csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   7 sp 5 v 2 o 0 f 15 -5 mål 17 p

- always proud to be Blue -


24 - 30 sep 2018
    NÄSTA MATCH:

       4 okt- MOL VIDI - EL - kl 21.00

      -

Nyheter v-39


SÖNDAG:
Äntligen ligamål och en seger för Chelseas damer. De slog jumbolaget Brighton hemma på Kingsmeadow med 2-0. Målen av Fran Kirby 32 och Erin Cuthbert 35. Chelsea klättrade till 5e plats tack vare segern. Nästa match är efter uppehållet mot hittills suveräna Arsenal. Ännu en gång ett toppmöte efter landskamper, klumpig lottning om ni frågar oss.
    Lindahl fick vila medan både Andersson och Eriksson startade.

Det är mer än lätt fascinerande att se att favoriterna till titeln Liverpool i dagens press hyllas som om de var underdogs som klarade av Chelsea, istället för som sanningen var att ett lag i kraftig ombyggnad, Chelsea, var de som tog poäng från en av ligans allra största favoriter de senaste åren (om än delat med City). Liverpool får hyllningarna när det var Chelsea som gjorde matchen men hade oturen att förlora poäng i slutminuten men kanske var det just där som mediekåren såg sin möjlighet att hitta nya vägar att ignorera vad som händer i Chelsea. För ett par veckor sedan, bara, fanns det knappt en sportskrivare som trodde Chelsea skulle komma ens sexa i ligan! Nu får våra motståndare hyllningarna för att de lyckas rädda oavgjort, fast de tippades långt högre upp...

Enligt en artikel i Daily Mail säger Eden Hazard att han var mycket nära att lämna i somras då det alltid varit hans dröm att spela i Spanien. Men han är lika lycklig ändå nu och lämnar alla dörrar öppna, så vi lär få leva med ovisshet även framöver. Läs här>> eller är det bara ett deras vanliga hatchet-jobs för att skapa oro i Chelsea?

LÖRDAG:
U18 slog ut Norwich i Premier League Cup med hela 5-1. Målgörare: Ballo 2, 18, 35; Lawrence 49; Russell 74

Vi slog i alla fall ut Liverpool i Ligacupen Carabao Cup, och ikväll lottades kommande omgång. Det blev något av en fantastisk drömlottning på sitt sätt, inte för att vi fick på pappret lättaste laget utan för att Frank Lampard och Derby får åka till Stamford Bridge och möta Chelsea. (Vi vet fortfarande inte om det innebär att Mason Mount och Fikayo Tomori inte får spela mot Chelsea, vi misstänker det och det försvagar dem rätt ordentligt). Superfrank mot Chelsea!
    Omgången spelas prel 30 oktober- 1 nov.

Det svider fortfarande det där målet som Sturridge hade turen att göra. Visst det var fint men det var också mycket tur att Kanté inte hann fram för att stänga ned honom, men särskilt hur bollen dippade sista halvmetern. Bilder vi fått se framifrån visar att Kepa täckte upp till ribban rakt i bollens bana, men precis efter att den passerat hans hand sjönk bollen kraftigt och gick in nedanför ribban. Vi kan säga skicklighet men då vi fortfarande är besvikna kallar vi det mer tur. ;) Att sedan höra den spelare som allra mest av alla som spelat i Chelsea spelat enbart för sig själv tala om laget gjorde inte humöret bättre. Kanske objektiva personer säger att oavgjort var rättvist, men efter Hazards miss och ett läge då han igen valde att passa istället för att skjuta i bra läge och tre stora missar av Willian.... surt sa räven! Det positiva är att nu kan inte en enda sk fotbollsexpert längre avfärda Chelsea. Sarri har som Niva sa i studion uträttat närmast stordåd som på så extremt kort tid (kom ihåg att han kom in sent och hade långt mer än halva truppen i VM) ändrat Chelseas spelstil så kraftigt med bara två nya spelare i truppen (plus Kepa förstås men han påverkas kanske mindre av spelmodellen, även om han idag fick visa varför han kostade så hiskeligt mycket). Alla sena poängförluster svider extra mycket, vi hade ju faktiskt nästan börjat slappna av och trodde Chelsea skulle klara det. En läxa i sig.

Vi trodde väl uppgiften vi fick igår var fel. Chelsea vann de sju första matcherna 05-06, så om Liverpool vinner idag (måtte det absolut inte hända) så kan de ändå bara tangera rekordet. De har i nästa match Napoli i CL och sedan Manchester City! (Så vi får be om ursäkt för tidigare uppgift som baserades på felaktiga uppgifter i medierna som vi slarvigt nog inte kollade).

Citys och Liverpools trupper är fortfarande något bättre än Chelseas trupp. Det är absolut tydligast i anfallskraften. De klubbarna kan ställa upp offensiva linjer som är överlägsna Chelsea. Därför kommer dagens match att handla oerhört mycket om Chelseas defensiv som måste prestera bättre än någonsin hittills den här säsongen. Det är ingen unik observation. Det är faktum.
    Det gör kanske att vi hoppas på en taktisk liten ändring i Chelsea idag. Vi är många som vill se Kanté i en mer defensiv roll bredvid Jorginho istället för framför brasilitalienaren. Samtdigt är det svårt att se. Vi ser gärna Rüdiger tillbaka i backlinjen då han varit vår bäste mittback, men med en lårskada, som ju alltid är knepiga, är det kanske en chansning som Sarri inte vågar sig på.
    Spännande blir det och vi kan bara hoppas på att Chelsea presterar mer som i första halvlek och sista tio i onsdags än större delen av andra halvlek. Vi lär nog sitta med andan i halsen och hoppas på de där magiska sista tio minutrarna som Chelsea gett oss i nästan alla matcher hittills den här säsongen. Oavgjort är tipset de flesta experter satt på den här matchen, vilket kanske är ett bra resultat för båda lagen. Vinst är vad vi drömmer om och det kräver topprestationer av alla spelare idag, från Giroud bak till Kepa. Det enda vi kan vara säkra på är att elvorna kommer att se väldigt annorlunda ut för båda lagen jämfört med i onsdags.

FREDAG:
Från presskonferensen:
Sarri säger att han tror Hazard är en av världens absolut bästa spelare och han menar att vi har bara fått se 75-80% av vad Hazard är kapabel av.
    På frågan om han är den bästa spelaren Sarri haft svarade han diplomatiskt att det är svårt att svara på; men han menade att Hazard är ett geni och han är unik.
    Precis som alla andra tror inte Sarri att resultatet i onsdags påverkar morgondagens match. Möjligen ökar det Liverpools motivation.
    Sarri antydde att Cahill och Fabregas inte kommer att starta. Han tror inte de är redo ännu för ytterligare en 90-minuters match så snart inpå men betonade att de kommer att bli viktiga under säsongen.
    Sarri menade att självklart blir det en annorlunda match imorgon, det är en annan turnering och det blir annorlunda elvor.
    Han har pratat med Cahill och hans framtid men det är för tidigt att prata om det innan hösten är spelad.
    Det finns hopp om Rüdiger, han har tränat med laget men först efter sista träningen innan match vet Sarri om det är möjligt att han spelar.
    Det samma gäller för Loftus-Cheek och Pedro. Sarri betonade att Christensen är inte skadad utan han fick problem med magen under matchen i onsdags.
    Därtill kom lite fler frågor om Hazard som Sarri returnerade diplomatisk och med stort beröm precis som han gjorde om Klopp och Liverpool och menade att de mycket väl kan vinna Premier League i år.


Båda lagen har lite spelarproblem inför helgens stormatch. Chelsea måste avvakta kring fyra spelare: Christensen (mage-sjukdom), Loftus-Cheek (fotskada), Pedro (axel), Rüdiger (lår). Liverpool har frågetecken kring van Dijk som har problem med revbenen och de har Lallana, Origi och Oxlade-Chamberlain på definitiva skadelistan.
    Skulle Liverpool vinna på lördag blir de det enda lag i PL-historien som startat med sju vinster. Det vill vi väldigt gärna stoppa. Chelsea ligger bland topplagen med sex vinster, både 04-05, 09-10. Vi vann guld båda säsongerna. Allra bäst med poäng och mål är Newcastle 94-95, de vann inte.

Många intressanta matcher i helgen och hade vi vågat tippa hade det varit en hel del helgarderingar. CSFC tror att West Ham som hittat form och tilltro tar poäng av United, men skulle vi våga satsa stora pengar på det. Nja. Watford kan mycket väl komma igen och slå Arsenal, även om Arsenal spelat bättre på sistone, inte minst med både Lacazette och Aubameyang. De är dock ihåliga som en fallen ek. Tottenham ser ju ut att ha enklaste mötet då Huddersfield har det svårt, de gör ju inte mål. Hade Brighton haft hemmamatch hade man kunna tro på en liten skräll, men borta mot City blir de nog bara en mumsbit. Så den stora matchen, statistiken säger att den slutar oavgjort. På de femton senaste mötena har Liverpool bara vunnit två (men båda på Stamford Bridge, tror vi det var...), medan hela sju möten slutat oavgjort. Många tror på många mål, nja... grundtipset blir nog ändå 1-1. Det sagt, så hoppas vi med både fingrar och tår korsade att Chelsea gör vad de gjode i onsdags och piskar Liverpool.

Andreas Christensen var både mycket bra och gjorde några riktiga misstag mot Liverpool. Han var som man brukar säga "all-over-the-place". Vi har nu fått förklaringen. Han blev sjuk och har varit sjuk sedan matchen. Därför är han på tveksamhetslistan imför truppen imorgon. Då han byttes ut med ca kvarten kvar trodde vi han hade åkt på en liten skada, men det var alltså sjukdom. Inte undra på att han inte kunde göra sig själv rättvisa fullt ut.

TORSDAG:
Kl 14 på måndag lottas nästa omgång i damernas Champions League. Man City är borta och Chelsea bör ha högre seedning, men risken är ju ändå att vi får tysk motståndare, det brukar vi få.

Domare på lördag blir André Marriner. Inte en favoritdomare direkt. Han har dömt två tidigare möten mellan lagen, en Liverpoolvinst 1-0, och en 1-1-match.

Det är nu klart att VAR ska användas i Champions League från och med nästa säsong, i slutspelet. Vilket är naturligt då det är ett dyrt system och alla klubbar kan ju inte ha det redan i gruppspelet. I Europa League kommer det att användas från och med 2020-2021.

Gårdagens vinst mot Liverpool var fantastisk, inte minst genom Eden Hazards helt underbara mål som vi kan se hur många gånger som helst (t ex på Chelseas hemsida). Ett av hans bästa någonsin, på sitt sätt kanske t o m bättre än det mot Arsenal, definitivt i betydelse. Han sa att Kanté hade sagt till honom att han inte ville slå några straffar så lösningen enligt Hazard var att vinna!
    Chelsea spelade bra i första halvlek. Mindre bra i andra. Det går inte att dra särskilt många slutsatser inför lördagen, förutom att Liverpool kommer att frukta Eden Hazard redan från start och räkna med att något råskinn som filmaren Keita kommer att vara klistrad på honom från start. Med åtta ändringar i varje lag kan vi räkna med något liknande på lördag. Matchen på lördag är viktigare, även om det var härligt att gå vidare mot oddsen i Ligacupen. Och kanske täppa till en trut eller flera som hävdat att Liverpool är överlägsna Chelsea i år. Nja, de kanske ändå inte är det....
    Chelsea kommer åtminstone starta matchen med en god känsla av att just slagit favoriterna. Det och hemmaplan kan bli väldigt viktigt.
    Matchen visade också att Chelsea kommer att få problem med Liverpools gegenpress. I första klarade de inte riktigt av det, men i andra stängde Liverpool ned Chelseas mittfält alldeles för lätt. Fabregas var utmärkt i första och slog några nästan utomjordiskt bra pass, men när han sattes under deras press försvann han ur matchen. Det var något vi lärde, han är fortfarande en passningsgud men mot visst sorts motstånd räcker hans fart inte till alls. Chelsea hade tidvis problem med Liverpool, det får vi erkänna och de var nog det bättre laget även om de inte var överlägsna på något sätt. Cabellero hade nog fått MoTM hade det inte varit för att Hazard efter en rätt lång uppvärming verkligen visade vad han gick för. Och Emerson fick göra sitt första mål i Chelsea också.
    Vi lärde också att dagens Chelsea ger aldrig upp och vi gjorde ännu en gång mål i slutminuterna, så tro inte att det går att räkna ut Chelsea förrän slutsignalen gått.
    Vad som än händer är vi optimister inför lördagen och det kommer att bli tufft, jämnt och säkerligen lika spännande. Förhoppningsvis blir resultatet också det samma och vissa experter kan kanske redan nu börja jobba på sina bortförklaringar till varför de redan dömt ut Chelsea då... Eller hur Bojan;)?

Nästa omgång av Ligacupen lottas på lördag kväll vid tiotiden svensk tid. Två storlag är redan borta, Liverpool och Manchester United. Så tanken svindlar lite om de två lag som slog ut dem, Chelsea och Frank Lampards Derby skulle mötas (vi vet då inte om Mount och Tomori får spela, då vi inte vet om låneregeln gäller även i Ligacupen).

ONSDAG:
Klopp gnäller oerhört över Chelseas kvittering men VAR avgjorde så han bör hålla käften. Mindre imponerande är att han inte erkänner att Hazards mål var fantastiskt. Vi har alltid tyckt Klopp var bra, men uppenbarligen är han en usel förlorare.

På lördag startar Eden Hazard, Liverpool darrar redan.
    Han sa efter matchen att matchen på lördag är viktigare. Sant och gör han i närheten av vad han gjorde under sitt inhopp i kväll är vi Chelseasupportar löjligt lyckliga lördag kväll.

Kom ihåg, Liverpool startade på papper ett bättre lag än Chelsea ikväll. De var storfavoriter.

EDEN HAZARD ÄR JUST NU VÄRLDENS BÄSTE FOTBOLLSSPELARE. Han är fullständigt fantastisk.
    Liverpool vinner inte ens Ligacupen i år heller.

Vet inte vilka som kommenterade på Kanal 9 och vill inte veta (fast jag ju vet) då de uppenbarligen har medlemskort i Liverpool. Det är sällsynt att kommentatorer är så partiska som de här var. De lyckades vara positiva bara för ena laget nästan hela tiden fast matchen var betydligt jämnare. Utvisning framöver hoppas vi då Discovery har Europa League också. Det hjälpte dem dock inte.    (I andra hade de i alla fall fog för sitt hejande).

Champions League Damer:
Juventus är lite oväntat utslagna av Brøndby. Semifinalisterna Manc City förra året åkte ut mot Atletico Madrid. Linköping är vidare. Liksom Rosengård.
    Chelsea är vidare efter sammanlagt 11-0 mot Sarajevo. 6-0 ikväll. Målgörare:Spence 5, Kirby 32, 77, Mjelde 50, Blundell 86, Cutberth 90
Bara Hedvig Lindahl av svenskorna startade ikväll på Kingsmeadow.
   
Det är inte bara här vi spekulerar i vilka som kommer att spela i kväll. Medierna är fulla med artiklar om unga spelare som Ethan Ampadu, Callum Hudson-Odoi och några i Liverpool. Sarri sa han det kunde bli fem, det kan bli elva ändringar. Elva tror vi inte på, för vi är rätt övertygade om att Sarri vill spela Kepa som hittills har haft rätt lite att göra i de matcher Chelsea spelat. Den vi är mest osäker på är Jorginho. Kommer han att spela. Eden Hazard lär börja på bänken, men vi tror inte han bli lämnad helt utanför och ska nog inte göra det då vi märkte i söndags att han är som bäst när han får spela mycket och vila mindre! Vi har några spelare borta som kanske hade fått vila. En intressant fråga är om Kanté spelar, och i så fall i vilken position? Fabregas och Barkley tror vi spelar. Vågar Sarri bryta upp hela sin försvarslinje, något han ogärna gör som vi redan lärt? Nja, men vi tror Cahill spelar för Rüdiger, men spelar Christensen? Spelar Emerson och Zappacosta? Vi är redan nyfikna och det är timmar kvar till laguppställningen släpps.
    Spekulationerna på motsidan är att de kommer att ha ett något mer ordinarie lag än Chelsea då de som vi redan spekulerat i, är än mer angelägna än Chelsea om en titel och Carabao Cup är den enklaste att vinna trots allt.

Det är inte bara ligacup för Chelsea idag, damerna har också returmötet mot Sarajevo i Champions League, fast med 5-0 från första mötet känns den hemmamatchen inte helt spännande. Damerna måste dock börja göra mål igen efter tre mållösa besvikelser i ligaspelet.

För vilka betyder Ligacupen mest ikväll? Det är den stora, och på sitt sätt enda frågan.
    Vi tror det borde vara Liverpool som desperat måste ha en titel för att motivera sin satsning de senaste åren. Visst, det är Premier Leaguetiteln de verkligen vill ha då Liverpool aldrig någonsin vunnit iPremier League trots hur mycket deras anhängare skryter om sin klubb. Leicester har gjort det, Blackburn har gjort det, Chelsea, Arsenal, City och United men aldrig Liverpool. PL avgörs dock inte just nu och Ligacupen är trots allt den titel som är absolut enklast att kombinera med en ligasatsning. Till skillnad från FA Cupen eller någon europeisk cup som avgörs samtidigt som upplösningen av ligan. Därför tror vi Liverpool vill mest ikväll. Vi tror att Sarri gärna välkomnar ett avancemang men det kommer längre ned på hans agenda och han ser nog cupen mest som en möjlighet att spela ihop de alternativa spelarna i hans system.
    Sarri har antytt att han planerar fem till elva byten. Vi får se hur många normala startspelare Klopp satsar på, han har roterat något mer än Sarri hittills i säsongen och han har en lika bred trupp som Chelsea idag. Vi har dock tre spelare skadade vilket påverkar hans uttagning.
    Motivation är vad som kommer att avgöra ikväll och inga slutsatser alls kan eller ska dras av det inför lördagens möte. Allt det sagt, vi hoppas ändå att Chelsea har både motivation och inspiration att på bortaplan slå ut Liverpool ur ligacupen så vi får se fler matcher och fler spelare representera vår klubb i höst. VAR kommer att användas under matchen vilket känns rätt skönt då det innebär att domarna inte viker undan något publiktryck på Anfield.
    Det var några sensationer i Ligacupen tisdag, en Chelseavinst blir kanske inte en sensation men ändå en överraskning mot favorittippade Liverpool borta. Är matchen oavgjord vid full tid går den direkt till straffar.

TISDAG:
Några sensationella resultat i Ligacupen ikväll.
    Frank Lampards Derby slog ut ett på papper starkt Man United efter straffar (8-7, Phil Jones missade eller räddades), United som fick ett tdiigt Mata-mål och fick sin målvakt Romero utvisad. Mount gjorde en mycket bra match igen, hans fina skott ledde till en målvaktsretur som Marriott gjorde det andra målet på. (Fellaini kvitterade i femte övertidsminuten!). Mason Mount satte också sin straff. Segern var inte ett dugg orättvis heller, snarare klart tvärtom! Mourinho har problem med sitt lag. Det är ju tredje säsongen och...
    Dessutom: Vem hade trott att League One-klubben Burton skulle slå ut Burnley som vann stort i helgen! Bournemouth vann först sent på övertid mot Blackburn. Fulham vann enkelt mot Millwall och lät en spelare född 2003! debutera, 15 år gammal alltså, deras yngste genom tiderna.
    Leicester slog ut Wolverhampton i enda PL-lagsmötet efter straffar. Hela fyra missar på nio slagna straffar.

Chelsea U21 förlorade sin andra match i Checkatrade Trophy Cups gruppspel borta mot Newport med 0-3. Cheackatrade Trophy är tävlingen där ligalag från de lägre divisionerna ställs mot bl a äldre ungdomslag från de övre för att dessa ska få lite bättre motstånd än bara andra ungdomslag.

Dagens presskonferens inför ligacupmötet mot Liverpool hölls av Gianfranco Zola istället för Sarri:
    Enligt Zola satsar Chelsea alltid på att vinna alla matcher. Därför är matchen viktig.
    Det är också en möjlighet att se spelare som vi inte får se spela så ofta.
    Chelsea har tre spelare som läker bra men som inte är aktuella; Ruben Loftus-Cheek, Toni Rüdiger och Pedro.
    Målet är att vinna både imorgon och på lördag kväll. Zola (och Sarri) hoppas kunna hjälpa honom nå sin fulla potential i år.
    Hazard behöver spela mycket enligt Zols, då är han som bäst och de ser möjligheter till vidare utveckling för honom under det här året. Chelsea är mycket nöjda med Hazard och de försöker spela så att han kan utnyttja sina kvaliteter bättre. Ge honom möjligheten närmare motståndarnas mål.
    Ang Cahill sa Zola att det är inte klart om han spelar i morgon och det påverkar inte hans framtid. Det är naturligt att han är upprörd (över speltiden) och det är som de vill ha det. Han måste visa vad han går för när han får chansen.
    Zola nskrev det som en dröm att vara tillbaka i Chelsea. Alla vet hur mycket han bryr sig om klubben. Han villl försöka hjälpa Sarri så mycket som möjligt för dennes framgång är Zolas glädje.
    And Callum Hudson-Odoi betonade Zola att han, och Ethan Ampadu, imponerat väldigt mycket. De är aktuella för truppen men alla måste komma ihåg att Chelsea är ett lag med mycket stor konkurrens. De är dock helt klar spelare för framtiden.
    På frågan om vad Zola lärt sig av Sarri menade Zola att denne öppnat upp en hel ny värld för honom om fotboll. Han trodde han kunde en hel del innan men Sarri har lärt honom mycket mer och han skulle verkligen velat spela under Sarri och hans typ av fotboll.
    Så två frågor som inte handlade om Chelsea, men Zola sa att klubben följer Frank Lampards karriär i Derby mycket noga och så något om golf (som vi är totalt ointresserade av och därför inte bryr oss om).

N'Golo Kanté och Eden Hazard kom med i Fifa Fifpro Xi vid utmärkelserna igår. Thibaut Courtois vann årets målvakt för sina insatser i Chelsea och Belgien, men han platsade ändå inte i deras Bästa XI!!!

Sarri tonar ned alla förhoppningar den här scouserveckan, vilket kanske är rätt men också något vi inte gillar. Vi ska inte lägga oss ens i försnacket för Liverpool även om vi självklart alla vet att de satsat enormt mycket mer pengar än Chelsea och har kunnat jobba med samma inriktning och manager i flera år, medan vi byter kostym var och vartannat år. Vi är beredda att acceptera att de på papper ser bättre ut än oss och nått bättre resultat senaste året (men ingen titel vilket vi vann), men det finns inte minsta lilla anledning att lägga oss platta för dem. Det sagt, Chelsea måste dock spela väldigt mycket bättre än mot West Ham och framförallt sätta alla chanser som inte satts i de senaste matcherna. För favoriter måste de ses vara både på onsdag och på lördag, om än knappare på lördag då vi har hemmamatch och den gäller mer.
    Det är en sak att spela ut underdogkortet, men Sarri säger lite för ofta att Chelsea är efter och behöver minst ett år. Vi köper inte sådant snack, vi är Chelsea, vi kräver resultat inte förhandsursäkter. Vi accepterar om vi inte når våra mål, men vi säger inte att vi inte är i klass med andra. Sarri har gjort mycket rätt sedan han kom, nästan precis allt, men det här snacket måste han sluta med för det låter bara som ursäkter i förhand. Chelsea ska försöka, det kanske inte lyckas men vi ska banne mig inte säga att några är bättre än oss på förhand. Eller? Vad säger ni?

MÅNDAG:
Jorginho slog Premier Leaguerekord i antalet passningar mot West Ham, 180 stycken. Mer än det tidigare rekordet som Gündögan hade (mot oss i mars) för City. CSFC tyckte också hans passningsspel var lite modigare och mer varierat än tidigare. Han missade dock en del också. Ändå får han kritik från många Chelseafans för det defensiva arbetet.
    Så kanske är CSFCs förslag från igår något som Sarri borde överväga, att flytta fram Jorginho något i plan och ta tillbaka Kanté något. De kan spela parallell eller med Kanté längs bak och Jorginho något längre fram. Vi tror helt och hållet på den idéen, vem känner Sarri nog för att övertyga honom?!

Liverpoolvecka!
    Två möten mot Liverpool. På tre dagar. Ett borta och ett hemma. Ett i ligacupen, ett i Premier League.
    En är viktigare än den andra, en kanske lite mer spännande av andra skäl.
    Ligamatchen är självklart viktigast. Inte minst efter de onödigt tappade poängen till West Ham när Chelsea visade oskärpa och oförmåga till plan B. Kanske också att Sarri har fått en sak helt om bakfoten, det vill säga Kantés position i laget.
    Vi vet inte hur allvarlig Rüdigers ljumskskada är, men det brukar vara knepiga skador. Vi vet inte heller hur Pedros skada är. Vi tror dock inte någon av dem spelar på onsdag.
    Båda matcherna visas i TV. Ligacupmatchen i TV9 och ligamatchen som vanligt i Viasat.
    Helst ska vi ju vinna båda och verkligen visa att Chelsea är med i leken. Ska vi förlora någon väljer vi solklart ligacupen. Även om de alternativa spelarna behöver matcher är det inte helt uselt för Chelsea att slippa en turnering, den lägst rankade.
    Frågan är dock om inte Jürgen Klopp tycker exakt detsamma. Vi tror inte något av lagen kommer att starta starkaste elvan, kanske inte ens den näst starkaste elvan. Det gör matchen spännande som supporter för vi får andra spelare, vi får se hur mycket rävspel de två managerna kommer att ägna sig åt. Hur mycket de tänker dölja av hur de verkligen vill spela på lördag. Och det kan vi lätt leva med då vi aldrig vill förlora, men ska vi förlora så... är det på onsdag, inte på lördag på hemmaplan.
    Ändå, det ska vi väldigt intressant att se laguppställning och om managerna experimenterar med sina spelstilar. Om Sarri visar att han har en Plan B, och om Klopps har en plan B och vilken den är. Som sagt, vi väntar oss en del rävspel men inte den absoluta intensiteten och motivationen i den här matchen men med spelare som vill ta chansen att försöka spela till sig en startplats i helgen eller längre fram.
    På lördag däremot är det på fullaste allvar och vi vill så gärna se att Chelsea sätter ned flaggan och visar att ligan minsann inte bara handlar om två lag. Det får vi dock återkomma till.

Vi oroar oss lite för damerna också. Den start som Chelsea haft i ligan står så vilt i kontrast till hur de spelat i ligacupen och Champions League även om kvaliteten där kanske ännu inte är i samma klass, men ändå. Inte ett enda mål av ett lag som öste in mål förra året och har gjort det i de andra turneringarna! Emma Hayes kanske inte är bekymrad ännu, men hon måste undra med tanke på vilket anfall hon har. Chelsea hade lite många oavgjorda redan förra säsongen, men var obesegrade. Detta är dock inte alls vad vi väntade oss av dubbelmästarna.


 

Rykten, notiser m m, v-39


SÖNDAG:
Efter lite efterforskning vet vi mer om Mason Mount och Fikayo Tomori får spela för Derby mot Chelsea. Regeln om att lånespelare inte får spela mot sin moderklubb gäller endast Premier League. Så det finns ett kryphål; det är om spelarna får skriftlig tillåtelse av Chelsea att spela mot oss så får de spela, men de får inte representera Chelsea senare under säsongen i samma turnering, vilket knappast heller är troligt. Så det dröjer nog innan vi vet för säkert om de får spela mot Chelsea! De aktuella reglerna är paragraf 6.3 och 6.4 för Ligacupen.
    Helt klart är det inte då någon annan regel tydligen säger att en sådan eventualitet måste reglerats i låneavtalet.
    Vi kommer ju ihåg att Thibaut Courtois fick spela för Uefa i supercupen mot Chelsea efter Champions Leaguevinsten (hur det gick i supercupen har vi förträngt om vi säger så....).

LÖRDAG:
CSFC tippade Man United sexa den här säsongen. Vi har sett tecknen förr så att säga. Just nu är det nästan så det verkar vara optimistiskt, det kan bli lika illa för United som för Chelsea med Mourinhos sista säsong. Det är verkligen något med det där, att så fort han skriver nytt förlängt kontrakt går det åt skogen. Frågan är hur United kommer att agera, lika mycket är frågan när kommer de agera? Det börjar se ut som om Martial, Sanchez, Pogba eller Mourinho. De tre förstnämnda har säljvärde, Mourinho kommer att kosta ännu mer att sparka i United än i Chelsea... Vi vet inte vad som kommer att hända men just nu är vi inte särdeles oroliga för vår första match efter kommande landslagsuppehåll. Den är hemma också. (Även om vi vet att Mourinhos lag alltid agerar bättre mot väntat toppmotstånd än i matcher de förväntas avfärda).

Italienska rykten går om att Milan vill sparka Gattuso och ersätta honom med Conte, men då Conte tydligen väckt juridisk talan mot Chelsea om att han sparkats på ett felaktigt sätt går det inte innan det ärendet är löst. Det handlar om hyfsade summor, 10m pund som Conte vill ha. Oklart dock om det är konflikten om att han vill ha ut hela tredje kontraktsåret på ett bräde istället för i utbetalningar (som lön) som Chelsea tydligen vill ha det. Ärligt talat, det enda som finns att säga är att det är så trist att det ska bli så här men det är nu så stora pengar och Chelsea har ju betalat minst en toppspelare i kompensation till sparkade managers bara under de senaste åren. Det nya kontraktet de gav Mourinho innan han tappade koncepterna helt 2015 ger fortfarande efterräkningar.

FREDAG:
Eden Hazard utesluter inte att förlänga med Chelsea men han vill inte diskutera kontrakt och förlängning just nu. Vilket vi kan förstå även om vi drömmer om att få det klart så fort som möjligt.

En mycket bra och intressant artikel som ni bör läsa, om hur Sarris mer avslappnade ledarstil och filosofi förändrat Chelsea i BBC. Läs den här>>

En trevlig läsning om Fran Kirby som gjort 50 mål för Chelsea på 71 matcher. Intervjun handlar om det och vad hon väntar sig framöver. Läs mer här>>

TORSDAG:
Nya rykten om Aaron Ramsey till Chelsea då hans kontraktsförhandlingar med Arsenal ska brutit samman.

Real Madrid i år är inte det Real vi är vana vid att se. Det tippade vi redan före säsongen. Och det borde vara en varning för de som tror att Hazard fortfarande är helt inställd på att gå dit, för det är bra många som tagit upp den tråden igen efter Hazards fantastiska mål igår. CSFC tippade ett annat Madridlag som mästare i Spanien, även om de startade oväntat svagt också.
    Det anmärkningsvärda dock är väl att Thibaut Courtois som Fifa utsåg till bästa målvakt, som blev bästa målvakt i VM inte platsar. Han fick chansen igår i ligaspelet och släppte in tre mål. Det lär nog vara Keylor Navas som står igen till helgen, även om det är mot Courtois låneklubb Atletico som han representerade när han var utlånad från Chelsea. Det verkar också klart att han inte kommer att vara Reals målvakt i Champions Leaguematcherna! Han kom närmare sina barn, men det kan varit på bekostnad av sin karriär när han tvingade sig bort från Chelsea. (Även om det så klart egentligen är för tidigt att säga så, men vi är lite i surt sa räven om rönnbären-humör just nu).

ONSDAG:
Cesc Fabregas kontrakt går ut i sommar och han har inte fått mycket speltid (det är mediernas resonemang och de struntar helt i det faktum att han också varit skadad nästan hela säsongen hittills) så självklart ska han enligt dem lämna i januari då han är missnöjd. Vi lär få se men det kanske är en möjlighet även om han tidigare helt nobbat att gå till Milan som åter nämns.

Nu går ryktena igen om att Roman kan tänka sig sälja Chelsea. För tre miljarder pund! Han ska också fått nobben 2017 att få bosätta sig i Schweiz efter obevisade och som Romans advokat säger helt obevisade rykten som schweizisk polis ska spritt om honom...

Jürgen Klopp hyllar Maurizio Sarri för hur snabbt han lyckats förändra Chelseas spel. Läs mer här>>
    Liverpool saknar Lallana och Origi till skador ikväll.

TISDAG:
Chelsea påstås vara mycket intresserad av Benficas tyske målvakt Odisseas Vlachodimos. Vi kan bara undra varför ett sådant här rykte dyker upp. Varför skulle Chelsea vara intresserad av en ny målvakt för54m pund när de just värvat Kepa??? Ibland undrar man vilken kroppsdel ryktesspridarna tänker med.

Declan Rice som spelade bra i söndags mot oss var en gång en del av Chelseas akademi men lämnade vid 14 då han utvecklades senare. Nu diskuteras nytt kontrakt med West Ham och då tycker en del att Chelsea ska intressera sig för honom igen. Känns inte direkt som ett hett rykte.

Före säsongen ville de knappt tippa Chelsea bland de sex främsta. De s k experterna har efter bara sex matcher, varav en var en besvikelse resultmässigt då det inte speglade matchen, verkligen ändrat sin pipa. Läs mer här där Chelsea nu tippas som mer given trea...än sexa.>>

Även David Luiz håller med oss om att Chelsea inte direkt var som bäst mot West Ham, utan det var snarast vår sämsta match hittills sedan Community Shield. Läs mer här>>

MÅNDAG:
Mer information om Jorginhos passningsrekord igår. Läs här>>

Antonio Rüdiger är nog tyvärr borta hela Liverpoolveckan med skadan han ådrog sig mot Liverpool. Vi gissar Gary Cahill ersätter men vi har även Andreas Christensen fast visst är det ett avbräck då Rüdiger varit vår mest solida försvarare hittills.

Helgens lånerapport med Mason Mounts fortsatta framgångar. Till skillnad från Chelsea kan han göra mål. Tomas Kalas däremot åkte på en otäck skada. Ni hittar den här>>


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!