csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2   Chelsea FC   3 sp 3 v 0 o 0 f 8 -3 mål 9 p

- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018

Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018

Sommarens transfers>>



20 - 26 aug 2018
    NÄSTA MATCH:

        1 sep- BOURNEMOUTH kl 16.00

    -

Nyheter v-34


SÖNDAG:
Sky ger er siffrorna som visar hur bländande bra Eden Hazard var mot Newcastle, även om vi ger honom samma kritik som vi brukar i Spelarbetyget. Läs mer här>>

Full poäng för Chelsea och det är förtjänt även om en del tycker vi haft en del tur. Ett av tre lag (hittills) som är fullpoängare. Skönt och kan vi ta nästa match också, hemma mot Bournemouth, blir det en perfekt start trots ombygge.
    81% bollinnehav. Det blev inte roligare för att den siffran var rekordhög. Det måste skapas mer av ett sådant bollinnehav, det är faktiskt ett krav. Det ska inte behöva bli spännande när man är så överlägsna.

En enkel seger för damerna mot London Bees i Ligacupen, Contintental Tyres Cup. 6-1 slutade matchen vilket var bättre för andradivisionslaget Bees jämfört med förra året då Chelsea gjorde tio. Chelseas målgörare: Bachmann 7, 45, Spence 9, 36, Kirby 79, England 81.
    Två stycken tvåmålsmålskyttar. Eriksson och Andersson startade i ett roterat Chelsea W.
    Nu blir det uppehåll innan ligan startar 9 september med titelmötet (ja vi säger det trots att det är första matchen) mot Manchester City.

U18-laget som vann allt förra säsongen har startat illa i år. Idag förlorade de borta till Tottenham med 2-0. Det blir nog tufft att fylla på prisskåpet med ännu en FA Youth Cupbuckla om Andy Myers inte får ordning på ungdomarna.

Newcastle saknar två skadade spelare; Manquillo och Lejeune. De har Hayden avstängd och Kenedy får inte spela mot Chelsea.
    Chelsea har inga nya skador men Fabregas är ännu inte spelklar och beräknas ej vara tillbaka förrän efter landslagsuppehållet.

Maurizio Sarri tillstår att hans fotboll kräver en annan mental inställning. Särskilt försvarsmässigt. han kräver att spelarna ska tänka annorlunda genom att observera bollen, inte spelaren som är normen. Något som tar tid för spelare som gjort just det i många år att anpassa sig till. Läs mer om det här>>

LÖRDAG:
En mycket intressant artikel om hur mannen själv, Maurizio Sarri, ser på vad det som kallas Sarri-ball. Läs mer här>>

Det var på väg mot en jätteskräll när vinstlösa Wolverhampton ledde mot giganten Manchester City. Det blev bara en skräll, men bra ändå då Wolves lyckades rädda oavgjort. Övriga topplag den här helgen bör vara varnade, inte minst Chelsea som av tradition (tyvärr) har makalöst svårt för Newcastle på St James's.

FREDAG:
Ett ungt men på papper mycket lovande Chelsea U23 förlorade ikväll till Derby på hemmaplan med enda målet. Charly Musonda blev också utvisad efter två ganska snabba gula kort i andra halvlek.

Från dagens presskonferens:
Sarri säger att han är osäker på om Eden Hazard kan spela 90 minuter ännu men att han är redo för en start. (Låter som en startplats för Hazard, förmodligen för Willian som inte helt imponerat än).
    Så tjafsades det förstås om Hazard stannar i Chelsea. (Vad skönt det blir när 31 aug har kommit och gått så det tjafset tystnar till i januari åtminstone).
    Ruben Loftus-Cheek som inte var med på bänken då Sarri föredrar att ha två yttrar där, kommer inte att lämna Chelsea men frågan kan komma upp igen i december medgav Sarri.
    Sarri medgav att han alltid jobbar med defensiven. Hela tiden. Han är inte orolig över den men erkände att det brukar ta ett tag innan den sitter när han kommit till en ny klubb. (Jo vi såg det en kvart i lördags!)
    Han kommer inte att spela med fem försvarare. Han har prövat det för flera år sedan, men det är inte hans stil.
    Angående Cahill (som ryktas till Galatasaray) har Sarri sagt till honom att vara tålmodig men att han ser honom som en viktig spelare för Chelsea.
    Han hyllar Rafa Benitez och vill tacka honom för att han hade gjort Napoli redo för Sarris fotboll när han efterträdde Benitez där. Sarri påminde om att borta mot Newcastle är en svår match för Chelsea, men det var det för United och Arsenal också förra året.
    Sarri gillade vad han såg med Kovacic och Hazard sista trettio senast, men liksom med Hazard tror han att Kovacic ännu bara är redo för dryga timmens spel. (Låter nästan som han kan få en start också...).
    Angående att värva Kovacic permanent menar Sarri att den diskussionen är för tidig. Han gillar honom men det är för en senare diskussion. (Vi har sett intervjuer där Kovacic redan uttalar sig om att han vill stanna permanent i Chelsea, men som sagt om det är möjligt, vad det kostar och om det är aktuellt i vår får vi se).
   
Damernas Champions Leaguemöte mot Sarajevo spelas 12 och 26 september. På söndag möter de London Bees på the Hive i Ligacupens andra gruppomgång.

TORSDAG:
Malmö skämde ut sig genom att totalt tappa sin match mot Midtjylland och därmed minskar chansen enormt att Chelsea skulle kunna få ett svenskt lag i Europa Leagues gruppspel. Trist, men svenska Chelseafans i södra Sverige kanske kan åka till Danmark.

En bra nyhet. VAR ska äntligen användas i engelsk fotboll (hade den använts i måndags hade en straff aldrig varit straff). I Ligacupen ska VAR användas när matcherna spelas på PL-arenor (självklart då det är ett dyrt system som småklubbar inte ska belastas med). Det kommer också att användas efter att PL-klubbarna går in i FA cupen.

OFFICIELLT
Tomas Kalas lånas ut till Bristol City för säsongen.

Emma Hayes och damlaget fortsätter styra upp framtiden för klubben genom att förlänga kontrakt med de viktigaste spelarna. Nu är det Millie Bright som förlängt till 2021.

ONSDAG:
Uefa planerar att införa VAR från och med kvartsfinalerna i Champions League, hoppas detsamma kommer att gälla Europa League. Ett steg framåt. Klart besked tas i slutet av augusti.

Trevligt, Graham Potter är en stor favorit här för hans syn på fotboll och hur man behandlar människor. Alla har alltid avfärdat honom vilket gör honom till en ännu större favorit. Ikväll klarade hans nederlagstippade utsålda lag (de har ju sålt nästan varje startspelare från förra året) Swansea superhajpade Leeds. Och alla lag som klarar Leeds älskar vi här på CSFC. Även om Chelsea lånat ut två spelare till dem. Blackman får inte spela och ärligt talat Lewis Baker lever inte upp till det löfte han var för två år sedan. Även Bamford som vi en gång trodde mycket på deltog. Och han är ännu sämre.
    Det måste vara världens svåraste spådom. Vilka ungdomsspelare som imponerar kommer att bli bra fotbollsspelare när de växer upp.... Inte många den saken är klar. Tittar vi på unga spelare som övertygat och slagit sig in i PL var i princip ingen av dem övertygande som ungdomsspelare! Ja, det talades om Chris Foden och ett fåtal andra, men nio av tio som spåddes en fantastikt karriär har floppat Även spelare som fått pröva på landslaget. Men som alla fotbollskännare vet är landslag knappt bättre än divisionen under.. Några missar som Zaha har lyckars komma tillbaka men de flesta försvinner ut i dimman.
    Lamps Derby kom också tillbaka med en vinst efter ett par förluster.

Vi kallade Newcastle bogeyteam i helgen. Det finns skäl till det.
    Av våra sju senaste besök på St James's har Chelsea bara vunnit en enda match. I december 2011. Så det är ett bogeyteam, statistiskt ett av de lag vi har allra sämst statistik mot och särskilt på deras hemmaplan.
    På söndag ska Paul Tierney döma Chelsea, för första gången. Han har dock dömt Newcastle fem gånger tidigare. De har bara vunnit en gång i Championship när han dömt!

TISDAG:
Chelsea är det fjärde mest tröjsäljande laget i världen. Vilket säger massor.
    Framförallt säger det att klubben har fans som inte bara snackar utan faktiskt tar och lägger upp (stora) pengar på att få bära klubbens färger och visa med stolthet att de stödjer Chelsea. Detta är något vi ska vara mycket stolta över, för vem av oss som varit med ett antal år (48 för CSFC) hade kunnat tro att vår klubb från London SW6 skulle vara världens fjärde populäraste klubb idag? Inte vi, den saken är klar. Det hindrar oss dock inte från att vara otroligt stolta över detta faktum. Vilken resa klubben har gjort och särskilt de senaste 15 åren.
    (Ja, vi ligger efter Manchester United, Real Madrid, Barcelona men de klubbarna har haft decennier längre på sig att komma dit där de är. Och vi är inte jättelångt efter Barcelona.... Källa FourFourTwo>>).

Sarri har denna och nästa vecka för full träning, sedan börjar det bli hugget och hackat för klubben. Mängder av spelare försvinner på landslagsuppdrag och sedan kommer Europa League på torsdagar och flyttade matcher till söndagar och Ligacupen igång. Inte det ideala när man vill bygga något helt nytt och vi har ju redan sett vad som kan komma att bli och varför det är så svårt, och då talar vi ändå bara om första halvlek mot Arsenal.

U23-laget slog Blackburn borta med 3-0. Målgörare: Gilmour 2; Redan 56; McCormick 83. Callum Hudson-Odoi gjorde en bra natch men vi är lite oroade över att utvecklingslaget spelar med en annan spelmodell än vad a-laget gör. Det kan knappast hjälpa de spelarna att nå representationslaget.

MÅNDAG:
Salah filmar till sig en straff och vi kan inte nog betona hur mycket engelsk fotboll behöver VAR. Tyvärr vägrar de fotbollsrättvisa trots att de har de sämsta domarna i Europa, ingen av dem dög till att ens döma i VM. Nu vet vi varför när deras påstått bästa domare är urusel.

Magdalena Eriksson spelade inte igår och få om någon (möjligen Kirby) lär väl spela alla matcher. Eriksson har nu förlängt sitt kontrakt till 2021.

Chelsea har svårt för Newcastle på St James's. Det får vi hoppas det blir slut på nu. För klarar vi den trixiga brotamatchen och vi struntar i hur de ligger till i tabellen för den är knepig med tanke på historiken, så ser spelschemat överkomligt ut under denna period som Maurizio Sarri ser som ombyggnadsperioden. Vår på papper absolut knepigaste match är ju utan tvekan Liverpool på Stamford Bridge 29 september. Vi har ju också ett sådant där oerhört irriterande onödigt landslagsuppehåll i september då det ska spelas vänskapslandskamper. Dessa borde förbjudas under VM- och EM-år.
    Kenedy var Newcastles bästa spelare i deras första match och kanske deras sämste i lördags. I vilket fall som får han ju inte spela på söndag då han är på lån från Chelsea. Rafa Benitez vet dock hur man taktiskt stänger ned lag och han har absolut inte missat hur Chelseas försvarsspel inte bara gick på semester under 15 minuter i lördags utan tycktes tagit en resa till mars. Han känner också Chelsea.

 

Rykten, notiser m m, v-34



SÖNDAG:
Ross Barkley som efter en skadefylld start och föga tilltro från Conte har övertygat under Sarri vill efterlikna sin idol Frank Lampard och drömmer om att bli hälften så bra. Han vill göra fler mål och det tackar vi ju för om det sker. Gärna en start idag. Läs mer här>>

Sunday Times hävdar att Roman Abramovich funderar på att sälja Chelsea. Detta då Roman ska anlitat en bank som varit inblandad i en kinesisk investering i Manchester City. Priset enligt normalt rätt seriösa Times ska vara 2 miljarder pund.
    Chelsea har blankt förnekat ryktet. Klubben är inte tilll salu och Roman funderar inte på någon försäljning enligt en talesperson.
    Redan i somras, särskilt efter Romans visaproblem efter giftattacken i Salisbury då UK ströp flera s k oligarkers visum till England har det förts spekulationer. Jim Ratcliffe fördes i somras fram som en intresserad köpare. Särskilt efter att Chelsea lade planerna på en ny arena på hyllan.
  Roman Abramovich är ju inte heller längre rysk medborgare utan israel, så vi lär nog få höra mer skvaller om detta. Vi tar det dock inte på något som sätt allvar.

Marek Hamsik beskriver Sarri som en sjuk person som bara tänker på fotboll. Det är inte menat som en förolämpning då Hamsik också anser att Sarri förbättrade honom som spelare. Läs mer här>>

Tiemoue Bakayoko fick i veckan mycket beröm av sin manager Gattuso i Milan. Enligt denne hade Bakayoko överraskat mycket positivt. Efter matchen mot Napoli igår hade Gattuso inget beröm att ge utan snarare pekade han ut Bakayoko som orsakentill att Napoli kunde vända matchen från 0-2 underläge.

LÖRDAG:
Mason Mount fortsätter sin mycket lovande utveckling och gjorde mål på Preston i dagens möte mellan Derby och Preston. Slutresultat 2-0.

Eden Hazards pappa som gärna i intervjuer pushar och hävdar att Eden ska till Real Madrid har åter uttalat sig (det framgår rätt klart att han är missnöjd med att Eden stannat i Chelsea vilket säger oss en hel del om vilken klubb pappan stödjer istället). Han säger nu att han inte vet varför Eden valde att stanna och att han nu kanske aldrig går till Real efter att Zidane lämnat... Skönt att Eden verkar klokare än sin far!

FREDAG:
The Sun! säger att Tottenham bjöd 25m pund för att köpa Tammy Abraham på deadlinedagen och Chelsea nobbade dem blankt. Låter lite långsökt men vem vet?

Aurelio de Laurentiis är verkligen en långsint en. Nu attackerar han återigen Maurizio Sarri och väcker rubriker om att denne minsann fick allt han ville hos Napoli och ändå inte vann något. Småaktigt är väl bara förnamnet. Dags att gå vidare för Napoli tycker man nog.

TORSDAG:
Vi köper inte allt i analysen men Danny Higginbottom ger en del intressanta synpunkter på hur Chelsea spelar och kan komma att spela under Sarri. Läs mer här>>

Galatasaray är intresserade av Gary Cahill och Chelsea ska ha gett dem tillåtelse att diskutera med veteranen. Intressant och kanske inte alls ett dåligt steg för Cahill. Alltför för få engelska spelare vågar testa sig utanför öarna. Fast det kanske mest är en ekonomisk fråga.
    Cahill är kanske inte av legendstatus i Chelsea men en väldigt trogen och duktig spelare men hans tid närmar sig slutet i en klubb som Chelsea som den gör för alla någon gång. Han går också in på sitt sita kontraktsår. Vi är rätt övertygade om att vill han lämna kommer Chelsea släppa honom till en mycket liten summa kanske även gratis som med andra trotjänare som Mikel med flera.

Nä det är inte Don Balon utan AS som inbillar sig att Granovskaia vill sälja Alonso bara Real betalar 54m pund. Det lär inte Sarri uppskatta. Inte för att vi tror ett skvatt på det heller.
    Spanska källor säger också att Chelsea lade bud på Barcelonas Denis Suarez. Kanske men mindre troligt och vilket fall som fick vi Kovacic som är bättre även om det bara är för säsongen.

ONSDAG:
Rykten går om att Chelsea skulle erbjudit Real Madrid Willian, till en mycket hög prislapp. Det blev inget av det.

Kritiserad av så många Chelsea sk fans förra säsongen utan hänsyn till omständigheterna har Ross Barkley plötsligt höjts till en untouchable om vi ska tro sociala medier och andra medier inför Newcastlematchen. (Jag är villig att sätte pengar på att de som hatade honom förut nu hyllar honom). Trots Kovacics lovande debut och trots att även Ruben Loftus-Cheek är med i leken (vilket Danny Drinkwater inte verkar vara alls tyvärr för honom). En anledning till varför många vill se Barkley mot just Newcastle tycks vara att det är ett lag han haft lätt för och imponerat emot även på bortaplan under hans Evertonkarriär (fast knappast i avslutande matchen förra året då han fick en sällsynt start under Conte).

Spanska medier fortsätter tjafsa om Alonso till den ligan. Chansen är större att månen kraschar jorden. Särskilt till en idiotisk prislapp.

TISDAG:
Mateo Kovacic avslöjar varför han ville till Chelsea och spela i ett lag som står för offensiv fotboll (antar han inte var lika angelägen innan managerbytet). Hur Sarri övertygade honom. Läs mer här>>

Marca är ute och cyklar, kanske inte om att både Real och Atletico Madrid vill köpa Marcos Alonso. Men att de har en chans att köpa honom, och särskilt till den prislapp Marca påstår, ynka 30m €. Löjeväckande, det är så man nästan trodde ryktet kom från Don Balon.

Tabloiderna är redan igång. Nu säger de, som häromdagen gjorde allt för att pusha Hazard iväg till Madrid, att han vill stanna och kommer att skriva på ett nytt kontrakt - förutsatt att Chelsea tar sig tillbaka till Champions League.... Vilket vi inte vet något om förrän i mitten av maj, så vänta er många fler liknande rykten.

En matchbild som faktiskt kanske säger mer än tusen ord, om viken respekt motståndarna har för en viss Eden Hazard med bollen vid fötterna. Se den här>>

MÅNDAG:
Rätt trevlig läsning om en spelare som vill visa sitt sanna jag den här säsongen, Alvaro Morata. Så kritiserad förra året, både rättvist och ibland orättvist utan tanke på omständigheterna. Läs mer här>>
    Underbarast i artikeln är ändå kanske avslutningen att Maurizio Sarri ger ett löfte om att försöka sluta röka (han smuttar ju på en e-cigarett på bänken vilket säkert tänjer alla gränser), men enbart för något år eller två.... Vi tar det på samma nivå av möjlighet som vilket nyårslöfte som helst efter ett par flaskor skumpa.

Helgens lånerapport från Chelsea>>

Vi väntar just nu på lottningen av gruppspelet till Europa League. Tyvärr får vi vänta mer än en vecka ytterligare då den inte sker förrän 31 augusti. Gruppspelet börjar sedan efter landslagsuppehållet 20 september.

Även Ligacupen, vad den nu heter i år (Carabao Cup fortfarande?) är annars den cup som närmast väntar efter det då Chelsea går in omgång tre. Den matchen är också olottad då omgång två inte är spelad ännu, men ska spelas runt 26 sep.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC