csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2   Chelsea FC   4 sp 4 v 0 o 0 f 10 -3 mål 12 p

- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018

Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018

Sommarens transfers>>



27 aug - 2 sep 2018
    NÄSTA MATCH:

        15 sep- CARDIFF kl

    -

Nyheter v-35


SÖNDAG:
U23-laget eller PL2-laget om ni föredrar det namnet slog idag Swansea borta med enda målet. Gjort av svenske Jospeh Colley i 58e minuten.

Som väntat tre lag med bara segrar, men vem hade någonsin kunnat tippa att ett av dem skulle vara Watford, särskilt efter ett möte med Tottenham. Det pratas redan om att de skulle vara ett nytt Leicester, det tror vi inte på men årets Burnley lär de säkert kunna bli. Den här säsongens riktiga Burnley är dock ett krislag redan. De har inte klarat av att hantera Europaspel och kanske är det tur för dem att de redan är ute ur EL.

Att Marcos Alonso egentligen är en anfallare är vi flera som börjat misstänka, inte minst den här säsongen. Eden Hazard är en av dem. Så här sa han om Marcos Alonsos försvarsspel igår:
"Sometimes, [he] is in front of me. I said to him once, 'Marcos, I think your first target is to defend, because you play left back', but this guy don't want to listen, he just wants to score goals."
    Vilken utveckling Marcos Alonso har haft i sin karriär, det var inte många som trodde på honom i Bolton, många var förundrade över att Conte värvade honom och han bara fortsätter att utvecklas. Även defensivt har han blivit bättre för varje match nu när han börjar vänja sig vid fyrbackslinjen.

LÖRDAG:
Maurizio Sarri var nöjd med segern idag men menar att Chelsea kan bättre. Han sa: 'In the first half it was difficult and maybe we needed to move the ball at a higher speed and have some better movements, but in this kind of match usually you can win in the last 20 or 25 minutes.’ Vi kan bara hålla med.
    Han superhyllade Marcos Alonso och sa att han kanske just nu är Europas bäste vänsterback. Inga dåliga ord. Offensivt håller vi med, defensivt kanske inte helt men han har blivit bättre defensivt i varje match hittills så snart är han kanske där också.
   
Fyra av fem tidigare säsonger när Chelsea börjat med fyra segrar har slutat med att Chelsea vunnit titeln. Ett statistiskt fakta vi njuter av.

Knappt en tiondel av säsongen spelad och så tvingas vi till avbrott. Men Chelsea gör det i en bra position. En alldeles utmärkt sådan och hemmamatch mot Cardiff i nästa omgång efter uppehållet.
    Måtte vi nu bara slippa skador i landskamperna.

Sex managers har vunnit sina fyra första matcher i Premier League. Maurizio Sarri blev den sjätte idag. Fyra är Chelseamanagers, eller var managers i Chelsea när de gjorde det; Jose Mourinho, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, Pep Guardiola och Craig Shakespeare

Chelsea U18 vann sin första hemmamatch i år. En säker seger med 3-1 mot Arsenal. Målgörare: Ballo 4; Mola 55; Maatsen 81

Det talades om att Champions League skulle börja använda VAR från kvartsfinalerna. Det ser inte ut att hända men nästa år kommer VAR att vara en del av Champions League enligt Uefa-presidenten Ceferin.

Maurizio Sarri kommer att ta beslut om vem som blir kapten i Chelsea framöver under landslagsuppehållet. Det lär nog stå mellan César Azpilicueta och Eden Hazard. Bra val vilket som.

FREDAG:
OFFICIELLT
Det vimlar av lån idag. Charly Musonda går till Vitesse Arnhem för att förhoppningsvis utvecklas enligt den talang han har.
    Fankaty Dabo går till Sparta Rotterdam. Båda är säsongslån.
    Chelsea har också bekräftat Kylian Hazards lån till Cercle Brugge.

OFFICIELLT
Tammy Abraham har valt att få chansen att spela fler matcher och insett att även om Chelsea har brist på anfallare får han inte de chanser han vill ha den här säsongen. Han har därför valt att gå på lån till Aston Villa för säsongen. Sarri har mer än antytt att han gärna ville att han skulle stanna och utvecklas med a-lagstruppen.

