- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018

Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018

Sommarens transfers>>


4 - 10 juni 2018
    NÄSTA MATCH:

        23 juli i Australien vs Perth Glory

    -

Nyheter v-23


SÖNDAG:
Det kallas rövslickeri när officiella kanaler vägrar att ta upp viktiga saker. Ingen kan tro något ryska kanaler säger eller Fox News om Despicable De. Tyvärr verkar detsamma nu vara sant om Chelsea FC.
    CSFC bröt officiellt med Chelsea FC under mitten av 80-talet när Ken Bates krävde att vi bara skulle redovisa vad han ville. (Vi var tills dess den officiella supporterklubben i Skandinavien, en av de första för någon engelsk klubb). Det är än värre idag.
    Chelseas officiella hemsida är rent rövslickeri idag. Den är hopplöst ful med sina jätterubriker och än viktigare helt meningslös då den vägrar ge någon som helst reell information Chelsea. Man får scrolla fingrnra blodiga för att läsa vad de lägger upp. LÄGG NED CHELSEAFC.COM som den ser ut idag.
    Sajten har inte tagit upp nyheter som Chelsea Youth har publicerat på sociale medier, de har inte ens tagit upp nyheter som FA och Premier League har tagit upp om spelare som har blivit "released". Istället fjantas det med Vänt i Häcken-reportage. Det har inte nämnts att Ratciliffe gett bud på klubben eller om det stämmer att kinesiska intressenter också gjort det.
    Det fanns en tid då Chelseas hemsida betydde något. Den tiden har gått.
    Man skäms idag för Chelseas hemsidor, ändå är vi beroende av dem för inget är ju officiellt innan det står där. Vi har ofta anklagat Chelsea för en slags Kremlindesinformation. Idag ger de absolut ingen information ens om gjorda saker. Att de inte spekulerar i skvaller är helt ok, men varför de inte ens skriver och bekräftar fakta är oförlåtligt.
    Slutsatsen är att vi kan inte lita mer på Chelseas officiella hemsida än än Metro, Daily Star, Daily Mail. Världen går verkligen inte framåt även on tekniken gör det. Nästa steg är väl att Don Balon har rätt i något de påstår.
     CSFC älskar Chelsea och har så gjort sedan 1970, men tyvärr det blir svårare och svårare.

LÖRDAG:
Efter att sett ännu en ointressant experimentmatch inför VM vidhåller CSFC sin fascination varför svenska medier/sportskrivare tycker Emil Forsberg är så bra! Vi erkänner, vi följer inte energidrycker i Bundesliga men det är för oss faktiskt obegripligt. Den svensk det kommer att talas om efter VM är absolut inte Forsberg, det är Victor Claesson och kanske Robin Olsen.
    Det är dock fascinerande om än djupt oroande att människor faktiskt tror de kan bedöma Sveriges insats i VM från två totalt fullständigt ointresanta fotbollsmatcher som spelas bara för att SvFF ska tjäna en jävla massa pengar på fans som luras att tro att matcherna betyder något.
    CSFC tror Sverige tar sig ur gruppen, men minst två mål måste göras mot Sydkorea och Mexico. Sedan kommer Sverige hyllas igen och Z-gnället upphör (man kan ju drömma).

Chelsea är mycket nära att värva en spelare.
    Det meddelar klubben själva.
    Fast det är förstås en 16-åring. PSVs försvarare Ian Maatsen som sägs likna Nathan Aké i sin spelstil. Det är inte helt klart men Chelsea Youth meddelar att det är mycket nära.
    Dock inte riktigt vad vi väntar på ;)

Äntligen händer något, även om det inte är roliga nyheter, åtminstone inte för spelarna på listan. Chelsea har nämligen publicerat listan över spelare vars kontrakt går ut och/eller som klubben släpper utan övergångssummor. Noterbart är att tre av spelarna på listan är målvakter (och Caballero har också utgående kontrakt). Målvakten Delac är den spelare som varit längst i klubben men aldrig gjort en enda match. Kanske mest överraskande namn är Isaac Christe-Davies som vi nog kanske var aktuell för lån, men han kanske har tackat nej till den cirkusen. Även Jordan Houghton hade vi nog lite hopp om utveckling hos, men inget säger ju att de här spelarna kanske får en fin karriär på annat håll (utom kanske Eduardo som av åldersskäl nog lägger av med fotbollen nu).
Mitchell Beeney
Isaac Christie-Davies
Cole DaSilva
Matej Delac
Eduardo
Jordan Houghton
Renedi Masampu
Wallace
Tushaun-Tyreese Walters

FREDAG:
Ligacupen kommer inte längre att spela förlängningar. Inte heller kommer de att använda den s k ABBA-metoden vid straffar utan återgår till det gamla systemet, med varannan straff åt varje lag. Ligacupen kommer också att använda VAR (av ekonomiska skäl förstås bara på PL-arenorna). Skönt. Då får vi åtminstone lite bättre domarinsatser i cuperna.

Chelsea har värvat en spelare. Det är förstås damerna som är aktiva och inte de som vi fortfarande väntar på ska vakna. Chelsea W har värvat australiensiska målvakten Lizzie Durack, 24, från Everton. Hon har ett förflutet som trainee hos Chelsea. Hon ska ge Hedvig Lindahl och Carly Telford konkurrens på målvaktsfronten inför den nya säsongen som också kommer att innehålla något fler matcher då ligan utökas. Även om hon är född i Australien har hon representerat England på ungdomsnivå då hennes mor är engelska.

Det blir ett vinteruppehåll i Premier League från och med nästa säsong. Det blir ett stafflat uppehåll då halva ligan spelar och andra halvan har semester och vice versa i februari 2020.

Nu händer det faktiskt mer på ryktesfronten för Tottenham än vad det gör för Chelsea. Det brukar det aldrig göra förrän sista veckorna innan fönstret stänger. Vi hade innerligt hoppats på några besked i veckan men klubben har huvudet under jord och avsolut inget alls verkar hända i klubben för tillfället. Mycket oroande även om vi kanske ändå inte ska överdriva.

TORSDAG:
Toppklubbarna kommer efter nästa års säsong få en större del av kakan, det vill säga tv-pengarna som många av dem önskat. Engelsk fotboll blir därmed ytterligare lite ojämnlikare.
    Läs mer om det beslutet hos ligan idag. >>

ONSDAG:
Erich Maria Remarque skrev 1929 boken På västfronten intet nytt.
    Ämnet var långt allvarligare då det handlade om den slakt som kallas Första världskriget.
    Men titeln passar onekligen väldigt bra i distriktet SW6 (London SouthWest) och Chelsea Football Club.
  Våra konkurrenter lämnar oss bakom som en Usain Bolt i toppform lämnade konkurrenterna bakom när han var som bäst. Bara Tottenham agerar inte, förutom att de säkrat upp sin manager. Tottenham handlar dock aldrig innan de sista dagarna i transferfönstren så det är mindre överraskande. De övriga agerar dock, medan vi inte ens vet om vår manager Antonio Conte är vår manager.

TISDAG:
Kommer vi att få några svar idag?
    Kommer vi att få några goda nyheter idag?
    Vi fruktar att svaret är nej på båda frågorna och risken är nog den att mindre goda nyheter kommer att komma idag igen.
    I bästa fall slipper vi få fler frågetecken. Vi börjar bli oroliga just nu över vad som händer, det vill säga vad som inte händer i Chelsea. Och inte bara för att Chelseahatarna älskar situationen och spyr sitt hat och sina lögner över oss i sociala medier och kommentatorsfält.

Liverpool har tagit ledningen och vi vet ännu inte vilka andra som står bakom, i krav på att topplagen ska få mycket högre ersättning från tv-pengarna än övriga 14 lag. Vi vet inte Chelseas ställning i detta men att det är lag med amerikanska ägare som driver frågan är tydligt. De bryr sig väldigt lite om sport och vill ha stängda ligor där klubbar försvinner och ersätts av affärsbolag. Det är bara ännu ett av många förslag från ledande klubbar att försöka permanenta vilka som är topplag, vilka de vill ha som topplag (dvs klubbar med stora arenor, större än Chelseas och marknadsnärvaro). Frågan drivs på flera sätt men snack om stängda pan-europeiska ligor, ökat antal lag i CL och många andra vägar de söker sig fram. Ett av de allra mest aggressiva lagen i den här vågen av självpromoverande är Milan och andra lag i det som var G14 och senare G18. Chelsea har aldrig varit medlem av de organisationerna.

MÅNDAG:
Så kom ännu en usel nyhet. Det blev i eftermiddag klart att Jody Morris lämnar Chelsea för att bli assisterande till Frank Lampard i Derby. Han har länge tillhört akademin och de två senaste åren haft extrema framgångar med U18-laget, som årets kvadrupel i titlar.
    Det är tufft att vara Chelseasupporter för ögonblicket.
    Vi önskar Jody Morris all lycka med stort tack för ett väldigt bra jobb med vår akademis U18-lag.
  Chelsea behöver alltså ännu en manager men nu har vi i alla fall en vakans att fylla, inte bara spekulationer om att en vakans kan uppstå.

Som om vi behöver en påminnelse om att dagens Chelsea är tröga, saktfärdiga och aldrig får tummen ur baksidan - skriver Chelseas officiella sajt om att det idag är sex år sedan Eden Hazard värvades till Chelsea.
    År 2018 vet vi inte ens egentligen vem som är manager för laget, än mindre om vi får en sportdirektör eller några värvningar (eller försäljningar). Inte ens information om utgående ungdomskontrakt som inte kommer att förnyas har kommit. INGET ALLS HÄNDER. Förutom att stadionbygget har stängts ned tack vare en konflikt om Romans vara eller inte vara dvs få arbeta i England har blossat upp.
    Dock artikeln är läsbar då den handlar om en, kanske den, av våra bästa spelare någonsin. Läs här>>
    PS. Vi upprepar, vi kan leva med konstiga managerbyten, dåliga värvningar t o m, att vara utan fotbollskunnande i ledningen men om Chelsea förlorar/släpper Eden Hazard då.... får vi väl ställa in oss på nedflyttningsstrid nästa säsong! (censur i sista uttalanden har förekommit....)

Tio dagar kvar till spelschemat kommer för nästa säsong.

Fast i medierna är det tio dagar kvar till nationalismens intressen lyfts högre än annat. (Vi pratar inte om svenska nationaldagen över någon riksdag i Arboga för femhundra år sedan. Varför är inte midsommarafton vår nationaldag???)
    Det är dags för VM, köpt av ryska statsintressen precis som nästa är köpt av arabiska. Men det är ju så det är numer. Tvingats bli, om vi ska vara ärliga då få länder kan ställa upp på de krav Fifa ställer på pengar (många och en stor del i min ficka s a s) och arenor. VM precis som OS håller på att överleva sig självt inte minst genom sina arenakrav. Delade turneringar och spel är enda möjligheten för båda att överleva i framtiden. Inte som Infantino (vilket passande namn det är) tror, genom att låta alla landslag som finns spela i dem, ungefär. Inte helt sant då han vill ha 48 lag och det finns runt 200 landslag, som Samoa, Vanuatu, Kap Verde, Gibraltar, San Marino - men ni förstår.
    Idag är det bara diktaturer med total kontroll från den politiska ledningen som kan genomföra sådana här turneringar. Ryssarna behöver inte ens bry som den peskiga dopingdebatten då Fifa struntar i sådant. Enligt Fifa dopar fotbollsspelare sig inte. Rio-OS närmast gjorde Brasilien bankrupt, inte tar OS ansvar för det!
    Inte ens USA med alla sina fantastiska arenor klarar det utan söker gemensamt 2026 med Kanada och Mexico (med eller utan trumpmurar). Den 2026-VM-arrangören avgörs förresten dagen innan VM börjar. Enda utmanare är Marocko men de känns väl rätt chanslösa då de inte har infrastrukturen som alternativet har. Med tre arrangörsländer behöver ju Infantino 48 lag för att få plats med alla arrangörsländerna i arrangemanget.

Några besked väntas innan VM. Det sägs att Chelsea ska säga vem som är manager, om inte Conte, denna vecka. Antoine Griezmann har lovat besked om han lämnar (stalltips CSFC, nej) Atletico för Barcelona. Liverpool vill ha klart med Fekir innan, hoppas inte. Man U vill ha klart med Fred. Chelsea vill inte ha klart med någon som det känns... men vi är nog lite för kritiska, vi tror ändå det händer något bakom kulisserna - det är bara svårare att få veta något om Chelsea än andra lag. O s v.
    Sedan är allt fokus på landslag. Vi har sett några träningsmatcher eller som vi kallar dem experimentmatcher där man spelar en halvlek och sedan leker Hela havet stormar i andra halvlek.
    Allt; vilket återigen fullständigt övertygar oss om en sak. Det finns få, om ens något enda landslag som deltar i VM som skulle vinna över Europas bästa klubblag!
    Fifa har förbjudit (ja förbjudit) landslag från att spela mot klubblag då sådana resultat understrukit den åsikten. Chelsea har spelat en träningsmatch mot ett landslag, för rätt många år sedan nu men efter sekelskiftet var det väl. Mot Brasilien. Kommer vi ihåg rätt slutade matchen 1-1. Och det var innan Chelsea blev en dominant i England.
    Sverige har ett bra kollektiv och vi tror det är bra nog att ta oss ur en svår grupp som tvåa. Om någon gör mål. Men, någon dag hoppas jag förstå varför Emil Forsberg anses vara så bra... för jag ser det inte! Men alla säger det så det måste vara att jag är problemet. Så om han är en drömvärvning för Arsenal, då drömmer gooners inte lika högt som vi Chelseafans gör. (Fast för Sveriges skull i VM hoppas jag få se den spelare de talar om).
    Så njut av VM men förförs inte av skriverier och hajpen. VM är VM men det är inte alls bästa fotbollen, bara mest flaggviftande och intensiteten inom en månad av fotboll är förförande. Som alltid kommer några lag att imponera i gruppspelet och andra lag vinna turneringen. Någon spelare slår igenom och får något jättekontrakt någonstans. Så vinner väl Tyskland som vanligt, eller....?!

Det vore också väldigt trevligt att förutom allt kring managers, stadion, spelare, sportdirektör få ett klart besked om Chelsea kommer till Sverige efter tio år (Cupvinnarcupfinalen på Råsunda 1998) för åtminstone träningsmatcher. Vi känner oss ordentligt lurade av International Champions Cup för alla falska besked vid det här laget. Ska de tas seriöst måste de skärpa sig något oerhört. Just nu ligger de på trumpnivå på lögnskalan över vad som sker. Kalle Ankanivå brukade det kallas innan Kalle Anka övertrumpades av en Drumph som inbillade sig hans familj kom från Karlstad istället för att kolla fakta, som alltid. (De kom från en liten stad i Tyskland).

Efter att ännu en säsong fått se hur Eden Hazard kapas, misshandlas, sparkas ned, Herrera någon, m fl av spelare som försöker avsluta hans karriär...
    Fy fasen Portugal i helgen. Så kan man bara säga två saker; fy fan för domare som inte skyddar spelarna och vilken fantastisk fysik Hazard har. Även om han fick halta av, han kunde fortfarande gå - det hade mycket få andra klarat av efter den behandling Portugal utsatte honom för.
    Sagt av en som fick ge upp all fotboll på grund av en stor mängd skador och som betalar priset idag.
    Men, hur domare tillåter spelare utan talang och kvalitet att bara sparka ned de som är bättre är en ren skam för fotbollen. Messi och Hazard som är de mest sparkade någonsin är fantastiska, otroliga fenomen, hur de inte ligger på sjukhus hela tiden för att ointelligenta, obegåvade spelare (i det här fallet, läs idioter) tillåts försöka förstöra dem - det är otroligt. Det finns saker i modern fotboll förutom ekonomin som ärligt talat gör en spyfärdig, särskilt hur lirarna behandlas. Och vi vet, att hur mycket de förnekar, är det managers som Mourinho (absolut inte ensam, bara en av en stor majoritet) som ger sina spelare sådana orders - att sparka ned, förstör motståndarnas bäste spelare.
    Portugals Santos hade absolut gett den ordern, trots att det bara var en s k vänskapsmatch. Man mår illa av sådana människor. Sparka ned motståndarnas bäste.... till varje pris.... undrar hur han skulle gilla att Ronaldo behandlas likadant. Ronaldo som han inte ens spelade för han ville inte riskera honom.


   
   

 

Rykten, notiser m m, v-23


SÖNDAG:
Italenska rykten säger att Chelsea är intresserad av Romas försvarare Alessandro Florenzi,  Det är lägsta graden av rykte när italienare säger det bara är intresse.

LÖRDAG:
Rykten går om att Roman Abramovich har fått bud på att sälja Chelsea efter kaoset med hans visum. Budet kommer från en person som sägs vara Manchester United-fan men som har säsongsbiljetter på Stamford Bridge!!! I vilket fall som är det Storbritanniens rikaste man, Jim Ratcliffe. Ägare och vd till petrokemkoncernen Ineos.
    Roman har dock som sagt blankt nej och nyheten sprids just nu snabbt.
    Budet ska ha varit på 2 miljarder pund, dvs ca 23,4 miljarder kronor!

Nu börjar även skvallersajterna inse vad de håller på med, eller vad tycker ni om följande rubrik: "Chelsea to push for Sarri on Monday, this time for real!" Vi tar det för vad det är, skvaller än så länge.

Så kan vi ju inte undanhålla er dagens Don Balon. Paul Pogba har erbjudits till Chelsea.

West Hams intresse för Felipe Anderson är väl dokumenterat så här dags. Betydligt mindre känt är att italienska källor hävdar att Chelsea också lagt bud på honom och nu kommer att lägga ett förbättrat bud. Vi tvivlar.

Thomas Lemar är alltid ryktenas man. Det har pratats mycket om Barcelona. Nu är det Atletico men då de flesta nu tror Griezmann stannar har de inte riktigt råd, så in i ryktessvängen kommer förstås Chelsea.

FREDAG:
Galatasaray är intresserade av Kurt Zouma men Zouma vill först reda ut Chelseas planer för honom. Han hade en bra säsong på lån till Stoke.

Italienska rykten säger att Antonio Conte har nobbat Real Madrid! Av respekt för sitt kontrakt med Chelsea...
    Det är gapiga di Marzia som säger detta!
    Samtidigt ska C Ronaldo lämna Real. Det blir en billig affär eller snarare en fullständigt omöjlig affär. Vi vet inte vad hans lönekrav är men det lär vara anledningen till att han lämnar för Messi tjänar mer än var CR7 som han föredrar att kalla sig. Så säg 750t pund i veckan är kanske en rimlig gissning. Lägg därtill en utköpsklausul om över 800m pund. Tror inte någon klubb klarar det, kanske PSG om Uefa går med på att glömma FFP och de säljer samtliga a-lagsspelare.

Fulham som hade ett antal lånespelare när de gick upp i PL vill nu värva dem. Två av dem kommer ju från Chelsea, Tomas Kalas och Lucas Piazon och ska vi vara ärliga ser vi inte att någon av dem har en framtid i vår klubb tyvärr så det vore ju utmärkt om Fulham vill värva. De har båda varit i Fulham under två säsonger redan. Kalas har en köpeoption i sitt kontrakt på 8,5m pund vilket Fulham (och CSF)C tycker låter högt, så de hoppas kunna pressa ned den i förhandlingar med Chelsea.

Kors i taket, Daily Mail skriver om damfotboll. Det händer minsann inte ofta. Men då det handlar om vår Fran Kirby och hennes resa till outstanding i England rekommenderar vi ändå läsning>>

I övrigt är det mest som vanligt. Det handlar om alla andra utom Chelsea i ryktessvängen. Även om fansajter och andra försöker piska upp lite rykten och intresse, de lyckas inget vidare.
    Skvallerpressen som igår var helt på det klara att Blanc var klar, är idag helt på det klara att Sarri är klar.... Det hela är väldigt påfrestande nu.
    Mest handlar det om att Seri ska ersätta Drinkwater som Conte uppenbarligen inte alls ville spela. Visst han hade skadebekymmer men jämfört med Bakayoko fick ju Drinkwater inga chanser alls.

TORSDAG:
Ett riktigt fan av fotboll, med antingen lite för mycket tid eller för mycket plats men oj vad vi beundrar engagemanget. Tänk att bygga alla engelska fotbollsarenor i lego, 160000 bitar. Se här>>

Dagens icke-bekräftade saker som medierna säger kommer att hända är:
Robert Lewandowski vill bara till Real Madrid, som knappast lär lägga upp prislappen 200m euro.
    Laurent Blanc är Chelseas nya manager.
    Michael Ballack är Chelsea nya sportchef.
    Gonzalo Higuin går till Chelsea. Alvaro Morata går till...Milan.
Som sagt, tro inte ett ord på något av det innan det är officiellt, för om några dagar lär de vara lika säkra på andra saker.

Bayern München lär nu satt en prislapp på Robert Lewandowski och stämmer den informationen lär antalet klubbar som är intresserade minska snabbt. Bayern vill nämligen ha 175m pund för 29-åringen. Det är en summa bara statsägda klubbar lär ha råd med.

Real Madrid har tydligen lika svårt att välja manager som Chelsea. Fast skillnaden är ju förstås att Real har en vakans.
    Enligt ryktessvängen har de fått nobben av de som de helst velat ha som Allegri, Pochettino, Klopp etc. De ska nu därför vara ute efter Conte.
    Kanske ett scenario Chelsea skulle gilla då det innebär att klubben slipper betala kontraktuell ersättning till Conte om ledningen väljer att sparka honom. Något som vi vet alla medier är ense om att Chelsea vill göra. Vi får väl se om det sker, CSFC är fortfarande inte i närheten av lika övertygade om det som medierna är.

ONSDAG:
Eni Aluko fortsätter sin karriär i italienska Juventus.

Chelsea ska vara intresserade av West Broms Salomon Rondon. Det tvivlar vi på.

Chelsea påstås vara i långt gångna förhandlingar med Nices mittfältare Jean Michael Seri.

Enligt medierna! blir det Laurent Blanc, men ett nytt namn har dykt upp bland spekulationerna nu. Romas Eusebio di Francesco. Inget dumt alternativ med tanke på hur de klarade av Chelsea i CLs gruppspel.

TISDAG:
Spelschemat publiceras först nästa torsdag men läckor är numera väntade, problemet är bara att vi aldrig vet om dessa läckor är sanna eller falska (oftast det sistnämnda). Dock, ifall det är sant kommer Chelsea åter möta en nykomling i första matchen. Championshipvinnarna Wolverhampton, borta.

Italienska och franska rykten säger nu att Chelsea är överens med Laurent Blanc men avvaktar med att tillkännage det. Vi hoppas det inte är sant för ärligt talat, det känns som ett nedköp. Vi är inte imponerade av Blanc och kan bara se en sådan utnämning som en desperat plan att bli av med Conte som ledningen uppenbarligen ser som för besvärlig. Så besvärlig att de är beredda att betala hundratalet miljoner för att bli av med.

Det ser ut som det enda som händer idag händer andra lag. Vi kommer att få se övriga topplag rekrytera eller åtminstone komma bra mycket närmare nya spelare. United förväntas få både Fred och Dalot klara denna vecka. City förhandlar om Mahrez. Arsenal har flera alternativ de tycks jobba hårt på, närmast verkar Lichtsteiner vara och mer överraskande Fellaini. Sokratis från Dortmund verkar också vara nära. Liverpool har redan Keita och Fabinho och är väldigt nära Fekir, om vi ska tro medierna. De jagar också målvakt, Cillessen och Alisson hetaste namnen. Alisson tycks vara nära alla men vill till Real. Vi tror han blir kvar i Roma. Sedan är det en hel del galna rykten om Ronaldo, Bale tillbaka till PL. CSFC tror inte på något av det. Griezmann verkar åter stanna i Atletico. Starkaste ryktet kring Chelsea är att Courtois lämnar. Lewandowski är ett trevligt rykte men omöjligt att tro på i dagens situation. Malcolm ser ut att vara ett rykte, men vi skulle ljuga om det får oss att jubla. Det är som det ser ut bara ännu en av den sorts värvningar klubben sysslat med senaste åren. Truppbreddare.
    Chelsea har en bra grund men spetsen är för svag just nu. Det behövs dock inte mycket för att få tillbaka den. Två värvningar kanske, om de blir rätt och inte släppa fel spelare och framförallt inte släppa dem till fel klubbar. Och så en manager vi tror på men just nu.... I valet mellan Luis Enrique och Conte föredrar den här spalten Conte. I valet Sarri eller Conte föredrar vi Conte. I valet mellan Blanc och Conte föredrar vi absolut Conte. I valet mellan Zidane och Conte föredrar vi Zidane. I valet mellan Conte och Jokanovic vet vi ännu inte riktigt var vi står. Vi vet var vi står med Conte, vi vet vilka problem han ger men också, vi vet att han är en oerhört skicklig manager även om medierna gör allt för att få bort honom och att han begått både ett och annat självmål för sin karriär senaste säsongen. Framförallt har han retat upp ägare och ledning verkar det som.
    Uppenbart är att klubbar som åtminstone har en manager har fördel just nu. De verkar åtminstone ha en plan för vad de gör.

MÅNDAG:
Det har inte ett skvatt med Chelsea att göra, inte ens med fotboll egentligen även om han berör den stackars Karius situation** efter CL-finalen där Liverpoolsupportrarna visade att man sannerligen kan få gå ensam i den klubben (YWA istället för deras älskade YNWA), men det skadar inte att bredda sina vyer. Så läs den här artikeln om en riktigt duktig målvakt Neville Southall från Everton som efter sin fotbollskarriär har vågat ta en väldigt annorlunda riktning. Vi ser inte många f d spelare som engagerar sig för viktiga saker som rör andra. Väl värt att begrunda>>
    **Det har idag konstaterats av läkare i USA efter en undersökning efteråt, att Karius fick en hjärnskakning innan något av målen han släppte in i CL-finalen, och att det ska ha påverkat hans insats. Ändå fick han stå där ensam utan att en enda lagkamrat kom fram och tröstade honom efter matchen och fick utstå oändligt mycket hat och hot på sociala medier.

Managerkarusellen snurrar ett varv till med att Graham Potter lämnar Östersund för Swansea. Inte oväntat men ändå lite då Swansea inte direkt gjort sig kända för den sorts arbetsförhållanden som vi förväntar oss Potter ställer krav på. Lycka till dock, efter arbetet med Östersund förtjänar han chansen.

Veckans manager för Chelsea är tydligen Luis Enrique. OM vi ska tro de mindre trovärdiga källorna.

Så finns det människor som menar att Chelsea borde värva Mikel igen efter att han spelat en bra landskamp. Se gärna vad vi tycker om landslagsspel till vänster. Uppenbarligen är de där på sociala medier av en annan åsikt, att är man bra i en landskamp är man fantastisk även i en bättre miljö. Ungefär som att säga att 2 rätt med tilläggsnummer ger en rätt till nästa veckas storvinst på lotto. Inte undra på att Apple sägs lansera en funktion för digital hälsa (ett slags stopp för iPhoneutskickade dumheter eller något sådant) idag på sin presskonferens.

Malcomryktet, den brasilianska yttern från Bordeaux skrivs upp mycket idag, trots bristen på information om vem som verkligen ska leda klubben. Visst spelare kan byta klubbar utan att veta vem de ska jobba för, men bra spelare gör det inte. De som gör det avslöjar sig själva, att det handlar om pengar och inte om möjligheter.

Nytt namn är Jasper Cillesen (andremålvakt i Barcelona) då medierna nu anser att Chelsea ska köpa en målvakt i sommar. De är rätt ense i sin tro att Courtois lämnar.

Är ni redo?
    För dagens Don Balon! It's a juicy som amerikanerna säger:
    Enligt Don Balon, de fria fantasiernas hemvist i fotbollsvärlden, är Antonio Conte desperat för jobbet som manager för Real Madrid och han lovar att får han det kommer han att få med sig Eden Hazard till Real!
    Vi vet inte om vi ta Don Balon som fantasister eller om de verkligen själva tror på vad de påstår. Fotbollen Monty Python!
    No further comments.

Vad vi också måste konstatera är att Chelsea, ännu en sommar, redan är utklassade på transfermarknaden av våra konkurrenter - som alla utom Tottenham som bara handlar sista veckorna som vanligt, har agerat snabbt och bestämt för att få de spelare de vill ha innan en bra insats i VM höjer priserna till ännu mer oanständiga nivåer. Vi är sannerligen inte imponerade av Chelsea för ögonblicket, men vi förblir förstås Chelseafans ändå.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC