Carabao Cup - Ligacupen 2018-19
26 september 2018

CSFCs spelarbetyg

Liverpool  scousers      vs     CHELSEA   Chelsea
                   1                   -               1            (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2018-2019>

Liverpools start-XI

Mignolet, Clyne, Lovren, Matip, Moreno, Fabinho, Milner, Keita, Shaqiri, Mané, Sturridge

avb: Grabara, Firmino, Salah, Gomez, Henderson, Solanke, Jones

Manager: Jürgen Klopp

Målgörare

1-0
1-1
1-2

Daniel Sturridge, 58
Emerson, 79
Eden Hazard, 85

CHELSEAS INSATS


6

Startade bra, åstadkom en del men tappade matchen i slutet av första och startade sedan andra rent uselt. Vad hände egentligen i halvtid, bestämde de sig för att ge upp matchen? Chelsea får godkänt med lite plus för första, särskilt första halvtimmen. Men efter det.... Andra halvlek var inte i närheten av godkänd. MEN ÄNDÅ VANN CHELSEA fast betyget står fast trots Hazards fantastiska magi. HAZARD är otrolig.



SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Willy Caballero Några bra räddningar i första. Höll Chelsea kvar i början av andra, en stund åtminstone. Sedan kom Hazard in och Cabellero blev bara nästan hjälte. 7
César Azpilicueta Hade problem på sin kant på ett sätt vi sällan ser, men långt från så mycket som kommentatorerna påstod. 6
Andreas Christensen Försvarets dominant i första halvlek, ett tag. Men hade också några enkla misstag i slutet av den. För att inte tala om att han spelade sig bort från diskussionen precis i inledningen av andra. Vilken idiotpass. Han var bra och usel men inte riktigt däremellan. Blev dessutom skadad. Ville ge högre betyg men misstagen kostar. 6-
Gary Cahill Solid. 6+
Emerson Palmieri Ingen Alonsoutamanare om vi får säga så. Målgörare, hans första mål i Chelsea också. 7-
Cesc Fabregas Styrde spelet mycket bra och några underbara pass, men också ögonblick av ouppmärksamhet. Svårare när han sattes under press i andra. Försvann helt ur matchen sedan. Hans andra halvlek var pinsam. 6
Mateo Kovacic* Svag första halvlek. Byttes ut tidigt för Kanté. 6-
Ross Barkley Hade hoppats på mer i första. Gav Mané tidernas gratischans. Mycket svag start i andra. 6
Victor Moses Skapade en del men utan slutprodukt. 6+
Willian Blandar och ger. Ibland underbar och så missar han det enklaste. 6
Alvaro Morata* Var nära men han har noll flyt. Det är inte helt rättvist att kalla det dåligt, för en anfallare måste ha flyt. Han gör mycket rätt, men det där sista är han inte i närheten av. Långt från vad vi hoppades på tyvärr. 6
---    
Eden Hazard In för Willian. 56 Inget bra inhopp. till 84 minuten då han gör ren MAGI. Det målet kommer att vara bland de som Årets Bästa Mål i världen kommer att väljas mellan. 8+
N'Golo Kanté In för Kovacis. 64 Märktes inte så mycket kanske i sitt inhopp men bidrog till att Chelsea spurtade bra. 6+
David Luiz In för Christensen. 74 Var auktoriativ när han kom in för Christensen som blandat och gett. 6+
CHELSEAS BÄNK


Bulka, Luiz, Zappacosta, Kante, Jorginho, Hazard, Hudson-Odoi

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser 54 46
Skott på mål 13 18

Bollinnehav%

7 7
Källa Flashscore

 

Manager Maurizio Sarris INSATS

BETYG

Spelplanen fungerade till en början men som vi misstänkt ett tag saknar han ofta en plan B. Vad som hände i halvtid vet vi inte men Chelsea var värdelösa i andra.
OK, det fanns en plan B. Sätt in Eden Hazard.

6+

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Inga lag har mötts så ofta i engelsk fotboll som Chelsea och Liverpool sedan millennieskiftet. Detta är 57e mötet. Senast vi mötte dem i trede omgången av ligacupen var just år 2000 då Liverpool vann med uddamålet över Claudio Ranieris Chelsea, 2-1. Annars är statistiken på Chelseas sida. Liverpool har bara vunnit två av våra 14 senaste möten, båda gångerna på Stamford Bridge! Lagen har dock spelat oavgjort sju gånger så det är absolut det vanligaste resultatet, men ikväll ska matchen avgöras och oavgjort vid full tid leder till straffavgörande direkt.
    Båda lagen roterar friskt men Liverpools uppställning har fler s a s etablerade spelare i sin. Inga ungdomar alls i startelvan. Vilket vi tolkar som vi tippade, att matchen är viktigare att vinna för dem. 
    Inte heller Chelsea startar några ungdomar, det är vi besvikna på. Ampadu märkvärdigt nog inte ens med på bänken men det är Hudson-Odoi. Vi hade nog också väntat oss Kepa i mål men det blev inte så. Tredjemålvakten Green är inte heller med, utan det är unge Bulka som är back-up. Kovacic tillbaka från skada. Ingen Giroud på bänken. Hmmm

En rätt försiktig start av båda lagen som velat kontrollera bollinnehavet. Första allvarliga attacken gjorde Moses, som av någon anledning inte fick med sig hörnan vi trodde på. 2
    Fyrtio sekunder senare gick det bättre och hörna till Chelsea. 3 Christensen nickar men lätt för Mignolet.
    Förutom en vinst ikväll är kanske det vi allra helst vill se, är att Morata gör mål.
    Keita skjuter en plockpotatis för Cabellero. 4
    Barkley lite seg, kunde inte bestämma sig för skott eller pass och då blir det inget. 5
    Så görs Moses ned, perfekt för Alonso men han är ju inte med ;) Så Willian är mycket intresserad. Dags för ett frisparksmål av honom? 7 Emerson fintade, tror vi, men Willians skott är inget vidare. Klart över.
    Rop på hands för Emerson, men intet av det. 10
    Barkley skjuter men utanför. 11
    Cahill i besvär men löser det, och får ändå en avblåsning så. Lite oväntat har han högerpositionen i mitten, förra året var det tvärtom när Christensen och han spelade.
    Willian skjuter, lätt för Mignolet.
    Liverpool lyckas precis peta bort bollen framför Morata. 13 Bra försvarsspel av Christensen i kontringen.
    Det har blivit en pigg första kvart ändå, men inga riktigt vassa attacker. Plus för Chelsea dock.
    Fabregas har visat att han vill vara med i leken, bäst i Chelsea än så länge. Som alltid några härliga pass men han har också hållit igång spelet likt Jorginho.
    Vilken chans. En fantastisk pass till Morata som försöker chippa Mignolet, som får fingrarna på bollen och ur ingen vinkel alls slår Morata en boll parallellt med linjen decimeterna utanför. Vilket passa av Fabregas. 18 Svårt läge för Morata ändå då målvakten lyckas komma väldigt nära honom och bollen studsade.
    Fint anfall igen, Willian till Morata som fintar bort sin back, skjuter ur svår vinkel och målvakten lyckas rädda till hörna. 19 Två stora chanser men ändå inte solklara på ett par minuter för Morata. Människan har helt enkelt noll flyt.
    Milner kortas när han gör ned Emerson. 20 Ett till och en av Liverpools viktigaste spelare är borta till lördag. Offside på frisparken. Inte mycket att säga om då fyra Chelseaspelare var offside enligt reprisen.
    Vass kontring där ett litet ryck av Azpi stoppar upp Mané och det hela slutar med inkast istället. 22 (Mané som CSFC tycker varit Liverpools bäste spelare hittills den här säsongen).
    Willian söker läge, för länge och tacklas bort när han ska skjuta. 24
    Alla tror på signal och Morata tvekar när han får bollen. Liverpool till inkast. Borde kanske blivit hands till Liverpool mitt på plan.
    Det har helt klart ökat i intensitet och Friend kortar Matip för en ordentlig dragning av Kovacic. 26
    Skulle varit hörna igen men domarna dömer att bollen tog Moses sist vilket reprisen visar att den inte gjorde. 30
    Vaken brytning av Christensen när Cahill tittade på fel håll. Så försöker Keita filma sig till en straff. Löjligt. 31 Friend friar helt korrekt. Det lär VAR också visa. Borde kortats.
    Inlägg som hamnar hos Willian som slår en volley direkt i marken. 34
    Nya rop på hands när bollen tar mellan armarna i magen på Fabregas. Var inte hands oavsett vad de klart partiska kommentatorerna säger.
    Bollen studsar olyckligt för Chelsea och Liverpool får nästan en chans. 35
    Så en riktigt bra chans för Liverpool och en riktigt bra räddnig av Cabellero. keita sköt. 37
    Barkley görs ned av Fabinho. Snabbt tagen frispark. 38
    Bra anfall av Liverpool, Mané fri och nickar, bra räddning av Cabellero men oj vad partiska kommentatorerna är. Så får det inte vara. 39 De är som hejaklacksledare.
    Shaqiri vinner en hörna när bollen studsar på Christensen som markerat bort honom. Hörnan nickas av Barkley rakt upp. Hamnar till slut hos Caballero. 42
    Liverpool har skapat lite på sistone och så slår Christensen en dålig passning när han lyckas träffa sig själv. Skottet från Shaqiri högt över. 44
    Ruskigt felpass igen, men passet som tur var framför Sturridge. 45 Reprisen visar att det var en jättemiss av Sturridge som helt missar bollen precis framför fötterna.
    En tilläggsminut.
    Ny hörna för Chelsea vilket numer betraktar som ofarlig för vi kan inte komma ihåg senast Chelsea gjorde mål på en. Och inte idag heller.
   
Chelseas hittills alternativa spelare har verkligen visat Sarri att laguttagningarna kan inte vara karbonpapper framöver. Chelsea helt klart bästa lag i första halvleks första halvtimme, sista tio kom Liverpool igen. Keita som borde varnat för en av årets filmningar var deras bäste. Men kommentarorerna kan knappt avhålla sig från att vifta med sina supporterflaggor och det är inte Chelsea de håller på. Ska vi döma från första kan det mycket väl bli straffar.

ANDRA
Så började Christensen som fick tyckte var bra i första med ett jättemisstag och Sturridge borde gjort mål.
    Intensiv start på andra. Kovacic varnas för en tackling bakifrån. 49
    Fullständig gratischans för Mané men Caballero lyckas styra bollen utanför. Barkley bjöd på den. Vilken chans de fick. Bra nick i nättaket på hörnan, som blev till en ny då reprisen visar att Morata gjorde den. 53
    Milner löper sig i princip fri men lätt för Caballero. 54. Chelsea spelar uruselt för tillfället.
    SÅ är Chrsitensen vaken på en skarvning, men Chelsea får inte kontroll över sitt spel som är obefintligt just nu. Så gör Fabinho ned Morata och får kort för det, helt rätt. 56
    Hazard in för Willian som inte är glad. Men han har inte åstadkommit mycket, bara vispat runt en del.
    Första tio klart till Liverpool, svag start i andra av Chelsea, riktigt svag.
    Skott som Caballero räddar men Sturridge cykelsparkar in returen. Riktigt riktigt svag start av Chelsea i andra. Chelsea får skylla sig själva för de har varit usla i andra. 58
    Klopp tar av Milner för säkerhets skull. Henderson in.
    Spelarna som vi tyckte tog chansen att lite imponera i första har varit sämst på plan i andra.
    Kanté också in, för Kovacic som inte varit bra. 64
    Chelsea är faktiskt inte med i matchen just nu, man skäms efter hur de spelade i första och nu är de rent dåliga.
    Som det ser ut just nu kan vi bara hoppas på Hazards geni och ren röta. För första kvarten av andra är det sämsta vi sett av Chelsea sedan Citymatchen i mars.
    Mané ut för Firmino. 70
    Christensen går av, måste vara en skada. Det är bara motiverat av skada. David Luiz in. 73 C haltade lite när han gick av.
    Shagiri försöker filma till sig en straff. 76. Pinsamt.
    Så kvitterar Emerson, men VAR ska kolla det. Målet godkänns. Rätt överraskande. 70 Frispark in och Emerson knoppar in bollen. Kanske inte rättvist i andra men så välkommet.
    Farlig hörna som Chelsea dock lyckas rensa bort. 82
    Cabellero ut och tar bollen före en Liverpoolspelare, Keita. 83
    Sturridge skjuter i ribban. 84
  VILKET MÅL. Fullständig magi från Hazard som leker med Liverpoolförsvaret och sätter bollen fullständigt otagbart i bortre gaveln. 85 OTROLIGT:
    Liverpool försöker kontra med att sätta in Salah. 86
    Så gör han åter bort större elen av Liverpoolförsvareet och skämmer ut Henderson. Frispark just utanför cirkeln. 88
    Dålig frispark av Luiz i muren. Chelsea får börja om. 89.
    Henderson gör ned Hazard, krot för Henderson.
    Fem minuter tillägg.
    Chelsea spelar fortfarande inte bra, tappar boll och... men Liverpool slarvar nu, för ivriga.
    En minut kvar.
    Åttonde raka hemma mot Chelsea utan vinst...! Up your Scousers. Morata gult kort för att spelat bort bollen.
  Frisparksläge när Cahill knuffar. Mitten av Chelseas planhalva. Mignolet upp. 90+5 Ut och SLUT.
   

VI HAR EUROPAS (= VÄRLDENS) JUST NU BÄSTE SPELARE. EDEN HAZARD, buga, bocka och gör allt för att han förblir Chelsea. Betala honom dubbelt så mycket som någon annan, bara behåll honom. Han älskar ju också att spela för oss just nu.
   
I första spelade alternativspelarna så man trodde de har en chans att konkurrera, I andra, absolut inte. Andra halvlek var en av de mest pinsamma vi sett på länge. 
Andra halvlek var usel av Chelsea, men vi har Eden Hazard! Enough said.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Kevin Friend
VAR

BETYG

Borde verkligen varnat Keita för en solklar filmning. Annars inga större misstag. Men trots VAR misslyckas domarna med att varna filmarna, det är påfrestande att se fortfarande.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. /Lindy




Besök csfc-facebook: facebook