csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   7 sp 5 v 2 o 0 f 15 -5 mål 17 p
29 september 2018

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA     Chelsea       vs       Liverpool     scousrs 
         1                                    -                 1            (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2018-2019>

Liverpools start-XI

Alisson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Milner, Mané, Salah, Firmino

avb: Mignolet, Fabinho, Keita, Sturridge, Moreno, Shaqiri, Matip

Manager: Jürgen Klopp

Målgörare

1-0
1-1

Eden Hazard, 25
Daniel Sturridge, 89

CHELSEAS INSATS


8

Chelsea bästa match försvarsmässigt än så länge den här säsongen och framåt är vi farliga, om än med lite för få alternativ. Å andra sidan har man Hazard så... Chelsea skapade de vassaste chanserna och ledde rättvist trots lätt bollinnehav till Liverpool. (49-51%) Många missade chanser för båda men det svider att de lyckades kvittera med ett skott som inte borde fått skjutas. Chelsea hade matchen. Osis. Surt, men Chelsea visade att vi kan inte räknas bort.



SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga Inga jätteräddningar i första men styrde undan Liverpools chanser med bra positionsspel. Jätteräddning i andra som visar prislappen. Inte mycket att göra på målet. 7
César Azpilicueta Fick kämpa hårt men bättre än i onsdags. 6+
Antonio Rüdiger Viktig brytning just framför mållinjen när Salah kom fri. 6+
David Luiz Fantastiskt långpass på 60m till Willian och flera andra mycket fina passningar fram. Mycket stark första halvlek. Hans bästa match på länge. Briljerade med långpass. 7+
Marcos Alonso Fick slita mot Salah men klarade sig rätt bra, vi vet ju att hans största kvaliteter är mer offensiva. En av hans bästa defensiva matcher kanske. 7-
Jorginho Var satt under hård press men klarade sig bra om än inte dominerande som tidigare. 7-
N'Golo Kanté Var överallt och bidrog både framåt och bakåt. Nära målpass till Willian. 7
Mateo Kovacic Underbar frispelning av Hazard. Jobbade stenhårt och slet som bara den. 7-
Willian Kom bort lite och hade lite otur med att få fram det allra sista, jobbade hårt men fick inte till avsluten som han ville. Tre jättechanser, missade. 7
Eden Hazard Han är ostoppbar just nu. Vi har inte superlativer nog. Kunde, borde kanske dock gjort ett mål till. 8+
Olivier Giroud Jobbade otacksamt utan att få se mycket av bollen. 6+
---    
Alvaro Morata In för Giroud. 65 Man tycker mest synd om honom för det vill sig absolut inte. 6
Victor Moses In för Willian. 73 Piggt inhopp, gav lite extra energi. 6+
Ross Barkley In för Kovacic. 80 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Fabregas, Barkley, Moses, Zappacosta, Cahill, Morata

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 10 13
Skott på mål 4 6

Bollinnehav %

47 53
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

BETYG

Måste varit mycket nöjd med första halvlek då både spelarnas motivation och spelplanen fungerade utmärkt. Chelsea var satt under press men klarade den bra och hittade lösningar ofta.

7

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Det enda säkra vi vet innan är att det kommer att bli väldigt annorlunda startelvor. Chelsea slog Liverpool i onsdags och vi hoppas så klart på samma resultat idag, men det går inte att dra några slutsatser från den matchen inför denna, förutom en enda. Liverpool kommer att frukta Eden Hazard.
      Rüdiger är tillbaka från sin skada, annars nog en väldigt väntad elva. Målskytten i onsdags Emerson fick inte ens bänkplats. 
    Även Liverpools är mycket väntad, van Dijk som det fanns frågetecken om innan då han inte tränat i veckan startar. 
    Visserligen startar inte Keita men vi väntar oss ändå att Liverpool kommer att försöka vara oerhört fysiska mot Hazard, särskilt då matchen döms av Marriner som är känd som en soft domare som tillåter väldigt mycket.
    Det här sa Sarri innan matchen: "It is very early in the season – my first working with this squad – and we are still developing our style, still improving. We need to move the ball quicker at times and to improve our movement off the ball, but we are happy with the direction we are going and we will keep working hard."

Hazard har sagt att han måste sluta med att fira mål med att glida på knäna då det tar för hårt på dem. Gör han mål idag är vi rätt övertygade om han gör den och fullständigt glömmer att spara sina knän.

Minuter kvar till start och det går knappt att komma ihåg när man var så nervös senast, innan ett matchslut med bara en ettmålsledning eller oavgjort mot något av de lag man verkligen helst vill slå. Liverpool är sannerligen ett lag vi alltid vill vinna mot.
     Chelsea gjorde avspark och lagen bytte boll lite.
      Första anfallet från Liverpool men Luiz rensar, Liverpool återkommer innan Kanté reder ut det. 1-2
    Inlägg från Willian stoppas, Jorginho stoppar en ev kontring innan bollen sedan rinner över linjen och Sarri sätter sig ned för att anteckna. 3
    En brytning studsar fel och hamnar hos Salah som skjuter men lätt för Kepa. 5
    En för lång boll mot Willian tas av Alisson i en vidrig rosa utstyrsel, som glider ut ur boxen men domaren släpper det. 5
    Hazard mycket nära att få med sig bollen mellan försvararna på Girouds inlägg. 7
    Mané vilar sig väldigt mycket och reprisen visar att han filmade, vilket Marriner inte blåste för men till slut spelar Chelsea ut bollen då Mané vägrar att resa sig. 8
    Mycket hög press från Liverpool vilket gett dem ett litet spelövertag de senaste minuterna. Chelsea har dock löst det bra.
    Salah fintar bort Rudi som rusade lite in i situationen och sedan skjuter han mycket illa. 10
    Vi ser att Kanté har samma offensiva utgångspunkt som vanligt.
    Mycket sen avblåsning av Marriner för en armdragning av Willian långt från bollen. 13
    Mané skjuter mycket långt utanför. 14 Chelsea har problem med Liverpools aggressivitet och press vilket gett scousers ett litet övertag nu.
    Firmino gör ned Hazard bakifrån, normalt ett kort men Marriner är domare. 16
    Willian sökte läge och hade det för ett ögonblick men sedan täckte han bort. 16
    Firmino försöker skjuta, Luiz blockerar men bollen kommer fri innan Alonso rensar till hörna. 18
    Lång boll mot Hazard men ingen är med honom så det enda han får ut ur det är inkast. 19
    Salah i soloräd men Alonso täcker honom bra och bollen mot mål är en rullare som Kepa lätt tar hand om. 21
    Willian helt ren men får inte ordning på bollen ordentligt utan Alisson hinner ut och får bort bollen. Men vilket pass av Luiz. 22 Matchens bästa chans. Reprisen visar att det nog var så att efter den svåra mottagningen försökte han nå Giroud men som sagt, målvakten kom för nära.
    Liverpool har lyckats lite för bra med att isolera Jorginho vilket gett Liverpool ett lätt övertag i matchen. Särskilt på mitten.
    Så vinner Chelsea boll på mitten och blixtsnabbt fram till Eden Hazard som gör sig fri och sätter bollen i bortre gaveln. Pang pang. Pang. 25 Jorginho stod för paset.
    Bra inlägg mot Giroud, men den var lite för sen och Gomez var emellan. 28 Mycket bra spel sedan målet.
    Oj, vilken intensitet i matchen, och här framför tvn också... hjärtat studsar fortfarande efter Chelseas mycket fina mål.
    Chelsea har de senaste minuterna mer än kvitterat Liverpools övertag i chanser, men matchen är långt ifrån över.
    Frispark för Liverpool utanför boxhörnet till höger. 31 Touch via Chelsea och sedan över av van Dijk såg det ut som, men reprisen visar att det nog var Azpi.
    Bra boll till Salah som lyckas göra sig fri från Alonso, Kepa ut, Salah försöker runda honom och lägga in bollen men Rüdiger räddar precis framför mållinjen. Som sagt, den här matchen är långt från avgjord. 32
    Vi hoppas Chelsea står emot Liverpools anrusning fram till halvtid. Chanser bör dyka upp även för oss. Giroud har haft väldigt svårt att hitta in i matchen, men som alltid beror ju sådant mycket på vilka bollar en central anfallare får.
    Ska vi vara kritiska till något men det är ju oerhört svårt att vara när Hazard är så bra, men problemet är ju att lite väl mycket går genom och ska just nu gå genom honom. Chelsea behöver visa fler vapen i den här matchen. 35
    Lite lugnare tempo just nu, båda lagen vilar lite i sina positioner men vi väntar oss en spurt före paus från Liverpool. 37
    Willian får en ful tramp av Alexander-Arnold på insidan ovanför knät. Fult och därtill fick otroligt nog Liverppol frisparken nere vid boxen några meter från kortlinjen. 38 Variant som inte var lyckad och i kontringen får Mané ett solklart kort för att sparkad ned Hazard bakifrån. 39
    Salah söker Firmino men denne är utan chans att nå bollen fast han är helt ren. 41
    Azpi bröstar bollen bakåt, lite farligt långt från Kepa som dock hinner dit och tar bollen. 43
    Chelsea har varit bättre på att spela sig ur Liverpools press än under en period i matchen, van Dijk går in i en närkamp med Giroud och van Dijk spelar döende svanen. Billig frispark.
    Mané får bollen bakom sig och försöker ett svårt nummer, bollen dock högt över när han snurrar runt och skjuter. 44 Någon minut kvar till vila.
    En minut tillägg.
    En bra match än så länge.

Spelmässigt något litet övertag för Liverpool men Chelsea har gjort målet och haft en jättechans mot en sådan som Rüdiger rensade bort för Liverpool. Gansak väntad matchbild och än så länge är Hazard skillnaden mellan lagen. Så ledningen är inte orättvis. Är dock lite osäker på om det var Jorginho eller Kovacis som frispelade Hazard, hoppas få ordning på det i halvtid. Vi är mycket nöjda men vi har inte längre ord för Hazard, han är i samma klass som Messi när denne är riktigt bra just nu. Chelsea hade stundtals problem med Liverpools höga press men de har egentligen bara omsatt den i en riktigt rykande farlighet och mot slutet av halvlekn hade Chelsea bättre kontroll på den, gegenpress är ju också oerhört energikrävande.
  (Det var Kovacis som frispelade Hazard, inte Jorginho som vi först trodde i upphetsningen).

ANDRA
Just nu är det bara tre lag i Europas toppligor som är obesegrade; Chelsea, Manchester City och Juventus... det kan dock vara ändrat om 45 minuter. (Juves match är inte slut än, men så fick Napoli en utvisning och med ett mål underläge...) Vilket vi innerligt inte hoppas.
    Det blir en tuff och spännande andra halvlek nu. Vi hoppas Giroud kan göra större avtryck annars är vi mycket nöjda hittills.
    Hinner inte mer att skriva det då han är cm från att frispela Hazard men en spelare slänger sig och får tån på bollen. 46
    Willi löper sig fri, tar ned bollen men hamnar i svår vinkel. Slår bollen på Girouds fötter men denne kan inte ställa om från så nära håll. 47 Bra start av Chelsea. Två frilägen för Willian på jättepass från Luiz men båda gångerna blev nedtagningen för svår tyvärr.
    Kanté hittar Hazard som spelar mot Willian som dock täcks, bort men Kovacic tar sig in men skott rakt på van Dijk. 48
    Hazard mot fyra, blev för mycket on kontring som Rudi och Luiz stoppar. 52 Henderson fick en Giroud knuffad in i sig, det får han skylla på sin lagkamrat van Dijk.
    Det är Chelsea som pressar Liverpool högt just nu och de har problem med det.
    Bra brytning av Alonso, hörna. 54 Andr ai matchen, båda till Liverpoool. Konstigt slagen och Chelsea kan rensa och kontra. Men Hnederson lyckas bryta framför Kanté när Hazard söker honom. 55
    Första tio i andra har Chelsea stått för alla chanserna. Liverpool börjar dock få mer boll igen.
    Livsfarligt bakåtpass av Willian som ger Liverpool en jättechans efter att Liverpool haft tur med att tappat tre bollar och fått tillbaka dem. Mané skjuter, fantastisk räddning av Kepa. Salah skjuter mycket illa men har tur med en touch till hörna.
    Kanté frispelar Willian som kläms av två mittbackar och hörna för Chelsea. 60 Härligt pass av Kanté. Kort, boll in via touch, offside, hur det nu kunde bli det då bollen koma via en röd?
    Hazard har varit mer osynlig i andra än i förstas inledning, men han är också flitigt uppvaktad.
    Just nu, som väntat, trycker Liverpool på. Chelsea snabbt igång. Jättesnabb kontring, men Alisson hinner ut och blockera Hazards skott som studsar i nättaket. Där kunde han varit kallare ;) 64 Chelsea kunde mycket väl lett med fler mål nu. Hörnan nickas bort.
    Sarri vill ha in Morata och Giroud som haft en otacksam match får lämna. 65
    Shaqiri in för Salah. 66
    Chelsea jobbar sig uppåt i planen, Liverpool har tappat en del av sitt tryck på slutet. Straffsituation för Chelsea, svårt att se. Marriner friade dock. 68
    Skott som Alisson räddar men ingen med på returen. 69 Chelsea har verkligen jobbat ihop till ett mål ytterligare, långt mer så än Liverpool.
    Azpi vänder upp och ned på Milner, men halkar i nästa anfall och Robertson kan spela in bollen och Shaqiri får totalt friläge, men stor miss av denne. 70 Det har sannerligen missats chanser i den här matchen vilket väl måste skyllas på tempot och intensiteten, ingen hinner tänka.
    Tjugo kvar, nervöst som bara den redan. Frispark av Liverpool till inkast vid hörnflaggan. 72
    En boll rinner förbi alla, Milner lyfter upp den till Firmino men Luiz sstår ivägen framför linjen. Jättechans till kvittering, som sagt massor med missade stora chanser. 73
    Willian som mattats ersätts av Moses. 73 Ny energi förhoppningsvis och kanske bättre avslut.
    Hazard är nu igång igen i andra och har varit så en stund, men har hamnat lite långt ned.
    Boll mot Morata men van Dijk blockerar dennes löpning och Morata fäller honom istället. 75
    Hjärtattackkvarten är inne. ;) Detta kan fortfarande sluta hur som helst. Så många missade chanser som lagen har.
    Bra brytning Kanté som med Moses kontrar, Milner görs ned av Milner som kortas. 77
    hazard vid frisparken, han ösker Morata och då kastar sig Luiz också fram, men offside dock. 73
    Henderson av för Keita. 78 Henderson sur.
    Tio tuffa minuter att genomlida plus tre i tilägg antar vi.
    Alonso borta, nästa boll in tar Luiz före Keita. Kontring mot Morata men backen mellan. Så felpass bakåt av Wijnaldum men Alisson står mycket långt ut och hinner ut och sparka undan. 82
    Bra brytning av Rudi men Milner bryter nästa och så går Luiz in för hårt i ryggen på Mané och farligt frisparksläge. 83 Alonsoläge som vi brukar kalla det. Shaqiri eller Milner... Kepa ger sina instruktioner. Usch vad nervigt. Shaqiri slår den och Kepa står helt rätt. 84
    Härligt pass av Bakrley till Moses som trasslar till det mot Mané,. Firmino kontrar. Keita skjuter, dåligt. 84
    Liverpool i press men för lång boll till Robertson. Sturridge in för Milner. 86
    Ska Chelsea kunna hålla undan, kanske till och med göra mål sista tio som i så många andra matcher?
    Skickligt bolljonglerande av Morata på mitten. 87
    Så konstigt domslut igen då domaren ger Liverpool ett inkast. Får många sådana misstag av domarteamet för att de ska få högsta betyg.
    Morata jobbar bra och stoppar ett anfallsuppbyggnad. 88 Bra aktion av Keita men Chelsea bort, dock vinner Liverpool tillbaka den, Chelsea har sjunkit lågt. Så får Sturridge till ett jätteskott upp i krysset. Fullständigt överraskande och omöjligt att ta. Men hur fick han den chansen. 89 Många 1-1 tips som gick in där - tyvärr. Chelsea var ju nästan i mål med matchen.
    Fyra minuter tillägg. Alonso in, van Dijk till hörna. 90+1
    Trassligt och Moses skott täcks i sista stund. 90+1
    Snacka om att Willians missade chanser nu svider.
    En minut kvar, inkast högt upp på Liverpols plan. Firmino gör ned Barkley. Frispark vid linjen. Keita till hörna. Sista chansen. Alonso nära att sätta den men över.
   

Hazard var skillnaden. Så slog blixten ned när matchen verkade vara under kontroll. Hemskt.

 

DOMARTEAMETS INSATS - André Marriner

BETYG

En del småmissar vem som var sist på flertalet bollar. Som väntat mild i sin bedömning och tillåt en del.Lite för många småmissar för att få helt godkänt.

knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy





Besök csfc-facebook: facebook