Så har spelschemat för Europa League kommit och dåliga nyheter för den som hade planer för London i september. Chelsea börjar borta och avslutar borta. PAOK i Grekland blir första matchen och Vidi i Ungern sista matchen. Se spelschemat här>>

OFFICIELLT
Michael Hector lånas ut till Sheffied Wednesday, det blå Sheffieldlaget, för säsongen.

Bournemouth saknar Pugh och Stanislas, de är tveksamma om Mousset kan spela imorgon.

Från presskonferensen:
Cesc Fabregas är som vi vet fortfarande skadad och kan bara springa i vatten, vilket tyder på att frånvaron kan bli längre.
    Ang Ruben Loftus-Cheek vars missnöja det spekulerats tungt i media kring fick bara beröm av Sarri som menar att han är mycket nöjd med honom och att han kommer att spela en roll framöver. RLC ska ha gjort stora framsteg bara de senaste tio dagarna enligt Sarri.
    Sarri är osäker på om någon mer lämnar, men öppnade för Tammy Abraham. Han föredrar om han stannar men det är upp till Abraham. Det är svårt med speltid.
    Han ville inte säga mer än att han har 20% som Månadens Manager. Däremot menade han att Alonso är en bra spelare men att han behöver förbättra sin defensiv. (Inget nytt där, men vilket vapen framåt).
    Mer om RLC, Sarri menar att han är bra nog för PL men att det är 25 bra spelare i truppen. Han ser dock potential för utveckling.
    Han bryr sig inte så mycket om tabellen men det är ju bra med nio poäng på tre matcher. Det viktiga är dock att fortsätta förbättras.
    Ang Victor Moses pekade han på att den position han brukade spela i har förändrats och som ytter behöver Moses förbättra sig.
    Han varnade för Bournemouth och berättade att han stannat hos Eddie Howe där. På frågan om Howe lärt sig något från Sarri sa denne att det behövde inte Howe göra. De har varit hos varandra och studerat och behållit sin personliga kontakt.
    Han ville inte diskutera EL-lotten då han inte kunnat studera motståndet ännu.
    Så en massa fjantiga frågor om engelska spelare med klart fördomsfull utgångspunkt. Som om de skulle spelas bara för de är engelska.
    Sarri betonade att Kanté är en utmärkt mittfältare som klarar olika positioner. Han har dock förvänat Sarri med hur duktig han är rent tekniskt.
   
Marcos Alonso har nominerats till Månadens Spelare för augusti. Maurizio Sarri är nominerad till Månadens Manager, något vi är osäkra på om någon av hans företträdare lyckades med under sin första månad i klubben.

Vad hoppas vi av dragningen som snart börjar, enbart egentligen att det blir korta resor.
    Chelsea som är toppseedade hamnade i grupp L.
    Vår första motståndare i lotten blev PAOK. LIte trist att vara i sista gruppen då urvalet är väldigt litet när lottningen når dit! Det kunde bli grekerna eller Astana så ur reshänsyn fick vi bästa alternativet.
    Från pott 3 fick vi BATE Borisov, lite för lång resa för att vara rolig och ännu inte direkt några roliga, om än vinnbara matcher.
    Siste motståndare i lotten blev Vidi från Ungern. Inga motståndare eller resor som kommer locka mängder av fotbollsturister.
    Arsenal fick Sporting Lissabon, Qarabag, Vroskla = ganska tuff och två långresor. Malmö fick Besiktas, Genk, Sarpsborg.
    Spelschemat kommer om några timmar.

OFFICIELLT
Målvakten Bradley Collins har lånats till Burton Albion till nyåret.

Mötet mot Bournemouth i våras var en av Chelseas värsta matcher på år och dagar. Vi förlorade matchen med tre mål (0-3) och det var inte i närheten av vad vi väntade oss. Bournemouth är obesegrade hittills i ligan och ligger två poäng bakom. Chelsea som bara har Fabregas skadad ska självklart vara favoriter, men vi tror ju inte på att det bara är att ställa ut skorna och hämta hem poängen. Chelsea har bjudit på högt och lågt, men som Expressen trumpetar att vi skulle haft tur som vunnit alla matcher det tyder på noll fotbollsanalys. Vi var det bättre laget i alla matcherna, överlägsna i allt utom målgörande mot Newcastle vars mål aldrig skulle godkänts, fick slita mot Huddersfield men var helt klart det bättre laget och utklassade Arsenal i en halvtimme, och dominerade dem i en halvlek - däremellan hade vi dock en katastrofal kvart vilket tycks vara det enda folk kommer ihåg från den matchen! Vilket säger väldigt mycket om deras kunnande...
    Bournemouth är ligans comebackkungar just nu, men mot Chelsea ska de väl ändå inte kunna göra det. Chelsea är dock ojämnt och vi vet alla att spelet intte sitter ännu, vilket ingen av oss väntat oss heller men ännu en seger kommer ge arbetstro efter uppehållet. Kanske även täppa till käften på svensk press just nu största Chelseamobbare, Expressen, också.

TORSDAG:
Det kan bli Malmö i Europa League i lotten imorgon, eller något av andra danska och norska lag som gått vidare. Som Sarpsborg eller FC København som slog ut italienska Atalanta efter straffar. Också risk för långresor bortåt asien till. Det kan bli kortresa till Glasgow också då vår broderklubb Rangers gick vidare (Celtics match är inte klar skrivande stund).

Ojojoj. Det blev bortamatch mot Liverpool i Carabao Cup, Ligacupen, när toppklubbarna går in i leken i tredje omgången. Det är en riktigt tuff uppgift och knappast en match där alternativspelarna matchas... Exakt speldatum är inte fastslaget ännu. Prell 26 sep. Det vill säga tre dagar innan vi ska möta dem på Stamford Bridge i ligan!
    Noterbart är att Frank Lampard ställs borta mot José Mourinho.

OFFICIELLT
Så har Chelsea lånat ut ännu en ung spelare till Leeds (vi har högst kluvna om det här). Det är Izzy Brown som får träna med Bielsa och sina lagkamrater Blackman och Lewis Baker.

Uefa har förmodligen slagit sitt eget rekord i tråkiga lottdragningar men till slut lottade de faktiskt Champions League, även om de flesta hann somna innan.
    Stor risk för ännu tristare dragning imorgon då Europa League har fler lag med.
    Två lag går vidare ur varje grupp.
    Liverpool riskerade tuffaste lottningen och det fick de nog även om Röda Stjärnan är mycket lågt rankade; Barcelona, Napoli och Röda Stjärnan.
    Man United fick en grupp de borde ta sig ur även om de kan få det svårt om de spelar som på sistone, Juventus, Valencia och Young Boys.
    Tottenham har en knepig grupp; Barcelona; PSV Eindhoven och Inter.
    Man City som räknas till favoriterarna till att vinna rubbet fick en grupp de absolut ska klara sig ur med Shaktar Donetsk, Lyon och Hoffenheim.
    Vi såg också hur extremt viktad omröstningen av spelare är mot spelare som var bra i VM. Trist att det är så för det gör ju inte direkt att man litar på dem. Alla herrspelarna var dessutom från Real Madrid vilket känns.... rätt B.

Kommer ni ihåg nyheten (eller lögnen) om att Roman A skulle sälja Chelsea för att han anlitat en vis sbank, Raine, som var inblandad i att skaffa nya investrare till Man City!? Viasats s k expertnissar köpte det helt och hållet och höll en fruktansvärt oinsatt och intellegensbefriad diskussion om det i TV efteråt, där de var övertygade om att det var sant. (CSFC hade då redan gått ut och gett vår version, att vi inte trodde på det för en sekund).
    Nu visar det sig att det är sant. Roman har tydligen anlitar Raine Group i New York. Dock inte för att sälja Chelsea, inte ens delar av Chelsea även om han sägs ara öppen för att lyssna till minoritetsintresse, utan för att hitta fler investerare till stadiumprojektet som ju är vilande, inte nedlagt. Chelesa och Roman hoppas hitta investerare och ta upp projektet igen i slutet av året - framgår det via nya, och som det verkar mindre skvalleraktiga källor, bl a Telegraph. Vi visste ju redan sedan tidigare att Roman förbundit sig för att stå för halva kostnaden för miljardbygget (i pund) men att han ville ha fler investrare i projektet.

OFFICIELLT
Ike Ugbos lån till Scunthorpe är nu officiellt. Korttidslån året ut.

Ikväll avgörs vilka lag som kvalar in till Europa Leagues gruppspel. Burnley har en tuff uppgift att vända 3-1 mot Olympiakos.
    Ikväll lottas också nästa omgång av Ligacupen.
    För vissa lag är det också en spännande (nä, inte själva dragningen men resultatet) lottning av grupperna till Champions league. Liverpool som har dålig ranking trots finalplatsen nästa år är i pott 3 vilket gör att de kan få en riktigt tuff lottning.

ONSDAG:
Fyra lag har full poäng efter tre omgångar. Det är första gången någonsin i Premier Leagues historia. I engelsk fotboll har det inte hänt sedan 1932.
    De fyra är Chelsea, Liverpool, Tottenham och Watford. De två sistnämnda möts också på söndag.

TISDAG:
Lagen som inte spelar i Europa spelar Ligacupen denna vecka. Därefter kommer nästa omgång att lottas i vilken Chelsea kliver in i turneringen.
    Våra lördagsmotståndare Bournemouth vann hemma mot Milton Keynes. Norwich slog ut Cardiff på bortaplan med 3-1. Stoke slog ut Huddersfield. Enda PL-mötet, sydkustderbyt Brighton mot Southampton slutade med vinst för Saints efter sent mål.

Nu har det kommit upp i tablåerna att Viasat faktiskt visar Chelsea mot Bournemouth på lördag.

Oväntat på många sätt, inte minst för att det är i Daily Mail som verkligen inte tillhör de som brukar stödja Chelsea. Deras Martin Samuel skriver en genomtänkt artikel om att Chelsea idag är större än sin ägare och att vem som äger Chelsea betyder mindre då klubben är vad den är. Läs själva och bedöm>>

MÅNDAG:
Om man får dra några som helst slutsatser efter ynka tre omgångar är att de sk experterna skämmer ut sig totalt just nu. City har förlorat poäng, Liverpool hyllas till himlen efter att presterat klart mindre än förra säsongen men hållit nollan mot lätt motstånd och Tottenham är absolut inte bättre än förut. Snarare sämre. Alli är tydligen bara bra mot Chelsea. United däremot är sämre och Chelsea bättre .Även om domarna fortfarande är Untied. (ja, det var inte en felskrivning, de är helt klart i favör av ett lag). Trots att Chelsea är ett stort ombygge. Större än även Arsenal och West Ham. Många s k experter kommer att ångra sina kaxiga ord i år. (Majoriten trodde ju inte att Chelsea iskulle vara bland de 5-6 bästa). Inkl oss känns det som, kommer verkligen Tottenham kunna komma före Chelsea? Även om de slog ett United som kanske kommer att vara sämre än Chelsea under Mourihos absllut sista säsong i vår klubb. CSFC sa sexa, för dem. Snälla som vi är. Men betalar man 600k i veckan för en spelare som inte presterar...
  Kul att spuds vann, och inte orättvist. United är vad de är. Lindelöf lär nog aldrig mer spela för dem.
  Mourinho klarade sig till december i Chelsea 2015 efter efter att han skämt ut sig oerhört. Tror inte United står ut så länge med honom. Han är nog borta i oktober.

Det var ju Hazards 70e ligamål igår, hans 16e straff (varav två mål på returer och övriga direkt i mål), 90e sammanlagt. Han är den som gjort tredje flest mål i PL för Chelsea efter Lampard och Drogba. Här är hans statistik>>

Vakna läsare säger att Viaplay kommer att visa Chelsea på lördag och att Uniteds match är flyttad till söndag. Det sista är logiskt då Burnley spelar på torsdag i EL. Men tvmatchen.nu och tv.nu vägrar ge någon informaton om det, så vi kan bara hoppas vi får se Bournemouthmatchen. Än så länge är vi osäkra.

Tyvärr verkar det bli så att vi inte får se Chelsea på lördag mot ett av säsongens överraskningslag så här långt, Bournemouth, som gjorde en storartad insats med att hämta upp ett tvåmålsunderläge mot Everton i helgen. De är ju comebackkungarna i PL så det räcker inte med att spela på någon form av ettmålsledning mot dem.
    Viasat väljer som vanligt United när de kan, vi vet inte hur mycket en viss Bojan bidrar till det!
    Annars är kanske veckans stora händelse på fredag då Europa Leagues gruppspel ska lottas. Vi hoppas lite på att Malmö ska klara sig vidare så det finns en chans att vi lottas mot dem.
    Det är också veckan då alla transferfönster äntligen stänger så några lån till hinner nog Chelsea med, som Lucas Piazon, Michael Hector... men räkna inte med att någon i a-truppen försvinner. Det är synnerligen osannolikt. Det är dock skönt att det är slut för den här gången nu och tecknen är stora till att övriga ligor nästa sommar har samma regler om att fönstret ska stänga innan säsongen börjar. Som det förstås ska vara.
    Matchen mot Bournemouth blir också sista matchen på ett tag och den här veckan är sista veckan på länge som Maurizio Sarri har chansen att träna ihop sitt lag till sin spelmodell och sin fotbollsfilosofi. Sedan följer landslagsuppehåll och det kommer också att bli ett intensivare matchschema med veckomatcher i olika cuper framöver. Härligt.
    Om än inte förrän i mitten av månaden. September avslutas sedan med en match mot nästan löjligt hyllade Liverpool (som CSFC är mindre imponerade av än medierna om vi säger så). En match som kanske ger fler och nya besked, inte minst hur långt Chelsea hunnit komma med sitt ombygge. Liverpool har förbättrat mycket men som vi ser det har deras bättre försvarsspel (hållen nolla) delvis gått ut över deras flödande anfallsspel men mediefavoriter får alltid en annorlunda behandling än vad Chelsea till exempel hela tiden får i tidningar som Daily Mail, Daily Star, för att inte tala om de svenska etc.

 

Rykten, notiser m m, v-35


SÖNDAG:
Dagens intressantaste match är otvivelaktigt mellan de två hittills obesegrade lagen Watford och Tottenham. Självklart hejar vi på Watford och hoppas de tar poäng av Tottenham. De kan dock knappast ses som favoriter även om de har hemmamatch.

Daily Mail förnekar sig aldrig. De kan ännu inte hitta fel på Maurizio Sarris fotboll så nu skriver de om hans i deras tycke, brist på stil och elegans jämfört med tidigare managers. Du milde, de är bara så pinsamma. De och Expressen kommer att stå med mycket långa näsor i år så pigga som de är att döma ut Chelsea och hylla ett Liverpool som inte presterat bättre men släppt in färre mål mot sämre motstånd än vad Chelsea mött.

LÖRDAG:
Antonio Conte och Chelsea fortsätter att bråka. Conte vill ha ut ersättningen för det tredje kontraktsåret i en klumpsumma, Chelsea vill tydligen fortsätta betala lön som tidigare. Det ser väl bättre ut i bokslutet än en klumpsumma antar vi.

Barcelona har bara två spelare, Roberto och Busquets, med i sin förre manager Luis Enriques första landslagstrupp (mot England). Chelsea har fem spelare med; Kepa Arrizabalaga, Cesar Azpilicueta, Alvaro Morata, Marcos Alonso. Roligt att både Morata, men framförallt Alonso fick komma med. Alonso har verkligen förtjänat det och förhoppningsvis ger det Morata välbehövligt självförtroende.

Det var kompisen Jack Grealish (från ungdomslandslagen) och John Terry som övertygade Tammy Abraham om att gå på lån till Aston Villa.

FREDAG:
Inte Officiellt ännu men Kylian Hazard har skrivit på för Cercle Brugge enligt den klubben.
    Förvänta er en del rubriker som säger att Hazard lämnar Chelsea nu. Men det är alltså lillebror Hazard som bara spelat för U23 och var tänkt att fortsätta med det.

Det är deadline day för nästan allt idag. Inte minst för lån från PL-klubbar till klubbar i lägre divisioner.
    Aston Villa lär därför göra ett sent försök att få låna TammY Abraham från Chelsea.

Och så får alla dessa fånar som försöker få bort Eden Hazard bita sig i tungan, ännu en gång. Som de får göra varje fönster och varje dag av silly season, då Real Madrid gått ut och sagt att de kommer inte att agera idag (som om Chelsea skulle släppa Hazard idag).

TORSDAG:
Det har talats om Galatasaray och nu vill Aston Villa låna Gary Cahill, men denne själv är inställd på att stanna och kämpa om sin plats i laget även om han satt stopp för sin landslagskarriär nu.

Ike Ugbo ser ut att vara på väg som lån till Scunthorpe.

Chelsea lär vara intresserade av Bragas lovande unge spelare Trincao, som också jagas av många andra klubbar. En anledning är att han utköpsklausul dubblas från och med lördag. Det handlar i så fall om köp och direkt lån och påverkas därmed inte av att fönstret i England är stängt.

Så har vi fått ännu ett bevis för allt skitsnack medierna sysslar med under silly season när Lyons frispråkige president Aulas gått ut och sagt att trots alla rykten visade Chelsea aldrig intresse för Nabil Fekir. Däremot erkänner Lyon att de försökte få Chelsea intresserade av Fekir men att Chelsea inte hade något intresse av honom.

ONSDAG:
Ruben Loftus-Cheek har inte fått mycket speltid ännu under Sarri och engelska medier vältrar sig därför nu i rykten om att han är missnöjd och vill lämna. Sarri har gjort det mycket klart att han vill inte att RLC lämnar nu utan det är något, ett lån, han kan tänka sig först i januari. Medierna gör det mesta för att underblåsa ev missnöje från RLC angående detta och som alltid används hotet om att RLC kan förlora sin landslagsplats. Om det är viktigare för en spelare, då är nog vår åsikt att han bör lämna för om hans huvudarbetsgivare inte är den viktigaste uppgiften och intresset för honom då hör han inte hemma i Chelsea. En startplats i en klubb som Chelsea måste förtjänas, sedan finns det självklart massor med anledningar till varför det inte blir så.

En annan sorts lojalitet visar Kurt Zouma som trots ett nytt lån efter ännu en olycklig skada på försäsongen fortfarande ser sin framtid i Chelsea. Läs mer om det här>>

TISDAG:
Det var en stor del av Newcastles plan för matchen, att sparka ned och skada Eden Hazard, vilket en fullständigt usel domare också tillät. Det har noterats av många och även Eden Hazard säger att det är vad han förväntar sig, tyvärr. Det är en skam för engelsk fotboll att deras usla domare tillåter det här men så är det tyvärr. Läs mer om Hazards reaktion på Newcastles vidriga taktik>>

Turkiska rykten säger att Gary Cahill och Galatasaray är överens, men att klubbarna fortfarande diskuterar villkoren för en övergång.

Målvakten som uppförde sig så illa men fick den övergång han ville ha är bänkad i Real Madrid och nu säger manger Lopetegui att det kan bli så resten av säsongen. Det hade han nog inte räknat med när han tvingade igenom sin övergång på ett sådant fult sätt.

MÅNDAG:
Det har gått bra för våra lån i veckan, åtminstone för många av dem. Läs mer i Chelseas lånerapport>>

Stormatch i kväll där Tottenham för en gångs skull ska försöka göra ett bra resultat på Old Trafford mot ett United som inte så lite påminner om ett Chelsea hösten 2015. Med samma person i huvudrollen, men ännu ingen attack på en oskyldig matchläkare. Som Chelseasupporter ser vi väl kanske helst ett oavgjort resultat, som alltid när våra direkta konkurrenter spelar.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC