till Barcelona efter att Ethan Ampadu blivit skadad i semin mot Real. Slår Chelsea ut norska Molde blir nästa motståndare svenska Elfsborg.

Skollpojken Marcel Lewis har fyllt 17 år och därmed kunnat skriva sitt första pro-kontrakt med Chelsea.

TISDAG:
Michy Batshuayi startade för Valencia mot United. Tyvärr gjorde han inte någon imponerande insats. Osäker med boll, orsakade farlig frispark och hamnade i lägen han inte tog sig ur. Bättre i andra. Hade en bra målchans men bollen tog en bit upp på smalbenet och över. Utbytt för Gameiro. Mållös trist match.
  Sensationen var annars CSKA Moskva som slog självaste mästarna Real. Fast när man sedan tog en titt på Reals laguppställning är det ju bara löjligt solklart hur Real närmast förolämpande underskattade CSKA med att ställa upp ett svagt lag. CSKA avslutade med tio man då målvakten Akinfeev fick två gula kort inom en minut djupt in på övertid (3 min senare än aviserad tid..., det blev sedan 9 min tillägg efter domaren aviserat 3).
    Bayern fick bara 1-1 mot Ajax på hemmaplan!
  City hade stora problem med Hoffenheim innan de hade tur och fick närmast ett gratismål. De har haft det knepigt i CL hittills. Ligan går bättre för dem just nu.

Söndagens motståndare Southampton gick vidare i Ligacupen efter slagit ut Everton borta på straffar.

Tammy Abraham gjorde mål för Aston Villa mot Preston men offrades i byte sedan de fick Chester utvisad, De kämpade sig till 3-3.

Datum för Ligacupmatchen mot Derby blir onsdagen 31 oktober, kl 20.45.

Adrian Mutu har ännu en gång förlorat en överklagan om hans dömda skyldighet att betala Chelsea 15,2m pund i kompensation för den skada han åsamkade klubben efter att han använde kokain 2004. Han värvats från Parma för 23,13m 2003. Chelsea bröt hans kontrakt för kokainanvändandet och sedan dess har ärendet vandrat genom varenda upptänklig juridisk instans. Mutu har förlorat samtliga. Personlig konkurs härnäst?!

MÅNDAG:
Chelsea lottades mot Fiorentina i sextondelsfinalen av Champions League. Chelsea W startar hemma 17/18 oktober och returen fjorton dagar senare.

Senare idag lottas 16-delen av Champions League. Chelsea slog ut Sarajevo i veckan som gått och nu får vi se vilka vi får möta. Båda svenska lagen är kvar i turneringen.

En dryg fremtedel av säsongen har gått. För tidigt att egentligen säga mycket, då man borde vänta till julhelgernas avgörande spelschema, men vi tänker ändå sticka ut hakan.
    I CSFC "realistiska tips" före säsongen tippade vi Chelsea fyra. Nu höjer vi målsättningen och tror utan vidare på att Chelsea kan bli ett av tre lag som faktiskt slåss om en ligatitel. Om fjärde platsen kommer Tottenham och Arsenal att kämpa, sedan kommer Man United, West Ham och Everton att slåss om Europa Leaguespel.
    Mycket kan dock hända även om vi inte tror på ryktena om att Mourinho åker snart, men vi tror att framåt jul kan han vara borta och blivit ersatt av Zinedine Zidane. Att köpa loss Mourinho kostar dock United till och med mer än vad Chelsea har fått betala honom för att två gånger avbrutit hans kontrakt. Det spekuleras i 450m kronor, vilket är ungefär 40m pund! Det är stora pengar.
    United har en match de verkligen borde kunna vinna, hemma mot Newcastle på lördag. Efter landslagsuppehållet blir det tuffare för dem dock, Chelsea borta. Vi mer än tvivlar på att något händer i United innan dess. Förutom en massa rubriker förstås.

Chelsea har liksom de andra topplagen en tvåmatchersvecka, men båda matcherna borde bli vinst för Chelsea. Annat får räknas som fiasko.
    MOL Vidi är i våra ögon klart sämsta laget i vår EL-grupp och Chelsea har dem hemma på torsdag. Chans för alternativa spelare att glänsa en del. Och vad vi redan nu har sett har de tagit sina chanser vilket bör ge Sarri åtminstone en del huvudvärk vid laguttagningarna. Vi hoppas framförallt få se Ethan Ampadu och Callum Hudson-Odoi få speltid i den matchen.
    På söndag är det notoriskt ojämna Southampton borta. Svårare uppgift som vi ser det, men ändå en som Chelsea ska klara av. Så stormötet mellan de två som fortfarande tippas i absoluta toppen; Liverpool hemma mot Manchester City. Där vi som alltid hoppas på delad poäng då det förmodligen i långa loppet är bästa resultatet för Chelsea.


 

Rykten, notiser m m, v-40


SÖNDAG:
Daily Mail kommer att göra mycket av detta faktum. Ross Barkley är den förste engelske spelare som gjort ett mål och en assist för Chelsea sedan 2013! Då, december 2013, hette han Frank Lampard.

Det verkar som Thierry Henry kommer att erbjudas jobbet som manager för Aston Villa, och han vill ha John Terry som assistent då. JT som just assisterar Joe Edwards med våra äldre ungdomslag, men gör det utan kontrakt så han kan gå direkt om han nappar på ett sådant erbjudande.

Englands förbundskapten Phil Neville hyllar Chelseas Fran Kirby efter landskampen mot Brasilien. Läs här>>

Gennaro Gattuso öste beröm över Tiemoue Bakayoko när han lånades in av Milan. Efter att spelat honom ett par matcher är det väldigt annorlunda ton i pipan. Vi kan nog med rätt stor säkerhet utgå från att Milan inte kommer att utnyttja sin utköpsrätt för Bakayoko när lånet går ut, om Gattuso är kvar som manager i klubben är det kenske frågan om lånet ens löper tiden ut. Gattuso är för att uttrycka det milt, inte särskilt nöjd även om han inte hänger ut spelaren på Mourinhovis.

LÖRDAG:
En inspirerad andra halvlek räddade kanske jobbet för Mourinho, ett tag. Newcastle vek ned sig, det finns inte mycket annat att säga då det nästan såg ut som om de inte vågade fortsätta spela i andra (det hjälpte ju inte att domaren hjälpte Man U också).. 3-2 efter sent mål av Sanchez. Underhållande för den neutrale, men knappast för Unitedfansen från Newcastle som verkligen fick ångra alla missade möjligheterna i första halvlek.
    Bayern förlorade dock, andra gången redan, med hela 3-0 hemma till Thorgan Hazards Mönchengladbach. När hände det senast? Real Madrid förlorade på övertid till Alaves, där Guidetti tycks försvunnit helt och hållet (stod inte på skadelistan heller). Det var dessutom Reals målvakt som stod för en riktig tavla, dvs han som stod i Chelsea tidigare...

Fick Kenedy José Mourinho sparkad redan i sjunde minuten? Hela dagen har rykten gått om att Mourinho får sparken, oavsett resultatet i dagens match. De minskade inte direkt när Kenedy gav Newcastle ledningen. De minskade inte heller när Muto utökade ledningen tre minuter senare. Vi får se hur det slutar, dels i matchen dels om ryktena.
    Som vi redan utrett vill vi inte att United ska ha en ny röst och en ny manager som tänder laget lagom till vårt möte med dem i nästa omgång, 20 okt.

Det talas mycket om hur svårt unga spelare har att slå igenom i Chelsea. Underförstått på något sätt att unga spelare som är mycket lovande måste bli stjärnor. Så lätt är det absolut inte, och det stämmer verkligen inte bara för Chelsea. Mirror har tittat på ett antal ungdomsstjärnor 2010 och var de är i dag. Tänk också på att i Malmö FF var Valentin Lai den stora stjärnan och han var samtida med en viss Zlatan Ibrahimovic, en gjorde karriär, en försvann. Läs mer här om några som gjort karriär men än fler kanske inte riktigt blev vad de lovade>>

Trevoh Chalobah gjorde vinstmålet för Ipswich mot Graham Potters Swansea idag. 2-3.
    Tammy Abraham gjorde mål för managerlösa Aston Villa, men de förlorade ändå till Millwall med 1-2.

Medierna försöker avyttra honom till Milan men själv vill Cesc Fabregas absolut stanna i Chelsea och skriva nytt kontrakt. Här berättar han själv>>

FREDAG:
Smekmånaden är över. Daily Mail har slipat knivarna igen och gör allt de kan för att snacka strunt om Chelsea. Då de inte har annat för sig har de nu siktat in sig på att försöka orsaka sprickor mellan spelarna och Sarri. De ljuger rakt ut om fakta, att RLC varit skadad nästan hela säsongen tills nu. Och de försöker tvinga RLC att begära utlåning, helst för DM till Crystal Palace. Vi skrev tidigare om en artikel som lyfte RLC, de har nu följt upp en där de gör sitt bästa för att få RLC att vilja lämna Chelsea (som DM tydligen anser vara Chelseas bäste spelare som Sarri och klubben behandlar som Trump behandlar medierna, om vi ska tro DM). Läs här och bilda er egen uppfattning om DMs journalistiska integritet.>>

Ruben Loftus-Cheek hyllas för sin insats, med rätta då han hade kunnat bli MoTM om han hade spelat hela matchen, igår av Daily Mail. De skulle dock inte vara DM om de inte struntar i fakta och låtsas som om hans begränsade speltid beror på något annat än det faktum att han varit skadad ända tills nu. Ändå, artikeln går att läsa>>

Mycket snack om att Mourinho förlorar jobbet om United inte slår Newcastle, så kanske ska vi för en gångs skull heja på United. För vi vill inte möta ett nytänt United efter landslagsstilleståndet, med en ny manager som spelarna vill imponera på.
    Nu tror vi inte Mourinho åker redan nu. Lika lite som vi tror han är manager i United nästa säsong. Det finns flera skäl, ett är att han brukar få till laget mot bättre motstånd och det vet klubben. Det är rätt mycket brittisk arrogans när de säger att oavgjort mot Valencia var en flopp. Valencia har inte startat så bra i år men det är inget dåligt lag alls. Mest tror vi dock det handlar om pengar, det kostar väldigt mycket att sparka Mourinho då de skrev nytt kontrakt med honom rätt nyligen. Det talas om summor som 40m pund. (Vi har inte räknat på det men får Mourinho ännu ett jättebelopp för att fått sparken har han nog tjänat mer pengar på att få sparken än han någonsin gjort på att göra sitt jobb! Intressant affärsidé).

Morata såg inte så lycklig ut som vi tänkte han skulle göra när han gick av igår, men direkt efter målet verkade han närmast ha tårar i ögonen vilket medierna uppmärksammat. Sarri sa att han visste inte om Morata hade en tår i ögat men om det är så så hoppas han att han gråter oftare och mer framöver.

Italiensk manager och italienska rykten och bara värvningar från Italien. Enligt dessa ständiga italienska rykten ska Sarri lämnat in en önskelista för januari som säger Krzysztof Piatek och Daniele Rugani från Serie A. Hmm säger vi.
    Kanske borde Chelsea titta mer på att göra något åt Willians position. Hudson-Odoi är ju tyvärr en vänsterkantsspelare så han konkurrerar främst med Hazard, vilket är en omöjlig konkurrens för alla.

TORSDAG:
Adrien Rabiot har nobbat ett tredje kontraktsförslag från PSG och då vet vi ju vad som väntar. Jo, han knyts till Chelsea (och en del andra klubbar). CSFC är måttligt förtjusta i Rabiot av flera skäl, en del av dem handlar om saker utanför plan och ser inte honom som en spelare vi önskar oss till Chelsea. Hellre då Verratti.

ONSDAG:
Igår fick han kålhuvuden kastade på sig, i våras tog han Aston Villa till playoff, idag fick han sparken. Vi talar alltså om Steve Bruce.

Donny van de Beek sägs bli Fabregas ersättare i Chelsea framöver. Den 21-årige mittfältaren i Ajax kan spela både defensivt och offensivt. Däremot blir vi rätt förbenade när ryktena säger att Fabregas inte är aktuell för Sarri, då spelaren varit skadad ända till förra veckan. Sådant skitsnack visar bara att de som sprider sånt inte vet vad de snackar om.

Daniele Rugani som det var så mycket snack om i somras har rasat i rankingen hos Juventus och nu är det problem med hans kontraktsförhandlingar. Vi vet vad det betyder, han är aktuell för Chelsea.

Chelsea planerar som vi sagt tidigare att förlänga David Luiz's kontrakt. Nya starkare rykten om det.

Frank Lampard kommer att begära Chelseas godkännande för att spela Mason Mount och Fikayo Tomori mot Chelsea i Ligacupen. Det är ju en möjlig lösning som vi tidigare har redovisat för då det är ligacupen. I PL är det inte tillåtet.

Rykten om att Chelsea värvat över Crystal Palaces hyllade ungdomscoach Jack Mesure till vår akademi. Inget är dock bekräftat ännu.

TISDAG:
Det verkar som årets Andrea Belotti-rykte blir Krzysztof Piatek från Genoa som startat säsongen sensationellt bra i Italien och gjort mål på mål, vilket självklart innebär att han ska till Chelsea - enligt medierna. Oavsett hur oprövad han egentligen är. Vi avvaktar nog lite med tanke på hur sådana här "under" kan utvecklas. Vi trodde massor på Morata när han kom, vi tror betydligt mindre på honom just nu och tycker mest synd om honom. Vilket dock inte hindrar att Chelsea behöver en pålitligt målskytt och vi undrar fortfarande varför man inte försökte värva Aubameyang.

OK, i tror inte mycket på det. Om Mourinho kritiseras för sin spelstil, lär Unitedfansen inte vara mer entusiastiska över Contes... eller vad tror ni? I vilket fall som tillhör nu Conte kandidaterna att efterträda Mourinho, tillsammans med Guiseppe Marotta som hoppat av som sportchef i Juventus då han tydligen inte höll med om ägarfamiljens värvning av Ronaldo.

Mycket JT-snack just nu. Igår fick vi höra att han kanske återvänder som coach till Chelsea. För ett tag sedan tackade han av familjeskäl nej till Spartak Moskva trots att han gjort läkarundersökningen. I helgen var han i Ryssland och såg Spartak spela mot Rostov!

MÅNDAG:
footballlive.ng, vad det nu är hävdar att Chelsea är intresserade av en fjärde broder Hazard. Tidigare har vi Eden förstås, Thorgan var hos oss och flyttade tilll Mönchengladbach. Kylian tillhör Chelsea men är utlånad till CercleBrugge den här säsongen. Nu ska Chelsea intresserade av att värva yngste Hazard, Ethan från belgiska Tubize i januari. Chelsea får gärna bli ett familjeföretag för Hazards bara Eden stannar om ni frågar CSFC.

Lånerapporten om vår främlingslegion som är ute på lån, några för utveckling andra nog mer ärligt talat för att sälja. Michy Batshuayi gjorde sitt första mål för Valencia i veckan som gick. Läs mer här>>

Enligt The Sun kommer John Terry återvända till Chelsea på ett kontrakt om 800k pund. Dock ej som spelare utan som manager för U23 där han ska ersätta Jody Morris som följde Lampard till Derby. Bara ett litet problem med det ryktet, Jody Morris var aldrig manager för U23 utan för U18. Det sägs inte heller om JT ska fungera i Sarris ledarstab.
    Vi önskar det vore sant, men att JT kommer in som typ defensiv coach. För det behövs inte såvitt vi vet att han fullföljt sina s k coaching badges (vilket han håller på med).

Såg lite skotska ligan igår och slogs av en sak. Domarna där har reklam på tröjärmarna. För Specsavers, det är faktiskt rätt roligt. Självironi av brittiskt märke.
    Apropå det vill vi också säga att de engelska domarna har varit klart bättre, hittills, än de var förra säsongen. "Hotet>" om VAR har tydligen tvingat fram en skärpning. Ändå har det ju varit en handfull mål och andra avgörande situationer under de här sju omgångarna som helt klart hade förtjänt att videogranskas.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!