csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
2 Chelsea FC   2 sp 2 v 0 o 0 f 6 -2 mål 6 p

- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018

Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018

Sommarens transfers>>



13- 19 aug 2018
    NÄSTA MATCH:

        26 aug - Newcastle kl 17.0 0

    TV

Nyheter v-33


SÖNDAG:
Emma Hayes har talat om att Chelsea måste kunna spela olika formationer och prövade därför en fyrbackslinje i säsongens första match. Chelsea slog Brighton i Ligacupens gruppspel med 3-1. Målgörare: Drew Spence 45, Fran Kirby 69 och Beth England 88.

Säsongens första skräll är ett faktum. Att det var United som stod för det negativa är dock, inte för oss, en skräll. Men att det lag som allmänt tippats sluta trea i tabellen förlorade till nedflyttningstippade Brighton igen måste ändå beskrivas som en ordentlig skräll. Trots en gåva till sraffspark på övertid. 3-2. Undrar vem Mourinho kommer att skylla på?! De har Tottenham härnäst, hemma. Kan vi hoppas på oavgjort?

Vet fortfarande inte riktigt hur man kan beskriva gårdagens match men oj vilken glädje över resultatet. Bästa beskrivningen tycks vara att det var tre matcher i en. En totalt dominerad av Chelsea, en fantastisk come-back av Arsenal och så en mer normal match som Chelsea dominerade och till slut kunde avgöra tack vare kvaliteten hos inhopparna.
    Spännande var det, de neutrala sitter fortfarande med leenden i sina ansikten, de med svaga hjärtan tar nitroglycerin och ärligt talat, vi vill inte uppleva något liknande (förutom om själva resultatet garanterat blir detsamma) igen.
    Nu är det en vecka till nästa match, mot vårt bogeylag Newcastle på St James's. Vi har anmärkningsvärt svårt där och avslutade förra säsongen med en skandalartat usel insats där i våras.

LÖRDAG:
Finns det ord att beskriva en av de underligaste fotbollsmatcher man någonsin sett inom toppfotbollen? Ändå hävdar CSFC att Chelsea vann rättvist sett till helheten. Ännu kan vi inte sätta ord på matchen, särskilt inte första halvlek. Spännande blev det dock sannerligen.

Han hade ändå inte spelat men Arsenal lånade igår ut David Ospina till Napoli på italienska fönstrets sista timmar.

Många undrade nog lite över vad som kändes som ett överpris för Watfords Richardlison som Chelsea påstods varit intresseradea av, när Everton köpte honom tidigt i somras. Säsongen är bara två omgångar in men det verkar redan vara något av ett succéköp (men han började bra förra säsongen också för att sedan helt försvinna).
    De topptippade nykomlingarna (de som skulle bli bäst av dem) får massor med beröm och live kommentarerna hyllar deras spel, men deras orutin visar sig i att de ändå inte omsätter sitt spel i resultat. Därmed har Cardiff mycket oväntat lika många poäng som Wolves - men det är ju 26 omgångar kvar!

Leicester U18 räddade en poäng mot Leicester sent i matchen på straff, Chelsea mål kom bara minuter innan. Slutresultatet blev 1-1 och Anjorin gjorde Chelseas mål i 86e minuten. Leicesters mål gjorde Tavarin på straff i 88e.

Viasats kommentatorer är lika okunniga som vanliga när de påstår att bara City hade fler spelare i VM än Tottenham. Chelsea hade fler! 14 mot Tottenhams tolv. Men det är som med deras tjafs om Chelsea och Eden Hazard - okunniga, vilket inte imponerar när man tvingas betala massor av pengar för kanalerna (och det också under tre månader då ingen engelsk fotboll visas pga uppsägningsperioder). Då kan man väl få begära att de ska ha fakta rätt, särskilt om topplagen som också visas oftast. (Då har vi ändå inte berört Expressens Sebastian Mattsson som verkar helt inställd på att bjuda på de sämsta analyser av fotboll vi läst).

Arsenals mittfält var överkörda av City i premiären, vilket även till stor del hände när Chelsea mötte dem i Community Shield. Skillnaden var förstås att vi trodde Arsenal var längre fram i sina förberedelser. Vi utgår därmed från att Lucas Torreira kommer att starta idag, han är ju köpt för att bli Arsenals "Kanté" istället för säkerhetsrisken Xhaka.
    Tydligen har idioter till fans redan börjat prata om att sparka Emery. Det går liksom inte att vinna i fotboll. Förlorar Arsenal idag förutsåg vi det snacket redan för veckor sedan. Vi misstänker att detsamma skulle hända Sarri trots vår större vana vid att byta managers med de upp och ned det innebär. Bara rena idioter dömer ut en ny manager innan minst två månader, helst tre månader av matcher och resultat.
    Matchen i sig blir en intressant värdemätare mellan två lag unde rombyggnad, men nya managers och ny spelmodell. Chelsea har förstås fördel av hemmaplan och större vana vid byte av både det ena och andra.

FREDAG:
Chelseas första motståndare i Champions League blir Sarajevo. Chelsea börjar borta och avslutar hemma. Målet är förstås att bli bättre än förra årets semifinal. Första matchen spelas 12 alt 13 september.
  Damerna börjar tävlingsspela i Ligacupen, Continental Tyres Cup på söndag mot Brighton.

Från presskonferensen:
Fabregas är skadad, det är inte en knäskada men en ovanlig skada nära knät. Sarri hoppas han kan börja träna nästa vecka.
    Så det obligatoriska tjafset från sportnissarna om Hazard. Sarri säger att han inte pratat med Hazard om det men är övertygad om att Hazard är kvar hela säsongen.
    Ang att de Bruyne blev skadad när han kom tillbaka nu påpekade Sarri att toppspelarna spelar masor med matcher och det händer. Apropå det så är Kanté annorlunda (som om vi inte visste det) och är helt spelklar. (Vi tolkar att Sarri fortfarande undrar om Hazard och de andra sena anländarna klarar 90 minuter).
    Lite obligatoriska komplimanger om motståndarna, specifikt Emery.
    Han oroar sig inte över Morata som Sarri ser som en mycket bra spelare som dock behöver mer självförtroende och göra mål som alla anfallare.
    Om Sarris första månad erkänner han att det har varit väldigt tufft men påpekar att så är det för alla topplag men han tror laget kommer att spela bra om två månader!
    Ang City så är de just nu före alla andra lag men med tid hoppas Sarri att Chelsea ska komma ifatt.
    Mateo Kovacic kommer inte att starta men Sarri antyder kraftfullt att han kan kommer att kanske spela sista halvtimmen. Han har en bit kvar till matchform. Han kommer att bli en mycket användbar spelare för Chelsea.
    Sarri ser fram emot att spela sin första tävlingsmatch, och ett derby dessutom på Stamford Bridge.

TORSDAG:
Det finns ingen klubb Chelsea har spelat så många gånger som Arsenal, och då räknas ändå inte träningsmatcher. Detta är 196e mötet med Woolwich Arsenal som de hette från starten.
    Senast Gooners vann på Stamford Bridge var 2011. Måtte det dröja länge till. Tyvärr har vi dock inte slagit dem i de senaste sex matcherna i alla möten.

Vi har fått veta vem som står i Arsenals mål på lördag. Det är målvakten som lyckades missa sitt eget mål med en decimeter när han skulle... ja vad skulle han göra, spela ut bollen till hörna för motståndarna helt utan press eller....? I vilket fall som är det Petr Cech som också gjorde många bra räddningar mot City men som onekligen verkar klart osäker på sin roll som startare av spelet under Emery.

En bra nyhet är att Chelsea nu tycks koncentrera sig på att hitta en ny teknisk direktör eller vad de tänker kalla det. De tre hetaste kandidaterna lär vara Monchi, Michael Ballack och Dan Ashworth. Juliano Belletti, ännu en fd spelare är också nämnd bland kandidaterna. Dan Ashworth har en motsvarande roll i FA, Monchi har den i Roma och vår favorit Michael Ballack känner ju alla till. Även Belletti har spelarbakgrund och känner klubben vilket vi ser som en fördel. Mest erfarenhet i rollen har förstås Monchi.
    Läs mer här>>

Det ser ut som om samtliga stora ligor i Europa nästa år kommer att ha samma deadline som England så vi slipper årets krångel med olika deadlines, vilket fått vissa sportskrivare att fullständigt tappa fattningen och förnuftet men framförallt väcker oro på själva marknaden. För vad England gick i bräschen för är självklart hur det ska vara. Transferfönstret ska vara helstängt när ligorna startar.

Arsenal har stora problem med vänsterback, vilket Eden Hazard säkert kan välkomna, inför matchen på lördag. Sead Kolasinac, Nacho Monreal och deras ersättare Maitland-Niles är alla skadade. Monreal lär dock vara skadefri igen och kan komma att spela trots brist på träning och matchform.

När historien skriver om Chelsea sedan Roman tog över kommer den att ta upp mängder av framgångar. Ligatitlar, Champions League, Europe League, cuptitlar. Hur Chelsea blev ett världslag. En av de största klubbarna för människor i alla världsdelar.
    Då vi människor ändå är som vi är kommer det också att finnas plats för misstagen i den historiken. (Eftersom detta inte är Trumps USA eller Putins Ryssland etc) Och bland de absolut värsta misstag Chelseas managers har gjort dominerats de av två av de mest framgångsrika. Mourinhos avfärdande av de Bruyne, Salah och Lukaku (för mig personligen även Mata) kommer att bra högt upp på den listan. Contes behandling och avfärdande av Diego Costa kommer också att hamna mycket högt upp på den listan. Bara de två misstagen får oss att tro, hade de inte skett hade Chelsea kunnat dominera världsfotbollen.
    Så ärligt talat det är inte underligt att klubbarna inte längre vill ha managers, utan head-coaches som Mourinho nu hävdar. Även om han tycks vara helt clueless varför, trots han är ett av de allra största excemplen på varför men självinsikt saknar inte bara han.Managers kostar helt enkelt klubbarna nästan mer än vad de bidrar med.
    Därför är det så oändligt skönt med en manager som Maurizio Sarri som ser sin manageruppgift främst som att utveckla de spelare som finns, inte leka Fifa Manager och köpa nya spelare hela tiden. Det är möjligt att Sarri kommer att ge Chelsea den roliga fotbollen som Roman påstås vilja ha (även om titlar alltid går först) men vårt hopp är framförallt att han verkligen lever upp till löftet om att han är en manager som utvecklar spelare.
    Det kanske är viktigare än något annat för Chelseas, och fotbollens, utveckling. Därför hoppas vi på tålamod men framåt i tiden måste han också vinna.

ONSDAG:
Målvakten som inte ska nämnas var som väntat petad i Supercupfinalen mellan Atletico och Real. Navas tillhör de mest underskattade målvakterna i världen, det verkar som bara Zidane trodde på honom. Costa var bra. Ständigt orosmoment som Ramos väldigt gärna sparkade ned. I våra ögon är Ramos hur oschysst han än tycks vara världens bäste försvarsspelare just nu. Och nej, han skadade inte Salah medveten, men armbågen mot Karius däremot kan diskuteras i CL-finalen. Asensio kommer att bli, utan tvekan, nästa superstjärna från Spanien. Men mest förvånade var att ett Simeonelag försvarade sig så dåligt.

Som väntat lånar Chelsea ut spelare för att ingen har råd att köpa dem pga deras löner.

OFFICIELLT
Kenneth Omerou går till Leganes i Spanien för säsongen.

OFFICIELLT
Ola Aina har förlängt sitt kontrakt och lånas ut till Torino. Medierna har pratat om köpoption, vilket kan förklara förlängningen.

Vi har nu plötsligt också hittat en artikel om att Chelsea faktiskt lånat ut Kurt Zouma till Everton. Den påstås har publicerats ett visst datum men vi är färdiga att svära på att det inte skedde då, hur flörvirrande den nya hemsidan än är.

TISDAG:
OFFICIELLT
Så är det klart att Tiemoue Bakayoko lånas ut till Milan för säsongen. Inget sägs dock officiellt om någon köpoption.
    Medierna hävdar dock att det finns en sådan och summan som tidigare nämnts är 35,5m pund. Dvs ca 5m mindre än vad Chelsea betalade Monaco när Bakayoko kom till oss för en säsong där Conte gav honom speltid men där fansen var väldigt lite imponerade av hans insatser.

MÅNDAG:
Det blir en domare vi sällan är nöjda med i matchen mot Arsenal, Martin Atkinson. Plus att vi har ingen tur när han dömer, han dömde oss tre matcher förra säsongen, det blev förlust i alla.
    Vi såg redan första helgen att domarkvaliteten i England inte direkt har ökat. Det var minst lika många direkt felaktiga domslut som rätt och Kavanaugh som dömde Chelseas match var inkonsekvent och osäker. Andra domare tilllät flytt av frisparkar som sedan bliev mål, straffar skulle utdömts och mest rätt blev väl mållinjeteknologin och så utvisningen av Jagielka som även den dock diskuterades.
    Premier League är den enda av de stora ligorna i Europa som vägrar använda videoteknologin. Så vi får leva med det här, utom i cuperna på hemmaplan då VAR ska användas.

Det här är en vecka Maurizio Sarri ser och säkert sett fram emot med längtan. För honom är det nog rena julaftonsveckan. Efter en första viktig seger och så tid att jobba på.
    Den första veckan han får en hel vecka med alla spelare på plats. Utan veckomatcher. Men alla spelare inklusive de som spelade finalspelet i VM. Han lär säkerligen hålla uppe det tuffa träningstempot med två pass per dag fram mot slutet av veckan för att sedan förbereda laget på att möta Arsenal. Ett lag vi tycks spela mot varje vecka känns det som de senaste säsongerna med högst blandat facit.
    Den här gången kräver vi seger. Kanske inte kräver men hoppas verkligen intensivt på en seger och en fortsatt mycket bra start på säsongen. Fast då får man ju inte tappa koncentrationen som i träningsmatchen, även om det förstås fanns orsak till det efter alla byten senast. Vi får inte heller missa straffar om vi får någon. VI räknar dock med två av världens kallaste straffskyttar på plan, Eden Hazard och Jorginho så det ska väl ändå inte missas fler straffar nu.
    Om Chelsea vinner sin hemmamatch till helgen kommer Sarri att få ett helt annat lugn att jobba vidare, vilket han säkert lär behöva även om känslan är att Chelseas ledning för en gångs skull kommer att ha tålamod (åtminstone lite grann) med en ny manager. I slutändan dock kommer det inte att spela roll om Chelsea spelar ligans mest hyllade fotboll om titlar inte också kan räknas in, även om vi nog tror att han får minst den här säsongen på sig. Det är dock fyra titlar att spela om, och ja, vi har redan räknat bort Community Shield som titel.

Arsenal imponerade inte alls mot City och ska nog vara glada att siffrorna inte blev värre. Menliksom mot oss kanske det bara var så att City gjorde dem dåliga. Försvarspelet var obefintligt inledningsvis och Emery lärde sig minst två saker; Torreira måste starta före Guendouzi och Lichtsteiner gör mer nytta än många yngre spelare. Han borde också lärt sig, men det hoppas vi han inte gjorde att Auabameyang bordefå fler stickare rakt igenom.

Nyhetsmässigt hoppas vi på att det blir väldigt tyst förutom en del lån ut. Kanske kan Chelsea nu koncentrera sig på att fylla positionen som sportdirektör, teknisk direktör eller vad den ska kallas. Av en fotbollskunnig person, och allra helst en med klubbanknytning. För CSFC är Michael Ballack det bästa valet. Men kanske kan det bli en sensationell återkomst för John Terry? (Även om vi kanske hellre ser honom i managerstaben i så fall, med ansvar för försvarsspelet).

 

Rykten, notiser m m, v-33



SÖNDAG:
Sarri har förklarat varför Ruben Loftus-Cheek inte ens var på bänken igår. Sarri föredrar att ha två yttrar och bara en mittfältare på sin bänk, och det var enda anledningen enligt honom.
    Han sa också att det dröjer en, kanske två veckor innan han kommer att låta Eden Hazard spela en hel match efter ett slitsamt år.

LÖRDAG:
Aston Villa vill verkligen låna Tammy Abraham. Han lär vara först på deras önskelista. Frågan är dock om Chelsea släpper Abraham på lån. Hans utveckling har gått lite i stå och både han och klubben vill att han ska spela PL-fotboll. Chelsea har bara tre rena anfallare i sin trupp så vi tror inte detta händer. Det lär dock också finnas intresse från Nederländerna och italien.

Rätt intressant läsning om hur Chelsea tränade igår för att skärpa sina reaktionstider. Läs mer här>>

PSG har länge jagat N'Golo Kanté nu, varken vi eller Chelsea och absolut viktigast N'Golo Kanté är intresserade av det. Det talades under försäsongen om en kontraktsförlängning och nu tycks det framgå att det är Kanté själv som bett om den. Självklart lär den också innehålla en saftig löneförhöjning men det är han ju värd.

FREDAG:
Vet inte vad ni tycker men Real Madrid klagar nu till Fifa över att Inter intresserat sig för att värva Luca Modric.
    Om det inte är arrogant ironi jag vet inte vad är.
    Vad ska då Chelsea säga om hur Real Madrid jagat målvakten som inte ska nämnas för att inte tala om alla år de jagat Eden Hazard och skickat ut spelare efter spelare för att försöka få honom från Chelsea.
    Snacka om att Real Madrid kastar sten i glashus.

En artikel som överraskar, för vi väntade oss ännu en attack mot en Chelseaspelare, men den här Daily Mail-artikeln är faktiskt nästan positiv om Olivier Giroud, en spelare som tycks väcka känslor. CSFC tyckte han var klart underskattad i Arsenal och tydligen anser många honom vara det i Chelsea också. Läs mer här>>

Eden Hazard närmar sig full matchform och verkar sugen på att spela mot Arsenal imorgon. I alla fall om det här målet är en indikation på det. Se här>>

Det verkar som även italienska klubbar har svårt med ordet Nej. I alla fall om vi ska tro ryktena om att Inter försöker värva Pedro. Chelsea kommer absolut inte att släppa en enda spelare som tillhör den grupp om ca 15 spelare som kan sägas vara startspelare. CSFC tror att den ende spelare i hela a-truppen som möjligen tillåts lämna är Danny Drinkwater. Kanske.

The Sun hävdar att Chelsea hade diskussioner med Lyons Nabil Fekir innan fönstret stängde. Det blev enligt dem dock inget av det då Chelsea inte tappade spelare och fick utrymme för den värvningen. Andra källor menar att Fekir, och Pulisic, dock står högt på listan för en ev januarivärvning.

Det italienska transferfönstret stänger för övrigt i dag. Bara Spanien, Tyskland och Frankrike är öppna efter idag.

TORSDAG:
Vi skrev igår om att Victor Moses avslutat sin landslagskarriär vid låga 27 års ålder (det du Granen). Idag går Romelu Lukaku ut och säger att han planerar att lägga av efter EM 2020, samma år som han fyller 27! Det verkar alltså vara en trend.

Engelska fönstret har stängt men lögnfabriken Don Balon har inte stängt. Så nu lanserar de ryktet att Real Madrid tänker värva Marcos Alonso innan spanska fönstret stänger. Verkar som spanjorer har väldigt svårt att förstå ordet Nej. Nej som i att Chelsea kommer absolut inte släppa någon startspelare i sommar.

Sampdoria som just värvat skade-Albin Ekdahl sägs intressera sig för Tammy Abraham. Lär inte heller hända med tanke på bristen på anfallare i Chelsea efter lånet av Michy.

ONSDAG:
Dåliga nyheter för City. Kevin de Bruyne har skadat sitt knä (igen) och är borta 2-3 månader. Det är på sätt och vis lite dåliga nyheter för Chelsea också, då vi möter dem först i december och han bör vara tillbaka och vara spelsugen då. City har dock spelare att ersätta med så det är ju inte lika alllvarligt för dem som om vi skulle förlora Hazard.

Mängder av spelare har kommit ut och tillkännagivit att de drar sig tillbaka från internationellt spel med sina landslag. Inget ovanligt efter ett mästerskap.
    Ovanligare är att en så pass ung spelare som Victor Moses gör det. Han drar sig nu tillbaka från det nigerianska landslaget. (Ännu mer oväntat är det väl då vi väl alla tror hans speltid i Chelsea kommer att minska nu när Chelsea inte längre spelar med wingbacks. Han har dock en ung familj och har ju inte egentligen bott utanför England sedan han själv var mycket liten).

Chelsea har nu lånat ut 31 spelare (det lär bli fler) vilket medierna gör en stor affär. City har ungefär lika många utlånade, varav ett flertal till klubbar som har samma ägare. Ändå är det bara Chelsea det pratas om.
    Men visst håller vi med, Chelsea måste trappa ned det här. Problemet är dock som vi ofta påpekat att Chelsea helt enkelt betalar för bra löner, löner som köpande klubbar inte vill matcha men de kan tänka sig betala låneavgifter och löner (även om Chelsea säkert betalar del av lönen för några spelare). V förstår det, det blir ju billigare för klubben som får låna en Chelseaspelare än köpa denne. Särskilt med de övergångssummor som är aktuella numer.

Sarri påstås vara ok med att sälja Danny Drinkwater och inte bara låna ut honom. Schalke som också intresserar sig för Ruben Loftus-Cheek kan vara ett alternativ sägs det.
    Det sägs också att RLC inte kommer att lånas ut.

Conte var en disciplinär, det har vi förstått. Vilket sällan blir populärt. Sarri har därför lättat en del på hans regler; som att de ska bo på hotell natten innan hemmamatcher och ett större diet-urval. Något som lät lättat stämningen hos spelarna.

TISDAG:
Torino har bekräftat Ola Aina, men Chelsea icke-informationssida sover som vanligt. Nua Chelseasajten är en skam ärligt talat men så är det kanske när sajter mest ska likna instagram och snapchat.
    CSFC framhåller med tråkig men informativ sajt.

Däremot har lånet av Kurt Zouma till Everton helt försvunnit ur nyheterna.
    Så genom att besöka fiendeterritorium kan vi nu bekräfta att Kurt Zouma spelar för Everton kommande säsong även om Chelsea inte vill säga det.

Ola Aina ska vara klar på lån till Torino med köpoption, vi har dock ännu inte sett något från Chelsea.

Det ser ut som om Cesc Fabregas knäskada börjar påminna lite om David Luiz's förra säsongen. Det började som ingenting som snart är över men den vill inte läka som väntat. Nu ser det ut som om Fabregas är ute ur bilden inför Arsenalmatchen också.

Vi har tagit för givet atr Lucas Piazon skulle lånas ut eller säljas. Det har dock Sarri tydligen satt stopp för. Han vill ha kvar brasilanaren för att ordentligt utvärdera honom. Piazon fick en del chanser i träningsmatcherna och skötte sig bra även om han inte fick det beröm andra fick.

Schalke 04 vill låna Ruben Loftus-Cheek. RLC däremot verkar inte alls intresserad av det.

En typisk engelsk egenhet är vikten de lägger på vem som har kaptensarmbandet. Sarri sa före säsongen att han inte bestämt sig, han förväntas göra sitt val före helgen. Azpilicueta hade armbandet i lördags liksom han hade det oftast förra säsongen fast officiellt var Cahlll klubbkapten. Cahill är inte aktuell i år då ingen förväntar sig mycket speltid av veteranen.
    Att ge armbandet till Belgiens lagkapten Eden Hazard har använts som ett argument för att han ska stanna kvar i Chelsea. Kanske. Det som lite grann stödjer det är att Hazard bytt ut sina profilbilder på sociala medier och nissarna som ska tolka sådant ser det som en orsak då den nya profilbilden har Hazard med armbandet. Det sägs också betyda att Hazard stannar i klubben. Att han gör det i år vet alla, utom förstås nissarna på Viasat som försöker sälja honom i varje match och tillfälle. Enligt en omröstning är enda konkurrenten, men rätt långt efter Azpilicueta. Cahill och alternativet övriga fick en respektive två procent.

MÅNDAG:
Det känns inte direkt som en nyhet men Willian har idag bekräftat i en intervju att hade Conte varit kvar hade han lämnat Chelsea. Han själv ville dock stanna i Chelsea men inte under Conte. Conte kom uppenbarligen inte överens med spelare födda i Brasilien (Costa, Willian, Luiz). Läs mer här>>

Lånerapporten om våra utlånade spelare>>

Vi hoppas få bekräftat idag om Chelsea lånat ut Tiemoue Bakayoko med köpoption på 35,65m till Milan som var en sen nyhet igår.
    Det sägs också att Ola Aina går till Torino på lån. Även där ska det finnas en köpoption. Läkarundersökning idag sägs det. Aina har representerat England på ungdomsnivå men är nu Nigeria-spelare.

Alla tjafsar om att europeiska storlag fortfarande kan värva Chelseas bästa spelare. Det är för att prata ren och skär svenska, ett jävla skitprat.
    Det är inte ens promillechans att Chelsea släpper någon av sin stjärnspelare hur länge spanska, franska, tyska och italienska fönster är öppna. Vilket varje seriös fotbollsjournalist borde fatta men det är ju så mycket roligare att spekulera och röra upp folks känslor.
    Däremot kommer nog spelare att lämna. Spelare som aldrig kommer att representera Chelsea som Kenneth Omerou, Tomas Kalas, Lucas Piazon, Michael Hector och flera unga spelare. Som alltid hoppas vi på försäljning för både spelarnas och klubbens skull, även om Chelsea självklart tjänar hyfsade pengar på att låna ut dem också. Problemet är ju att Chelseas spelare även av den kalibern tjänar så mycket i lön att klubbar helst vill låna för de har inte råd att köpa och betala lönerna. Att spelarna ska sänka sina löner bara för att få en fast hemadress, ja, den tanken har nog deras agenter sett till att de aldrig någonsin tänker.

Leicesters tålamod är inte mycket större än Romans, kanske till och med mindre. De bytte manager mycket tidigt förra säsongen och nu hänger tydligen Claude Puel löst redan. Han sägs få två matcher till på sig....

 


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC