- always proud to be Blue -
FA CUPMÄSTARE 2018
Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY Årets Manager: EMMA HAYES
Chelsea Ladies: DUBBELVINNARE - WSL1 2017-18 + FA Cupvinnare 2018


28 maj - 3 juni 2018
    NÄSTA MATCH:

        23 juli i Australien vs Perth Glory

    -

Nyheter v-22


SÖNDAG:
Spanien startar mot Schweiz med César Azpilicueta på en ovan position om lagupptsällningen stämmer. Som mittback till höger.

LÖRDAG:
För Chelsea gjorde han inget mål den här säsongen, men oj vilken skalle han fick till på en tidig hörna för England mot Nigeria. Perfekt. Fast vi hade nog hellre sett att han hade satt några mål för oss också. Minut nr 7! Cahill var en av de få som inte byttes ut och gjorde en stark match, han har avslutat säsongen bra.
    Varför Nigeria spelar Victor Moses som vänsterytter med nummer 11 har vi dock inte listat ut än.

FREDAG:
I brist på andra Chelseanyheter får vi se framåt två veckor. För torsdagen 14 juni kommer spelschemat för säsongen 2018-19 i Premier League.
    För övrigt samma dag som en annan fotbollshändelse inträffar. VM startar.

Chelsea Women fortsätter visa klubben hur det ska gå till. Eller är det för att kvinnliga fotbollsspelare har bättre agenter? I vilket fall som så ser Chelsea W till att förlänga kontrakten med sina viktigaste spelare i tid och bygger ett lag för framtiden även om några veteraner som betytt så mycket går vidare.
    Fran Kirby har nu förlängt sitt kontrakt till 2021. Tidigare har bl a Mjelde och Ji gjort detsamma. Nu undrar vi över Hedvig Lindahl som väl, tror vi, är äldste spelare i klubben och går in på sista året. Hon är bra nog att hålla på ett tag till om hon är motiverad.

TORSDAG:
Enligt Sky är Romans engagemang i Chelsea lika stort som någonsin. Trots de stoppade byggplanerna och visaproblemen. Läs mer här>>

Dåliga nyheter. Chelsea har stoppat alla planer på att bygga en ny arena!
    De har inte sagt mycket om det men bekräftat att det beror på det dåliga investeringsklimatet just nu.
    Det kan ha med Brexit att göra. Det kan ha med en förväntad lågkonjunktur. Det kan ha att göra med kraftigt eskalerande kostnader, när planerna först presenterades talades det om en halvmiljard pund, nu är det den dubbla summan. Det kan också ha att göra med de kraftigt försämrade relationerna mellan Storbritannien och Ryssland som bl a visat sig i att Roman Abramovichs s k investerar-visum inte förnyats ännu. Istället har den konservativa regeringen sagt att Roman A får inte jobba i UK utan bara besöka landet på tillfälliga visum. Detta har med största säkerhet haft en avgörande betydelse.
    Planerna var annars att bygga ut till 60.000 åskådare på Stamford Bridge. Bygget skulle starta nästa år och vara klart fyra år senare. Klubben har kämpat sig igenom alla tillståndshinder och nu har det uppenbarligen spruckit på grund av det saknas investerare. Det spekulerades i att Roman skulle stå för bygget men ta in externa finansiärer. Något klubben uppenbarligen misslyckats med. Många tecken på en lågkonjunktur väntar och vi ser hur fastighets- och byggmarknaden även i Sverige sviktar ordentligt redan idag. Så ekonomiskt är det nog klokt men det är ju beklagligt då Chelsea nu bara har den fjärde största arenan av Londons klubbar. Bakom West Ham, Tottenham och Arsenal för att inte tala om Wembley. Vilket avsevärt och mycket negativt kommer att påverka klubbens tillväxt.
    Det väcker också mycket seriösa frågor om Romans framtid och planer med Chelsea, för varför ska han investera i en klubb i ett land som inte vill ha honom boende där?!
    DET finns mycket goda skäl att på allvar oroa sig för Chelseas framtid nu. Och det kan vi tacka den brittiska konservativa regeringen för som det ser ut.

Frank Lampard har utnämnts till Derbys nya manager. Han efterträder Gary Rowett som slutade efter att Derby slagits ut av Fulham i playoffkvalet. För att gå till Stoke. De slutade 6a förra säsongen så det är ett tufft uppdrag Lamps åtar sig. Han var tidigare aktuell för Ipswich men kom inte överens. Derby känns som ett bättre alternativ.
    Vi önskar Lamps all lycka till i sin nya karriär. Beklagligt att Chelsea ännu en gång misslyckas med att binda upp tidigare spelare och kulturbärare i roller inom vår egen klubb men det här är självklart en stor möjlighet för Lampard.
    Den riktigt dåliga nyheten är istället att Lampard förväntas locka med sig Jody Morris till Derby och Chelsea förlorar då sin skickligaste akademicoach genom tiderna.

Det är nu helt klart att Chelsea spelar mot City i Community Shield 5 augusti kl 16 på Wembley. Trots att Chelsea fortfarande påståsspela mot Arsenal på Friends dagen innan. Det kan vi glömma. Hela Chelseas försäsongsspel är fortfarande oklart förutom en match i Australien och nu Community Shield.

TISDAG:
Chelseas damer agerar klart och tydligt på ett sätt som man bara önskar herrsidan skulle göra. Det har tidigt stått klart med kontraktsförlängningar, vilka som lämnar och allt sådant. Trots att de bara just avslutat säsongen och managern är mammaledig. Önskar verkligen vi fick se samma handlings- och beslutskraft bland herrarna.
    Nu har Chelsea förlängt med Maren Mjelde och hennes nya kontrakt gäller till 2021. En bra intervju med henne här>>

MÅNDAG:
En israelisk regeringstalesman säger att Roman Abramovich har fått israeliskt medborgarskap och kommer att bosätta sig i Tel Aviv.
    Det ger Roman automatiskt besöksvisum till Storbritannien men han måste ansöka om annat sorts visa om han tänker arbeta i UK. Vi struntar i detaljerna och politiken kring det hela. UK skärpte sina visaregler 2015 för ryska medborgare och efter förgiftningsskandalen när Putin (säkerligen) låg bakom nervgiftsattacken mot Skripal försämrades relationerna ytterligare. Roman A som inte på något sätt misstänks för oegentligheter har uppenbarligen fastnat i politiken kring detta och agerar nu på sitt eget sätt.
    Det förändrar en hel del saker för Roman, frågan är vad det förändrar för Chelsea förutom att vi inte längre har en rysk utan en israelisk ägare.

FA håller på att göra om ligsystemet för damer i England. WSL1 kommer att ha elva lag nästa säsong och vara professionellt. WSL2 blir semi-professionellt med tolv lag. Sunderland som sparkades ut ur klubben och har varit självständiga har stora ekonomiska problem och sparkas hänsynslöst ur systemet två divisioner ned medan West Ham flyttas upp. Hårt men kanske nödvändigt då även damlag mästa bära sina kostnader någorlunda och en ren damklubb som Sunderland blev när ägarna övergav dem har svårt. Men man känner onekligen med spelarna. Det talas om överklagande då Sunderland nu samarbetar med Northhumbria University. Annars pratas det mest om att Man United äntligen övergett sin negativa inställning och startat ett damlag som går direkt in i WSL2 med nye managern Casey Stoney.
    Ligan startar 8-9 september. Chelsea är som vi vet titelförsvarare.

Nu hoppas vi få besked om framtiden och att något börjar hända i Chelsea. Först måste förstås frågan om manager avgöras, sedan måste kommunikationerna intern mellan manager och ledning framförallt i spelaraffärer bli mycket bättre. Det finns mycket att göra för ledningen i Chelsea både framför och bakom kulisserna.
    Vi kan bara hoppas allt sker snart så att Chelsea inte blir sittande på läktaren den här sommaren också. Vi vill ha saker och ting klart snarast möjligt.

Vi vet nu vilka lag som har gått upp och hälsar Wolverhampton, Cardiff och Fulham välkomna tillbaka i eliten. Tre spännande nykomlingar och kanske kan de göra om vad förra säsongens nykomlingar lyckades med mot oddsen, att alla tre klarade av att stanna kvar.

 

Rykten, notiser m m, v-22


SÖNDAG:
Det kommer från Italien så... där hävdar de dock attt Chelsea har hållit möten med Fulhams manager Slavisa Jokanovic om att bli nästa manager. Vår förre mittfältare har ett år kvar på sitt kontrakt med Fulham och Fulhams ägare Shahid Khan har gått ut och sagt att de pratar om en förlängning.

Franska rykten säger att Chelsea, och Spurs, är intresserade av Red Bull Salxburgs mittfältare Amadou Haidara.
    Även Bordeaux's Malcolm lär intressera och dennes representanter ska ha träffat Chelsea.
    Så det är som vanligt en massa rykten om icke helt färdiga spelare utan mer spelare för framtiden till Chelsea. Inte det klubben behöver just nu.

LÖRDAG:
Varje lands media utser nu Chelsea nye manager. I Frankrike heter han Laurent Blanc, i Italien heter han fortfarande Maurizio Sarri och i Spanien är de hundra procent säkra på att det bli Luis Enrique. Vi kan väl säga så här, inom CSFC föredrar vi nog ändå att Conte stannar om det är enda alternativen.
    Vi har inte jättestor tilltro till Blanc och både Enrique och Sarri ser ut att vara den sorts manager som så många gånger redan har kolliderat med vår ledning och inte på ett positivt sätt. Så varför lägga 9m plus pund på att byta manager när ingen tror vi byter upp oss? Lägg det på att köpa en riktigt bra spelare och behåll Hazard.

Jack Butland ses som en efterträdare till Thibaut Courtois. Chelsea borde kunna få en bättre målvakt tycker vi men Butland är ju inte dålig och helt klart för bra för Championshipnivån.

Inte Chelsea men det verkar som Swansea har svårt att komma överens med Östersund om ersättning för att värva Graham Potter.

Dagens Don Balon är en höjdare, vilket förstås innebär att de lyckas sätta ett nytt lågvattenmärke. Enligt Don Balon går Thibaut Courtois till Liverpool.

En anledning till att inget händer i Chelsea förutom all osäkerhet kring Roman, hans visa, flytt till Israel och så vidare lär varit att även Marina Granovskaia har varit bortrest den här veckan. I Ryssland men då Roman lär varit i Israel var det nog ingen jobbresa eller... Vi kan liksom medierna bara spekulera.

Så är det dags för normalt sansade Guardian att döma ut Chelsea. Rätt eller bara jättefel, avgör själva genom att läsa här>>

FREDAG:
I förrgår var de alla överens. Maurizio Sarri är Chelseas nye manager. Medierna alltså.
    Idag är de alla överens. Medierna alltså. Sarri är inte Chelseas nye manager.
    Även alltså de som vi hoppas är lite mer seriösa än andra.
    Inte pga Napolis utköpsklausul vilket hälften av dem tror, utan för vad den andra hälften tror. Att Sarris temperament och konflikter med italienska förbundet har fått Chelsea att tveka.
    Tänk, efter månader av spekulation har nu medierna upptäckt att Sarri fått en mängd böter och varningar för homofobi, sexism och andra mindre lämplia uttalanden... Han var senast avstängd i januari för det. Och Italiens förbundskapten Roberto Mancini har offentligt sagt att en person med de åsikter som Sarri uttryckt skulle aldrig få sätta foten vid sidan av plan i England. NU har journalisterna upptäckt detta!
    Vadå, ännu en eldfängd italienare med temperament... Vi försöker låta bli att diskutera stereotyper men lägg ned, det är ju bara timmar sedan alla medierna var säkra på att Sarri inte skulle ställa till problem med Chelseas sätt att göra transfers utan att hans acceptans av att jobba med spelare som klubben "förser honom med" var huvudargumentet för att han skulle få jobbet.
    Som sagt, silly 2018 ser ut att bli mer än silly.

En av Englands tabloider, av den mer smaklösa sorten har uttryckt det som hänt de två senaste dagarna som att Chelsea är en klubb utan stadion (åtminstone en ny), manager och stjärnspelare inom kort!
    Det tror vi inte men det är klart, lyckas deras och andra sportskrivare med sina uppsåt kanske Conte får sparken, Eden Hazaerd kanske lämnar och deras föredragna premiärminister har ju redan ordnat så att en miljard pund i arbetstillfällen har försvunnit från London de närmaste åren. Så vem vet vad som väntar oss Chelseafans.
    Själva tror vi förstås vi vinner Europa League och Premier League nästa säsong ;)

En god nyhet är dock att den tidigare skadade Mich Batshuayi enligt en pressläcka har tagit sig in i Belgiens talangfulla slutliga VM-trupp, med Courtois och Hazard.

Ungefär som det faktum att Chelsea enligt medierna fortfarande ska spela mot Inter i Göteborg och Arsenal i Solna, dagen innan de möter City på Wembley. Tänk, vi ställer oss lite tvivlande till det. Men kanske blir det match mot Sevilla 28 juli, någonstans...

Vi brukar ju tro mer på bookmakers än sportjournalister (det säger verkligen något...). Just nu har engelska bookmakers Chelsea som andrahandsfavorit till att bli Zinedine Zidanes nästa adress. Att han tar över franska landslaget, som även Deschamps tror, efter VM står i 3/1. Chelsea i 4/1 och Qatars landslag inför deras VM i samma siffror (vi tvivlar dock på att Zidanes intresse för pengar är lika stort som bookmakers tycks tro. Vi tror nog Zidane söker en fotbollsutmaning, inte ett omöjligt uppdrag för stora pengar).
    Samtidigt tippas ju Pochettino bli Reals nya manager trots att han förlängde sitt kontrakt med Tottenham för tio dagar sedan (undrar om han inte ångrar det just nu även om han säger andra saker?). Det gör att Sarri som medierna ansåg vara klar för Chelsea nu nämns som Pochettinos efterträdare i Tottenham. Årets Silly lutar åt att kunna bli episkt spekulativ.

Vår gamla ärkefiende som vi sällan tänker på numera, Leeds har sparkat sin andra manager den här säsongen. Först var det dansken Christiansen som fick gå, nu fick efterträdaren Heckingbottom sparken. Så säger de att Chelsea sparkar tränare ofta, vi är inte i närheten av Leeds, eller Watford för att ta två exempel.
    Intressantast är dock att Leeds tydligen siktar på Marcelo Bielsa som efterträdare. Det vore ett fyrverkeri (och en manager som ofta lämnar).

Daily Mail har hittat sin inre Don Balon och hävdar nu att Roman funderar på att ersätta Antonio Conte med Avram Grant. De förväntar sig alltså att vi ska tro på att Chelsea betalar 9m+ för att bli av med Conte för att ersätta honom med Grant!? Sorry kids, det är bara nissarna med fingrarna på tangenterna på sociala medier som går på ett sådant rykte (och många tycks ha gjort det vilket säger allt om dem och väldigt lite om Chelsea).

Dagens Don Balon är Mauro Icardi till Chelsea för 110m euro. Känns som vi hört det förr och det har aldrig hänt. Just nu finns det andra saker som är viktigare, som att veta vem som är manager nästa säsong och anställa en sportchef.

Det är ändå inte deras mest sensationella rykte. Det här slår det mesta även Don Balon drömt ihop. De säger nu att Chelsea är delvis ansvariga för att Zidane sa upp sig som Realmanager igår. Detta för att Chelsea ska ha lagt bud på Karim Benzema (varför?). Detta som del av en affär för Eden Hazard som Zidane ville ha till Real och som Perez till slut ska gått med på... Perez ska ha varit villig att låta Benzema gå och det ska varit droppen för Zidane, som likt vår egen manager, vill ha betydligt större kontroll över transfers.
    Detta låter som fria fantasier och då de kom från Don Balon är det också säkerligen det.

Apropå Zidane dock. Sociala medier och videospelsfansen svämmar nu över med önskemål från Chelseafans och så kallade Chelseafans som vill ha Zidane som nästa manager i klubben. Om Zidane ansåg att Real hade för stor klubbkontroll av transfers, varför skulle han då ens överväga Chelsea som tillhör de klubbar där managers ärligt talat har mindre kontroll än i många andra klubbar.

Och som väntat spekulerar många nu i att Roman Abramovich ska sälja Chelsea och köpa en annan klubb, företrädesvis i Italien då det är där dessa rykten sprids hårdast av Calciomercato.

Apropå managers så hävdar Guardian att Chelsea inte kommer att betala Napoli några 7m pund för Maurizio Sarri och att de ska ha meddelat italienaren det. Däremot är Chelsea tydligen fortfarande villiga att betala minst 9m pund för att sparka Conte.

TORSDAG:
Att Daily Mail skulle göra sensationsjournalistik och försöka svartmåla Chelsea och Roman Abramovich var lika givet som att näsan sitter fram i ansiktet, efter beskedet om stoppet av arenabygget. Så som alltid, när ni läser Daily Mail, läs med stor skepsis och vet att de aldrig är Chelseavänner men vi tror ändå de har en poäng här. Det finns också en hel del fakta som stämmer även om de inte kan låta bli att utmäla vissa saker som mindre smickrande för Roman och Chelsea. Läs mer>>

Som om dagen inte är stökig nog. Italienska källor hävdar att Chelsea har en principöverenskommelse klar med Maurizio Sarri men Napoli vägrar släppa honom, trots att det ska finnas en form av release-klausul som går ut idag. Napoli kräver ändå full ersättning trots att de sparkat Sarri. Vilket nu leder till att alla parter hotar stämma varandra...
  Ändå tror alltså italienska källor att Chelsea och Napoli kommer att göra affärer kring spelare i sommar! Sandlådekrigen i fotbollsvärlden blir inte färre, om något verkar de bli värre och värre.

Juventus vill byta Higuain mot Morata. Vi har hört det förut men ryktet växer. Chelsea borde absolut tacka nej till det.

Ryktet som går kring Courtois är att Chelsea tröttnat på hans förhalande och har avbrutit alla förhandlingar om en kontraktsförlängning och siktar på att sälja målvakten i sommar. Vi kan inte säga annat än att vi förstår Chelsea. Samt ärligt talat, Courtois har inte utvecklats som vi hoppades på. Bästa plan som vi ser är fortfarande ett byte med Atletico med Jan Oblak till oss. För det är ju också fakta att även om Courtois inte riktigt blev vad vi hoppades på är han ändå en av de 5-8 bästa målvakterna i världen.
    Men då Willy Caballeros kontrakt går ut sista juni och han i dagsläget är Argentinas förstemålvakt i VM gör situationen besvärlig, som så mycket i Chelsea för tillfället. Caballero började bra i Chelsea men vacklade ordentligt senare delen av säsongen och han är inte i Courtois's klass.

Everton har bestämt sig för en ny manager denna managerkarusellsommar. Det är samma man som de egentligen ville ha innan Allardyce men som Watford vägrade släppa för att sedan sparka någon månad senare. Det vill säga, Marco Silva.

Italienska rykten placerar Chelsea som intresserade av Romas eftertraktade målvakt Alisson Becker, Brasiliens landslagsmålvakt. Detta då fler och fler tvivlar på Courtois's vilja att stanna och Chelsea vill slippa kontraktsstrul kring honom. Alisson sägs vara Liverpools topp-target men ingen vet väl egentligen om Klopp vill köpa en målvakt, andra påstår dock att Liverpool försöker få loss Jan Oblak.

PSG nämns redan som Zidanes nästa adress, även om de precis utnämnt Thomas Tüchel. Många supportrar har kastat sig över tangenterna och vill nu ha Zidane till Chelsea. Kanske är en av dem Eden Hazard under pseudonym då han aldrig gjort någon hemlighet av att han skulle vilja jobba med Zidane. Och ärligt talat, varför inte - ska Chelsea byta manager så varför inte till Zidane, han har ju överraskat med ett utmärkt jobb i Real Madrid där han vann nio titlar på 2,5 år. Det kan man kalla serievinnare även om bara(!) fyra av dem kan sägas vara riktigt viktiga; tre CL- och en La Liga.

Snacka om överraskning. Zinedine Zidane har sagt upp sig som manager för Real Madrid. Det är närmast en chock efter de CL-framgångar han haft med dem. Vi erkänner beredvilligt att vi inte trodde mycket på honom som manager, trodde han var för lågmäld och oerfaren men fakta har ju bevisat hur fel vi hade och hur vi underskattade honom. Ändå...
    Så varför är det bra för Chelsea?! Jo framförallt därför Zidane är och har beskrivtits vara den som framför alla andra har velat värva Eden Hazard till Real Madrid, före deras starke klubbpresident Perez. Så nu kommer de ryktena att minska kraftigt.
    Något ironiskt är det säkerligen att den tidiga favoriten hos bookmakers att efterträda honom är Arsene Wenger! Vi tvivlar dock på det. Pochettino tillhör också favoriterna men han förlängde bara häromdagen så det är också stora tvivel kring. Andrahandsfavorit är Antonio Conte! Vilket börjar redan kännas riktigt troligt.

Växande antal rykten säger nu att besked om manager för Chelsea kommer nästa vecka. Nästan alla tror det handlar om Conte ut och Sarri in.

Om det sker menar många, inte minst Chelseahatarna på Daily Mail att Anthony Martial, Robert Lewandowski och Jean Michel Seri är toppkandidaterna på värvningslistan.

Samtidigt verkar City nära att spendera 100m på Mahrez och Jorginho. United har en transferbudget om 200m pund. Liverpool har redan spenderat stora pengar på Keita och Fabinho.

Chelsea lär vara mycket nära att värva från Nantes. Det handlar om försvararen Pierre-Emmanuel Ekwah Elimby. Han är dock inte ens 16 fyllda så det är en möjlig akademivärvning i så fall.

ONSDAG:
John Terrys tid i Aston Villa är över. Det har klubben bekräftat idag. Vi vet dock inte om JT nu tar upp management eller om han tänker fortsätta spela någon annanstans. Vi hoppas se honom på Chelseas bänk nästa säsong som ledare, en ledare av spelare som klubben behöver även om han inte är på plan. Det har vi lärt den gångna säsongen.

Förre ägaren Ken Bates har leverat en attack och ett slags försvar mot de anklagelser om rasism som ska ha förekommit i akademin under hans tid som ägare. Vi vet inte hur vi ska kommentera det hela utan låter er själva dra slutsatser utifrån den här artikeln i Guardian, men kom ihåg att Guardian är de som anser sig gjort ett scoop med att "avslöja" det hela. Läs och skapa er egen uppfattning>>

Metro hävdar att Chelsea hållit möten med Laurent Blanc om managerposten. Det får vihoppas bara är Metro för Blanc tillhör inte de kandidater vi är särdeles intresserade av.

Dagens Don Balon rör som alltid en Realspelare och Chelsea. Fast inte en av dem som brukar nämnas utan Lucas Vazquez som Don Balon hävdar har fått löften av Roman att få en större roll i Chelsea än i Real. Ett "löfte" som klart avslöjar att det hela är en lögn, för ingen ger sådana löften längre.

I Italien sägs det att Chelsea leder jakten på Gonzalo Higuain för 71,3m pund. Vi tvivlar men silly season börjar i alla fall röra sig om lite rykten till Chelsea även om trovärdigheten är väldigt låg än så länge.

TISDAG:
Frank Lampard är i långt gångna förhandlingar med Derby. Vilket visat sig vara fullständigt usla nyheter för Chelsea.
    För om Lampard får jobbet lär han ta med sig Jody Morris som assisterande manager och det är verkligen inte bra nyheter för Chelsea. Jody Morris är i våra ögon den bäste manager akademin har haft (Brendan Rodgers får ursäkta) och vi ville snarare ha honom till vårt a-lag än förlora honom till Rams i Championship.

Ryktena handlar nästan uteslutande om Maurizio Sarri just nu. Men fullständigt tyst från klubben om Conte eller Sarri. Ingen bra situation men vi är ju inte ovana.
    Ska vi tro italienska rykten kräver Sarri en kassa om 179m pund att köpa spelare från Napoli för.
    På spelarsidan pratas det om att Chelsea tänker göra om förra årets idioti och släppa en spelare till United för att Mourinho vill ha honom. Det handlar om Wilian som själv är mindre road av det ryktet då han vill stanna i Chelsea. Vi anar att det handlar också om vem som blir manager eller förblir manager.
    Sportblaskorna menar att Jorginho skulle bli en uppgradering på Matic. Vi kommer mycket väl ihåg att det var exakt vad alla sa och fick oss att tro till verkligheten kom ifatt när Bakayoko värvades. Eftertankens kranka blekhet existerar inte hos skvallergubbarna på sportredaktionerna.

Liverpool är aktiva på marknaden. De har redan klart med Keita från Leipzig och nu har de köpt Fabinho från Monaco.

Apropå Leipzig är de intresserade av Kenedy om de måste släppa Emil Forsberg. Säger ryktena.

MÅNDAG:
En mycket läsvärd artikel om Eni Aluko som nu lämnar Chelsea för en karriär i en ännu inte namngiven europeisk klubb. Aluko är ett föredöme på många sätt, inte minst genom att hon lyckats kombinera en karriär som advokat med toppfotbollen och har haft en sådan glänsande karriär. Läs mer här>>

Juventus lär nu intressera sig för Anthony Martial istället för Alvaro Morata då förhandlingarna påstås ha brutit samman med Chelsea. Payback för allt strul kring Alex Sandro, eller...?!

Gareth Bale till Chelsea. Låter det troligt? Nja, knappast. Engelska medier tror alltid att Bale ska lämna Real Madrid och walesaren har efter sin finalsuccé passat på att närmast kräva mer speltid (något som aldrig går hem hos managers) så självklart flyger ryktena. Men det känns inte särdeles troligt. United sägs vara förstavalet men även medierna har börjat ifrågasätta om de är intresserade, så in kastas Chelsea för att erbjuda konkurrens. Men prislappen för en övergång och en lönekostnad högt över Chelsea nuvarande struktur (det talas om att han matchas mot Sanchez förmodade 500t i veckan i United) får oss att ta det här ryktet med en skeppslast salt. Plus att vi tror inte han egentligen vill lämna.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC