- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018

Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018

Sommarens transfers>>


25 juni - 1 juli 2018
    NÄSTA MATCH:

        23 juli i Australien vs Perth Glory

    -

Nyheter v-26


SÖNDAG:
Även andra matchen blev ett sömnpiller där favoriterna inte vågade vinna. Så trist att se. Och att i båda fallen behöva följa det i två-timmars matcher utan öl! Kroatien var bästa laget i gruppspelet och förmodligen största besvikelsen hittills i slutspelet därmed då de inte ville/vågade spela idag, trots det gick de vidare på straffar då danskarna med ett undantag (Kjaer) inte slog något vidare sådana. Tycker nog Danmark förtjänade att gå vidare då de försökte något mer.

VILKET VM!
Tyskland har åkt hem. Världsmästarna. Argentina har åkt hem. Portugal har åkt hem. Europamästarna. Idag åkte andrahandsfavoriten Spanien hem. Utslagna av ett fullständigt slutkört vilt kämpande krampande Ryssland på straffar. Och Spanien kan inte skylla på något förutom sig själva. De skänkte Ryssland den här segern.  
    Gårdagen bjöd på ett fyrverkeri av rolig, spännande och intressant fotboll.
    Idag fick vi mördande tråkig tiki-taka med Spanien som inte ens ville försöka göra något, innan Pique hade spelat handboll och bjudit in Ryssland. Oj vilken besvikelse den här matchen blev, en match som Spanien borde vunnit lätt.
    Sorry, men den där sortens idélösa sidledes bollinnehavsfotboll i väntan på en öppning, är något av det tråkigaste vi vet. Bollinnehav utan att göra ett endaste dugg med den. Någon enstaka fin aktion räcker inte långt, inte när motståndet blir bättre. De spelade över tusen passningar (1137) och gjorde nästan inget alls av dem! VMs hittills tråkigaste fotbollsmatch. Och den pågick i 120+ minuter....
    Ett fullständigt utmattat Ryssland tvingade dem till förlängning och straffar. Matchen var spännande bara de sista fem av förlängningen. Och straffarna förstås!
    Akinfeev stor matchhjälte. Spanien var ärligt talat lika värdelösa när det gällde som Tyskland var. Eller Argentina. Det saknades vilja, mod, motivation.

   
Nu får vi hoppas på en bra match ikväll. Känslan är dock att Kroatien som varit det stora utropstecknet hittills är lite för bra för Danmark och Andreas Christensen.

Det har gått under radarn men Frank Lampard har knyckt ännu en ledare från Chelsea. Det är fitness coach Chris Jones som lämnat klubben för Derby.

Det är idag 15 år sedan Roman Abramovich tog över Chelsea och det har varit fantastiska år som verkligen skämt bort oss. Därför känns det så trist att vi just nu inte får någon som helst information om var Chelsea v´befinner sig, vill och siktar på.

Ett fantastiskt roligt VM i år, framförallt då lagspel lönar sig och stjärnor avslöjas för vad de är, medieskapelser. Det lever upp till hajpen för en gångs skull. Messi och Ronaldo är utslagna, åker också Neymar ut så finns det inga fixstjärnor som kan kapitalisera ekonomiskt på VM kvar. Mbappé skänker hela sin VM-ersättning till välgörenhet för sjuka och handikappade! (Tror vi fotbollens största gaphalsar skulle göra något liknande, NEJ. Z, Messi, Ronaldo och dears gelikar vill bara tjäna pengar på reklam som vi tvingas genomlida i TV4)
    Till och med min gamla mor som aldrig någonsin förstått min passion för fotboll ringer och vill diskutera varje match i år. Det trodde jag aldrig jag skulle få uppleva.
    Tyvärr ser dagens lite mindre spännande ut. Det är två matcher med lag som på förhand borde kunna vinna rätt lätt. Om Spanien och Kroatien inte vinner lätt mot Ryssland och Danmark, blir det ett än mer sensationellt VM.

LÖRDAG:
Vilken match slutspelet öppnade med. Fantastisk match och otroliga mål. Det stora internationella genombrottet för Mbappé. Frankrike var en av de fyra favoriterna CSFC hade innan turneringen (och ja, Tyskland har redan åkt ut, vi bedömde dem efter deras Confed Cuplag, inte det lag de spelade med trötta och mätta spelare). De är inte felfria då det har samma obehagliga tendens som Contes Chelsea att bli passiva när de leder matcherna, men vilka talanger! Kan utan tvekan gå hela vägen.
    Uruguay och Portugal blev också en mer öppen och spännande tillställning än man hade kunnat frukta. Tror dock inte de går hela vägen.
    Roligast för oss är att de lag som gått vidare är de som betonat lagspel framför stjärnspel.
    Underbar start på slutspelet dock, vilka matcher. Är detta det bästa VM:et på hur länge?!
    CSFC -r 2-0 i sitt tips hittills. Kanske borde vi spelat!

OFFICIELLT
Så är det klart med Lewis Bakers lån till Marcelo Bielsas Leeds.

Nu börjar verkligen allvaret i VM. Och Sverige är i allra högsta grad med. Sommaren påminner om 1994, som Tomas Brolin säger påminner landslaget om 1994 där spelarna jobbar för varandra och med varandra. Vi har verkligen ett landsLAG. Vi är mer imponerade av Janne Anderssons svenska landsLAG än vi någonsin varit av något annat svenskt landslag, sedan just det 1994. CSFC kanske yrar men CSFC börjar tro på en semifinal!
    En anledning är att alla fortfarande tycks glömma det är ett lagspel. Kom ihåg Leicester, det händer att lag slår stjärnor. Sverige är bästa LAGET som är kvar, och vi har minst antal stjärnor. Faktum är att den som påstås (av honom själv och andra) vara vår enda "stjärna" har varit vår sämste spelare hittills och börjar han också bidra som han kan...
    Ibland bara klickar det, som Leicester och andra extrema överraskningar i fotbollen bevisat. Inte ofta, det är sant, men ibland och det är för dessa ibland vi lever.
    Och vilka matcher som väntar redan i åttondelen!
    Först ut Frankrike mot Argentina. CSFC vidhåller sitt tips att Frankrike är en huvudfavorit, det är inte Argentina, så fransk vinst.
    Uruguay mot Portugal. CSFC ansåg att Portugal red sin tur hela EM, och känslan är densamma men nu tar turen slut. Ronaldo eller inte. Uruguay vidare.
    Spanien mot Ryssland. Ryssland överraskade och såg ut som vi fruktat i senaste matchen. Spanien vidare.
    Kroatien mot Danmark. Kroatien har kanske spelat bäst hittills men nu är det slutspel. Dock, Danmark har inte varit i närheten av lika bra som vi hade hoppats. Kroatien är nu en finalmöjlighet.
    Brasilien mot Mexico. Hoppas på det Mexico som spelade mot Tyskland men misstänker de kommer att beundra Brasilien för mycket. Brasilien vidare.
    Sverige mot Schweiz. Otroligt jämn match på papper men CSFC tror verkligen på Sverige nu. Schweiz är dock ett lag som absolut inte får underskattas, men det gör inte Janne Anderssons Sverige. Sverige vidare.
    Belgien mot Japan. Kan inte tänka oss att Japan rubbar Belgien som har ett lag som kan gå hela vägen, om försvaret håller (läs Kompany). Lite oroande hur Martinez matchar dem, men Japan känns inte som ett hot ändå.
    Colombia mot England. England är liten favorit men det skulle inte överraska om Columbia slår ut dem. Känslan är som vanligt att England har börjat tro på hajpen att VM kommer hem och... England vidare men ut mot Sverige i kvarten.
    Vi lär få se vad tipsen är, pengar satsar vi dock inte. Ett av de fyra lag CSFC tippade som världsmästare är redan borta!

Vi är också stolta över den manifestation som stöttade Jimmy Durmaz i kungsan. Alla svenskar är inte sd-as.

FREDAG:
OFFICIELLT
Chelsea fortsätter raida Sverige på spelare. Bara i år kommer ju Jonna Andersson, i veckan Ali Riley och idag Adelina Engman från Kopparberg/Göteborg, finsk landslagsspelare.

OFFICIELLT
Andy Myers tar över som manager för akademins så oerhört framgångsrika U18-lag. Han har tidigare jobbat med U19 och U21 som assistent.

En fotbollsfri dag, det känns inte bra men imorgon börjar verklligheten, slutspelet och varje match ska ha en vinnare och inte på gula kort heller.
    Kanske händer något i Chelsea istället! Nä, det tror inte vi heller. Men hoppas kan man alltid.

Ännu en snurr på managerkarusellen. Det har nu framgått att Sarri kan kräva att bli befriad från sitt kontrakt när Carlo Ancelotti officiellt blir Napolis manager på söndag, 1 juli. Napoli kan då överklaga till Fifa och få en ersättning från Sarri som är mindre än den ersättning de krävt. Chelsea kan tydligen också få en mindre bot. Vilken soppa, men förhoppningsvis reder den sig innan den surnar helt. Det kan dock kanske innebära att månadsskiftet innebär att besked kommer att lämnas.

TORSDAG:
Tycker nog England skämde ut sig idag. Belgien kanske inte var särskilt mycket mer intresserade av att vinna än England men England ville allra minst vinna gruppen och hamna på den s k svårare halvan. Som om de tror Columbia blir en lätt motståndare. För Sverige är dock England en bättre motståndare än Columbia och vi kan klara Schweiz och det kan vi nog.

Vilket lag vill England möta; Columbia eller Japan. Oavsett om att nästa match kanske ser lättare ut. Men först måste de ju faktiskt vinna åttondelen så det kanske inte är så smart, varken för England eller Belgien att satsa på att bli tvåa i gruppen för att få hamna på vad de tror är den lättare slutspelshalvan! Vi får se när laguppställningarna kommer om någon timme.

Före VM var matchen mellan England och Belgien den match jag allra mest av allt såg fram emot. Nu fruktar jag att den kan bli lika hemsk som Danmark-Kroatien var. För risken är ju mer än uppenbar att båda lagen spelar med ena ögat på vem är det bäst att möta i åttondelen!
  Vi vet redan att Lukaku inte spelar, där finns dock en skada så det är legitimt. Men vi väntar med viss anspänning på hur laguppställningarna kommer att se ut för övrigt i en match där båda lagen är klara för avancemang. Roberto Martinez har redan gjort klart att det är inte en prioritet att slå England - oroande ord, men alltid risken i det här läget av turneringen.
    Vi kan därför endast hoppas att det inte blir som när Thailand och Indonesien i asiatiska mästerskapen gjorde allt för att undvika att möta favoriten Vietnam! Det gick så långt att Thainland försvarare Indonesiens mål från Indonesiens spelare, som ändå passade på att göra ett självmål. De förlorade 3-2, slapp Vietnam och åkte ut mot Singapore (Thailand förlorade mot Vietnam). Båda lagen fick böta och självmålaren Effendi blev avstängd från fotboll för livet.

Förresten, tack TV4 för att ni visar vissa matcher i en kanal som knappa 30% av svenska folket kan se. Varför får ni ens visa VM? Hamnar Sverige i Sportkanalen på tisdag för att ni ska tvinga er till fler abonnenter nu?

Lite läsning om Chelsea Ws nya vänsterback Ali Riley. Läs här>>

Albert Sewell, Chelseas främste historiker, och statistiker har gått bort vid en ålder om 90 år. Läs gärna hans böcker om Chelsea. RIP

ONSDAG:
Det blir Schweiz.

Kanske är Schweiz laget vi möta nästa gång, Serbien känns svårare men Brasilien skrämmmer abslut inte. Deras lag bygger helt på Neymar, ta ur honom ur matchen och de är inget. De har inget spel alls om han inte är där.

VI REPETERAR som CSFC förutspådde har Sverige gått vidare i VM. De har bevisat att fotboll är et tlagspel, inte Z som ännu inte ens gratulerat Sverige.

OFFICIELLT
Reese James, 18, den lovande försvararen lånas ut till Wigan för säsongen. Han förlängde också sitt kontrakt med fyra år.

Dujon Sterling lånas ut till Coventry nästa säsong.

Sverige har visat att fotboll är ett lagspel, inte en gapig människa som tror han är bättre än alla andra. EM vanns av det, men nu tror vi på fotboll igen.

Det var vinna eller försvinna. Det blev VINNA
    Sverige skapade många fina chanser och i andra halvlek gick proppen ur. Dessutom slog Sydkorea Tyskland som är borta. Sverige har rensat ut Holland, Italien, Tyskland ur VM och dessutom slagit Frankrike en gång. Post-Z.
    1994 är tillbaka. UNDERBARA UNDERBARA SVERIGE.
    Granen som kung. Sveriges suraste svensk idag, han som hela tiden trodde Sverige skulle misslyckas utan honom. Som inte en gång ställde sig bakom det landslag han lämnade, utan bara skulle göra reklam för sig själv.

Har det någonsin någonsin spelats en mer spännande tredje omgång i VM, och mer överraskande. Bästa VM någonsin, redan.

Nu när vi lugnat ned oss kanske vi ska försöka analysera vad som gick fel mot Tyskland. Det blev till en oerhört bitter förlust på sättet den kom, men i ärlighetens namn Sverige såg slutkörda ut redan vid 70 minuter. Durmaz kom in för att hålla boll men lyckades dåligt med det. Hans nedrivning och frisparken var onödig men det var inte direkt kalla hjärnor i det läget av matchen.
  Målet däremot kom inte till på grund utav det utan på grund av två grova felbedömningar av Robin Olsen i mål. Om vi nu ska hitta någon att skylla på... Han ställde upp en tvåmannamur för direktskott. Trots att han måste sett att Tyskland ställde upp för en petning för att skapa bättre vinkel. Sedan ställde sig Olsen bakom sin mur istället för att skydda den bättre vinkeln ett pet skulle ge och valde bort försvarare som täckte bortre stolpen. Det gav Kroos nästan öppet mål om vi ska vara ärliga.  Olsen chansade på skott men trodde säkerligen allra mest på en lyftning, vad han struntade i var det uppenbara att Tyskland skulle peta för att få en bättre vinkel.  Men i svenska ögon ses inte den förklaringen, vilket dock flera icke-svenska kommentatorer påpekade.
  Så ska vi skylla på någon är det Olsen.  Men inte ens det är förklaringen till varför Sverige förlorade matchen, den förklaringen är som den var för Chelsea hela förra säsongen. Man omsatte inte sina chanser. Sverige hade bättre målchanser än Tyskland men ett billigt mål i början av andra och frispark där Kroos direkt såg svagheten i Sveriges försvar kostade. Mot lag som är bättre måste det på papper sämre laget helt enkelt omsätta sina chanser bra mycket bättre.
  Det är ett tränarmantra, att vi skapade i alla fall chanser. Det är ungefär lika vettigt som att bollen är rund. Är man nöjd med att skapa chanser och förlora matcher ska man nog ägna sig åt fia med knuff istället. Det går inte att leka Chelsea och skapa massor med chanser i hopp om att någon går in. Så fungerar det helt enkelt inte, det vet vi Chelseasupportrar med bitterhet efter den säsong som gick.
   Sedan kan vi diskutera straffsituationen och ja, det skulle varit straff men domares arrogans kommer att fortsätta och vissa domare kommer att vägra erkänna att de gör misstag som de kanske borde överlåta till en andra åsikt från VAR om. Vi såg det för Serbien, England mot Tunisien och i lördags blev Sverige offer för den sortens domare.  VAR eliminerar inte misstag, men det har sannerligen minskat dem.
     Det hoppas vi verkligen Sverige gör mot Mexiko. Omsätter chanserna. Det lär bli en helt annorlunda match och vi är oroliga för Mexicos djupledsspel och tempo. Men visst kan Sverige vinna, frustrera sönder Mexicos spel men chanserna måste sättas.        Heja Sverige. Gör oss ännu stoltare.

Danmark mot det lag som kanske varit bäst hittills Kroatien. Frankrike mot besvikelsens Argantina som turade sig vidare. Kvalitet i åttondelarna.

Chelsea är stendöda fortfarande men de har åtminstone börjat låna ut spelare.

TISDAG:
OFFICIELLT:
Ännu ett lån för målvakten Nathan Baxter, den här gången till Yeovil för säsongen.

Chelsea W värvar Rosengårds nyzeeländska vänsterback Ali Riley, 30. På ett tvåårskontrakt. Emma Hayes har bestämt sig för rätt stor omsättning av sitt dubbelvinnande lag efter tappat en del äldre spelare.

David Squires i Guardian har sitt eget sätt att se på Sveriges förlust mot Tyskland. Obetalbart. Läs hans seriestrip här>>

Första åttondelarna är klara: Spanien möter Ryssland och Portugal mötersvåra Uruguay. Spanien bör vinna men jag skulle inte satsa stora pengar på Portugal.

Så har vi redan sett hur diskussionen börjat, ska man vinna sin grupp eller inte. Förre engelske förbundskapten Sam Allardyce har gått ut och sagt rent ut att han hade satt upp laget för att förlora mot Belgien. Harry Kane vill spela för att vinna skytteligan. Belgien sägs vila Lukaku pga skadekänning och engelska medier pratar om tio ändringar i deras lag. Snacka om att det finns en baksida i VM och det är ju att sådant här kommer igång istället för att lag går för att vinna alla matcher. Men med på förhand planerad lottning och tidiga "avgöranden" i grupperna.... är det oundvikligt om än en trist bieffekt.
    Dagens matcher spelas i grupper som inte är helt avgjorda, förutom att Kroatien kommer att sluta etta i sin grupp med den målskillnad de har. Danmark måste ta poäng för att vara säkra på att gå vidare. Varken Frankrike eller Danmark vill nog möta ett Kroatien som imponerat hittills, så chansen är att det blir ett ärligt möte.

VAR hade verkligen ingen bra måndag. Efter klarat sig bra med några få missar i två fulla omgångar blev det engelskt kaos. Om det berodde på domarnas osäkerhet eller systemet i sig lär vi kunna diskutera. Men som många bara ryggradsmässigt döma ut det, det är bara fånigt och visar hur dumma fotbollsfans kan vara. För att inte tala om de s k experterna och s k sportjournalister som tvärvände på klacken igår.

MÅNDAG:
Överraskningarna fortsätter, vem hade trott att Marocko skulle klara oavgjort med mycket mersmak mot Spanien i en match där Spanien behövde vinna gruppen för att slippa Uruguay. Trodde vi. Oavgjort räckte efter sent övertids VAR-beslut.
    Inte för att Portugal på något sätt imponerade mot Iran, snarare väldigt mycket tvärtom och inte heller de vann ju. Iran var nog närmare att vinna med en stor chans på slutet efter en VAR-straff, och Ronaldo missade ju en straff. Han kunde också blivit utvisad. Borde blivit. Vem hade trott att den gruppen skulle bli hyperspännande efter två omgångar?!

OFFICIELLT:
Chelsea har gjort en spelaraffär. Som vi sa tidigare idag på ryktessidan går Trevoh Chalobah till lån hos Ipswich.

Gilly Flaherty lämnar Chelsea. Hon går till nyuppflyttade West Ham i WSL1. Dit har redan Claire Rafferty gått efter att hon lämnat Chelsea. Även Becky Spencer har ett förflutet i klubben liksom managern Matt Beard som var Emma Hayes föregångare i Chelsea W.

Chelseas spelare startar försäsongsträningen sent i år, den 9 juli. Det vill säga de som inte deltar i VM.

Den nya säsongen närmar sig men ännu vet vi inget alls om Chelsea inför den.
    Det är frustrerande och det är oroande och vad som än händer nu är det långt från en ideal situation. Tur kanske att nästan allt fokus i fotbollsvärlden just nu är på VM.

Ska vi gissa är det ändå dags för att Chelsea den här veckan kommer att ge oss besked och lösa det som måste lösas kring managerfrågan? Vilket ger dem ca fem intensiva veckor att värva och sälja spelare. I båda frågorna kan vi fans bara hoppas på den bästa lösningen för klubben, vi vågar inte längre ens ha en uppfattning om vilken den är just nu. Tipset är väl ändå kraftigt för att det blir ett managerbyte och att Maurizio Sarri tar över klubben. Kanske! Eventuellt! Möjligen!
    Om det blir så har han förhoppningsvis förberett väldigt noga genom att studera Chelsea, våra lånespelare och vad han ser som brister som måste täckas genom värvningar utan tillgång till den där riktigt stora plånboken som de andra toppkonkurrenterna i England lär ha. Han måste starta i allra högsta möjliga tempo i så fall, och helst lite mer än så.
    Vilka som lämnar ser väldigt mycket ut att bero på om Conte stannar eller inte. Det ser i dagsläget ut som om vissa spelare absolut vill bort om han är kvar; som Drinkwater, Barkley, Luiz, Batshuayi och förmodligen Willian (fast han har ju inte direkt använt VM för att göra reklam för sig själv). Så finns det spelare som många fans vill ha bort; som Bakayoko, Zappacosta. Det finns jättefrågetecken kring tidigare utlånade spelare; mest kring Ruben Loftus-Cheek och Batshuayi, men också Zouma som gjorde det mycket bra på lån liksom van Ginkel och Kenedy. Mason Mount övertygade enormt i Vitesse, Tammy Abraham hade det lite upp och ned i Swansea. Då har vi ändå utelämnat fem-sex spelare som skulle kunna ta chansen från lån. Många ifrågasätter Alvaro Morata, även om vi nog gärna honom fler chanser.
    Vi saknar målvakter. Vi har bara Courtois, på ettårskontrakt, kvar! Caballero har fem dagar kvar på sitt kontrakt och ävenom han är kompetent back-up har det ändå varit lite för många tavlor för att vi ska känna oss helt bekväma med ett år till.
    Varför och hur struntar vi i numer, för vi vill bara veta var vi står och hur vi går framåt och åter utmanar om titeln!
    Vi är ju inte direkt ovana vid managerbyten och det har ju (tyvärr kanske) fungerat förr för Chelsea.
    Vi anser fortfarande det viktigaste för Chelseas framtid är att se till att Eden Hazard och N'Golo Kanté stannar, och vi vet ju att även de frågar sig vad klubben står och vill just nu. De saknar inte direkt heller friare med enorma plånböcker i världsfotbollen.

Ja, det finns verkligen hur många frågetecken som helst kring Chelsea just nu och alla måste vara lösta till andra veckan i augusti. Förutom möjligen stadionbygget, om det kommer att återupptas när regeringen May är klara med sitt Brexit och "kriget mot oligarkerna". Därtill kommer att ett ganska stort antal Chelseaspelare kommer inte ens att delta i försäsongesträningen då de måste ha ledigt efter VM och de flesta ser ju ut att kunna gå ett par veckor till i den turneringen. Frågan är ens om vissa spelare är tillbaka i träning när säsongen startar mot Huddersfield.
   

 

 

Rykten, notiser m m, v-26


SÖNDAG:
Golovin är ett hett rykte för Chelsea, vad ska vi säga om det efter VM och dagens match? Känslan är som med Zhirkov, som med alla gamla rykten om Dzagoev - att Roman verkligen vill ha en landsman (tidigare landsman då Roman numer är israel) i Chelsea. Vi är inte hundra övertygade men Golovin är ung, väldig dynamisk och kan utvecklas i rätt händer. Prisfråga.. men vi tror inte någon av dagens mittfältare räds den konkurrensen.

Chelsea ska handla målvakter om medierna får bestämma. Enligt dem leder Chelsea jakten på Alisson Becker från Roma. Chelsea leder också jakten på Gianlugi Donnarumma enligt italienska rykten. Och så förstås de ständiga ryktena om att Courtois lämnar. Vi tror vad vi tror men enda fakta som finns är att idag går Courtois in på sista året på sitt kontrakt så om han fortfarande krånglar om kontraktet är troligheten att Chelsea försöker sälja innan kontraktet går ut högre. Vi ställer oss väldigt tvivlande till att Chelsea vill göra affärer med Raiola som väl fortfarande är Donnarummas agent.

Noriwich vill låna Kasey Palmer kommande säsong.

Mario Pasalic, Chelseas kroatiske unge mittfältare som snart är rena globetrottern i lån går från Ryssland till Italien. Fiorentina ser ut att bli nästa låneadress.

Daniele Rugani ser alltmer ut att kunna bli Chelseas första värvning i sommar. Känns som en vettig värvning även om vi knappast verkar ha behov av fler försvarare.

Många rykten nu då medierna bestämt sig för att månadsskiftet innebär en förändring av någon form och därmed kommer Maurizio Sarri att bekräftas som manager inom 24 timmar. Känslan är väl att vi hört liknande så många gånger att vi bara rycker på axlarna och inte bryr oss. Först när Chelsea officiellt säger något är det dags att fundera på det.
    Samtidigt går Napoli ut och förstör alla mediernas spekulationer genom att göra klart att Sarri inte kommer att få värva Napolispelare om han går till Chelsea. (Läser man mellan raderna, vilket man kanske inte ska, men ändå gör verkar det som om Napoli är villiga att backa på ersättningen för Sarri mot ett bindande löfte om att denne och Chelsea inte ska försöka värva någon Napolispelare).

LÖRDAG:
Ska vi tro medierna blir Aleksandr Golovin eller Daniele Rugani Chelseas första värvning i sommar. Så det blir säkert någon annan.

Leeds är också intresserade av vår målvakt Jamal Blackman. Lån eller köp, det är inte klart vilket.

Kanske inte så viktigt i efterhand, men Sverige blev ju bestulna på en straff mot Tyskland och spelade dessutom en för lång övertid. Det är kanske därför inte oväntat att domare Marciniak har skickats hem trots att han preliminärt var en av de påtänkta för semifinaluppdrag. VAR fungerar alltså även i efterhand så att säga, något för kritikerna att tänka på. Läs mer här>>

FREDAG:
Sky har tagit sina experter att tippa åttondelarna. Ni behöver inte alls hålla med men de ger åtminstone Sverige respekt vilket vi saknar i en del andra medier och länder. Så läs vad Paul Merson och Charlie Nichols gissar kring åttondelarna och jämför med er egen uppfattning.>>

John Terry bör Chelseas färger igen. Fast som gäst tränar han med Ampadu och andra på Cobham nu. Det verkar som han planerar att förlänga sin spelarkarriär. Synd för han hade behövts i ledarstaben. Se mer här>>

Golovin är dagens namn, säger Goal i alla fall.

Vi vet inte varfirån ryktet kommer men Daily Mail har nappat och påstår att Chelsea tackat nej till 50m pund för Willian från Barcelona.

Sassuolo vill låna Jeremie Boga, som senast var utlånad till Birmingham City. Tyvärr har utvecklingen för den begåvande fransmannen gått i stå.

Leeds vill köpa Lewis Baker, men kan tänka sig ett lån också. Baker som försvunnit lite från radarn var i Middlesbrough senast.

TORSDAG:
Inget officiellt men Chelsea ska ha värvat Nantes unge försvarare Ekwah Elimby för 1,8m pund. Han är 16 år. Akademin har börjat värva fler utländska spelare igen efter några år då unga engelska spelare inte bara utgjorde stommen utan i princip hela laget.

Nu kommer en klassisk vändning när Daily Star säger att Antonio Conte och Roman Abramovich har slätat över sina problem och att Conte stannar. Det är Skys sk expert Chris Kamara som påstår det. Se vad ni själva tror när ni läser detta>>

Hitills har det handlat om spelare från Napoli till Chelsea. Nu ryktas det att Napoli vill värva David Lui för 26m pund. Vilket kanske sker om Conte nu stannar.

Mycket pratas om att Liverpool jagar Marco Asensio för 132m eller så. Själv lär han föredra Chelsea - om det nu finns en enda människa på denna jord som tror på Don Balon.

Chelsea lär nu också vara favorit till en annan spelare Liverpool sägs jaga, Alisson Becker, Romas målvakt.

Chelsea och Liverpool har enats om en övergångssumma för Dominic Solanke som lämnade Chelsea förra sommaren. Ärendet skulle gått till tribunal men nu har klubbarna kommit överens utan den. Det är dock väldigt hemligt och inte ens spekulation om summan förekommer ännu. Liverpool lär dock värderat Solanke tilll 3m pund och Chelsea ville ha 10m så någonstans däremellan har en kompromiss nåtts.

ONSDAG:
Milan får inte spela Europa League nästa säsong då de brutit mot alla regler.

Nu ska advokaterna stoppat Sarri från att komma till London och signera ett kontrakt med Chelsea. Detta då en sådan aktion öppnar upp för juridiska åtgärder som de säger (förmodligen menar de medNapoli då Sarri officiellt är under kontrakt med dem).

El Gol Digital har senaste veckorna gjort sitt yttersta att utmana Don Balon som värsta lögnare i spansk sportmedia.
    Deras senaste som rör Chelsea är att Chelsea vill sälja César Azpilicueta för att ersätta honom med Joao Miranda från Inter. Vilken idioti. Plus det faktumatt Miranda är äldre än Azpi, 33 tillkommer det ju att Azpi mede största säkerhet är Chelseas kapten kommande säsong. Miranda som bara har ett år kvar på kontraktet skulle dessutom kosta enorma 17,6m pund vilket är en vansinnessumma för en försvarare i den åldern och med kort kontrakt även om han ingår i Brasiliens VM-lag (där han inte direkt utmärkt sig i de matcher vi sett). EGD hävdar dock att Azpi har hemlängtan och vill tillbaka till Spanien...

TISDAG:
Åge Hareide spelade Andreas Christensen som defensiv mittfältare idag. Vilket ju är bra då det alltid är nyttigt för spelare att behärska flera positioner. Att matchen sedan var ett sömnpiller i närheten av tidernas tråkigaste tävlingslandskamp (den mellanSverige och Turkiet i Belgien-EM) var ju en annan sak, båda lagen ville ha oavgjort och mållöst och fick det.

Noterbart, svenska fotbollsjournalister vände på klacken igår och började ändra uppfattning om VAR. Svenska folket däremot håller inte alls med, i en omröstning på Sportbladet är just nu 63% för, och siffran har ökat under hela dagen. Gårdagen var inte bra för VAR men allt behöver tid för att fungera perfekt ändå är det tveklöst färre grova domarmisstag i årets VM än det hade varit utan VAR. Perfekt är det dock inte.
    Här är en rätt bra redogörelse för hur VAR verkligen fungerar i VM, och inte fungerar för det gör det klart att domaren kan strunta i VAR, vilket vi tror polacken gjorde i Tysklandsmatchen. Man måste också se till att stoppa att spelarna tror de kan kräva det varje gång de är missnöjda. Läs här>>

Inter är fortfarande angelägna om Davide Zappacosta och vill betala reapriset 17,5m pund för honom. Han kostade Chelsea 22m förra sommaren.

Rykten från napolitanska tidningar säger att Maurizio Sarri har släppts av Napoli efter att Chelsea ska betalat en kompensation om 5m €. Det är dyrt att byta manager för sedan tillkommer kompensationer på över 100m kr till Conte och hans stab.

Ethan Ampadu är tillbaka i träning efter sin olyckliga fotskada i UYL mot Real Madrid.

Daily Mirror hävdar att Chelsea vägrar sälja Ruben Loftus-Cheek, men utesluter inte ett nytt lån. Klubbar lär stå i kö.

MÅNDAG:
Jonathan Panzo, 17, är aktuell för Monaco. Han har ännu inte ens slagit sig in i FA Youth Cuplaget men Emenalo vill ändå värva honom till Monaco. Han har varit framgångsrik i engelska U17. Lån lär inte vara aktuellt pga hans ålder och franska regler tillåter inga buy-back-klausuler. Det talas om 3m € och ev utbildningsbidraget. Andra källor säger det lägre priset 1,5m pund. Panzo har varit i Chelsea sedan han var 9 år gammal, men den utveckling vi ser nu kommer att bli större. Fler unga spelare kommer att söka sig till andra klubbar för att få möjligheter. Bra eller dåligt, tja det beror väl mer på deras familjesituation än miljön de kommer till. Det vinkas också för starka inskränkningar i lånesystemen vilket ytterligare förstärker detta. Vi tror det är negativt för bättre utbildning både på plan och bredvid än Chelseas akademi är svår att slå, men tålamod är inte direkt vad som utmärker unga spelare. Men att lämna i den åldern är ju inte detsamma som att lämna som 22-åring.

Trevoh Chalobah är nära sitt första lån från Chelsea. Det blir till Ipswich.

Vi vet inte vet som verkligen blir manager även om det egentligen bara handlar om ett (två) namn. Mirror vet ändå att Sarri kommer att skriva på inom två dagar och att han kommer att övernatta på Cobham då han är en workaholic och vill vara där han ska jobba hela tiden. Hmm

Dagens hetaste skvaller är utan tvekan Alisson. Alla säger att Alisson är Sarris drömvärvning. Vi lär äl få se.

Så lite mer obehagligt skvaller om att Eden Hazards pappa skulle ha erbjudit Eden till Real Madrid redan vid Champions Leaguefinalen. Familjemedlemmar som agenter är aldrig lyckat förutom för dem som handlar i skvaller.

Idag börjar allvaret så att säga i VM, tredje gruppomgången och från och med idag ska alla grupper avgöras. Några är klara, som i grupp A där det är klart att Uruguay och Ryssland går vidare. Vi hade helt klart förväntat oss betydligt mer av de afrikanska mästarna Egypten där. Det är tajtare i B där Spanien, Portugal och Iran gör upp om vem som går vidare. De två sistnämnda möts dessutom ikväll.

Det kom redan förra veckan men växte under söndags kvällen. Daniele Rugani till Chelsea. Trots att andra rykten säger att Juventus sagt nej till Chelseas bud.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC