- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018

Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018

Sommarens transfers>>


18 - 24 juni 2018
    NÄSTA MATCH:

        23 juli i Australien vs Perth Glory

    -

Nyheter v-25


SÖNDAG:
Vi brukar inte direkt berömma SvFF här. Men de har agerat föredömligt i efterspelet till äcklens attack mot Jimmy Durmaz efter att svenska landslaget har spelat och förlorat som ett lag, liksom de gör när de vinner. Liksom nationen hejar och stödjer både i vinst och förlust även om vi självklart har rätt till konstruktiv kritik (men att kalla någon för rasistiska tillmälen är inte ens i närheten av det begreppet). Vi får hoppas polisanmälningarna också ger effekt liksom landslagets fina manifestation vid dagens träning. Detta är ett landslag med stil.
    Vi noterar också med glädje och sorg i hjärtat att alla svenska partier och företrädare för dem har uttalat sig mot dessa rasistiska svin och hatare utom förstås företrädare för det parti vi alla i hjärtat vet är fullt ut ansvariga för att den här sortens grottmänniskor vågar sticka ut sina vidriga nyllen, oftast anonymt förstås på sociala medier. För hatare är alltid fega människor. Det är val i höst, kom då gärna ihåg vilka som orsakat situationen där sådant här förekommer i dagens Sverige oavsett vilket valfläsk som vinner gehör.

MIDSOMMARDAGEN:
Så är det dags. Tyskarna.
    Ett Tyskland som dessutom måste vinna. Det är en tuff uppgift.
    Ändå är vi optimister och tror att Sverige kan klara oavgjort. Tyvärr är Hummels skadad vilket innebär att backlinjen i Tyskland kommer att passa Sverige sämre då antingen Rüdiger eller Süle ersätter. Båda i våra ögon bättre än Hummels vars karriär är i samma läge som Cahills. På sista träningen ersatte Rüdi Hummels. Fler förändringar i Tyskland väntas men Löw gillar inte att ändra så vi får se. Men efter vinster mot Frankrike, Holland, Italien varför ska vi inte klara oavgjort mot ett Tyskland som ärligt talat ser sämre ut än på länge? (Dåliga är de dock absolut inte).

Från Chelsea förväntar vi oss inga nyheter idag heller. Om de inte sajnat en ny damspelare. Vi har ju inte ens fätt en ersättare till Jody Morris i akademin. Än mindre en ny sportchef eller vad det var som Emenalo var. Vem som är manager vet vi, men vi vet ju inte om han är det om två veckor när icke-VM-spelarna återvänder till Cobham.

Det pratas om att Schweiz ska strffas för en politisk gest, Fifa är ju djupt allergiska till att ha en åsikt. Om politik, sex eller något annat än att deras medlemmar ska berika sig genom mutor. När jag växte upp var lögnen att idrott och politik inte hör ihop. Faktum är att vi behöver mer politik i fotbollen, dels mot pamparna dels som protest mot de vidriga människor som vinner mark överallt från USA till Ryssland. Fotbollsspelare som visar civilkurage är en bristvara som behöver bli bättre istället för bara bry sig om sina frisyrer och plånböcker.

MIDSOMMARAFTON:
Vi alla undrar vad det är som inte händer i Chelsea. Här är en ganska informativ artikel från seriösa BBC som försöker förklara. Läs den här>>

Som varande VAR-konvertit som helt lämnat fotbollsromantiska dumheter bakom mig om teknisk hjälp till domarna är jag helt för VAR och tycker det är det viktigaste och bästa hittills i VM. Så jag håller helt med Expressen Noa Bachner i den här artikeln>>
    Synd bara att Premier League är bakåtsträvande idioter som vägrar VAR därför att engelsmännen så fullständigt misskötte det när det testades i cuperna förra säsongen. Vi skäms extra mycket då vi vet att Chelsea var en av två klubbar som stoppade VAR i Premier League. En av de klubbar som väldigt ofta, t ex i FA Cupfinalen mot Arsenal förlorat på felaktiga domslut. Liksom Man United.

Ha en trevlig midsommar!

VM rullar på och favoriterna fortsätter att förvåna med att inte vara riktigt så bra som vi väntade oss. Det är ett VM som totalt domineras av fasta situationer målmässigt, delvis antagligen på grund av klart bättre domarbedömning genom att VAR används. Det är ändå ett målsnålt VM.
    VAR har fungerat som vi önskar det ska fungera. Inget system är perfekt men nog har det höjt domarinsatserna klart, och gjort matcherna mer rättvisa. Två saker dock är domarna fortfarande löjligt flata med; filmningar och att de ska bestraffa spelare som gör VAR-tecknet för att påverka (vi har sett massor av dessa och inga varningar) och dessa brottningsmatcher i boxen. Noterbart dock att det är mer armbrottning och fasthållning mot tröjdragning som det brukar vara. Ett stort genombrott för videobedömning är det.
    Nu tror vi väl att förhandsfavoriterna kommer att krångla sig vidare men imponerat har de bara gjort stundtals. Det lär bli en turnering med klart varierande kvalitet i gruppspelet gentemot slutspelet tror vi. Mest positivt överraskande har Ryssland varit, vi tippade dem som riktigt dåliga och glömde den gamla sanningen om att hemmaplan betyder massor i VM.
    Argentina ska vi bara inte prata om. Och Caballero som alltid tycks ha ett misstag i sig lär inte sova gott.

ONSDAG:
Jag verkligen saknar Diego Costa i Chelsea. Så är det bara.
    Dock före matchen mot Iran menade jag att Spanien var det enda lag som imponerat trots bara oavgjort mot Ronaldo. Jag är inte alls lika imponerad längre av det lag jag har/hade som favorit till att vinna VM. Ännu mindre imponerad blir jag av spanskt gnäll om att Iraninte ville spela fotboll. Det är vad s k bättre lag alltid säger när de inte klarar av att göra det jobb de ska göra. Det är inte det svagare lagets uppgift att göra det lätt för motståndarna.

TISDAG:
Första omgången av VM är klar och det har onekligen blivit en del överraskningar och några lag (Frankrike, England) har med nöd och näppe levt upp till förväntningarna. Flera andra har underpresterat; allra mest förstås Tyskland, men även Argentina, Brasilien. Bästa matchen var också den vi på förhand trodde mest på; Spanien mot Portugal.
    Det blir en intressant andra omgång och oj vad tuff den blir för Sverige. Även om det är en match mot Tyskland som normalt kanske hade passat Sveriges styrkor rätt bra, men nu när tyskarna är tvingade att vinna... Oj! Vilken midsommardag det blir, framför tvn.

Oj, något händer i Chelsea.
OFFICIELLT
Chelsea lånar ut unge mittfältaren Ruben Sammut till Falkirk för säsongen.
    Som alltid vid lån har Sammut också skrivit på en kontraktsförlängning, dock bara till sommaren 2019.

Chelsea fortsätter värva och förnya truppen. Det vill säga damlaget för de är ju inte handlingsförlamade som resten av klubben.
    Ny är Jess Carter, 20. En mycket lovande spelare som varit utsedd till ligans bäste unge spelare. Hon kommer från Bimingham.
    Emma Hayes ser Carter som en versatil spelare som kan spela centralt på mitten eller som ytterback eller även mittback. Hays har följt Carter i flera år redan.

MÅNDAG:
En bild säger mer än tusen ord är ett gammal ordspråk. Vi håller inte alltid med då inget är lättare att manipulera men den här från Chelseas officiella hemsidan säger väldigt mycket om Chelsea just nu.
  no news

Ännu en vecka har gått utan att det hänt något hos Chelsea (förutom damlaget som värvat).
    Det är extremt frustrerande det här och ryktena blir bara värre och värre och mer och mer otillförlitliga.
    Att vi bara dagar mer än månaden före nästa säsong startar med träningsmatcher inte vet vem som är manager är inte bra alls. Vi vet att vi har en manager, men inte om han är manager. Det är fullständigt oacceptabelt och sätter Chelsea i löjets skimmer. Det sänker också alla förväntningar vi har inför nästa års säsong även om vi fortfarande hoppas att klubben ska reda ut den soppa de har satt sig själva i. Ett moras som började vid den här tiden förra säsongen när Costa och Conte drog igång sin konflikt vilket ledde till att vi blev av med en av våra viktigaste spelare. Då ställde vi upp på managerns och klubbens sida, i eftertankens kranka blekhet var det kanske ett steg för långt in på lojalitetens väg.
    Ärligt talat, det spelar i princip ingen roll längre vem det är som blir manager, bara vi får en manager snarast som kan börja jobba inför nya säsongen. Statistiken bevisar ju att Chelsea måste börja med en vinst, det har bara hänt en gång att ett lag som förlorat första matchen vunnit PL.
    Om Conte stannar kommer det att fortsätta spekuleras i hans dåliga relation till ledningen och vissa spelare är säkert inte nöjda, för han har onekligen åsidosatt vissa spelare under säsongen. Blir det Sarri (och vi tror inte på några fler alternativ än de två) så får vi räkna med att det kan komma att bli stora problem med engelska medier med tanke på vissa obetänksamheter från honom. Han har dock rykte om sig att vara en lojal manager som gör det bästa med det material han får och inte bara kräver nya spelare. Även hans man-management har fått beröm. Han är dock ändå en okänd förmåga för Chelsea. Vilket alternativ det än blir kommer det att ta en ordentlig bit ut transferkassan då det är stora ersättningar som ska ut. Bara det blir klart någon gång.
    Det som utspelas, eller snarare inte utspelas nu, är dock inte ok. Det lär inte heller hjälpa klubben att behålla spelare som Hazard och Kanté utan risken är väl att de bästa spelarna nu börjar överväga att lämna in transferbegäran för att komma bort från en klubb som verkar sakna idé, ledning och riktning.
    (Oj vad vi hoppas det sker saker bakom kulisserna då vi också vet hur Chelsea behandlar information tlll supportrarna, men risken är ju att det faktiskt är som det verkar! Kaos och handlingsförlamning. )

Så är det dags för Sveriges VM-premiär idag. En seger mot Sydkorea skulle inte vara dumt och fullt möjlig kanske till och med trolig som vi ser det.
    Även trots konstiga saker som händer utanför landslaget som Sydkoreas rasism där de påstår att västlänningar som vi inte kan skilja på sydkoreaner och de har därför spelat musikaliska stolar med deras tröjnummer. Eller hur den långe avundsjukt påstår det ena efter det andra och trots att han skolkar från sitt klubblag inte tänker se Sverige spela utan bara snacka skit om landslaget. Är han avundsjuk eller bara livrädd för att svenska landslaget ska prestera utan honom? Det var han som tackade nej till landslagsspel så varför vägrar han stötta landslaget?!
    Det började också med vad som nog tyvärr är ett mardrömsresultat för Sverige, med att Mexico slog Tyskland. Vinst mot Sydkorea har alltid varit ett måste, nu måste vi kanske vinna mot Tyskland och/eller Mexico också. Det är inte säkert att sex poäng räcker till att gå vidare i den här gruppen nu.
    Lite oroande var att se hur bra Mexico var mot Tyskland. Ärligt talat, mer än lite. Vi önskade att få möta Tyskland i första matchen för Die Mannschaft har verkligen inte tuggat igång som vi vet de kan ännu. Snarare var de rent ut dåliga mot Mexico vilket inte är bra för oss då de lär vara än mer tända i nästa match. Inte heller håller vi med Löw om att Hummels är bättre än Rüdiger, men mer erfaren är han väl kanske och långt långsammare och osmidigare. Får väl se om Toni spelar mot Sverige istället.
    Ett revanschsuget Tyskland var inte vad vi ville ha, men med tanke på hur flera s k stora nationer börjat VM dömer vi absolut inte ut Sveriges chanser till poäng i den matchen också. Det var mycket hos Tyskland som inte stämde, och ändrar inte Löw massor är det saker Sverige också kan utnyttja även om vi inte har Mexicos tempo.
    Tre av VMs största favoriter har börjat VM riktigt svagt; Argentina, Frankrike och Tyskland. Kanske ska Brasilien in där också... Mycket kvar dock.

 

 

Rykten, notiser m m, v-25


SÖNDAG:
Everton tror de kan värva Ruben Loftus-Cheek som förväntas starta för England mot Panama idag. (Och Jack Wilshere) Kan vi intressera dem i Bakayoko istället? Nähä, inte det. Hmm Silva vet kanske något som Conte inte vet...

Så vad har vi lärt oss senaste dygnet? Att VAR har minskat antalet felaktiga domslut men absolut inte eliminerat dem. Har man en halstarrig domare som inte vill ta emot hjälp hjälper det inte med VAR. Sedan alltid vet vi att man tar inte dumma och fullständigt onödiga frisparkar i slutsekunderna. Hoppas Sverige kan resa sig mot Mexico hur tufft det än känns just nu.
    Däremot finns det inga ursäkter för att hata en spelare för att han gör fel i en hetsig situation i en match. Heja fotbollsförbundet som polisanmäler alla haten och hoten, hoppas det också leder till att hatarna straffas. Hårt.
    Medierna har inget nytt att komma om med Chelsea men det intressanta är att de som starkast pushar sina agendor nu börjar visa ren irritation över att Chelsea inte agerat som de påstår att klubben ska agera. Vi lever verkligen i en tid där medierna försöker styra verkligheten inte skildra den.

Dagens Hittapåare är att Chelsea ska byta Alvaro Morata för Christian Pulisic från Dortmund. Så tas turerna med Alisson som vill till Real en gång till då medierna anser att Real ska köpa Courtois och Chelsea då måste ta Alisson. Det mesta är bara uppvärmda rykten med låg trovärdighet just nu.

MIDSOMMARDAGEN:
Hyllningarna till Ruben Loftus-Cheek fortsätter ösa in. Roy Hodgson hävdar i den här artikeln att han är (eller blir) bättre än självaste Michael Ballack. RLC ska ha större omfång på sina kunskaper än tysken, en stor idol här på CSFC. Det är inget dåligt beröm men kanske lite väl tidigt. Dock, Chelsea lånar ut RLC och köper in Bakayoko för dyra pengar, känns inte som en bra idé. RLC har själv varnat ju för att han vill bli såld om Chelsea inte satsar på honom kommande säsong. Läs här>>

Belgien stod för en ren uppvisning mot Tunisien och det hade Chelseaprägel överallt. Förre Chelseaspelaren Lukaku gjorde två mål, förre Chelseaspelaren de Bruyne stod för några magnifika pass, Chelseaspelaren Eden Hazard gjorde två mål och Chelseaspelaren Michy Batshuayi lyckades på något sätt undvika att göra mål på minst tre extrema chanser (en räddning på mållinjen, en kanon i ribban från nära håll och en rakt på målvakten inom några få minuter.) Så till slut i sista minuten slänger han sig fram och styr skickligt bollen i nät.

Dgens skvaller koncentrerar sig på Chelseas ovilja att betala Contes avskedkompensation om 9m (plus ytterligare pengar till hans stab). Skvallret menar att Contes hantering av Diego Costaaffären skadade klubben och kostade stora pengar då Chelesa inte hade någon förhandlingsposition. Därför villl Chelsea inte betala hela kompensationen. Det är vad skvallrarna nu spekulerar i.

Och Napoli förnekar fortfarande att det har förekommit någon som helst kontakt med Chelsea angående Sarri.

MIDSOMMARAFTON:
Nathaniel Chalobah som tröttnade på Chelseas lånesystem och nu spelar i Watford var utlånad till Napoli under sin Chelseatid och som har erfarenhet av Maurizio Sarri berättar här hur han är att jobba för. Sarri är som italienska managers noggrann med detaljer och uppställningar, ändå har han ju gjort Napoli kända för sin offensiva fotboll. Om det nu blir Sarri som tar över! Läs mer här>>

Chelsea är ett hav av osäkerhet vem som är/ska bli manager framöver. Andra klubbar går långt åt andra hållet, för igår meddelande Julian Nagelsmann att han lämnar Hoffenheim efter nästa säsong. Timmar senare meddelade Leipzig att Nagelsmann är deras nästa manager från och med nästa sommar. Känns underligt, hur blir motivationen i Hoffenheim nu?

Mycket intressant läsning om hur mycket människor som inte kan fotboll missar när de bara ser till mål för anfallare. CSFC ansåg alltid att Arsenal inte fattade vad de hade i Olivier Giroud, det gjorde inte Deschamp i Frankrikes första match heller men som denne erkände, det var först när han inte var med som de förstod vad de missade. Som det gamla talesättet: det är först när båset är tomt man saknar hästen. Så läs den här artikeln och uppskatta allt Olivier Giroud bidrar med även om han inte gör mål.
   ( Kanske även vissa kritiker av Sveriges anfall ser annorlunda på saker och ting efter det.)

TORSDAG:
Mourinho vill behålla Martial men är redo att sälja anfallaren som vill bort från United i sommar. Dock ej till Chelsea (eller Tottenham). Ändå förväntar de (enligt medierna) att Chelsea ska sälja Willian till United. Chelsea skapade verkligen ett idiotisk prejudikat när de sålde Matic förra sommaren och visade att Chelsea ändå är en säljande klubb.

Chelseaveteranen Eidur Gudjohnsen har skapat rubriker och bråk mellan Real Madrid och Barcelona. Detta då hans 12-årige son Daniel lämnat Barcelona för Real Madrid. Något som upprör i Spanien då Daniel räknas som ett stort löfte.
    Det finns dock en bra förklaring och vi stödjer verkligen Eidurs beslut. Hans äldre son Andry har nämligen värvats från Espanyol till Real och familjen har därför beslutat att flytta till Madrid för att underlätta hans karriär, därmed flyttar också Daniel med. Andry är 16 år.
    Att det ens kan bli bråk om en tolvårings klubbtillhörighet är klart störande men spanska klubbar är ju kända för att knyta väldigt unga löften väldigt tidigt, som Messi och flera andra som kommit till t ex till Barcelona som barn.

Dagens största överraskning är dock att Chelsea inte alls nämns i spekulationerna kring Jack Wilshere som gjort klart att han lämnar Arsenal då Emery vägrar garantera honom speltid. Ungefär hälften av alla PL-klubbar nämns och flera från andra ligor, men inte Chelsea. Det överraskar något även om vi inte tror att Chelsea är intresserade, men fakta brukar ju aldrig spela roll vid ryktesspridning och redan i våras när det talades om Wilsheres utgående kontrakt nämdes han ju till Chelsea, men inte nu. Fast det är ju nu, i morgon kanske han toppar rubrikerna!

Newcastle kommer att försöka värva Ruben Loftus-Cheek, Kenedy och Kasey Palmer i sommar om vi ska tro rykten från nordöstra England.

Bilder som läckt ut från Asien visar att Chelseas bortatröja blir en lite ljusare gul med en form av skuggning över toppartiet. (Skuggningen kan dock vara bildkvaliteten så där är vi osäkra). Kragen blir blå med Blue is the colour. Den har inte presenterats av klubben ännu.

Dortmund lär inte få köpa Batshuayi så nu påstås de intressera sig för Morata istället.
     
Ruben Loftus-Cheek hyllas stort i England efter sitt inhopp mot Tunisien. Han pekas ut som Englands nästa unga hopp. En uppmärksamhet som förstås inte gått RLC förbi och han gör det nu klart för Chelsea att ska han stanna i klubben ska han få spela också. Vilket vi ju kan förstå för redan det faktum att han lånades ut förra säsongen var kontroversiellt men han gjorde trots långvarig skada stor succé i Palace och tog sig in i Englands VM-trupp. Läs mer här>>

Italienska rykten hävdar att Chelsea är nära ett avtal om Juventus försvarare Daniele Rugani, 23, för 35m €.
    Chelsea ska också värva Juves Miralem Pjanic, som jagas även av Barcelona för 80m € om vi ska tro Moggi som tidigare var sportchef hos italienarna.

Medierna är helt överens om att Sarri kommer till Chelsea och han kommer om vi räknat rätt att ta med sig ungefär 2/3 av Napolis lag om medierna har rätt, vilket de inte har. Det är nästan ingen startspelare i Napoli idag som medierna inte säger Sarri kräver att få värva till Chelsea. Visst är Napoli bra, men vi tror ändå att Chelsea ändå är ett bättre lag så varför ska vi byta ut vårt lag mot Napolis? Eller gör vi som vanligt och struntar blankt i skvallret och bara noterar att det finns där.

ONSDAG:
Inter är intresserade av Davide Zappacosta och Chelsea lär till och med, enligt ryktet, släppa honom billigare än de själva betalade. Det kan också bli ett lån med köpoption.

Ju mindre trovärdig källan är desto mer hävdar de att Maurizio Sarri är i princip klar för Chelsea. Vi översvämmas av sådana artiklar och som sagt, källorna klarar inte minimum av källkritik. Det är som att lyssna till Donald Trump ljuga sig genom dagarna.
    Några seriösa medier kollar fakta först och då framgår det att absolut inget är klar om något. Sky Sports har t ex kollat med Gianfranco Zola om han ska bli Sarris assistent, vilket "alla" nu säger. Det är inget som på något sätt är klart.
    Läs mer här>> Tröttsam och frustrerande är situationen hur den än är och den gynnar absolut inte Chelsea.

Ett nytt rykte och rykte är det är nu att Chelsea lovat att inte värva några spelare från Napoli. Ändå kommer ny ett nytt namn från Napoli fram som Sarris "första värvning". Ett intressant namn som vi länge varit aktullt för CSFC. Nu även för medierna för han gjorde ju succé i Belgiens första VM-mtach, Dries Mertens. Ju längre VM går desto mer sådant här får vi höra, Golovin har ju också redan knutits till Chelsea och fler lär säkert dyka upp om de gör en bra match. Mertens är dock nu 31 år och vi känner ju till Chelseas (Emenalos) policy om spelare över 30.

Det får inte ske men ryktena växer om Willian till United. Men inte ens Chelseas ledning kan väl vara så idiotiska med tanke på deras agerade förra sommaren och reaktionerna på det, och effekterna av det. Enligt samma ryktesspridare ska han ersättas av Aleksandr Golovin - vilket visar hur dumt det är då Golovin inte spelar på samma kant ens.

TISDAG:
Ökade rykten och nu från mer trovärdiga källor säger att Sarris representanter är i London för att slutförhandla med Chelsea och att Sarri redan utsett sina medhjälpare, varav Gianfranco Zola ska vara en. Läs mer från Sky här>>

Dagens Don Balon är för en gångs skull bra nyheter. De säger att nye managern Lopetegui är inte intresserad av att värva Eden Hazard.
    Vilket förstås medierna nu vrider på och hävdar att därmed har City fritt fram att värva Hazard... man upphör aldrig att förvånas över hur usla medierna är och hur de hittar på saker. I det här fallet CaughtOffsides Magnus Eriksen.

Dagens Sarri är och ofta i samma media, att han är mycket nära Chelsea samtidigt som det alltmer klart framgår att det har inte funnits någon kommunikation mellan Chelsea och Napoli som är Sarris arbetsgivare och flera säger att Sarri har inte heller varit i kontakt med Chelsea. Inte illa, både vara nästan klar och ändå inte pratat med Chelsea. Förhoppningsvis lär vi få veta vad sanningen är förr eller senare.

MÅNDAG:
Det är inte bara supportrarna som håller på att ruttna på handlingsförlamningen i Chelsea. Som vi ser av den här intervjun med Eden Hazard. I våra ögon den viktigaste pusselbiten av alla för Chelseas framtid. Läs mer här>>

Dujon Sterling ser ut att lånas ut till Coventry.

Napolis president Aurelio De Laurentiis bekräftar vad vi misstänkt hela tiden. Han har inte haft någon som helst kontakt med Chelsea angående manager Maurizio Sarri som han sparkade i praktiken och ersatte med Carlo Ancelotti i maj. Sarri har kontrakt med Napoli som på papper alltså har två managers anställda nu till 2020. Så hur mycket vi än får höra det i medierna, vi tror nog mer på De Laurentiis än medierna.

Det är en befogad fråga; finns det någon fotbollsspelare som lyckats som Arsene Wenger hävdar att han inte försökt värva? Han har ju lyckats värva synnerligen få av de dussintals spelare han hävdar att han var nära att värva. Det är som han är livrädd för att bli anklagad för att inte vetat vilka spelare som skulle slå igenom. Nu går han ut och säger att han försökt värva N'Golo Kanté, inte bara en gång utan flera gånger. Även innan denne slog igenom i Leicester, ändå misslyckades han och så antyder han att enda anledningen till att Kanté valde Chelsea var pengarna. En åsikt gnällspiken Wenger nog är rätt ensam om, men det har ju varit hans förklaring till varje misslyckad värvning han gjort och enligt honom själv har han ju uppenbarligen misslyckats dussintals gånger mer än han lyckats värva spelare! Tröttsam människa.

Normalt heter den här delen av CSFC ju Nyheter och Rykten, men som situationen är i Chelsea just nu får vi (tillfälligt?) döpa om den till Rykten+Nyheter och hoppas vi får något av det senare under midsommarveckan. Eller så får vi nöja oss med landslagsfotboll varje dag. Vilket är trevligt, men inte Chelsea. <
    Även om det är på TV4 som erbjuder typ en ratio om en minut analys och fotbollsnack per 15 minuter reklam, per match. Om de ens kommer upp i halvminuten i halvtid. Vi tyckte Discovery var jobbiga men TV4... uselt är det snällaste vi kan komma på att säga. De kommer ändå inte få oss att ta en extra prenumeration på C More för att slippa dem (av ren tjurighet förstås).

Så tar vi en Dagens Don Balon. För enligt dem har Roman Abramovich anförtrott sig till Luis Enrique angående Romans planer för Antonio Conte.
    De går ut på att Conte får en säsong till på sig.
    Det finns så många frågetecken till de två meningarna att vi vet inte var vi ska börja så vi nöjer oss med att säga, Don Balon!

Brentford konkurrerar med Derby om Jay Dasilva. Det handlar till 99,9% om lån snarare än köp.

Så är det massor med rykten om Willian till United för 60m pund. Hyfsat pris men det är ändå en affär som absolut inte får ske.

Medierna har redan utsett Kantés ersättare i Chelsea då de säger han går till PSG. CSFC säger att det kommer inte alls att hända och vi tror inte ens att Kanté är intresserade av det. I vilket fall som ska Kanté nu ersättas av Lyons Tanguy N'Dombele. Behöver vi säga att det är Metro som nasar detta rykte!
    Andra medier, som Mirror, menar att det är Tottenham som jagar honom. Det är ju så svårt för en Londonpublkation som Metro eller Mirror att skilja på en blå och en vit klubb.

Aleksandr Golovin fick strålande recensioner efter Rysslands enkla möte mot Saudiarabien och därmed är han nu också aktuell för Chelsea. Trots att ryktena hela tiden har rört sig om Juventus och lite grann Arsenal när det gäller Golovin som dock lär ha en hyfsad prislapp om 30m €. Varje VM tar fram en eller ett par spelare som är varje VMs succé men som sällan lever upp till förväntningarna när de kommer ut i stora klubbar. Därmed inte sagt att Golovin skulle misslyckas, men extremt få ryska spelare har ju lyckats i Europa om de ens kan förmås lämna sin jättelöner i Ryssland.

Kostas Manolas var rykteshet förra sommaren, hittills har det varit tyst om honom så nu verkar agenten tycka det är dags igen. Därmed nämns Chelsea förstås och en summa som ändå verkar relativt vettig om 33m pund. Italienrykte förstås.

Nabil Fekir var så klar för Liverpool att han redan hade valt Coutinhos tröja som sin före VM innan det hela sprack. Olika uppgifter om varför, en del säger det beror på att Lyon ville ha en stafflad betalning så att klubben som är aktiebolag kan redovisa vinst för nästa år, andra för att hans historik av knäproblem gjorde Liverpool osäkra och ville sänka hans pris (som lär varit 53m). Nu erbjuds han, som gjorde ett bra inhopp för Frankrike, till Chelsea för 65m istället! Bra prishöjning för någon som kanske är en svår knäskada i vardande.

Apropå tjafset om Kanté till PSG som framförallt Mirror står bakom har Kanté själv avfärdat och sagt att det rör honom inte i ryggen.

 


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC