2 juni

Spåkulan

Silly season is upon us. Beware. Det kommer att bli en av de mest påfrestande någonsin!

Så CSFC kontaktade vår trovärdiga spåkula, en rund boll av kristall som aldrig någonsin haft fel, eller var det har aldrig någonsin haft rätt...

Några saker vi lärde från vår session med spåkulan: Förutom huvudvärk.

Antoine Griezmann går inte till Barcelona. De kommer istället göra allt för att få Christian Eriksen vilket vi uppmuntrar. För han är viktigast av alla i gaphalsarna från NE17. Och allt som gör dem sämre uppmuntrar vi entusiastiskt.

Real Madrid kommer att utnämna en överraskande manager som inte heter Wenger. De kommer också inte veta vad de ska göra med sina överbetalda storstjärnor så de fortsätter betala dem för mycket ett år till. Christina Ronaldo kommer att gnälla och gnälla över hur han inte är uppskattad nog. Medan han fortsätter köpa surrogatmammor till sina barn.

Manchester United kommer att spendera minst 130-150 miljoner pund på nya spelare och nästan ingen vet vem de är. Ingen heter Lindelöf dock. Dalot, Dolot eller vad heter han...

Gareth Bale lämnar inte Real Madrid för Manchester United.

Manchester City kommer att spendera mer än 150 miljoner pund på spelare. Få av dem är försvarare. Vilket betyder att ingen klubb i världen har spenderat mer pengar på spelare, förutom möjligen Qatars klubb. Men Abu Dhabi har mycket olja. Vi äger bara sololja.

Tyskland vinner VM, eller möjligen Spanien eller kanske Frankrike. Eller Argentina. Kanske Brasilien fast förmodligen inte. Belgien har talangen men de får inte till det i år heller.  Ryssland kommer att sluta som ett av de sämsta värdlagen någonsin. Trots att Fifa fullständigt myglade till dem den lättaste gruppen någonsin.

Sverige tar sig ur gruppen men sedan tar det slut. Vilket faktiskt är väldigt bra.

England tar sig ur gruppen allt annat vore en av VMs största sensationer med tanke på turlottningen de alltid har.  Som tvåa i gruppen. Sedan tar det slut.

Eden Hazard är kvar i Chelsea. Courtois är betydligt mer tveksamt. Det första är viktigt, det andra, mindre förutsatt att Chelsea kan få tag i en ersättare!

Fotbollsspelare från latinska länder kommer att filma till sig straffar trots VAR. Liksom Delle Ali och Raheem Sterling.  England kommer att ångra att de vägrar VAR då engelska domare är sämre än de flesta. Korpens kan lätt konkurrera.

John Terry tar sitt ansvar och blir assisterande manager i Chelsea. Och sätter en brasa i arslet på de som fejkar och inte sätter klubben först.

Abramovich och Granovskaia gör ett fantastiskt smart beslut och utser Michael Ballack till sportchef i Chelsea. OK, det var nog mer ett hopp än en spådom.

Manchester City kommer att vara tidernas största favorit till att vinna Premier League.

Yrket sportjournalist kommer att bli ännu mer synonymt med lögnare och påhittare. Det kommer till våren att kallas trumpare. Lita aldrig någonsin på vad ni ser på sportsidorna.  Det finns riktigt bra journalister i världen. Ingen av dem dock, skriver om sport för det handlar mest om att spekulera och allt mindre om fakta.

Atletico Madrid vinner La Liga.

Juventus vinner Serie A och Bayern München vinner Bundesliga. Och oddsen för båda är 000,1

PSG  lyckas på något sätt undvika alla FFP-regler (vi undviker ordet mutor) igen och åker ut i 16-delen i Champions League. De vinner också Ligue 1 och vi undrar varför de andra lagen ens vill tävla då villkoren är så otroligt ojämlika mot statslaget från en diktatur.

Uefa och Fifa kommer fortfarande vara korrumperade organisationer som bara har ett intresse. Klämma fotbollsintresserade på pengar, skit samma vad priset är. Och betala gubbar mutor.

Domarstandardaren höjs inte i England.

Chelsea Women vinner WSL 1 och tar sig till final i Champions League.

Chelsea U18 vinner FA Youth Cup även om Jody Morris lämnar.

Frank Lampard som tagit över ett åldrigt Derby lyckas förnya dem och efter en trög start går de till playoff i Champiionship.

Arsenal förblir Arsenal. Trots ny manager förväntas de inte ta en CL-plats kommandde säsong.

Tottenham förblir Tottenham och kommer att påbörja en ny serie förluster till Chelsea. De har talang men kan inte förnya sig. Daniel Levy kommer att bry sig bara om att få NFL-lag (american handball, ursäkta football) till att spela på deras arena.

Martin Åslund kommer fortsätta vara värsta flummaren och struntpratande fotbollskommenteraren någonsin. Frågan är om han ens kommer ihåg vad han sa i första halvlek då han berömde samma spelare som han dömde ut i andra. Måste bero på att han representerade en bra och en dålig klubb i storstan. Måste varit förvirrande att gå från de bra till de andra. Eller?

Att se fotboll på tv kommer bara att bli allt dyrare med nya prishöjningar för att någon kan köpt in en liga ingen vill se och tvingas in den i det s k tv-paketet. Indiska ligan härnäst?

Det blir inte en spansk klubb som vinner Champions League. Spåkulans mest vågade spådom.

Pengar kommer att visa sig avgörande för framgångar. Därför kommer fler stater med diktatur på schemat försöka köpa fotbollsklubbar. Nord Korea, Turkiet, Ryssland... Trump försöker säkert köpa en fotbollsklubb, han har readn förskt köpa wrestiling och amerikansk handboll och misslyckats spektakulärt.

Lionel Messi vinner Ballon d’Or om Argentina gör bra ifrån sig i VM. Annars får Christina Ronaldo den.  För den går alltid till den som lyckas bäst i landslaget, inte där de verkligen gör nytta, i klubblaget. Pontus Wernbloom borde få den om han gör ett bra VM ;)

Damfotboll kommer att fortsätta växa för de förtjänar det. England kan nog bli ett av de två-tre bästa lagen i världen. Sverige är inte i närheten längre för SvFF har som alltid tappat bollen. Darwins lag, väljer man nollor att leda ett förbund, som SvFF alltid gör, så blir resultatet noll.

Och ja, spåkulan sa. Bollen är rund.

Vad det nu betyder?

Det enda spåkulan vägrar säga är; Vem är manager för Chelsea?!

Lindy

 



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
     
CSFC