csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5 Chelsea FC   38 sp 21 v 7 o 10 f 62 -38 mål 70 p

- always proud to be Blue -
Chelsea U18:
Premier League Cup, Premier League South 2017-18, FA Youth Cup 2017-18, National Champions
Årets Spelare damer: FRAN KIRBY
Chelsea Ladies: FA Cupvinnare 2018


7 - 13 maj 2018
    NÄSTA MATCH:

        MAN UNITED FAcup - 19 maj kl 18.15

    TV

Nyheter v-19


SÖNDAG:
Antonio Conte sa efter matchen att våra fans förtjänar bättre från dem än vad de visade idag.
Sanna ord!

Vi skäms för Chelsea idag. Det var inte idag säsongen sket sig men vi kan väl ändå få begära att de försöker avsluta snyggt? Ska vi tolka det som ett finger från Conte till klubben och ledningen eller... Hans beslut och taktik i de två senaste matcherna har inte direkt visat att han vill vara kvar i Chelsea.
    OK att andra halvlek var bättre men då fortsatte ju laget missa alla chanser precis som under resten av säsongen, så...
    Swansea åker ut och vi får vänta till 26 maj innan vi vet vilka som ersätter. Lokalkonkurrenten Cardiff är dock redan klart och dagens Swansea kan göra en Sunderland, ta hissen en division till ned.
   
Idag tar ligasäsongen slut!
    Newcastle saknar tre spelare, Christian Atsu fd Chelsea, Clark och så får förstås Kenedy inte spela mot Chelsea. Slimani är inte heller med då han är avstängd och har återvänt till Leicester.
    Chelsea saknar Luiz och Ampadu.
    Newcastle har avslutat säsongen svagt med fyra raka förluster. De måste förlora idag för att Chelsea ens ska ha en astromisk teoretisk chans till Champions Leaguespel. Men vi såg ju hur Chelsea agerade och hur Conte matchade laget mot Huddersfield och även om vi vill tro är det svårt att göra det. Särskilt som Liverpool inte förlorat hemma på hela säsongen och har bra mycket mer att spela för än Brighton.
    Vi får ändå spela europeisk fotboll i Europa League även om en del fnyser åt det. Det är dock inte det viktigaste. Viktigare är FA Cupfinalen på pingstafton och hur Chelsea agerar med manager och värvningar till nästa säsong. Särskilt med en extremt krävande och svår transfersäsong som väntar. Den är kortare än vanligt och kortare än andra länders då den slutar innan ligan startar (vilket är rätt att den ska, men det borde ju vara så i alla länder), VM-spel som tar fokus från nästan allt annat. Ja, det är många osäkra faktorer som måste redas ut snarast efter nästa helg.

LÖRDAG:
Chelsea Ladies är en enda poäng, på två möjliga matcher nästa vecka, ifrån att vinna dubbeln. Både ligan, WSL, och FA Cupen i år.
    Detta efter att slagit Sunderland ikväll. Med 2-1. Chelsea har 6 poäng och två plusmål bättre än City när båda lagen har två matcher kvar.
    Fran Kirby förstås. Hon gav Chelsea ledningen i 42a minuten mot Sunderland. Hennes målsnitt i Chelsea med ett mål per match spelad håller. Eni Aluko ökade sedan på i 57e. Sunderland reducerade i 86e minuten genom Ramshaw.
    Det var Chelseas nittonde raka match utan förlust i ligan. De är också ännu obesegrade i WSL den här säsongen.
    Resultat>> Nästa match är det uppskjutna mötet med Bristol City på tisdag och nästa söndag avslutas WSL med ett tufft bortamöte mot Liverpool.

Chelsea Ladies har en jättechans att rycka ifrån och nästan avgöra WSL nu. Arsenal Women slog nämligen Manchester City med 2-1 och vinner Chelsea mot Sunderland senare i kväll leder Chelsea med sex poäng före City och sju före Reading och Arsenal med två omgångar kvar. City har +26 mål målskillnad, Chelsea har +27 så det kan ännu handla om målskillnad om Chelsea tar alla poängen mot Sunderland. En vinst innebär dock att Reading och Arsenal är avhängda. Matchen börjar 20.45.

Damerna fortsätter jaga titeln. Tre matcher kvar att spela, bara en av dem hemma dock. Den matchen är ikväll mot Sunderland.

För herrarna kan vi bara drömma om mirakel. Det vill säga att Brighton slår ett motiverat Liverpool på bortaplan medan Chelsea för en gångs skull (inte som i onsdags) gör jobbet mot Newcastle. Drömma kan vi ju men sannolikheten är väldigt liten. Tyvärr. Vi får se fram emot cupfinalen och nästa säsong istället.

FREDAG:
Från dagens presskonferens.
    Thibaut Courtois tränar igen och är aktuell för spel på söndag. Annars inget nytt, det blir alltså ingen mer match i år för David Luiz vars knäskada varit klart värre än väntat, men han hade ju knäproblem redan förra året och där någonstans kanske något missades.
    Målet är att ta tre poäng mot Newcastle och hoppas på det bästa (alltså att Brighton gör vad ingen alls tror de kan göra, slå Liverpool på söndag). Därefter är det dags att fundera på FA Cupen.
    Närvarande ville veta hur illa det är med att missa top fyra. Conte medgav att det var inte bra men påminde om att för två år sedan var situationen långt värre.
    Conte slingrade sig kring frågan om det är svårare att rekrytera utan CL-spel. Han var inte särdeles angelägen om att ge ett klart svar.
    Conte menade att Chelsea haft en del otur i år och förlorat poäng i matcher vi inte borde. (Det är ju säkert, flyt har vi inte haft utan snarare rent oflyt många gånger men det är bara en del av alla förklaringar). Även om han inte vill använda uttrycket.
    Han ville inte alls diskutera möjligheten att närma sig och fånga in City nästa år utan bara koncentrera sig på nuet. (Vilket inte känns så underligt då ingen vet hur han själv kommer att agera efter FA Cupen är spelad).
    Han har inte tröttnat på PL utan betonar att det är världens bästa liga och att han lär sig hela tiden från den.
    Vi lär få höra frågan om hans framtid även nästa vecka men här är ordagrant Contes svar på en fråga han måste spy över: "It is the same as I live the whole year. I have been living with it since the start. I always say with you, my thought is to do my job in the best way. Since the start of the first game I think I don’t listen to them. "
   
Chelsea presenterar idag också nästa års tröja. Den läckte ut för månader sedan och nej vi gillar den inte. Egentligen är tanken med linjer som bryter av bra och smart, men vi kan aldrig någonsin ställa upp på rött i vår tröja och nu är det på tok för mycket rött, särskilt då sponsorn Yokohamas fula symbol också är röd.
    Så vi sparar våra pengar i väntatn på något utan rött, Chelsea är en blå klubb. Vi även gillar blå strumpor bättre än vita även om vita är snygga också.
    Se några bilder här>>

CSFC gissade fel men ställer helt upp på valet. Det är utmärkt. Vi trodde på Willian men han vann "bara" Spelarnas Spelare. Årets Spelare blev N'Golo Kanté, mannen som aldrig är dålig eller ens medelmåttig.
    Årets Unga Spelare blev Andreas Christensen. Solklart då så få unga spelare också spelat och ingen så bra eller regelbundet som det danska löftet.
    Willian vann Årets Mål för hans mål, det andra i matchen mot Brighton i januari. Själv hade vi nog valt Girouds ballerinamål.
    Fran Kirby tog dubbelslam. Hon vann både Årets Damspelare och Årets Spelarnas Spelare.
    Årets Akademispelare blev Reece James, också lite överraskande då vi hade gissat Hudson-Odoi.
    Tidigare vinnare>>
 

TORSDAG:
Chelsea lär få böta för "failing to control players" i matchen mot Huddersfield. Det handlar om incidenten när domaren utan någon som helst bollkänsla blåste av för halvtid just när Chelsea skulle slå en hörna.
    Chelsea får yttra sig men det är ju meningslöst då väl ingen klubb eller spelare har fått rätt efter att FA anklagat dem.

Ikväll delar Chelsea ut sina egna utmärkelser som Årets Spelare, Spelarnas spelare med mera. En fest där vårt tidigare tips om Willian som Årets spelare inte påverkas av hans insats igår då röstningen redan var stängd.

Chelsea Ladies kapten Katie Chapman som vann sin tionde FA Cuptitel förra helgen och som kan vinna WSL-titeln om tre matcher har idag meddelat att det blir hennes sista matcher. Efter en lång karriär med ett par avbrott för tre barn slutar 35-åringen med toppfotbollen. Hon spelade sin första cupfinal som 14-åring. Chapman kom 2014 från Arsenal. Hon kommer att bli saknad i Emma Hayes lagbygge.
    Klubben har publierat en bra artikel om hennes Chelseaskarriär. Läs här>>


I sista ligamatchen i U18 Premier League South matchade Jody Morris ett rent skolpojkslag och ändå fick de 2-2 mot FA Cupfinalisterna Arsenal, vilket är imponerande även om de också roterade. Udda var också att det var egentligen en bortamatch men klubbarna kom överens om att spela den hos Chelsea. Campbell och Thompson, på straff, gjorde Chelseas mål. (Det vanliga U18-laget visade upp sina bucklor på Stamford Bridge under halvtid i gårdagens match).

Fran Kirbys mål igår var hennes 46e mål för Chelsea. På 46 spelade matcher. Hon är verkligen bra just nu. Hon leder dessutom skytteligan i WSL med 24 mål.

ONSDAG
CSFC drar nu officiellt tillbaka vårt stöd för Conte. Hela världen visste vilken match som väntade, visste exakt hur den skulle gestalta sig och ändå tar han ut ett sådant lag! Willian gjorde kanske sin sämsta match någonsin i Chelsea och en manager kan inte så sakna fingertoppskänsla att han inte märker att en spelare är totalt ur form på träningsplan. Hur man kan motivera att bänka sina formstarkaste och bästa spelare i en match som gäller så mycket och som är så lätt att förutspå är obegripligt. Vi frågade innan matchen om Conte tankade det här, vi ställer samma fråga efter matchen även om han gjorde rätt byten och knappast kan beskyllas för att Courtois blir skadad och Cabellero drabbas av någon slags hjärnblödning i omdömet. Men att göra fem ändringar ändå från ett lag som spelade fantastiskt i helgen för att.... spara dem till sista matchen när allt ändå är slut eller..? Obegripligt. Vill Conte få sparken såg han till att ge Chelsea anledningen. Det kommer att kosta Chelsea stora pengar och någon solklar ersättare finns inte. Men ikväll visade Conte vilka brister han har som manager. Han har massor med styrkor också, men tydligen bara när han själv vill.
    Varje match mot lag som spelar som Huddersfield i år har slutat i enorm besvikelse känns det som. Sju oavgjorda och nio förluster är inte i närheten av godkänt för den här truppen och den här klubben. Visst har vi haft oflyt men minst lika många gånger eller fler beror de usla resultaten på fel beslut och annat som kunde undvikits. Tack och adjö CL och risken är väl nu att det blir omöjligt att rekrytera och behålla våra absolut bästa.
    Chelsea var så bra mot Liverpool och så kastar man bort allt som var bra i den matchen för att spela så här? Grattis dock till Huddersfield som klarade sig kvar i Premier League trots att de knappast har trupp eller spel för det. En del har föreslagit David Wagner för Chelsea, idag känns det nästan som ett vettigt förslag.
    Vi är inte på något sätt optimister mot United heller då vi vet hur de kommer att spela och frågan är om Conte har en enda lösning mot det heller i cupfinalen?!

Vi har också ikväll förlorat vårt mål- och poängrekord till City. De förtjänar det, men det lindrar inte direkt känslorna just nu.

Drömmen om Champions League dog med inkompetens, vrålkonstig laguttagning och en fullständigt huvudlös utrusning av en målvakt som bara blivit sämre ju längre säsongen gått och en manager som trodde man kan mygla sig förbi ett lag som kämpar för sin existens. Det var det! Tur vi har damerna och ungdomarna att hoppas på.

Fran Kirby, Årets Spelare i alla utnämningar i England den här säsongen gjorde första viktiga målet mot Birmingham ikväll. 20 Men som vanligt har Chelsea svårt med Birmingham och de kvitterade i 63e. Erin Cuthbert räddade sedan Chelsea med ett mål på övertid, 90+2. Serieledning med tre poäng när det är tre matcher kvar att spela. Så skönt. Särskilt som det skedde när Chelsea uppträdde som byidioter och skänkte Huddersfield ledningen på Stamford Bridge.

Strax innan matchstart fick vi veta varför Thibaut Courtois saknas helt. Han har dragit på sig en ryggskada.

Nu har det äntligen gått upp även för medierna vad CSFC har hävdat ända sedan i höstas. Chelseas problem i år beror på lagets smått fantastiska ineffektivitet framför mål.
    Sky sport har därför försökt utreda om det beror på anfallarna eller om det beror på vilken support de fått.
    Inte oväntat är svaret alternativ 2. Våra anfallare har inte presterat men enligt statistiken och Sky ligger problemet snarare i supporten till anfallarna. Något som vi också påpekat, för hur många gånger har vi inte i matchrapporterna påpekat hur få bollar våra toppanfallare har fått att jobba med. Ändå är Chelsea tredje sämst av alla lag i PL i vad det gäller att omsätta så kallade bra målchanser.
    Så svaret är nog både och egentligen. Läs Skys artikel här, intressant läsning och alla kan dra sina egna slutsatser.>>

Vi noterade det först nu, Chelseatalangen Beth England spelar nu för Liverpool. Och vilken tjänst hon gjorde oss när hon gjorde enda målet för Liverpool mot Manchester City igår. Så ska utlånade spelare hjälpa oss. Se och lär Kenedy inför matchen mot Newcastle ikväll.
    Englands enda mål innebär att Chelsea kan återta ledningen i WSL genom att ta poäng mot Birmingham senare ikväll.

Ett ungt U23-lag fick vidkännas en ordentlig förlust i sin sista match i Premier League 2. De förlorade borta till Liverpool U23 med hela 5-1. Svenske Joseph Colley deltog i matchen och målet gjordes av Taylor-Crossdale 58. Chelsea har ju till skillnad från många andra klubbar (de flesta) valt metoden att låna ut sina unga spelare istället för att matcha dem i den av många ansedda undermåliga PL2-serien. Chelsea har därför inte alls samma framgångar i den serien som i andra.

Ivälll spelar både damerna och herrarna väldigt viktiga matcher. Ingen får förlora. För damerna gäller dessutom att göra många mål. Chelsea Ladies har haft stora problem med Birmingham City tidigare så det krävs en riktigt bra match. Och helst många mål då deras liga, WSL, ser ut att avgöras på målskillnad.
    Chelseas herrar har så dålig målskillnad att det handlar om närmast tvåsiffriga antal mål för att göra skillnad. Vilket vi inte tror på. Så det är bara vinst som räknas. Allt annat är ett fiasko mot Huddersfield, som inte kan underskattas i dagens läge. 0-0 borta mot City, även om de är klara mästare, imponerar.
    Båda kommer från stora segrar i helgen. Chelseas mot allas gullungar Liverpool och damerna från att piskat Arsenal i FA Cupfinalen. Det ställer speciella krav på deras managers, att få laget att prestera igen och inte tro det löser sig.

Vi har stort hopp om Newcastle ikväll. Även om det kanske inte direkt kan byggas på trovärdighet. Utan det är hopp. Lite grann som vi hoppas på lottodragningen någon timme tidigare. Newcastle har de senaste omgångarna sett ut som om spelarna redan är i baddräkt och flipflops (fulaste fotbeklädnad som någonsin missprytt fötter). Ändå hoppas vi ju de ska ta poäng av Tottenham. För att Rafa har varit Chelseamanager och för att Kenedy gjort succé där. Och för att de är en klassisk fotbollsklubb hur misskött den är av PLs egen Donald Trump, Mike Ashley. (Förutom en personlig förtjusning för blå-blått, svarta tröjor är för damlag, har ju Newcastle haft de snyggaste tröjorna i ligan sedan reklam tilläts, när de hade Newcastle Ale som sponsor - det var den perfekta tröjan=reklamkombon designmässigt. Blå tröja med rödvit Yokohama är ju ärligt talat rätt blaha).
    Först och viktigast är dock att Chelsea slår Huddersfield som kommer att göra allt möjligt för att stänga ned oss ikväll och stjäla en seger i en kontring. Deras attack är närmast obefintlig normalt sett men de har disciplin, moral och motivation så det sprutar ur öronen på dem. De behöver en poäng till och de kommer absolut inte ge sig utan en heroisk kamp på Stamford Bridge. Kvalitetsmässigt är de inte i närheten av Chelsea men sådant betyder inte allt som vi alltför väl vet.
    Chelsea har en riktigt tuff match framför sig ikväll. Och först en kvart senare får vi veta hur Newcastle har skött sig, så det finns absolut inget resultat att spela på. Rätt skönt ändå, Chelsea måste göra sitt bästa och gör de det som de gjorde mot Liverpool - då fortsätter pressen på lagen ovanför. För Liverpoolmatchen var riktigt bra även om Rüdiger (som han plockade ned Salah) och Hazard inte överallt (läs Merseyside) fått det beröm de förtjänade. Men ursäkter av alla sorter har alltid fungerat på den platsen och hos de fansen och deras fd spelare som aldrig någonsin är objektiva!

TISDAG:
Från ödesmatchen mellan Swansea och Southampton. Swansea var största delen av matchen bäst, men Carvalhal vägrade sätta in den som var närmast göra det bra för Swansea till det var för sent, Tammy Abraham till det var för sent. Logiskt på ett sätt, för han har inte trott på Abraham, men denne gjorde mer framåt under sina få minuter än resten av laget. Vilket visar att manager kan inte direkt allt! Swanea är nu väldigt nära att ersättas i PL av Cardiff.

Chelsea under 1980-och 90-talen verkar inte varit den bästa platsen att vara på för unga spelare. Vi har fått veta om sexuella trakasserier och nu växer antalet unga spelare som utsattes för rasism i klubben under Ken Bates era. Inte roligt att notera men vi måste ju ändå nämna det då det nu kommer fram i rampljuset. Det är från flera decennier sedan men det är ju ingen ursäkt för att det fanns individer i dåvarande ungdomssektionen som behandlade sina medmänniskor på ett sådant här sätt. Det finns inget som helst försvar för det. Inget alls.
    Det enda positiva är att nuvarande klubbledning och ägare tar det hela på största allvar och försöker rätta till det som dagens Chelsea kan rätta till. Gjort är gjort och kan inte göras ogjort, det är ändå viktigt att det kommer fram och belyses inte minst för att det aldrig någonsin mer ska kunna hända i vår klubb. Eller i någon annan klubb heller för den delen, för Chelsea var absolut inte enda klubb som hade problem med individer med en stenåldersmässig människouppfattning.

Från dagens presskonferens:
Alvaro Morata är spelklar igen efter en lättare skada. (Många tror han kommer starta men kring det gav Conte förstås inget klart besked).
    Conte vägrade förstås spekulera i Moratas framtid efter alla dessa rykten om Juventus och klara kontrakt (vilket vi absolut inte tror på).
    Conte ville inte heller säga om Moratas säsong har varit bra eller dålig. Han vill inte prata om enskilda spelare men medger att säsongen har varit besvärlig för hela laget.
    Han påpekade att Chelsea gör vad de kan men för att nå en CL-plats måste Liverpool och Tottenham tappa förlora i matcher de är favoriter i.
    Conte sa rent ut att Chelsea förlorat säsongen tidigare under den; genom att tappa poäng på ett idiotiskt sätt ("stupid way") och genom lagets stora ineffektivitet. Men nu är det inte tid att ångra oss på utan vi måste sikta på att vinna de två kvarvarande matcherna och FA Cupfinalen.
    Så ville sportjournalisterna spekulera igen och Conte sköt snabbt ned dem genom att vägra delta i det, gällande Allegri om han passar Arsenal. (Varför ska Conte säga vad han tycker om det....? Det är Chelseas presskonferens inför matchen mot Huddersfield!)
    Conte tycker inte det är lättare att jaga än att bli jagad. Han föredrar helt klart att vara det jagade laget.
    Han förväntar sig en tuff match från Huddersfield som kämpar mot nedflyttning.
    Han ville inte utnämna Olivier Giroud till säsongens bästa värvning men medgav att det var en bra värvning av en spelare som gjort bra ifrån sig, inte minst mot Liverpool. En spelare med erfarenhet, internationell rutin och som passar in i Chelsea.
    Conte försvarade återigen Bakayoko och påpekade att han inte haft den bästa säsongen men att han är ung med stor potential. (CSFC medger att matchen mot Liverpool var en av hans bästa och den kom ju i rätt tid. Men han måste bli bättre för att försvara sin prislapp; dra ned på misstagen och bidra än mer framåt).
    Conte tycker inte han har fler alternativ nu än tidigare. Vi tappade Kenedy och Batshuayi i januari och ersatte dem med Emerson och Giroud.
    Han ville inte heller säga om det var hans sista hemmamatch med Chelsea. (Gudar, vad han måste vara trött på att efter precis varenda eviga match den här säsongen få svara på frågan om han stannar - om han inte gör det kan vi lika väl tacka alla engelska sportskrivare för att de har gjort precis allt de kan för att tvinga bort honom.):
   

MÅNDAG:
Nytt. Uefa har idag bekräftat att Liverpool kommer att få en CL-plats om de vinner CL men slutar femma. Där var inte nyheten för det har hänt förr, typ Chelsea 2012. Nytt är att de fyra lag som kommer före Liverpool får behålla sina platser och skulle Liverpool bli CL-mästare så förlorar inget lag sin plats, som Tottenham gjorde 2012 till vinnaren. Det känns som en bra förändring som är rättvis också.

Vi hoppas förstås att Newcastle kan slå Tottenham på Wembley på onsdag. Eller att Leicester gör det i sista matchen. Vi hoppas förstås att Brighton kan ta poäng på Anfield till helgen. Kan de slå United så varför inte.
    För vi måste ha hjälp av de lagen.
    Det är inte i Chelseas egna händer men oj vilken press vi satt på lagen ovanför. Synd bara att vår målskillnad är så pass svag att ett av lagen måste förlora, det räcker tyvärr inte med att bara förlora poäng i en oavgjord match.
    Chelsea måste dock slå Huddersfield, vilket absolut inte blir lätt eller är givet. De höll City mållösa igår och det är banne mig ingen dålig prestation och de kämpar fortfarande för nytt kontrakt. Sedan måste vi slå Newcastle i sista matchen, men oj vad roligt om serien lever till helgen.
    Chelsea har visat mästartakter på sistone. För sent förstås men efter en hel del besvikelser uppskattar vi ändå att Chelsea gör ett s k statement inför framtiden. Chelsea är inte slut, Chelsea går inte att räkna bort även om vi har en tendens att prestera varannat år.
    Eden Hazard har också visat att Chelsea får absolut inte förlora honom utan de ska göra precis allting i klubbens makt att behålla trollkarlen. Och se till att domarna slutar behandla honom på ett annat sätt än andra spelare, så mycket stryk som Eden Hazard får utstå är extremt. Att han inte är mer skadad än han är måste vara något slags fysiologiskt fenomen.

Alvaro Morata var skadad, vet inte om det var ryggen som spökade igen men första beskedet är att han kommer att kunna vara spelklar till nästa match, vilket kan behövas för så hårt som våra anfallare får jobba behöver de någon som kan ersätta dem i slutet.

 

Rykten, notiser m m, v-19


SÖNDAG:
Ryktena om Martial exploderade idag igen då Mourinho hade sagt han skulle spela men då han plötsligt och utan förklaring lämnade uppladdningen inför dagens match.

Nya starka rykten om att Juventus vill ha Alvaro Morata som ersättare för Mario Mandzukic. CSFC tillhör de som vägrar ge upp på en spelare, särskilt en anfallare, dess första säsong som dessutom kantats av skador och personliga händelser som påverkat. Moratas självförtroende är inte det bästa längre och för en anfallare är självförtroende en av de viktigaste egenskaperna. Om han sedan lämnar beror det ju på vilken ersättare som kommer till Chelsea, ännu en av de frågor som kommer att ställas gång på gång i sommar. Just nu kommer vi dock inte sakna honom lika mycket som vi saknade Costa, trots att Costas säsong i Atletico varit långt från en succé.
    (Detta sagt fullt medvetna om att CSFC nästan helt har gett upp på Bakayoko under hans första säsong - vilket också kanske är fel men i hans fall beror det också på att Conte satt honom före andra alternativ som borde fått minst lika många chanser).

Nu sägs det att Conte gnäller över att Chelsea lät Michael Emenalo lämna (det gör inte vi supportrar, i alla fall inte majoriteten) och inte ersatt honom (där har han helt rätt för de måste hitta en fotbollskunnig person som tar över som sportchef eller vad de vill kalla det). Enligt Conte var Emenalos avsked till Chelsea en avgörande faktor för den dåliga säsongen. Det tror vi föga på men Conte visar onekligen lojalitet för den bland andra så kritiserade fd scouten.

LÖRDAG:
Mason Mount fortsätter övertyga. Han gjorde ju hatrick i första matchen, i returen i dag mot ADO den Haag gjorde han ytterligare ett mål när Vitesse gick vidare till en finalplats för spel i Europa League mot Heerenveen eller Utrecht. I matchen startade även Matt Miazga och Fankaty Dabo hoppade in.

Det talas mycket (väldigt) om att matchen mot Newcastle imorgon blir Contes sista ligamatch med Chelsea. Nu har det börjat pratas mycket om att det kanske också blir Rafa Benitez's sista match som Newcastlemanager.
    Han har inte gnällt lika mycket som Conte men han har uttryckt sitt misshag mot ägaren Mike Ashleys transfers på ett tydligt sätt. Kritiken mot Ashley är också monumental på St James's.

Tiemoue Bakayoko har gått ut och sagt att han blir besviken om Antonio Conte lämnar. Det kan vi förstå för ingen har väl fått så stort stöd och presterat så lite som Bakayoko från Conte. Även om hans senaste match mot Liverpool var ett stort steg framåt för fransmannen.

JT har också bekräftat att om Aston Villa går upp så spelar han ett år till med klubben även om det innebär att han kommer att möta Chelsea. De möter Middlesbrough i första mötet ikväll. Igår förlorade playoff-favoriten Fulham till Derby i deras första match med enda målet.

Allegri blir alltmer aktuell för Arsenal och lär vara ett namn på deras fem-lista över managers som Kroenke ska bestämma om. Hans intresse för Chelsea har svalnat ordentligt sägs det och orsaken lär vara Chelseas transferpolicy och hur lite inflytande managers sägs ha över den. Det kan vi verkligen förstå om verkligheten är som medierna framställer den, att managern i bästa fall får ge förslag. Och det finns ju tecken på att det kan vara sant.

Don Balon är i farten igen. Enligt dem har Roman bestämt sig för att offra N'Golo Kanté och byta honom mot Marco Asensio. Galenskap säger vi men så kommer vi ihåg att det är de fria fantasiernas hemvist Don Balon som pratar.

FREDAG:
En mycket bra intervju med Katie Chapman som imorgon spelar sin sista hemmamatch för Chelsea. Och att inse att hon gjort den här resan som ensamstående förälder till tre... Läs den här>>

Typiskt sillyrykte. De har börjat nu. Vänner... till Jorginho, hävdar att Maurizio Sarri sagt att han vill att Jorginho värvas till Chelsea om Sarri ersätter Antonio Conte. Och jag vill också spela för Chelsea om min pappa ersätter Conte - är väl kategorin trovärdighet vi sätter på den här sortens rykten. Vi lär dock få höra många fler sådana fram till 9 augusti.

TORSDAG:
OK, Tottenham har nog ett väldigt konstigt perspektiv när klubben och spelarna idag går ut och hävdar att en tredjeplats betyder mer än en titel. Då har man nog inte riktigt fattat det där med att vinna saker och ting. Visst CL-spel är värdefullt, inte minst ekonomiskt men att påstå att det betyder mer än en titel då lever man med huvudet minst en meter under marken!

Mason Mounts jättesuccé i Vitesse Arnhem nådde nya höjder igår. I Play-offmatchen mot ADO den Haag gjorde mittfältaren hat-trick! Synd att han inte spelade på Stamford Bridge där Chelsea bara kunde göra mål med näsan. Mount hade dessutom en assist. 5-2 slutade matchen till Vitesse.
    Mount må bara vara 19 men förtjänar en chans nästa säsong liksom Ruben Loftus-Cheek. Dags att sluta köpa mittfältare som managern ändå inte vill spela i Chelsea så tvinga dem spela ungdomar. Eller?!

Känslan av besvikelse över igår är inte över och just nu känns det som om det bara är fyra spelare Chelsea absolut måste behålla nästa säsong; Eden Hazard, N'Golo Kanté, César Azpilicueta och Marcos Alonso. Sedan finns det förstås de som vi vill ska stanna men de fyra måste bli och vara våra Osäljbara.

Sky Sport spekulerar i att Antonio Conte mer eller mindre så att säga sparkat sig själv med sin attityd. De tror också det är väldigt viktigt vem som blir manager för vad Eden Hazard tänker göra när hans fokus skiftar från VM med Belgien. Belgien har ju kanske VMs mest talangfulla trupp men har hittills underpresterat i alla mästerskap. Läs här>>

ONSDAG:
Dennis Wise säger till Sky att han tror inte Antonio Conte avgår. Det kommer att handla om att Chelsea så att säga ber honom att avgå, lite som Arsenal fick göra med Wenger. Vi lär få besked i vilket fall som efter cupfinalen som först så varför spekulera vidare.
Vad som än händer är vi Chelseafans vana vid förändringar, många av dem av fel skäl eller på fel sätt men vi lever med sådana förutsättningar och med tanke på hur mycket klubben vunnit sedan Roman tog över går det ju inte kategoriskt att säga att det är fel även om vi kanske tycker det är fel.

Antonio Conte har enligt Sky gett besked att han kommer att ge besked, om sin framtid, efter säsongen. Läs mer även om det inte säger så mycket mer>>

Två lag har åkt ut, i praktiken, så finns där något för Chelsea att intressera sig för? Om vi skulle ägna oss lite rovdrift.
    Knappast. Stoke har Shaqiri men han är inte bra nog bra för Chelsea. Deras näst bästa är ju Kurt Zouma och han tillhör redan Chelsea. Berahino är en skam för engelsk fotboll. Hur kan man slösa bort en sådan talang, men det kan ju inte skyllas på klubbarna - det var hans eget val.
    Jack Butland vore en bra back-up men det är inget som kommer att hända. Engelsk målvaktskvalitet just nu är den sämsta vi kan komma ihåg dessutom så... Landet som gav oss Gordon Banks, Peter Bonetti, David Seaman har idag inte en målvakt som kan rankas i närheten av riktigt bra.
    Från WBA, nej. Evans kommer nog att hitta en ny PL-klubb i mellanskiktet men det finns ingen i WBA som kan intressera Chelsea. I Southampton eller Swansea finns det inte direkt något heller. Carvalhal har missbrukat Abraham. I Saints är Lemina en bra spelare liksom Cedric Soares men ingen är aktuell för Chelsea även om Soares spelar på den sida vi behöver förstärka. Alex McCarthy däremot vore en perfekt andramålvakt, fast han är kanske lite för bra. I våra ögon minst lika bra som de som kommer att representera England i VM.
    Däremot vem hade väntat sig att de här lagen skulle åka ut. Vi gissade innan säsongen att Stoke och Swansea skulle vara därnere, men inte de andra

TISDAG:
Ryktena om Nabil Fekir växer och det är ju spännande rykten. Det känns verkligen som en kanonvärvning om Chelsea kan ordna den. Enligt L'Equipe och Canal 1 som är en av de mer trovärdiga franska källorna leder Chelsea jakten på den 62m pund dyre mittfältaren, men många andra jagar som Liverpool och spanska klubbar. Men vi tror Fekir är en en värvning som skulle höja vår puls om den går igenom. Men det är långt från rykten till färdiga avtal, mycket långt när det gäller spelare av den kvaliteten, Men det bland de mest spännande ryktena vi hört sedan en viss Griezmann dominerade ryktena, en affär vi knappast ens kan drömma om längre.

Så har vi en samling osubstantierade rykten som gör turerna i medierna. Morata vill till Juventus och är villig att ta en lönesänkning för att komma dit. Enligt Rai Sport är hans personliga avtal redan klart (vilket vi betraktar som ren och skär bs eller lögn för att säga det artigare). Juventus vill dock inte betala Chelseas pris utan hoppas på ännu en dumaffär typ Mo Salah från Chelsea med ett tvåårigt låneavtal med köpoption. Martial som det pratades om till Chelsea är Mourinho villig att släppa - till Juventus. Bayer Leverkusens mittback Benjamin Heinrichs, 21, är i hög grad aktuell för Chelsea (låter lite som ett köp och direkt utlåning och det är väl inte dumt). Crystal Palace tänker försöka värva Ruben Loftus-Cheek permanent (ska förstås inte tillåtas). Edinson Cavani ska ersätta Morata. Vi har alltid trott att Cavani skulle passa bra i PL.

Så har vi ryktena som egentligen inte är rykten utan önskelistor på något sätt som får spridning från supportrar till medierna. Däri måste vi nog räkna Christian Pulisic, Dortmunds 19-åriga superlöfte för 40,5m pund.

Konstigt nog hörs inte några rykten om Englands största, enligt vissa, löften Ryan Sessegnon till Chelsea. Vilket är synd för om Fulham inte går upp borde klubben intressera sig för honom även om det ser svårt ut då han gjort mycket klart att han vill ha speltid och inte stå på tillväxt. Och han är färdig för att spela på PL-nivå. Utsedd till Årets Spelare i Championship.

Lånerapporten från Chelsea som för övrigt betatestar en ny design (och efter att testat den måste vi tyvärr säga att den är fruktansvärd och saknar totalt översikt så man missar mer än man lyckas läsa). I vilket fall som, här är lånerapporten>>

MÅNDAG:
Han är inte bara Chelseas hjärta på mitten, han är en kille med stort hjärta som den här historien om hur Kanté reste för att besöka och muntra upp ett Chelseafan efter en trippeloperation av hjärtat. Läs mer här>>

Det märks vilka s k pundits (experter om vi ska kalla dem något snällt på svenska) håller på. Mark Lawrenson kan aldrig tippa emot Liverpool och idag har Jamie Redknapp (också f d scouser) lyckats ta ut ett veckans lag och totalt nobbat Eden Hazard som var i en klass för sig själv i hela Premier League i helgen och Antonio Rüdiger som stoppade Mo Salah i sin ficka! Men han tog ut Alonso och Giroud och det var ju snällt.

Eden Hazard uppmanades att återförenas med Mourinho i United. Svaret var koncist: No chance!

En av helgens stora falska nyheter var att Nabil Fekir från Lyon var klar för Liverpool. Det visade sig vara en ren lögn. Klart är dock att Fekirs kontrakt innehåller en möjlighet att han lämnar i sommar. Prislappen spekuleras bli runt 60m €. Dagens rykte är dock att Fekir är närmare Chelsea än Liverpool, men även Atletico lär vara med i bilden.

Willian avfärdar spekulationer om att han ska lämna Chelsea till nästa säsong. Skönt att höra.

Rafel Benitez håller på många sätt Chelseas Champions Lesguedrömmar i sin hand.
    Rafa Benitez är inte världens mest populära på Stamford Bridge trots att han ska ha stor heder och all möjlig respekt för hur han som tillfällig manager förde Chelsea till en Europa Leaguetitel 2013. Dock kom han med för stort bagage från sin tid i Liverpool för att få den uppskattning och särskilt den popularitet hans prestation förtjänade.
    Skulle han dock se till att hans nu säkra Newcastle (vilket är en prestation i sig med tanke på materialet och ägaren) slår Tottenham på onsdag lär han vara välkommen precis överallt i sydvästra London efteråt. Särskilt om han sedan också förlorar till Chelsea i helgen.
    Tottenham är skakiga just nu. Harry Kane är mil från den form han brukar visa upp och Alli är ju som han är. Minst lika oroande borde det vara för Pochettino att Son också verkat tappa form. Det är långt från säkert att Tottenham slår Newcastle på Wembley på onsdag. Trots hemmaplan och trots att Tottenham har något att kämpa för vilket Newcastle kanske inte har på samma sätt. Benitez är också en manager av en sådan kvalitet att han kan hitta en väg för Newcastle att slå Tottenham.
    Vi hoppas också att vårt Newcastlelån Kenedy är i allra finaste form och gör sin bästa match i svartvitrandigt mot Tottenham. Där har vi extra hopp inför onsdagens match. Och inget dåligt hopp då hans tid hos Magpies har varit en ordentlig succé.
    Kenedy får sedan inte spela mot oss så det är hans sista match för säsongen så det är ju bara att ge allt och bli hjälte i Chelsea på onsdag.



Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Twitter: CsfcInfo
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!
 
CSFC