csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC   6 sp 5 v 1 o 0 f 14 -4 mål 16 p

- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018

Sommarens transfers>>


17 - 23 sep 2018
    NÄSTA MATCH:

        26 sep - Liverpool LC - kl 20.45

   TV

Nyheter v-38


SÖNDAG:
Sarri sa sig vara nöjd med en pinne mot West Ham (vi är det inte). Han tyckte spelet fungerade bara sista 25 minuterna och att West Ham lyckades skära av tillförseln av boll framgångsrikt. Hazard nådde inte sin tidigare nivå under säsongen (och en hel del andra slarvade väldigt, CSFC komm.). Sarri sade att vi saknade Pedro som han kallade Chelseas bäste spelare utan boll. Han förvarnade om att han kanske byter elva spelare till onsdag, eller bara fem... Han ser Liverpool som ett lag som är minst ett år före Chelsea i utvecklingen och som jobbat under samma manager i fyra år. (Något vi fans inte riktigt vill höra, även om det kan vara sant).

Oj, tredje mållösa ligamatchen för damerna. 0-0 mot Everton. En skräckstart på ligan faktiskt med sex tappade poäng på de tre första omgångarna. Arsenal har redan rusat ifrån (även Birmingham är obesegrade med tre raka), City däremot tappade poäng trots en sen kvittering. Chelsea på sjätte plats!

Chelsea W möter idag Everton borta och första kravet är att göra mål. Chelsea har ännu inte gjort ett ligamål och försvaret av ligatiteln har börjat skakigt med bara två mållösa matcher och två poäng medan konkurrenterna, framförallt Arsenal redan rusat ifrån. Matchen spelas nästan samtidigt som derbyt mot West Ham, matchstart kl 15.

U23 slog West Ham borta igår med 2-1. Vi tar sådana siffror idag, men ser förstås att de blir större så vi kan ta in på målskillnaden till Liverpool som toppar tabellen innan vi spelar.

LÖRDAG:
West Ham har Carroll, Wilshere och Reid på sin skadelista. Det är dessutom sent avgörande på om Arnautovic kan spela då han har problem med ett knä. Det är nog väldigt avgörande för matchen om han kommer till spel eller inte.
    Chelsea å sin sida fyra spelare på listan för tveksamma men inga defnitiva skador: Kovacic (smäll), Loftus-Cheek (skenben), Palmieri (smäll), Pedro (axel).
    West Ham har vunnit två av de tre senaste hemmamötena mot Chelsea.

City och Liverpool av våra konkurrenter i toppen bättrade på sina målskillnader ordentligt idag, vilket kan bli svårt för Chelsea att matcha i en förväntat tuff match imorgon. United tappade poäng trots ännu en stormatch av de Gea enligt rapporterna. Watford tappade poäng och överraskningen Bournemouth gick på en stjärnsmäll mot krislaget Burnley.
    Chelsea trillade ned till tredje plats, tillfälligt får vi hoppas.
    Vi är lite oroliga med tanke på hur lite vila Chelsea fick efter PAOK-matchen, resa och skada.

U23 vann borta mot West Ham i PL2 med 2-1. Målen gjordes av Billy Gilmour (str) 7; Charlie Brown 67

U18 vann hemma mot Aston Villa med 2-1. Målen gjordes av Nunn 13, Broja 50.

Maurizio Sarri har erkänt att han trodde han skulle få en tuffare start i Chelsea. I Napoli tog det längre tid att få laget att spela som han ville. (Vi vill inte skriva det på näsan, men det kan ju ha med kvaliteten på spelarna att göra - en faktor som han till nu inte stött på då han kommer från mindre klubbar).
    Han liksom vi andra anser att West Ham blir en riktigt tuff match. De ändrade uppställning mot Everton och spelade bra, och han ser deras tabellposition som orealistisk.
    Han kommenterar också, liksom alla andra, hur illa Premier League behandlar lag som spelar i Europa och jämför med Italien där ligan tar hänsyn till Europaspel, vilket inte sker i PL.

FREDAG:
Chelseas uppladdning inför den allt svårare matchen mot West Ham som vilat i veckan och spelade bra i helgen (en del tippare har dem t o m som favorit) blev lite tuffare då Chelsea tvingades stanna en extra natt i Grekland efter matchen igår. Det var inte planerat men dåligt väder hindrade dem att flyga hem som tänkt efter matchen.

Vi har fortfarande inte fått information om Pedros skada, men själv har han tonat ned farhågorna på social medier utan att specificera något om skadan.

Kanske ett bra omen, den vilade Eden Hazard gillar att spela mot West Ham. Han har hittills gjort fyra mål mot Londonkonkurrenterna.

TORSDAG:
Absolut första beskedet, mycket osäkert, är att Pedros skada är en skulderskada. Det har talas om att axeln gick ur led men Sarri sa efter matchen att läkarteamet inte trodde skadan var så allvarlig trots att det var solklar hur ont Pedro hade. Vi får avvakta men vi tror inte han spelar på söndag.

Chelsea var löjligt överlägsna PAOK trots de blygsamma siffrorna, men det som verkligen oroar oss är att formspelaren Pedro blev skadad. Vi vet ännu inte om det var en arm- eller skulderskada, men det såg verkligen inte bra ut.

Orsaken till att Emerson saknades i truppen, vilket vi var överraskade av, var att han blev sjuk innan avresa.

Från presskonferensen igår:
Sarri ser mötet mot PAOK borta som det viktigaste i vårt gruppspel i EL.
    Kovacic har lite känning av skadan han fick mot Cardiff, Luiz och Hazard tyckte Sarri behövde vila. Luiz för att han spelat mycket efter att spelat väldigt lite en lång period och Hazard helt enkelt har spelat massor med tanke på landslag och VM.
    Sarri oroar sig inte över atmostfären på arenan utan kvaliteten på motståndarna. Han har själv sett deras CL-kvalmatcher och staben har sett matcherna de spelat i ligan också, så han tror Chelsea och han själv är bra förberedda.
    Sarri upprepar att nu i början av säsongen vill han spela med samma lag så mycket som möjligt. Detta för att ha ett så solitt lag som möjligt.

Chelsea Women har startat ligan på ett lite oroväckande sätt. De spelade 0-0 även i sin andra match igår mot Bristol City. Det var inte vad vi hoppades på eller väntade oss alls.
    Arsenal har rivstartat och har oerhört imponerande 12-0 i målskillnad på två matcher.

ONSDAG:
Då C Ronaldo skämde ut sig totalt och åkte ut direkt med rött kort, kanske tipset om Juventus något förhastat;:):) Något måste var fel hos honom just nu.
    Vi trodde Manclagen skulle vinna, men City... ska vi börja undra över dem? De spelar lika uselt som Tottenham. Vi som trodde CL var prio för dem, engelska idioter(=experter, liksom Svenska Spel) tror ju de vinner CL.


I Sverige får en fullblodsidiot som kastar pyroteknik, dvs sprängmedel i mindre form, mot en familjeläktare med små barn två års förbud att bevista fotbollsmatcher! Det är fan i mig fantastiskt löjligt uruselt och anledningen till att vuxna människor, och barn, slutar gå på fotboll. Sverige måste införa nolltolerans mot bengaler och annat som är giftigt, skadligt och förstör fotbollen. CSFC är djurgårdare, har jobbat i klubben och skäms ögonen ur sig för att det var en som påstod sig gilla den klubben som gjorde detta. Men vi skäms än mer för hur lindriga straffen är för människor som med avsikt försöker skada barn på en familjeläktare. En helsingborgare mördar en djurgårdare (klubbtilhörighet självklart ointressant men så var det) och får i princip en smäll på fingrarna för det, då det händer i samband med fotboll... Finns det något område svenska samhället visar sig flatare än mot fotbollshuliganer? Självklart ska det här bengalaset stängas av från fotboll på livstid. Något annat straff ska inte ens diskuteras, sedan får vi hoppas att brottsmålet mot honom ger honom ett mer kännbart straff. Nolltolerans och besökförbud för alltid, ska det alltid vara för människor som utnyttjar fotbollen för att skada andra. Dubbelmoralen inom idrotten är magnifik och det är en annan diskussion, men vi säger Heysel och vi säger Hillsborough.

Eden Hazard, David Luiz, Mateo Kovacic och Emerson Palmieri har inte rest medd 21-mannatruppen till Tessalonikien i Grekland för mötet mot PAOK. Överraskningen där är ju utan tvekan att Emerson inte är med, vilket måste bero på skada. Det är förmodligen också skälet för Kovacis medan Luiz och Hazard vilas. Fabregas och Ruben Loftus-Cheek som varit skadade är med och därmed spelklara.
    Det förväntas en het atmosfär även om Toumba Stadium bara tar 29.000 åskådare. Vi talar dock inte om en temperatur om 27°. PAOK har ju också den avstängde ägaren Ivan Savvidis som förra säsongen stormade planen med en revolver i bältet! Kanske är det därför som Chelsea låter Eden Hazard stanna hemma... ;)

Ethan Ampadu har förlängt sitt kontrakt till ett femårskontrakt med Chelsea. Roligt.
    Trevlig läsning om hur Chelseasupportern Ethan Ampadu vars far jobbar för Arsenal, nu har bundit sig för vår klubb fem år framåt. Ett av våra största löften alla kategorier. Läs mer här om Ethan>>

Mycket sent har nu Discovery lagt in Chelseas match mot PAOK i sin tablå. I Eurosport Player för de som har access till den. Även de närmaste mötena med VIdi och Bate Borisov har lagts på Eurosport Player, uppenbart ett försök att tvinga folk att prenumera på den kanalen.

Chelsea W möter ikväll Bristol City i ligan, det är bara andra ligamatchen för säsongen.

TISDAG:
Tottenham förlorade, i våra ögon rättvist även om Inter slog till först väldigt sent i matchen. Liverpool imponerade ordentligt, för oss första gången den här säsongen. De var riktigt bra första halvleken mot PSG. PSG däremot var närmast en besvikelse. (Andra halvlek var klart mer avslagen och försiktig, Liverpools försvarsspel är dock av en annan dimension i år). Deras anfall är fantastiskt, mycket möjligt är de bäst i Europa (om än inte ikväll kanske) även om Liverpools är bra, men det märks att PSG behöver inte utnyttja hela laget i sin liga och deras mittfält var rent undermåligt när de prövades ordentligt, inte minst defensivt. Deras passningsspel var katastrofalt dåligt, över hela plan men framförallt på mitten. Även försvaret har brister. Därför tror vi inte att de tar sig hela vägen i år heller. (CSFCs tips är Juventus, men CL har nog aldrig varit öppnare eller mer svårtippat än i år, men Juve har erfarenhet, rutin och kvalitet inte minst genom värvningen av Ronaldo och Bonucci).

Maurizio Sarri ska ha bekräftat att Alvaro Morata är den han satsar på längst fram mot PAOK på torsdag.

Inte mycket nytt från Chelsea och vi har inget hört om Fabregas är spelklar eller hur allvarlig Kovacics skada är, men vi tror inte någon av dem spelar mot PAOK. Chelsea har dock förlängt sitt avtal med Hublot som nu också har två speciella Chelsea armbandsklockor i sitt sortiment. Classic Fusion och en som fått det udda namnet Big Bang Chelsea FC. Den förstnämnda är svår att komma över idag men listas för facila 9.500 pund. Big Bang är mycket blåare och har fler tavlor, båda är mycket snygga klockor. Big Bang får ni för ett spottstyver (for Roman åtminstone), dvs ca 12.421 pund.

MÅNDAG:
Sarri kommer att vila Hazard eller Pedro på torsdag. Det har han redan gett besked om, men vem av dem det blir får vi se efter att han diskuterat med spelarna och fysioteamet.

Chelsea toppar ligan efter fem fullpoängare. Eden Hazard toppar skytteligan efter fem mål.

Nu börjar det med två matcher i veckan. Tyvärr får vi inte se båda. West Ham på söndag är schemalagd men av någon anledning vill Discovery hellre visa Malmö, vilket vi kan förstå, och Villarreal mot Rangers vilket är fullständigt obegripligt när Chelsea spelar den match som på papper ändå ser tuffast ut i vår grupp, borta mot PAOK. Inte ens en inbiten glasgowian skotte ser Rangers som större match än Chelseas, men det har säkert med Liverpoolkopplingen Rangers har för tillfället.

Det ska bli intressant att se hur Sarri matchar laget nu. Han har hållit fast vid exakt samma backlinje hela tiden då han som han säger inte vill ändra där innan saker och ting sitter (vilket det ju inte gör som de visade åtminstone någon gång mot Cardiff). Ändå måste han nog börja spela med framförallt Christensen, men även Ampadu borde få chansen snarast. På mitten har han gott om alternativ även om det är svårt att tro att han kommer att vila Jorginho som ju har den mest unika rollen på mitten som playmaker. Själva positionen kan Kanté spela men kanske inte det spelet ännu. Framåt har vi sämre med alternativ även om Pedro och Willian byter av varandra, Giroud och Morata kan byta av varandra men ingen kan ju ersätta den som just nu måste vara Europas bäste spelare för tillfället, Eden Hazard. Ändå måste Hazard matchas med en viss försiktighet för runt månadsskiftet kommer tuffa matcher som kommer att ställa Chelsea på stora prov. Innan dess måste dock Chelsea klara av West Ham, Europa Leaguespel och Ligacupen mot Liverpool innan ligamatchen mot de sistnämnda.
    I England börjar en del experter nu ta Chelsea på allvar. Det verkar de inte direkt göra i Sverige om vi ska tro en del röster i Viasatstudion och kvällspressen bl a. Vi lär få se efter Liverpoolmatchen om sången ändras.


 

Rykten, notiser m m, v-38


SÖNDAG:
Daily Mail försöker, från sin vinkel, förklara vad Sarri-Ball är. Läs mer här>>

Vilket inte hindrar att någon gammaldags s k pundit försöker skjuta det i sank med den traditionella; det är ju bra men... I det här fallet Jermaine Jenas i artikeln under i DM. Läs Jenas' åsikter här>> Kanske har han en poäng, kanske har han fel.

Ska Slavisa Jokanovic vara orolig? Hans Fulham kritiseras rätt hårt för bristen på försvarsspel och på matchen igår var Antonio och Daniele Conte, vilka på sociala medier "bekräftade" at work... (Conte bor fortfarande kvar i London, lite oväntat men det har säkert med skolgång att göra för Vittoria). Vårt avsked från Conte blev alltför kladdigt men vi kan och får aldrig glömma vad han gjorde för klubben vilket också gav oss en liga- och en FA cuptitel!

Sarri har fortfarande inte bestämt sig om kapten, kanske har han tid att göra det nästa vecka. Han förstår att det är viktigt i England men det är inte viktigt för honom vem som är kapten.

Nya rykten om Federico Chiesa i januari. Påminner lite om när Andrea Belotti slog igenom (och sedan inte blev så mycket mer) för några år sedan. Vi lär få se.

Chelsea lär vara intresserade av Readings Danny Loader som spelar för England U19.

Daily Mail har en stor intervju med César Azpilicueta som förklarar varför Sarri-ball passar honom perfekt. Han föredrar nämligen att försvara så högt upp i plan som möjligt. Läs mer här>>

LÖRDAG:
Mason Mount har gjort mål igen, i Derbys seger över Brentford i Championship.

Mourinho bänkade Hazard för att Chelsea släppte in för många mål och han tyckte Hazard är för dålig försvarsspelare. Sarri har närmast förbjudit Hazard att försvara och vill att han ska koncentrera sig på de sista 25 m på plan i offensiven i stället för att droppa ned och hämta boll själv. Conte låg närmare Mourinho i inställning och bytte alltid ut Hazard i matchernas viktigaste skede, slutet. Verkligen skillnad i attityd och inställning till hur man använder lagets bäste spelare (för det var ju Hazard under alla tre). Daily Mail försöker med siffror också visa skillnaden ochu hur den gynnar Hazard, läs mer här>>

Willian har gjort mål för Chelsea och tidvis spelat riktigt bra, men han har ändå nu nobbats av Brasliens förbundskapten Tite för två vänskapsmatcher framöver. Bra för Chelsea, och egentligen bra för Willian också då Brasilien ska spela två matcher i Saudiarabien och det kan han gott avstå, om vi säger så.

FREDAG:
Gary Cahill har ännu inte fått speltid av Sarri, och som precis alla spelare anser han ju att han borde fått det. Vi vet att Sarri helst inte vill ändra alls i försvaret ännu, att det är en ny spelmodell, att Cahill kom tillbaka sent från VM och han sitter på ett utgående kontrakt och ingen räknar med att det förlängs. Han fyller 33 i december. Vi är mindre förvånade även om vi absolut inte anser att Cahill plötsligt är en dålig spelare, han är bara inte en framtidsspelare för Chelsea. Cahill säger han kanske måste ta ett tufft beslut och försöka lämna i januari. Skulle det ske kommer vi att önska honom all lycka till och tack för alla bra matcher. Kanske är det bästa vägen för honom och lämnar han i januari kommer Chelsea säkert att släppa honom utan att kräva betalt som tack för allt han gjort för klubben.

Gianfranco Zola anser att Eden Hazard har mer att ge, han har ännu inte nått någon topp. Läs mer här>>

Vi säger det i varenda matchrapport känns det som nu, när Morata har fått starta och spela. Han saknar helt självförtroende vilket är extra viktigt för en anfallare som måste reagera instinktivt så många gånger. Även Maurizio Sarri berör Moratas problem men är ändå uppmuntrad över att han blir bättre i spelet för övrigt (vilket vi kan hålla med om). Dock, kostar man 58m som kan öka ytterligare och är köpt som anfallare måste man bedömas efter målen som inte görs eller görs. Läs mer här>>

Klubben har gjort en lånerapport från veckomatcherna. Läs den här>>

TORSDAG:
En notering. Normalt brukar vi ange om Chelseas match är på tv i raden ovanför om nästa match. Detta gäller bara om det är på någon av Viasats kanaler och ingår i deras abonnemang eller på en gratiskanal. Discovery/Eurosport har nu valt att för att tvinga fram fler abonnemangsköp lägga Chelseas Europa League-matcher i deras betalkanaler. Vi betraktar det som att matchen inte visas på tv då de samtidigt visar två matcher i Europa League vid samma tid i gratiskanaler, men väljer bort Chelsea för de tror de är kommersiellt mer möjliga att tvinga folk att ta abonnemang för. Fult men inte olagligt tyvärr. Vi hoppas bara att den strategin slår tillbaka på dem istället. Inte minst i form av usel PR.
    Som vanligt försöker vi till vår bästa förmåga att göra en matchrapport och spelarbetyg för alla Chelseas matcher.

Willian talar om hur mycket bättre stämningen är i Chelsea under Maurizio Sarri inför mötet mot PAOK. Läs mer här>>

I Sverige får man en smäll på fingrarna och två års avstängning för att man slänger pyroteknik på små barn. Lyon lovar livstids avstängning för en s k supporter som gjorde nazisthälsning i går!!!

Chelsea har uppmuntrat fans att undvika att åka till Grekland för matchen ikväll. Bra råd verkar det som då två Chelseafans igår misshandlades av tre lokala fans.

Sky anser att Olivier Giroud är den idealiske anfallaren för Eden Hazard, vilket de motiverar i den här artikeln. De anser att Hazard är mer effektiv när han spelar med en anfallare som är mer target spelare. Läs mer här>>

Det pratas alltmer om att Alvaro Morata kommer att lånas ut i januari. West Ham och Dortmund lär vara intresserade. Det kommer absolut inte att hända om Chelsea inte köper en etablerad anfallare i januari först.

ONSDAG:
Adrian Rabiot som lär jagas av halva Europa, inte minst Liverpool och Chelsea sägs det lär kräva en lön om 170k i veckan. Av vad vi såg igår är han inte i närheten av värd det. Han slog nog bort mer än 60% av sina passningar, det var åtminstone intrycket från tv-sändningen och det var inga svåra passningar. Så det om att Chelsea är intresserade (ett gammalt rykte också) hoppas vi nog inte på. Ska Chelsea intressera sig för en mittfältare från PSG måste det bli Verratti, och då högst marginellt intresse. Ska Chelsea handla från PSG hoppas vi på en av deras anfallare och det ser nog rätt svårt ut.

Så rykten om en annan mittfältare, Barcelonas Ivan Rakitic som har kontrakt till 2021 men vill förlänga, vilket Barcelona inte tänker diskutera redan nu enligt uppgift. Därför tros Chelsea försöka värva 30-åringen. Vi säger som ovan ungefär.

Kontraktsförlängande Ampadu och Hudson-Odoi följer med till Grekland, men det talas om att Eden Hazard får vila helt och inte behöver resa med laget.

Mason Mount har redan fått massor med uppmärksamhet, den blev inte mindre av att Gareth Southgate valde bort engelska lag i Champions League igår för att scouta Mount i Derbys mållösa möte mot Blackburn.

Raheem Sterling har inte skrivit på nytt kontrakt med City då han kräver mer än en ordentlig löneförhöjning. Självklart följer då rykten om att Chelsea ska hoppa in och lägga bud på honom.

TISDAG:
Mason Mount får nästan lika mycket press just nu som Eden Hazard. Här är en artikel från Sky.>>

Izzy Brown har haft otur och han kommer inte att kunna spela för sin låneklubb till slutet av oktober på grund av skada. Han ådrog sig en korsbandsskada i januari under lån hos Brighton vilket Leeds förstås kände till när de lånade honom. Tyvärr har skadan inte läkt som väntat och väntetiden för Izzy att få spela blir längre än först väntad.

MÅNDAG:
Baba Rahman är något av en bortglömd spelare i Chelsea, pga en svår skada och ett tvåårslån till Schalke. Ändå ger han här en ny sida av Eden Hazard, som skämtare (vi trodde väl den "värste" sådan i laget var David Luiz) och framförallt för att Hazard brukar tydligen säga vad han tänker göra under en match och sedan gör det. Läs själva och bedöm sannolikheten att Baba Rahman ger sann bild av vår viktigaste spelare>>

N'Golo Kanté på nya äventyr. När han missade tåget till Paris i helgen hängde han med en grupp fans som han träffade i en moské när han genomgick sina kvällsböner där. Inte direkt vad man väntar sig av en PL-stjärna. Läs mer här>>

Eden Hazard är en av världens främsta straffskyttar. Han har bara missat två, varav en satte han returen i sin Chelseakarriär och en (tror vi) i landslaget. Förre Chelseamålvakten Asmir Begovic avslöjar hans hemlighet, men knappast något motmedel i den här artikeln om hur Hazard ändrar teknik och har sin sensationella korta ansats. Läs mer här>>
    Sarri säger att Hazard kan göra 40 mål totalt den här säsongen. Det vore något det.

Nästa ligamotståndare är West Ham. De gjorde en bra match mot Everton, vinst 3-1. De har ett bra mycket bättre lag än deras tabellposition och de har hemmamatch, även om många nostalgiker tydligen aldrig kan förlåta att de flyttade från arenan som vi aldrig tycktes få veta om den hette Upton Park eller Boleyn Ground. Yarmolenko gjorde dundersuccé borta mot Everton in sin första PL-start och Arnautovic vet vi vad han går för.
    Vad vi vill säga är förstås att de kan inte underskattas på söndag, även om vi tror på och hoppas på en sjätte rak seger för Chelsea och ett utmärkt läge inför de tuffa uppgifter som väntar.

Klubbens lånerapport>>

Alla väntade topplag har motstånd de bör kunna vinna mot i den här omgången.

Nya rykten om Federico Chiesa från Fiorentina i januari. Fiorentina lär tackat nej till 50m € i somras från Juventus. Flera klubbar är intresserade, inte minst Napoli men de trots inte ha ekonomin för att klara den affären.

Mirror hävdar att Chelsea tänker erbjuda David Luiz som har ett år kvar på sitt kontrakt en förlängning.

Snack om att Chelsea är intresserade av Fulhams Aleksandr Mitrovic i januari. Det tvivlar vi på är en möjlig affär om det nu skulle vara så.



Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC